Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 30 de març de 2021, del president de l'Institut Valencià de Cultura, per la qual es convoca la concessió d'ajudes per a escriptura de guió d'obres audiovisuals l'any 2021. [2021/3351]

(DOGV núm. 9057 de 09.04.2021) Ref. Base de dades 003179/2021

RESOLUCIÓ de 30 de març de 2021, del president de l'Institut Valencià de Cultura, per la qual es convoca la concessió d'ajudes per a escriptura de guió d'obres audiovisuals l'any 2021. [2021/3351]
El Pla estratègic de subvencions 2020-2023 de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, aprovat per la Resolució de 23 de març de 2020, del conseller d’Educació, Cultura i Esport (DOGV 8783, 07.04.2020), estableix en l’annex únic i dins de l’objectiu estratègic 2 de l’Institut Valencià de Cultura, «Foment de la creació artística», la línia de subvenció dedicada a la millora de la producció audiovisual valenciana la finalitat de la qual és col·laborar en diverses activitats cinematogràfiques, com, entre altres, l’escriptura de guions, i incentivar-les.
Mitjançant l’Ordre 8/2020, d’11 de juny, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport (DOGV 8837, 17.06.2020), s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques en règim de concurrència competitiva de les diferents matèries culturals integrades en l’Institut Valencià de Cultura (d’ara endavant, ordre de bases reguladores).
De conformitat amb l’article 160.4.b de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions (DOGV 7464, 12.02.2015), que estableix que les persones que exerceixen la presidència dels organismes públics i les entitats de dret públic seran les competents per a dur a terme la convocatòria de les subvencions, i també d’acord amb l’article 2, punt 2, lletra l), i l’article 4, punt 2, lletra j), del Reglament d’organització i funcionament de l’Institut Valencià de Cultura, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener, i modificat, a aquest efecte, pel Decret 141/2014, de 5 de setembre, del Consell (DOGV 7355, 08.09.2014), en virtut dels quals correspon a la Presidència convocar i resoldre la concessió d’incentius, ajudes i subvencions de les diferents matèries culturals integrades en l’Institut Valencià de Cultura, resolc:


Primer. Finalitat, objecte i condicions de les ajudes
1. Convocar la concessió d’ajudes per a l’escriptura de guions d’obres audiovisuals dels gèneres d’animació, ficció i documental, per a l’exercici 2021. La finalitat d’aquestes ajudes és ampliar les línies d’actuació i suport al sector audiovisual en l’àmbit competencial de la Generalitat, estimulant l’escriptura de guions.
2. Les ajudes es concediran d’acord amb els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació i mitjançant el règim de concurrència competitiva, per als treballs realitzats que tinguen lloc entre l’1 de desembre de 2020 i el 30 de novembre de 2021, ambdós inclosos.
3. Podran obtindre la condició de beneficiari d’aquestes ajudes, d’acord amb el que s’estableix en els articles 2 i 30.1 de l’ordre de bases reguladores, les persones físiques nascudes a la Comunitat Valenciana i les nacionals de qualsevol país de la Unió Europea que siguen residents habituals a la Comunitat Valenciana (empadronades com a residents almenys un any), que facen el treball d’escriptura de guió d’una obra audiovisual (llargmetratge o sèrie).
En el cas que en un mateix projecte participen diferents autors, tots hauran de complir el que es preveu en aquest punt.
Per a l’acreditació de la condició de valencià, els guionistes podran presentar una declaració responsable (inclosa en el model de sol·licitud), o bé una còpia del DNI o un certificat d’empadronament.

D’acord amb l’article 30.2 de l’ordre de bases reguladores, s’entén per:
Llargmetratge: pel·lícula que tinga una duració superior a seixanta minuts, tant si està destinada a la projecció cinematogràfica com a l’emissió televisiva. Es distingeixen les següents categories de llargmetratge: ficció, animació i documental.
Sèrie: obra audiovisual estructurada en diversos capítols que segueix una línia argumental o temàtica comuna, amb un desenllaç determinat, destinada a emetre’s exclusivament en un canal televisiu.
No obstant això, només podran presentar-se a aquesta convocatòria projectes d’escriptura de guió de llargmetratges de qualsevol gènere i de sèries de ficció amb un mínim de 2 capítols i màxim de 8 capítols i d’una duració d’entre 40 i 120 minuts cada capítol (d’ara endavant, minisèries).
No s’hi podran presentar projectes de seqüeles de llargmetratges i sèries.
No en podran ser beneficiàries les persones que no estiguen al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social en els termes establits per la Llei general de subvencions i el seu reglament, abans que es dicte la proposta de resolució de concessió de la convocatòria.
4. L’obra audiovisual haurà de ser original i inèdita en el moment de presentar-se, és a dir, no haurà sigut gravada, editada o estrenada davant de públic.
5. No es podrà presentar més d’un projecte per sol·licitant a aquesta convocatòria.
6. No podran presentar-se a aquesta convocatòria projectes que aquesta mateixa anualitat es presenten a alguna de les convocatòries d’ajudes de l’Institut Valencià de Cultura contingudes en l’article 30.2 de l’ordre de bases reguladores (desenvolupament i preparació de projectes d’obres audiovisuals, producció audiovisual i rodatges a la Comunitat Valenciana). Aquesta incompatibilitat respecte a altres convocatòries afecta els projectes, no els sol·licitants.

Segon. Finançament de les ajudes, import màxim i nombre màxim d’ajudes
1. D’acord amb la Llei 4/2020, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2021 (DOGV 8987, 31.12.2020), les ajudes convocades s’imputaran al crèdit previst en la secció 09, entitat 00025, línia de subvenció S4006000 «Foment d’activitats audiovisuals», inclosa en el capítol IV del pressupost de l’Institut Valencià de Cultura, destinada a la finalitat esmentada, per import global màxim de 144.000 €.
Així mateix, aquest import podrà ser minorat quan, en el marc de les polítiques d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, s’adopten mesures de no disponibilitat que afecten els crèdits de la línia de subvenció que el finança.
2. Es concediran díhuit ajudes, de 8.000 € cada una.
Deu de les ajudes seran per a projectes de guions d’obres de ficció, de les quals un màxim de quatre seran per a minisèries, sempre que aquests projectes obtinguen un mínim de 50 punts, d’acord amb el que s’estableix en l’article 31 de l’ordre de bases reguladores.
Si es presenten menys de deu projectes de guions per a ficció o són menys de deu els que aconsegueixen el mínim de 50 punts, les ajudes romanents revertiran en la resta de projectes que per ordre de puntuació hagen superat els 50 punts.
Quatre de les ajudes seran per a projectes de guions d’obres documentals, sempre que aquests projectes obtinguen un mínim de 50 punts, d’acord amb el que s’estableix en l’article 31 de l’ordre de bases reguladores.
Si es presenten menys de quatre projectes de guions per a documentals o són menys de quatre els que aconsegueixen el mínim de 50 punts, les ajudes romanents revertiran en la resta de projectes que per ordre de puntuació hagen superat els 50 punts.
Dues de les ajudes seran per a projectes de guions d’obres d’animació, sempre que aquests projectes obtinguen un mínim de 50 punts, d’acord amb el que s’estableix en l’esmentat article 3 de l’ordre de bases reguladores.
Si es presenten menys de dos projectes de guions per a animació o són menys de dos els que aconsegueixen el mínim de 50 punts, les ajudes romanents revertiran en la resta de projectes que per ordre de puntuació hagen superat els 50 punts.
Una vegada adjudicades les ajudes anteriors, les ajudes restants aniran destinades als projectes que hagen obtingut puntuació més alta en qualsevol de les modalitats d’animació, documental i ficció.

Tercer. Presentació de sol·licituds
1. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils a comptar des de l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
2. Les sol·licituds s’hauran de dirigir a l’Institut Valencià de Cultura i es presentaran, juntament amb la documentació vinculada a aquestes, per via telemàtica, a través del registre electrònic accessible des de l’URL següent: http://ivc.gva.es/, per a la qual cosa la persona sol·licitant, o el seu representant, haurà de disposar de qualsevol dels certificats o signatures electròniques que admet aquesta aplicació.
En cap cas seran vàlids els documents als quals s’haja d’accedir mitjançant enllaços o adreces web, corresponents a aplicacions o plataformes d’emmagatzematge o a serveis d’allotjament d’arxius, i aquests documents es consideraran no presentats.
3. Les sol·licituds s’hauran de formalitzar mitjançant la presentació telemàtica del model que s’adjunta com a annex I a aquesta resolució degudament emplenat, acompanyat de la documentació corresponent.

La sol·licitud i documentació que l’acompanye contindran:
a) Declaració responsable de les subvencions, ajudes, ingressos o recursos sol·licitats, percebuts o concedits i pendents de percepció per altres administracions o institucions públiques i privades per a la mateixa finalitat (inclosa en el model de sol·licitud).
b) Declaració responsable de no incórrer en cap de les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiari especificades en els punts 2 i 3 de l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, en els termes previstos en l’article 13.7 de l’esmentat cos legal (inclosa en el model de sol·licitud).
c) S’haurà d’indicar en el model de sol·licitud el gènere i la modalitat a què pertany el guió presentat.
En els projectes que tinguen continguts de diversos gèneres (animació, ficció, documental) s’optarà pel gènere que siga majoritari en la duració de l’obra, excepte en els casos en què la proporció entre ambdós gèneres es trobe entre el 60 % i el 40 %, i en aquest cas serà la persona sol·licitant qui que podrà triar el gènere al qual vulga presentar l’obra.
d) Declaració de l’autor en la qual acredite la possessió dels drets en el cas que el guió estiga basat en una obra preexistent.

e) En el cas que es tracte de persones sol·licitants que no han nascut a la Comunitat Valenciana, s’haurà d’aportar un certificat d’empadronament municipal que acredite la seua residència a la Comunitat o bé una declaració responsable (declaració inclosa en el model de sol·licitud).

f) Un exemplar del projecte anònim, separat de la resta de documents/arxius, en el qual només ha de figurar el títol. En aquest exemplar, el contingut del qual serà avaluat per la comissió tècnica de valoració, no ha de figurar cap referència al guionista o empresa implicada, ni a premis obtinguts, si és el cas. En cas d’haver-hi alguna referència al projecte, quedarà exclòs de la convocatòria.
1r. El projecte de llargmetratges ha d’incloure:
– Memòria explicativa.
La memòria explicativa estarà composta per una sinopsi de principi a fi de tres fulls com a màxim i una declaració d’intencions de l’autor, també de tres fulls com a màxim.
Les intencions de l’autor comprenen les fonts d’inspiració, públic al qual va dirigit, missatges que continga el relat i referències cinematogràfiques que puguen resultar similars al que podria ser la plasmació d’aquest guió.
– Mostra del treball per al qual se sol·licita l’ajuda, que consistirà en:
Un tractament del guió amb una extensió mínima de 20 fulls en el cas d’obres de ficció i d’animació i una extensió mínima de 5 fulls en el cas d’obres documentals, i una extensió màxima de 40 fulls en tots els gèneres. El tractament podrà ser seqüenciat, capitular o narratiu.

– El desenvolupament equivalent a cinc minuts del guió definitiu en tots els casos.
2n. El projecte de minisèrie de ficció ha d’incloure:
– Una memòria d’un màxim de 10 fulls on se’n faça una descripció, el format, l’univers, l’argument i els personatges de la minisèrie.

– Un tractament íntegre dels dos primers capítols amb una extensió de cada capítol d’un mínim de 10 fulls i un màxim de 20 fulls. El tractament podrà ser seqüenciat, capitular o narratiu.
– El desenvolupament equivalent a cinc minuts del guió definitiu.
El tractament i el desenvolupament equivalent a cinc minuts del guió es presentaran en la versió original en la qual es projecte redactar el guió.
Si la versió original no és en castellà, s’haurà d’incloure, a més, una versió de la memòria, del tractament i del desenvolupament del guió en castellà.
Si s’utilitzen l’estil, girs i vocables propis d’una determinada zona, s’haurà d’especificar aquesta circumstància.
El tractament del guió i el desenvolupament es presentaran en format de full DINA4 i lletra courier new, grandària 12.
4. D’acord amb el que disposa l’article 28 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en absència d’oposició expressa per part del sol·licitant, l’òrgan gestor del procediment estarà autoritzat per a obtindre directament les dades dels documents elaborats per qualsevol administració pública, excepte les dades tributàries que requereixen autorització expressa (aquestes opcions figuren en el model de sol·licitud), respecte a aquells que es proposen com a beneficiaris i que per a aquest procediment són els següents:
– Dades d’identitat (DNI o document equivalent en cas d’estrangers).
– Certificat de l’Agència Estatal d’Administració Tributària que acredite que es troba al corrent de les seues obligacions.
– Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social que acredite que es troba al corrent de les seues obligacions.
– Certificat de la Direcció Territorial de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic corresponent que acredite que es troba al corrent de les seues obligacions tributàries amb la Generalitat.
En cas de manifestar en l’imprés de sol·licitud oposició a obtindre’l per l’Administració o no autoritzar l’accés a les dades tributàries, seran els interessats els qui hagen d’aportar aquests documents i certificats.

5. Si la sol·licitud d’iniciació no inclou totes les dades exigides per aquesta, s’aplicarà el que es disposa en l’article 5.4 de l’ordre de bases reguladores, i quan se’n requerisca l’esmena, les dades i la documentació que es requerisquen s’hauran de presentar per via telemàtica, d’acord amb el que es preveu en el punt 2 d’aquest resolc.
No obstant això, en cap cas podrà ser objecte de requeriment per part de l’Institut Valencià de Cultura, ni es podrà presentar, una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, la memòria explicativa del guió, ni el tractament, ni el desenvolupament.
Sense perjudici d’això, l’òrgan instructor podrà requerir les persones sol·licitants perquè proporcionen qualsevol informació aclaridora que siga necessària per a la gestió d’aquesta, així com la documentació acreditativa d’aquelles circumstàncies que es declaren responsablement.

6. El contingut d’informació falsa o que no es corresponga amb la realitat suposarà la no valoració d’aquesta per part de la comissió tècnica de valoració i serà motiu de desestimació en la resolució dictada per l’òrgan competent. Igualment, podrà ser motiu de revocació de la subvenció concedida en cas que ja haja sigut adjudicada.

7. L’Institut Valencià de Cultura cursarà les notificacions per la via electrònica a través de la carpeta ciutadana de la persona sol·licitant.
Les notificacions electròniques s’ajustaran als termes que figuren en els articles 40, 41 i 43 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i en la legislació complementària. En aquest sentit, si transcorren 10 dies naturals sense que la persona interessada accedisca al seu contingut, s’entendrà que la notificació ha sigut rebutjada, però es considerarà efectuat el tràmit de notificació i se seguirà el procediment.
8. Les dades de caràcter personal contingudes en l’imprés de sol·licitud podran ser incloses en un fitxer per a ser tractades per l’Institut Valencià de Cultura com a titular responsable del fitxer, en l’ús de les funcions pròpies que té atribuïdes i en l’àmbit de les seues competències. Igualment, les persones sol·licitants d’ajuda podran exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, tot això de conformitat amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d’abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades, i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.
Es pot consultar la política completa de privacitat de l’IVC en l’adreça següent: https://ivc.gva.es/val/ivc-val/qui-som-ivc/avis-legal-val/politica-de-privadesa.
Quart. Comissió tècnica de valoració
1. La comissió tècnica de valoració s’ajustarà al que s’estableix en els articles 6 i 36.2, lletra a), de l’ordre de bases reguladores. El nomenament dels vocals es farà públic a través de la pàgina web http://ivc.gva.es.
2. Els representants d’organitzacions i associacions o experts independents de provada qualificació professional en el sector audiovisual de la comissió (analistes) informaran sobre els guions dels projectes presentats d’acord amb els criteris d’atorgament que s’enumeren en el resolc cinqué d’aquesta resolució.
3. Els analistes elaboraran informes en els quals es reflectiran les fortaleses, febleses i possibilitats del projecte presentat, que es posaran únicament a la disposició dels respectius sol·licitants d’ajuda. Aquests informes contindran les puntuacions dels analistes en cada un dels apartats que s’incorporaran a l’acta.
4. La comissió tècnica de valoració, a la vista dels informes dels analistes, emetrà informe, que quedarà incorporat a les actes de la comissió i en el qual es deixarà constància de l’avaluació dels projectes i de la seua prelació de major a menor puntuació.
Així mateix, l’esmentat informe contindrà la relació d’aquells sol·licitants que es proposen provisionalment com a beneficiaris, de conformitat amb el que s’estableix en l’esmentat article 6.5 de l’ordre de bases reguladores.
En cas d’empat, segons el que es disposa en l’article 6, punt 5, de l’ordre de bases reguladores, es proposarà el projecte que haja obtingut 2 punts pel paper protagonista de la dona en els termes establits per aquesta resolució. Si persisteix l’empat, es tindrà en compte l’ordre de presentació en el registre electrònic, atesa la data i hora. Si s’han fet diversos enviaments del mateix projecte, es tindran en compte la data i l’hora de l’últim enviament fet dins del termini de presentació de sol·licituds.
5. Qualsevol comunicació dels sol·licitants o dels interessats en els projectes presentats amb vocals de la comissió tècnica de valoració dels seus projectes, amb la finalitat d’aportar apreciacions sobre aquests, sense haver sigut requerit formalment per a fer-ho per la comissió, comportarà l’exclusió del projecte de la convocatòria i l’arxivament de la corresponent sol·licitud, sense perjudici de qualsevol altra responsabilitat que es puga derivar d’aquesta comunicació.

Cinqué. Criteris d’atorgament. Puntuació mínima exigida
1. Les sol·licituds i els projectes es puntuaran fins a un màxim de 100 punts.
No podran proposar-se com a beneficiaris els titulars de projectes per als quals s’haja sol·licitat ajuda i que no arriben, com a mínim, als 50 punts.
2. Per a la valoració dels projectes presentats es consideraran els criteris següents:
a) Originalitat/premissa. Es valorarà l’originalitat i entitat pròpia de la història i/o de la manera de narrar-la o que aquesta tinga una narració diferent que la faça singular; que tinga claredat en la redacció i en la comprensió i que siga una premissa atractiva des del punt de vista d’un determinat públic.
b) Estil/tècnica/tractament. Es valorarà l’adequació als estàndards de redacció i format de guió cinematogràfic i correcció gramatical, lèxica i ortogràfica.
c) Trama/desenvolupament. Es valorarà que la trama siga coherent i estiga estructurada correctament per a mantindre l’interés en la història i la idoneïtat del ritme del guió a l’estil o gènere de l’obra.
d) Personatges. Es valorarà la creació de personatges, atenent la seua profunditat i matisos i el fet que l’evolució d’aquests al llarg de la història siga coherent amb la pel·lícula que es pretén contar, així com la qualitat dels seus diàlegs i els efectes dramàtics que transmeten.
e) Disseny/concepte, només en el cas de projectes d’obres d’animació. Es valorarà l’originalitat i la qualitat dels dissenys de tots els elements relacionats amb l’aspecte visual del projecte com ara personatges, expressions, poses, escenaris, grafisme i logotip.
f) Paper protagonista de la dona: a l’efecte d’aquesta resolució, s’entén que la dona té un caràcter protagonista en un projecte quan es dona alguna de les circumstàncies següents:
Que el guió tracte un tema vinculat o enfocat principalment a la dona.
Que la protagonista principal siga una dona, sense que compartisca aquest caràcter protagonista amb cap personatge masculí.
Quan hi haja més de dos protagonistes principals, que el nombre de protagonistes femenines siga superior al de protagonistes masculins.
Això mateix serà aplicable als projectes de guions d’animació.
En els projectes de guions de documentals s’entendrà per protagonista la persona o persones que són objecte d’aquest.
En els documentals, no es consideren protagonistes les persones entrevistades si no són realment l’objecte de la història, sinó que es limiten a aportar testimoniatges per a il·lustrar el tema central. Si no hi ha protagonista o protagonistes, es valorarà únicament si tracta d’un tema vinculat o enfocat principalment a la dona.
3. Segons el gènere a què corresponga el projecte, es valorarà cada un dels aspectes assenyalats d’acord amb el barem següent:
a) Guió d’obres d’animació:
– Originalitat/premissa: fins a un màxim de 25 punts.
– Estil/tècnica/tractament: fins a un màxim de 25 punts.
– Trama/desenvolupament: fins a un màxim de 25 punts.
– Personatges: fins a un màxim de 15 punts.
– Disseny/concepte: fins a un màxim de 10 punts.
b) Guió d’obres de ficció:
– Originalitat/premissa: fins a un màxim de 25 punts.
– Estil/tècnica/tractament: fins a un màxim de 25 punts.
– Trama/desenvolupament: fins a un màxim de 25 punts.
– Personatges: fins a un màxim de 25 punts
c) Guió de documentals:
– Originalitat/premissa: fins a un màxim de 35 punts.
– Estil/tècnica/tractament: fins a un màxim de 25 punts.
– Trama/desenvolupament: fins a un màxim de 25 punts.
– Personatges: fins a un màxim de 15 punts.
Una vegada valorats els aspectes del guió assenyalats anteriorment, i sempre que amb aquesta valoració un projecte no haja aconseguit el màxim de 100 punts, es valorarà que la dona desenvolupe un paper protagonista o que tracte d’un tema vinculat o enfocat principalment a la dona amb 2 punts, sense que sumats aquests punts la valoració del guió puga superar els 100 punts.

Quadre resum d’escriptura de guió

Gènere Animació Ficció Documental
Originalitat/premissa 25 punts 25 punts 35 punts
Estil/tècnica/tractament 25 punts 25 punts 25 punts
Trama/desenvolupament 25 punts 25 punts 25 punts
Personatges 10 punts 25 punts 15 punts
Disseny/concepte 15 punts – –
Dona (computable si no s’aconsegueix la puntuació màxima amb la resta de criteris) 2 punts 2 punts 2 punts
Total puntuació màxima computable 100 punts


4. Els beneficiaris proposats d’aquestes ajudes seran els sol·licitants que obtinguen la màxima puntuació, sense perjudici de l’aplicació del que es preveu en el punt 2 del resolc segon d’aquesta resolució.

Sisé. Resolució de la convocatòria. Terminis
S’haurà d’ajustar al contingut de l’article 7 de l’ordre de bases reguladores, i el termini de resolució i publicació serà de sis mesos des de la publicació de la convocatòria. En tot cas, aquesta resolució s’haurà de publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d’acord amb el que disposa l’article 26 de la Llei general de subvencions, en relació amb els articles 40 i 45 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i en la pàgina web de l’Institut Valencià de Cultura (http://ivc.gva.es/). Les ajudes concedides es publicaran igualment en la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS).
Contra la resolució de concessió, que posarà fi a la via administrativa, es podrà interposar un recurs potestatiu de reposició davant del president de l’Institut Valencià de Cultura, en el termini d’un mes a comptar des de l’endemà de ser publicada, o bé directament un recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de València, en el termini de dos mesos a comptar des de l’endemà de ser publicada, sense perjudici de qualsevol altre que es considere pertinent.
En el cas que la convocatòria no siga resolta en el termini previst anteriorment, s’entendran desestimades totes les sol·licituds, sense perjudici de l’obligació de l’Administració de resoldre, expressament continguda en la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Seté. Obligacions dels beneficiaris
1. Seran obligacions de les persones que resulten beneficiàries les previstes en els articles 3 i 38.1 de l’ordre de bases reguladores.
2. Les persones beneficiàries hauran de comunicar a l’Institut Valencià de Cultura l’acceptació de l’ajuda en un termini no superior als deu dies hàbils següents al dia de la publicació de la resolució de concessió en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, segons el model d’acceptació que s’adjunta a aquesta convocatòria com a annex III i facilitar les dades bancàries on l’empresa sol·licitant vulga rebre l’import de l’ajuda, emplenant el model de domiciliació bancària que s’adjunta a aquesta convocatòria com a annex II.
Aquests documents es presentaran per via telemàtica segons el que es preveu per a presentar la sol·licitud.
En cas de no presentar l’acceptació, es declararà perdut el dret a la subvenció concedida.
Sense perjudici del que s’ha expressat anteriorment, la presentació de l’acceptació per via telemàtica fora del termini establit constitueix una infracció administrativa, tal com recull l’article 56 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, per la qual cosa comportarà l’aplicació de les sancions que corresponguen, d’acord amb el que es preveu en el punt 3 del resolc desé d’aquesta resolució.
3. Es farà constar, en cas de realització de l’obra, la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura, segons el manual d’identitat corporativa inclòs en la pàgina web de l’Institut Valencià de Cultura (https://ivc.gva.es/val/ivc-val/qui-som-ivc/logos-val).
4. Les persones beneficiàries podran participar en accions que organitze la Generalitat i els seus organismes dependents per a la promoció dels guions.
A més, les persones beneficiàries de les ajudes autoritzaran la Generalitat i els seus organismes dependents per a dur a terme amb els guions subvencionats accions de promoció a través de sessions de presentació d’aquests, disposició dels guions en la pàgina web de la Generalitat i dels seus organismes dependents o qualsevol altra activitat que la Generalitat i els seus organismes dependents consideren necessària per a la difusió i promoció d’aquests guions.
5. Les persones beneficiàries hauran d’estar al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social.

Huité. Justificació i pagament d’aquestes ajudes
1. El pagament d’aquestes ajudes s’efectuarà mitjançant transferència bancària segons les dades de domiciliació bancària (annex II) aportades juntament amb l’acceptació de l’ajuda i es realitzarà amb la comprovació prèvia de la justificació que presenten les persones beneficiàries via telemàtica.
A aquest efecte hauran d’aportar l’imprés el model del qual figura en l’annex IV, que estarà disponible en la web de l’IVC, degudament emplenat, i la documentació següent:
a) Una versió completa del guió en versió original. En el cas de minisèries de ficció, s’haurà d’aportar un guió complet d’almenys 2 capítols.
Si la versió original no és en valencià, s’haurà d’aportar, a més, un altre exemplar en valencià.
b) La declaració actualitzada sobre subvencions sol·licitades, percebudes o concedides i pendents de percepció, per part d’altres administracions públiques o institucions privades per a la mateixa finalitat.
c) Declaració responsable que les persones sol·licitants estan empadronades com a residents a la Comunitat Valenciana (inclosa en el model de justificació), llevat que es tracte de persones que han nascut a la Comunitat Valenciana.
2. Els documents de la justificació es dirigiran per via telemàtica a l’Institut Valencià de Cultura, i s’hauran de presentar en un termini màxim de quatre mesos des de la finalització de l’activitat i, en tot cas, fins al 30 de novembre de 2021, per via telemàtica d’acord amb el que es preveu en el punt 2 del resolc tercer.
No es concediran ampliacions de termini per a la justificació de les ajudes previstes en aquesta resolució.
3. Els crèdits pressupostaris afectes a aquesta convocatòria, disposats i no pagats per falta de justificació o per ser aquesta incorrecta, seran anul·lats, i el beneficiari perdrà el dret a percebre la subvenció.
4. En virtut del que es preveu en l’article 171.1 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, no es podrà fer el pagament de la subvenció mentre la persona beneficiària no estiga al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social o tinga la condició de subjecte deutor per resolució de procedència de reintegrament. Aquestes circumstàncies podran comportar la pèrdua del dret al cobrament de l’ajuda.

Nové. No necessitat de notificació o comunicació a la Comissió Europea
D’acord amb al que s’estableix en l’article 16.1 de l’ordre de bases reguladores, les ajudes previstes en aquesta resolució no estan sotmeses a l’obligatorietat de notificació o comunicació a la Comissió Europea, en la mesura en què no se suposen avantatge econòmic per a una empresa, ni incorren en el falsejament de la competència que afecta els intercanvis comercials entre els estats membres de la Unió Europea.


Desé. Incompliments, criteris de graduació, responsabilitat i règim sancionador
1. L’Institut Valencià de Cultura es reserva igualment la possibilitat de modificar o deixar sense efecte la subvenció, en cas d’incompliment d’alguna de les obligacions imposades als beneficiaris, en els terminis i les condicions assenyalades, observant sempre el principi de proporcionalitat a què es refereix l’article 17.3.n de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
2. Les resultes que puguen produir-se per les renúncies produïdes podran disposar-se de conformitat amb el que estableix l’article 7.3 de l’ordre de bases reguladores.
3. Les infraccions i sancions es resoldran de conformitat amb el que disposa l’article 19 de l’ordre de bases reguladores.
4. Serà procedent el reintegrament de les quantitats percebudes en els casos i termes a què fa referència l’article 18 de l’ordre de bases reguladores.

Onzé. Annexos
Aquesta resolució inclou quatre annexos que s’indiquen a continuació:
Annex I. Sol·licitud.
Annex II. Domiciliació bancària.
Annex III. Acceptació de la subvenció.
Annex IV. Justificació de la subvenció.

Dotzé. Entrada en vigor
Aquesta resolució produirà efectes l’endemà de publicar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

De conformitat amb el que estableixen els articles 112, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i 8, 14 i 46 de la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra el present acte, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar un recurs potestatiu de reposició o plantejar directament un recurs contenciós administratiu en els terminis i davant dels òrgans que s’indiquen a continuació:
a) El recurs de reposició s’haurà d’interposar davant del president de l’Institut Valencià de Cultura, com a òrgan competent per a concedir les ajudes en el termini d’un mes a comptar des de l’endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
b) El recurs contenciós administratiu s’haurà de plantejar davant dels jutjats contenciosos administratius de València en el termini de dos mesos, a comptar des de l’endemà de publicar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 30 de març de 2021.– El president de l’Institut Valencià de Cultura: Vicent Marzà i Ibáñez.

linea
Mapa web