Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 54/2011, de 20 de maig, del Consell, pel qual es modifica el Decret 81/1990, de 28 de maig, del Consell, sobre òrgans de govern de caixes d'estalvis. [2011/5980]

(DOGV núm. 6528 de 25.05.2011) Ref. Base de dades 006089/2011

DECRET 54/2011, de 20 de maig, del Consell, pel qual es modifica el Decret 81/1990, de 28 de maig, del Consell, sobre òrgans de govern de caixes d'estalvis. [2011/5980]
Preàmbul

Amb la finalitat d'adaptar la normativa valenciana en matèria de caixes d'estalvis al nou règim jurídic establit per la legislació bàsica de l'Estat, el Consell va aprovar el Decret Llei 4/2010, de 30 de desembre, pel qual es modifica el Text Refós de la Llei valenciana sobre Caixes d'Estalvis, aprovat pel Decret Legislatiu 1/1997, de 23 de juliol, del Consell. Este decret llei va ser validat per la Diputació Permanent de les Corts el 27 de gener de 2011.
El decret llei esmentat, promulgat en l'exercici de les competències atribuïdes a la Generalitat en els articles 49.1.34a i 50.4 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, té com a objectius bàsics l'impuls de la professionalització dels òrgans de govern de les caixes d'estalvis, la introducció de noves alternatives d'organització institucional i la inclusió dels ajustos necessaris per a incorporar els drets polítics dels quotapartícips, si és el cas. Totes estes qüestions necessiten el desplegament reglamentari corresponent.
En este sentit, la disposició final única del Text Refós de la Llei sobre Caixes d'Estalvis autoritza el Consell per a dictar les disposicions reglamentàries necessàries per a la seua aplicació i desplegament, mentre que la disposició transitòria primera del Decret Llei 4/2010 esmentat establix un termini de dos mesos, comptat des de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana del seu desplegament reglamentari, perquè les caixes d'estalvis adapten els seus estatuts i reglaments al que estipulat el dit decret llei i, lògicament, al mateix desplegament reglamentari.
Fent ús de la dita habilitació, este decret aborda, a més de diverses referències derivades de l'atorgament de drets polítics als quotapartícips, determinats desplegaments reglamentaris relacionats amb el reforç de l'exigència de qualificació professional dels membres del Consell d'Administració i de la Comissió de Control; l'actualització de l'escala establida per a delimitar la grandària dels òrgans de govern en funció de la dimensió econòmica de les caixes; una major precisió quant a les funcions, composició i nombre de membres dels òrgans de suport al Consell d'Administració; el procediment de designació dels consellers generals representants del nou grup d'«altres entitats representatives d'interessos col·lectius»; el tractament de les fundacions de caràcter especial sorgides de la segregació de les activitats financeres i beneficosocial de les caixes d'estalvis, així com diverses normes singulars que afecten les caixes integrades en un SIP i que cedisquen tot el negoci financer al banc de capçalera del grup consolidable. En definitiva, el decret ajusta i adapta el Decret 81/1990, de 28 de maig, del Consell, als canvis operats legalment com a conseqüència de les modificacions introduïdes en el decret llei de modificació del Text Refós de la Llei sobre Caixes d'Estalvis.

Per tot això, en l'exercici de les atribucions conferides en els articles 31 i 33 de la Llei del Consell, a proposta del conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 20 de maig de 2011,


DECRETE

Article únic. Aprovació de la modificació del Decret 81/1990, de 28 de maig, del Consell, sobre òrgans de govern de caixes d'estalvis

1. Es fa una nova redacció de l'article 1; article 2; article 2 bis, apartats 1, 2 i 3; article 3.3; article 4; article 6; article 7, apartats 1 i 2; article 10, apartats 2 i 3; article 11, apartats 3 i 4; article 20; article 22.1 i a la denominació de l'article; article 23; article 24.1; article 38, apartats 3 i 4; article 40.1; article 42.1; article 44; article 50.1; article 51.1; article 52; article 53; article 57; article 58; article 60; article 61 del Decret 81/1990, de 28 de maig, del Consell, els textos del qual s'inserixen en l'annex del present decret.

2. S'afig l'apartat 5 a l'article 2 bis; els apartats 4, 5 i 6, a l'article 3; l'apartat 3, a l'article 35; una nova secció quinta bis al capítol III; un nou article 37 bis; l'apartat 3, a l'article 42; l'apartat 3, a l'article 50 i l'apartat 4, a l'article 51 del Decret 81/1990, de 28 de maig, del Consell, els textos del qual s'inserixen en l'annex del present decret.



DISPOSICIÓ ADDICIONAL

Única. Fundacions de caràcter especial de caixes d'estalvis
A les fundacions sorgides de la segregació de les activitats financera i beneficosocial d'una caixa d'estalvis valenciana, com a conseqüència del que establix l'article 15 bis del Text Refós de la Llei sobre Caixes d'Estalvis, aprovat pel Decret Legislatiu 1/1997, de 23 de juliol, del Consell, se'ls aplicaran les especialitats següents:

1. La seua finalitat serà l'atenció i el desenvolupament de l'obra beneficosocial, en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, amb subjecció a les normes aplicables a les caixes d'estalvis en esta matèria.
En particular, el pressupost anual i la seua liquidació, així com els estatuts socials i les seues modificacions posteriors, requeriran de l'informe previ favorable de l'Institut Valencià de Finances.
2. La composició del patronat, així com el procediment de designació, renovació i provisió de vacants dels seus membres, haurà de respectar el principi de representació dels interessos socials i col·lectius inherents als òrgans de govern de les caixes d'estalvis. Amb este fi, l'Institut Valencià de Finances vetlarà pel compliment de la representació esmentada.
El conseller competent en matèria d'economia podrà designar un representant en els òrgans de govern d'estes fundacions.


DISPOSICIONS TRANSITÒRIES

Primera. Adaptació d'estatuts i reglaments
1. Les caixes d'estalvis hauran de procedir a l'adaptació dels seus estatuts socials i reglaments del procediment regulador del sistema de designacions i eleccions dels membres dels òrgans de govern, en el termini màxim de dos mesos comptat des de la publicació d'este decret en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.
2. Una vegada aprovada la modificació d'estos textos per l'Assemblea General, s'elevarà, en el termini d'un mes, a l'Institut Valencià de Finances, en sol·licitud de l'autorització administrativa preceptiva.

Segona. Adaptació dels òrgans de govern
1. En la primera renovació parcial que s'inicie després de l'entrada en vigor del present decret, el nombre de representants de cada un dels grups de representació que integren els òrgans de govern de les caixes d'estalvis haurà de quedar determinat de tal forma que s'ajuste als nous percentatges de participació establits en l'article 24 del Text Refós de la Llei sobre Caixes d'Estalvis, aprovat pel Decret Legislatiu 1/1997, de 23 de juliol, del Consell, i permeta, al mateix temps, la renovació parcial a parts iguals, en tots els grups, en successius processos electorals.

2. Així mateix, en cas de caixes d'estalvis que hagen acordat la seua integració amb altres entitats o l'exercici indirecte de la seua activitat financera, si es produïx una variació dels actius totals que implicara una modificació del nombre de membres dels seus òrgans de govern, l'ajust corresponent es realitzarà en la primera renovació parcial que s'efectue.
Sense perjuí d'això, excepcionalment i transitòriament, els membres del Consell d'Administració i de la Comissió de Control podran romandre fins al venciment del seu mandat el 2016, sempre que el nombre de membres dels dits òrgans no supere en més del 10% el màxim establit, per a l'interval inferior, en els articles 42.1 i 51.1 del present decret. Així mateix, amb idèntic caràcter d'excepcionalitat i transitorietat, entre els processos electorals que finalitzen el 2013 i 2016, el nombre de consellers generals podrà assolir una xifra no superior al 35% del límit màxim de l'interval inferior establit en l'article 22.1 del present decret.

3. A efectes del que disposen els apartats anteriors, en els casos en què fóra necessari, es determinaran per sorteig els membres dels òrgans de govern que veuran acurtada la duració del seu mandat. No obstant això, en els supòsits assenyalats en l'apartat 2, quedaran exclosos del sorteig en l'Assemblea General els consellers generals que, al seu torn, siguen membres del Consell d'Administració o de la Comissió de Control.
4. La incorporació de representants del nou grup d'altres entitats representatives d'interessos col·lectius es durà a terme en la primera renovació parcial que s'efectue després de l'entrada en vigor del present decret.


DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Única. Derogació normativa
Queden derogades totes les disposicions que del mateix rang o d'un rang inferior que s'oposen al que disposa el present decret.


DISPOSICIÓ FINAL

Primera. Habilitació normativa
Es faculta el conseller competent en matèria d'economia per a, en l'àmbit de les seues atribucions, dictar les disposicions i adoptar les mesures necessàries per al compliment del que disposa el present decret.

Segona. Entrada en vigor
El present decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 20 de maig de 2011

El president de la Generalitat,
FRANCISCO CAMPS ORTIZ

El conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació,
GERARDO CAMPS DEVESA


ANNEX

Relació completa, amb la nova redacció, dels preceptes que es modifiquen del Decret 81/1990, de 28 de maig, del Consell, sobre òrgans de govern de caixes d'estalvis

U. L'article 1 queda redactat de la forma següent:

«Article 1. Honorabilitat i qualificació professional
1. A efectes del que preveu el paràgraf a) de l'article 18 del text refós de la Llei sobre Caixes d'Estalvis, aprovat pel Decret Legislatiu 1/1997, de 23 de juliol, del Consell, s'entendrà que concorre honorabilitat comercial i professional en els que hagen observat una trajectòria personal de respecte a les lleis mercantils o altres que regulen l'activitat econòmica i la vida dels negocis, així com les bones pràctiques comercials i financeres.
En tot cas, s'entendrà que no tenen esta honorabilitat els que, a Espanya o a l'estranger, tinguen antecedents penals per delictes dolosos; els inhabilitats per a exercir càrrecs públics o d'administració o direcció en entitats financeres; els que estiguen inhabilitats conforme a la Llei 22/2003, de 9 de juliol, Concursal, mentre no haja conclòs el període d'inhabilitació fixat en la sentència de qualificació del concurs, i els fallits i concursats no rehabilitats en procediments concursals anteriors a l'entrada en vigor de la referida llei.
2. A efectes del que preveu l'apartat 2 de l'article 32, en l'apartat 1 de l'article 39 i en l'apartat 1 de l'article 43 del text refós de la Llei sobre Caixes d'Estalvis, aprovat pel Decret Legislatiu 1/1997, de 23 de juliol, del Consell, s'entendrà que posseïxen coneixements i experiència específics per a l'exercici de les seues funcions els que hagen exercit, durant un termini no inferior a cinc anys, funcions d'alta administració, direcció, control o assessorament d'entitats financeres o funcions de semblant responsabilitat en altres entitats públiques o privades de, si més no, anàloga dimensió».



Dos. L'article 2 queda redactat de la forma següent:

«Article 2. Funcions dels òrgans de govern, de les comissions delegades i òrgans de suport, i del director general
Els estatuts socials contindran expressament les funcions que corresponen a l'Assemblea General, el Consell d'Administració, la Comissió de Control, el director general o assimilat i, si és el cas, a les comissions delegades del Consell d'Administració i al president executiu. Així mateix, els estatuts socials contindran les funcions assignades a la Comissió d'Inversions, a la Comissió de Retribucions i Nomenaments i, si és el cas, a la Comissió d'Obra Social, així com al Comité d'Auditoria quan la seua constitució siga preceptiva».

Tres. Es modifiquen els apartats 1, 2 i 3 i s'afig un nou apartat 5 a l'article 2 bis, amb la redacció següent:

«1. Seran òrgans de suport al Consell d'Administració, la Comissió d'Inversions, la Comissió de Retribucions i Nomenaments i, si és el cas, la Comissió d'Obra Social i el Comité d'Auditoria. Tots estos òrgans hauran de tindre el seu propi reglament intern, en el qual s'inclourà el seu règim de funcionament.
En el cas de caixes d'estalvis que formen part d'un sistema institucional de protecció i que hagen optat per desenvolupar la seua activitat financera indirectament a través d'una entitat bancària, a la qual hagen aportat tot el seu negoci financer, no procedirà la constitució dels òrgans de suport al Consell d'Administració.
2. La Comissió d'Inversions tindrà la funció d'informar sobre les inversions i desinversions de caràcter estratègic i estable que efectue la caixa d'estalvis, ja siga directament o a través d'entitats del seu mateix grup, així com la viabilitat financera de les inversions esmentades i la seua adequació als pressupostos i plans estratègics de la caixa d'estalvis. A estos efectes, s'entendrà com estratègica l'adquisició o venda de qualsevol participació significativa de qualsevol societat cotitzada o la participació en projectes empresarials amb presència en la gestió o en els seus òrgans de govern. Anualment, trametrà un informe al Consell d'Administració.
3. La Comissió de Retribucions i Nomenaments tindrà la funció d'informar sobre la política general de retribucions i incentius per al personal directiu i el president executiu, si és el cas, així com sobre les dietes per assistència a reunions i desplaçament per als membres dels òrgans de govern, de conformitat amb el que disposa l'article 5 del present decret.
Així mateix, informarà sobre el compliment dels requisits legals per a l'exercici dels càrrecs de membre del Consell d'Administració i de la Comissió de Control, i de director general.
5. La Comissió d'Obra Social tindrà la funció de vetlar pel correcte compliment de l'obra beneficosocial de la caixa d'estalvis».


Quatre. Es modifica l'apartat 3 i s'afigen tres nous apartats 4, 5 i 6 a l'article 3, amb la redacció següent:

«3. La Comissió d'Inversions estarà formada per tres persones, designades pel Consell d'Administració entre els seus membres, atenent la seua capacitat, preparació tècnica i experiència professional.

4. La Comissió de Retribucions i Nomenaments estarà formada per un màxim de cinc persones, triades per l'Assemblea General entre els membres del Consell d'Administració que siguen consellers generals. No obstant això, podrà haver una Comissió de Retribucions i una altra de Nomenaments, i en este cas el nombre de membres serà de tres per a cada una d'elles.
5. El nombre de membres del Comité d'Auditoria, en el cas que no siguen assumides les seues funcions per la Comissió de Control, es determinarà en els estatuts.
6. La Comissió d'Obra Social estarà integrada pels consellers generals que nomene l'Assemblea General, sense tindre en compte, si és el cas, els drets de vot dels quotapartícips. Els estatuts socials determinaran el nombre dels seus membres.
Correspondrà al conseller competent en matèria d'economia el nomenament, si és el cas, d'un representant de la Generalitat en la Comissió d'Obra Social».

Cinc. L'article 4 queda redactat de la forma següent:

«Article 4. Normes de procediment
1. Els reglaments hauran de contindre totes les normes de procediment necessàries per a la designació i elecció dels membres dels òrgans de govern, ajustant-se al que establix el Text Refós de la Llei sobre Caixes d'Estalvis, aprovat pel Decret Legislatiu 1/1997, de 23 de juliol, del Consell, i en el present decret.
2. En les caixes d'estalvis que, de forma individual, realitzen la seua activitat indirectament d'acord amb el que preveu l'apartat 2 de l'article 2 del text refós esmentat, la representació dels interessos col·lectius dels impositors, de les corporacions locals que no tingueren la condició d'entitat fundadora de la caixa i dels empleats en els seus òrgans de govern, s'establirà de la manera següent:
a) La representació de les corporacions municipals es durà a terme sobre la base d'aquelles en el terme de la qual tinga oberta oficina l'entitat bancària a través de la qual la caixa d'estalvis realitze la seua activitat financera.
b) La representació dels grups d'impositors i empleats es durà a terme sobre la base dels col·lectius corresponents de l'entitat bancària esmentada. La representació dels empleats en els òrgans de govern inclourà, així mateix, els empleats de la caixa d'estalvis i de les seues fundacions OBS.
La caixa d'estalvis designarà els seus representants en el Consell d'Administració de la dita entitat bancària, tenint en compte la representació dels grups en el seu Consell d'Administració.
3. En el cas de caixes d'estalvis que formen part d'un sistema institucional de protecció i que hagen optat per realitzar la seua activitat financera indirectament a través d'una entitat bancària, a la qual hagen aportat tot el seu negoci financer, per a la representació dels interessos col·lectius dels impositors, corporacions municipals i dels empleats que conformen els seus òrgans de govern, es tindran en compte els impositors, les oficines i els empleats, respectivament, de l'entitat bancària esmentada, existents a la Comunitat Valenciana, així com, si és el cas, en altres territoris originaris de les caixes, que figuren expressament reconeguts en els estatuts. La representació dels empleats en els òrgans de govern tindrà en compte, també, els empleats de les caixes i de les seues fundacions OBS».

Sis. L'article 6 queda redactat de la forma següent:

«Article 6. Singularitat de la representació
Els membres dels òrgans de govern de les caixes d'estalvis només podran exercir, durant cada mandat, la representació d'un grup dels que componen l'Assemblea General, sense perjuí del dret de representació que, si és el cas, pertoque als quotapartícips».


Set. Els apartats 1 i 2 de l'article 7 queden redactats de la forma següent:

«1. A efectes del que establix el paràgraf e) de l'article 19 i en l'article 22 del Text Refós de la Llei sobre Caixes d'Estalvis, aprovat pel Decret Legislatiu 1/1997, de 23 de juliol, del Consell, s'entendrà que una caixa d'estalvis participa en una societat quan esta estiga integrada en el seu grup econòmic. Per a la determinació de les entitats pertanyents al mateix grup es tindrà en compte el que disposa l'article 4 de la Llei 24/1988, de 28 de juliol, del Mercat de Valors.

La incompatibilitat prevista en estes disposicions afectarà tant si la relació contractual la manté l'interessat com el seu cònjuge, ascendents o descendents, o bé és formalitzada per societat en què estes persones, de forma aïllada o conjunta, tinguen la majoria del seu capital o dels drets de vot. En canvi, no afectarà en el supòsit en què el membre de l'òrgan de govern siga designat, en representació o promogut per la caixa, com administrador amb funcions executives en l'entitat bancària capçalera d'un sistema institucional de protecció.

2. D'acord amb el que preveu el paràgraf b) de l'article 34 i en l'article 41 del Text Refós de la Llei sobre Caixes d'Estalvis, aprovat pel Decret Legislatiu 1/1997, de 23 de juliol, del Consell, els membres del Consell d'Administració i de la Comissió de Control de les caixes d'estalvis no podran ser administradors de més de quatre societats mercantils o entitats cooperatives, al marge del càrrec exercit en la caixa d'estalvis, i igualment s'hauran de computar els càrrecs ocupats com a representant persona física d'administradors persones jurídiques. En canvi, no es computaran els càrrecs exercits en societats en què els interessats, els seus cònjuges, ascendents o descendents, junts o separadament, siguen propietaris d'un nombre d'accions o participacions no inferior al quocient de dividir el total d'accions o participacions representatives de la xifra de capital social pel nombre d'administradors de cada societat. En tot cas, el nombre total de càrrecs d'administrador no serà superior a vuit, inclòs el càrrec exercit en la caixa d'estalvis».


Vuit. Els apartats 2 i 3 de l'article 10 queden redactats de la forma següent:

«2. El període màxim de l'exercici del càrrec, de forma continuada o interrompuda, serà de 12 anys, siga quina siga la representació que s'exercisca, sense perjuí que, transcorreguts vuit anys des del cessament en el càrrec, podran ser novament elegits en la mateixa caixa d'estalvis, en les condicions establides legalment. A efectes del compliment del període màxim esmentat, es computarà el temps efectiu de l'exercici del càrrec en qualsevol òrgan de govern.
3. La renovació dels membres dels òrgans de govern, excepte els quotapartícips amb dret a assistir a l'Assemblea General, serà escomesa a parts iguals, cada tres anys, respectant sempre la proporcionalitat de les representacions que conformen els diferents òrgans de govern».


Nou. Els apartats 3 i 4 de l'article 11 queden redactats de la forma següent:

«3. Fora del procés electoral, si es produïx alguna vacant en el Consell d'Administració o en la Comissió de Control, per a les quals no hi haja suplents, es podran efectuar nous nomenaments entre els consellers generals del grup de representació corresponent, en la forma prevista en el present decret, o entre els candidats proposats pels quotapartícips. No obstant això, si es produïx alguna vacant de conseller general en l'Assemblea General i no hi ha suplents, este lloc romandrà sense cobrir fins al procés electoral següent.

4. No s'admetran suplències transitòries ni puntuals, així com la delegació de vot, excepte per als representants dels quotapartícips».


Deu. L'article 20 queda redactat de la forma següent:

«Article 20. Terminis per a impugnar
Els reglaments hauran d'especificar els terminis per a interposar i resoldre, en primera i segona instància, els recursos contra els actes electorals susceptibles d'impugnació. A estos efectes, el termini mínim per a la presentació d'impugnacions serà de dos dies comptats a partir de la realització de l'acte objecte d'impugnació».

Onze. La denominació i l'apartat 1 de l'article 22 queden redactats de la forma següent:

«Article 22. Nombre de consellers generals
1. El nombre de consellers generals estarà en funció dels actius totals a 31 de desembre de l'exercici immediatament anterior. A este efecte, es fixa l'escala següent:



Dotze. L'article 23 queda redactat de la forma següent:

«Article 23. Aplicació de percentatges
Per a l'obtenció del nombre de membres de cada grup de representació en l'Assemblea General, s'aplicaran els percentatges establits en l'article 24 del Text Refós de la Llei sobre Caixes d'Estalvis, aprovat pel Decret Legislatiu 1/1997, de 23 de juliol, del Consell, al nombre total de consellers generals, prenent com a resultat la part sencera i els dos primers decimals. A cada grup de representació se li assignarà, en principi, un nombre de membres igual a la part sencera obtinguda. L'assignació dels llocs restants, si és el cas, s'efectuarà adjudicant un lloc a cada un dels grups de representació, ordenats segons criteri descendent de la part decimal. En cas d'igualtat, els ajustos s'aconseguiran establint l'ordre següent de prioritat entre els grups representats en l'Assemblea General: impositors, Generalitat, corporacions municipals, personal, entitat fundadora, si és el cas, i altres entitats representatives d'interessos col·lectius».


Tretze. L'apartat 1 de l'article 24 queda redactat de la forma següent:

«1. A més dels requisits establits per a qualsevol membre d'un òrgan de govern, en l'article 18 del Text Refós de la Llei sobre Caixes d'Estalvis, aprovat pel Decret Legislatiu 1/1997, de 23 de juliol, del Consell, els consellers generals representants d'impositors, així com els compromissaris, hauran de mantindre la condició d'impositors mentre exercisquen este càrrec i tindre una antiguitat superior a dos anys en el moment de l'elecció, així com haver mantingut, en el semestre natural anterior a l'inici del procés electoral, un nombre mínim de 50 anotacions en comptes, o bé haver mantingut en el mateix període un saldo mitjà en comptes no inferiors a 500 euros».


Catorze. S'afig un nou apartat 3 a l'article 35, amb la redacció següent:

«3. Cada entitat fundadora haurà de tindre, almenys, un representant en l'Assemblea General».

Quinze. S'afig una nova secció quinta bis al capítol III, la denominació de la qual queda redactada de la forma següent:

«Consellers generals representants d'altres entitats representatives d'interessos col·lectius».

Setze. S'afig un nou article 37 bis, que queda redactat de la forma següent:

«Article 37 bis. Procediment de designació
1. Els consellers generals representants del grup d'altres entitats representatives d'interessos col·lectius, així com els seus suplents, seran nomenats per estes d'acord amb les seues normes internes de funcionament.
2. Els estatuts de cada caixa d'estalvis determinaran la relació d'entitats amb dret a designar consellers generals, o establiran un procediment que permeta determinar, per mitjà d'un sistema rotatori, estes entitats en cada procés electoral.
3. En tot cas, les caixes d'estalvis procuraran donar prioritat a aquelles entitats l'àmbit d'actuació territorial de les quals coincidisca amb el de les comunitats autònomes originàries de cada caixa».

Disset. Els apartats 3 i 4 de l'article 38 queden redactats de la forma següent:

«3. En les assemblees generals només podran tractar-se els assumptes inclosos en l'ordre del dia, excepció feta de qualsevol altre assumpte que, estant present tots els consellers generals i, si és el cas, tots els quotapartícips amb dret a assistir-hi, presents o representats, es decidira tractar per unanimitat.
4. Quinze dies abans, com a mínim, de la realització de qualsevol Assemblea General, quedarà depositada en el domicili social, a disposició dels consellers generals, així com dels quotapartícips amb dret a assistir-hi, la documentació relativa als assumptes a tractar en la sessió».

Divuit. L'apartat 1 de l'article 40 queda redactat de la forma següent:

«1. L'Assemblea General extraordinària serà convocada pel Consell d'Administració, per pròpia iniciativa o a petició de persones que tinguen un mínim d'un terç dels drets de vot en l'Assemblea General, o per acord de la Comissió de Control. En els dos últims casos, l'acord del Consell es prendrà dins del terme de set dies a partir de la presentació de la petició, la qual haurà d'expressar l'ordre del dia de la sessió».


Dinou. Es modifica l'apartat 1 i s'afig un nou apartat 3 a l'article 42, amb la redacció següent:

«1. El nombre de membres del Consell d'Administració estarà en funció dels actius totals a 31 de desembre de l'exercici immediatament anterior. A este efecte, es fixa l'escala següent:



3. Quan una caixa d'estalvis es trobe en el primer dels intervals indicats en l'apartat 1 anterior, el límit màxim de vocals, a què fa referència el segon paràgraf de l'article 31 del Text Refós de la Llei sobre Caixes d'Estalvis, aprovat pel Decret Legislatiu 1/1997, de 23 de juliol, del Consell, serà de 19».

Vint. L'article 44 queda redactat de la forma següent:

«Article 44. Condició d'accés
A fi de permetre la renovació parcial a parts iguals, en cada procés electoral només podran ser candidats a vocals del Consell d'Administració els consellers generals que s'hagen incorporat com a conseqüència d'este a l'Assemblea General. S'exceptua d'esta limitació l'accés al Consell de terceres persones que no siguen consellers generals, així com dels representants de quotapartícips».

Vint-i-u. Es modifica l'apartat 1 i s'afig un nou apartat 3 a l'article 50, amb la redacció següent:

«1. El Consell d'Administració, amb el vot favorable de, si més no, la majoria absoluta dels seus membres, podrà atorgar funcions executives al seu president, per un període determinat que, en tot cas, no serà superior a la duració del seu mandat, sempre que es donen les condicions següents:
a) Que la gestió i administració de la caixa d'estalvis faça convenient esta atribució de funcions. Amb este fi, haurà de presentar-se davant de l'Institut Valencià de Finances la proposta corresponent, que haurà d'estar suficientment justificada, i adjuntar-hi la distribució de funcions entre el president i el director general. L'Institut, ponderant les circumstàncies concurrents, resoldrà expressament l'autorització o denegació de la proposta.
b) Que tinga la capacitat, preparació tècnica i experiència suficient per a la realització de les funcions assignades.
3. L'exercici del càrrec de president executiu requerix dedicació exclusiva i serà, per tant, incompatible amb qualsevol activitat retribuïda tant de caràcter públic com privat, excepte l'administració del propi patrimoni i aquelles activitats que exercisca en representació o promogut per la caixa. En este últim cas, els ingressos que obtinga, diferents de dietes d'assistència a consells d'administració o semblants, s'hauran de cedir a la caixa per compte de la qual realitza la dita activitat o representació».
Vint-i-dos. Es modifica l'apartat 1 i s'afig un nou apartat 4 a l'article 51, amb la redacció següent:

«1. El nombre de membres de la Comissió de Control estarà en funció dels actius totals a 31 de desembre de l'exercici immediatament anterior. A este efecte, es fixa l'escala següent:



4. Quan una caixa d'estalvis es trobe en el primer dels intervals indicats en l'apartat 1 anterior, el límit màxim de comissionats, a què fa referència el segon paràgraf de l'apartat 2 de l'article 39 del Text Refós de la Llei sobre Caixes d'Estalvis, aprovat pel Decret Legislatiu 1/1997, de 23 de juliol, del Consell, serà de 12».


Vint-i-tres. L'article 52 queda redactat de la forma següent:

«Article 52. Condició d'accés
A fi de permetre la renovació parcial a parts iguals, en cada procés electoral només podran ser candidats a membres de la Comissió de Control els consellers generals que s'hagen incorporat com a conseqüència d'este a l'Assemblea General. S'exceptua d'esta limitació l'accés a la Comissió dels representants dels quotapartícips».


Vint-i-quatre. L'article 53 queda redactat de la forma següent:

«Article 53. Elecció dels membres de la Comissió
En l'Assemblea General en què s'incorporen els nous consellers generals es procedirà a l'elecció de les persones que hagen de formar part de la Comissió de Control».

Vint-i-cinc. L'article 57 queda redactat de la forma següent:

«Article 57. Requisits
1. El càrrec de director general haurà de recaure en persona que acredite posseir la capacitat, preparació tècnica i experiència suficient per a exercir les funcions pròpies del seu càrrec, a més d'haver observat una trajectòria personal de reconeguda honorabilitat comercial i professional.
2. L'exercici del càrrec de director general requerix dedicació exclusiva i serà, per tant, incompatible amb qualsevol activitat retribuïda tant de caràcter públic com a privat, excepte l'administració del propi patrimoni i aquelles activitats que exercisca en representació o promogut per la caixa. En este últim cas, els ingressos que obtinga, diferents de dietes d'assistència a consells d'administració o semblants, s'hauran de cedir a la caixa per compte de la qual realitza la dita activitat o representació».

Vint-i-sis. L'article 58 queda redactat de la forma següent:

«Article 58. Jubilació
Els estatuts fixaran l'edat màxima de jubilació del director general».

Vint-i-set. L'article 60 queda redactat de la forma següent:

«Article 60. Enviament d'informació al Registre d'Alts Càrrecs

La conselleria competent en matèria d'economia determinarà la informació, així com el procediment, els terminis i la resta de formalitats, que les caixes d'estalvis han de comunicar quant als seus alts càrrecs, a efectes de la seua inscripció i constància en el registre».

Vint-i-vuit. L'article 61 queda redactat de la forma següent:

«Article 61. Operacions de risc
Les operacions de risc dinerari o de firma, així com les transmissions de qualsevol bé o valor entre les caixes d'estalvis i els seus alts càrrecs o persones físiques o jurídiques vinculades, hauran de comptar amb l'autorització administrativa prèvia de l'Institut Valencià de Finances. La documentació a presentar junt amb la sol·licitud d'autorització, així com el procediment i la forma de concessió d'esta, es determinarà per la conselleria competent en matèria d'economia».

linea
Mapa web