Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 30 de juny de 2022, del director general de l'Institut Valencià de la Joventut, per la qual es convoca el premi #Noemtoqueselwhatsapp 2022. [2022/6288]

(DOGV núm. 9378 de 08.07.2022) Ref. Base de dades 006208/2022

RESOLUCIÓ de 30 de juny de 2022, del director general de l'Institut Valencià de la Joventut, per la qual es convoca el premi #Noemtoqueselwhatsapp 2022. [2022/6288]
La Llei 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de polítiques integrals de joventut estableix en l’article 5 que les administracions públiques es comprometen a «garantir l’accés a la cultura, amb programes democratitzadors, i donar suport a la creació jove i al desenvolupament de llenguatges artístics i creatius, especialment en valencià, en el marc d’una societat col·laborativa i innovadora, així com a potenciar la cultura valenciana», així com a «desenvolupar polítiques públiques de joventut amb perspectiva de gènere per a promoure la igualtat real entre les persones joves des de la corresponsabilitat i la desconstrucció de rols de gènere, com també des de programes de prevenció, detecció, sensibilització i formació, amb caràcter transversal sobre tot tipus de violències, especialment la violència masclista i la infantil, incloent-hi l’assetjament i el ciberassetjament sexual».
L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) és l’organisme encarregat de coordinar les polítiques de joventut en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. Entre les seues funcions, recollides en l’article 7 d’aquella llei, s’estableix la de donar suport al desenvolupament d’iniciatives i projectes de les estructures de participació juvenil i la promoció de les activitats d’oci educatiu.
Així mateix, l’Estratègia valenciana de joventut, definida al llarg del títol III de la llei, estableix, entre altres objectius, el foment d’actituds i valors democràtics entre la joventut, la igualtat efectiva de les persones joves, l’eliminació de discriminacions per raó de sexe o qualsevol altra condició o circumstància personal o social. A més, entre les mesures concretes a implementar per l’IVAJ es troba, entre altres, la de convocar premis a la creació artística dirigits a la població jove.

Amb la finalitat de donar suport a aquesta creació jove es va aprovar l’Ordre 2/2018, de 23 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió dels premis de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) a la creació artística, científica i tècnica en qualsevol dels seus camps, punt que es concretarà en les convocatòries corresponents.
A l’empara de l’esmentada ordre i a través d’aquesta resolució, l’IVAJ pretén reconéixer les propostes joves que ajuden a sensibilitzar la societat valenciana sobre el problema de la violència contra les dones a través de l’art.
Per tot això, en virtut de la Resolució de 29 de juny de 2018, de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, mitjançant la qual es delega la competència d’aprovar les convocatòries de premis de l’IVAJ, resolc:

Primer. Objecte de la convocatòria
1. Es convoquen els premis #Noemtoqueselwhatsapp 2022, una visió jove sobre la violència contra les dones.
2. Els premis pretenen reconéixer els projectes de diverses modalitats artístiques que tracten sobre la promoció de la igualtat, la convivència i el respecte entre sexes i la prevenció de la violència contra les dones.
3. S’estableixen sis modalitats: fotografia, vídeo, arts escèniques, música, arts plàstiques i microrelat.
4. S’estableixen dues categories per modalitat:
a) De 14 a 17 anys.
b) De 18 a 24 anys.
5. Aquesta convocatòria es realitza en règim de concurrència competitiva.

Segon. Premis i dotació econòmica
1. Es concedirà un premi per categoria en cadascuna de les modalitats artístiques, establides en l’article primer. La dotació econòmica de cadascun d’aquests serà de 500 euros.
3. Les persones o entitats guardonades rebran també una distinció acreditativa.
4. Els premis es finançaran amb càrrec a la línia d’ajudes S6024000 del pressupost de l’Institut Valencià de la Joventut per a 2022, amb un import global màxim de 6.000 euros.
5. El jurat podrà concedir mencions honorífiques sense dotació econòmica en cadascuna de les modalitats. També podrà declarar desert el premi en qualsevol de les seues modalitats, i ho haurà de motivar suficientment.
6. En cas que el jurat considere que dues o més obres són igualment mereixedores del premi en alguna categoria i modalitat, l’import d’aquest es dividirà entre elles.

Tercer. Participants
Podran concórrer a aquesta convocatòria joves de 14 a 24 anys, residents a la Comunitat Valenciana, individualment o en grup, en funció de la modalitat a la qual concórreguen.
1. La participació podrà realitzar-se directament o a través de les entitats següents:
a) Associacions juvenils inscrites en el Cens d’associacions juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut a la Comunitat Valenciana.

b) Centres educatius de la Comunitat Valenciana.
c) Centres juvenils o serveis de joventut dependents d’una administració local.
En el cas de joves menors d’edat o de grups de joves en els quals tots els seus membres siguen menors (categoria a), la participació es realitzarà través d’alguna de les entitats indicades.
2. Els treballs que es presenten en les modalitats de vídeo, arts escèniques, música i arts plàstiques hauran d’estar realitzats per un grup d’almenys tres joves. En cas que en un grup hi haja alguna persona major de 18 anys, només podrà optar a la categoria b).
3. En el cas de les modalitats de fotografia i microrelat l’autoria podrà ser individual.

Quart. Originalitat de les obres
1. Les obres hauran de ser originals i inèdites i no es podrà fer ús de materials subjectes a drets d’autor, sense la corresponent autorització. L’IVAJ no assumeix la responsabilitat de l’ús no autoritzat del copyright.
2. Les persones o entitats participants en aquesta convocatòria hauran de disposar de la corresponent autorització relativa a l’ús de la imatge de les persones que apareguen en qualsevol de les obres presentades.


Cinqué. Característiques tècniques i forma de presentació de les obres
1. Les característiques tècniques de les obres seran les següents:
Fotografia: format.jpg a 255 ppp, 4000 píxels (4 Mb per arxiu màxim). Està permés el retoc digital. Una fotografia o una sèrie de fins a 3.
Vídeo: obres d’un màxim de 60 segons de duració.
Arts escèniques: espectacle de composició pròpia i una duració màxima de 3 minuts.
Música: expressions musicals de composició pròpia i una duració màxima de 3 minuts.
Arts plàstiques: còmics, grafits o cartells en format.jpg a 255 ppp, 4000 píxels o. pdf (4 Mb per arxiu màxim).
Microrelats: amb una extensió màxima de 200 paraules, en un arxiu.pdf (4 Mb per arxiu màxim).
2. Les obres que es presenten en les modalitats de vídeo, arts escèniques i música hauran d’estar allotjades en una plataforma digital, d’àudio o de vídeo.

Sisé. Sol·licituds i termini de presentació
1. La sol·licitud es formalitzarà per una persona major d’edat, en nom propi o com a representant del grup de joves al qual pertany, o com a membre d’una entitat d’entre les que s’indiquen en el punt tercer 2, mitjançant el procediment https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=18501&version=amp. No s’admetran sol·licituds emplenades d’una altra forma.
2. Haurà de presentar-se una sol·licitud per a cada modalitat a la qual s’opte.
3. Només s’admetrà una sol·licitud per persona o grup de joves per categoria i modalitat. Les entitats que figuren en el punt tercer 2 podran presentar fins a tres sol·licituds per categoria i modalitat.
Les sol·licituds s’hauran de presentar en el model que figura com a annex I a aquesta resolució, que haurà d’estar degudament emplenat i signat electrònicament. La sol·licitud inclou la declaració responsable que:
a) L’obra és original i inèdita i la persona, grup o entitat sol·licitant és responsable legal del seu contingut.
b) Es disposa de les corresponents autoritzacions per a l’ús de la imatge de totes les persones que apareguen en qualsevol de les obres presentades.
c) No concorren en l’entitat o persona sol·licitant les circumstàncies assenyalades en l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
d) La persona o entitat sol·licitant es troba al corrent de les seues obligacions tributàries i enfront de la Seguretat Social, d’acord amb el que es preveu en l’article 24.4 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
3. En la sol·licitud s’inclourà l’enllaç a la plataforma digital en la qual estiga allotjada l’obra que es presenta en les modalitats de vídeo, arts escèniques i música. En el cas de les modalitats de fotografia, arts plàstiques i microrelat, haurà d’adjuntar-se l’arxiu corresponent.

4. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 14 d’octubre de 2022.

Seté. Esmena
Si la sol·licitud no compleix els requisits que assenyala l’article 66 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o algun altre dels indicats en aquesta resolució, es requerirà la persona o entitat sol·licitant perquè, en un termini de deu dies, esmene la falta o adjunte els documents preceptius, amb indicació que, si no ho fa així, se’l tindrà per desistit de la seua petició, amb una resolució prèvia que haurà de ser dictada en els termes previstos en l’article 21 de la llei.

Huité. Procediment de concessió
El procediment dirigit a la concessió dels premis serà tramitat pel Servei d’Informació Juvenil i de la Xarxa Jove de l’IVAJ.

Nové. Jurat
El jurat estarà integrat per:
– Presidència: persona titular de la Subdirecció General de l’IVAJ o persona que la substituïsca.
– Cinc vocals, que siguen professionals o persones de reconegut prestigi en alguna de les modalitats dels premis o en matèria de prevenció de la violència contra les dones que es designaran per part de la Direcció General de l’IVAJ.
– Secretaria: la persona titular del Servei d’Informació Juvenil i de la Xarxa Jove de l’IVAJ o persona que la substituïsca.

Desé. Valoració de les candidatures presentades
1. Els treballs presentats seran valorats pel jurat, d’acord amb els criteris per a l’atorgament dels premis i que s’enumeren en l’article 11.1 de l’Ordre 2/2018, de 23 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió dels premis de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) a la creació artística, científica i tècnica:

a) Qualitat: fins a 10 punts.
b) Innovació: fins a 10 punts.
c) Valors que es transmeten: fins a 10 punts.
d) Temàtica social que recull el treball: fins a 10 punts.
e) Treball en grup: fins a 10 punts.
2. El jurat, en la corresponent acta, elevarà a la Direcció General de l’IVAJ una proposta motivada de concessió dels premis.
3. Quedaran exclosos els treballs que exalten valors contraris als drets fonamentals o que reflectisquen valors contraris a la dignitat de les persones.
Onzé. Resolució
1. D’acord amb el que es disposa en l’article 9.3 de l’ordre esmentada en l’article anterior, serà el director general de l’IVAJ el competent per a resoldre el concurs. La resolució serà emesa abans del 25 de novembre de 2022.
2. La resolució de concessió serà publicada en la pàgina web de l’IVAJ i es notificarà per mitjans electrònics.

Dotzé. Drets sobre les obres premiades
1. Els treballs premiats en cada convocatòria seran cedits a l’IVAJ durant els cinc anys següents a la concessió del premi. L’IVAJ es reserva el dret de divulgar-los o difondre’ls públicament i reproduir-los, en part o íntegrament, sense que per això els autors, als qui se’ls reconeix la propietat intel·lectual de les seues obres, meriten cap dret.

2. La participació en la convocatòria implica aquesta cessió, sense necessitat d’autorització posterior.

Tretzé. Acceptació de la normativa reguladora
La participació en la present convocatòria implica l’acceptació de la normativa que la regula.

Catorzé. Entrada en vigor
Aquesta resolució entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Contra la present resolució, que esgota la via administrativa, podrà interposar-se un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos comptats des de l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d’acord amb el que s’estableix per la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.
Potestativament, podrà interposar-se un recurs de reposició davant la Direcció General de l’IVAJ en el termini d’un mes comptat a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució, segons el que es preveuen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

València, 30 de juny de 2022.– El director de l’Institut Valencià de la Joventut: Jesús Martí Nadal.

linea
Mapa web