Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 30 de març de 2020, de la conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual es modifiquen les habilitacions per a l'obertura comercial de diumenges i festius durant el període corresponent a la Setmana Santa i Pasqua. [2020/2766]

(DOGV núm. 8778 de 01.04.2020) Ref. Base de dades 002868/2020

RESOLUCIÓ de 30 de març de 2020, de la conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual es modifiquen les habilitacions per a l'obertura comercial de diumenges i festius durant el període corresponent a la Setmana Santa i Pasqua. [2020/2766]
Fets
Primer. Atesa l’evolució de la situació de l’epidèmia pel coronavirus Covid-19, i per recomanació del Comité d’Emergències del Reglament Sanitari Internacional (2005), el 30 de gener de 2020, el director general de l’Organització Mundial de la Salut va declarar el brot del nou coronavirus Covid-19 com una emergència de salut pública d’importància internacional (ESPII), ja que la seua propagació internacional suposa un risc per a la salut pública dels països i exigeix una resposta internacional coordinada. En la seua declaració, el Comité d’Emergències va instar als països a estar preparats per a contindre la malaltia perquè encara és possible interrompre la propagació del virus, sempre que s’adopten mesures fermes per a detectar la malaltia de manera precoç, aïllar i tractar els casos, fer seguiment dels contactes i promoure mesures de distanciament social concordes amb el risc.

Segon. Des de l’aparició de l’epidèmia del coronavirus Covid-19 en l’Estat espanyol, principalment, les autoritats competents en matèria de sanitat, d’interior i de transports, del Govern, del Consell de la Generalitat, així com de la resta dels consells de govern de les comunitats autònomes, han dictat una sèrie de mesures encaminades a frenar la propagació de l’epidèmia del coronavirus Covid-19, tendents a evitar contactes entre les persones des del punt de vista de la vida social, educativa, laboral, cultural i d’oci, així com promoure mesures de distanciament social concordes amb el risc, que inclouen mesures limitadores de la mobilitat, la limitació d’obertura de determinats establiments públics, limitacions de l’ús i freqüència dels transports públics i privats, suspensió del trànsit aeri i marítim i restabliment i tancament de fronteres.

Tercer. En conseqüència, el Decret 4/2020, de 10 de març, del president de la Generalitat, suspén i ajorna la celebració de les festes de les Falles a la Comunitat Valenciana, i de la Magdalena a Castelló de la Plana.
La Resolució d’11 de març de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, acorda mesures excepcionals per a esdeveniments festius i de concentració de persones, a la Comunitat Valenciana, per a limitar la propagació i el contagi per la Covid-19, i estableix que l’abast de la mesura especial de suspensió i ajornament, en les dates previstes en cada cas, de les festes de Falles que se celebren a la Comunitat Valenciana i de les festes de la Magdalena que se celebren a Castelló de la Plana, inclou tot tipus d’activitats d’alta concurrència de persones directament relacionades amb aquestes celebracions, com ara la plantà, mascletades, castells de focs artificials, ofrenes, processons, desfilades i cercaviles, carpes, concerts, revetles i festejos taurins.

La Resolució d’11 de març de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, acorda mesures excepcionals per a esdeveniments de competició professional esportiva a la Comunitat Valenciana, per a limitar la propagació i el contagi per la Covid-19, i estableix com a mesura especial de caràcter preventiu que les competicions o partits de caràcter professional no podran celebrar-se en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana més que a porta tancada i sense assistència de públic, fins a nova resolució, en el moment en què es valore que la disminució del risc sanitari justifique deixar-la sense efecte o reduir el seu abast.
La Resolució de 12 de març de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, acorda mesures excepcionals en relació amb els centres d’oci especialitzats d’Atenció a Majors (CEAM), clubs socials de jubilats, llars del pensionista o similars, de qualsevol titularitat, l’objectiu de la qual siga cultural o d’oci, per a limitar la propagació i el contagi de la Covid-19.
La Resolució de 12 de març de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, acorda mesures excepcionals en relació amb les activitats i viatges d’oci, culturals o similars, organitzats per centres socials i educatius de qualsevol nivell, associació, entitat cultural o uns altres, dins o fora de la Comunitat Valenciana, per a limitar la propagació i el contagi de la Covid-19.
La Resolució de 12 de març de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, acorda mesures excepcionals amb els programes d’intercanvi de professorat i alumnat, així com amb les estades formatives del personal docent de qualsevol nivell educatiu, per a limitar la propagació i el contagi de la Covid-19.
La Resolució de 12 de març de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, acorda suspendre temporalment l’activitat educativa i formativa presencial en tots els centres i etapes, cicles, graus, cursos i nivells d’ensenyament a la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació i evolució del coronavirus (Covid-19).

L’Ordre PCM/216/2020, de 12 de març, per la qual es publica l’Acord del Consell de Ministres de 12 de març de 2020, estableix mesures excepcionals per a limitar la propagació i el contagi per la Covid-19, mitjançant la prohibició d’entrada de vaixells de passatge procedents de la República italiana i de creuers de qualsevol origen amb destinació a ports espanyols.
La Resolució de 13 de març de 2020, de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, desplega, per a l’àmbit universitari i d’ensenyaments artístics superiors, la Resolució de 12 de març, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, de suspensió temporal de l’activitat educativa i formativa presencial en tots els centres, etapes, cicles, graus, cursos i nivells d’ensenyament de la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació i evolució del coronavirus (Covid-19).
La Resolució de 13 de març de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, acorda mesures excepcionals per a esdeveniments de caràcter cultural, recreatiu o d’oci, de titularitat pública i privada, a la Comunitat Valenciana, per a limitar la propagació i el contagi per la Covid-19, i resol la suspensió d’obertura al públic de centres culturals, museus, teatres, biblioteques, arxius, altres espais escènics i culturals, sales de cinema i sales d’exposicions, de titularitat pública i privada, el tancament de les instal·lacions esportives, així com la suspensió de tota l’activitat esportiva de qualsevol àmbit, de titularitat pública i privada.
La Resolució de 13 de març de 2020, de la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, acorda mesures especials de caràcter preventiu en matèria d’espectacles públics, activitats recreatives, activitats socioculturals i establiments públics, per a limitar la propagació i contagi per la Covid-19, que afecta tots els espectacles, activitats i establiments contemplats en el catàleg de l’annex de la Llei 14/2010, de 3 de desembre, de la Generalitat.
En particular, aquesta mesura afecta:
– Els espectacles i activitats en via pública i en espais oberts, inclosos els festivals de gran aforament.
– Els espectacles i activitats extraordinaris, tant aquells que suposen un increment de risc com els que no.
– Les proves esportives l’autorització de les quals siga competència dels ajuntaments com de l’Administració autonòmica, d’acord amb els articles 7 i 8 de la Llei 14/2010, de 3 de desembre, de la Generalitat.
– Les discoteques, sales de festes, sales de ball i pubs.
– Els cinemes, teatres i establiments amb butaques.
– Els bars, restaurants, cafeteries, i establiments situats en zona maritimoterrestre.
– Els espectacles taurins en plaça de bous, festejos de bous al carrer i espectacles amb animals.
– Les activitats firals i parcs d’atraccions.
– Els establiments on es realitzen activitats de joc i d’atzar.

– Les activitats organitzades per a persones menors d’edat i per a persones majors de 65 anys.
– Els gimnasos, piscines i establiments on es desenvolupen activitats esportives.
– Els altres espectacles, activitats i establiments previstos en la normativa d’espectacles.

Quart. El Reial Decret 463/2020, de 14 de març, modificat pel Reial Decret 465/2020, de 17 de març, declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, estableix diverses mesures, entre les quals es troba la de la limitació de la llibertat de circulació de les persones durant la vigència de l’estat d’alarma, de tal manera que les persones únicament podran circular per les vies o espais d’ús públic per a la realització de les següents activitats, que hauran de realitzar-se individualment, llevat que s’acompanye a persones amb discapacitat, menors, majors, o per una altra causa justificada:

a) Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.
b) Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.
c) Desplaçament al lloc de treball per a efectuar la seua prestació laboral, professional o empresarial.
d) Retorn al lloc de residència habitual.
e) Assistència i cura a majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
f) Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances.
g) Per causa de força major o situació de necessitat.
h) Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa.
El Reial Decret 463/2020, de 14 de març també estableix mesures de contenció en l’àmbit de l’activitat comercial, equipaments culturals, establiments i activitats recreatius, activitats d’hostaleria i restauració, i altres d’addicionals, per les quals se suspén l’obertura al públic dels locals i establiments minoristes, a excepció dels establiments comercials detallistes d’alimentació, begudes, productes i béns de primera necessitat, establiments farmacèutics, sanitaris, centres o clíniques veterinàries, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, premsa i papereria, combustible per a l’automoció, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per a animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries, bugaderies i l’exercici professional de l’activitat de perruqueria a domicili, i en qualsevol cas, se suspendrà l’activitat de qualsevol establiment que, segons el parer de l’autoritat competent, puga suposar un risc de contagi per les condicions en les quals s’estiga desenvolupant, i queda habilitat el Ministre de Sanitat per a modificar, ampliar o restringir les mesures, llocs, establiments i activitats enumerats en els apartats anteriors, per raons justificades de salut pública.

En conseqüència, la permanència en els establiments comercials l’obertura dels quals estiga permesa haurà de ser l’estrictament necessària perquè les persones consumidores puguen realitzar l’adquisició d’aliments i productes de primera necessitat, queda suspesa la possibilitat de consum de productes als establiments mateix, s’evitaran aglomeracions i es controlarà que les persones consumidores i empleades mantinguen la distància de seguretat d’almenys un metre a fi d’evitar possibles contagis.
Respecte d’altres establiments públics de màxima concurrència, el Reial decret 463/2020, de 14 de març, suspén l’obertura al públic dels museus, arxius, biblioteques, monuments, així com dels locals i establiments en els quals es desenvolupen espectacles públics, les activitats esportives i d’oci, les activitats d’hostaleria i restauració (poden prestar exclusivament serveis de lliurament a domicili) i les revetles, desfilades i festes populars.
En matèria de transports, el Reial decret 463/2020, de 14 de març, redueix en almenys un 50% l’oferta total d’operacions dels serveis de transport públic de viatgers per carretera, ferroviaris, aeri i marítim de competència estatal que estan sotmesos a contracte públic o OSP, i posteriorment reduïda fins al 70% per l’Ordre TMA/273/2020, de 23 de març, per la qual es dicten instruccions sobre reducció dels serveis de transport de viatgers.
Cinqué. Les mesures contingudes en el Reial decret 463/2020, de 14 de març, sobre mobilitat de les persones i d’utilització i prestació dels serveis de transports, es completen amb les següents publicacions:

– L’Ordre TMA/230/2020, de 15 de març, que concreta l’actuació de les autoritats autonòmiques i locals respecte de la fixació de serveis de transport públic de la seua titularitat.
– L’Ordre TMA/231/2020, de 15 de març, que determina l’obligació de disposar missatges obligatoris en els sistemes de venda de bitllets on line de totes les companyies marítimes, aèries i de transport terrestre, així com qualsevol altra persona, física o jurídica, que intervinga en la comercialització dels bitllets que habiliten per a realitzar un trajecte amb origen i/o destinació en el territori espanyol amb un missatge que desaconselle viatjar excepte per raons inajornables.
– L’Ordre INT/239/2020, de 16 de març, que restableix els controls a les fronteres interiors terrestres amb motiu de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, i només permet l’entrada a territori nacional, per via terrestre, a les següents persones:
a) Ciutadanes espanyoles.
b) Residents a Espanya.
c) Treballadores transfrontereres.
d) Aquelles que acrediten documentalment causes de força major o situació de necessitat.
– L’Ordre TMA/254/2020, de 18 de març, que dicta instruccions en matèria de transport per carretera i aeri.
– L’Ordre INT/248/2020, de 16 de març, que estableix criteris d’actuació per a les forces i cossos de seguretat davant el restabliment temporal de controls fronterers.
– L’Ordre TMA/240/2020, de 16 de març, que dicta disposicions respecte a l’obertura de determinats establiments de restauració i altres comerços en els aeròdroms d’ús públic per a la prestació de serveis de suport a serveis essencials, estableix que la permanència en els establiments comercials l’obertura dels quals estiga permesa haurà de ser l’estrictament necessària, i en tot cas, s’evitaran aglomeracions i es controlarà que es mantinga la distància de seguretat d’almenys un metre a fi d’evitar possibles contagis.
– L’Ordre TMA/241/2020, de 16 de març, i l’Ordre TMA/242/2020, de 16 de març, que estableixen les mesures de transport que cal aplicar a les connexions entre la península i la ciutat de Ceuta.
– L’Ordre TMA/246/2020, de 17 de març, que estableix les mesures de transport que cal aplicar a les connexions entre la península i la Comunitat Autònoma de Canàries.
– L’Ordre TMA/247/2020, de 17 de març, estableix les mesures de transport que cal aplicar a les connexions entre la península i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
– L’Ordre TMA/259/2020, de 19 de març, dicta instruccions sobre transport per carretera.
Sisé. El Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social de la Covid-19, amb l’objectiu de reduir la mobilitat de les persones estableix amb caràcter preferent el treball a distància.
– La Instrucció de 19 de març de 2020, del Ministeri de Sanitat, estableix criteris interpretatius per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, que té per objecte establir criteris interpretatius en relació amb les activitats permeses i que afecten el lliure dret de circulació de les persones.
– L’Ordre INT/262/2020, de 20 de març, per la qual es desplega el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor, regula el tancament o la restricció a la circulació per carretera, i el ministre de l’Interior pot acordar el tancament a la circulació de carreteres o trams d’aquestes per raons de salut pública, seguretat o fluïdesa del trànsit.

– L’Ordre INT/270/2020, de 21 de març, estableix criteris per a l’aplicació d’una restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea i països associats Schengen per raons d’ordre públic i salut pública amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.
– L’Ordre SND/257/2020, de 19 de març, declara la suspensió d’obertura al públic d’establiments d’allotjament turístic, d’acord amb l’article 10.6 del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, i que afecta tots els hotels i allotjaments similars, allotjaments turístics i altres allotjaments de curta estada, càmpings, aparcaments de caravanes i altres establiments similars, situats en qualsevol part del territori nacional.

Seté. El Reial Decret 476/2020, de 27 de març, pel qual es prorroga l’estat d’alarma declarat pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, determina que l’estat d’alarma es prorrogue fins a l’11 d’abril, inclòs, tot ratificant totes les mesures adoptades esmentades en els antecedents.
Huité. La pròrroga de l’estat d’alarma suposa que la intensitat de les mesures de tots els antecedents exposats, si no s’incrementen durant la vigència, es mantindran fins a l’horitzó de la Setmana Santa, i per tant, projectant el seu impacte sobre el volum de desplaçaments que es realitzen tradicionalment durant aquestes dates pel conjunt del territori nacional, tant de persones nacionals com estrangeres. És a dir, es manté:

– La reducció de la mobilitat de les persones,
– La prohibició de la circulació de vehicles privats, excepte per a acudir des del seu domicili al treball, o en els supòsits excepcionats, entre els quals no es troben els desplaçaments a les segones residències,

– La reducció de la freqüència i percentatge dels sistemes de transports públics de viatgers per a evitar desplaçaments pel territori nacional,
– La prohibició d’atracada de vaixells als ports nacionals, de l’aterratge d’avions als aeroports espanyols i la prohibició d’entrada de persones per les fronteres terrestres,
– La prohibició d’obertura d’hotels i altres establiments d’allotjament turístic, i la possibilitat de realitzar reserves d’allotjament en aquests,
– La limitació de determinades activitats de comerç minorista,
– La prohibició de l’obertura de bars i restaurants,
– La prohibició de celebrar esdeveniments esportius, culturals, socials, intercanvis escolars, i qualssevol altres modalitats d’esdeveniments que impliquen desplaçaments o congregació de persones.
Nové. L’article 4 de la Llei 1/2004, de 21 de desembre, d’horaris comercials, estableix que cada comunitat autònoma ha de determinar els diumenges i dies festius en els quals els comerços podran romandre oberts al públic, que no es podran limitar per davall de deu. Per aquest motiu, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball va dictar la Resolució de 4 d’octubre de 2019, per la qual es determinen els diumenges i els dies festius hàbils per a la pràctica comercial en 2020, que determina l’obertura dels dies 5 d’abril, Diumenge de Rams, 10 d’abril, Divendres Sant, i 12 d’abril de 2020, Diumenge de Pasqua, per raó de tractar-se de dies de major afluència turística a la Comunitat Valenciana.
Desé. Els supòsits de l’antecedent nové, que serveixen de base per a l’habilitació de determinats diumenges i dies festius per a l’obertura comercial al públic, són incompatibles amb les mesures adoptades durant la declaració de l’estat d’alarma, i amb la recomanació del Comité d’Emergències del Reglament Sanitari Internacional (2005), per la qual, el 30 de gener de 2020, el director general de l’Organització Mundial de la Salut va declarar el brot del nou coronavirus Covid-19 com una emergència de salut pública d’importància internacional (ESPII), ja que la seua propagació internacional suposa un risc per a la salut pública dels països i exigeix una resposta internacional coordinada.

Als anteriors fets són aplicable els següents,

Fonaments de dret
Primer. Per a la determinació del nombre mínim de diumenges i dies festius en els quals els comerços podran romandre oberts al públic, són aplicables els articles 17 i 18 de la Llei 3/2011, de 23 de març, de la Generalitat, de comerç de la Comunitat Valenciana, així com l’article 4 de la Llei 1/2004, de 21 de desembre, d’horaris comercials, l’aplicació dels quals té caràcter bàsic.
L’article 4 de la Llei 1/2004, de 21 de desembre, d’horaris comercials, estableix que el nombre mínim de diumenges i dies festius en els quals els comerços podran romandre oberts al públic serà de setze, encara que les comunitats autònomes podran modificar aquesta quantitat, incrementant-la o reduint-la, sense que en cap cas es puga limitar per davall de deu. La determinació d’aquests diumenges o dies festius correspondrà a cada comunitat autònoma, d’acord amb diversos criteris, entre els quals es troba l’obertura en els diumenges i festius de major afluència turística.
L’article 17 de la Llei 3/2011, de 23 de març, de la Generalitat, de comerç de la Comunitat Valenciana, estableix que, amb caràcter general, els diumenges i festius es consideraran no laborables. No obstant això, s’habilitaran per a cada any fins a un màxim d’onze diumenges o festius en els quals els establiments podran romandre oberts al públic per a desenvolupar la seua activitat comercial.
L’article 18 de la mateixa llei estableix que el calendari de diumenges i altres dies festius que s’habiliten es determina mitjançant una resolució de la conselleria competent en matèria de comerç. Per aquest motiu, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball va dictar la Resolució de 4 d’octubre de 2019, per la qual es determinen els diumenges i els dies festius hàbils per a la pràctica comercial en 2020.
L’apartat 2 del mateix article disposa que per a la determinació de les dates habilitades caldrà ajustar-se a un ordre de criteris que inclou, en la lletra c, l’obertura els diumenges i festius de més afluència turística a la Comunitat Valenciana. Amb caràcter general, tindran aquesta consideració el Diumenge de Rams, el Divendres Sant, o bé el Dijous Sant quan aquest siga festiu estatal o autonòmic, i el Diumenge de Pasqua.
Per aquesta raó, la Resolució de 4 d’octubre de 2019, esmentada, determina l’obertura dels dies 5 d’abril, diumenge de Rams, 10 d’abril, Divendres Sant, i 12 d’abril de 2020, Diumenge de Pasqua, per raó de tractar-se de dies de major afluència turística a la Comunitat Valenciana.

Segon. L’article 6 del Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 estableix que cada administració conservarà les competències que li atorga la legislació vigent en la gestió ordinària dels seus serveis per a adoptar les mesures que estime necessàries en el marc de les ordres directes de l’autoritat competent a l’efecte de l’estat d’alarma.
El considerant 40 de la Directiva 2006/123/CE, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de desembre de 2006, relativa als serveis en el mercat interior, assenyala que el concepte de «raons imperioses d’interés general» al qual es fa referència en determinades prescripcions de la present directiva ha sigut desenvolupat pel Tribunal de Justícia en la seua jurisprudència relativa als articles 43 i 49 del Tractat i pot continuar evolucionant. La noció reconeguda en la jurisprudència del Tribunal de Justícia abasta, almenys, els àmbits següents: ordre públic, seguretat pública i salut pública, en el sentit dels articles 46 i 55 del Tractat, manteniment de l’ordre en la societat, objectius de política social, protecció dels destinataris dels serveis, protecció del consumidor, protecció dels treballadors, inclosa la seua protecció social.

Als efectes del que estableix l’article 15.3 de la Directiva 2006/123/CE, relativa als serveis en el mercat interior, sobre l’avaluació de requisits no discriminatoris, necessaris i proporcionals, la recomanació del Comité d’Emergències del Reglament Sanitari Internacional (2005), per la qual el 30 de gener de 2020, el director general de l’Organització Mundial de la Salut va declarar el brot del nou coronavirus Covid-19 com una emergència de salut pública d’importància internacional (ESPII), ja que la seua propagació internacional suposa un risc per a la salut pública dels països i exigeix una resposta internacional coordinada, té la consideració de raó imperiosa d’interés general.

Els fets exposats en els antecedents d’aquesta resolució constitueixen criteris no discriminatoris, ja que la propagació internacional del brot del nou coronavirus Covid-19 suposa un risc per a la salut pública dels països.
Les mesures adoptades per les diferents autoritats del Govern de la nació, així com les del Consell de la Generalitat, són proporcionals i no es poden substituir per altres mesures menys restrictives que permeten obtindre el resultat d’evitar la propagació de la pandèmia.
Tercer. Els antecedents i fonaments exposats constitueixen raons suficients per a procedir a la suspensió temporal de les habilitacions per a l’obertura comercial al públic dels dies 5 d’abril, diumenge de Rams, 12 d’abril de 2020, Diumenge de Pasqua, ja que durant la duració de l’estat d’alarma han desaparegut totes les circumstàncies i les causes que van motivar l’autorització inicial. Igualment, les mateixes raons aconsellen mantindre el dia 10 d’abril, Divendres Sant, habilitat per a l’obertura comercial, així com habilitar el dilluns 13 d’abril.

Quart. És competent per a dictar aquesta resolució la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, d’acord amb el que preveu l’article 18, apartat 1, de l’esmentada Llei 3/2011, de 23 de març.
A la vista dels anteriors fonaments de dret, resolc:

Primer
Modificar la Resolució de 4 d’octubre de 2019, del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual es determinen els diumenges i els dies festius hàbils per a la pràctica comercial en 2020, i en concret:
a) Suspendre les habilitacions per a l’obertura comercial al públic dels dies 5 d’abril, diumenge de Rams, i 12 d’abril de 2020, Diumenge de Pasqua, per raó de tractar-se de dies de major afluència turística a la Comunitat Valenciana, en aplicació del que disposa l’article 18.1 de la Llei 3/2011, de 23 de març, de comerç de la Comunitat Valenciana, ja que durant la duració d’estat d’alarma han desaparegut totes les circumstàncies i les causes que van motivar l’habilitació inicial.

b) Habilitar el dilluns 13 d’abril, Dilluns de Pasqua, per a l’obertura comercial al públic.
c) Mantindre el dia 10 d’abril, Divendres Sant, habilitat per a l’obertura comercial al públic.

Segon
Una vegada finalitzat l’estat d’alarma, amb la proposta prèvia de l’Observatori de Comerç Valencià, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball dictarà una nova resolució de modificació de la Resolució de 4 d’octubre de 2019, esmentada, per tal de complir les previsions de l’article 17.2 de la Llei 3/2011, de 23 de març, de comerç de la Comunitat Valenciana.

Aquesta resolució no és definitiva en via administrativa, i contra aquesta es pot interposar un recurs d’alçada davant de la Secretaria Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la notificació, d’acord amb el que estableixen els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Tot això sense perjudici que les persones interessades puguen exercir qualsevol altre dret que estimen oportú.

Muro de Alcoy, 30 de març de 2020.– El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball: Rafael Climent González.

linea
Mapa web