Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 17 de juliol de 2020, del president de l'Institut Valencià de Cultura, per la qual es convoca la concessió d'ajudes a l'exhibició en sales de cinema de la Comunitat Valenciana en 2020. [2020/5858]

(DOGV núm. 8863 de 22.07.2020) Ref. Base de dades 005696/2020

RESOLUCIÓ de 17 de juliol de 2020, del president de l'Institut Valencià de Cultura, per la qual es convoca la concessió d'ajudes a l'exhibició en sales de cinema de la Comunitat Valenciana en 2020. [2020/5858]
El Pla Estratègic de Subvencions 2020-2023 de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, aprovat per la Resolució de 23 de març de 2020, del conseller d’Educació, Cultura i Esport (DOGV 8783, 07.04.2020), estableix en el seu annex únic i dins de l’objectiu estratègic 2 de l’Institut Valencià de Cultura, ‘foment de la creació artística’, la línia de subvenció dedicada a la millora de la producció audiovisual valenciana la finalitat de la qual és incentivar i col·laborar en diverses activitats cinematogràfiques com, entre altres, l’exhibició d’obres audiovisuals en sales de cinema de la Comunitat Valenciana.
Mitjançant l’Ordre 8/2020, de 11 de juny, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport (DOGV 8837, 17.06.2020), s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques en règim de concurrència competitiva de les diferents matèries culturals integrades en l’Institut Valencià de Cultura. (d’ara en avant Ordre de bases reguladores) que contempla aquestes ajudes.
La mencionada Ordre de bases reguladores constitueix el marc homogeni a què s’atenen les diverses línies de subvenció dels sectors culturals que competeixen a l’Institut Valencià de Cultura. No obstant això, la declaració de l’estat d’emergència amb la finalitat de contenir la pandèmia provocada per l’expansió del virus COVID-19, ha comportat l’aprovació de mesures extraordinàries de caràcter conjuntural per part de les Administracions públiques.
El Decret llei 2/2020, de 3 d’abril, de mesures urgents, en l’àmbit de l’educació, de la cultura i de l’esport, per a pal·liar els efectes de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19 (DOGV 8781, 06/04/ 2020), contempla una sèrie de mesures extraordinàries en matèria de subvencions en l’àmbit de la cultura i l’esport de la Generalitat dirigides a facilitar l’execució i la justificació d’activitats subvencionades, que permet de forma motivada flexibilitzar en les convocatòries el termini i la forma de justificació del compliment de l’objecte i finalitat de la subvenció.
Les empreses titulars de sales d’exhibició cinematogràfica han patit de manera clara les greus conseqüències derivades de la paralització de tota l’activitat cultural i de les posteriors mesures de reobertura parcial al públic dels establiments culturals. Per això en la present convocatòria, s’han establit determinades mesures de flexibilització i justificació a l’empara de l’esmentat Decret llei 2/2020.
De conformitat amb l’article 160.4.b), de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic Instrumental i de subvencions (DOGV 7464, 12.02.2015), que estableix que les persones que exercisquen la presidència dels organismes públics i entitats de dret públic seran les competents per a realitzar la convocatòria de les subvencions, així com d’acord amb l’article 2, punt 2, lletra l) i l’article 4, punt 2, lletra j) del Reglament d’organització i funcionament de l’Institut Valencià de Cultura, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener i modificat, a aquest efecte, pel Decret 141/2014, de 5 de setembre, del Consell (DOGV 7355, 08.09.2014), en virtut dels quals correspon a la presidència convocar i resoldre la concessió d’incentius, ajudes i subvencions de les diferents matèries culturals integrades en l’Institut Valencià de Cultura, resolc:


Primer. Finalitat, objecte i condicions de les ajudes
1. L’objecte de la present resolució és convocar la concessió d’ajudes a l’exhibició en sales de cinema de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d’incentivar la programació d’obres cinematogràfiques valencianes i el foment i consolidació del públic que accedeix a aquestes.
2. Les ajudes es concediran d’acord amb els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació i, mitjançant el règim de concurrència competitiva, per a contribuir a l’exhibició d’obres audiovisuals a les sales de cinema de la Comunitat Valenciana que desenvolupen la seua activitat entre l’1 de gener i el 30 de novembre de 2020, tots dos inclusivament.
3. Podran obtenir la condició de beneficiàries d’aquestes ajudes, d’acord amb el que s’estableix en els articles 2 i 30.2 de l’Ordre de bases reguladores, les petites i mitjanes empreses de qualsevol Estat membre de la Unió Europea, o de l’Espai Econòmic Europeu i agrupacions d’interés econòmic que es dediquen professionalment a l’exhibició d’obres cinematogràfiques i siguen titulars de sales de cinema situades a la Comunitat Valenciana.
4. Només es concedirà una ajuda per cada empresa sol·licitant.
5. No podran ser beneficiàries les persones i empreses que no es troben al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i enfront de la Seguretat Social en els termes establits per la Llei general de subvencions i el seu Reglament, amb anterioritat a dictar-se la proposta de resolució de concessió de la convocatòria.

Segon. Finançament, import i número màxim de les ajudes.
1. D’acord amb la Llei 10/2019, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2020 (DOGV 8708, 31.12.2019), les ajudes convocades s’imputaran al crèdit previst en la secció 09, entitat 00025, línia de subvenció S4006000 ‘Foment d’activitats audiovisuals’, inclosa en el capítol IV del pressupost de l’Institut Valencià de Cultura, destinada a aquesta finalitat, per import global màxim de 400.000 €.

Així mateix, el referit import podrà ser minorat quan en el marc de les polítiques d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, s’adopten mesures de no disponibilitat que afecten els crèdits de la línia de subvenció que el finança.
Es concedirà un màxim de 45 ajudes, amb un màxim de 8.000 euros per cada sala de cinema (pantalla) i de 50.000 euros per ajuda i beneficiari.
2. Dins dels límits pressupostaris i d’acord amb els criteris establits, les presents ajudes aniran destinades a sufragar les despeses generades per les activitats d’exhibició d’obres audiovisuals en sales de cinema de la Comunitat Valenciana. Les ajudes no podran destinar-se a inversions ni a adquisicions patrimonials.

Tercer. Conceptes.
1. Cinemes.
– Sala de cinema: cadascun dels locals o recintes que disposa d’una pantalla en la qual es duu a terme una projecció cinematogràfica.
– Cinema: Sala conjunta de sales situades en un mateix immoble, amb un únic sistema per a la programació i venda d’entrades.
Els autocinemes es consideren cinemes amb una única sala.
– Sessió: Període de temps en el qual dins d’un horari delimitat es projecta una pel·lícula o diverses successivament en una sala. La duració d’una sessió no pot ser inferior a la de la suma de les pel·lícules projectades en aquesta.
– Espectador: Cadascuna de les persones que accedeixen efectivament a una sala per a assistir a una sessió, després de sotmetre la seua entrada a la verificació o control per part dels responsables de la sala.
– Entrada: Bitllet o títol habilitant del dret d’accés de l’espectador a la sala.
El còmput d’espectadors i de la recaptació per venda d’entrades s’ajustarà al que es disposa en l’Ordre CUL/1772/2011, de 21 de juny (BOE 153, 28.06.2011).
– Personal de gestió del cinema: personal de taquilla oberta al públic, projeccionistes, gerents de sala i personal de control d’accés, assistència i vigilància de les sales i qualsevol altre personal que desenvolupa el seu treball al cinema vinculat a la seua obertura al públic per a la projecció de pel·lícules.
2. Pel·lícules.
– Llargmetratge: La pel·lícula que tinga una duració igual o superior a seixanta minuts.
– Pel·lícula valenciana: Llargmetratge cinematogràfic de qualsevol gènere que compte amb una empresa/s productora amb domicili social a la Comunitat Valenciana que siga titular, almenys, del 30 % de l’obra o si l’empresa/s valenciana forma part d’una AIE que tinga la titularitat d’aqueix percentatge en el moment de la seua constitució.
– Pel·lícula espanyola: Llargmetratge cinematogràfic qualificat d’aquesta manera per l’ICAA.
– Pel·lícula europea: Llargmetratge cinematogràfic de qualsevol gènere que compten amb el certificat de nacionalitat de països de la Unió Europea, però fora de l’Estat espanyol.
A l’efecte del còmput de mèrits, un mateix llargmetratge només podrà computar-se una vegada: com a pel·lícula valenciana, o espanyola o europea.
– Curtmetratge: La pel·lícula cinematogràfica que tinga una duració igual o inferior a seixanta minuts.

Quart. Presentació de sol·licituds
1. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils a comptar des de l’endemà de la publicació de la present convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
2. Les sol·licituds hauran de dirigir-se a l’Institut Valencià de Cultura i es presentaran, juntament amb la documentació vinculada a aquestes, per via telemàtica a través del registre electrònic accessible des de la següent URL: http://ivc.gva.es/, per a la qual cosa l’associació sol·licitant o el seu representant haurà de disposar de qualsevol dels certificats o signatures electròniques que admet aquesta aplicació.
En cap cas seran vàlids els documents als quals s’haja d’accedir mitjançant enllaços o adreces webs, corresponents a aplicacions o plataformes d’emmagatzematge, o a serveis d’allotjament d’arxius, i aquests documents es consideraran no presentats.
3. Les sol·licituds hauran de formalitzar-se mitjançant la presentació telemàtica del model que s’adjunta com a annex I a aquesta resolució emplenat com cal, juntament amb la documentació corresponent.

S’inclourà un índex relacionant els documents aportats que es numeraran segons l’ordre en què figuren en el dossier aportat.
La sol·licitud i la documentació adjunta contindran:
a) Declaració responsable de les subvencions, ajudes, ingressos o recursos sol·licitats, percebuts o concedits i pendents de percepció per altres Administracions o institucions públiques i privades per a les mateixes finalitats (inclosa en el model de sol·licitud).
b) Declaració responsable d’ajudes de minimis de l’exercici fiscal present i dels dos anteriors (inclosa en el model de sol·licitud).
c) Declaració responsable de no incórrer en cap de les prohibicions per a obtenir la condició de beneficiari especificades en els punts 2 i 3 de l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, en els termes establits en l’article 13.7 de l’esmentat cos legal (inclosa en el model de sol·licitud).
d) Declaració responsable de compliment de la normativa sobre integració laboral de persones amb discapacitat, o en el seu cas, declaració de l’exempció d’aquesta obligació, d’acord amb el que es disposa en l’article 7 de la Llei 11/2003, de 10 d’abril, de la Generalitat, sobre l’Estatut de les persones amb discapacitat (DOGV 4479, 11.04.2003) i en l’article 5 del Decret 279/2004, de 17 de desembre, del Consell de la Generalitat, pel qual es regulen mesures en els procediments de contractació administrativa i de concessió de subvencions per al foment de l’ús de les persones amb discapacitat (DOGV 4907, 21.12.2004) (inclosa en el model de sol·licitud).
Si l’empresa sol·licitant té contractades persones amb discapacitat, haurà d’aportar la documentació acreditativa que aquesta contractació és anterior al fet que finalitze el termini per a presentar les sol·licituds d’aquestes ajudes, aportant còpia del contracte i document que acredite la discapacitat de la persona contractada.
e) Per al supòsit que l’empresa sol·licitant es trobe inscrita en el Registre administratiu d’empreses audiovisuals de la Comunitat Valenciana: declaració responsable de la vigència de les dades contingudes en l’esmentat Registre (inclosa en el model de sol·licitud).
Per al supòsit que l’empresa sol·licitant no estiga inscrita en el Registre administratiu d’empreses audiovisuals de la Comunitat Valenciana, haurà d’aportar, si és persona jurídica:
– Targeta d’identificació fiscal.
– Escriptura de constitució amb el caixetí d’inscripció en el registre públic corresponent o, si escau, certificació expedida pel titular del registre públic en què aquesta es trobe inscrita.
– Documentació acreditativa de la representació i capacitat amb la qual actua el seu representant legal.
– Alta en l’Impost d’activitats Econòmiques on conste la qualificació de l’activitat econòmica corresponent a l’exhibició de pel·lícules cinematogràfiques i vídeos en sales de cinema.
f) D’acord amb el que es disposa en l’article 28 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en absència d’oposició expressa per part del sol·licitant, l’òrgan gestor del procediment estarà autoritzat per a obtindre directament les dades dels documents elaborats per qualsevol administració pública, excepte les dades tributàries que requerixen autorització expressa (aquestes opcions figuren en el model de sol·licitud), respecte a aquells que es proposen com a beneficiaris i que per a aquest procediment són els següents:
– Dades d’identitat (DNI o document equivalent en cas d’estrangers).
– Certificació de l’Agència Estatal d’Administració Tributària, que acredite que es troba al corrent de les seues obligacions.
– Certificació de la Tresoreria General de la Seguretat Social, que acredite que es troba al corrent de les seues obligacions.
– Certificació de la Direcció Territorial de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic corresponent, que acredite que es troba al corrent de les seues obligacions tributàries amb la Generalitat.
En cas de manifestar en l’imprés de sol·licitud l’oposició a la seua obtenció per l’Administració o no autoritzar l’accés a les dades tributàries, seran els interessats els que hagen d’aportar els esmentats documents i certificats.
g) El projecte de l’activitat per al qual se sol·licita ajuda i que comprendrà un índex referit als següents continguts:
– Pressupost d’ingressos i despeses, per capítols, corresponent a l’activitat per a l’any 2020.
– Any d’obertura del cinema.
– Ubicació del cinema o cinemes.
– Nombre de sales en cada cinema.
– Mesos d’obertura a l’any.
– Dies d’obertura setmanal.
– Aforament d’espectadors per cada sala i aforament total d’espectadors.
– Característiques de l’equipament tècnic.
– Nombre de treballadors, distingint personal de gestió que inclou al personal de sala i el personal d’administració.
– Nombre d’entrades venudes i recaptació corresponent a 2019 per venda d’entrades.
– Relació de pel·lícules projectades en 2019.
– Pla d’exhibició de l’any 2020, en què figure, almenys, el nombre de pel·lícules que es preveu projectar en 2020, total aproximat de sessions.
h) Documentació corresponent a l’acreditació dels mèrits a l’efecte de la baremació dels criteris d’atorgament, tal com especifica el resolc sisé de la present resolució.
Els mèrits que hagen de ser objecte de baremació, apareixeran ben diferenciats de la resta de documentació. Els mèrits no acreditats juntament amb la sol·licitud no es computaran.
i) El full d’autobaremació dels mèrits que s’acrediten.
En la web de l’Institut Valencià de Cultura (http://ivc.gva.es/) estaran a la disposició dels sol·licitants els formularis d’autobaremació de les diferents activitats contemplades en la present convocatòria.
j) Qualsevol altra dada o document relacionat, que es considere convenient aportar.
4. Si la sol·licitud d’iniciació no incloguera totes les dades exigides per aquesta, s’aplicarà el que es disposa en l’article 5.4 de l’Ordre de bases reguladores i, quan es requerisca la seua esmena, les dades i documentació que siguen requerits hauran de presentar-se via telemàtica, d’acord amb el que es disposa en el punt 2 de la present resolució.
L’esmena de la documentació haurà de presentar-se via telemàtica, d’acord amb el que es disposa en el punt 2 de la resolució.
En tot cas, l’òrgan instructor podrà requerir als sol·licitants perquè proporcionen qualsevol informació aclaridora que resulte necessària.
La documentació acreditativa de mèrits haurà de presentar-se dins del termini de presentació de sol·licituds i no serà requerida posteriorment ni tindrà validesa cap document amb data posterior a l’últim dia de termini de presentació de sol·licituds.
Sense perjudici de tot això, en cap cas podrà ser objecte de requeriment per part de l’Institut Valencià de Cultura documentació amb la finalitat d’acreditar els mèrits del sol·licitant respecte dels criteris que es contemplen en el punt sisé de la present resolució.
Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, els sol·licitants no podran aportar cap mena de documentació dirigida a acreditar aquests mèrits, i en cas que s’aporte no es tindrà en consideració a l’efecte del còmput dels criteris d’atorgament.
5. El contingut d’informació falsa o que no es corresponga amb la realitat suposarà la seua no valoració, i serà motiu per a desestimar la sol·licitud en la resolució dictada per l’òrgan competent, o, en el seu cas, de revocació de la subvenció ja concedida; sense perjudici de l’aplicació de les sancions que corresponguen, d’acord amb el que es disposa en el punt 3 del punt deu de la present resolució.
6. L’Institut Valencià de Cultura cursarà les notificacions per la via electrònica a través de l’adreça electrònica habilitada de la persona jurídica o a través de la carpeta ciutadana del representant de l’entitat o de la persona física sol·licitant.
Les notificacions electròniques s’ajustaran als termes que s’assenyalen els articles 40, 41 i 43 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i en la legislació complementària. En aquest sentit, si transcorren 10 dies naturals sense que l’interessat accedisca al seu contingut, s’entendrà que la notificació ha sigut rebutjada, i es donarà, no obstant això, per efectuat el tràmit de notificació i seguint-se el procediment.
7. Les dades de caràcter personal continguts en l’imprés de sol·licitud podran ser inclosos en un fitxer per al seu tractament per l’Institut Valencià de Cultura com a titular responsable del fitxer, en l’ús de les funcions pròpies que té atribuïdes i en l’àmbit de les seues competències. Igualment els sol·licitants d’ajuda podran exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, tot això de conformitat amb el que es disposa en el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d’abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades i en la Llei orgànica 3/2018 de 5 de desembre de Protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

Es pot consultar la política completa de privacitat de l’IVC en la següent adreça: https://ivc.gva.es/val/ivc-val/qui-som-ivc/avis-legal-val/politica-de-privadesa.

Cinqué. Comissió tècnica de valoració
1. La comissió tècnica de valoració ajustarà al que s’estableix en els articles 6 i 36.2, lletra a) de l’Ordre de bases reguladores. El nomenament dels seus vocals es farà públic a través de la web: http://ivc.gva.es.

2. La comissió tècnica de valoració podrà realitzar totes les comprovacions que estime necessàries per a la millor avaluació dels projectes presentats.
Igualment podran desestimar aquella documentació que no consideren prou acreditativa dels punts continguts en aquesta, i en aquest cas no es computaran els mèrits corresponents.
3. La comissió tècnica emetrà un informe a la vista dels criteris d’atorgament, la seua ponderació i puntuació mínima exigida, continguts en l’article 33.3 de l’Ordre de bases reguladores. Aquest informe quedarà incorporat a les actes de la comissió i en aquest es deixarà constància de l’avaluació dels projectes, així com de la seua prelació de major a menor puntuació.
4. En cas d’empat, d’acord amb el que es disposa en l’article 6.5 de l’Ordre de bases reguladores, tindran preferència les empreses que acrediten, juntament amb la sol·licitud, la contractació de persones amb discapacitat, segons el que es disposa en l’article 6.1 del Decret 279/2004, de 17 de desembre, del Consell de la Generalitat, pel qual es regulen mesures en els procediments de contractació administrativa i de concessió de subvencions per al foment de l’ús de les persones amb discapacitat. En aquests casos, la contractació d’aquestes persones haurà de mantenir-se, almenys, fins que finalitze el desenvolupament de l’activitat per a la qual es concedeix la subvenció.
Si persisteix l’empat, caldrà ajustar-se a la puntuació atorgada al projecte en virtut de la puntuació obtinguda en l’aplicació del criteri de paritat en la plantilla de personal de gestió i administració.
Finalment, i en defecte d’això, caldrà ajustar-se a l’ordre de presentació en el registre electrònic, atesa la data i hora. Si s’han realitzat diversos enviaments del mateix projecte, es tindrà en compte la data i hora de l’últim enviament realitzat dins del termini de presentació de sol·licituds.
5. Qualsevol comunicació dels sol·licitants o dels interessats en els projectes presentats amb vocals de la comissió tècnica de valoració dels seus projectes amb la finalitat d’aportar apreciacions sobre aquests, sense haver sigut requerit formalment per a això per la comissió, comportarà l’exclusió del projecte de la convocatòria i l’arxiu de la corresponent sol·licitud; sense perjudici de qualsevol altra responsabilitat que es poguera derivar d’aquesta comunicació.

Sisé. Criteris d’atorgament
1. Les sol·licituds i projectes es puntuaran fins a un màxim de 100 punts.
No podran proposar-se com a beneficiaris els titulars de projectes per als quals s’haja sol·licitat ajuda i que no aconseguisquen com a mínim 50 punts.
2. Per a la valoració dels projectes presentats es consideraran els següents criteris:
a) Pel·lícules valencianes i en valencià, espanyoles i europees, exhibides en els dos anys anteriors. Es valorarà amb fins a un màxim de 20 punts.
Se sumaran 3 punts per cada pel·lícula valenciana exhibida i per cada pel·lícula en valencià o doblada al valencià exhibida en totes les seues sessions; 0,5 punts per cada pel·lícula espanyola i 0,25 punts per cada pel·lícula europea exhibida.
Si la pel·lícula europea s’ha projectat en versió original subtitulada, sumarà 1 punt en lloc de 0,25 punts, sempre que la versió original no siga en castellà o en valencià.
En tots els casos, la pel·lícula haurà d’haver estat en la cartellera d’alguna de les sales titularitat per un període d’almenys 1 setmana, amb almenys, dues sessions diàries en passades habituals. En cinemes d’una sala, la setmana s’entendrà referida als dies habituals d’obertura setmanal, amb un mínim de dues sessions setmanals.
b) Espectadors: incidència en el públic. Es valorarà l’assistència de públic a les sales. Fins a un màxim de 10 punts.
S’obtindrà 1 punt per cada 50 espectadors de mitjana diària per sala durant 2019. En cas de cinemes d’una sola sala es tindran en compte únicament els dies habituals d’obertura al públic de la sala.
En el cas d’empreses titulars de cinema amb diverses sales es computarà la mitjana del nombre d’espectadors setmanals pel nombre de sales, dividint el nombre total d’espectadors entre el nombre de sales.

c) Creació, formació i desenvolupament de públics. Es valorarà l’exhibició d’obres dirigides a un públic familiar i juvenil i que s’acompanye la sessió cinematogràfica d’activitats paral·leles com a presentacions a càrrec de l’equip tècnic i artístic, taules redones i col·loquis relatius a les projeccions. Es valorarà amb fins a un màxim de 10 punts.

Es valorarà amb 1 punt cada pel·lícula qualificada per a tots els públics que durant 2019 haja romàs en la cartellera més de dues setmanes amb almenys dues sessions diàries, fins a un màxim de 5 punts. Si el sol·licitant disposa de diverses sales en diferents cinemes, només es computaran, a aquest efecte, l’estrena en diferents sales d’un mateix cinema.
Si el cinema disposa d’una sola sala, la permanència en cartellera es reduirà a una setmana. La setmana s’entendrà referida als dies habituals d’obertura setmanal amb un mínim de 2 sessions setmanals.
Es valorarà amb 1 punt cada estrena de 2019 que haja comptat, almenys en una sessió, amb la presentació de la pel·lícula per personal tècnic o artístic de la pel·lícula, taules redones i/o col·loquis, fins a un màxim de 5 punts. No es computarà si l’empresa organitza un cineclub i sol·licita ajudes a cineclub de l’IVC.
d) Promoció de noves produccions i nous formats. Fins a un màxim de 5 punts.
Se sumarà 0,5 punts per cada curtmetratge, de qualsevol gènere, que s’haja projectat durant 2019, en una o més sessions obertes al públic sempre que el nombre total d’espectadors d’un mateix curtmetratge supere els 50 espectadors.
e) Disposició de mecanismes de fidelització d’espectadors (abonaments): 10 punts.
Si l’empresa disposa de mecanismes de fidelització als espectadors com a abonaments amb preus reduïts, sessions gratuïtes per fidelitat en l’assistència o amb motiu del seu aniversari o una altra celebració, sumarà 10 punts, si aquests mecanismes s’estan aplicant l’any de la convocatòria.
Si no és així, la puntuació en aquest apartat serà de 0 punts.
f) Viabilitat econòmica. Fins a un màxim de 10 punts.
Se sumarà 1 punt per cada pel·lícula valenciana, espanyola i europea, en el sentit descrit en el punt 1r, que en 2019 haja obtingut una recaptació total superior a 3.000 euros, sumant les diferents sales d’un mateix cinema o superior a 1.000 euros en cas de cinemes d’una sola sala situats en poblacions de menys de 100.000 habitants.
g) Plantilla de personal de gestió i administració. Fins a un màxim de 5 punts.
Es valorarà amb 1 punt cada 75 dies de contracte cotitzats en la Seguretat Social corresponent a personal de gestió, incloent-hi el personal de sala i administració del cinema l’any 2019.
Si almenys el 40 % d’aqueixes persones són dones, sumarà 2 punts més, sense que puga superar per això el màxim de 5 punts.
h) Accessibilitat que facilite l’assistència a persones amb diferents graus de discapacitat: 5 punts.
Si totes les sales titularitat de l’empresa sol·licitant situades en la Comunitat Valenciana són accessibles a persones amb diversitat funcional de caràcter físic, sumarà 5 punts. Si no és així, la puntuació en aquest apartat serà de 0 punts.
i) Pel·lícules exhibides amb ajudes concedides prèviament a la producció per l’Institut Valencià de Cultura per les pel·lícules exhibides. Fins a un màxim de 10 punts.
Per cada llargmetratge que s’haja estrenat en 2019, en sessions habituals obertes al públic i que haja rebut una ajuda a la producció d’obres audiovisuals de l’IVC, sumarà 2,5 punts, fins a un màxim de 10 punts.

Només en el cas d’empreses d’exhibició nova creació les sales de la qual s’hagen obert al públic l’any de la convocatòria, es valorarà el pla i compromisos de projeccions durant l’any de la convocatòria en aquells punts en què es valoraren les projeccions i activitats d’anys anteriors.

j) Si l’empresa sol·licitant té el domicili social, o si és persona física el domicili fiscal, a la Comunitat Valenciana sumarà 15 punts.
3. Per a l’acreditació dels mèrits s’aportaran declaracions responsables, signades pel representant de l’empresa, de cadascun dels punts continguts en l’apartat anterior, excepte pel que fa a la plantilla de personal (lletra g), per al còmput del qual haurà d’aportar-se contractes laborals, altes en la Seguretat Social i RNT i RLC, de l’any 2019 fins a completar, almenys, els dies que es declaren per a sumar els punts corresponents.
L’Institut Valencià de Cultura podrà requerir, en qualsevol moment, l’acreditació fefaent dels punts continguts en les declaracions responsables.

Quadre resum d’exhibició en sales de cinema de la Comunitat Valenciana

Pel·lícules valencianes o en valencià, espanyola o europees exhibides 20 punts
Espectadors 10 punts
Creació, formació i desenvolupament de públics 10 punts
Promoció de noves produccions i nous formats 5 punts
Disposició de mecanismes de fidelització d’espectadors 10 punts
Viabilitat econòmica 10 punts
Plantilla de personal 5 punts
Accessibilitat 5 punts
Ajudes prèvies per a pel·lícules exhibides 10 punts
Empresa valenciana 15 punts
Total puntuació màxima 100 punts



4. Per a la determinació de la quantia de les ajudes, la puntuació obtinguda per cada projecte determinarà el percentatge de l’ajuda a aplicar a l’import màxim establit en el punt segon.
En atenció això s’atorgaran les ajudes fins a distribuir el pressupost total entre els 45 projectes que hagen obtingut major puntuació, sempre que aconseguisquen o superen els 50 punts.

Seté. Resolució de la convocatòria. Terminis
Haurà d’ajustar-se al contingut de l’article 7 de l’Ordre de bases reguladores, sent el termini de resolució i publicació de sis mesos des de la publicació de la convocatòria. En tot cas, la citada resolució haurà de publicar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d’acord amb el que es disposa en l’article 26 de la Llei general de subvencions en relació amb els articles 40 i 45 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i en la pàgina web de l’Institut Valencià de Cultura (http://ivc.gva.es/). Les ajudes concedides es publicaran igualment en la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS).
La resolució de concessió posarà fi a la via administrativa i contra aquesta es podrà interposar, potestativament, el recurs de reposició, davant el president de l’Institut Valencià de Cultura, en el termini d’un mes a comptar des de l’endemà de la seua publicació, o, bé directament, recurs contenciós administratiu, davant els jutjats contenciosos administratius de València, en el termini de dos mesos a comptar des de l’endemà de la seua publicació, sense perjudici de qualsevol altre que s’estime pertinent.
En el cas que la convocatòria no siga resolta en el termini previst anteriorment, s’entendran desestimades totes les sol·licituds, sense perjudici de l’obligació de l’Administració de resoldre, expressament continguda en la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
Als beneficiaris se’ls informarà del caràcter de minimis de les ajudes concedides i de la seua subjecció al Reglament 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (DOUE L 352, de 24.12.2013).

Huité. Obligacions de les persones beneficiàries
1. Seran obligacions de les persones que resulten beneficiàries les descrites en els articles 3 i 38.4, lletra b) de l’Ordre de bases reguladores.
Són igualment aplicables les disposicions de l’article 11 de l’Ordre de bases reguladores sobre la subcontractació i les seues limitacions.
2. Els beneficiaris hauran de comunicar a l’Institut Valencià de Cultura l’acceptació de l’ajuda en un termini no superior als deu dies hàbils següents al dia de la publicació de la resolució de concessió en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, segons el model d’acceptació que s’adjunta a la present convocatòria com a annex III i facilitar les dades bancàries on l’empresa sol·licitant desitge rebre l’import de l’ajuda, emplenant el model de domiciliació bancària que s’adjunta a la present convocatòria com a annex II.
Aquests documents es presentaran per via telemàtica segons el que es disposa en la present resolució per a presentar la sol·licitud.
En cas de no presentar l’acceptació, es declararà perdut el dret a la subvenció concedida.
Sense perjudici de l’anterior, la presentació de l’acceptació per via telemàtica fora del termini establit constitueix una infracció administrativa, tal com recull l’article 56 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, per la qual cosa comportarà l’aplicació de les sancions que corresponguen, d’acord amb el que es preveu en el punt 3 del punt deu de la present resolució.
3. Es farà constar en els llocs visibles de les sales titularitat de l’empresa beneficiària la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura, segons el manual d’identitat corporativa inclòs en la pàgina web de l’Institut Valencià de Cultura (https://ivc.gva.es/es/ivc/quienes-somos-ivc/logos).
4. L’alteració dels aspectes del projecte que han sigut objecte de baremació haurà de comunicar-se per part dels titulars que hagen resultat beneficiaris d’aquestes ajudes abans de conducta a aquestes modificacions, justificant les raons d’aquestes variacions.
En cas o d’absència de comunicació o quan l’Institut Valencià de Cultura considere que la modificació no està prou motivada es podrà revocar l’ajuda concedida.
En cas que l’IVC no notifique al beneficiari, via telemàtica, la seua oposició expressa a la modificació, en el termini dels deu dies hàbils següents a la recepció de la comunicació, caldrà entendre la mateixa com a autoritzada.
5. Les persones beneficiàries hauran d’estar al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant la Seguretat Social.
Nové. Justificació i pagament d’aquestes ajudes
1. El pagament d’aquestes ajudes s’efectuarà mitjançant transferència bancària atesos les dades de domiciliació bancària (annex II) aportats juntament amb l’acceptació i es realitzarà després de la comprovació de la justificació que els beneficiaris presenten per via telemàtica.
Les empreses beneficiàries han de justificar l’ajuda d’acord amb el que es disposa en l’article 12 de l’Ordre de bases reguladores.
La justificació es realitzarà mitjançant compte justificatiu del cost de l’activitat durant el període al qual s’estenen aquestes ajudes segons el punt primer. Amb caràcter general s’aportarà informe d’auditoria de revisió realitzat per auditors inscrits en el Registre Oficial d’Auditors de Comptes, que es regirà pel que es disposa en les normes de procediment establides en la legislació vigent en matèria d’auditories, i, en tot cas, conformement amb els articles 30 i 31 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. La despesa derivada de l’informe d’auditoria tindrà la condició d’una despesa indirecta subvencionable.

No obstant això, per a subvencions per import inferior 20.000 euros la justificació es realitzarà mitjançant la presentació del compte justificatiu simplificat en els termes que recull l’article 12.3 de l’Ordre de bases reguladores, que inclourà despeses i documents de pagament de l’activitat. Excepcionalment, a l’empara del que es disposa en l’article 8.2, lletra a), de l’esmentat Decret llei 2/2020, els beneficiaris d’aquestes ajudes inferiors a 20.000 euros podran presentar, si així ho estimen, informe d’auditoria de despeses, com s’indica en el paràgraf anterior.
La despesa derivada de l’informe d’auditoria tindrà la condició d’una despesa indirecta subvencionable.
A l’empara de l’article 8.2, lletra c), de l’esmentat Decret llei 2/2020, en cas que no es justifique el total de l’ajuda concedida, s’acceptaran les despeses justificades i es finançarà l’import corresponent a aquestes, encara que no s’hagen desenvolupat el total de les actuacions descrites en el projecte presentat; sense que això siga motiu de revocació de l’ajuda.
2. Igualment s’aportarà, al costat del compte justificatiu, segons estableix l’article 38.4 de l’Ordre de bases reguladores, una memòria que reculla la realització del pla d’exhibició presentat en la sol·licitud motivant les possibles variacions respecte del pla i pressupost plantejat.

3. S’aportarà igualment la declaració responsable actualitzada sobre subvencions sol·licitades, percebudes o concedides i pendents de percepció per altres administracions o institucions públiques o privades per a la mateixa finalitat.
4. D’acord amb l’article 13 de l’Ordre de bases reguladores, es consideren despeses subvencionables a més dels propis de l’activitat, els costos indirectes associats al seu desenvolupament.
Dins dels costos indirectes s’inclouen tant les despeses variables derivades de la gestió del projecte subvencionable com els costos d’estructura que són necessaris perquè l’activitat es duga a terme i en tot cas els que corresponen a les nòmines del personal d’administració, lloguer d’oficines, subministraments (llum, aigua, telèfon, gas) material d’oficina consumible, manteniment dels espais, assegurances de locals i serveis externs de gestoria.
5. Amb caràcter general no són subvencionables les adquisicions de béns inventariables.
Tampoc s’admetran com a despeses subvencionables els següents:
Els interessos deutors de comptes bancaris, recàrrecs i sancions administratives o penals.
Les dietes, si no figuren en els contractes laborals.
6. Les despeses del personal de gestió del cinema, en el sentit definit en el punt tercer, són subvencionables. El cost salarial subvencionable inclou el salari brut i les despeses socials a càrrec de la beneficiària, reportats durant el període d’execució.
7. El termini per a presentar la justificació de la subvenció en els termes descrits en els apartats anteriors finalitzarà el dia 30 de novembre de 2020.
La documentació corresponent a la documentació es presentarà per via telemàtica, d’acord amb el que es disposa per a la presentació de la sol·licitud en la presenta resolució. A la justificació s’adjuntarà el model que figura en l’annex IV de la present resolució.
No es concediran ampliacions de termini per a la justificació de les ajudes contemplades en la present resolució.
8. Els crèdits pressupostaris afectes a aquesta convocatòria, disposats i no pagats per falta de justificació o per ser aquesta incorrecta seran anul·lats, i perdrà el beneficiari el dret a percebre la subvenció.
9. En virtut del que es disposa en l’article 171.1 de la la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, no podrà realitzar-se el pagament de la subvenció mentre la persona beneficiària no es trobe al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant la Seguretat Social o tinga la condició de subjecte deutor per resolució de procedència de reintegrament. Aquestes circumstàncies podran comportar la pèrdua del dret al cobrament de l’ajuda.

Deu. Incompliments, criteris de graduació, responsabilitat i règim sancionador
1. L’Institut Valencià de Cultura es reserva igualment la possibilitat de modificar o deixar sense efecte la subvenció, en cas d’incompliment d’alguna de les obligacions imposades als beneficiaris, en els terminis i condicions assenyalades, observant sempre el principi de proporcionalitat a què es refereix l’article 17.3.n de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
2. Les resultes que puguen produir-se per les renúncies produïdes podran disposar-se de conformitat amb el que es disposa en l’article 7.3 de l’Ordre de bases reguladores.
3. Les infraccions i sancions es resoldran de conformitat amb el que es disposa en l’article 19 de l’Ordre de bases reguladores.
4. Procedirà el reintegrament de les quantitats percebudes en els casos i termes a què es refereix l’article 18 de l’Ordre de bases reguladores.

Onzé. Annexos
La present resolució inclou cinc annexos que es descriuen a continuació:
Annex I. Sol·licitud.
Annex II. Domiciliació bancària.
Annex III. Acceptació de la subvenció.
Annex IV. Justificació de la subvenció.

Dotzé. Entrada en vigor
La present resolució produirà efectes l’endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Tretzé. Recursos
De conformitat amb el que s’estableix en els articles 112, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i 8, 14 i 46 de la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, el present acte, que posa fi a la via administrativa, podrà ser recorregut potestativament en reposició o bé caldrà plantejar directament recurs contenciós administratiu, en els terminis i davant els òrgans que s’indiquen a continuació:

a) El recurs de reposició haurà d’interposar-se davant el president de l’Institut Valencià de Cultura, en qualitat d’òrgan competent per a concedir les ajudes, en el termini d’un mes a comptar des de l’endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
b) El recurs contenciós administratiu haurà de plantejar-se davant els jutjats contenciosos administratius de València en el termini de dos mesos a comptar des de l’endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 17 de juliol de 2020.– El president de l’Institut Valencià de Cultura: Vicent Marzà i Ibáñez.

linea
Mapa web