Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 31 de març de 2022, del president de l'Institut Valencià de Cultura, per la qual es convoquen subvencions per al foment d'activitats musicals per a 2022. [2022/2867]

(DOGV núm. 9315 de 07.04.2022) Ref. Base de dades 002975/2022

RESOLUCIÓ de 31 de març de 2022, del president de l'Institut Valencià de Cultura, per la qual es convoquen subvencions per al foment d'activitats musicals per a 2022. [2022/2867]
Mitjançant l’Ordre 8/2020, d’11 de juny, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport (DOGV 8837, 17.06.2020), s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques en règim de concurrència competitiva de les diferents matèries culturals integrades en l’Institut Valencià de Cultura (d’ara en avant les bases).
D’altra banda, el Pla estratègic de subvencions 2020-2023 de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, aprovat per la Resolució de 23 de març de 2020, del conseller d’Educació, Cultura i Esport (DOGV 8783, 07.04.2020), estableix en el seu annex únic, i dins de l’objectiu estratègic 4 de l’Institut Valencià de Cultura: «Foment de la producció i difusió de les diferents manifestacions artístiques competència de l’Institut Valencià de Cultura», la línia de subvenció per al foment d’activitats musicals.
De conformitat amb el que s’estableix en l’article 160.4.b de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions (DOGV 7464, 12.02.2015), que estableix que les persones que ostenten la presidència dels organismes públics i entitats de dret públic seran les competents per a realitzar la convocatòria de les subvencions, així com d’acord amb l’article 2, punt 2, lletra l, i l’article 4, punt 2, lletra j del Reglament d’organització i funcionament de CulturArts Generalitat, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener i modificat, a aquest efecte, pel Decret 141/2014, de 5 de setembre, del Consell (DOGV 7355, 08.09.2014), en virtut dels quals correspon a la Presidència convocar i resoldre la concessió d’incentius, ajudes i subvencions de les diferents matèries culturals integrades en e l’Institut Valencià de Cultura (d’ara en avant IVC), resolc:


Primer. Objecte, finalitat i condicions
1. Convocar la concessió de subvencions per al foment d’activitats musicals, en el marc de les competències de l’IVC i d’acord amb els objectius que té encomanats. Aquestes subvencions tenen per finalitat promoure la creació, producció, difusió, exhibició i edició d’obres musicals a través d’activitats com ara festivals, concursos o cursos de perfeccionament musical, entre altres, així com impulsar la cooperació amb altres agents i entitats culturals d’àmbit públic o privat, amb la finalitat última que la ciutadania puga disposar d’una oferta musical diversificada i de qualitat.
2. Les subvencions es concediran d’acord amb els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació, i mitjançant el règim de concurrència competitiva.
Les activitats hauran de tindre lloc entre l’1 de desembre de 2021 i el 30 de novembre de 2022, tots dos inclosos, excepte per a la modalitat d’organització i manteniment d’estructures administratives que, tractant-se d’una modalitat biennal, estén la seua segona anualitat a les activitats desenvolupades entre l’1 de desembre de 2022 i el 30 de novembre de 2023.
Les modalitats previstes en la present convocatòria són les següents:

a) Ajudes a festivals, cicles i esdeveniments commemoratius, que tenen per finalitat incrementar qualitativament i quantitativament presentacions d’aquestes característiques, amb l’objectiu d’augmentar l’oferta musical i que això contribuïsca a la creació, formació i desenvolupament de públics.
S’entén per festival, el conjunt d’actuacions musicals de caràcter professional realitzades davant un públic, que formen una unitat programàtica indivisible i que es duen a terme intensivament durant un període de temps determinat, no formant part de la programació regular d’un espai determinat. Es considerarà festival a l’efecte d’aquesta convocatòria quan almenys el 20 % de la programació estiga formada per grups o solistes de la Comunitat Valenciana.
S’entén per cicle, aquella sèrie d’actuacions musicals vinculades entre si per un element comú, generalment un mateix tema que haurà de tindre entitat suficient per si mateix, i que formant part o no de la programació regular d’un mateix espai, se celebren durant un període determinat, successiu o no en el temps, que en el seu conjunt abaste més de tres dies, i la repetició dels quals responga a un ordre raonat.

S’entén per esdeveniment commemoratiu, l’acte de caràcter musical que s’organitza de manera extraordinària, en record d’un esdeveniment històric o d’una persona destacada, per a la celebració del seu aniversari o d’un reconeixement singular relacionat.
b) Ajudes a la programació en sales d’exhibició, que tenen per finalitat fomentar una oferta musical diversificada i de qualitat, al mateix temps que s’incrementen les possibilitats professionals dels músics en la Comunitat Valenciana.
Es considera sala tot recinte o espai destinat a la presentació regular davant un públic, de concerts i activitats d’índole musical.
c) Ajudes a cursos de perfeccionament musical, concursos, jornades i congressos, que tenen per finalitat potenciar la formació i el reciclatge de professionals del sector musical, així com la investigació, l’estudi i la circulació de coneixements en aquesta matèria.
d) Ajudes a gires fora de la Comunitat Valenciana, que tenen com a finalitat donar suport a l’actuació dels nostres artistes i formacions musicals fora del territori de la nostra Comunitat, amb l’objectiu de facilitar la divulgació i comercialització del seu treball fora d’aquest àmbit territorial.
El projecte de gira implicarà, necessàriament, la realització d’entre 4 i 30 concerts d’un mateix artista o formació musical.
e) Ajudes a projectes de producció d’espectacles de música en viu, que tenen com a finalitat possibilitar la creació i posada en escena de concerts i altres presentacions musicals, propiciant així una oferta musical diversificada i de qualitat i donant suport al treball del sector professional en l’àmbit musical.
Concert o presentació musical seria el conjunt estructurat de peces musicals que es desenvolupa davant un públic i el procés de producció del qual culmina amb la seua estrena.
f) Ajudes biennals a l’organització i manteniment d’estructures administratives que tenen com a finalitat la consolidació dels equips humans i els espais físics on aquests desenvolupen la seua activitat, atenent despeses indirectes necessàries per al desenvolupament de les iniciatives musicals que promouen.
g) Ajudes a la composició d’obres musicals de nova creació vinculades a la seua estrena, que tenen per finalitat potenciar el desenvolupament i la divulgació de peces musicals originals i inèdites, així com dels seus autors.
Per a ser considerada com a tal, una obra ha de respondre a uns cànons específics d’unitat d’estructura i desenvolupament que han de poder ser tinguts en compte en el seu conjunt i no com la suma del contingut de diferents composicions de xicotet format l’únic nexe d’unió dels quals siga el segell del seu autor o factors externs com la seua temàtica o un gènere musical. Es fan necessaris doncs requisits d’integritat en la formulació de la creació i consideracions estructurals avançades.
h) Ajudes al foment de la producció discogràfica, que tenen com a finalitat impulsar i afavorir l’enregistrament d’obres musicals de compositors i intèrprets valencians.
3. Per a obtindre la condició de persona beneficiària d’aquestes ajudes s’hauran de complir els requisits establits en l’article 2 i l’article 42.1 de l’esmentada ordre de bases, que estipula:
a) Ajudes a festivals, cicles i esdeveniments commemoratius.
Podran ser beneficiaris els ajuntaments i altres entitats locals, així com els ens del seu sector públic instrumental, empreses, associacions i entitats que organitzen aquestes activitats en la Comunitat Valenciana, sempre que disposen d’estructura i capacitat de gestió per a realitzar aquestes activitats i que contribuïsquen a la creació, formació i desenvolupament de públics, segons conste en el projecte presentat juntament amb la sol·licitud.
b) Ajudes a la programació en sales d’exhibició.
Podran ser beneficiàries les empreses, persones físiques o jurídiques, gestores de sales privades d’exhibició musical situades en la Comunitat Valenciana.
c) Ajudes a cursos, concursos, jornades i congressos.
Podran ser beneficiaris els ajuntaments i altres entitats locals, així com els ens del seu sector públic instrumental, universitats i departaments universitaris, centres educatius de caràcter oficial, empreses, associacions i entitats que desenvolupen aquestes activitats en la Comunitat Valenciana, segons conste en el projecte presentat juntament amb la sol·licitud.
En els cursos que s’organitzen destinats al perfeccionament musical, els participants hauran d’acreditar el certificat oficial d’estar cursant el grau superior.
d) Ajudes a gires fora de la Comunitat Valenciana i ajudes a projectes de producció d’espectacles de música en viu.
Podran ser beneficiàries les empreses de caràcter musical, tant si són persones físiques com jurídiques, que estiguen legalment constituïdes.
e) Ajudes biennals a l’organització i manteniment d’estructures administratives.
Podran ser beneficiàries les empreses, tant si són persones físiques com jurídiques, i les associacions i fundacions dedicades a l’organització d’activitats musicals.
f) Ajudes a la composició d’obres musicals de nova creació vinculades a la seua estrena. Podran ser beneficiàries les persones físiques, sempre que l’obra per la qual se sol·licita l’ajuda no haja sigut gravada, editada ni presentada davant un públic, amb anterioritat a l’1 de desembre de 2021.
g) Ajudes al foment de la producció discogràfica.
Podran ser beneficiàries les empreses discogràfiques professionals els projectes de les quals continguen obres de compositors valencians o interpretades per músics valencians.

Segon. Finançament, distribució i quanties
1. L’import global màxim per a destinar a aquesta convocatòria és d’1.990.000 €.
2. D’acord amb la Llei 8/2021, de 30 de desembre, de 2021, de pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2022 (DOGV 9247, 31.12.2021), les ajudes convocades s’imputaran al crèdit previst en la secció 09, entitat 00025, línia de subvenció S6427000 «Foment d’activitats musicals», per un import inicial d’1.670.000 €.
Sense perjudici de l’anterior, l’import corresponent a l’anualitat 2023 que es concedisca en la modalitat d’ajudes biennals a l’organització i manteniment d’estructures administratives serà d’un màxim de 320.000 €, que queda condicionat a l’existència de crèdit adequat i suficient en la corresponent llei de pressupostos de la Generalitat per a 2023, de conformitat amb les disposicions d’aplicació de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions. Aquest import podrà ser incrementat si existeix un augment en la citada línia pressupostària.

La referida quantia total podrà ser minorada quan en el marc de les polítiques d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera s’adopten mesures de no disponibilitat que afecten els crèdits de la línia de subvenció que el financen.
2. L’import inicialment previst per a aquesta convocatòria és d’1.990.000 € i es distribuirà entre les diferents modalitats d’acord amb el següent desglossament:
a) Ajudes a festivals, cicles i esdeveniments commemoratius, fins a un màxim de 500.000 €. La distribució d’aquest import global serà proporcional al nombre de projectes presentats en cada submodalitat, que s’ajusten als requisits i condicions recollits en les bases reguladores i en la convocatòria i que hagen aconseguit la puntuació mínima exigida per a accedir a la subvenció.
b) Ajudes a la programació en sales de exhibició, fins a un màxim de 200.000 €.
c) Ajudes a cursos, concursos, jornades i congressos, fins a un màxim de 150.000 €. La distribució d’aquest import global serà proporcional al nombre de projectes presentats en cada submodalitat, que s’ajusten als requisits i condicions recollits en les bases reguladores i en la convocatòria i que hagen aconseguit la puntuació mínima exigida per a accedir a la subvenció.
d) Ajudes a gires fora de la Comunitat Valenciana, fins a un màxim de 120.000 €.
e) Ajudes a projectes de producció d’espectacles de música en viu, fins a un màxim de 180.000 €.
f) Ajudes biennals a l’organització i manteniment d’estructures administratives, fins a un màxim de 640.000 €, dels quals 320.000 € corresponen a l’anualitat 2022 i 320.000 € a l’anualitat 2023.
g) Ajudes a la composició d’obres musicals de nova creació vinculades a la seua estrena, fins a un màxim de 50.000 €.
h) Ajudes al foment de la producció discogràfica, fins a un màxim de 150.000 €.
3. Les quanties individualitzades màximes de les subvencions, que poden sol·licitar-se en el marc de la present convocatòria, són les següents:
a) Ajudes a festivals, cicles i esdeveniments commemoratius, 30.000 €.
b) Ajudes a la programació en sales d’exhibició, 25.000 €.
c) Ajudes a cursos, concursos, jornades i congressos, 10.000 €.
d) Ajudes a gires fora de la Comunitat Valenciana, 20.000 €.
e) Ajudes a la producció d’espectacles de música en viu, 20.000 €.
f) Ajudes biennals a l’organització i manteniment d’estructures administratives, 30.000 €
g) Ajudes a la composició d’obres musicals de nova creació, vinculades a la seua estrena, 5.000 €.
h) Ajudes al foment de la producció discogràfica, 10.000 €.
4. Dins dels límits pressupostaris establits en l’article 45 de les bases, les presents ajudes es destinaran a sufragar les despeses corrents generades per les activitats objecte de la subvenció. Les ajudes no podran destinar-se per la naturalesa del capítol pressupostari a inversions ni a adquisicions patrimonials.
5. L’import adjudicat a cada projecte beneficiari serà proporcional a la puntuació obtinguda en aplicació dels criteris de valoració que corresponguen a cada modalitat, a l’assignació econòmica d’aquesta i a la quantitat sol·licitada. Si es generen economies després d’aplicar aquest criteri s’estarà al que disposa el resolc quart, punt 5.


Tercer. Presentació de sol·licituds
1. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils a comptar des de l’endemà de la publicació de la present convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
2. Les sol·licituds hauran de dirigir-se a la seu de l’IVC.
Totes les sol·licituds es presentaran per via telemàtica a través del registre electrònic accessible des de la web https://sede.ivc.gva.es/, i per a això l’entitat o el seu representant haurà de disposar de qualsevol dels certificats o signatures electròniques que admet aquesta aplicació.
En cap cas seran vàlids els documents als quals s’haja d’accedir mitjançant enllaços o adreces webs, corresponents a portals o pàgines web, aplicacions o plataformes d’emmagatzematge digital, o a serveis d’allotjament d’arxius, tenint-se aquests documents per no presentats.

Se n’exceptua el lliurament de les maquetes o obres completes de discografia a què es veuen obligats els sol·licitants de les ajudes al foment de la producció discogràfica, que s’haurà de fer a través d’una plataforma d’emmagatzematge digital de les disponibles en el mercat. El producte haurà d’estar en format wav o mp3 i els sol·licitants es veuran obligats a fer constar en el resum del projecte presentat, tant l’enllaç com la contrasenya d’accés.
Tindran la consideració de no presentats tots aquells treballs que s’allotgen amb posterioritat a la data de finalització de presentació de sol·licituds, havent d’estar disponibles fins a la publicació de la resolució de concessió d’aquestes ajudes.
Es tindran també per no presentades aquelles maquetes o obres completes l’enllaç i/o contrasenya de les quals no consten en el resum del projecte, siguen erronis, o quan per qualsevol motiu, no donen accés a les peces, no estant l’IVC obligat a requerir-los en cap cas.
3. Les sol·licituds s’hauran d’omplir segons el model de sol·licitud de subvencions al foment d’activitats musicals que s’adjunta com a annex I i especificaran tant el nom del projecte i el cost previst d’aquest, com la modalitat d’ajuda i la quantia que se sol·licite (apartat C de l’annex I).
L’import sol·licitat en cap cas podrà ser superior a l’import màxim que correspon a cada modalitat, segons s’estableix en el resolc segon, punt 3 d’aquesta convocatòria. Ni tampoc podrà superar el 65 % del pressupost total del projecte. Si és així, en tots dos casos, per a valorar-ho convenientment, aquesta quantitat es reduirà d’ofici fins a la quantia individualitzada màxima de la modalitat o fins al percentatge indicat.
4. S’admetran fins a sis sol·licituds per persona física o jurídica peticionària, la qual cosa serà aplicable al conjunt de la convocatòria de foment d’activitats musicals publicada durant l’exercici econòmic actual. Sense perjudici d’això:
a) En la modalitat de producció discogràfica, un mateix peticionari podrà sol·licitar i obtindre fins a un màxim de 4 ajudes, per a projectes diferents.
b) En la modalitat de festivals, cicles i esdeveniments commemoratius i en la modalitat de gires, un mateix peticionari podrà sol·licitar i obtindre fins a un màxim de 3 ajudes per a projectes diferents, respectivament.
c) En la modalitat de cursos, concursos, jornades i congressos i en la modalitat de producció d’espectacles de música en viu, un mateix peticionari podrà sol·licitar i obtindre fins a un màxim de 2 ajudes per a projectes diferents, respectivament.
d) En la modalitat de programació en sales d’exhibició, en la modalitat d’ajudes biennals a l’organització i manteniment d’estructures administratives i en la modalitat de composició d’obres musicals de nova creació, un mateix peticionari només podrà sol·licitar i obtindré 1 ajuda, respectivament.
En tots els supòsits esmentats, en cas que se sol·liciten més ajudes de les disposades més amunt, s’admetran només les primeres registrades.
Com a norma general, un mateix projecte només es podrà presentar a una modalitat d’ajudes de les contingudes en la present convocatòria. Excepcionalment, són compatibles entre si les modalitats de producció discogràfica, producció d’espectacles de música en viu, composició d’obres musicals de nova creació vinculades a la seua estrena i gires fora de la Comunitat Valenciana. En cas que un mateix projecte es presente a més d’una d’aquestes modalitats, es cursarà una sol·licitud pròpia per a cadascuna d’elles, amb els seus respectius resums del projecte i pressupostos, diferenciats i no coincidents en el contingut dels seus conceptes.
Tampoc podran presentar-se variacions o parts d’un mateix projecte a diferents modalitats. En aquests casos, tots els projectes presentats seran desestimats.
Les persones jurídiques beneficiàries de subvencions nominatives de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport no podran optar a les modalitats d’aquesta convocatòria.
5. La sol·licitud inclourà les declaracions responsables següents:
a) Declaració responsable d’ajudes d’estat: relació i import de quantes subvencions, ajudes, ingressos o recursos s’hagen sol·licitat o concedit o estiguen pendents de percepció per altres administracions o institucions públiques per a la mateixa finalitat, a l’efecte del que es preveu en l’article 14 de la Llei 38/2003, general de subvencions (LGS), (apartat D de l’annex I).
b) Declaració responsable d’ajudes minimis concedides al sol·licitant durant l’exercici fiscal present i els dos anteriors (apartat E de l’annex I). Aquesta declaració únicament serà necessària per a les modalitats de cursos, concursos, jornades i congressos, gires fora de la Comunitat Valenciana, projectes de producció d’espectacles de música en viu i producció discogràfica.
c) Declaració d’estar lliure de prohibicions a fi de no concórrer en cap de les prohibicions per a obtindre la condició de persona beneficiària, especificades en els punts 2 i 3 de l’article 13 de la LGS (apartat F.1 de l’annex I).
d) Declaració de foment d’ocupació de persones amb discapacitat o, si és el cas, declaració de l’exempció d’aquesta obligació, d’acord amb el que es disposa en l’article 7 de la Llei 11/2003, de 10 d’abril, de la Generalitat, sobre l’estatut de les persones amb discapacitat (DOGV 4479, 11.04.2003) i en l’article 5 del Decret 279/2004, de 17 de desembre, del Consell de la Generalitat, pel qual es regulen mesures en els procediments de contractació administrativa i de concessió de subvencions per al foment de l’ocupació de les persones amb discapacitat (DOGV 4907, 21.12.2004), (apartat F.2 de l’annex I).
Si la persona o entitat sol·licitant té contractades persones amb discapacitat haurà d’aportar la documentació acreditativa que aquesta contractació és anterior a la finalització del termini per a presentar les sol·licituds d’aquestes ajudes, aportant còpia del contracte i del document que acredite la discapacitat de la persona contractada.

e) Declaració de drets d’autoria, a fi de complir la normativa en matèria de drets de propietat intel·lectual (apartat F.3 de l’annex I).

f) Declaració sobre utilització d’espais escènics, únicament per a les modalitats de festivals, cicles i esdeveniments commemoratius, en la qual la persona sol·licitant manifeste, sota la seua exclusiva responsabilitat, que els espais i locals on es realitzaran les activitats compleixen amb els requisits establits en la normativa vigent per a la seua realització i especialment el que es preveu en la Llei 14/2010, de 2 de desembre, de la Generalitat, d’espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics, modificada per la Llei 6/2018 (DOGV 6414, 10.12.2010 i DOGV 8256, 16.03.2018), que disposa de la documentació que així ho acredita i que es compromet a mantindre el seu compliment durant el desenvolupament d’aquestes; i d’acord, a més, amb el que es preveu en el punt 7 de l’annex del Decret 32/2014, de 14 de febrer, del Consell, pel qual s’aprova el catàleg d’activitats amb risc de la Comunitat Valenciana (apartat F.4 de l’annex I).

g) Únicament per a la modalitat de cursos de perfeccionament musical, declaració que el curs està dirigit exclusivament a alumnes de grau superior, havent acreditat els participants la seua condició a través de certificat oficial (apartat F.5 de l’annex I).
h) Únicament per a la modalitat de programació en sales d’exhibició, declaració sobre permisos, manifestant que disposa de la següent documentació actualitzada o en tràmit procedimental (apartat F.6 de l’annex I):
1r Llicència d’obertura per al desenvolupament de l’activitat subvencionada o acreditació de la tramitació de la sol·licitud.
2n Pla de prevenció de riscos laborals, avaluació de riscos i planificació de l’activitat preventiva.
3r Pla d’emergència elaborat per personal tècnic competent, segons les normes d’autoprotecció en vigor.
4t Plans de la sala i les seues dependències (en format DIN-A 4 i a escala).
L’IVC podrà requerir, en qualsevol moment del procediment, l’acreditació fefaent d’aquells extrems que consten en les declaracions responsables presentades.
6. D’acord amb el que es disposa en l’article 28 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en absència d’oposició expressa per part del sol·licitant, l’òrgan gestor del procediment estarà autoritzat per a obtindre directament les dades dels documents elaborats per qualsevol administració pública, excepte les dades tributàries que requereixen autorització expressa per part del sol·licitant (aquestes opcions figuren en el model de sol·licitud, apartat G de l’annex I), respecte a aquells que es proposen com a beneficiaris, i que per a aquest procediment són les següents:

a) Dades d’identitat (NIF o document equivalent en cas d’estrangers) de la persona que ostente la representació legal amb facultat per a obrar davant l’Administració.
b) Certificació de l’Agència Estatal d’Administració Tributària, que acredite que es troba al corrent de les seues obligacions.
c) Certificació de la Tresoreria General de la Seguretat Social, que acredite que es troba al corrent de les seues obligacions.
d) Certificació de l’Agència Tributària Valenciana (ATV), que acredite que es troba al corrent de les seues obligacions tributàries amb la Generalitat.
e) Alta en el Cens d’Empresaris, Professionals i Retenidors on conste la qualificació de l’activitat econòmica corresponent per a la qual se sol·licita la subvenció, o alternativament l’alta en l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE) quan així ho requerisca la modalitat de subvenció.

En cas de manifestar en l’imprés de sol·licitud oposició a la seua obtenció o no autoritzar l’accés a les dades tributàries, seran els interessats els qui hagen d’aportar els citats documents i certificats.
7. Documentació
Les sol·licituds s’acompanyaran de la següent documentació, d’obligada presentació a l’efecte de tramitar la sol·licitud (apartat H de l’annex I):
a) Documentació acreditativa de la personalitat jurídica i capacitat d’obrar de qui sol·licita i, si és el cas, de poder suficient per a actuar en el seu nom i representació.
Si qui sol·licita és persona jurídica, haurà d’aportar escriptura o document públic de constitució i estatuts de l’entitat inscrits en el registre oficial corresponent, còpia del NIF, així com la documentació que acredite la representació que ostenta el signant de la sol·licitud (document públic o certificat de l’acord adoptat per l’òrgan de govern que corresponga aprovant sol·licitar aquesta ajuda i facultant el representant per a subscriure la petició).
En cas d’ajuntaments i altres entitats locals, així com els ens del seu sector públic instrumental:
1r Certificat de l’acord adoptat per l’òrgan de govern de la corporació local aprovant sol·licitar aquesta ajuda i facultant al seu representant per a subscriure la petició.
2n En el cas d’organismes públics, certificat de l’acte o acord adoptat per l’òrgan competent de l’ajuntament del qual depén, pel qual s’autoritza l’entitat pública a participar en aquesta convocatòria, expedit pel secretari o la secretària de la corporació local.
b) El resum del projecte i la fitxa pressupostària, d’acord amb els models normalitzats corresponents a cada modalitat i disponibles en la pàgina web http://ivc.gva.es/. En cas que el resum del projecte no es corresponga amb el de la modalitat sol·licitada, la comissió tècnica de valoració farà la baremació amb el que s’haja aportat i no estarà obligat a fer cap requeriment per a substituir-lo o modificar-lo.
S’exceptuen del que s’ha dit en el paràgraf anterior, els sol·licitants d’ajudes a la composició d’obres musicals de nova creació vinculades a la seua estrena, que no estan obligats a presentar la fitxa pressupostària.

c) Les dades bancàries on, si és el cas, es desitge rebre l’import de l’ajuda (annex II – model de domiciliació bancària).
8. Si la sol·licitud d’iniciació no inclou totes les dades o documentació que resulten preceptius, s’aplicarà el que es disposa en l’article 5 de les bases.
L’esmena de la documentació haurà de presentar-se d’acord amb el que es preveu en el punt 2 del present resolc, per a les sol·licituds.
En qualsevol cas, el resum del projecte i la fitxa pressupostària, segons els models normalitzats, així com qualsevol altra documentació acreditativa de mèrits i d’aspectes que hagen de ser objecte de valoració, hauran d’aportar-se dins del termini de presentació de sol·licituds, no estant l’IVC obligat a requerir-los si l’aportació es realitzarà amb posterioritat a aquesta. De manera que no tindran validesa ni aquests ni cap altre document vinculat a aquests i presentats amb data posterior a l’últim dia de termini de presentació de sol·licituds.
No obstant això, l’òrgan instructor podrà requerir els sol·licitants perquè proporcionen qualsevol informació aclaridora que resulte necessària per a la gestió de la seua sol·licitud.
L’IVC cursarà les notificacions per la via electrònica a través de l’adreça electrònica habilitada de la persona jurídica o, en defecte d’això, a través de la carpeta ciutadana del representant de l’entitat o de la persona física sol·licitant.
Les notificacions s’entendran practicades o rebutjades en els termes que s’assenyalen en els articles 40, 41 i 43 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i en la legislació complementària. En aquest sentit, si transcorren 10 dies naturals sense que s’accedisca al seu contingut, s’entendrà que la notificació ha sigut rebutjada i es tindrà per realitzat el tràmit de la notificació.
9. Les dades de caràcter personal contingudes en l’imprés de sol·licitud podran ser incloses en un fitxer per al seu tractament per l’IVC com a titular responsable del fitxer, en l’ús de les funcions pròpies que té atribuïdes i en l’àmbit de les seues competències. Igualment els sol·licitants d’ajuda podran exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, tot això de conformitat amb el que es disposa en el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d’abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades i en la Llei orgànica 3/2018 de 5 de desembre de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

Es pot consultar la política completa de privacitat de l’IVC en la següent adreça: http://ivc.gva.es/es/ivc/quienes-somos-ivc/aviso-legal/politica-de-privacidad.
10. En la modalitat de producció discogràfica, la sol·licitud podrà acompanyar-se d’una maqueta del projecte, i/o de l’obra completa, a l’efecte d’obtindre una major puntuació en la valoració del projecte. En aquests casos haurà de presentar-se d’acord amb el que es disposa en el punt 2 del resolc tercer d’aquesta convocatòria, dins del termini de presentació de sol·licituds, no estant l’IVC obligat a requerir-lo.
11. En la modalitat de composició d’obres musicals de nova creació vinculades a la seua estrena la sol·licitud també podrà acompanyar-se de les partitures d’un esbós o de l’obra completa, a l’efecte d’obtindre una major puntuació en la valoració del projecte. Aquestes partitures hauran de ser anònimes i anar separades de la resta de documentació. En elles només ha de constar el títol de l’obra sense cap referència al compositor. En cas contrari, el projecte quedarà exclòs de la convocatòria.

Quart. Comissió tècnica de valoració
1. La comissió tècnica de valoració s’ajustarà al que s’estableix en els articles 6 i 44 de les bases. El nomenament dels seus vocals es farà públic a través de la pàgina web http://ivc.gva.es/
2. La comissió tècnica de valoració, atenent les sol·licituds presentades i l’interés d’aquestes, emetrà informe d’avaluació d’acord amb els criteris d’atorgament que conté el resolc cinqué de la present resolució. Aquest informe quedarà incorporat en les actes i contindrà la prelació dels projectes de major a menor puntuació. En cas d’empat s’estarà al que es disposa en l’article 6.5 de les bases.

Així mateix, contindrà els projectes i titulars que han de proposar-se com a beneficiaris i la quantia de les ajudes, de conformitat amb els límits per modalitat establits en el resolc segon de la present resolució.

3. La comissió tècnica de valoració desestimarà aquella documentació que no considere suficientment acreditativa dels punts que conté, i en aquest cas no es computaran els mèrits corresponents.

4. D’acord amb el que es preveu en l’article 6 de les bases i en l’article 21.3 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, en les comissions tècniques de valoració podran participar experts que, pels seus coneixements específics, puguen valorar determinats aspectes dels projectes presentats, assessorant els membres de la comissió sobre aquest tema. En concret, per a la present convocatòria es preveu la constitució de comités d’experts per a les modalitats de composició d’obres musicals de nova creació vinculades a la seua estrena i foment de la producció discogràfica, de fins a un màxim de quatre persones.
5. En cas que, en alguna de les modalitats, no s’assignara el total del pressupost previst en el resolc segon, la comissió tècnica de valoració podrà assignar les resultes a una altra modalitat.
6. Qualsevol mecanisme de comunicació dels sol·licitants o dels interessats en els projectes presentats utilitzat per a contactar amb els vocals de la comissió tècnica de valoració amb la finalitat d’aportar apreciacions sobre aquests, sense haver sigut requerits formalment per la comissió per a fer-ho, comportarà l’exclusió del projecte de la convocatòria i l’arxiu de la sol·licitud corresponent; sense perjudici de qualsevol altra responsabilitat que es poguera derivar d’aquesta comunicació.

7. Les actes de la comissió es publicaran en la web de l’IVC, http://ivc.gva.es/. A la vista d’aquestes, l’òrgan instructor, efectuarà la proposta de resolució provisional, degudament motivada, que es publicarà en la web de l’IVC, http://ivc.gva.es/, i que inclourà un termini de 10 dies hàbils per a presentar al·legacions, a comptar des de l’endemà d’aquesta publicació.

Cinqué. Criteris d’atorgament
1. Per a l’elaboració del seu informe i proposta, la comissió tècnica de valoració tindrà en compte els criteris objectius de valoració de les subvencions, la seua ponderació i la puntuació mínima exigida i màxima, que conté l’article 43 de les bases.
Així, les sol·licituds i projectes es puntuaran fins a un màxim de 100 punts. No podran proposar-se com a beneficiaris els titulars de projectes per als quals s’haja sol·licitat ajuda i que no aconseguisquen com a mínim 50 punts.
A l’efecte de les modalitats de foment d’activitats musicals, s’entén per valencià: quan es tracte de persones físiques, les nascudes en la Comunitat Valenciana o empadronades com a residents en la Comunitat Valenciana almenys 1 any, i en el cas de persones jurídiques i agrupacions musicals, aquelles la raó social de les quals estiga radicada en la Comunitat Valenciana.
En els apartats en què es valoren els premis i reconeixements obtinguts per un solista o agrupació musical no computaran els premis ni reconeixements a un solista quan formava part d’una agrupació, ni els obtinguts pel membre d’una agrupació, com a solista o com a integrant d’una altra agrupació diferent de la premiada.
2. L’atorgament de les ajudes s’adequarà a la valoració dels següents criteris:
a) Ajudes a festivals, cicles, s’ajustaran a l’article 43.1.a de les bases.
1r El projecte de contingut i programació de les activitats es valorarà fins a un màxim de 75 punts. Si no s’aconsegueixen 37,5 punts, la puntuació serà 0 punts. Es tindran en compte els següents apartats:

a) Relat artístic de l’edició del festival, coherència, grau de complexitat i riquesa de la programació, originalitat i innovació per la seua vinculació amb el present o amb la cultura valenciana, fins a un màxim de 10 punts.
b) Quantificació i especialització de la programació: nombre de dies, actes públics, convocatòries, publicacions i activitats paral·leles, fins a un màxim de 10 punts.
Nombre de concerts contractats en la Comunitat Valenciana, 0,2 punts per actuació.
Nombre de concerts contractats en la resta de l’Estat espanyol, 0,5 punts per actuació.
Nombre de concerts contractats a l’estranger, 1 punt per actuació.

c) Creació, formació i desenvolupament de públics i gèneres específics o minoritaris: concerts dirigits al públic familiar i juvenil; músiques experimentals i art sonor, músiques anteriors al segle XVIII, d’arrel tradicional, músiques acadèmiques o clàssiques, músiques populars amplificades, acompanyades d’activitats pedagògiques, fins a un màxim de 10 punts.
Es primaran les programacions compostes majoritàriament per gèneres musicals menys estesos i multitudinaris.
d) Foment de l’ocupació de professionals valencians: incidència sobre solistes i agrupacions musicals, encàrrecs de composició i la contractació específica de dones, fins a un màxim de 10 punts.
Es valorarà amb 1 punt la contractació de cada solista i/o cada agrupació musical valenciana que componga la programació, amb un màxim de 8 punts.
Es valorarà amb 0,20 punts cada encàrrec de composició realitzat pel festival a un artista valencià amb un màxim d’1 punt. En cas que l’encàrrec es faça a una dona, es valorarà amb 0,25 punts per encàrrec.

Si s’habilita un «punt violeta» amb almenys una persona amb formació acreditada en igualtat entre homes i dones, sumarà 1 punts.

e) Espai territorial de projecció: internacional, estatal, autonòmic, comarcal o local, i dades d’assistència de públic, fins a un màxim de 10 punts.
– Local: 2 punts.
– Comarcal: 4 punts.
– Autonòmica: 6 punts.
– Estatal: 8 punts.
– Internacional: 10 punts.
f) Presència del valencià en l’execució, promoció, publicitat, publicacions, convocatòries i accions de divulgació de les activitats, fins a un màxim de 5 punts, segons els següents criteris:
Si la utilització del valencià supera el 80 % en el conjunt de les activitats a desenvolupar i en totes les accions de comunicació, sumarà 5 punts.
Si la utilització del valencià supera el 50 % en el conjunt de les activitats a desenvolupar i en totes les accions de comunicació, sumarà 2,5 punts.
Si no aconsegueix aqueixos percentatges no sumarà cap punt.
g) Pressupost i viabilitat econòmica del projecte. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts.
Es valorarà el pressupost del festival fins amb 5 punts segons el següent barem:
De 5.000 a 10.000 euros: 1 punt.
De 10.001 a 25.000 euros: 2 punts.
De 25.001 a 50.000 euros: 3 punts.
De 50.001 a 75.000 euros: 4 punts.
Més de 75.001 euros: 5 punts.
Es valorarà la relació percentual existent entre el cost total del projecte i la suma de les aportacions dineràries que es comprometa a realitzar la persona sol·licitant dels seus propis fons més les aportacions dineràries que reba d’altres entitats públiques i privades per a la seua execució (exclosa la sol·licitada a l’IVC), amb un màxim de 5 punts. S’assignarà 0,5 punts per cada 5 % que aqueixes aportacions suposen sobre el pressupost total, a partir del 35 %, i s’obtindran directament 5 punts partir del 55 %.
h) La incidència social prevista es valorarà fins a un màxim de 10 punts atenent els següents criteris:
Aforament total dels espais en què se celebrarà el festival: sumarà 0,25 punts per cada 1.000 localitats, amb un màxim de 5 punts.
Població del municipi en què se celebre el certamen:
De 1.000 a 10.000 habitants, sumarà 5 punts.
De 10.001 a 50.000 habitants, sumarà 3 punts.
Més de 50.000 habitants sumarà 1 punt.
2n Les característiques de l’edició anterior i la trajectòria es valoraran fins a un màxim de 25 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
a) Nombre de concerts contractats de solistes o agrupacions valencianes, 0,2 punts per actuació, fins a un màxim de 5 punts.
b) Nombre de concerts contractats de solistes o agrupacions procedents d’altres territoris de l’Estat espanyol, 0,5 punts per actuació, fins a un màxim de 5 punts.
c) Nombre de concerts contractats de solistes o agrupacions internacionals, 1 punt per actuació, fins a un màxim de 5 punts.
d) Presència del valencià en l’execució, promoció, publicitat, publicacions, convocatòries i accions de divulgació de les activitats, fins a un màxim de 5 punts, segons els següents criteris:
Si la utilització del valencià supera el 80 % en el conjunt de les activitats a desenvolupar i en totes les accions de comunicació, sumarà 5 punts.
Si la utilització del valencià supera el 50 % en el conjunt de les activitats a desenvolupar i en totes les accions de comunicació, sumarà 2,5 punts.
Si no aconsegueix aqueixos percentatges no sumarà cap punt.
e) Antiguitat del certamen, que computarà a partir del desé any de la seua creació. Es puntuarà amb 0,2 punts per any, sense comptar el de la convocatòria, fins a un màxim de 5 punts.

Quadre resum de festivals i cicles

Contingut i programació del festival o cicle Màxim 75 punts
(mínim 37,5 punts)
Relat artístic i coherència de la programació
Quantificació de les activitats i especialització
Creació, formació i desenvolupament de públics
Foment de l’ocupació de professionals valencians
Espai territorial de projecció
Presència del valencià
Viabilitat econòmica
Incidència social
10 punts

10 punts

10 punts

10 punts
10 punts
5 punts
10 punts
10 punts
Memòria edició anterior i trajectòria Màxim 25 punts
Concerts de solistes o agrupacions valencianes
Concerts de solistes o agrupacions de l’Estat
Concerts de solistes o agrupacions internacionals
Presència del valencià
Antiguitat
5 punts

5 punts

5 punts
5 punts
5 punts
Total puntuació màxima 100 punts


b) Ajudes a esdeveniments commemoratius, s’ajustaran a l’article 43.1.b de les bases.
1r El projecte detallat de l’activitat es valorarà fins a un màxim de 80 punts. Si no s’aconsegueixen 40 punts la puntuació serà 0 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
a) Projecte artístic: podrà sumar fins a 30 punts.
Si es commemora el naixement o defunció d’un personatge vinculat a la música valenciana o a la fundació d’una entitat musical valenciana o l’aniversari d’un esdeveniment musical, se sumarà un màxim de 10 punts, segons aquest barem:
25 aniversari: 3 punts.
50 aniversari: 5 punts.
75 aniversari: 7 punts.
Centenari o superior: 10 punts.
Si el personatge és dona sumarà 1 punt més en els casos del 25, 50 i 75 aniversari.
Si la celebració de l’esdeveniment s’acompanya de la publicació d’algun llibre o disc dedicat al fet o de l’estrena d’una composició musical commemorativa d’aquest, sumarà 10 punts.
Si la programació està formada per solistes o agrupacions musicals que tinguen acreditada la seua presència constant en el panorama musical i la seua solvència artística, podran sumar fins a 10 punts.
b) Incidència social prevista de l’esdeveniment es valorarà fins a un màxim de 10 punts atenent els següents criteris:
Aforament total dels espais en què se celebrarà l’esdeveniment:
Menys de 500 persones: 0,5 punts.
De 500 a 1.000 persones: 1 punt.
De 1.001 a 5.000 persones: 3 punts.
Més de 5.000 persones: 5 punts.
Població del municipi en què se celebre
Es valorarà més que se celebre en municipis de menor nombre d’habitants amb l’objectiu de difondre la cultura en nuclis xicotets de població, segons el següent barem:
Menys de 2.000 habitants: 5 punts.
De 2.001 a 15.000 habitants: 3 punts.
De 15.001 a 50.000 habitants: 2 punts.
Més de 50.000 habitants: 1 punt.
c) Programació. Es valorarà fins a un màxim de 20 punts, en funció de la duració de l’esdeveniment, el nombre d’actuacions i la seua tipologia, i les activitats paral·leles.
d) Foment de l’ocupació de professionals valencians: incidència sobre solistes i agrupacions musicals, encàrrecs de composició i la contractació específica de dones, fins a un màxim de 7 punts, primant aquells esdeveniments en els quals confluïsquen aquestes circumstàncies i la mesura en què ho facen.
e) Presència del valencià en l’execució, promoció, publicitat, publicacions, convocatòries i accions de divulgació de les activitats, fins a un màxim de 3 punts, segons els següents criteris:
Si la utilització del valencià supera el 80 % en el conjunt de les activitats a desenvolupar i en totes les accions de comunicació, sumarà 3 punts.
Si la utilització del valencià supera el 50 % en el conjunt de les activitats a desenvolupar i en totes les accions de comunicació, sumarà 1,5 punts.
Si no aconsegueix aqueixos percentatges no sumarà cap punt.
f) Pressupost i viabilitat econòmica del projecte. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts.
Es valorarà el pressupost del festival fins amb 5 punts segons el següent barem:
De 5.000 a 10.000 euros: 1 punt.
De 10.001 a 15.000 euros: 2 punts.
De 15.001 a 20.000 euros: 3 punts.
De 20.001 a 25.000 euros: 4 punts.
Més de 25.000 euros: 5 punts.
Es valorarà la relació percentual existent entre el cost total del projecte i la suma de les aportacions dineràries que es comprometa a realitzar la persona sol·licitant dels seus propis fons més les aportacions dineràries que reba d’altres entitats públiques i privades per a la seua execució (exclosa la sol·licitada a l’IVC), amb un màxim de 5 punts. S’assignarà 0,5 punts per cada 5 % que aqueixes aportacions suposen sobre el pressupost total, a partir del 35 %, i s’obtindran directament 5 punts a partir del 55 %.
2n Capacitat organitzativa de l’entitat sol·licitant:
El nombre d’altres esdeveniments commemoratius, festivals o cicles organitzats amb anterioritat per la sol·licitant es valorarà fins a un màxim de 5 punts, sumant 1 punt per cada esdeveniment, festival o cicle.
3r L’interés del projecte es valorarà amb un màxim de 15 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
a) La implicació de les institucions municipals en ajuda econòmica o cogestió d’activitats. Es valorarà fins a un màxim de 5 punts.
b) La potenciació de l’atractiu turístic del municipi en què se celebre, es valorarà fins a un màxim de 10 punts, en funció dels següents criteris.
Si se celebra en un municipi declarat turístic per la Generalitat, sumarà 5 punts.
Si el municipi té més d’un bé declarat d’interés cultural, de qualsevol naturalesa, sumarà 5 punts.

Quadre resum d’esdeveniments commemoratius

Projecte de l’activitat Màxim 80 punts
(mínim 40 punts)
Projecte artístic
Incidència social
Programació
Repercussió en ocupació de professionals valencians
Presència del valencià
Pressupost i viabilitat econòmica 30 punts
10 punts
20 punts

7 punts
3 punts
10 punts
Organització d’altres esdeveniments commemoratius, festivals o cicles Màxim 5 punts
Interés del projecte Màxim 15 punts
Implicació de les institucions
municipals
Potenciació de l’atractiu turístic
5 punts
10 punts
Total puntuació màxima 100 punts


c) Ajudes a la programació en sales d’exhibició, s’ajustaran a l’article 43.1.c de les bases.
1r El projecte d’explotació i programació es valorarà fins a un màxim de 70 punts. Si no s’aconsegueixen 35 punts la puntuació serà 0 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
a) La qualitat i incidència del projecte, es valorarà amb un màxim de 30 punts.
Si la programació està formada per solistes o agrupacions musicals que tinguen acreditada la seua presència constant en el panorama musical i la solvència artística dels quals està degudament contrastada, es podran sumar fins a 10 punts.
L’aforament de la sala es valorarà amb fins a 10 punts.
Fins a 99 localitats: 2 punts.
Entre 100 i 199 localitats: 4 punts.
Entre 200 i 299: 6 punts
Entre 300 i 399: 8 punts.
Més de 400 localitats: 10 punts.
Es valoraran els anys consecutius en què la sala ha programat activitats musicals, valorant-se 1 punt per cada any anterior a la convocatòria fins amb un màxim de 10 punts.
b) Quantificació de la programació, fins a un màxim de 20 punts.

Nombre d’actuacions de solistes o agrupacions no valencians, 0,25 punts fins a un màxim de 5 punts.
Nombre d’actuacions de solistes o agrupacions valencians, 0,5 punts fins a un màxim de 5 punts.
Nombre d’actuacions de solistes o agrupacions en valencià, 0,25 punts fins a un màxim de 5 punts.
Nombre d’actuacions de solistes o agrupacions interpretades majoritàriament per dones, 0,25 punts fins a un màxim de 5 punts.
c) L’existència d’un programa de creació, formació i desenvolupament de públics, fins a un màxim de 5 punts.
Es valorarà que s’incloguen obres dirigides a un públic familiar i juvenil, i que s’acompanye l’espectacle d’activitats pedagògiques, que sumarà fins a un màxim de 2,5 punts.
I que l’empresa dispose de mecanismes de fidelització als espectadors com abonaments amb preus reduïts, sessions gratuïtes per fidelitat en l’assistència o amb motiu del seu aniversari o altres celebracions, si s’estan aplicant l’any de la convocatòria, sumarà 2,5 punts, en cas contrari la valoració serà 0 punts.
d) Si almenys el 25 % de la programació contempla la interpretació de creacions d’autors valencians contemporanis o suposa la recuperació del patrimoni musical valencians, sumaran 5 punts.
e) Viabilitat econòmica del projecte atés el percentatge d’autofinançament, es valorarà amb un màxim de 10 punts.
A aquest efecte s’entén per autofinançament la relació percentual existent entre el cost total del projecte i la suma de les aportacions dineràries que es comprometa a realitzar la persona sol·licitant dels seus propis fons més les aportacions dineràries que reba d’altres entitats públiques i privades per a la seua execució (exclosa la sol·licitada a l’IVC). S’assignarà 1 punt per cada 5 % que aqueixes aportacions suposen sobre el pressupost total, a partir del 35 %, i s’obtindran directament 10 punts a partir del 55 % d’autofinançament.
2n Les característiques de la temporada d’exhibició realitzada durant l’últim exercici es valoraran fins a un màxim de 20 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
Nombre d’actuacions de solistes o agrupacions no valencians, 0,25 punts fins a un màxim de 5 punts.
Nombre d’actuacions de solistes o agrupacions valencians, 0,5 punts fins a un màxim de 5 punts.
Nombre d’actuacions de solistes o agrupacions en valencià, 0,25 punts fins a un màxim de 5 punts.
Nombre d’actuacions de solistes o agrupacions interpretades majoritàriament per dones, 0,25 punts fins a un màxim de 5 punts.

3r Les característiques de la sala es valoraran fins a un màxim de 10 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
a) La capacitat de l’aforament i l’equipament tecnològic, sumarà 2,5 punts.
b) L’accessibilitat que facilite l’assistència a persones amb diferents graus de discapacitat, sumarà 2,5 punts.
c) Nombre d’habitants del municipi on se situe la sala. Es valorarà fins a un màxim de 5 punts.
Es valorarà que se celebre en municipis de menor nombre d’habitants amb l’objectiu de difondre la cultura en nuclis xicotets de població, amb el següent barem:
Municipis de menys de 20.000 habitants: 5 punts.
De 20.000 habitants a 50.000 habitants: 3 punts.
De 50.001 a 100.000: 2 punts.
Municipis de més de 100.000 habitants: 1 punts.

Quadre resum de programació en sales d’exhibició

Projecte de l’activitat Màxim 70 punts
(mínim 35 punts)
Qualitat i incidència del projecte
Quantificació de la programació
Creació, formació i desenvolupament de públics
Autoria valenciana
Viabilitat econòmica del projecte 30 punts
20 punts

5 punts
5 punts
10 punts
Característiques de la temporada anterior Màxim 20 punts
Nombre d’actuacions de grups i solistes no valencians
Nombre d’actuacions de professionals valencians
Nombre d’actuacions amb presència femenina
Nombre d’actuacions en valencià
5 punts

5 punts

5 punts
5 punts
Característiques de la sala Màxim 10 punts
Aforament i equipament tecnològic
Accessibilitat
Nombre d’habitants 2,5 punts
2,5 punt
5 punts
Total puntuació màxima 100 punts


d) Ajudes a cursos, concursos, jornades i congressos, s’ajustaran a l’article 43.1.d de les bases.
1r El projecte detallat de l’activitat es valorarà fins a un màxim de 70 punts. Si no s’aconsegueixen 35 punts la puntuació serà 0 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
a) Interés i projecció dels cursos, concursos, jornades i congressos. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts, atenent les qüestions següents: temàtica, duració, número de participant previstos, existència de fases preliminars, dotació econòmica dels premis i edat dels participants.

b) Plantejament i continguts artístics i acadèmics. Coherència del projecte, grau de complexitat i riquesa de les activitats plantejades. Originalitat en la seua temàtica (per la seua vinculació amb el present o per la seua vinculació amb la cultura valenciana), caràcter innovador de la proposta pel seu grau d’investigació o fusió amb altres disciplines. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts.
c) Interés social. Es valorarà amb un màxim de 5 punts, en funció de la procedència majoritària dels docents, membres de tribunals o ponents participants en les activitats:
Procedència majoritària de la Comunitat Valenciana, 1 punt.
Procedència majoritària de la resta de l’Estat espanyol, 3 punts.
Procedència majoritària de l’estranger, 5 punts.
d) Especialització de l’activitat en funció del gènere musical: músiques experimentals i art sonor, músiques anteriors al segle XVIII, música popular d’arrel tradicional, músiques acadèmiques tipus clàssica, músiques populars amplificades minoritàries. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts
e) Qualitat docent del professorat dels cursos, dels membres dels tribunals dels concursos, dels intervinents en els congressos i jornades, dels professionals que participen, en funció del seu reconeixement de la seua solvència professional Es valorarà fins a un màxim de 10 punts.

f) Implicació de les institucions municipals o acadèmiques en ajuda econòmica o cogestió d’activitats. Es valorarà fins a un màxim de 5 punts.
Per aportacions econòmiques d’institucions municipals, s’afegiran 2,5 punts
Per aportacions econòmiques institucions acadèmiques, s’afegiran 5 punts.
g) Nombre de dones participants, especialment en figures d’autoritat o responsabilitat, membre del professorat, tribunal o intervinent les taules de jornades i congressos, fins a un màxim de 5 punts.

Més del 50 %, s’atorgaran 5 punts.
Entre 25 % i 50 %, s’atorgaran 2,5 punts.
Menys del 25 % però alguna figura testimonial, s’atorgarà 1 punt.
Si no hi ha dones, es valorarà amb 0 punts.
h) Presència del valencià en l’execució, promoció, publicitat, publicacions, convocatòries i accions de divulgació de les activitats, fins a un màxim de 5 punts, segons els següents criteris:
Si la utilització del valencià supera el 80 % en el conjunt de les activitats a desenvolupar i en totes les accions de comunicació, sumarà 5 punts.
Si la utilització del valencià supera el 50 % en el conjunt de les activitats a desenvolupar i en totes les accions de comunicació, sumarà 2,5 punts.
Si no aconsegueix aqueixos percentatges no sumarà cap punt.
i) Pressupost i viabilitat econòmica del projecte. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts.
Es valorarà el pressupost del festival fins amb 5 punts segons el següent barem:
De 5.000 a 10.000 euros: 1 punt.
De 10.001 a 15.000 euros: 2 punts.
De 15.001 a 20.000 euros: 3 punts.
De 20.001 a 25.000 euros: 4 punts.
Més de 25.000 euros: 5 punts.
Es valorarà la relació percentual existent entre el cost total del projecte i la suma de les aportacions dineràries que es comprometa a realitzar la persona sol·licitant dels seus propis fons més les aportacions dineràries que reba d’altres entitats públiques i privades per a la seua execució (exclosa la sol·licitada a l’IVC), amb un màxim de 5 punts. S’assignarà 0,5 punts per cada 5 % que aqueixes aportacions suposen sobre el pressupost total, a partir del 35 %, i s’obtindran directament 5 punts partir del 55 %.
2n La trajectòria de l’entitat sol·licitant. Es valoraran amb 0,5 punts cada edició d’altres cursos, concursos, jornades i congressos organitzats, fins a un màxim de 10 punts.
3r Les característiques de l’edició anterior. Es valoraran fins a un màxim de 20 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
a) Nombre de participants o matriculats. Es valorarà 0,2 punts per cada 25 inscrits fins a un màxim de 5 punts.
b) Repercussió acadèmica i social. Es valorarà 0,25 punts per cada publicació acadèmica o en article en premsa (exceptuant-ne la publicitat), fins a un màxim de 5 punts.
c) Nombre d’edicions anteriors i qualitat d’aquestes. Es valorarà amb 0,5 punts per cada edició anterior, fins a un màxim de 10 punts.


Quadre resum de cursos, concursos, jornades i congressos

Projecte de l’activitat Màxim 70 punts
(mínim 35 punts)
Interés i projecció
Plantejaments i continguts
Interés social
Especialització
Qualitat docent de professorat i membres de tribunals
Implicació institucions
Quantificació dones participants
Presència del valencià
Viabilitat econòmica 10 punts
10 punts
5 punts
10 punts

10 punts
5 punts
5 punts
5 punts
10 punts
Trajectòria entitat sol·licitant Màxim 10 punts
Característiques edició anterior Màxim 20 punts
Nombre de participants o matriculats
Repercussió acadèmica i social
Número edicions i qualitat 5 punts
5 punts
10 punts
Total puntuació màxima 100 punts



e) Ajudes a gires fora de la Comunitat Valenciana, s’ajustaran a l’article 43.1.e de les bases.
1r El projecte detallat de la gira es valorarà fins a un màxim de 70 punts. Si no s’aconsegueixen 35 punts la puntuació serà 0 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
a) Actuacions previstes. Es valorarà fins a un màxim de 30 punts.
Nombre d’actuacions previstes fora de la Comunitat Valenciana però en la resta de l’Estat espanyol, 0,5 punts per actuació fins a un màxim de 15 punts.
Nombre d’actuacions previstes a l’estranger, 1 punt per actuació, fins a un màxim de 15 punts.
b) La qualitat artística es valorarà amb un màxim de 30 punts en funció dels següents criteris:
Si ha rebut altres ajudes al concert en gira, podrà obtindre fins a 5 punts, en funció de quantes n’haja rebut i la seua quantia.
Si ha rebut premis i reconeixements, podrà obtindre fins a 5 punts, en funció de quants n’haja rebut i la seua importància.
Si té registrat el concert en gira, obtindrà 5 punts.
La solvència acreditada de grup o solista dins del panorama musical, es valorarà fins a 15 punts, en consideració al seu abast o projecció territorial.
c) Viabilitat econòmica del projecte atés el percentatge d’autofinançament. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts.
A aquest efecte s’entén per autofinançament la relació percentual existent entre el cost total del projecte i la suma de les aportacions dineràries que es comprometa a realitzar la persona sol·licitant dels seus propis fons més les aportacions dineràries que reba d’altres entitats públiques i privades per a la seua execució (exclosa la sol·licitada a l’IVC). S’assignarà 1 punt per cada 5 % que aqueixes aportacions suposen sobre el pressupost total, a partir del 35 %, i s’obtindran directament 10 punts a partir del 55 % d’autofinançament.
2n La trajectòria del solista o agrupació musical es valorarà fins a un màxim de 15 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
a) Nombre d’actuacions contractades en la Comunitat Valenciana en l’últim exercici. Es valorarà amb 0,1 punts cada actuació fins a un màxim de 5 punts.
b) Nombre d’actuacions contractades en la resta de l’Estat espanyol en l’últim exercici. Es valorarà amb 0,5 punts cada actuació fins a un màxim de 5 punts.
c) Nombre de concerts contractats a l’estranger en l’últim exercici. Es valorarà amb 1 punt per cada actuació fins a un màxim de 5 punts.

3r La trajectòria artística, professional i de gestió de l’empresa es valorarà fins a un màxim de 15 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
a) Contractacions artístiques i tècniques realitzades en l’últim exercici. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts.
Es valorarà amb 1 punts cada 100 dies de contracte cotitzats en la Seguretat Social.
b) Trajectòria artística de l’empresa, fins a un màxim de 5 punts.

Quadre resum de gires

Projecte de gira Màxim 70 punts
(mínim 35 punts)
Actuacions previstes
Qualitat artística
Viabilitat econòmica 30 punts
30 punts
10 punts
Trajectòria solistes i agrupacions Màxim 15 punts
Concerts contractats en la Comunitat Valenciana
Concerts contractats en la resta de l’Estat
Concerts contractats en estranger
5 punts

5 punts
5 punts
Trajectòria artística, professional i de gestió
empresa Màxim 15 punts
Contractacions artístiques i tècniques últim exercici
Trajectòria artística 10 punts
5 punts
Total puntuació màxima 100 punts



f) Ajudes a projectes de producció d’espectacles de música en viu, s’ajustarà a l’article 43.1.g de les bases.
1r El projecte detallat de la producció es valorarà fins a un màxim de 60 punts. Si no s’aconsegueixen 30 punts la puntuació serà 0 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
a) Projecte artístic. Es valorarà fins a un màxim de 25 punts en atenció als següents criteris:
La congruència, originalitat i contribució a la creació musical actual; la interpretació de peces contemporànies d’autors valencians; el caràcter innovador, atés el grau d’investigació o fusió amb altres llenguatges i disciplines i el grau d’exigències tècniques que requereix la seua execució, es valorarà fins a 15 punts.
Si la presència de dones en figures de lideratge és majoritària, es valorarà amb 5 punts.
Si la proposta va dirigida a grups minoritaris, es valorarà amb 5 punts.
b) Espai territorial de la projecció. Es valoraran els compromisos d’exhibició existents, fins a un màxim de 10 punts, en funció de quants n’hi ha, de la notorietat dels espais i de si són internacionals, estatals, autonòmics o locals.
c) Nombre d’intèrprets. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts segons els següents criteris:
Un sol intèrpret: 1 punt.
Entre 2 i 4 intèrprets: 4 punts.
Entre 5 i 10 intèrprets: 6 punts.
Entre 11 i 14 intèrprets: 8 punts.
15 intèrprets o més: 10 punts.
d) Presència del valencià en les obres que figuren en el projecte, documentació, promoció o comunicació, fins a un màxim de 5 punts.

Si les obres interpretades són en valencià, es valorarà fins a 3 punts en funció de la presència d’aquesta llengua.
Si la documentació, promoció i comunicació del projecte es realitza en valencià, es valorarà amb fins a 2 punts.
e) Viabilitat econòmica del projecte atés el percentatge d’autofinançament, fins a un màxim de 10 punts.
A aquest efecte s’entén per autofinançament la relació percentual existent entre el cost total del projecte i la suma de les aportacions dineràries que es comprometa a realitzar la persona sol·licitant dels seus propis fons més les aportacions dineràries que reba d’altres entitats públiques i privades per a la seua execució (exclosa la sol·licitada a l’IVC). S’assignarà 1 punt per cada 5 % que aqueixes aportacions suposen sobre el pressupost total, a partir del 35 %, i s’obtindran directament 10 punts a partir del 55 % d’autofinançament.
2n L’activitat professional dels solistes o agrupació musical es valorarà fins a un màxim de 20 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
a) Experiència professional de l’agrupació o solista.
Activitat professional continuada dels intèrprets o agrupació que intervinga en la producció. Es valorarà fins a un màxim de 5 punts.

Si és de 5 anys o més, sumarà 5 punts.
Si és de menys de 5 anys, sumarà 2,5 punts.
Si no arriba a l’any, no sumarà cap punt.
b) Nombre de concerts contractats en la Comunitat Valenciana en l’últim exercici.
Sumarà 0,2 punts per concert, fins a un màxim de 5 punts.
c) Nombre de concerts contractats en la resta de l’Estat espanyol en l’últim exercici.
Sumarà 0,3 punts per concert, fins a un màxim de 5 punts.

d) Nombre de concerts contractats a l’estranger en l’últim exercici.
Sumarà 0,5 punts per concert, fins a un màxim de 5 punts.
3r L’activitat artística, professional i de gestió de l’empresa en l’últim exercici, es valorarà fins a un màxim de 20 punts i es tindran en compte els següents apartats:
a) Foment de l’ocupació: relació del personal fix i eventual, i nombre de dies cotitzats en l’últim exercici, fins a un màxim de 5 punts.

Es valorarà amb 1 punt cada 200 dies de contracte cotitzats en la Seguretat Social.
b) Nombre de concerts contractats en la Comunitat Valenciana.
Es valorarà fins a 0,2 punts per concert, fins a un màxim de 5 punts.
c) Nombre de concerts contractats en la resta de l’Estat espanyol.

Es valorarà fins a 0,25 punts per concert, fins a un màxim de 5 punts.
d) Nombre de concerts contractats a l’estranger.
Es valorarà fins a 0,5 punts per concert, fins a un màxim de 5 punts.


Quadre resum de producció d’espectacles de música en viu

Projecte de la producció Màxim 60 punts
(mínim 30 punts)
Projecte artístic
Espai territorial de projecció
Nombre d’intèrprets
Presència del valencià
Viabilitat econòmica del projecte 25 punts
10 punts
10 punts
5 punts
10 punts
Activitat professional intèrprets Màxim 20 punts
Experiència professional dels intèrprets
Concerts contractats en la Comunitat
Valenciana
Concerts contractats en la resta
de l’Estat
Concerts contractats a l’estranger 5 punts

5 punts

5 punts
5 punts
Activitat artística, professional i gestió de l’empresa Màxim 20 punts
Contractacions artístiques i de tècnics últim exercici
Concerts contractats en la CV
Concerts contractats resta de l’estat
Concerts contractats a l’estranger 5 punts
5 punts
5 punts
5 punts
Total puntuació màxima 100 punts



g) Ajudes biennals a l’organització i manteniment d’estructures, s’ajustarà a l’article 43.1.h de les bases.
1r L’interés cultural de les activitats de l’entitat es valorarà fins a un màxim de 45 punts. Si no s’aconsegueixen 22,5 punts, la puntuació serà 0 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
a) Produccions pròpies o en coproducció previstes, projectes de gira d’aquestes i la seua edició discogràfica en el període que establisca la convocatòria. Es valorarà amb un màxim de 25 punts, en funció del seu nombre i el volum d’aquestes.
b) Nombre d’habitants del municipi en què es desenvoluparà la major part de les activitats de l’entitat. Es valorarà fins a un màxim de 5 punts.
Es valorarà que se celebre en municipis de menor nombre d’habitants amb l’objectiu de difondre la cultura en nuclis xicotets de població, amb el següent barem:
Municipi de menys de 2.000 habitants, 5 punts.
Municipis de 2.001 a 15.000 habitants, 3 punts.
Municipis de 15.001 a 50.000 habitants, 2 punts.
Municipis de més de 50.000 habitants, 1 punt.
c) Foment i difusió del valencià en la gestió administrativa: promoció, publicitat, activitats, publicacions, espectacles i gires, fins a un màxim de 5 punts, en funció de la presència d’aquesta llengua en l’activitat quotidiana de l’empresa.
d) Viabilitat econòmica atés el percentatge d’autofinançament. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts.
A aquest efecte, s’entén per autofinançament la relació percentual existent entre el cost total del projecte i la suma de les aportacions dineràries que es comprometa a realitzar la persona sol·licitant dels seus propis fons més les aportacions dineràries que reba d’altres entitats públiques i privades per a la seua execució (exclosa la sol·licitada a l’IVC). S’assignarà 1 punt per cada 5 % que aqueixes aportacions suposen sobre el pressupost total, a partir del 35 %, i s’obtindran directament 10 punts a partir del 55 % d’autofinançament.
2n La repercussió en el sector professional en els últims tres exercicis i la contribució a la formació professional es valorarà fins a un màxim de 30 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
a) Foment de l’ocupació de professionals valencians, es valorarà fins a un màxim de 25 punts, segons el següent barem:
Sumarà amb 1 punt per cada 100 dies cotitzats a la Seguretat Social, fins a un màxim de 20 punts.
Sumarà 1 punt per cada empresa de serveis amb domicili social en la Comunitat Valenciana contractada per a la prestació de serveis vinculada al desenvolupament de l’activitat, fins a un màxim de 5 punts.
b) Organització i desenvolupament d’activitats de formació dirigides a millorar la gestió i professionalitat del sector, fins a un màxim de 5 punts.
Sumarà 2 punts per cada activitat de formació realitzada la duració mínima de la qual fora de 10 hores cadascuna.
3r Antiguitat i trajectòria de l’empresa es valoraran fins a un màxim de 10 punts:
a) Antiguitat de l’empresa en el sector computarà a partir del desé any.
Sumarà amb 0,25 punts per any de funcionament a partir del desé, fins a un màxim de 5 punts.
b) Trajectòria artística de l’empresa. Es valorarà fins a un màxim de 5 punts.
4t La memòria professional i de gestió dels últims tres exercicis es valorarà fins a un màxim de 15 punts i es tindran en compte els següents apartats:
a) Retorn social de les activitats: foment de la innovació tecnològica, implantació de polítiques igualitàries i inclusives, i estratègies de preservació del medi ambient, fins a un màxim de 5 punts.
Les accions de l’empresa que suposen el foment de la innovació tecnològica es valoraran fins amb 1 punt.
La implantació de polítiques igualitàries i inclusives es valorarà fins amb 2 punts.
Les estratègies de preservació del medi ambient que s’implementen es valoraran fins amb 2 punts.
b) Nombre d’actuacions de produccions pròpies.
Sumarà 0,25 punts per cada actuació d’una producció pròpia, fins a un màxim de 10 punts.

Quadre resum d’ajudes biennals a organització i manteniment d’estructures

Interés cultural activitats Màxim 45 punts
(mínim 22,5 punts)
Produccions, gires i edició discogràfica prevista
Grandària població on desenvolupa les activitats
Foment i difusió del valencià
Viabilitat econòmica
25 punts

5 punts
5 punts
10 punts
Repercussió en el sector en tres exercicis anteriors Màxim 30 punts
Foment ocupació professionals
valencians
Organització i desenvolupament activitats formació
25 punts

5 punts
Antiguitat i trajectòria Màxim 10 punts
Antiguitat
Trajectòria artística de l’empresa 5 punts
5 punts

Memòria tres exercicis anteriors Màxim 15 punts
Retorn social
Nombre d’actuacions 5 punts
10 punts

Total puntuació màxima 100 punts



h) Ajudes a la composició d’obres musicals de nova creació vinculades a la seua estrena, s’ajustaran a l’article 43.1.i de les bases.
1r El projecte detallat de la composició es valorarà fins a un màxim de 60 punts. Els projectes que no vagen acompanyats d’un esbós de l’obra (o obra completa) només podran obtindre com a màxim un 60 % en la puntuació parcial d’aquest apartat. Si no s’aconsegueixen 30 punts la puntuació serà 0 punts.
Es tindran en compte els següents apartats:
a) L’extensió de l’obra i el tipus d’instrumentació prevista, es valorarà fins a un màxim de 10 punts.
Es valorarà amb 0,10 punts cada minut de duració total de l’obra, fins a un màxim de 5 punts.
Es valorarà fins a un màxim de 5 punts el tipus d’instrumentació i la seua complexitat.
b) La qualitat dels continguts artístics i tècnics, la coherència de la composició, la riquesa de la seua estructura i el seu grau de complexitat, així com la riquesa dels textos si n’hi haguera, es valorarà amb fins a 20 punts.
c) La innovació, originalitat i les exigències interpretatives. Es valorarà fins a un màxim de 20 punts, d’acord amb el següent barem:

La innovació, atés el grau d’investigació o fusió amb altres llenguatges i la contribució a la creació musical actual, es valorarà fins a un màxim de 5 punts.
L’originalitat en la composició es valorarà fins a un màxim de 5 punts.
Les exigències interpretatives es valoraran fins a un màxim de 10 punts.
d) Si es tracta d’una proposta dirigida a grups minoritaris: xiquets i xiquetes, adolescents o grups minoritaris, es valorarà amb 10 punts.
2n La trajectòria artística de la persona sol·licitant en el camp de la música es valorarà fins a un màxim de 20 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
a) El nombre de composicions estrenades, d’obres editades, complexitat d’aquestes, presència en el panorama musical com a compositor, així com premis i reconeixements rebuts. Es valorarà amb un màxim de 15 punts.
Sumarà 0,2 punts per obra estrenada, fins a un màxim de 5 punts.
Sumarà 0,2 punts per obra editada, fins a un màxim de 5 punts.
Sumarà 1 punt per premi rebut, fins a un màxim de 5 punts.
b) Cartes de suport de persones o entitats de rellevància en l’àmbit de la composició si les persones sol·licitants són menors de 30 anys. Es valorarà amb un màxim de 2 punts, en funció del nombre d’escrits i de la solvència artística i professional dels qui els subscriguen.
c) L’autoria femenina es valorarà amb un màxim de 3 punts. Si hi ha diversos autors i no tots són dones, es prorratejarà la puntuació i sumarà el percentatge corresponent a les dones.
3r El pla de difusió del projecte i la trajectòria professional dels intèrprets que estrenen l’obra que es presenta es valorarà fins a un màxim de 20 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
a) Previsions d’interpretació de l’obra. Es valorarà fins a 1 punt per concert compromés, incloent l’estrena, fins a un màxim de 5 punts.
b) Experiència professional de la formació que estrene l’obra, es valorarà fins a un màxim de 5 punts.

Si l’activitat continuada és superior a 5 anys, es valorarà amb 5 punts.
Si l’activitat continuada és de 5 anys o inferior, es valorarà amb 3 punts.
S’obtindrà 1 sol punt en cas que el solista o formació estiga en el seu primer any d’exercici professional.

c) Nombre d’intèrprets. Es valorarà fins a un màxim de 5 punts.
Més de 10 intèrprets, 5 punts.
Entre 5 i 9 intèrprets, 3 punts.
Entre 2 i 4 intèrprets, 2 punts.
Un intèrpret, 1 punt.

d) Nombre de concerts contractats en l’últim exercici, sumarà de 0,2 punts per concert fins a un màxim de 5 punts.

Quadre resum de composició d’obres de nova creació vinculades a la seua estrena

Projecte de composició
Els projectes que no vagen acompanyats
d’un esbós de l’obra (o obra completa),
només podran obtindre un màxim del 60 % de la puntuació, en aquest apartat Màxim 60 punts
(mínim 30 punts)
Extensió i instrumentació
Continguts artístics i tècnics
Innovació, contribució a la creació i interpretació
Proposta dirigida a grups minoritaris 10 punts
20 punts

20 punts
10 punts

Trajectòria sol·licitant Màxim 20 punts
Obres estrenades i editades
Cartes de suport menors 30 anys
Autoria femenina 15 punts
2 punts
3 punts
Pla difusió i trajectòria intèrprets de l’obra Màxim 20 punts
Previsions d’estrena i interpretacions
Experiència del grup o solista que intervinga
Nombre d’intèrprets
Concerts contractats 5 punts

5 punts
5 punts
5 punts
Total puntuació màxima 100 punts



i) Ajudes al foment de la producció discogràfica, s’ajustaran a l’article 43.1. j de les bases.
1r El projecte detallat de la producció musical a registrar, es valorarà fins a un màxim de 70 punts. Els projectes que no vagen acompanyats d’una maqueta (o obra completa) podran obtindre com a màxim un 50 % en la puntuació parcial d’aquest apartat. Si no s’aconsegueixen 35 punts la puntuació serà 0 punts.
Es tindran en compte els següents apartats:
a) La duració de l’enregistrament, que sumarà fins a 5 punts, a raó de 0,05 punts per minut.
b) Pla de distribució i comercialització degudament raonat, es valorarà tant el nombre de plataformes digitals en què es projecte aquesta distribució, així com el nombre de còpies editades, fins a un màxim de 5 punts.
Sumarà fins a 0,2 punts per cada plataforma digital en què es projecte la seua distribució, fins a un màxim de 3 punts.
L’edició física de l’obra es valorarà amb 0,15 punts per cada 1.000 còpies, fins a un màxim de 2 punts.
c) La qualitat dels continguts artístics i tècnics es valorarà amb fins a 10 punts atesos els següents criteris: coherència del projecte, riquesa i complexitat de la seua estructura, qualitat dels textos si n’hi haguera, la presència de dones en figures de lideratge i els mitjans tècnics utilitzats.

d) La innovació, la contribució a la creació musical actual, a la música d’arrel valenciana, l’originalitat i les exigències interpretatives que requerisca. Es valorarà fins a un màxim de 10 punts d’acord amb el següent barem:
La innovació, atés el grau d’investigació o fusió amb altres llenguatges, es valorarà fins a 5 punts.
L’originalitat, així com la contribució a la creació musical actual o a la música d’arrel valenciana, es valorarà fins a 3 punts.
Les exigències interpretatives que requerisca es valoraran fins a 2 punts.
e) Si es tracta d’una proposta dirigida a grups minoritaris: xiquets i xiquetes, adolescents o grups minoritaris, es valorarà amb un màxim de 5 punts.
f) Produccions discogràfiques que incloguen obres dotades anteriorment amb ajudes a encàrrecs de nova creació vinculats a la seua estrena. Es valorarà amb 1 punt cada producció, fins a un màxim de 5 punts.
g) Qualitat tècnica de l’estudi i de l’edició discogràfica es valorarà amb fins a 10 punts.
h) Presència del valencià en els textos interpretats en el disc, documentació, promoció o comunicació. Es valorarà fins a un màxim de 5 punts.
Sumarà de 0,20 punts per cada tema en valencià.
Sumarà un màxim de 2,5 punts si la informació impresa en el suport està en valencià quan es tracte de música instrumental.
i) El disseny gràfic de l’edició i la seua vinculació amb la composició, així com la claredat en la informació es valorarà amb un màxim de 5 punts.
j) La viabilitat econòmica del projecte, tenint en compte el pressupost i el finançament consolidat es valorarà amb fins a un màxim de 10 punts.
Es valorarà el pressupost fins a un màxim de 5 punts, segons el següent barem:
Menys de 3.000 euros, 0,5 punts.
De 3.001 euros a 5.000 euros, 1 punt.
De 5.001 euros a 10.000 euros, 2 punts.
De 10.001 euros a 15.000 euros, 3 punts.
Més de 15.000 euros, 5 punts.
Es valorarà la relació percentual existent entre el cost total del projecte i la suma de les aportacions dineràries que es comprometa a realitzar la persona sol·licitant dels seus propis fons més les aportacions dineràries que reba d’altres entitats públiques i privades per a la seua execució (exclosa la sol·licitada a l’IVC), amb un màxim de 5 punts. S’assignarà 0,5 punts per cada 5 % que aqueixes aportacions suposen sobre el pressupost total, a partir del 35 %, i s’obtindran directament 5 punts partir del 55 %.
2n La trajectòria professional dels intèrprets es valorarà fins a un màxim de 25 punts. Es tindran en compte els següents apartats:
a) Experiència professional del grup o solista, entesa com la seua activitat professional continuada i la seua presència constant en el panorama musical tant nacional com internacional, així com els premis i reconeixements rebuts. Es valorarà fins a un màxim de 5 punts.
b) Nombre d’intèrprets. Es valorarà fins a un màxim de 5 punts.
Més de 14 intèrprets, 5 punts.
Entre 10 i 14 intèrprets, 4 punts.
Entre 5 i 9 intèrprets, 3 punts.
Entre 2 i 4 intèrprets, 2 punts.
Un intèrpret, 1 punt.
c) Experiència professional de la persona que realitze la producció musical, sumarà 0,5 punts per disc produït, fins a un màxim de 5 punts.
d) Experiència professional de la persona que realitze el disseny gràfic i/o les fotografies, sumant-se 0,2 punts per disc editat, fins a un màxim de 5 punts.
e) Activitat professional complementària com a realització de festivals o cicles de concerts propis, organització de cursos o activitats formatives. Es valorarà 0,2 punts cada activitat complementària realitzada per l’empresa discogràfica fins a un màxim de 5 punts.

3r Producció i edició discogràfica de l’empresa sol·licitant.
Sumarà 0,2 punts per disc editat anteriorment, fins a un màxim de 5 punts.

Quadre resum de producció discogràfica

Projecte de producció a registrar.
Els projectes que no vagen acompanyats d’una maqueta (o obra completa), només podran obtindre un màxim del 50 % de la puntuació en aquest apartat. Màxim 70 punts
(mínim 35 punts)
Duració de l’enregistrament
Pla de distribució i comercialització
Qualitat de continguts artístics i tècnics
Innovació i contribució a la creació musical
Proposta dirigida a grups minoritaris
Produccions discogràfiques amb ajudes
Qualitat tècnica
Presència del valencià
Disseny gràfic
Viabilitat econòmica del projecte 5 punts
5 punts

10 punts

10 punts

5 punts
5 punts
10 punts
5 punts
5 punts
10 punts
Trajectòria professional intèrprets Màxim 25 punts
Experiència professional dels intèrprets
Nombre d’intèrprets
Experiència professional de la persona que ho produeix
Experiència professional de la persona que ho dissenya
Activitat professional complementària
5 punts
5 punts

5 punts

5 punts

5 punts
Producció i edició discogràfica Màxim 5 punts
Total puntuació màxima 100 punts



Sisé. Resolució de la convocatòria
Haurà d’ajustar-se al contingut de l’article 7 de les bases, sent el termini de resolució i publicació de sis mesos des de la publicació de la convocatòria. En tot cas, la citada resolució haurà de publicar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d’acord amb el que es disposa en l’article 26 de la LGS en relació amb els articles 40 i 45 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i en la pàgina web de l’IVC (http://ivc.gva.es/). Les ajudes concedides es publicaran igualment en la Base de dades Nacional de Subvencions.
La resolució de concessió posarà fi a la via administrativa i contra aquesta es podrà interposar, potestativament, el recurs de reposició, davant el president de l’IVC, en el termini d’un mes a comptar des de l’endemà de la seua publicació, o bé directament un recurs contenciós administratiu, davant els jutjats contenciosos administratius de València, en el termini de dos mesos a comptar des de l’endemà de la seua publicació, sense perjudici de qualsevol altre que s’estime pertinent.
En cas que la convocatòria no siga resolta en el termini previst anteriorment, s’entendran desestimades totes les sol·licituds, sense perjudici de l’obligació de l’Administració de resoldre expressament continguda en la Llei 39/2015.



Seté. Obligacions de les persones beneficiàries
1. Seran obligacions de les persones que resulten beneficiàries les contemplades en els articles 3 i 46 de les bases.
Són igualment aplicables les disposicions de l’article 11 de les bases sobre la subcontractació i les seues limitacions.
2. En aquestes ajudes la despesa mínima, realitzada i justificada per a poder considerar complit l’objecte i la finalitat de l’ajuda ha de ser la més alta de les següents:
a) El 50 % del pressupost total del projecte presentat en la sol·licitud.
b) L’import de la subvenció concedida.
El seu incompliment comportarà la minoració o fins i tot la pèrdua total del dret al cobrament de la subvenció concedida i, si és el cas, el reintegrament de les quantitats percebudes. En cap cas el pagament de la subvenció serà superior a l’import concedit i correctament justificat.
En la modalitat d’ajudes biennals a l’organització i manteniment d’estructures administratives, aquestes desviacions pressupostaries vindrien referides a l’import total de l’ajuda i per tant la possible minoració o pèrdua total de dret al cobrament s’aplicaria el segon any.

Qualsevol reformulació del projecte o canvi de caràcter substancial haurà de ser comunicat prèviament a l’IVC i autoritzat per la persona que ocupe la presidència de la comissió tècnica de valoració, previ informe del Servei d’Ajudes de l’IVC. La realització de canvis sense comunicació prèvia i autorització subsegüent, podrà determinar la minoració o la pèrdua total del dret al cobrament de la subvenció, amb l’obligació de devolució de l’ajuda rebuda, si fora el cas.

Es consideraran modificacions de caràcter substancial:
a) Aquelles en les quals el pressupost que es declara executat mostre una desviació negativa superior al 25 % respecte del que es va presentar juntament amb la sol·licitud d’ajuda. En aquests casos, la quantitat a percebre es minorarà de manera proporcional, sempre que s’haja complit l’objecte i la finalitat de l’ajuda. En la modalitat d’ajudes biennals a l’organització i manteniment d’estructures administratives, aquestes desviacions pressupostaries vindran referides a l’import total de l’ajuda i per tant la possible minoració es determinarà en finalitzar la segona anualitat.
b) Les modificacions no pressupostàries que contribuïsquen a desvirtuar la qualitat o a alterar l’objecte, la finalitat o el calendari del projecte original. Aquestes també podran comportar minoració o pèrdua total del dret al cobrament de l’ajuda concedida si no compten amb l’autorització preceptiva.
Qualsevol altra modificació sobre el projecte aportat, diferent de les anteriors per no tindre caràcter de substancial, deurà igualment comunicar-se a l’IVC amb antelació, i en tot cas, en el termini màxim dels deu dies següents al dia en què es procedisca a aquesta modificació. En cas que l’IVC no notifique al beneficiari la seua oposició expressa a la modificació en el termini dels deu dies hàbils següents a la seua recepció, per estimar que no té caràcter substancial, caldrà entendre-la com a autoritzada.
3. En cas de realitzar-se l’activitat en un moment posterior a la publicació de la resolució de concessió, s’ha de fer constar en tota publicació, fullet, programa, publicitat, etc., en qualsevol mitjà o suport en que es realitze, inclosos els suports electrònics i digitals, la col·laboració de l’IVC. Per a això s’inseriran en lloc preferent i destacat els logotips oficials, d’acord amb les normes d’identitat corporativa d’aquesta institució, que estan disponibles en la pàgina web https://ivc.gva.es/es/ivc/quienes-somos-ivc/logos
Sense perjudici de l’indicat en l’apartat anterior, aquelles persones i entitats privades beneficiàries que perceben subvenció per un import superior a 10.000 €, hauran de donar publicitat a aquesta en la seua pàgina web, al·ludint a l’IVC, i incloent l’import de l’ajuda i el programa d’activitats al qual es destina. Tot això de conformitat amb el que es preveu en l’article 3.2 de la Llei 2/2015, de 2 d’abril, de la Generalitat, de transparència, bon govern i participació (DOGV 7500, 08.04.2015).

4. Els beneficiaris hauran de justificar el compliment de les condicions, així com la realització de l’activitat i el compliment de la finalitat que determina la concessió o gaudi de la subvenció en la forma que s’indica en el resolc huité i conservar els documents justificatius de l’aplicació dels fons rebuts per a poder acreditar la despesa i poder atendre les actuacions de comprovació i control.
5. Hauran de comunicar l’obtenció d’altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos que financen les activitats subvencionades. Aquesta comunicació haurà d’efectuar-se tan prompte com es conega i, en qualsevol cas, a l’hora de justificar l’aplicació donada als fons percebuts.

6. Disposar dels llibres comptables, registres diligenciats i altres documents degudament auditats en els termes exigits per la legislació mercantil i sectorial aplicable a la persona beneficiària en cada cas, amb la finalitat de garantir l’adequat exercici de les facultats de comprovació i control.
7. No podran ser beneficiaris els qui no estiguen al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i enfront de la Seguretat Social en els termes establits per la Llei general de subvencions i el seu Reglament, amb anterioritat a dictar-se la proposta de resolució de concessió de la convocatòria.
8. La persona beneficiària no podrà concertar l’execució total o parcial de les activitats subvencionades, amb persones o entitats vinculades amb el beneficiari, llevat que concórreguen les següents circumstàncies:

a) Que s’obtinga la prèvia autorització expressa de l’òrgan concedent.
b) Que l’import de l’activitat subvencionable no excedisca el cost incorregut per l’entitat vinculada. L’acreditació del cost es realitzarà en la justificació en els mateixos termes establits per a l’acreditació de les despeses del beneficiari.
9. Les de caràcter general a les quals fa referència l’article 14 de la LGS.
10. Obligacions específiques d’algunes modalitats, segons estableix l’article 46 de les bases:
a) Els beneficiaris d’ajudes a gires fora de la Comunitat Valenciana hauran d’aportar certificats de les actuacions realitzades emeses pels espais o sales on s’han dut a terme o, alternativament, còpies dels contractes subscrits.
b) Els beneficiaris d’ajudes a projectes de producció d’espectacles de música en viu hauran d’aportar certificat d’estrena emés per l’espai o sala on s’haja produït.
c) Els beneficiaris d’ajudes a la composició d’obres musicals de nova creació vinculades a la seua estrena hauran d’entregar còpia de les partitures de l’obra completa i certificat d’estrena de l’obra, emés pel representant de la sala o espai on s’haja estrenat, dins del termini de justificació de l’ajuda.
En cas que l’obra s’edite, l’IVC haurà de constar com a entitat col·laboradora i s’inclouran els logotips oficials d’acord amb les normes d’identitat corporativa d’aquesta institució que estan disponibles en la seua pàgina web, https://ivc.gva.es/es/ivc/quienes-somos-ivc/logos.

Aquesta obra passarà a formar part del fons documental de l’IVC per a la seua conservació i consulta.
d) Els beneficiaris d’ajudes al foment de la producció discogràfica hauran d’entregar còpia del material produït, dins del termini de justificació de l’ajuda.
En cas de realitzar-se l’activitat en un moment posterior a la publicació de la resolució de concessió, s’haurà de fer constar en la funda exterior i visible del CD/DVD, així com en tota la publicitat gràfica o escrita que es genere, la col·laboració de l’IVC, al costat dels logotips oficials d’acord amb les normes d’identitat corporativa d’aquesta institució, que estan disponibles en la seua pàgina web, https://ivc.gva.es/es/ivc/quienes-somos-ivc/logos.
Hauran de procedir d’igual manera en els casos de reedicions que suposen una alteració del disseny original i quan s’acorde amb un tercer, a Espanya o fora d’ella, una nova edició del disc.
En cas que se cedisquen a tercers fragments destinats a qualsevol mena de suport sonor o audiovisual, solament haurà d’efectuar-se un esment escrit de l’ajuda original concedida, en els crèdits del CD/DVD.

Aquestes obligacions tindran una vigència de deu anys des de la data de la primera edició del CD/DVD objecte d’ajuda, i afectarà tant qualsevol reedició posterior a càrrec del beneficiari com les dutes a terme per una altra empresa discogràfica que haja pogut adquirir els drets.
11. Quan no siga possible realitzar l’activitat per a la qual haja sigut concedida l’ajuda o quan no es puguen complir les condicions previstes en aquesta resolució o les obligacions contingudes en les bases reguladores i en l’article 14 de la Llei general de subvencions, l’entitat beneficiària ha de comunicar la renúncia a l’Institut Valencià de Cultura mitjançant escrit motivat que es presentarà via telemàtica.

Huité. Justificació i pagament de les ajudes
1. El pagament d’aquestes ajudes s’efectuarà d’una sola vegada, sempre que l’activitat s’haja realitzat d’acord amb el programa presentat i es justifiquen correctament les despeses corrents ocasionades per l’activitat subvencionada. Una vegada revisada i comprovada la justificació, es procedirà al pagament de la subvenció en els terminis legalment establits.
No obstant això, d’acord amb el que es preveu en l’article 171.1 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, no podrà realitzar-se el pagament de la subvenció en tant la persona beneficiària no es trobe al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i enfront de la Seguretat Social o tinga la condició de subjecte deutor per resolució de procedència de reintegrament.
2. Tots els documents que servisquen per a justificar aquesta subvenció aniran subscrits per la persona beneficiària i hauran de presentar-se a l’IVC fins al dia 30 de novembre de 2022, per via telemàtica, segons el que es preveu en el punt 2 del resolc tercer per a les sol·licituds. La falta de justificació determinarà la pèrdua total del dret al cobrament de la subvenció concedida.
Per a controlar l’eventual acumulació de subvencions, l’entitat beneficiària haurà de presentar una declaració responsable en la qual faça constar que els documents o factures presentades, per valor de, com a mínim, l’ajuda concedida, s’apliquen únicament a la justificació de la subvenció concedida.
3. Amb caràcter general la justificació s’ajustarà al que s’estableix en l’article 12 de les bases.
a) Quan l’import de l’ajuda siga igual o superior a 20.000 € s’utilitzarà el compte justificatiu amb informe d’auditoria, segons el que es disposa en l’article 12.2 de les bases reguladores.
El cost dels informes d’auditoria es podrà incloure com a despesa indirecta subvencionable.
b) Quan l’import de l’ajuda siga inferior a 20.000 € s’utilitzarà el compte justificatiu que contindrà obligatòriament:
1r Una memòria d’actuació, justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, amb indicació de les activitats realitzades i dels resultats obtinguts, segons el model normalitzat corresponent a cada modalitat i disponible en la pàgina web http://ivc.gva.es/
2n La fitxa pressupostària que reflectisca tant les despeses resultants com els ingressos i subvencions que hagen finançat l’activitat, amb indicació de les desviacions esdevingudes, per al que es tornarà a fer menció del pressupost presentat en la sol·licitud del projecte. Tot això, segons el model normalitzat disponible en la pàgina web http://ivc.gva.es/

3r Una relació de despeses de l’activitat, que reflectisca, com a mínim, l’import a justificar, amb identificació del document, creditor, import, data d’emissió i, si és el cas, data de pagament. Tot això, segons el model normalitzat disponible en la pàgina web http://ivc.gva.es/
Aquesta relació s’acompanyarà d’un dossier ordenat d’igual manera que aquest llistat, amb còpia de cada factura que s’hi esmente i de la documentació acreditativa de la realització del pagament, per qualsevol dels mitjans contemplats en la present resolució.
En les factures i la resta de documents acreditatius haurà de constar com a únic destinatari l’entitat beneficiària. Així, no s’admetran les factures emeses a entitats o persones interposades en nom de la persona beneficiària, ni els pagaments realitzats per entitats o persones que no siguen les beneficiàries.
Totes les despeses superiors a 300 € es realitzaran per mitjà de transferència bancària, xec o pagaré. A l’efecte del càlcul de la quantia assenyalada, se sumaran tots els imports o pagaments realitzats a una mateixa persona física o jurídica en què s’haja pogut fraccionar el lliurament d’un mateix bé o la prestació d’un mateix servei.

a) En el cas de pagaments realitzats per mitjà de transferència bancària la documentació acreditativa a l’efecte de justificació serà la còpia del resguard d’aquesta, on haurà de constar el nom del destinatari, la data i l’import d’aquesta. Si una mateixa transferència engloba diverses factures, s’haurà d’aportar una relació detallada d’aquestes.

b) Si la forma de pagament és un xec o pagaré, el document justificatiu consistirà en un rebut, signat i segellat pel proveïdor, que haurà d’especificar el número de la factura a què correspon el pagament, així com la seua data, el número i la data del xec o la data del venciment del pagaré, i davall de la signatura ha d’aparéixer el nom i NIF de la persona que signa. Haurà d’aportar-se també una còpia de l’extracte bancari acreditatiu del càrrec en compte, anterior a la data límit de justificació, corresponent a l’operació justificada.
Si la despesa és inferior a 300 euros i s’abona en efectiu, el document justificatiu consistirà en un rebut, signat i segellat pel proveïdor, que especificarà el número de la factura a què correspon el pagament, així com la seua data, i davall de la signatura ha d’aparéixer el nom i NIF de la persona que signa.
El pagament de les nòmines es justificarà únicament per mitjà de transferència bancària i es podrà exigir la presentació de les cotitzacions a la Seguretat Social.
4. Quan una persona o entitat beneficiària acumule subvencions en la mateixa o diverses modalitats d’aquesta convocatòria, l’import total de les quals sume 20.000 € o més, haurà d’ajustar-se al compte justificatiu amb informe d’auditoria, en els termes contemplats en l’article 12.2 de les bases.
En el cas d’ajudes biennals a l’organització i manteniment d’estructures administratives, es prendrà en consideració l’import de l’ajuda i no l’import de cadascuna de les seues anualitats. En conseqüència, si l’import de l’ajuda és igual o major a 20.000 €, els beneficiaris hauran d’ajustar-se, per a la justificació de cadascuna de les seues anualitats, al compte justificatiu amb informe d’auditoria, en els termes contemplats en l’article 12.2 de les bases.
5. En qualsevol de les circumstàncies, quan la subvenció es concedisca a entitats locals, així com als seus organismes i entitats públiques vinculades o dependents d’aquestes, la justificació de la subvenció s’ajustarà al que s’estableix en l’article 12.5 de les bases, i per tant, la relació de despeses de l’activitat haurà d’anar certificada per l’interventor o autoritat competent de l’administració pública o organisme beneficiari de la subvenció, amb categoria d’almenys subdirector general o equivalent.
6. Les empreses beneficiàries d’ajudes biennals a l’organització i manteniment d’estructures administratives, tindran de termini:
a) Fins al 30 de novembre de 2022, per a justificar les despeses realitzades per un import, com a mínim, igual a la part de la subvenció fixada per a la primera anualitat. Si són inferiors, l’ajuda es minorarà proporcionalment. No es podrà compensar la despesa inferior a l’ajuda concedida, en la segona anualitat.
Les empreses beneficiàries també podran presentar un aval bancari per l’import de la subvenció adjudicada per a aquesta primera anualitat o que garantisca únicament l’import de l’anualitat que no es justifique amb les despeses realitzades. L’aval tindrà una duració indefinida, i mantindrà la seua vigència fins que l’Institut Valencià de Cultura, una vegada presentada la justificació del total de despeses per l’import complet de l’ajuda, certifique l’extinció de l’obligació garantida i la cancel·lació de l’aval.
b) Des de l’1 de desembre de 2022 fins al 30 de novembre de 2023, per a justificar la despesa completa obligatòria, segons l’apartat resolutiu seté, punt 2, d’aquesta convocatòria, sempre tenint en compte que s’han d’haver complit les activitats reflectides en el projecte presentat i que serà necessari desglossar el que corresponga a l’anualitat 2022 i el que corresponga a l’anualitat 2023 i realitzar el balanç final.

En aquells casos en què s’utilitze el compte justificatiu sense informe d’auditoria, no existirà obligació de presentar el dossier amb les còpies de les factures i de la documentació acreditativa dels pagaments realitzats, que ja s’haja aportat en justificar la primera anualitat de la subvenció concedida.
7. Sense perjudici de tot el que es disposa en els paràgrafs anteriors, l’òrgan gestor del procediment podrà requerir els justificants que estime oportuns a fi d’obtindre evidència raonable de l’adequada aplicació de la subvenció mitjançant la tècnica de mostreig estratificat, fins i tot de la totalitat dels justificants de despesa, si es generen dubtes sobre el cost del projecte.
8. Tota la documentació justificativa haurà de dirigir-se a l’IVC per via telemàtica a través de la seua seu electrònica i haurà d’anar subscrita per la persona o entitat beneficiària.
9. Els crèdits pressupostaris afectes a aquesta convocatòria, disposats i no pagats per falta de justificació o per ser insuficient o incorrecta, podran ser anul·lats, perdent la persona beneficiària el dret a percebre la subvenció assignada.
10. No s’accepten tiquets com a documents comptables justificatius de despeses, que queden substituïts per la factura simplificada, d’acord amb el Reial decret 1619/2012, de 30 de novembre.
11. En cas que s’hagen subscrit contractes que tinguen un import igual o superior a 15.000 euros (IVA exclòs), s’acreditarà la sol·licitud d’almenys tres pressupostos de tres proveïdors diferents, amb caràcter previ a l’adquisició del compromís de prestació del servei o lliurament del bé, llevat que, per les característiques especials d’aquests, no existisca en el mercat més que una empresa proveïdora o subministradora, o que la despesa s’haja realitzat amb anterioritat a la concessió de la subvenció. Caldrà justificar l’elecció del proveïdor o, si escau, la impossibilitat de sol·licitar els tres pressupostos esmentats.

12. Els beneficiaris d’ajudes a la composició d’obres musicals de nova creació vinculades a la seua estrena, justificaran mitjançant el lliurament de l’obra completa i certificat d’estrena realitzada.

Nové. Despeses subvencionables
1. S’ajustaran al que s’assenyala en l’article 47 de les bases, i seran aquelles directament relacionades amb l’activitat artística del projecte presentat, que de manera indubtable responguen a la naturalesa de l’activitat subvencionada, i que hagen sigut efectivament pagades amb anterioritat a la finalització del període de justificació. En cap cas, el cost d’adquisició de les despeses subvencionables podrà ser superior al valor de mercat.
No es podrà incloure com a despesa subvencionable l’import de l’IVA deduïble quan la persona beneficiària realitze la declaració de l’esmentat impost i, per tant, la quantitat que podrà imputar-se com a despesa és la corresponent a la base imposable dels justificants o factures.
2. En aplicació del que es disposa en l’article 8.2.a del Decret llei 2/2020 de 3 d’abril, podran justificar-se els percentatges de costos indirectes següents:
a) En la modalitat de programació en sales d’exhibició i gires fora de la Comunitat Valenciana, fins a un màxim del 45 % de la subvenció concedida.
b) En les modalitats de producció d’espectacles de música en viu i producció discogràfica, fins a un màxim del 35 % de la subvenció concedida.
c) En les modalitats de festivals, cicles i esdeveniments commemoratius i cursos, concursos, jornades i congressos, fins a un màxim del 25 % de la subvenció concedida.
d) En la modalitat d’ajudes biennals a l’organització i manteniment d’estructures, la quantia total pot justificar-se amb despeses indirectes.

A aquest efecte, es consideren despeses indirectes els costos variables derivats de la gestió del projecte, així com els d’estructura, necessaris perquè l’activitat es duga a terme, i en tot cas els que corresponguen a les nòmines de personal administratiu i de gestió, lloguer d’oficines, despeses corrents de manteniment i subministraments (neteja, seguretat, aigua, llum, telèfon i altres bàsics) i pagament de béns intangibles com quotes i pagaments, i així com els serveis externs d’assessoria laboral, auditoria i gestoria.
I en tots els supòsits, sempre que aquestes despeses corresponguen al període en què es realitza l’activitat i hagen sigut efectivament pagades amb anterioritat a la finalització del període de justificació.
3. No s’admetran com a despeses subvencionables les següents:
a) L’adquisició de material susceptible d’inventariar (ordinadors, focus, mobiliari, etc.).
b) Els interessos deutors de comptes bancaris, recàrrecs i sancions administratives o penals.
4. En tot cas, i segons el que es disposa en l’article 47 de les bases:
a) Les factures corresponents a despeses de combustible, hauran de figurar a nom de l’empresa i correspondre’s amb les dates de celebració de l’activitat.
b) Les factures d’allotjament i viatges hauran de figurar a nom de l’entitat sol·licitant, però en elles hauran de constar, a més, els noms de les persones allotjades o que s’hagen desplaçat.
c) Quant a les despeses del personal d’administració i gestió per al desenvolupament de l’activitat, solament es podran imputar a la justificació, les corresponents a 3 mesos (mes en què es realitza l’activitat objecte de subvenció, l’anterior i el posterior) com a màxim. En el cas de les ajudes biennals al manteniment i organització d’estructures administratives, el màxim seran 6 mesos per a cada anualitat.

d) Les persones físiques (empreses individuals) o socis de l’entitat sol·licitant, que retribuïsquen els seus propis serveis a l’activitat subvencionada, podran justificar únicament costos directes de fins a un màxim del 40 % de l’import a justificar en aquesta mena de despeses, prenent en consideració per a aquest percentatge el Decret llei 2/2020. En queden exceptuades les cooperatives.
e) No es podran incloure en la justificació despeses generals de papereria, fotocòpies, discos durs, correus o missatgeries.
f) No es podran incloure en la justificació despeses de servei d’àpats, decoració floral i restauració, a excepció de les dietes que figuren contingudes en els contractes.
g) Queden també exclosos els regals que no estiguen contemplats com a premis en les bases de l’activitat.
5. En la modalitat d’ajudes a la programació en sales d’exhibició, en cap cas s’acceptaran, a l’efecte de justificació, despeses generades per la presentació d’altres representacions artístiques que no siguen musicals, ni aquelles que estiguen organitzades per un tercer que haja llogat o tinga cedida la sala de manera puntual.
6. En la modalitat d’ajudes al foment de la producció discogràfica, les despeses de promoció, publicitat i màrqueting, solament podran suposar el 25 % de la justificació, quedant expressament excloses les despeses de marxandatge o objectes promocionals. Totes les despeses derivades de la creació, enregistrament, producció o comercialització de qualsevol material de vídeo relacionat amb el projecte, entrarien dins d’aquest apartat de despeses.

Desé. Concurrència de fonts de finançament
1. Les ajudes que preveu la present convocatòria s’han d’ajustar al que s’estableix en l’article 15 de les bases amb les excepcions previstes en el punt 4 del resolc tercer.
2. D’acord amb l’article 16 de les bases:
a) S’acullen al règim de minimis establit en el Reglament (UE) 1407/2013, de la Comissió Europea, de 18 de desembre de 2013, les modalitats següents:
Ajudes a cursos, concursos, jornades i congressos
Ajudes a gires fora de la Comunitat Valenciana
Ajudes a projectes de producció d’espectacles de música en viu

Ajudes al foment de la producció discogràfica
Ajudes al foment de la producció de vídeos musicals
b) S’acullen al règim d’exempció per categories d’acord amb el Reglament general d’exempció per categories, Reglament (UE) 651/2014, de la Comissió, de 17 de juny, les modalitats següents:
Ajudes a la programació en sales d’exhibició
Ajudes biennals a l’organització i manteniment d’estructures administratives
Ajudes a festivals, cicles i esdeveniments commemoratius
Els reglaments (UE) 1407/2013 i (UE) 651/2014 van ser prorrogats pel Reglament (UE) 2020/272, de 2 de juliol, en virtut del qual es va informar la Comissió Europea que es mantenien els règims aplicables a les ajudes citades, previstos en l’article 16 de les bases (número d’assumpte SA.59466).
c) Les ajudes a la composició d’obres musicals de nova creació vinculades a la seua estrena queden excloses de l’aplicació de l’apartat 1 de l’article 107 del Tractat de funcionament de la Unió Europea en tant van dirigides a persones físiques que no exerceixen activitats econòmiques i per tant no compleixen amb el requisit d’avantatge econòmic per a una empresa ni amb el de falsejament de la competència que afecta els intercanvis comercials entre els estats membres.
Onzé. Incompliments, criteris de graduació, responsabilitat i règim sancionador
1. L’IVC es reserva igualment la possibilitat de modificar o deixar sense efecte la subvenció, en cas d’incompliment d’alguna de les obligacions imposades a les persones beneficiàries en el resolc seté, en els terminis i condicions assenyalades, observant sempre el principi de proporcionalitat a què es refereix l’article 17.3.n de la LGS.
2. Si la persona beneficiària duu a terme la totalitat de les activitats projectades però el seu cost és inferior al 25 % del pressupost previst, l’òrgan gestor minorarà proporcionalment la quantia de la subvenció, llevat que això haja sigut autoritzat expressament.
3. Les resultes que puguen generar-se per les renúncies produïdes i les minoracions que es determinen per l’aplicació de l’indicat, podran disposar-se de conformitat amb el que s’assenyala en l’article 7.3 de les bases.
4. Les infraccions i sancions es resoldran de conformitat amb el que es disposa en l’article 19 de les bases.
5. Procedirà el reintegrament de les quantitats percebudes en els casos i termes a què es refereix l’article 18 de les bases.

Dotzé. Annexos
La present resolució inclou els dos annexos que es relacionen a continuació:
Annex I. Sol·licitud d’ajuda al foment d’activitats musicals.
Annex II. Model de domiciliació bancària.

Tretzé. Eficàcia
Aquesta resolució produirà efectes l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

De conformitat amb el que s’estableix en els articles 112, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i 8, 14 i 46 de la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, el present acte, que posa fi a la via administrativa, podrà ser recorregut potestativament en reposició o bé caldrà plantejar directament recurs contenciós administratiu, en els terminis i davant els òrgans que s’indiquen a continuació:

1. El recurs de reposició haurà d’interposar-se davant el president de l’IVC, en qualitat d’òrgan competent per a concedir les ajudes, en el termini d’un mes a comptar des de l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
2. El recurs contenciós administratiu haurà de plantejar-se davant els jutjats contenciosos administratius de València en el termini de dos mesos a comptar des de l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 31 de març de 2022.– El president de l’Institut Valencià de Cultura: Vicent Marzà i Ibáñez.

linea
Mapa web