Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Extracte de la Resolució 21 de juliol de 2020, del president de l'Institut Valencià de Cultura, per la qual es convoca la concessió d'ajudes per a la realització de festivals, cineclubs, concursos, jornades, esdeveniments i projectes singulars de caràcter audiovisual per a l'any 2020. [2020/6029]

(DOGV núm. 8867 de 27.07.2020) Ref. Base de dades 005856/2020

Extracte de la Resolució 21 de juliol de 2020, del president de l'Institut Valencià de Cultura, per la qual es convoca la concessió d'ajudes per a la realització de festivals, cineclubs, concursos, jornades, esdeveniments i projectes singulars de caràcter audiovisual per a l'any 2020. [2020/6029]
BDNS (identif.): 516860.
De conformitat amb el que es preveu en els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l’extracte de la convocatòria el text complet de la qual puga consultar-se en la Base de Dades Nacional de Subvencions
http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans

Primer. Persones beneficiàries
Podran obtindre la condició de beneficiari d’aquestes ajudes, d’acord amb el que s’estableix en l’article 30.3 de l’Ordre de bases reguladores, els ajuntaments i altres entitats locals, així com els ens del seu sector públic instrumental, i les empreses, associacions i entitats que organitzen festivals, cineclubs, concursos sobre aspectes cinematogràfics, jornades, esdeveniments i projectes singulars de caràcter audiovisual en la Comunitat Valenciana, sempre que disposen d’estructura i capacitat de gestió per a realitzar aquestes activitats d’acord amb el projecte d’activitats presentat juntament amb la sol·licitud.
Les associacions, segons corresponga, hauran d’estar inscrites en el Registre Autonòmic d’Associacions de la Comunitat Valenciana o haver depositat els seus estatuts en el Depòsit dels Estatuts de les Organitzacions Sindicals i Empresarials de la Comunitat Valenciana.
No podran ser beneficiaris els qui no es troben al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social en els termes establits per la Llei general de subvencions i el seu Reglament, amb anterioritat a dictar-se la proposta de resolució de concessió de la convocatòria.
S’entén per festivals de caràcter audiovisual, a l’efecte de la present convocatòria, aquells certàmens que reuneixen, almenys, les característiques següents:
– El conjunt de projeccions d’obres audiovisuals i activitats paral·leles obertes al públic formen una unitat programàtica indivisible.

– La seua convocatòria comporta la redacció d’unes bases escrites, prèvies i públiques.
– Contenen alguna secció competitiva els premis de la qual es concedit per un jurat o pel públic.
– La seua duració és almenys de tres dies o jornades.
– El pressupost és, com a mínim, de 5.000 euros.
Per a accedir a aquestes ajudes, els titulars dels cineclubs, hauran d’organitzar un conjunt de projeccions audiovisuals que no formen part de la programació regular d’un espai cinematogràfic o cultural, durant un període de temps determinat igual o superior a 10 jornades no consecutives, amb uns objectius clars, i sense preveure seccions competitives ni premis. S’entén per cineclubs aquells que contenen aquesta definició en els seus estatuts o escriptura de constitució i aquells que històricament i en edicions anteriors han utilitzat aquesta denominació en les seues activitats.
S’entén per jornades, esdeveniments i projectes singulars de caràcter audiovisual a l’efecte de la present convocatòria les classes magistrals (masterclass), mercats i altres esdeveniments dirigits exclusivament a professionals del sector audiovisual organitzats per associacions, ajuntaments i altres entitats locals, ens del seu sector públic instrumental i empreses privades, que no formen part d’una altra activitat audiovisual ni siguen activitats pròpies i habituals d’un festival; encara que podran realitzar-se coincidint amb la seua celebració.
També es consideren projectes singulars les accions de promoció de produccions valencianes que per a la seua participació en els premis Goya i Óscar per part d’empreses productores valencianes. Aquestes activitats hauran de tindre un pressupost mínim superior a 2.000 euros.

Els concursos sobre aspectes cinematogràfics que opten a aquestes ajudes seran aquells organitzats per associacions de professionals del sector audiovisual, ajuntaments i altres entitats locals, ens del seu sector públic instrumental i empreses privades, que el seu pressupost siga superior a 2.000 euros i que no prevegen projeccions cinematogràfiques.


Segon. Objecte
Convocar la concessió de subvencions a fi de fomentar la realització de festivals, cineclubs, concursos sobre aspectes cinematogràfics, jornades, esdeveniments i projectes singulars de caràcter audiovisual en la Comunitat Valenciana,
Les ajudes es concediran d’acord amb els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no-discriminació i, mitjançant el règim de concurrència competitiva, per a les activitats que tinguen lloc entre l’1 de desembre de 2019 i el 30 de novembre de 2020, tots dos inclusivament, excepte en el cas d’ajudes a les accions de promoció de produccions valencianes per a la seua participació en els premis Goya i Óscar per part d’empreses productores, i en aquest cas el període s’estendrà de l’1 d’octubre de 2019 al 30 de novembre de 2020.


Tercer. Bases reguladores
Ordre 8/2020, de 11 de juny, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques en règim de concurrència competitiva de les diferents matèries culturals integrades en l’Institut Valencià de Cultura (DOGV 8837, 17.06.2020).

Quart. Import
Import global màxim de 246.000 euros, distribuïts de la següent forma:
– Festivals: 171.000 euros, per a un màxim de 25 ajudes.
– Concursos, jornades, esdeveniments i projectes singulars de caràcter audiovisual: 45.000 euros, per a un màxim de 10 ajudes, dels quals 10.000 euros es destinaran a les accions per a la promoció de produccions per als Goya i Óscar sense límit de projectes subvencionats en aquesta categoria.
– Cineclubs: 30.000 euros, per a un màxim de 6 ajudes.
La comissió tècnica de valoració podrà assignar, si és el cas, les economies que es produïsquen en una modalitat a qualsevol de les altres modalitats.
Cap de les ajudes indicades en la present convocatòria serà superior a 8.000 euros, en el cas de cineclubs, 12.000 euros, en el cas de festivals, 20.000 euros en el cas de concursos, jornades, esdeveniments i projectes singulars.
Sense perjudici de l’anterior, l’import de les ajudes no podrà superar el 50 % del pressupost, en tots els casos, de l’activitat a la qual es destina.

Cinqué. Termini de presentació de sol·licituds
El termini de presentació de sol·licituds serà de vint dies hàbils a comptar des de l’endemà de la publicació de la present convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Sisé. Documentació
Les sol·licituds (annex I de la resolució) hauran de dirigir-se a l’Institut Valencià de Cultura i es presentaran, juntament amb la documentació vinculada a aquestes, per via telemàtica a través del registre electrònic accessible des de la següent URL: http://ivc.gva.es/, per a la qual cosa l’entitat o el seu representant haurà de disposar de qualsevol dels certificats o signatures electròniques que admet aquesta aplicació.
La sol·licitud i documentació que s’hi adjunte comprendrà els següents punts:
a) Declaració responsable de les subvencions, ajudes, ingressos o recursos sol·licitats, percebuts o concedits i pendents de percepció per altres administracions o ens, tant públics com privats, per a la mateixa finalitat (inclosa en el model de sol·licitud).
b) Declaració responsable d’ajudes a minimis de l’exercici fiscal present i dels dos anteriors (inclosa en el model de sol·licitud).
c) Declaració responsable de no incórrer en cap de les circumstàncies que impedeixen obtindre la condició de beneficiari, especificades en el punt 2 de l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (inclosa en el model de sol·licitud).
d) Declaració responsable de compliment de la normativa sobre integració laboral de persones amb discapacitat, o si és el cas, declaració de l’exempció d’aquesta obligació, d’acord amb el que es disposa en l’article 7 de la Llei 11/2003, de 10 d’abril, de la Generalitat, sobre l’Estatut de les persones amb discapacitat (DOGV 4479, 11.04.2003) i en l’article 5 del Decret 279/2004, de 17 de desembre, del Consell de la Generalitat, pel qual es regulen mesures en els procediments de contractació administrativa i de concessió de subvencions per al foment de l’ús de les persones amb discapacitat (DOGV 4907, 21.12.2004) (inclosa en el model de sol·licitud).
Si l’empresa sol·licitant té contractades persones amb discapacitat haurà d’aportar la documentació acreditativa que aquesta contractació és anterior a la finalització del termini per a presentar les sol·licituds d’aquestes ajudes, i haurà d’aportar còpia del contracte i document que acredite la discapacitat de la persona contractada.
e) Memòria de les activitats de caràcter audiovisual realitzades per l’entitat sol·licitant durant l’any 2019, llevat que es tracte d’entitats beneficiàries d’aquestes mateixes ajudes convocades en 2019 que ja van aportar aquesta memòria junt amb la justificació.
f) Les associacions de professionals hauran d’acreditar haver depositat els seus estatuts en el Depòsit dels Estatuts de les Organitzacions Sindicals i Empresarials de la Comunitat Valenciana o, la inscripció en el Registre Autonòmic d’Associacions de la Comunitat Valenciana, i en tots dos casos hauran d’aportar la relació actualitzada de membres de la junta directiva de l’entitat.
A més s’aportarà, quan siga procedent, una declaració responsable que la sol·licitant és una entitat sense ànim de lucre i que no reparteix beneficis entre els seus associats (inclosa en el model de sol·licitud).
g) En el cas que la sol·licitant siga una empresa i no estiga inscrita en el Registre administratiu d’empreses audiovisuals de la Comunitat Valenciana, si és persona jurídica haurà d’aportar:
– Targeta d’identificació fiscal.
– Escriptura de constitució amb el caixetí d’inscripció en el registre públic corresponent o, si escau, certificació expedida pel titular del registre públic en què aquesta estiga inscrita.
– Documentació acreditativa de la representació i capacitat amb la qual actua el seu representant legal.
h) El projecte de l’activitat per a la qual se sol·licita l’ajuda acompanyat d’un índex dels seus continguts.
Es farà constar el nombre d’edicions del mateix tipus d’activitat, realitzades fins a hui, sense comptar la de l’any de la convocatòria; llevat que se sol·licite ajuda per a la primera edició.
Igualment s’hauran d’incorporar degudament diferenciats els documents dirigits a acreditar cadascun dels mèrits que seran objecte de baremació, encara que s’al·ludisca a aquests en la descripció de l’activitat.
i) El full d’autobaremació dels mèrits que s’acrediten, corresponent a la modalitat d’activitat a la qual es presenta.
En la web de l’Institut Valencià de Cultura http://ivc.gva.es/ estaran a la disposició dels sol·licitants els formularis d’autobaremació de les diferents activitats indicades en la present convocatòria.

València, 21 de juliol de 2020.– El president de l’Institut Valencià de Cultura: Vicent Marzà Ibáñez.

linea
Mapa web