Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 22/2021, de 5 de febrer, del Consell, d'aprovació de les bases reguladores i concessió directa d'ajudes per a persones treballadores per compte propi o autònomes, beneficiàries de les prestacions extraordinàries Covid-19 de la Seguretat Social. [2021/1132]

(DOGV núm. 9016 de 09.02.2021) Ref. Base de dades 004401/2021

DECRET 22/2021, de 5 de febrer, del Consell, d'aprovació de les bases reguladores i concessió directa d'ajudes per a persones treballadores per compte propi o autònomes, beneficiàries de la prestació de cessament d'activitat per la Covid-19 [2021/1132]
Mitjançant el Reial decret 926/2020, de 25 d’octubre, es va declarar pel Govern d’Espanya l’estat d’alarma per a contindre la propagació d’infeccions causades pel SARS-CoV-2, a la vista de la tendència ascendent de casos i la dificultat de control de la pandèmia, Estat d’alarma que va ser prorrogat per Reial decret 956/2020, de 3 de novembre, fins al pròxim 9 de maig de 2021.
No obstant això les mesures de diversa naturalesa per a fer front a l’expansió del virus, la situació de la pandèmia s’ha agreujat en l’inici de 2021, exigint dels poders públics que adopten noves mesures restrictives respecte a la mobilitat de la ciutadania i l’activitat de determinats sectors productius, per la qual cosa moltes empreses continuaran tenint una forta reducció de la seua activitat, bé pel tancament total o per la limitació de les seues activitats. En la Comunitat Valenciana aquestes mesures han sigut adoptades per mitjà de la Resolució de 19 de gener de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’estableixen mesures excepcionals i addicionals en l’àmbit de la Comunitat Valenciana a conseqüència de l’agreujament de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. Les mesures sanitàries de contenció han suposat la restricció de la mobilitat i la paralització de nombrosos sectors de l’economia de la Comunitat valenciana, amb el consegüent efecte negatiu per a la renda de les llars, els autònoms i les empreses.
En aquest context tant el Govern d’Espanya com la Generalitat han vingut adoptant una sèrie de mesures urgents orientades tant a frenar l’avanç de la pandèmia, com a mitigar els profunds efectes econòmics i socials que la crisi sanitària està generant al nostre país.

Un dels col·lectius més afectats per les conseqüències d’aquesta pandèmia i amb les mesures adoptades per les autoritats sanitàries, i que constitueixen la major part del teixit empresarial valencià, són les persones treballadores autònomes que s’han vist obligades a suspendre la seua activitat. Per això, resulten prioritàries a l’hora de rebre el suport de la Generalitat amb la finalitat de poder mantindre l’ocupació i resistir econòmicament durant els pròxims mesos, mitjançant la necessitat d’establir unes ajudes urgents i extraordinàries que complementen la prestació activitat de naturalesa extraordinària associada al Covid-19.
El treball autònom s’ha mostrat com una de les opcions més efectives per a crear ocupació, adquirint un destacat protagonisme al servei de la generació de riquesa i de l’activitat productiva, posseint un important pes específic en el mercat de treball, amb un enorme potencial quant a generació d’ocupació i com a opció d’eixida de les situacions econòmiques de gran dificultat.
La situació extraordinària generada per l’evolució de la Covid-19 ha determinat l’adopció de diverses mesures de caràcter extraordinari i urgent per motius de salut pública, la conseqüència de la qual està tenint un impacte en la destrucció de l’ocupació, d’una manera molt especial sobre les persones autònomes que han hagut de cessar la seua activitat o baixar la seua producció de béns i serveis.
En aquest sentit, l’article 17 del Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social del Covid-19 va establir una prestació extraordinària per a les persones afectades per la declaració de l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19.

El Reial decret llei 30/2020, de 29 de setembre, va establir mesures excepcionals de protecció en favor dels treballadors autònoms, regulant prestacions per als qui es van veure obligats a suspendre la seua activitat o van veure afectats els seus negocis per una reducció considerable en la facturació, de manera que es posava en risc no sols la permanència de la seua activitat, sinó també la pròpia estabilitat econòmica de les seues famílies. Aquestes mesures es van configurar en la seua majoria per a romandre fins al 31 de gener de 2021, si bé la gravetat de la incidència que la pandèmia està tenint en tots els àmbits de la nostra societat ha posat de manifest la necessitat d’ampliar i prorrogar les mesures de protecció d’aquests treballadors.
Per això, les mesures incorporades en el Reial decret llei 2/2021, de 26 de gener, de reforç i consolidació de mesures socials en defensa de l’ocupació tenen per objecte efectuar els ajustos necessaris per a mantindre les mesures de suport que s’havien establert en el Reial decret llei 30/2020, de 29 de setembre, i que es continuen considerant imprescindibles de cara a la recuperació del teixit productiu.
D’altra banda, i amb aquesta mateixa finalitat, en el Reial decret llei 2/2021 s’estableixen mesures que tracten d’abordar, amb la urgència requerida, l’agilitació efectiva dels procediments administratius per la qual el compliment dels requisits establerts s’acreditarà inicialment mitjançant la presentació d’una declaració responsable, facilitant el compliment de les obligacions i prolongant la regulació de determinades previsions amb la finalitat de no generar noves obligacions en una situació tan extraordinària com la que està patint el nostre país, com és el de cessament d’activitat o una reducció considerable en la facturació per a les persones treballadores autònomes afectades per una suspensió temporal de tota l’activitat, a conseqüència de resolució de l’autoritat competent, com a mesura de contenció de la propagació del virus Covid-19.
Des de la Generalitat es pretén coadjuvar en aquest marc de mesures, davant la urgent necessitat de pal·liar les conseqüències per als treballadors autònoms de la crisi econòmica produïda per la Covid-19. En aquest sentit, mitjançant aquest decret la Generalitat articula ajudes directes per a les persones treballadores per compte propi o autònomes, beneficiàries de les prestacions extraordinàries Covid-19 de la Seguretat Social, en els mesos de gener o febrer de 2021, afectats pels nous impediments en el desenvolupament de l’activitat econòmica normalitzada. La presentació de sol·licituds haurà de realitzar-se exclusivament per mitjans electrònics a l’empara de l’article 14.3 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (d’ara en avant, LPACAP), i sent coherents amb l’Ordre ESS/214/2018, d’1 de març, per la qual es modifica l’Ordre ESS/484/2013, de 26 de març, per la qual es regula el Sistema de remissió electrònica de dades en l’àmbit de la Seguretat Social, i per la qual s’obliga els treballadors autònoms a gestionar per via electrònica tots els tràmits relacionats amb l’afiliació, la cotització i la recaptació de quotes, incloent la recepció de les notificacions i comunicacions de la Tresoreria General de la Seguretat Social.
Concorren circumstàncies singulars i raons d’interés públic, social, econòmic i humanitari que dificulten la convocatòria de totes dues ajudes i justifiquen el seu atorgament en règim de concessió directa, d’acord amb el que estableix l’article 22, apartat 2, lletra c) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions. D’altra banda, l’article 168 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, regula el contingut mínim de les bases reguladores de les subvencions esmentades, i també alguns dels tràmits que han de seguir-se en el procediment d’elaboració. Les actuacions, a més, han de tindre el caràcter de màxima urgència.
Per tot això, en virtut del que disposa l’article 3.2 del Decret llei 2/2021, de 29 de gener, i l’article 28.c) de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de la Generalitat, del Consell, a proposta del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, prèvia deliberació del Consell, en la reunió de 5 de febrer de 2021,


DECRETE

Article 1. Objecte de les ajudes i règim jurídic aplicable
1. L’objecte d’aquest decret és aprovar les bases que regulen la concessió directa d’ajudes urgents a les persones treballadores autònomes afectades per la pandèmia amb la condició que siguen beneficiàries de les prestacions extraordinàries Covid-19 de la Seguretat Social, en gener, febrer o tots dos de 2021.
2. Aquestes ajudes es regiran, a més de pel que es disposa en aquestes bases, pel Decret llei 2/2021, de 29 de gener, per la Llei 1/2015, pels preceptes declarats bàsics de la Llei 38/2003, General de Subvencions, i les seues disposicions de desenvolupament, i altra normativa de preceptiva aplicació.
Article 2. Procediment de concessió
Aquestes ajudes es concedeixen de manera directa, d’acord amb el que es preveu en l’article 168.1.c de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, i del que es preveu en l’article 22.2.c, en relació amb el que estableixen els apartats 2 i 3 de l’article 28, de la Llei 38/2003, de 17 de novembre.

Article 3. Raons d’interés públic que concorren en la seua concessió i impossibilitat de la seua convocatòria pública
La subvenció regulada en aquest decret té caràcter singular, derivat del caràcter excepcional i únic de la situació d’emergència originada per la pandèmia de la COVID-19 i de la inajornable necessitat de pal·liar els efectes econòmics de la crisi sanitària sobre les persones treballadores per compte propi o autònomes.
Concorren raons d’interés social i humanitari, amb la finalitat de reduir els efectes negatius que l’impacte de les mesures excepcionals que ha sigut necessari adoptar des de la declaració de la pandèmia i de la declaració dels estats d’alarma suposen a l’impediment de l’activitat econòmica a causa de la COVID-19.
Atés que les ajudes es concedeixen a totes les persones treballadores per compte propi o autònomes en les quals concórreguen els requisits establerts, es requereix la seua concessió directa, sense que procedisca una convocatòria pública.

Article 4. Persones beneficiàries i requisits
1. Seran beneficiàries de les ajudes les persones treballadores autònomes afectades per la pandèmia amb la condició que siguen beneficiàries de les prestacions extraordinàries COVID-19 de la Seguretat Social, en els mesos de gener,febrer o tots dos de 2021.
2. Tindre el domicili fiscal en la Comunitat Valenciana.
3. No podran obtindre la condició de beneficiàries les persones o entitats en les quals concórrega alguna de les prohibicions establertes en els apartats 2 i 3 de l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Article 5. Import de les ajudes
1. La quantia de l’ajuda ascendirà a:
a) Un màxim de 300,00 euros per persona beneficiària de la prestació extraordinària COVID-19 de la Seguretat Social durant els mesos de gener i febrer del 2021.
b) Un màxim de 150,00 euros per persona beneficiària de la prestació extraordinària COVID-19 de la Seguretat Social durant el mes de gener o durant el mes de febrer de 2021.
2. Els crèdits que finançaran aquestes ajudes ascendeixen a 8.000.000,00 d’euros. D’acord amb la previsió legal de l’últim paràgraf de l’article 168.1.C de la Llei 1/2015, aquestes ajudes s’imputaran a la línia de subvenció que s’habilite mitjançant el corresponent expedient de modificació pressupostària, en el capítol IV del programa 315.10, “Condicions de treball i administració de les relacions laborals”, del pressupost de la Generalitat per a l’exercici 2021.
3. La dotació pressupostària prevista en aquest article podrà ser incrementada mitjançant decret del Consell, sense que això implique l’obertura d’un nou termini, ni l’inici d’un nou compute per a resoldre.

Els eventuals augments sobrevinguts en el crèdit disponible possibilitaran que es dicten resolucions de concessió complementàries per a aquelles persones que, complint tots els requisits, no hagueren sigut beneficiàries de la present ajuda.

Article 6. Termini i forma de presentació de sol·licituds
1. El termini per a la presentació de sol·licituds i documentació annexa s’iniciarà a les 09.00 hores del 15 febrer de 2021 i finalitzarà a les 23.59 hores del 28 de febrer de 2021.
2. Les sol·licituds es presentaran de manera telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat a través del procediment «https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=21484&version=amp». En la pàgina web de Treball estarà disponible la informació sobre la convocatòria i s’habilitarà un accés a la seu electrònica per a formular la sol·licitud.

3. La presentació de les sol·licituds s’efectuarà realitzant dos tràmits:
3.1. Tràmit un: Sol·licitud de data i franja horària per a presentar la sol·licitud (no requereix signatura electrònica). Per a sol·licitar l’assignació de data i franja horària per a presentar la sol·licitud, s’accedirà al procediment telemàtic «https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=21484&version=amp», on s’haurà de prémer l’enllaç «cita prèvia per a la presentació de sol·licitud d’ajudes per al programa https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=21484&version=amp». En aquest tràmit només haurà d’introduir-se la identificació de la persona treballadora autònoma per a la qual se sol·licita l’ajuda (no del seu representant), un correu electrònic i un telèfon de contacte. El sistema informarà del termini assignat per a presentar la sol·licitud.
3.2. Tràmit dos: Presentació de la sol·licitud (requereix signatura electrònica). Dins de la franja assignada, s’accedirà de nou al procediment «https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=21484&version=amp», a través del qual es presentarà la sol·licitud i restant documentació requerida.
4. Si el tràmit dos es realitza en la franja assignada, el sistema retrotraurà la data de presentació de la sol·licitud al moment en què es va completar el tràmit un. Si la sol·licitud no es presentara completa en el tràmit dos o es realitzara fora de la franja assignada, la data de presentació de la sol·licitud (data de criteri) serà aquella en què efectivament s’haja presentat completa la sol·licitud.
5. Per a realitzar el tràmit dos s’haurà de disposar de signatura electrònica avançada, amb el certificat admés per la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es).
6. La presentació de sol·licituds mitjançant representant requerirà la prèvia autorització a través del Registre de representants (https://www.accv.es/ciudadanos/registro-de-representantes/).
7. Qualsevol sol·licitud presentada seguint un procediment diferent al descrit en aquest article serà inadmesa.
8. Només podrà presentar-se una sol·licitud per cada persona sol·licitant. Totes aquelles que es consideren duplicades es tindran per no presentades i, en aquest cas, només es tindrà en compte l’última sol·licitud presentada electrònicament.
9. Les incidències de tramitació electrònica relacionades amb qüestions tècnic-informàtiques s’atendran mitjançant el correu:
generalitat_en_red@gva.es
Els dubtes relacionats amb el contingut d’aquesta convocatòria seran ateses, exclusivament, mitjançant la següent adreça de correu electrònic: dgtbsl_autonomoscovid@gva.es.
10. La Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral recaptarà de la Direcció General d’Ordenació de la Seguretat Social i la Tesoreria General de la Seguretat Social i de qualsevol altra administració o entitat pública, la informació estrictament necessària per a l’atorgament de les ajudes. Les dades obtingudes només podran ser utilitzats per a la concessió d’aquestes ajudes i totes les persones que intervinguen en el procediment estaran subjectes al deure de confidencialitat al qual es refereix l’article 5.1.f del Reglament (UE) 2016/679.
11. Rebuda la documentació necessària per a procedir a la concessió d’aquestes ajudes, es realitzarà el seu processament per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions.

Article 7. Documentació que acompanya a la sol·licitud
1. La sol·licitud general de subvenció (segons model normalitzat en formulari web disponible en el tràmit telemàtic). Després del seu respectiu emplenament la sol·licitud ha de signar-se electrònicament en el propi tràmit telemàtic.
2. La documentació que ha d’acompanyar-se a la sol·licitud (és a dir, a annexar en el tràmit telemàtic) és la que es detalla a continuació:
a) Model normalitzat de domiciliació bancària degudament emplenat i signat electrònicament per la persona amb poder suficient per a això (aquest model figura com a imprés associat a aquest tràmit i està també disponible en el tràmit telemàtic). No serà obligatori presentar aquest model si ja s’ha presentat amb anterioritat davant la Generalitat i les dades i el compte bancari no han experimentat variació, i en aquest cas serà obligatori indicar, en l’apartat específic del formulari web de sol·licitud, el número de compte utilitzat anteriorment i donat d’alta a aquest efecte.
3. La persona sol·licitant haurà d’acompanyar, així mateix, les declaracions responsables relatives als següents extrems:
a) Compliment dels requisits establerts en l’article 13 de la LGS per a obtindre la condició de persona beneficiària de subvencions públiques (aquesta declaració està inclosa en un dels apartats de la sol·licitud de subvenció).
b) Ajudes rebudes o sol·licitades en concepte de minimis durant els dos exercicis fiscals anteriors i durant l’exercici fiscal en curs (aquesta declaració es presentarà segons model normalitzat inclòs com a imprés associat a aquest tràmit i disponible també en el tràmit telemàtic).

4. La presentació de la sol·licitud implica el coneixement i acceptació de les bases reguladores, i comportarà l’autorització a la conselleria competent en matèria de treball, perquè aquesta, puga verificar amb la Tesoreria de la Seguretat Social que la persona sol·licitant és beneficiària de la prestació extraordinària associada al COVID-19 en els mesos de gener,febrer o tots dos de 2021.
Així mateix, comportarà l’autorització perquè l’esmentada conselleria, verifique que la persona sol·licitant es troba al corrent del compliment de les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social en els termes establits en l’article 13 de la LGS, i l’article 22 del RLGS, puga recaptar:
a) De l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT), l’acreditació que la persona sol·licitant es troba al corrent de les seues obligacions tributàries.
b) De la Tresoreria General de la Seguretat Social l’acreditació que la persona sol·licitant es troba al corrent en el compliment de les seues obligacions amb la Seguretat Social.
c) De l’Agència Tributària Valenciana, l’acreditació que la persona sol·licitant no té deutes de naturalesa tributària amb la Generalitat.

En els supòsits d’impossibilitat material d’obtindre el o els anteriors documents, l’òrgan competent podrà requerir a la persona sol·licitant la seua presentació, o en defecte d’això, l’acreditació per altres mitjans dels requisits a què es refereix el document.

Article 8. Esmena de sol·licituds
Quan la sol·licitud no reunisca els requisits exigits, o no s’acompanye la documentació necessària es requerirà a la persona interessada perquè, d’acord amb el que es disposa en l’article 68.1 de la Llei de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, en el termini de 10 dies esmene la falta o acompanye els documents preceptius, amb indicació que, si així no ho fera, se li tindrà per desistida de la seua petició, prèvia resolució, que haurà de ser dictada en els termes previstos en la legislació de procediment administratiu comú.

L’esmena o aportació de documentació a iniciativa de la persona sol·licitant haurà de realitzar-se utilitzant el tràmit de la Guia PROP denominat “Aportació de documentació d’un expedient de sol·licitud d’ajudes de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball”, que és tramitable telemàticament i pot consultar-se en la següent adreça: www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=15450

Article 9. Resolució i recursos
1. La resolució de concessió determinarà la relació de persones beneficiàries i indicarà la quantia de l’ajuda.
2. El termini per a resoldre serà de tres mesos, a comptar des de l’endemà al de la publicació d’aquestes bases reguladores.
3. La resolució es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i la relació de les persones beneficiàries en la pàgina web de la Generalitat Valenciana (www.gva.es), en l’apartat corresponent a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.
4. La resolució de concessió que es dicte posa fi a la via administrativa i contra ella podrà interposar-se recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que l’ha dictada, en el termini d’un mes a comptar des de l’endemà a la notificació de la resolució, o bé directament recurs contenciós administratiu davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos a comptar des de l’endemà al de la seua notificació, de conformitat amb el que es disposa en l’article 46 de la llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici de quants altres recursos s’estime oportú deduir.
5. La competència per a resoldre sobre les sol·licituds presentades correspon a la persona titular de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Article 10. Justificació i pagament
1. El pagament de les ajudes es lliurarà d’una sola vegada i es realitzarà mitjançant transferència al corresponent compte bancari de les persones beneficiàries de la prestació extraordinària associada al COVID-19.
2. Resulta d’aplicació a aquestes ajudes el que es preveu en l’apartat 7 de l’article 30 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre.

Article 11. Obligacions de les persones beneficiàries
Són obligacions de les persones beneficiàries:
a) Facilitar quantes dades i informació relacionats amb l’ajuda concedida els siguen requerits per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.
b) Comunicar a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball qualsevol incidència que es produïsca en relació amb la subvenció concedida.
c) Si escau, procedir al reintegrament dels fons percebuts.
d) Sotmetre’s a les actuacions de control financer previstes en els articles 113 i següents de la Llei 1/2015, així com les que puguen dur a terme la Generalitat i altres òrgans de control.

Article 12. Reintegrament
Donaran lloc a l’obligació de reintegrar, totalment o parcialment, les quantitats percebudes, així com l’exigència de l’interés de demora des de la data del pagament de la subvenció fins que s’acorde la procedència del reintegrament d’aquesta, els casos contemplats en l’article 37 de la Llei 38/2003.

Article 13. Compatibilitat de les ajudes
Aquestes ajudes seran compatibles amb qualssevol altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats, locals, autonòmics, estatals, de la Unió Europea o d’organismes internacionals.


Article 14. Incidències
La persona titular de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, o òrgan en què aquesta delegue, tindrà la competència per a resoldre les incidències de qualsevol naturalesa que es produïsquen després de la concessió de les ajudes.

Article 15. Tractament de dades de caràcter personal
La participació en aquesta convocatòria comportarà el tractament de dades de caràcter personal de les persones sol·licitants per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Així mateix, se l’informa de:
1. Responsable del tractament: la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.
2. Finalitat del tractament i tractaments afectats: atendre la sol·licitud presentada conforme al que s’estableix en la convocatòria; en les bases reguladores; en la LGS, i en la seua normativa de desenvolupament, i, supletòriament, en la LPACAP (vegeu el Registre d’Activitats del Tractament).
3. Origen de les dades: les dades personals recollits procedeixen de les sol·licituds presentades per la persona interessada o el seu representant.
4. Registre d’Activitats de Tractament:
http://www.indi.gva.es/documents/161328120/167503914/RATGEN004.pdf
5. Drets de les persones sol·licitants:
a) Drets de les persones interessades
Les persones interessades tenen dret a sol·licitar l’accés a les seues dades personals, la rectificació o supressió d’aquests, la limitació del seu tractament o a oposar-se a aquest. Per a exercitar els drets haurà de presentar un escrit davant la Sotssecretaria de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.
Haurà d’especificar quin d’aquests drets sol·licita siga satisfet i, si no autoritza l’obtenció de dades d’identitat de la persona sol·licitant o, en el seu cas, de la persona que exercisca la representació legal, haurà d’aportar la corresponent documentació acreditativa de la identitat i representació. També podrà exercitar els seus drets de manera telemàtica a través del següent enllaç: http://www.gva.es/es/proc19970
b) Reclamació davant l’Agència Espanyola de Protecció de Dades:
Si les persones interessades entenen que s’han vist perjudicades pel tractament o en l’exercici dels seus drets, poden presentar una reclamació davant l’Agència Espanyola de Protecció de Dades a través de la seu electrònica accessible a través de la pàgina web: https://www.aepd.es/

6. Delegat o Delegada de Protecció de Dades:
En tot cas, les persones sol·licitants podran contactar amb el delegat o delegada de Protecció de Dades de la Generalitat Valenciana a través de:
Adreça electrònica: dpd@gva.es
Adreça postal: passeig de l’Albereda, 16 – 46010 València
7. Més informació de protecció de dades:
https://www.gva.es/downloads/publicados/pr/texto_INFORMACION_ADDICIONAL.pdf

Article 16. Verificació telemàtica de dades
D’acord amb el que s’estableix en la disposició addicional octava de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre de Protecció de Dades Personals i Garantia dels Drets Digitals i en l’article 4 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic, l’òrgan gestor podrà verificar aquelles dades manifestades per les persones interessades amb la finalitat de comprovar l’exactitud d’aquests.

La potestat de verificació inclou verificar la identitat de la persona sol·licitant o, en el seu cas, del seu representant legal i consultar els següents dades que consten en la Base de dades Nacional de Subvencions (BDNS): les subvencions i ajudes que li han sigut concedides, incloses aquelles a les quals se’ls aplica la regla de minimis, i que la persona sol·licitant no està inhabilitada per a percebre subvencions.


DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera. Dret de la competència
1. Aquestes ajudes se sotmeten al règim de minimis, establert en el Reglament (UE) Núm. 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis, publicat en el DOUE L352 de 24 de desembre de 2013 (modificat pel Reglament (UE) Núm. 972/2020 de la Comissió, de 2 de juliol de 2020, publicat en el DOUE L215 de 07.07.2020). Per aquest motiu, no podran concedir-se a empreses dels següents sectors:
a) Pesca i aqüicultura, regulats pel Reglament (CE) Núm. 104/2000 del Consell.
b) Producció primària dels productes agrícoles (que figuren en la llista de l’annex I del Tractat).
c) Les ajudes concedides a les empreses que operen en el sector de la transformació i comercialització de productes agrícoles, en els casos següents:
c.1) quan l’import de l’ajuda es determine en funció del preu o de la quantitat de productes d’aquest tipus adquirits a productors primaris o comercialitzats per les empreses interessades.
c.2) quan l’ajuda estiga supeditada al fet que una part o la totalitat de la mateixa es repercutisca als productors primaris.
d) Activitats relacionades amb l’exportació a tercers països o Estats membres, és a dir, les ajudes directament vinculades a les quantitats exportades, a l’establiment i l’explotació d’una xarxa de distribució o a altres despeses corrents vinculades a l’activitat exportadora.

e) Ajudes condicionades a la utilització de productes nacionals en lloc d’importats.
2. L’aplicació d’aquest règim suposa que l’import total de les ajudes de minimis concedides a una única empresa (s’entendrà per única empresa la definició establerta en l’apartat 2 de l’article 2 del Reglament (UE) Núm. 1407/2013, de la Comissió) no excedirà de 200.000,00 euros durant qualsevol període de tres exercicis fiscals. Quan una única empresa realitze per compte d’altri operacions de transport de mercaderies per carretera l’import total de les ajudes de minimis concedides no excedirà de 100.000,00 euros durant qualsevol període de tres exercicis fiscals.
3. Les ajudes de minimis concedides conformement al Reglament (UE) Núm. 1407/2013 de la Comissió podran acumular-se amb les ajudes de minimis concedides conformement al Reglament (UE) Núm. 360/2012 de la Comissió fins al límit màxim establit en aquest últim Reglament. Podran acumular-se amb ajudes de minimis concedides conformement a altres reglaments de minimis fins al límit màxim pertinent que s’estableix en l’apartat 2 de l’article 3 del Reglament (UE) Núm. 1407/2013 de la Comissió.
4. Les ajudes de minimis no s’acumularan amb cap ajuda estatal en relació amb les mateixes despeses subvencionables o amb ajuda estatal per a la mateixa mesura de finançament de risc, si aquesta acumulació excedira de la intensitat d’ajuda o de l’import d’ajudes superior corresponent fixat en les circumstàncies concretes de cada cas per un reglament d’exempció per categories o una decisió adoptats per la Comissió. Les ajudes de minimis que no es concedisquen per a costos subvencionables específics, ni puguen atribuir-se a costos subvencionables específics podran acumular-se amb altres ajudes estatals concedides en virtut d’un reglament d’exempció per categories o d’una decisió adoptats per la Comissió.

Segona. Del finançament
D’acord amb el que es disposa en la disposició addicional segona del Decret llei 2/2021, de 29 de gener, del Consell, les ajudes contemplades en aquest decret podran finançar-se amb càrrec als fons que corresponguen a la Comunitat Valenciana, procedents dels recursos addicionals REACT-EU, Ajuda a la recuperació per a la cohesió i els territoris d’Europa, que s’apliquen en el marc dels fons estructurals.

Les actuacions contemplades en aquest decret seran susceptibles de ser cofinançades per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana, mitjançant l’Objectiu Específic REACT-UE 1 relatiu a “Donar suport a l’accés al mercat de treball, la creació de llocs de treball i l’ocupació de qualitat, així com el manteniment de l’ocupació, inclòs l’ocupació juvenil, i el suport als treballadors per compte propi i als emprenedors”.

La justificació d’aquestes quantitats a la Comissió Europea s’arbitrarà a través d’un mètode de costos simplificats conforme a les orientacions de mètodes de costos simplificats existents i que s’emeten en un futur.


DISPOSICIONS FINALS

Primera. Habilitació
S’habilita a les persones titulars de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic i de la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral, per a dictar les instruccions i adoptar les mesures que considere oportunes per a l’aplicació i execució d’aquest decret.


Segona. Efectes
Aquest decret produirà efectes a partir de l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Contra aquest decret, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar potestativament recurs de reposició davant l’òrgan que ha dictat l’acte, en el termini d’un mes des de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d’acord amb el que es disposa en els articles 112, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé recurs contenciós administratiu davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptats a partir de l’endemà de publicar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Tot això de conformitat amb el que es disposa en els articles 10, 44 i 46 de l’esmentada Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i sense perjudici que s’utilitze qualsevol altra via que es considere oportuna.

València, 5 de febrer de 2021

El president de la Generalitat,
XIMO PUIG I FERRER

El conseller d’Economia Sostenible,
Sectors Productius, Comerç i Treball,
RAFAEL CLIMENT GONZÁLEZ

linea
Mapa web