Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 62/2009, de 8 de maig, del Consell, sobre autorització i registre de laboratoris en l'àmbit de la producció i la sanitat animal a la Comunitat Valenciana. [2009/5182]

(DOGV núm. 6011 de 12.05.2009) Ref. Base de dades 005227/2009

DECRET 62/2009, de 8 de maig, del Consell, sobre autorització i registre de laboratoris en l'àmbit de la producció i la sanitat animal a la Comunitat Valenciana. [2009/5182]
Els laboratoris que realitzen les activitats en l'àmbit de la producció i la sanitat animal exercixen un paper molt important en el control de les malalties de la cabanya ramadera, la vigilància epidemiològica davant de l'aparició de possibles epizoòties i malalties emergents, la seguretat alimentària i la qualitat dels productes ramaders.
Existix, per tant, la necessitat de regular la situació dels laboratoris, amb la finalitat de garantir la seua competència tècnica, tant d'aquells que centren les seues activitats en els autocontrols de les explotacions ramaderes i els establiments de subministrament o transformació de productes ramaders o de les associacions de productors, com els que desenvolupen la seua activitat en sanitat animal dins dels centres d'investigació o universitats. L'ordenació i la regulació dels laboratoris requerix fixar els criteris i els procediments per a l'autorització i les condicions d'inscripció en el Registre únic de laboratoris de producció i sanitat animal de la Comunitat Valenciana, així com crear el corresponent registre públic que permeta assegurar la informació i la transparència en este camp, i així ha sigut establit en diversa normativa sectorial.
La Llei 8/2003, de 24 d'abril, de Sanitat Animal, en el títol II, capítol V, articula les bases dels laboratoris nacionals de referència i dels laboratoris oficials de les comunitats autònomes, determina el caràcter oficial de les anàlisis i establix que existirà un registre nacional de tots els laboratoris, públics i privats, que realitzen anàlisi en sanitat animal. Les comunitats autònomes podran establir els laboratoris de caràcter públic o, si escau, reconéixer o designar els de caràcter privat, competents per a l'anàlisi i el diagnòstic de les malalties dels animals, per a l'anàlisi i el control de les substàncies i els productes utilitzats en l'alimentació animal, així com per a l'anàlisi i el control dels residus de les esmentades substàncies i productes o medicaments veterinaris, tant en els animals com en els productes d'origen animal.
La Llei 6/2003, de 4 de març, de la Generalitat, de Ramaderia de la Comunitat Valenciana, en el títol VI, capítol II, disposa que els laboratoris que exercisquen l'activitat a la Comunitat Valenciana, tant públics com privats, hauran de comunicar a l'administració pecuària de la Generalitat els servicis de diagnòstic veterinari que realitzen, i hauran de portar un llibre de registre en què consten les mostres rebudes, les analitzades, els resultats obtinguts i els dictàmens emesos.
El Reglament (CE) 183/2005, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de gener de 2005, pel qual es fixen els requisits en matèria d'higiene dels pinsos, establix en el seu annex II que les empreses de pinsos hauran de tindre accés, en el marc d'un sistema de control de qualitat, a un laboratori amb el personal i l'equip adequats.
El Reglament (CE) 1774/2002, del Parlament Europeu i del Consell, de 3 d'octubre de 2002, pel qual s'establixen les normes sanitàries aplicables als subproductes d'origen animal no destinats a consum humà, determina que els laboratoris que actuen en este camp hauran d'estar reconeguts o autoritzats per l'autoritat competent.
Igualment, el Reial Decret 1728/2007, de 21 de desembre, pel qual s'establix la normativa bàsica de control que han de complir els operadors del sector lacti, determina que els laboratoris d'anàlisi han d'estar registrats per l'autoritat competent per a l'anàlisi de les mostres mínimes obligatòries de la llet.
Per tot això es considera oportú, per mitjà d'este decret, regular el procediment d'autorització i inscripció dels laboratoris en l'àmbit de la producció i la sanitat animal de la Comunitat Valenciana, el règim jurídic a què queden subjectes una vegada autoritzats i inscrits, així com crear un registre únic d'estos laboratoris en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. S'establixen, així mateix, les obligacions de les persones titulars dels laboratoris respecte a les mencions de recollir en els butlletins d'anàlisi, l'administració del llibre de registre de mostres i del llibre de registre especial referit a les malalties de declaració obligatòria i les titulacions del personal que preste servici en els laboratoris, sense perjuí del compliment, per part d'estos, de la resta de normativa aplicable i, en especial, la legislació vigent en matèria de residus i el règim de producció de residus perillosos.
En l'article 49.3.3r de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana s'atribuïx a la Generalitat la competència exclusiva, sense perjuí d'allò que es disposa en l'article 149 de la Constitució i, si escau, de les bases i l'ordenació de l'activitat econòmica general de l'Estat, en matèria de ramaderia.
De conformitat amb els articles 18.f) i 43 de la Llei del Consell, a proposta de la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 8 de maig de 2009,
DECRETE
CAPÍTOL I
DISPOSICIONS GENERALS I DEFINICIONS
Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació
1. L'objecte d'este decret és regular:
a) El procediment d'autorització dels laboratoris que realitzen les activitats o presten servici en producció i sanitat animal, conforme a l'àmbit definit en l'article 4.1 de la Llei 6/2003, de 4 de març, de la Generalitat, de Ramaderia de la Comunitat Valenciana, dins del territori de la Comunitat Valenciana (d'ara endavant, laboratoris), i que siguen competents per a l'anàlisi de les malalties dels animals, per a l'anàlisi i el control de les substàncies i els productes utilitzats en l'alimentació animal, així com per a l'anàlisi i el control dels residus de les esmentades substàncies i productes o medicaments veterinaris, tant en els animals com en els productes d'origen animal.
b) El règim jurídic a què queden subjectes estos laboratoris una vegada autoritzats.
c) La creació d'un registre únic dels laboratoris que realitzen les activitats o presten servici en producció i sanitat animal dins del territori de la Comunitat Valenciana (d'ara endavant Registre).
d) El Laboratori de Referència en producció i sanitat animal de la Comunitat Valenciana.
2. Queden exclosos de l'àmbit d'aplicació els laboratoris de salut pública, regulats pel Decret 216/1999, de 9 de novembre, del Consell, sobre autorització, reconeixement de l'acreditació i registre de laboratoris en l'àmbit de la salut pública.
Article 2. Definicions
A l'efecte d'este decret, es recullen les definicions següents:
1. Laboratori de Referència en l'àmbit de la producció i la sanitat animal de la Comunitat Valenciana: laboratori de l'administració pecuària de la Generalitat, designat per esta, i de caràcter necessàriament públic, amb les funcions de coordinar les actuacions dels laboratoris de la Comunitat Valenciana en l'àmbit de la sanitat i la producció animal, confirmar el diagnòstic de les malalties de declaració obligatòria i validar les tècniques de diagnòstic de les malalties subjectes a declaració obligatòria, eradicació o control oficial. Tot això, d'acord amb allò que es disposa en l'article 122 de la Llei 6/2003, de 4 de març, de la Generalitat, de Ramaderia de la Comunitat Valenciana.
2. Laboratoris de sanitat animal: són aquells de caràcter públic o privat que realitzen activitats analítiques de diagnòstic i control de malalties d'animals subjectes a declaració obligatòria, eradicació o control oficial, d'acord amb allò que s'establix en l'article 1.1 d'este decret.
3. Laboratori autoritzat: laboratori que haja obtingut l'autorització regulada en este decret i haja quedat inscrit, com a tal, en el Registre de laboratoris en l'àmbit de la producció i la sanitat animal de la Comunitat Valenciana. Possibilita que els laboratoris realitzen les anàlisis derivades de l'autocontrol de les explotacions ramaderes, associacions de productors, centres de transformació i establiments d'alimentació animal amb les exigències de la normativa específica.
4. Laboratori acreditat: laboratori que haja obtingut, d'un organisme habilitat per a això, l'acreditació per a usar una determinada tècnica o tècniques analítiques.
5. Abast de l'autorització o de l'acreditació: la definició formal de les activitats (productes i determinacions analítiques) per a les quals el laboratori ha sigut autoritzat o acreditat.
Article 3. Ordenació administrativa
Els laboratoris, en l'àmbit d'aplicació d'este decret, així com de la regulació continguda en la normativa bàsica estatal i l'autonòmica de referència, queden subjectes a les exigències següents:
1. L'autorització administrativa prèvia per al reconeixement de la seua activitat per l'administració, amb inscripció en el Registre de laboratoris en l'àmbit de la producció i la sanitat animal de la Comunitat Valenciana.
2. L'obtenció prèvia de l'acreditació per a usar una determinada tècnica o tècniques analítiques, per part d'un organisme habilitat per a això, quan vullguen realitzar activitats de diagnòstic de malalties subjectes a declaració obligatòria, eradicació o control oficial, o anàlisi de les mostres mínimes obligatòries de llet.
3. El control i l'avaluació de les activitats.
4. La comunicació dels resultats positius de les malalties objecte de regulació sanitària, així com d'aquells resultats dels quals es puga deduir un risc per a la seguretat alimentària dels consumidors, de manera immediata per mitjà de format electrònic, sense perjuí de la posterior remissió del butlletí d'anàlisi.
5. El compliment de les obligacions que s'establixen en el capítol V d'este decret.
CAPÍTOL II
AUTORITZACIÓ
Article 4. Objecte de l'autorització
1. Tots els laboratoris que realitzaran estudis, anàlisis i dictàmens, d'acord amb allò que s'establix en l'article 1.1, hauran d'obtindre l'autorització administrativa prèvia.
2. No tindran validesa davant de l'administració els resultats analítics que provinguen de laboratoris que no tinguen l'autorització o amb autorització denegada o revocada. Respecte al caràcter oficial de les anàlisis caldrà ajustar-se a allò que es disposa en la normativa bàsica estatal.
Article 5. Requisits de l'autorització
Sense perjuí d'altres requisits exigibles per les diferents administracions públiques, per a obtindre l'autorització administrativa que es regula en este capítol els laboratoris hauran de complir els requisits següents:
1. Hi haurà un director del laboratori, que haurà de ser un titulat superior de la branca de ciències, com a responsable de les operacions tècniques.
2. Disposaran del personal tècnic i auxiliar necessari per al funcionament adequat del laboratori.
3. Els locals, les instal·lacions, els equips i els materials, les substàncies i les condicions ambientals, permetran la correcta realització de les anàlisis i les condicions de seguretat.
4. Disposaran d'un sistema de registres on s'identifiquen les mostres analitzades, el mètode o el procediment utilitzat i els resultats obtinguts, d'acord amb allò que s'establix en l'article 20 d'este decret.
5. El laboratori tindrà implantat un sistema de la qualitat apropiat al tipus, al volum i a l'abast de les activitats.
6. Hi haurà un registre de totes les reclamacions rebudes i de les accions correctores preses pel laboratori per a la seua resolució.
Article 6. Sol·licitud
1. L'autorització serà sol·licitada per la persona física o jurídica titular del laboratori o el seu representant legal, per mitjà d'un escrit dirigit a la direcció general competent en matèria de producció i sanitat animal, en l'àmbit de la Generalitat (d'ara endavant, direcció general competent en matèria de producció i sanitat animal).
L'esmentada sol·licitud serà presentada, preferentment, en el Registre General de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació. No obstant això, també podrà ser presentada en els llocs que es preveuen en l'article 38.4 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
2. En la sol·licitud s'hauran de fer constar les dades següents:
a) Denominació social i CIF del laboratori.
b) Nom, cognoms i NIF de la persona titular o representant legal, si escau, del laboratori, així com la documentació acreditativa de la titularitat del laboratori o de la representació legal posseïda.
c) Lloc d'emplaçament del laboratori, s'especificarà l'adreça, la localitat, la província, el codi postal, el fax i l'adreça electrònica.
3. La sol·licitud haurà d'anar acompanyada amb la documentació següent:
a) Designació de la persona responsable de la direcció tècnica del laboratori, s'acreditarà la seua conformitat en els de titularitat privada, així com la titulació i la resta de requisits de capacitació professional necessaris per a l'exercici de la funció.
b) Plànols de situació i de planta del laboratori, s'especificaran la distribució i les dimensions de cada dependència.
c) Memòria explicativa de l'activitat que es pretén desenvolupar, en la qual conste la documentació que reflectisca l'activitat exercida pel laboratori, que inclourà, almenys, la informació següent:
1r. Estructura de plantilla de personal, amb especificació de la categoria professional, funcions i titulació que s'exigixen per a l'exercici de cada lloc.
2n. Relació detallada de l'equipament i els mitjans disponibles per a la realització de l'activitat per a la qual se sol·licita l'autorització.
3r. Activitats per a les quals se sol·licita autorització.
4t. Sistema de recepció i conservació de mostres.
5t. Programa de manteniment i calibratge d'equips i utillatge.
6t. Sistema autoritzat usat per a l'eliminació de residus.
7m. Programa de formació de personal.
8u. Sistema de control de qualitat.
Article 7. Tramitació
1. Una vegada rebuda la sol·licitud, es comprovarà que conté les dades i que s'acompanya amb els documents enumerats en l'article anterior. Si es detecta alguna falta o omissió amb relació als requisits de la sol·licitud o la documentació preceptiva amb què s'ha d'acompanyar, la direcció general competent en matèria de producció i sanitat animal requerirà a la persona interessada perquè, en un termini de deu dies, esmene la falta i presente els documents preceptius, d'acord amb allò que s'establix en l'article 71.1 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, amb indicació que si no ho fa en l'esmentat termini se'l tindrà per desistit de la seua petició, d'acord amb allò que s'establix en l'article 42 de l'esmentada Llei.
2. Els servicis tècnics competents de la direcció general competent en matèria de producció i sanitat animal efectuaran les visites i les comprovacions pertinents, i emetran el corresponent informe tècnic.
Article 8. Resolució
1. A la vista de la documentació aportada i de l'informe tècnic, l'autorització s'atorgarà o es denegarà, previ el tràmit d'audiència, per resolució de la persona titular de la direcció general competent en matèria de producció i sanitat animal. En el cas que la resolució denegue l'autorització sol·licitada, l'esmentada resolució haurà de ser motivada. L'esmentada resolució s'atorgarà sense perjuí de qualsevol altra que siga necessària per al desenvolupament de l'activitat, i constarà el seu abast, és a dir, la relació de tècniques i determinacions analítiques per a les quals es concedix l'autorització, i es comunicarà un número de registre assignat al laboratori.
2. Transcorregut el termini de tres mesos sense que s'haja dictat una resolució expressa, es podrà entendre estimada la sol·licitud, excepte en aquells casos en què alguna norma, aplicable per raó de l'especificitat de la matèria que tracte, denegue tal efecte favorable.
3. L'autorització s'atorgarà per un període de cinc anys, comptats des de la data en què s'haja dictat la corresponent resolució.
4. La inscripció de l'autorització en el Registre es realitzarà d'ofici i en esta es farà menció al tipus de producte i anàlisis per als quals s'ha concedit autorització.
Article 9. Renovació periòdica
1. La sol·licitud de renovació es presentarà amb una antelació, almenys, de tres mesos respecte de la data en què expire la seua vigència, s'aportarà, si escau, la documentació corresponent a les modificacions que s'hagen produït i que no s'hagen comunicat, amb relació a la documentació requerida amb caràcter general en l'article 6. Si no hi hagueren modificacions respecte a la documentació presentada en l'autorització inicial, serà suficient una declaració responsable sobre tal circumstància.
2. La tramitació de la sol·licitud de renovació seguirà el procediment assenyalat en els articles anteriors, i, una vegada concedida, tindrà un període de vigència de cinc anys, a comptar des de la data en què expire el termini anterior de vigència de l'autorització.
Article 10. Modificacions
1. Qualsevol modificació substancial, que afecte l'abast, la titularitat, la ubicació o les condicions tècniques o organitzatives que hagen sigut tingudes en compte per a atorgar l'autorització, s'haurà de comunicar a la direcció general competent en matèria de producció i sanitat animal, per qualsevol mitjà vàlid en dret, en el termini de trenta dies des que la modificació s'haja produït o, si escau, des que la persona titular del laboratori haja tingut coneixement de la modificació.
2. La direcció general competent en matèria de producció i sanitat animal podrà dur a terme una visita d'inspecció al laboratori amb la finalitat de verificar les modificacions comunicades i, si escau, iniciar el procediment de revocació previst en l'article 11 o expedir una nova autorització segons el procediment previst en els articles 6, 7 i 8. Transcorregut el termini de tres mesos sense que s'haja dictat una resolució sobre la continuïtat de l'autorització, s'entendrà que esta continua en vigor.
3. La comunicació no afectarà al termini de vigència de l'autorització.
Article 11. Revocació
L'autorització podrà ser revocada quan la direcció general competent en matèria de producció i sanitat animal comprove l'incompliment de les condicions o dels requisits que van motivar la seua concessió o de les obligacions establides en la normativa aplicable, així com el cessament de l'activitat durant un període ininterromput superior a un any, prèvia instrucció del corresponent procediment i amb audiència a l'interessat, d'acord amb allò que s'establix en la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
CAPÍTOL III
Del registre únic de laboratoris en l'àmbit de la producció i la sanitat animal de la Comunitat Valenciana
Article 12. Creació del Registre únic de laboratoris en l'àmbit de la producció i la sanitat animal de la Comunitat Valenciana
1. A l'efecte establit en este decret, es crea el Registre de laboratoris en l'àmbit de la producció i la sanitat animal de la Comunitat Valenciana, que tindrà caràcter públic i en el qual s'hauran d'inscriure tots els laboratoris, públics o privats, que realitzen les activitats descrites en l'article 1.1 d'este decret, i que tindrà caràcter informàtic, amb subjecció a la normativa autonòmica valenciana sobre registres administratius.
2. La direcció general competent en matèria de producció i sanitat animal realitzarà la gestió del Registre.
Article 13. Organització i funcionament del Registre únic de laboratoris en l'àmbit de la producció i la sanitat animal de la Comunitat Valenciana
1. S'inscriuran en el Registre, prèvia resolució, els laboratoris autoritzats segons allò que s'establix en el capítol II d'este decret, als quals se'ls assignarà un número de registre que haurà de constar en les corresponents resolucions d'autorització.
2. La revocació de l'autorització i l'expiració del termini de vigència d'esta sense que haja sigut renovada donaran lloc a la baixa en el Registre, per mitjà d'un assentament de cancel·lació.
Article 14. Finalitat i caràcter del Registre
1. El Registre permetrà a l'administració i als ciutadans el coneixement dels recursos analítics existents a la Comunitat Valenciana en l'àmbit de la producció i la sanitat animal.
2. El dret d'accés es regirà per allò que es disposa en l'article 37 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, i la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, el Reglament de desplegament de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, aprovat pel Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, i la restant normativa aplicable sobre gestió de fitxers automatitzats de caràcter personal.
Article 15. Dades registrals
1. En la inscripció en el Registre de cada laboratori hauran de constar les dades següents:
a) Número de registre.
b) Titular o raó social del laboratori i la seua identificació (nom, CIF o NIF, domicili, telèfon, fax i adreça electrònica).
c) Nom i titulació de la persona responsable de la direcció tècnica.
d) Abast de l'autorització.
e) Data de la corresponent resolució d'autorització, així com de les renovacions, si s'escauen.
2. Es farà constar, per mitjà de l'assentament corresponent, la modificació, la revocació o l'extinció de les autoritzacions regulades en este decret.
Article 16. Pràctica de la inscripció
Les inscripcions d'autorització es practicaran d'ofici, després de la concessió de les autoritzacions i les seues renovacions. L'anterior no exclou que puguen existir inscripcions a instància de part en aquells supòsits en què es comuniquen alteracions o modificacions en les autoritzacions concedides als laboratoris.
Article 17. Cancel·lació de l'assentament d'inscripció
L'extinció, per qualsevol causa, de les autoritzacions donarà lloc a la cancel·lació dels assentaments corresponents.
CAPÍTOL IV
LABORATORI DE REFERÈNCIA EN L'ÀMBIT DE LA PRODUCCIÓ I LA SANITAT ANIMAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Article 18. Caràcter i adscripció orgànica
La conselleria competent en matèria de ramaderia disposarà d'un laboratori d'anàlisi de producció i sanitat animal, que serà el Laboratori de Referència en l'àmbit de la producció i la sanitat animal de la Comunitat Valenciana, tindrà caràcter públic, i estarà equipat amb les tècniques necessàries per al diagnòstic de les malalties de declaració obligatòria, així com la resta de control oficial.
Article 19. Funcions
El Laboratori de Referència en l'àmbit de la producció i la sanitat animal de la Comunitat Valenciana tindrà les funcions següents:
1. Coordinar les actuacions necessàries amb els laboratoris públics o privats amb la finalitat que les tècniques de laboratori siguen homogènies en tots estos.
2. Establir la col·laboració necessària amb els centres d'investigació, públics o privats, nacionals, comunitaris o estrangers, quan els esmentats centres investiguen temes relacionats amb el Laboratori de Referència.
3. Confirmar el diagnòstic de laboratori en els casos de sospita o diagnosticats com a sospitosos o positius pels laboratoris, quan es tracte de malalties de declaració obligatòria.
4. Homologar els mètodes utilitzats de diagnòstic dels laboratoris de la Comunitat Valenciana en els programes nacionals de prevenció, control, lluita i eradicació de les malalties dels animals.
5. Organitzar proves comparatives i assajos col·laboratius amb els laboratoris.
6. Informar preceptivament de les noves tècniques de diagnòstic o anàlisi de les malalties dels animals, anàlisi de la llet, productes per a l'alimentació animal i subproductes animals.
7. Tindre a punt les tècniques de diagnòstic de les malalties produïdes pels agents patògens altament infecciosos i exòtics de molt de risc.
8. Transferir la tecnologia als laboratoris.
9. Atendre a la formació tècnica continuada del personal que treballe en qualsevol dels laboratoris.
10. Realitzar treballs de coordinació amb els laboratoris de referència nacionals.
CAPÍTOL V
OBLIGACIONS DELS LABORATORIS AUTORITZATS I DEL PERSONAL DELS LABORATORIS
Article 20. Obligacions a càrrec dels titulars dels laboratoris autoritzats
Les persones titulars dels laboratoris autoritzats hauran de complir les obligacions següents:
1. Respecte als butlletins d'anàlisi:
a) Incloure els resultats obtinguts i qualsevol informació d'utilitat per a la persona interessada, i s'han d'indicar, almenys, els punts següents:
1er. Nom i adreça del laboratori.
2n. Nom i adreça del client.
3r. Descripció i identificació de la mostra analitzada.
4t. Data de recepció de la mostra, número de registre d'entrada assignat pel laboratori i data de realització de l'anàlisi.
5t. Resultats analítics obtinguts.
6t. Firma i càrrec de la persona o persones que assumixen la responsabilitat dels resultats de les anàlisis.
7m. Declaració del fet que el butlletí d'anàlisi només afecta les mostres analitzades.
b) Conservar, durant cinc anys, còpia dels butlletins de resultats, i podrà ser requerida l'esmentada documentació durant les inspeccions que es realitzen.
2. Disposar d'un llibre de registre amb les característiques i mencions següents:
a) En el llibre haurà de constar, almenys, la data d'entrada, el número de registre d'entrada i identificació de la mostra o producte analitzat, data d'eixida de resultats analítics amb expressió de la procedència i la destinació, així com el nom i l'adreça del client.
b) S'haurà d'incloure l'espècie animal de procedència, així com la identificació de l'explotació o territori d'origen i, si escau, el codi d'explotació, les anàlisis sol·licitades i el número d'identificació individual de l'animal al qual corresponga.
c) La informació que es troba en poder del llibre de registre s'haurà de conservar, com a mínim, durant cinc anys comptats a partir de l'últim assentament practicat.
d) Per orde de la persona titular de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació es podrà regular l'administració del llibre de registre en format electrònic.
e) Totes les dades del registre s'hauran de tractar amb absoluta confidencialitat i, respecte a les dades de caràcter personal incorporades al llibre de registre, s'haurà de complir allò que s'ha prescrit en la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, així com el Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, aprovat pel Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre.
3. Disposar d'un llibre de registre especial referit a malalties de declaració obligatòria, en el qual s'haurà d'indicar: tipus de mostra, espècie, procedència, número de registre d'explotació, si escau, i nom i domicili de la persona responsable de l'explotació ramadera.
4. Enviar a la direcció general competent en matèria de producció i sanitat animal, abans del 31 de gener de cada any, una memòria corresponent a l'any anterior en la qual s'incloga la relació de mostres analitzades i el resultat obtingut de les determinacions analítiques realitzades amb relació a les malalties que s'inclouen en l'annex I del Reial Decret 617/2007, de 16 de maig, que establix la llista de les malalties dels animals de declaració obligatòria.
5. Analitzar les mostres que els remeta la direcció general competent en matèria de producció i sanitat animal.
6. En cas de revocació o una altra circumstància que puga afectar la vigència de l'acreditació, així com en cas de modificació de l'abast de l'acreditació o de qualsevol altre extrem d'esta, les esmentades circumstàncies hauran de ser comunicades, per part del titular de l'acreditació, a la direcció general competent en matèria de producció i sanitat animal en el termini de trenta dies des que l'esmentada circumstància es produïsca.
Article 21. Titulacions acadèmiques
El personal dels laboratoris autoritzats haurà d'estar en possessió de la titulació acadèmica adequada per al desenvolupament de les funcions que tinga assignades.
Article 22. Actuacions inspectores
El personal del laboratori haurà de facilitar les inspeccions que es realitzen, i permetrà l'accés dels inspectors a totes les dependències i a la documentació requerida per l'administració, dins de l'àmbit d'este decret.
CAPÍTOL VI
INSPECCIÓ I POTESTAT SANCIONADORA
Article 23. Inspecció i controls
1. El control i la inspecció del compliment d'allò que es preveu en este decret correspondrà a les unitats designades per la direcció general competent en matèria de producció i sanitat animal.
2. La direcció general competent en matèria de producció i sanitat animal establirà un pla anual de controls periòdics a tots els laboratoris de la Comunitat Valenciana, que serà aprovat mitjançant una resolució de l'esmentada direcció general.
Article 24. Infraccions
L'incompliment de les obligacions que s'establixen en este decret es considerarà infracció administrativa, d'acord amb allò que es preveu en el títol IX de la Llei 6/2003, de 4 de març, de la Generalitat, de Ramaderia de la Comunitat Valenciana, i, en allò que no es preveu en esta, d'acord amb la Llei 8/2003, de 24 d'abril, de Sanitat Animal, i donarà lloc, prèvia instrucció de l'oportú procediment, a les corresponents sancions administratives.
Article 25. Sancions
Les infraccions seran sancionades amb les multes i la resta de mesures previstes en els articles 152 i següents de la Llei 6/2003, de 4 de març, de la Generalitat, de Ramaderia de la Comunitat Valenciana, i en allò que no es preveu en esta, seran d'acord amb la Llei 8/2003, de 24 d'abril, de Sanitat Animal.
Article 26. Procediment sancionador
El procediment per a la imposició de les sancions es tramitarà de conformitat amb allò que es disposa en la Llei 6/2003, de 4 de març, de la Generalitat, de Ramaderia de la Comunitat Valenciana; la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i el Reglament del Procediment per a l'Exercici de la Potestat Sancionadora, dictat en desenvolupament del títol IX de l'esmentada llei, aprovat pel Reial Decret 1398/1993, de 4 d'agost.
DISPOSICIÓ ADDICIONAL
Única. Entitats d'acreditació autoritzades
A l'efecte d'este decret, es consideren organismes habilitats les entitats d'acreditació autoritzades d'acord amb la normativa vigent.
DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA
Única. Règim d'adequació
Els laboratoris que actualment exercisquen funcions subjectes a açò que s'ha estipulat en este decret disposaran d'un termini de tres mesos per a acomodar l'activitat a allò que s'establix en este, des de l'entrada en vigor del decret.
DISPOSICIONS FINALS
Primera. Habilitació reglamentària
Es faculta la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació per a dictar totes les disposicions que siguen necessàries per al desenvolupament i l'execució d'este decret i, en especial, pel que fa al desenvolupament normatiu del Laboratori de Referència en l'àmbit de la producció i la sanitat animal de la Comunitat Valenciana.
Segona. Entrada en vigor
Este decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.
València, 8 de maig de 2009
El president de la Generalitat,
FRANCISCO CAMPS ORTIZ
La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació,
MARITINA HERNÁNDEZ MIÑANA

linea
Mapa web