Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Ordre de 19 de desembre de 1986, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual es desplega el Decret 36/1986, de 10 de març i es fixen les normes per al funcionament de la Inspecció Educativa.

(DOGV núm. 501 de 08.01.1987) Ref. Base de dades 0026/1987

Ordre de 19 de desembre de 1986, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual es desplega el Decret 36/1986, de 10 de març i es fixen les normes per al funcionament de la Inspecció Educativa.
El Decret 36/1986, de 10 de març, del Consell de la Generalitat Valenciana regula i organitza la Funció Inspectora en matèria d'educació no universitària a la Comunitat Valenciana.
La Disposició Final primera d'aquest Decret autoritza la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència a desplegar el que s'hi estableix.
La Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, fent ús d'aquesta autorització dictà l'Ordre de 17 de juny de 1986, per la qual s'adscriuen a les plantilles territorials d'Inspecció els funcionaris que pertanyen al Cos d'Inspectors al Servei de l'Administració Educativa.
Així mateix, per Ordre de 18 de juny de 1986, convocà concurs públic de mèrits per a la provisió de llocs de treball de la Funció Inspectora Docent en els termes establerts en l'article 12 del Decret 36/1986, de 10 de març.
Una vegada acabat el procés de provisió dels llocs de treball de la funció inspectora en les plantilles territorials a què fa referència el paràgraf anterior, i nomenats els funcionaris docents seleccionats per Ordre de 3 de desembre de 1986, escau d'establir normes de funcionament de la Inspecció Educativa així com per a l'adscripció dels Inspectors als llocs de treball concrets on han d'exercir les seues funcions.
En conseqüència, amb l'informe previ de la Conselleria d'Administració Pública i en virtut de les atribucions que em confereix l'article 35 de la Llei de Govern Valencià.
ORDENE:
Article 1r
1.1. Tots els funcionaris que exerceixen la funció inspectora en els distints Serveis Territorials s'integraran en la Unitat d’Inspecció Educativa corresponent.
1.2. Al capdavant de la Unitat d'Inspecció Educativa de cada Servei Territorial hi haurà un Inspector que serà Cap de la Unitat i tindrà les funcions que determina l'article 6é del Decret 36/1986 de 10 de març.
1.3. El lloc de treball de Cap de la Unitat d'Inspecció Educativa es cobrirà mitjançant convocatòria pública de lliure designació en què es tindrà en compte: l'experiència del candidat en llocs de treball de direcció i coordinació, el projecte que sobre organització de la Unitat d'Inspecció elaborarà l'aspirant, l'informe del Director Territorial de Cultura i Educació i l'assistència a cursos d'especialització o perfeccionament relacionats amb la funció inspectora.
Article 2n
2.1. D'acord amb l'article 3r. del Decret 36/1986 de 10 de març la Inspecció Educativa s'organitzarà en Circumscripcions Escolars. Les Circumscripcions en què haurà de dividir-se el mapa escolar valencià seran delimitades per les Direccions Generals d'Educació Bàsica i Ensenyaments Especials i la d'Ensenyaments Mitjans.
2.2. Al capdavant de cada Circumscripció n'hi haurà un Inspector Coordinador que tindrà les funcions que determina l'article 7é. del Decret 36/1986, de 10 de març.
2.3. Per cobrir el lloc de treball d'Inspector Coordinador de Circumscripció es tindrà en compte l'experiència en llocs de treball de direcció o coordinació, el projecte d'organització de la Circumscripció que elaborarà el candidat, l'informe del Director Territorial de Cultura i Educació, i els cursos d'especialització o perfeccionament professional.
Article 3r
3.1. Atenent a criteris de proporcionalitat entre els funcionaris que pertanyen al Cos d'Inspectors al Servei de l'Administració Educativa i aquells que pertanyen als Cossos i Escales Docents, l'adscripció dels Inspectors a les distintes Circumscripcions la realitzaran les Direccions Generals d'Educació Bàsica i Ensenyaments Especials i la d'Ensenyaments Mitjans a petició de l'interessat, tenint en compte l'antiguitat en la plantilla territorial en el cas dels primers i la puntuació aconseguida en el concurs de mèrits d'accés a la Funció Inspectora en el cas dels segons. Si no li correspon cap de les Circumscripcions sol·licitades les Direccions Generals d'E. Bàsica i la d'E. Mitjans l'adscriuran en alguna que hi haja vacant.
Per a l'adscripció a les distintes Circumscripcions es tindrà en compte que en la composició de l'equip d'Inspectors de cada una d'aquestes hi haja la necessària internivellaritat i interdisciplinarietat, i es procurarà que les diferents especialitzacions professionals siguen complementàries i puguen actuar de manera autosuficient davant les distintes problemàtiques educatives.
L'adscripció serà per un període de 3 anys i, en acabar, s'elegirà de nou una Circumscripció o una Area d'Intervenció, procurant que un Inspector no siga adscrit a una mateixa Area d'Intervenció en dos períodes consecutius.
3.2. No obstant això, quan les necessitats del servei ho demanen, les Direccions Generals d'Educació Bàsica i Ensenyaments Especials i la d'Ensenyaments Mitjans podran adscriure provisionalment, per un curs escolar, un Inspector a qualsevol de les Circumscripcions.
3.3. La unitat d'actuació ordinària de la Inspecció Educativa serà la Circumscripció.
3.4. Sense perjudici de la necessària coordinació que ha d'existir en una Circumscripció, a efectes funcionals, cada Inspector serà responsable d’una Area d’Intervenció, que vindrà determinada pels criteris següents:
a) Es tindran en compte raons de tipus geogràfic, econòmic i cultural. En aquests casos s'intentarà que les Arees d'Intervenció tinguen un nombre similar d'unitats escolars, serveis i programes educatius. Igualment es tindran en compte els districtes escolars establerts pels municipis a les grans ciutats.
b) També es tindrà en compte l'actual ordenació del sistema educatiu, així com les peculiaritats de cada nivell d'ensenyament. Tots els centres estaran adscrits a una Area d'Intervenció.
3.5. El Coordinador de Circumscripció, oït l'Equip d'Inspectors d'aquesta, i tenint com a criteri la idoneïtat, adscriurà les responsabilitats de les distintes Arees d'Intervenció entre els Inspectors de la Circumscripció. Aquesta adscripció es mantindrà durant els tres anys de permanència en la Circumscripció.
3.ó. No obstant això, en el Pla Anual d'Activitats de cada Circumscripció a què fa referència l'article 6.3. d'aquesta Ordre que serà elaborat en començar el curs escolar, es podran realitzar els ajustaments necessaris en l'adscripció dels Inspectors a les diverses Arees d'Intervenció, quan les necessitats del sistema escolar ho demanen.
Article 4t
4.1. D'acord amb el que estableix l'article 9é. del Decret 36/1986 de 10 de març, en cada Servei Territorial s'establiran els Programes que en cada cas s'especifiquen i amb les peculiaritats que en cada un d'aquests es determinarà.
Per a atendre la racionalització i l'eficàcia del Servei podran haver Programes en un Servei Territorial que dependran de la corresponent Unitat d'Inspecció Educativa, l’àmbit d'actuació dels quals serà la totalitat o part de la Comunitat Valenciana.
La determinació o supressió d'aquests, la realitzaran les Direccions Generals d'Educació Bàsica i Ensenyaments Especials i la d'Ensenyaments Mitjans.
4.2. Els Programes que determinaran les Direccions Generals d'E. Bàsica i E. Especials i la d'E. Mitjans seran assumits per un Inspector Coordinador que tindrà les funcions que estableix l'article 9é. del Decret 36/1986 de 10 de març.
4.3. Per tal de cobrir els llocs de treball d'Inspector Coordinador de Programa es tindrà en compte: l'experiència en llocs de treball relacionats amb el Programa, el projecte sobre organització d'aquest que elaborarà el candidat, l'informe del Director Territorial de Cultura i Educació i la participació en activitats relacionades amb el Programa. Quan el volum de treball ho demane les Direccions Generals podran nomenar Inspectors adjunts al Coordinador del Programa.
4.4. Hi haurà Arees d'Especialització que seran adscrites a Inspectors de Circumscripció, tenint-ne en compte l'experiència i el coneixement, la petició de l'interessat, la participació del candidat en activitats relacionades amb les esmentades Arees d'Especialització i les necessitats del servei.
4.5. No obstant això, en els dos punts anteriors, quan hi haja necessitats urgents del sistema educatiu, els Directors Generals d'Educació Bàsica i Ensenyaments Especials i el d'Ensenyaments Mitjans podran adscriure a un Programa o Area d'Especialització qualsevol Inspector de la plantilla territorial on té la seua destinació, d'una manera provisional durant un curs escolar.
Article 5é
5.1. Els llocs de treball d'Inspector en Cap de la Unitat d'Inspecció Educativa i els d'inspectors Coordinadors de Circumscripció podran ser sol·licitats per tots els funcionaris que excerciran la funció inspectora en els diferents nivells educatius.
5.2. Els llocs de treball d'Inspector Coordinador de Programa podran ser sol·licitats pels funcionaris que excerciran la funció inspectora en el nivell o nivells educatius que en cada cas es determinarà.
5.3. Si no hi ha candidats per a cobrir algun dels llocs de treball abans esmentats, les Direccions Generals d'Educació Bàsica i Ensenyaments Especials i la d'Ensenyaments Mitjans nomenaran un dels Inspectors de la plantilla per a l'exercici d'aquest lloc de treball d'una manera provisional durant un curs escolar. De la mateixa manera s'actuarà quan quedaran vacants aquests llocs, mentre es trauen a convocatòria pública.
5.4. Els nomenaments per als llocs de treball a què fan referència els apartats anteriors, seran per un període màxim de 3 anys. En acabar aquest es farà una nova convocatòria.
5.5. La convocatòria de mèrits per a la selecció dels Caps de la Unitat d'Inspecció Educativa, els Inspectors Coordinadors de Circumscripció i els Inspectors Coordinadors de Programa, serà realitzada i resolta per les Direccions Generals d'E. Bàsica i E. Especials i la d'Ensenyaments Mitjans.
Article 6é
6.1. Les Direccions Generals d'Educació Bàsica i Ensenyaments Especials i la d'Ensenyaments Mitjans elaboraran anualment un Pla General d'Activitats de la Inspecció, tenint en compte les necessitats concretes del sistema educatiu.
6.2. D'acord amb el Pla General d'Activitats de la Inspecció Educativa, les Comissions Territorials de la Unitat d'Inspecció Educativa elaboraran anualment un Pla Territorial d'Activitats.
6.3. Tenint en compte el Pla Territorial d'Activitats, els Coordinadors de Circumscripció, amb la col·laboració dels Inspectors d'aquesta, elaboraran una Planificació anual de les activitats en l'àmbit de la seua Circumscripció.
De la mateixa manera i d'acord amb la planificació de la Circumscripció, els Inspectors de Circumscripció elaboraran mensualment una programació de les activitats a realitzar.
6.4. Els Inspectors Coordinadors de Programa elaboraran una planificació anual d'acord amb els plan a què fan referència els punts 6.1. y 6.2. d'aquest article.
6.5. En acabar el Curs seran elaborades les Memòries de les activitats de la Inspecció, en els distints àmbits i programes, per tal d'avaluar el grau de compliment dels objectius establerts en el Pla d'Activitats.
6.6. Una còpia de les diferents Membres i Plans seran tramesos a les Direccions Generals d'E. Bàsica i E. Especials i a les d'E. Mitjans degudament informades pels Directors Territorials de Cultura i Educació.
Article 7é
7.1. El procediment habitual de treball que utilitzarà la Inspecció per excercir les funcions que li atribueix el Decret 36/1986 de 10 de març serà la Visita d'Inspecció.
7.2. Es considera per Visita d’Inspecció la presència personal de l'Inspector en els centres i serveis educatius en l'excerci de les seues competències reglamentàries.
Així mateix tindran aquesta consideració les reunions que es realitzaran amb els grups o equips de professors que es considere oportú, amb els Organs Col·legiats dels Centres, o amb els representants dels diferents sectors que conformen la Comunitat Educativa.
7.3. Les Visites d’Inspecció es consideraran ordinàries i extraordinàries.
Les visites ordinàries són aquelles que es realitzen d'una forma sistemàtica i que obeeixen a una planificació de l'activitat d l'Inspector.
Les extraordinàries són aquelles visites ocasionals no previstes en el Pla d'activitats de l'Inspector.
7.4. Als arxius de la Inspecció i, si escau, als centres quedarà constància de tota Visita d'Inspecció.
7.5. Al llarg dels tres anys de destinació de cada Inspector en una Circumscripció aquest haurà d'emetre un informe per escrit de tots i cada un dels centres i serveis de l'àrea de què serà responsable.
7.ó. Les visites que tindran com a finalitat el tractament d'assumptes relacionats amb algun Programa o Area d'Especialització podran ser realitzades, conjuntament, per l'Inspector responsable de l'Area d'Intervenció i pel responsable del Programa o de l'Area d'Especialització.
7.7. Les Direccions Generals d'Educació Bàsica i Ensenyaments Especials i la d'Ensenyaments Mitjans dictaran les instruccions necessàries i elaboraran els documents escaients entorn de la Visita d'Inspecció.
Article 8é .
8.1. Les Comissions Territorials d'Inspecció Educativa es reuniran trimestralment i sempre que siguen convocades pel seu President o ho sol·liciten, almenys, un terç dels seus membres.
8.2. A efectes de la convocatòria d'aquestes Comissions, el seu President podrà delegar en el Vice-President, tant si és de forma permanent o temporal.
8.3. El Secretari de les Comissions Territorials de la Inspecció Educativa serà un dels Coordinadors de Programa o de Circumscripció nomenat pel Director Territorial a proposta del Cap de la Unitat. Alhora hi farà de Secretari de la Unitat d'Inspecció Educativa.
8.4. Els Inspectors adscrits a una Circumscripció realitzaran almenys, una reunió mensual amb la finalitat de coordinar-ne l'actuació.
L'esmentada reunió serà convocada per l'Inspector Coordinador de Circumscripció.
DISPOSICIONS TRANSITORIES
Primera
Provisionalment, i mentre s'efectua la corresponent classificació dels llocs de treball de la Inspecció Educativa, i s'aplica el nou sistema de retribucions de la Generalitat Valenciana, les retribucions dels funcionaris que exerciran llocs de treball de la funció inspectora seran les següents:
A) Cap de la Unitat d'Inspecció.
a) Son, grau i triennis corresponents al cos o escala a què pertanya el funcionari.
b) Les retribucions complementàries seran les que actualment perceben els Inspectors en Cap de Batxillerat (138.873 Pta. mensuals).
B) Inspector Coordinador de Circumscripció o de Programa.
a) Son, grau i triennis corresponents als cos o escala a què pertanya el funcionari.
b) Les retribucions complementàries seran les que actualment perceben els Inspectors en Cap d'Educació Bàsica (130.039 Pta. mensuals).
C) Inspectors de Circumscripció i Adjunts als Programes.
a) Son, grau i triennis corresponents al cos o escala a què pertanya el funcionari.
b) Les retribucions complementàries seran les que actualment perceben els Inspectors de Batxillerat (122.62L Pta. mensuals).
Segona
Les percepcions anteriors quedaran incrementades a partir del dia I de gener, en la quantitat que la Generalitat determinarà per a tots el funcionaris que hi pertanyen i que seran previstes en la Llei de Pressupostos de 1987.
DISPOSICIO DEROGATORIA
Queden derogades totes les disposicions d'igual o inferior rang que s'oposen al que estableix aquesta Ordre.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
S'autoritza les Direccions Generals d’Educació Bàsica i Ensenyaments Especials i la d'E. Mitjans per dictar les instruccions oportunes i realitzar les convocatòries necessàries per al desplegament d'aquesta Ordre.
Segona
Aquesta Ordre entrarà en vigor el mateix dia de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana
València, 19 de desembre de 1986.
El Conseller de Cultura, Educació i Ciència,
CEBRIA CISCAR I CASABAN

linea
Mapa web