Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 14 de maig de 2020, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen ajudes per a l'organització d'activitats culturals i artístiques. [2020/3571]

(DOGV núm. 8818 de 22.05.2020) Ref. Base de dades 003807/2020

RESOLUCIÓ de 14 de maig de 2020, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen ajudes per a l'organització d'activitats culturals i artístiques. [2020/3571]
L’Ordre 35/2016, de 21 de juliol, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, aprova les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al foment i el suport d’activitats culturals i artístiques, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana número 7837, de 26 de juliol de 2016.
La Llei 10/2019, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2020, inclou en l’annex de transferències i subvencions del programa 454.10, Promoció cultural, patrimoni artístic i museus, la previsió d’una línia de subvenció, denominada Promoció de les arts i de la cultura, amb codi S6418000, per import d’1.100.000,00 euros.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, a través d’aquesta convocatòria, pretén fomentar i donar suport a la creació cultural i artística que tinga com a destinatària, de manera pública i gratuïta, la ciutadania.

L’objecte d’aquestes ajudes és contribuir a la promoció, difusió, disseny i organització d’activitats no lucratives de promoció cultural i artística realitzades en l’àmbit d’actuació de la Generalitat Valenciana i dels centres valencians a l’exterior, organitzades per entitats sense ànim de lucre, fundacions privades i ajuntaments.
A aquest efecte i mitjançant la present resolució es convoquen, per a l’exercici 2020, les ajudes en matèria d’activitats culturals i artístiques, d’acord amb l’esmentada Ordre 35/2016, de 21 de juliol.
Per tot això, en virtut de les facultats que em confereix l’article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i l’article 160.4.b) de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, resolc:

Primer. Objecte i finalitat
1. Convocar ajudes per a l’organització d’activitats culturals i artístiques.
2. Aprovar l’annex I, sol·licitud; l’annex II, justificació; l’annex III, model de domiciliació bancària, i l’annex IV, certificat dels ajuntaments.

3. L’objecte de les ajudes és contribuir a la promoció, difusió, disseny i organització d’activitats de promoció cultural i artística.
4. Les activitats hauran de ser realitzades a la Comunitat Valenciana, excepte les organitzades pels centres valencians a l’exterior reconeguts per la Generalitat Valenciana, d’acord amb el Decret 38/2003, de 15 d’abril, pel qual es regula la relació amb els centres valencians a l’exterior de la Comunitat Valenciana.

Segon. Modalitats
a) Modalitat A: associacions sense ànim de lucre i fundacions privades.
b) Modalitat B: universitats públiques.
c) Modalitat C: aules de la tercera edat.

Tercer. Imputació pressupostària i quantia de les ajudes
1. Les ajudes regulades en aquesta convocatòria es finançaran a càrrec dels crèdits del capítol IV, transferències corrents, línia S6418000, del programa 454.10, Promoció cultural, patrimoni artístic i museus, que figuren en la Llei 10/2019, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2020.
2. L’import màxim global de les ajudes a concedir serà de 862.591,24 euros, dels quals 412.591,24 euros correspondran a la modalitat A, 300.000,00 euros a la modalitat B i 150.000,00 euros a la modalitat C. Aquest import podrà ser minorat quan, en el marc de les polítiques d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, s’adopten mesures de no disponibilitat que afecten els crèdits de la línia de subvenció que el finança.
3. Les quanties individualitzades màximes i els criteris per a la determinació de l’import de les subvencions seran els següents:
3.1. Modalitat A
La quantitat destinada a aquesta modalitat es repartirà entre els sol·licitants d’acord amb l’ordre de prelació següent:
a) Puntuació total obtinguda.
b) Amb la mateixa puntuació total obtinguda, es tindrà en compte la puntuació de l’apartat de qualitat cultural i artística.
c) Amb la mateixa puntuació en l’apartat de qualitat cultural i artística, es prendrà la data de presentació de la sol·licitud.
L’import a concedir per adjudicatari serà el 80 % de la part subvencionable de la quantitat sol·licitada, amb un límit màxim de 12.000,00 euros, fins a esgotar el crèdit consignat per a aquesta modalitat.
3.2. Modalitats B i C
L’import de l’adjudicatari es concedirà en funció de les quantitats sol·licitades, i no podrà ser superior de 12.000,00 euros. No obstant això, es podrà incrementar o disminuir la quantia de les ajudes establides si el seu import global no coincideix amb el de la convocatòria, i repartir la diferència entre els adjudicataris de manera directament proporcional a la puntuació obtinguda, segons els criteris determinats en l’article onze de la present resolució, en el cas que la suma de les quantitats inicialment assignades siga inferior a l’import a distribuir, o de manera inversament proporcional, en cas contrari.
4. En tot cas, l’import de les subvencions no podrà ser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos, supere el cost de l’activitat subvencionada, ni el límit establit en l’article 15.2 de les bases reguladores d’aquesta resolució perquè tenen la consideració d’ajudes de minimis.

Quart. Règim jurídic de les subvencions
1. La concessió d’aquestes subvencions s’efectuarà en règim de concurrència competitiva, de conformitat amb els articles 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i 163 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer.
2. A aquesta convocatòria li seran aplicables la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, en aquells preceptes que constituïsquen legislació bàsica; el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic; la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern; la Llei 2/2015, de 2 d’abril, de la Generalitat, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana; així com l’Ordre 35/2016, de 21 de juliol, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al foment i el suport d’activitats culturals i artístiques.

3. Les subvencions de la present convocatòria no requereixen ser notificades a la Comissió Europea, atés que estan acollides al règim de minimis, d’acord amb l’article 15.2 de les bases reguladores d’aquesta convocatòria.

Cinqué. Adjudicataris
1. Dins dels límits pressupostaris i d’acord amb els criteris que estableixen les bases, podran sol·licitar aquestes ajudes:
a) Modalitat A: associacions sense ànim de lucre i fundacions privades, en els estatuts de les quals figure com a finalitat la promoció de l’art o la cultura.
b) Modalitat B: universitats públiques.
c) Modalitat C: entitats públiques o privades que hagen subscrit algun conveni de col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en els últims 10 anys, en els termes de l’Ordre de 15 d’octubre de 1990, per la programació de les aules de la tercera edat.
2. Els adjudicataris han de complir els requisits i obligacions establits en els articles 2 i 3 de les bases reguladores d’aquesta convocatòria.


Sisé. Activitats i despeses subvencionables
1. Serà subvencionable l’organització d’activitats culturals i artístiques, com per exemple exposicions, congressos, seminaris, jornades, creació i divulgació de rutes i itineraris culturals, publicacions, esdeveniments o altres, que es desenvolupen o hagen sigut desenvolupades entre el dia 1 de novembre de 2019 i el 31 d’octubre de 2020, tots dos inclusivament. Quan les activitats siguen organitzades per més d’una entitat, només es tindrà en compte la part organitzada i pagada per l’entitat sol·licitant. En tot cas, l’entitat sol·licitant haurà d’haver participat en l’organització de l’activitat, almenys, en un 50 %.
2. A l’efecte d’aquesta convocatòria, s’entendrà per activitat una acció o un conjunt d’accions vinculades entre si formant una unitat, de manera que no tinguen sentit independentment.
3. Tindran la consideració de despeses subvencionables totes aquelles despeses generades exclusivament per l’organització de les activitats per a les quals es concedeix l’ajuda, que s’hagen detallat i quantificat en la memòria econòmica de l’activitat, excepte les ocasionades per inversions o adquisicions patrimonials i la compra de material inventariable, que seran considerades despeses de manteniment de l’entitat i, per tant, no subvencionables. Tampoc se subvencionaran les despeses de protocol.
4. Els pagaments al personal propi de l’associació seran subvencionables fins al 20 % de l’import sol·licitat.
5. Sense perjudici de l’anterior, no seran subvencionables els pagaments realitzats per les entitats sol·licitants a tercers que formen part de la seua estructura organitzativa o directiva.

Seté. Activitats no subvencionables
Queden excloses d’aquesta convocatòria, a més de les no incloses segons l’objecte i finalitat de la convocatòria establits en els articles primer i sisé, les següents:
a) Aquelles el contingut de les quals estiga clarament comprés en la convocatòria de subvencions per a la promoció de la cultura popular valenciana.
b) Aquelles el contingut de les quals estiga clarament comprés en la convocatòria de subvencions per al foment del valencià, per a les institucions, entitats i associacions sense finalitat lucrativa i per a les persones jurídiques públiques i privades que realitzen projectes singulars de foment del multilingüisme en l’àmbit social.
c) Aquelles l’objecte de les quals estiga previst en les convocatòries de subvencions de l’Institut Valencià de Cultura (IVC).
d) Activitats cofinançades per la Generalitat o algun dels seus ens públics.
e) Les realitzades per beneficiaris de subvencions nominatives de la Generalitat Valenciana.
f) Les activitats promogudes o organitzades per centres docents no universitaris, associacions de pares i mares d’alumnes, així com associacions d’alumnes i de docents.
g) Les promogudes o organitzades per col·legis oficials.
h) Les activitats promogudes o organitzades per associacions i entitats sense ànim de lucre entre les finalitats fundacionals de les quals no figure l’organització d’activitats de producció, promoció o difusió de la cultura, de l’art o dels béns patrimonials o culturals.
i) Activitats promogudes o organitzades per entitats juvenils, taurines, esportives, religioses o polítiques, i aquelles entitats l’activitat principal de les quals siga la dansa, el teatre, el circ i, en general, les arts escèniques i audiovisuals.
j) Activitats lúdiques, gastronòmiques, recreatives, viatges i similars.
k) Activitats consistents en el manteniment de l’entitat promotora.

l) Activitats que impliquen interacció amb animals quan hi haja dubtes sobre el sofriment d’aquests.
m) Les organitzades o realitzades per sol·licitants que no s’adeqüen, en l’ús del valencià, a la normativa lingüística oficial de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, en els termes de l’article 5 de la Llei 7/1998, de 16 de setembre, de creació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.


Huité. Finançament de les activitats i destinació de les subvencions
1. Les activitats objecte de la present convocatòria es finançaran amb els crèdits consignats a aquest efecte en la citada Llei 10/2019, amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos i amb els pressupostos de què disposen els mateixos adjudicataris, però la suma no podrà ser superior al cost de l’activitat, ni superior al límit establit en les bases d’aquesta convocatòria per tindre la consideració d’ajudes de minimis.
2. En tot cas, es minorarà proporcionalment l’import de la subvenció quan el total de les subvencions concedides per a la mateixa activitat siga superior al cost de l’activitat.

Nové. Sol·licituds
1. El termini de presentació de les sol·licituds serà de 10 dies, comptadors des de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
2. Les sol·licituds les emplenarà la persona que represente l’entitat sol·licitant, exclusivament mitjançant l’accés a l’apartat de serveis en línia, de la seu electrònica de la Generalitat, accessible a través de les adreces següents:
http://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=191, per a la modalitat A.
http://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=20038, per a la modalitat B.
http://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=20039, per a la modalitat C.
Per a això, haurà de disposar d’algun dels sistemes de signatura electrònica admesos i que figuren en la seu electrònica de la Generalitat a nom de l’entitat sol·licitant, https://sede.gva.es.
La presentació de sol·licituds a través d’altres mitjans, o mitjançant l’accés a URL diferent de les anteriors, serà motiu d’exclusió.
En el cas de les universitats, les sol·licituds hauran de referir-se exclusivament a programació del vicerectorat amb competències delegades en matèria de cultura, en els termes de l’article 9 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic.
3. Les sol·licituds es formularan en el model d’imprés normalitzat disponible en les adreces electròniques més amunt esmentades (annex I, sol·licitud de subvencions per a l’organització d’activitats culturals i artístiques), es dirigiran a la Direcció General de Cultura i Patrimoni, Servei de Coordinació d’Entitats Culturals, i hauran de ser subscrites per la persona que exercisca la representació de l’entitat en cada cas, d’acord amb la normativa aplicable.
4. Les notificacions i comunicacions es practicaran únicament a través de mitjans electrònics, de conformitat amb els articles 14.2, 41 i 43 de la Llei 39/2015.
5. La sol·licitud s’enviarà a través de la seu electrònica de la Generalitat en els termes de l’apartat dos. Si algun dels subjectes previstos en aquesta convocatòria presenta la sol·licitud presencialment, se li demanarà que rectifique a través de la presentació electrònica. A aquest efecte, es considerarà com a data de presentació de la sol·licitud aquella en què haja sigut realitzada la rectificació. En tot cas, no es consideraran presentades les sol·licituds realitzades per via diferent de la indicada, en virtut dels articles 14.2 i 16.8 de la Llei 39/2015.
6. Cada entitat només podrà presentar una única sol·licitud, que podrà incloure, en el cas de la modalitat A, com a màxim tres activitats. Si es presenten diverses sol·licituds, seran considerades com una única.

Deu. Documents i informacions que cal adjuntar a la sol·licitud

1. Documentació obligatòria:
a) Memòria del projecte, que versarà exclusivament sobre el projecte, amb indicació de l’activitat o activitats previstes, denominació, descripció i finalitat, data i lloc de realització. En cas que siguen activitats consolidades en la trajectòria de l’entitat, s’aportarà documentació que ho acredite, a fi que siguen valorades segons l’article onze.

b) Pressupost detallat de la despesa total de les activitats o balanç econòmic d’aquestes, en el cas que s’hagen realitzat, segons l’annex I d’aquesta convocatòria. Si des de la Direcció General de Cultura i Patrimoni es considera excessiu el pressupost, es podrà requerir el sol·licitant perquè aporte un nou pressupost de l’actuació o actuacions a realitzar més ajustat als preus de mercat. Els ajuntaments hauran de fer constar, en l’annex IV que s’adjunta a aquesta convocatòria, que en els seus pressupostos està consignada la totalitat de l’import de les actuacions per a les quals se sol·licita la present subvenció.
Quan les activitats siguen organitzades per més d’una entitat, en el pressupost s’haurà de reflectir quina part assumeixen les entitats organitzadores de l’activitat.
c) Acta de la reunió de la junta de govern de l’entitat, signada per la persona titular de la secretaria de l’entitat, en què s’acorda sol·licitar la subvenció i es faculta un representant per a presentar la sol·licitud i realitzar els tràmits necessaris en relació amb aquesta convocatòria. En el cas d’ajuntaments, en lloc d’aquest document s’emplenarà l’annex IV en què s’acredite la resolució o acord adoptat per l’òrgan competent de l’ajuntament per a formular la sol·licitud de la subvenció.

d) Declaració de subvencions, ajudes o recursos sol·licitats o concedits per altres organismes públics o privats, a l’activitat per a la qual se sol·licita l’ajuda i ingressos obtinguts o previstos (cobrament d’entrades, publicitat, etc.), en compliment de l’article 30.4 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (apartat G, de la sol·licitud general de subvenció i apartat D, de l’annex I).
e) Declaració responsable de no incórrer en cap de les prohibicions per a obtindre la condició d’adjudicatari, assenyalades en els apartats 2 i 3 de l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (apartat I, sol·licitud general de subvencions).
f) Declaració responsable de no haver realitzat pagaments a membres de l’associació (apartat F, de l’annex I de la sol·licitud).
2. En cas de nous sol·licitants o quan la documentació haja tingut modificacions:
a) NIF de l’entitat sol·licitant de la subvenció.
b) En cas que el sol·licitant siga una federació o qualsevol forma d’agrupació d’entitats associatives o fundacionals, certificat actualitzat de la seua secretaria en què s’indiquen els membres que formen part de la federació o agrupació.
c) Estatuts adaptats, en el cas de les associacions, a la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d’associació i una altra normativa vigent en aquesta matèria, i inscrits en el Registre Nacional d’Associacions o l’equivalent a la Comunitat Valenciana.
d) En el cas de sol·licitants de la modalitat C, conveni de col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en els últims deu anys, en els termes de l’Ordre de 15 d’octubre de 1990, per la programació de les aules de la tercera edat.
e) En el cas dels centres valencians en l’exterior, resolució de reconeixement per la Generalitat Valenciana.
Si la documentació de l’apartat 2 ja ha sigut aportada en anteriors convocatòries, s’haurà de fer constar emplenant el punt 2, apartat F, de l’annex I.
3. En cas que el sol·licitant siga un ajuntament, en compliment de l’article 199.4 de la Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de règim local de la Comunitat Valenciana, a més de la documentació enumerada en l’apartat 1, en tot cas, haurà d’aportar certificat de la Sindicatura de Comptes que acredite que l’entitat local sol·licitant es troba al corrent en el compliment de l’obligació de rendició dels seus comptes anuals.
4. En cas que el sol·licitant siga un nou perceptor i vulga rebre l’import de la subvenció en un compte no donat d’alta en el sistema de comptabilitat de la Generalitat Valenciana o que hi haja variació en les dades identificatives, haurà d’emplenar el model de domiciliació bancària, que figura com a annex III de la convocatòria. Si el compte ja està donat d’alta en el sistema de comptabilitat de la Generalitat Valenciana, és suficient assenyalar la casella de l’apartat F de la sol·licitud general de subvencions.
5. D’acord amb el que disposa l’article 5 del Decret 165/2010, de 8 d’octubre, del Consell, pel qual s’estableixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic, en l’annex de sol·licitud de l’ajuda s’inclou la possibilitat que el sol·licitant autoritze expressament la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport perquè l’Administració obtinga directament l’acreditació del compliment de les obligacions tributàries amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària, la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública i la Tresoreria General de la Seguretat Social. En el cas de denegar l’autorització, l’entitat haurà d’aportar la documentació acreditativa pertinent en el moment de la sol·licitud.

6. En el cas que la sol·licitud es realitze amb el certificat digital personal del representant, haurà d’aportar certificat de la inscripció d’aquest, en el Registre de representació de l’Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica (ACCV).
Onze. Criteris de valoració
1. En el cas de la modalitat A, es valorarà un màxim de 3 activitats de les presentades, d’acord amb l’ordre establit pel sol·licitant en l’annex I, d’aquesta convocatòria.
2. Les activitats es valoraran fins a un màxim de 30 punts, d’acord amb els criteris següents:
a) Qualitat cultural i/o artística de la memòria d’actuació, el seu grau de desenvolupament i la coherència del seu contingut en relació amb els objectius que la motiven, d’acord amb la base quarta i l’article sisé d’aquesta resolució, fins a 10 punts. Si s’obtenen menys de 3 punts en aquest apartat, no es continuarà valorant i serà motiu de desestimació de la sol·licitud.
b) Trajectòria i especialització del sol·licitant i consolidació del projecte, fins a 6 punts:
• Antiguitat:

Anys Punts
Entre 5 i 10 1
Més de 10 i menys de 21 2
Més de 20 4


• Per especialització, 1 punt.
• Per projecte consolidat (els tres últims anys ininterromputs o els cinc últims amb interrupció), 1 punt.
c) Innovació: ús de les noves tecnologies en la creació de continguts culturals innovadors, 1 punt.
d) Contribució del projecte a la divulgació de les expressions culturals i artístiques desenvolupades a la Comunitat Valenciana, a la seua projecció territorial i a la dinamització del turisme cultural en aquesta, 4 punts.
e) Situació sociocultural i econòmica del territori on tinga lloc l’activitat (segons el seu índex d’activitat econòmica, publicat per la Generalitat Valenciana i el Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana, en l’Atles Sociocomercial de la Comunitat Valenciana), sempre que aquesta puga tindre un impacte generador de noves iniciatives culturals i afavorir el desenvolupament local, fins a 5 punts.

Índex d’activitat econòmica Punts
> 0 i <=10 5
>10 i <=20 4
>20 i <=50 3
>50 i <=100 2
>100 i <=500 1


f) Duració de l’activitat o activitats per a les quals es demana subvenció, fins a 3 punts.

Mesos Punts
> =1 i <=3 1
>3 i <=5 2
>5 3


g) Per la seua incidència en col·lectius com la tercera edat, la infància i la joventut, propostes de foment de la igualtat de gènere, col·lectius en risc d’exclusió social i persones amb discapacitat, 2 punts.

Dotze. Resolució i notificació
1. El termini màxim per a tramitar, resoldre i notificar les sol·licituds sobre les subvencions serà de sis mesos, comptadors des de la data de publicació de la present convocatòria. Transcorregut aquest termini sense que s’haja notificat resolució expressa, les sol·licituds es podran considerar desestimades per silenci administratiu, de conformitat amb el qual disposa l’article 55 de la Llei 9/2001, de 27 de desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d’organització de la Generalitat Valenciana en relació amb l’article 24.1 de la Llei 39/2015.
2. La resolució de concessió serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, segons el que disposen l’article 45.1 b) de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l’article 18 de la Llei general de subvencions.

Tretze. Justificació i forma de pagament de les subvencions
1. Els adjudicataris de les subvencions estaran obligats a justificar la realització de la totalitat de les activitats que han sigut objecte de subvenció, així com a acreditar la totalitat de les despeses produïdes. A aquest efecte hauran d’aportar la documentació que s’indica a continuació:
a) Memòria tècnica o descriptiva de l’execució dels programes. Aquesta memòria haurà de permetre conéixer el nombre de persones beneficiàries del programa, les actuacions realitzades, el grau de compliment dels objectius proposats, els materials i la metodologia utilitzats i les altres dades que es consideren rellevants.
b) Memòria econòmica justificativa del cost de les activitats realitzades, que contindrà:
– Una relació detallada de les despeses ocasionades pel projecte objecte de la subvenció, amb identificació del creditor i del concepte de despesa, import, data d’emissió, relació amb el projecte subvencionat, segons el model de l’annex II, justificació de subvencions per a l’organització d’activitats i projectes culturals.
– Les factures o documents de valor probatori equivalent acreditatius de les despeses incorporades en la relació anterior, que han de tindre els requisits del Reial decret 1619/2012, de 30 de novembre, pel qual s’aprova el reglament pel qual es regulen les obligacions de facturació. En el cas que alguna de les factures incloses en la justificació siga d’import igual o superior a 15.000,00 euros (IVA exclòs), l’adjudicatari haurà d’acreditar que, amb caràcter previ a la contracció del compromís per a prestar el servei o subministrament, ha sol·licitat com a mínim tres ofertes de proveïdors, excepte que per les seues especials característiques no hi haja en el mercat suficient nombre d’entitats que els realitzen, presten o subministren. L’elecció entre les ofertes presentades, que haurà d’aportar-se en la justificació, es realitzarà d’acord amb criteris d’eficiència i economia, i s’haurà de justificar expressament en una memòria l’elecció quan no recaiga en la proposta econòmica més avantatjosa.
– Documents acreditatius del pagament de les factures, com per exemple justificants de transferència o rebuts. En tot cas, d’acord amb l’article 7 de la Llei 7/2012, de 29 d’octubre, de modificació de la normativa tributària i pressupostària i d’adequació de la normativa financera per a la intensificació de les actuacions en la prevenció i lluita contra el frau, no podran pagar-se en efectiu les operacions amb un import igual o superior a 2.500,00 euros o el seu contravalor en moneda estrangera, per la qual cosa, en aquests casos, la justificació del pagament haurà d’efectuar-se mitjançant dèbit bancari. A l’efecte del càlcul de la quantia anterior, se sumaran els imports de totes les operacions o pagaments en què s’haja pogut fraccionar el lliurament de béns o la prestació de serveis.
– Exemplar de la publicitat que deixe constància de l’activitat organitzada, en forma de díptics, tríptics, cartells, revistes, llibres, còpies audiovisuals o qualsevol altre format. Quan no siga susceptible de conversió en format electrònic, el material publicitari podrà ser presentat en paper.
– En el cas de la modalitat B, si escau, certificat d’ingrés de la subvenció concedida en l’anterior edició d’aquesta convocatòria.
2. La presentació de la documentació justificativa indicada en l’apartat 1 es realitzarà exclusivament en la seu electrònica de la Generalitat Valenciana accessible per mitjà de l’enllaç Aportació de documentació i justificació, de les adreces:
http://www.gva.es/va/inicie/procediments?id_proc=191, per a la modalitat A.
http://www.gva.es/va/inicie/procediments?id_proc=20038, per a la modalitat B.
http://www.gva.es/va/inicie/procediments?id_proc=20039, per a la modalitat C.
El termini per a la seua presentació computarà des de l’endemà de la publicació en el DOGV de la resolució de concessió fins al 15 de novembre de 2020, sense perjudici de l’ampliació que puga establir-se en la resolució de concessió.
3. El pagament de les subvencions es lliurarà una vegada realitzada i justificada l’activitat, d’acord amb la sol·licitud presentada, amb la present convocatòria i amb la resolució de concessió. En el cas que la justificació siga inferior al 80 % de la suma dels imports sol·licitats de les activitats objecte de subvenció, la quantitat a percebre es minorarà de manera proporcional a les despeses efectivament justificades aplicant la fórmula següent:



On P és l’import total sol·licitat i J l’import total justificat.

4. En cap cas el pagament de la subvenció serà superior a l’import concedit i correctament justificat.
5. Quan les activitats es realitzen amb posterioritat a la concessió de les subvencions, els adjudicataris hauran de donar a conéixer de manera inequívoca que es tracta d’una acció subvencionada per la Generalitat, a través de la conselleria competent en matèria de cultura. A aquest efecte, hauran d’incorporar en tot el material imprés que es derive de les activitats subvencionades, el logotip d’aquesta conselleria, que serà proporcionat per l’òrgan instructor de la present convocatòria.


Catorze. Pla de control
El pla de control per a la comprovació material de l’efectiva realització de l’activitat, existència de la condició o compliment de la finalitat, consistirà en la realització de verificacions a posteriori i de qualitat sobre un mínim del 10 % de l’import global de les subvencions de la línia, mitjançant la selecció d’una mostra, sobre la base de criteris de risc. Si es considerara necessari, també es recorreria a verificacions sobre el terreny.
Per a això, es tindran en compte factors com haver-se presentat o no a convocatòries d’anys anteriors de les mateixes subvencions, l’experiència en la realització del tipus d’activitats objecte de subvenció, l’obtenció d’altres ingressos de difícil avaluació o justificació, l’import de l’ajuda concedida i la claredat en els conceptes que justifiquen la inclusió de l’activitat en la convocatòria.

Quinze. Protecció de dades
Responsable del tractament: el responsable del tractament de les dades recollides a través dels corresponents formularis annexos a aquesta convocatòria i, en el seu cas, de les dades que figuren en la documentació que s’adjunte a la sol·licitud de la subvenció, és la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport amb domicili a l’avinguda de Campanar, 32, 46015 València i adreça electrònica de contacte protecciodedadeseducacio@gva.es
Dades de contacte del delegat de protecció de dades: la persona interessada pot contactar amb el delegat de protecció de dades a través de les adreces de contacte següents:
Electrònica: dpd@gva.es
Postal: passeig de l’Albereda, 16 – 46010 València.
Categoria de les dades objecte de tractament i origen d’aquestes: formaran part del tractament de dades personals responsabilitat de Conselleria d’Educació Cultura i Esport les dades personals identificatives, de contacte, d’ocupació, econòmiques, de circumstàncies socials, categories especials de dades, dades especialment protegides i de qualsevol altra naturalesa que siguen recollides a través de:
– Els formularis que acompanyen aquesta convocatòria.
– Els que resulten de la consulta a plataformes autonòmiques d’interoperabilitat (d’ara endavant PAI) o a altres administracions públiques, en el cas que la persona interessada no s’haja oposat a aquesta consulta, d’acord amb el que s’estableix en l’article 28 de la Llei 39/2015.
– I documentació que entreguen els sol·licitants i representants legals.
En relació amb la documentació presentada pels sol·licitants i representants legals que incloga dades personals de terceres persones, amb caràcter previ a la comunicació d’aquestes dades a la conselleria, els sol·licitants i representants legals estan obligats a informar aquestes persones interessades de la comunicació i tractament de les seues dades personals per la Conselleria d’Educació Cultura i Esport, en els termes previstos en aquest article.
Finalitats del tractament i base jurídica: les dades personals seran tractades amb la finalitat de dur a terme tota la tramitació i gestió de la subvenció, inclosa l’admissió de sol·licituds, verificació del compliment de les condicions i requisits establits, concessió de la subvenció i verificació i control de la seua correcta execució i desenvolupament, tot això amb base jurídica en el compliment d’una missió realitzada en interés públic, en l’exercici de poders públics conferits a la conselleria i en el compliment de les obligacions legals derivades de la normativa prevista en la present convocatòria (com són la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions) i en les restants normes aplicables, incloses les que regulen el tràmit electrònic.
Així mateix, en aplicació de la normativa vigent, amb la finalitat de garantir el dret dels ciutadans a conéixer en tot moment les subvencions convocades, i per a contribuir a donar compliment als principis de publicitat i transparència, les dades de les subvencions concedides seran publicades, segons corresponga, en el diari oficial corresponent i en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions i Ajudes Públiques, amb indicació, segons cada cas, de la convocatòria, el programa i crèdit pressupostari al qual s’imputen, beneficiari, quantitat concedida i objectiu o finalitat de la subvenció amb expressió dels diferents programes o projectes subvencionats.
No obstant l’anterior, quedaran excloses d’aquesta publicació les subvencions concedides quan la publicació de les dades del beneficiari per raó de l’objecte de la subvenció puga ser contrària al respecte i salvaguarda de l’honor, a la intimitat personal o familiar de les persones físiques en virtut del que s’estableix en la Llei orgànica 1/1982, de 5 de maig, de protecció civil del dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge, i així haja sigut previst en la seua normativa reguladora.
En concret, no es publicaran les subvencions concedides a persones físiques quan el mateix objecte de la convocatòria proporcione informació o dades especialment protegides dels beneficiaris o relatives a les categories especials de dades esmentades en els articles 9 i 10 del Reglament general de protecció de dades (RGPD) ni quan la persona física es trobe en una situació de protecció especial que puga veure’s agreujada amb la publicació de les seues dades personals, en particular, quan siga víctima de violència de gènere o d’altres formes de violència contra la dona, i en aquest cas, es procedirà a anonimitzar la informació d’ofici o a instàncies de la persona interessada.
La informació estarà disponible en les adreces www.subvenciones.gob.es i www.infosubvenciones.es.
Destinataris de les dades: amb base jurídica en el compliment de les obligacions legals derivada de la normativa prevista en aquesta convocatòria, així com per al compliment d’una missió realitzada en interés públic o en l’exercici de poders públics conferits a la Conselleria d’Educació Cultura i Esport, les dades personals podran ser comunicades a la Plataforma Autonòmica d’Interoperabilitat (d’ara endavant PAI) amb la finalitat d’efectuar la comprovació de les dades de la persona sol·licitant, així com d’altres situacions socioeconòmiques previstes per a la baremació, a altres òrgans de l’Administració pública amb competència en la matèria, entre els quals, sense caràcter limitatiu, s’inclouen òrgans de caràcter autonòmic, local, estatal i de la Unió Europea, òrgans judicials i Ministeri Fiscal, Tribunal de Comptes, Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana, IGAE, Defensor del Poble i Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Agència Antifrau de la Comunitat Valenciana, delegat de Protecció de Dades i uns altres tercers subjectes de dret privat amb interés legítim i/o dret d’accés en el procediment.

Encarregats del tractament: tercers encarregats del tractament podran tindre accés a les dades per encàrrec de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i/o de la Generalitat Valenciana, per a la prestació de serveis, seguint les instruccions i amb les mesures de seguretat i confidencialitat establides en l’encàrrec de tractament.
Transferències internacionals de dades: no hi ha transferències internacionals de dades.
Necessitat de la comunicació de les dades per les persones interessades: totes les dades sol·licitades a través del formulari de sol·licitud, així com la documentació vinculada, són necessàries per a poder tramitar la sol·licitud, per la qual cosa la falta de comunicació d’aquestes dades a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport comportarà les conseqüències previstes per l’ordenament jurídic.
Termini de conservació de dades: les dades personals es conservaran durant el temps necessari per a complir la finalitat per a la qual es van sol·licitar i pels terminis establits en les normes vigents per al compliment d’obligacions i responsabilitats legals, i seran suprimides d’acord amb el que s’estableix en la normativa d’arxius i documentació.

Drets: la persona interessada pot exercitar el dret d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació al tractament, portabilitat i no ser objecte d’una decisió basada únicament en el tractament automatitzat, a través de les vies següents:
a) A través del tràmit electrònic establit a aquest efecte que es pot consultar en la pàgina web de la Conselleria www.cece.gva.es, en l’apartat «Registre de tractament de dades»
b) Enviant la petició a qualsevol de les adreces següents:
Postal: avinguda de Campanar, 32. 46015 València
Electrònica: protecciodedadeseducacio@gva.es
c) De manera presencial aportant la sol·licitud corresponent a través del registre.
L’exercici dels drets és personalíssim i requerirà la identificació inequívoca de la persona interessada, que podrà realitzar-se en els apartats b) i c) mitjançant aportació del seu document nacional d’identitat, passaport o un altre document vàlid que l’identifique i, en el seu cas, de la persona que exercisca la representació o instruments electrònics equivalents; així com el document o instrument electrònic acreditatiu d’aquesta representació.
Dret a reclamar davant l’autoritat de control: la persona interessada pot presentar una reclamació davant l’Agència Espanyola de Protecció de Dades si considera no atesos els seus drets o vulnerat el tractament de les seues dades personals. Amb caràcter previ, la persona interessada pot contactar amb el delegat de Protecció de Dades de la Generalitat Valenciana a través de les adreces de contacte següents:

Electrònica: dpd@gva.es
Postal: passeig de l’Albereda, 16 – 46010 València.
Per a més informació sobre el tractament de les seues dades personals, la persona interessada pot consultar el Registre de Tractament de Dades en www.cece.gva.es

Setze. Impugnació de la convocatòria
Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, podrà interposar-se recurs potestatiu de reposició davant el conseller d’Educació, Cultura i Esport, en el termini d’un mes, d’acord amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, o impugnar-se directament davant l’ordre jurisdiccional contenciós administratiu en el termini de dos mesos, segons l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.
El recurs haurà de presentar-se mitjançant l’enllaç Aportació de documentació i justificació, citat en el punt 2, de l’article 13.

València, 14 de maig de 2020.– El conseller d’Educació, Cultura i Esport: Vicent Marzà i Ibáñez.

linea
Mapa web