Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 16 de maig de 2019, del director general de l'Institut Valencià de la Joventut, per la qual es convoquen els Premis IVAJ Campament Juvenil 2019. [2019/5342]

(DOGV núm. 8555 de 24.05.2019) Ref. Base de dades 004937/2019

RESOLUCIÓ de 16 de maig de 2019, del director general de l'Institut Valencià de la Joventut, per la qual es convoquen els Premis IVAJ Campament Juvenil 2019. [2019/5342]
Preàmbul

La Llei 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de polítiques integrals de joventut estableix en l’article 5 que les administracions públiques es comprometen a «garantir l’accés a la cultura, amb programes democratitzadors, i a donar suport a la creació jove i al desenvolupament de llenguatges artístics i creatius, especialment en valencià, en el marc d’una societat col·laborativa i innovadora, i també a potenciar la cultura valenciana».
Amb la finalitat de donar suport a aqueixa creació jove es va aprovar l’Ordre 2/2018, de 23 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió dels premis de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) a la creació artística, científica i tècnica.
Els campaments juvenils són una de les activitats de temps lliure més significatives dins de l’àmbit de l’educació no formal, un marc privilegiat on vivenciar aprenentatges socials, transmetre i interioritzar valors, i conviure d’una manera inclusiva amb altres grups de joves, en un ambient divertit i en contacte directe amb la natura.

Una manifestació de la creació jove és la redacció de projectes amb continguts i activitats que es porten a terme als campaments juvenils. Aquests projectes garanteixen que la joventut puga gaudir del dret a l’oci i al benestar que recull l’article 4 d’aquella mateixa llei. A més, la convocatòria d’aquests premis naix del compromís que tenen les administracions de potenciar una societat col·laborativa i del seu deure de fomentar el respecte a la natura.
Amb la creació d’aquests premis es pretén que els campaments juvenils que desenvolupen les entitats juvenils de la Comunitat Valenciana conjuguen oci i educació en valors mitjançant la realització d’un projecte redactat prèviament. Aquesta conjunció de finalitats facilitarà la interiorització d’una sèrie de valors per la joventut que hi participe. El reconeixement que atorgue l’IVAJ mitjançant la concessió d’aquests premis implicarà la posterior publicació dels projectes guanyadors perquè servisquen com a bona pràctica.
Els projectes guanyadors, en ser difosos, podran servir d’exemple perquè totes les entitats que promoguen posteriorment campaments, siguen associacions de tot tipus, administracions locals o empreses, desenvolupen projectes madurs i adequats a les circumstàncies de la joventut.
A més, aquests premis pretenen involucrar la mateixa joventut en la redacció de projectes de campament amb valors. Es tracta de reconéixer uns treballs fets per joves per a joves.
Per tot això, en virtut de la competència que tinc delegada per la Resolució de 29 de juny de 2018, de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, mitjançant la qual es delega la competència d’aprovar les convocatòries de premis de l’IVAJ, resolc:

Primer. Objecte de la convocatòria
1. Es convoquen els Premis IVAJ Campament Juvenil 2019 als millors projectes per a desenvolupar un campament de joves d’acord amb el que disposa l’Ordre 2/2018, de 23 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió dels premis de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) a la creació artística, científica i tècnica.

2. Els premis pretenen reconéixer els projectes de campaments dirigits a la infància i a la joventut, que hagen sigut redactats i executats per associacions juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut.

Els projectes premiats hauran d’incloure, alguns dels continguts següents:
– Oci educatiu (autenticitat i rellevància dels valors d’oci educatiu a desenvolupar al campament)
– Inclusió i integració
– Igualtat de xics i xiques
– Claus de convivència i respecte
– Resolució de conflictes
– Jocs en comú i coeducatius
– Participació en tasques comunes i coresponsabilitat
– Educació per a la salut
– Alimentació saludable i la seua interiorització
– Alternativa a la cultura del materialisme
– Educació mediambiental enfocada a tindre cura de la natura
– Conscienciació sobre el bon ús de les TIC
– Educació cultural
– Coneixement del territori on es realitza el campament
– Informació sobre conductes addictives
– Tallers creatius de caràcter cooperatiu
– Sostenibilitat del campament
– Activitats que estimulen la creativitat, la imaginació i la sociabilitat dels participants
– Disseny i materialització de l’avaluació final
3. Aquesta convocatòria es realitza en règim de concurrència competitiva.

Segon. Premis i dotació econòmica
1. Es concediran cinc premis de 3.000 euros cadascun.
2. Els guardonats rebran, així mateix, una distinció acreditativa.
3. Els premis es finançaran amb càrrec a la línia d’ajudes S6024000 del pressupost de l’Institut Valencià de la Joventut per a 2019, amb un import global màxim de 15.000 euros.
4. El jurat podrà concedir dues mencions honorífiques sense dotació econòmica, si així ho estima.
5. Si el jurat considerara que els projectes no tenen el nivell de qualitat suficient per a fer-los mereixedors del present premi, podrà declarar-los deserts, tots o algun sempre que es motive.

Tercer. Entitats participants
1. Podran concórrer en aquesta convocatòria de premis les associacions juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut inscrites en el Cens d’Associacions Juvenils i Entitats Prestadores de Serveis a la Joventut a la Comunitat Valenciana que desenvolupen projectes originals. Els equips redactors hauran d’estar formats per persones joves. Diferents grups d’una mateixa entitat podran participar en aquesta convocatòria.
2. Així mateix serà requisit necessari que el campament projectat haja sigut desenvolupat l’any 2019. A la presentació de la sol·licitud per a optar a aquests premis, el campament ja s’haurà realitzat. El grup de joves que hi haja participat haurà de tindre, majoritàriament, veïnatge en un municipi de la Comunitat Valenciana, encara que el campament hi haja tingut lloc fora.

Quart. Continguts mínims dels projectes
Els projectes presentats inclouran, en tot cas, els continguts bàsics següents:
1. Portada i lema
2. Presentació (introducció, marc general)
3. Necessitat social que atén el projecte de campament
4. Persones destinatàries
5. Descripció del medi físic on tindrà lloc el campament i contextualització en el projecte
6. Objectius educatius a desenvolupar al campament. Resultats a aconseguir
7. Calendari i fases del projecte
8. Metodologia
9. Recursos per a desenvolupar el projecte
10. Avaluació del projecte
11. Memòria final

Cinqué. Requisits dels projectes per a optar als premis
Els projectes de campament juvenil que opten als premis compliran els requisits següents:
1. L’estada haurà de ser d’un mínim de cinc nits.
2. Hi hauran de participar joves d’ambdós sexes.
3. La finalitat del campament no serà l’aprenentatge d’idiomes, ni la pràctica exclusiva d’esports ni albergaran continguts de l’educació formal.
4. No podran ser promoguts per entitats amb ànim de lucre o per administracions públiques.
5. Hauran de complir tots els requeriments establits per la diferent normativa, especialment els referents a la titulació de l’equip d’animació.
6. Les persones participants (excloses les monitores) tindran edats compreses entre els 7 i els 30 anys al començament de l’activitat. En el cas de grups amb persones amb diversitat funcional, el límit d’edat es podrà incrementar fins als 35 anys.
7. Els projectes s’adequaran a l’edat i centre d’interés. Es tindran en compte les edats i característiques dels grups i que les temàtiques triades siguen atractives.

Sisé. Sol·licituds i termini de presentació
1. La sol·licitud per a participar en aquesta convocatòria s’haurà d’emplenar en el model d’instància que figura en l’annex I a la present resolució.
2. La sol·licitud es presentarà preferentment en algun dels registres d’entrada de l’IVAJ, sense perjudici de les formes que preveu l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
3. El termini de presentació de sol·licituds per a concórrer al premi finalitzarà el 15 d’octubre de 2019. L’incompliment d’aquest termini determinarà la inadmissió de la sol·licitud per extemporània.

Seté. Documentació
1. Juntament amb la sol·licitud es presentarà la documentació següent:
a) Declaració responsable que en l’entitat sol·licitant no concorren les circumstàncies que assenyala l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, especialment trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social (se n’inclou el model de sol·licitud en l’annex I).
Posat cas que una entitat resulte guanyadora de dos o més premis, en superar en aquest cas la quantia de 3.000 €, haurà d’aportar els corresponents certificats, tot això d’acord amb el que estableix l’article 24.4 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
b) Declaració responsable que totes les persones majors d’edat que han desenvolupat l’activitat que es presenten al premi compleixen amb el que estableix l’article 13.5 de la Llei orgànica 1/1996, de protecció jurídica del menor, de modificació parcial del Codi Civil i de la Llei d’enjudiciament civil, i amb el que estableixen els articles 8.4 i 5 de la Llei 45/2015, de 14 d’octubre, de voluntariat (se n’inclou el model de sol·licitud en l’annex I).
c) Posat cas que, en el Cens d’Associacions Juvenils i Entitats Prestadores de Serveis a la Joventut de la Comunitat Valenciana, no conste la condició de la persona que pretenga actuar en representació de l’entitat sol·licitant de l’ajuda com a representant legal, haurà d’acreditar tal condició mitjançant escriptura de poder o certificat del secretari de l’entitat, en el qual es farà referència a l’acord de l’Assemblea General o el precepte dels estatuts en què així s’establisca.

d) Còpia de la targeta del número d’identificació fiscal (NIF) de l’entitat que es presenta als premis, excepte si s’ha presentat amb anterioritat davant de l’Institut Valencià de la Joventut.
e) Documentació acreditativa de tindre contractada una assegurança o una garantia financera adequada a les característiques i circumstàncies de l’activitat desenvolupada pels voluntaris, que els cobrisca els riscos d’accident i de malaltia derivats directament de l’activitat voluntària desenvolupada durant 2019, d’acord amb l’article 14.2.c de la Llei 45/2015, de 14 d’octubre, de voluntariat, que haurà d’incloure el nombre de voluntaris assegurats.
g) Documentació acreditativa de tindre contractada durant 2019 una assegurança d’assistència i accidents per a la resta de participants, que cobrisca com a mínim les despeses de curació i un capital mínim en cas de mort i d’invalidesa. Igualment haurà de disposar-se d’una assegurança de responsabilitat civil per a afrontar el risc de danys personals i materials que el desenvolupament de l’activitat puga ocasionar.
h) Projecte de campament amb contingut mínim que s’ajuste al que estableix el punt quart de la convocatòria.
i) Memòria de l’execució del projecte a la qual s’adjuntarà una presentació audiovisual que siga projectable (vídeo o muntatge de fotos), que reflectisca les activitats desenvolupades en el campament. No tindrà una duració superior a dos minuts i estarà allotjada en qualsevol plataforma de vídeo.
j) Model de domiciliació bancària, excepte si s’ha presentat amb anterioritat davant de l’Institut Valencià de la Joventut, en aquest cas s’indicarà el número del compte anteriorment utilitzat i donat d’alta a aquest efecte.
2. La comprovació de l’existència de dades no ajustades a la realitat, tant en la sol·licitud com en la resta de documentació aportada, podrà comportar, en funció de la seua importància, l’exclusió de la participació en el procés de valoració per a la concessió dels premis.

Huité. Procediment de concessió
El procediment dirigit a la concessió dels premis el tramitaran els serveis administratius de l’IVAJ que requeriran, als participants que no hagen presentat la documentació correctament, que esmenen les omissions o errors, tot això d’acord amb el que disposa l’article 68 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Nové. Jurat
El jurat estarà integrat pels càrrecs i membres següents:
Presidència: titular de l’Àrea de l’IVAJ o persona que la substituïsca.
Tres vocalies amb acreditada experiència en el món de l’associacionisme juvenil i activitats campamentals.
Secretaria: persona funcionària de l’IVAJ.
Examinats i valorats els treballs, es presentarà una proposta motivada al director general de l’IVAJ.

Desé. Valoració de les candidatures presentades
Els projectes presentats seran valorats pel jurat d’acord amb els criteris per a l’atorgament dels premis i que s’enumeren en l’article 11.1 de l’Ordre 2/2018, de 23 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió dels premis de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) a la creació, artística, científica i tècnica.

El jurat procedirà a valorar els projectes presentats i els puntuarà d’acord amb els criteris següents:
a) Qualitat: fins a 10 punts.
Molt baixa de 0 a 1, baixa de 2 a 3, mitjana de 4 a 6, alta de 7 a 8 i molt alta de 9 a 10.
b) Innovació: fins a 10 punts.
Molt baixa de 0 a 1, baixa de 2 a 3, mitjana de 4 a 6, alta de 7 a 8 i molt alta de 9 a 10.
c) Valors que es transmeten: fins a 10 punts.
Es tindran en compte els valors treballats en la creació, la reflexió que ha suposat per al grup participant en la convocatòria i la manera en la qual finalment es reflecteixen en el projecte presentat. Baixa de 0 a 3, mitjana 4 a 7 i alta de 8 a 10.
d) Temàtica social que recull el treball: fins a 10 punts.
El jurat analitzarà el contingut del projecte, i si aborda i de quina manera una temàtica social del món actual. Baixa de 0 a 3, mitjana 4 a 7 i alta de 8 a 10.
e) Treball en grup: fins a 10 punts.
Serà puntuable l’elaboració col·laborativa, de 0 a 6 punts, i la composició mixta de l’equip 0 a 4 (4 si té una composició paritària).

El jurat elevarà, en l’acta corresponent, una proposta motivada de concessió dels premis a la Direcció General de l’IVAJ.

Onze. Resolució
1. D’acord amb el que disposa l’article 9.3 de l’ordre de bases citada en l’article anterior, serà el director general de l’IVAJ el competent per a resoldre la convocatòria de premis. Aquesta resolució s’emetrà en un termini màxim de 3 mesos comptadors des de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació.
2. La resolució serà publicada en la pàgina web de l’IVAJ i es notificarà per mitjans electrònics a totes les entitats participants.

Dotze. Difusió de les obres premiades
1. L’IVAJ divulgarà com a bones pràctiques els projectes premiats durant un màxim de cinc anys. Per aquest concepte, els autors, als quals es reconeix la propietat intel·lectual, no reportaran cap dret, tot això d’acord amb el que disposa l’article 13 de l’Ordre 2/2018, de 23 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió dels premis de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) a la creació artística, científica i tècnica.
2. La participació en la convocatòria implica la cessió dels projectes, sense necessitat d’autorització posterior. La finalitat d’aquesta cessió és que puguen estar disponibles per a la seua consulta per altres entitats que tinguen idèntiques finalitats de treball amb la infància i la joventut.

Tretze. Acceptació de la normativa reguladora
La participació en la present convocatòria implica l’acceptació de la normativa que la regula.

Catorze. Entrada en vigor
Aquesta resolució entrarà en vigor l’endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptats des de l’endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d’acord amb el que estableix la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.
Potestativament, podrà interposar-se recurs de reposició, davant de la Direcció General de l’IVAJ en el termini d’un mes comptat a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució, segons el que es preveu els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

València, 16 de maig de 2019.– El director general de l’Institut Valencià de la Joventut: Jesús Martí Nadal.

linea
Mapa web