Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 6 de juliol de 2022, del director general de l'Institut Valencià de la Joventut, per la qual es convoquen els Premis IVAJ Campament Juvenil i Programes d'Oci Educatiu 2022. [2022/6585]

(DOGV núm. 9382 de 13.07.2022) Ref. Base de dades 006399/2022

RESOLUCIÓ de 6 de juliol de 2022, del director general de l'Institut Valencià de la Joventut, per la qual es convoquen els Premis IVAJ Campament Juvenil i Programes d'Oci Educatiu 2022. [2022/6585]
La Llei 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de polítiques integrals de joventut, estableix en el seu article 5 que les administracions públiques es comprometen a «garantir l’accés a la cultura, amb programes democratitzadors, i donar suport a la creació jove i al desenvolupament de llenguatges artístics i creatius, especialment en valencià, en el marc d’una societat col·laborativa i innovadora, així com a potenciar la cultura valenciana».
Amb la finalitat de donar suport a aquesta creació jove es va aprovar l’Ordre 2/2018, de 23 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió dels premis de l’Institut Valencià de la Joventut (d’ara endavant, IVAJ) a la creació artística, científica i tècnica.
Així mateix, entre les funcions de l’IVAJ, d’acord amb l’article 7 de la Llei 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, es troba la de «potenciar l’exercici d’activitats d’oci educatiu i facilitar l’accés de tots els col·lectius».
Els campaments juvenils i les activitats d’oci educatiu constitueixen una de les activitats de temps lliure més significatives dins de l’àmbit de l’educació no formal, així com un marc privilegiat on viure aprenentatges socials, transmetre i interioritzar valors i conviure d’una manera inclusiva amb altres grups de joves, en un ambient lúdic i en contacte directe amb la natura o el medi urbà.

Una manifestació de la creació jove és la redacció de projectes amb continguts i activitats que es desenvolupen en els campaments juvenils i en els programes d’oci educatiu. Aquests projectes garanteixen que la joventut puga gaudir del dret a l’oci i al benestar, recollit per l’article 4 de l’esmentada llei. A més, la convocatòria d’aquests premis naix del compromís que tenen les administracions de potenciar una societat col·laborativa i del seu deure de fomentar el respecte a la natura i el medi urbà.
Amb la convocatòria d’aquests premis es pretén que els campaments juvenils i els programes d’oci educatiu que desenvolupen les entitats juvenils de la Comunitat Valenciana conjuguen oci i educació en valors mitjançant la realització d’un projecte redactat prèviament. Aquesta conjunció de finalitats facilitarà la interiorització d’una sèrie de valors per la joventut que hi participe. El reconeixement que atorgue l’IVAJ mitjançant la concessió d’aquests premis, implicarà la posterior publicació dels projectes guanyadors per a la seua difusió com a bona pràctica. D’aquesta manera, els projectes guanyadors podran servir d’exemple perquè totes les entitats que promoguen campaments juvenils o programes d’oci educatiu desenvolupen projectes madurs i adequats a les circumstàncies de la joventut.
A més, aquests premis pretenen involucrar la mateixa joventut en la redacció de projectes de campaments i programes d’oci educatiu. Es tracta de reconéixer uns treballs fets per joves per a joves, donant així compliment a l’article 7 de la Llei 15/2017, de 10 de novembre, que atribueix a l’IVAJ la funció de promoure la participació juvenil.

Per tot això, en virtut de la competència que tinc delegada per la Resolució de 29 de juny de 2018, de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, mitjançant la qual es delega la competència d’aprovar les convocatòries de premis de l’IVAJ, resolc:

Primer. Objecte de la convocatòria
1. Es convoquen els «Premis IVAJ Campament juvenil i programes d’oci educatiu 2022» a les activitats de campaments i programes d’oci educatiu, d’acord amb el que es disposa en l’Ordre 2/2018, de 23 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió dels premis de l’Institut Valencià de la Joventut a la creació artística, científica i tècnica.
2. Els premis pretenen reconéixer els projectes de campaments juvenils i programes d’oci educatiu dirigits a la infància i a la joventut, que hagen sigut redactats i executats per associacions juvenils o entitats prestadores de serveis a la joventut de la Comunitat Valenciana.

Els projectes premiats hauran d’incloure alguns dels elements següents:
a) Inclusió i integració.
b) Igualtat de gènere.
c) Claus de convivència i respecte.
d) Resolució de conflictes.
e) Jocs en comú i coeducatius.
f) Participació en tasques comunes i corresponsabilitat.
g) Educació per a la salut.
h) Alimentació saludable i la seua interiorització.
i) Alternativa a la cultura del materialisme.
j) Educació mediambiental enfocada a la cura de la natura.
k) Conscienciació sobre el bon ús de les TIC.
l) Educació cultural.
m) Coneixement del territori on es realitza.
n) Informació sobre conductes addictives.
o) Tallers creatius de caràcter cooperatiu.
p) Sostenibilitat de la pròpia activitat.
q) Activitats que estimulen la creativitat, la imaginació i la sociabilitat de les persones participants.
r) Disseny de l’avaluació final i la seua materialització.
3. S’estableixen dues modalitats: premis IVAJ Campament juvenil i premis IVAJ programes d’oci educatiu.
4. S’estableixen tres categories en la modalitat premis IVAJ Campament juvenil:
a) Premi Puigcampana al campament artístic, creatiu, científic o cultural, que premia el millor campament juvenil amb una temàtica relacionada amb l’art, la creativitat, la ciència o la cultura.
b) Premi Penyagolosa a la sostenibilitat, que premia el millor campament juvenil que promoga la sostenibilitat i el respecte al medi ambient.
c) Premi Alt de les Barraques a la inclusió, que premia el millor campament juvenil que promoga la inclusió social de joves amb menys oportunitats.
5. S’estableixen tres categories en la modalitat premis IVAJ programes d’oci educatiu:
a) Premi Dama d’Elx al programa d’oci educatiu artístic, creatiu, científic o cultural, que premia el millor programa d’oci educatiu amb una temàtica relacionada amb l’art, la creativitat, la ciència o la cultura.

b) Premi Guerrer de Moixent a la sostenibilitat, que premia el millor programa d’oci educatiu que promoga la sostenibilitat i el respecte al medi ambient.
c) Premi Valltorta al programa d’oci educatiu a la inclusió, que premia el millor programa d’oci educatiu que promoga la inclusió social de joves amb menys oportunitats.
5. Aquesta convocatòria es realitza en règim de concurrència competitiva.

Segon. Premis i dotació econòmica
1. Es concedirà un premi per categoria en cadascuna de les modalitats establides en l’article anterior. La dotació econòmica de cadascun serà de 1.000 euros.
2. Les entitats guardonades rebran així mateix una distinció acreditativa.
3. Els premis es finançaran amb càrrec a la línia d’ajudes S6024000 del pressupost de l’IVAJ per a 2022, amb un import global màxim de 6.000 euros.
4. El jurat podrà concedir mencions honorífiques sense dotació econòmica, si així ho estimarà. També podrà declarar desert el premi en qualsevol de les seues modalitats, motivant-ho prou.
5. En cas que el jurat considere que dues o més obres són igualment mereixedores del premi en alguna categoria i modalitat, el seu import es dividirà entre elles.

Tercer. Participants
Podran concórrer a aquesta convocatòria les associacions juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut, inscrites en el Cens d’Associacions Juvenils i Entitats Prestadores de Serveis a la Joventut a la Comunitat Valenciana, així com les seues seccions o grups.

Quart. Sol·licituds i termini de presentació
1. La sol·licitud es formalitzarà per una persona jurídica o física major d’edat, en representació de l’entitat participant.
Quan participen seccions o grups sense personalitat jurídica d’entitats inscrites en el Cens d’Associacions Juvenils i Entitats Prestadores de Serveis a la Joventut a la Comunitat Valenciana, la sol·licitud haurà de fer-se a través de l’entitat amb personalitat jurídica de la qual formen part.
2. Les sol·licituds hauran de presentar-se mitjançant el procediment https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=18501&version=amp. No s’admetran sol·licituds presentades per un altre mitjà.
La pràctica de notificacions s’efectuarà de manera electrònica, en els termes i amb els efectes establits en la normativa bàsica estatal en matèria de procediment administratiu comú de les administracions públiques.
3. La sol·licitud haurà d’emplenar-se en el model d’instància que figura en l’annex I a la present resolució que haurà d’estar degudament emplenat i signat electrònicament.
4. Haurà de presentar-se una sol·licitud per cada categoria i modalitat a la qual s’opte.
5. Només s’admetrà una sol·licitud per entitat participant per categoria i modalitat, excepte quan l’entitat present la sol·licitud en nom d’un dels grups o seccions que la conformen. En aquest últim cas, només s’admetrà una sol·licitud per grup o secció participant per categoria o modalitat.
6. Cada projecte deurà presentar-se únicament a una categoria i modalitat.
7. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 17 d’octubre de 2022. L’incompliment d’aquest termini determinarà la inadmissió de la sol·licitud per extemporània.

Cinqué. Requisits dels projectes
1. Els projectes hauran de ser originals.
2. Els equips redactors dels projectes hauran d’estar integrats, majoritàriament, per persones joves.
3. En cap cas els projectes podran haver sigut promoguts per entitats amb ànim lucratiu o per administracions públiques.

Sisé. Requisits dels campaments o programes d’oci educatiu
1. Els campaments o els programes d’oci educatiu projectats hauran d’haver-se realitzat durant l’any 2022, i finalitzat amb anterioritat a la data límit per a la presentació de les sol·licituds.
2. Les persones participants (exclòs l’equip d’animació), hauran de tindre una edat compresa entre els 7 i els 30 anys a l’inici de l’activitat. En el cas de grups amb persones amb diversitat funcional, el límit d’edat es podrà incrementar fins als 35 anys.
3. Les persones joves participants hauran de tindre en la seua majoria veïnatge en un municipi de la Comunitat Valenciana, encara que el campament o programa d’oci educatiu haja tingut lloc fora d’aquesta.

4. En les activitats hauran de participar persones joves de tots dos sexes.
5. La finalitat del campament juvenil o dels programes d’oci educatiu no podrà ser exclusivament l’aprenentatge d’idiomes, ni la pràctica d’esports, ni inclouran únicament continguts propis de l’àmbit de l’educació formal.
6. Els campaments juvenils hauran de tindre una durada mínima de 5 nits.
7. Els programes d’oci educatiu hauran d’incloure activitats d’oci educatiu que hagen involucrat a un grup estable de joves i que s’hagen desenvolupat de manera periòdica durant almenys dos mesos.

Seté. Documentació a presentar
1. Juntament amb la sol·licitud es presentarà la documentació següent:
a) Declaració responsable de no concórrer en l’entitat sol·licitant les circumstàncies assenyalades en l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, especialment trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i enfront de la Seguretat Social (inclosa en el model de sol·licitud annex I).
b) Declaració responsable que totes les persones majors d’edat que han desenvolupat les activitats que componen el projecte compleixen amb el que s’estableix en l’article 57 de la Llei orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i l’adolescència enfront de la violència, i amb el que s’estableix en els articles 8.4 i 5 de la Llei 45/2015, de 14 d’octubre, de voluntariat (inclosa en el model de sol·licitud annex I).
c) Declaració responsable que el projecte compleix tots els requisits establits en l’apartat sisé d’aquesta convocatòria (inclosa en el model de sol·licitud annex I).
d) En el cas que, en el Cens d’Associacions Juvenils i Entitats Prestadores de Serveis a la Joventut de la Comunitat Valenciana, no conste la condició de la persona que pretenga actuar en representació de l’entitat sol·licitant de l’ajuda com a representant legal d’aquesta, tal condició haurà d’acreditar-se mitjançant escriptura de poder o certificat del secretari de l’entitat en el qual es faça referència a l’acord de l’Assemblea General o precepte dels estatuts en què així s’establisca.

e) Còpia de la targeta del número d’identificació fiscal (NIF) de l’entitat que es presenta als premis, excepte si s’ha presentat amb anterioritat davant l’IVAJ.
f) Documentació acreditativa de tindre contractat una assegurança o garantia financera adequada a les característiques i circumstàncies de l’activitat desenvolupada per les persones voluntàries, que els cobrisca els riscos d’accident i malaltia derivats directament de l’activitat voluntària desenvolupada durant 2022, d’acord amb l’article 14.2.c de la Llei 45/2015, de 14 d’octubre, que haurà de contemplar el nombre de persones voluntàries assegurades.
g) Documentació acreditativa de tindre contractat durant 2022 una assegurança d’assistència i accidents per a la resta de participants que cobrisca com a mínim les despeses de curació i un capital mínim en cas de mort i d’invalidesa, així com una assegurança de responsabilitat civil per a afrontar el risc de danys personals i materials que el desenvolupament de l’activitat puga ocasionar.
h) Projecte de campament o del programa d’oci educatiu, el contingut mínim del qual s’ajustarà al que s’estableix en el punt huité d’aquesta convocatòria.
i) Memòria de l’execució del projecte, en la qual s’inclourà un enllaç a una presentació audiovisual que siga projectable (vídeo o muntatge de fotos), que reflectisca les activitats desenvolupades en el campament o en el programa d’oci educatiu. No tindrà una duració superior a dos minuts i estarà allotjada en qualsevol plataforma de vídeo.

j) Model de domiciliació bancària, excepte si s’ha presentat amb anterioritat davant l’IVAJ, i en aquest cas s’indicarà el número del compte anteriorment utilitzat i donat d’alta a l’efecte.
2. La comprovació de l’existència de dades no ajustades a la realitat, tant en la sol·licitud com en la restant documentació aportada, podrà comportar, en funció de la seua importància, l’exclusió de la participació en el procés de valoració per a la concessió dels premis.

Huité. Contingut mínim dels projectes
Els projectes presentats inclouran, en tot cas, els elements següents:

a) Portada i lema.
b) Presentació (introducció, marc general).
c) Descripció del procés d’elaboració del projecte i persones que han participat en l’equip d’elaboració, especificant-ne l’edat.
d) Necessitat social que s’atén.
e) Persones destinatàries.
f) Descripció del medi físic on es desenvolupen les activitats.
g) Objectius educatius i resultats a aconseguir.
h) Calendari i fases del projecte.
i) Metodologia a emprar.
j) Recursos posats a la disposició del desenvolupament del projecte.
k) Avaluació de les activitats realitzades.
l) Memòria final.

Nové. Procediment de concessió
1. El procediment dirigit a la concessió dels premis serà tramitat pel Servei d’Oci Educatiu i Emancipació de l’IVAJ.
2. Quan la sol·licitud no reunira els requisits mínims per a la seua tramitació o no acompanyara tota la documentació exigida, es requerirà la persona interessada perquè, en el termini de deu dies hàbils, esmene les deficiències o aportació els documents requerits, amb indicació que si així no ho fera, se la tindrà per desistida del procediment, amb els efectes previstos en l’article 68.1 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.


Deu. Jurat
El jurat estarà integrat per les persones següents:
a) Presidència: correspondrà a la persona titular de la subdirecció general de l’IVAJ o persona que la substituïsca.
b) Tres vocalies, designades per la persona titular de la direcció general de l’IVAJ, d’entre persones amb acreditada experiència en l’àmbit de l’associacionisme juvenil i de l’oci educatiu.
c) Secretaria: correspondrà a la persona titular del cap de Servei d’Oci Educatiu i Emancipació de l’IVAJ.

Onze. Valoració de les sol·licituds presentades
Els projectes presentats seran valorats pel jurat d’acord amb els criteris per a l’atorgament dels premis i que venen enumerats en l’article 11.1 de l’Ordre 2/2018, de 23 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió dels premis de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) a la creació, artística, científica i tècnica.

El jurat valorarà els projectes presentats i els puntuarà d’acord amb els criteris següents:
a) Qualitat: fins a 10 punts.
Molt baixa de 0 a 1, baixa de 2 a 3, mitjana de 4 a 6, alta de 7 a 8, i molt alta de 9 a 10.
b) Innovació: fins a 10 punts.
Molt baixa de 0 a 1, baixa de 2 a 3, mitjana de 4 a 6, alta de 7 a 8, i molt alta de 9 a 10.
c) Valors que es transmeten: fins a 10 punts.
Es tindran en compte els valors treballats amb les persones participants, la reflexió que ha suposat per al grup i la manera en la qual finalment es reflecteixen en el projecte presentat. Baixa de 0 a 3, mitjana 4 a 7, i alta de 8 a 10.
d) Temàtica social que recull el treball: fins a 10 punts.
El jurat analitzarà el contingut del projecte, i si aborda i de quina manera una temàtica social del món actual, en funció de la categoria en la qual es presente. Baixa de 0 a 3, mitjana 4 a 7, i alta de 8 a 10.
e) Treball en grup: fins a 10 punts.
Serà puntuable l’elaboració col·laborativa, de 0 a 6 punts, i la presència equilibrada de dones i homes en l’equip de 0 a 4 punts (0 punts si l’equip d’elaboració no respecta la presència equilibrada entre dones i homes, en els termes de la disposició addicional primera de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, i 4 punts si es respecta la presència equilibrada).

El jurat en la corresponent acta elevarà proposta motivada de concessió dels premis a la persona titular de la direcció general de l’IVAJ.


Dotze. Resolució
1. D’acord amb el que es disposa en l’article 9.3 d’Ordre 2/2018, de 23 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, correspondrà a la persona titular de la direcció general de l’IVAJ la resolució de la convocatòria, que serà emesa en el termini màxim de 2 mesos des de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.
2. La resolució serà publicada en la pàgina web de l’IVAJ i es notificarà per mitjans electrònics a totes les persones sol·licitants.

Tretze. Difusió de les obres premiades
1. L’IVAJ divulgarà com a bones pràctiques els projectes premiats durant un màxim de cinc anys. Per aquest concepte, les persones autores, als qui se’ls reconeix la propietat intel·lectual, no reportaran cap dret, tot això d’acord amb el que es disposa en l’article 13 de l’Ordre 2/2018, de 23 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.
2. La participació en la convocatòria implica la cessió dels projectes, sense necessitat d’autorització posterior. La finalitat d’aquesta cessió és que estiguen disponibles per a la seua consulta per altres entitats que tinguen idèntics fins de treball amb la infància i la joventut.

Catorze. Acceptació de la normativa reguladora
La participació en la present convocatòria implica l’acceptació de la normativa que la regula.

Quinze. Entrada en vigor
Aquesta resolució entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Contra la present resolució, que esgota la via administrativa, podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptats des de l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d’acord amb el que s’estableix per la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.
Potestativament, podrà interposar-se recurs de reposició, davant la Direcció General de l’IVAJ, en el termini d’un mes comptat a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució, segons el que es preveu en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

València, 6 de juliol de 2022.– El director general de l’Institut Valencià de la Joventut: Jesús Martí Nadal.

linea
Mapa web