Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, pel qual estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat. [2019/7139]

(DOGV núm. 8590 de 12.07.2019) Ref. Base de dades 006503/2019

DECRET 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, pel qual estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat. [2019/7139]
PREÀMBUL

El Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, ha determinat les conselleries en què s’organitza l’administració de la Generalitat. Aquesta norma organitzativa ha sigut completada, pel que fa a les secretaries autonòmiques, pel Decret 7/2019, de 20 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les secretaries autonòmiques de l’Administració del Consell. En conseqüència, és procedent adoptar les mesures organitzatives necessàries per a establir l’estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries, amb l’objectiu primordial d’atendre amb eficàcia les competències que s’han atribuït a cada un dels departaments esmentats.
En virtut d’això, i fent ús de les atribucions conferides en l’article 64 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, a proposta del president de la Generalitat, i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 5 de juliol de 2019,

DECRETE

TÍTOL I
Estructura i competències dels òrgans superiors
i directius de la Presidència de la Generalitat

CAPÍTOL I
Organització general de la Presidència

Article 1. Competències del President de la Generalitat
1. Al president de la Generalitat, com més alt representant de la Comunitat Valenciana, li corresponen les funcions establides en l’article 10 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell.
2. El president de la Generalitat, en la seua condició de representant ordinari de l’Estat en la Comunitat Valenciana, promulga, en nom del rei, les lleis de la Generalitat.
3. El president de la Generalitat, com a president del Consell, dirigeix i coordina les accions de govern, sense perjuí de les atribucions i responsabilitats de les persones titulars de cada conselleria.
4. El president de la Generalitat és l’òrgan jeràrquic superior del departament i exerceix totes les atribucions conferides per la Llei del Consell, i les que estableix l’article 2 del Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions, i qualsevol altra que li atorgue l’ordenament jurídic en l’esmentat àmbit competencial.

Article 2. Organització de la Presidència de la Generalitat
1. Sota la direcció superior del President, la Presidència s’estructura en tres nivells: nivell superior i nivell directiu, de conformitat amb el que es disposa en el present decret, i nivell administratiu.
2. El nivell administratiu de la Presidència està constituït per totes les unitats dependents directament dels òrgans superiors i del nivell directiu. Amb posterioritat a l’aprovació del reglament orgànic i funcional de la Presidència mitjançant Decret del Consell, el nivell administratiu de la Presidència es desenvoluparà en el corresponent Decret del President de desplegament, amb l’informe favorable previ de les conselleries competents en matèria d’hisenda i de funció pública.


CAPÍTOL II
Òrgans superiors i directius de la Presidència

Secció primera
Estructura dels òrgans superiors i directius

Article 3. Estructura dels òrgans superiors i directius
1. Sota l’autoritat del president, la Presidència de la Generalitat està integrada pels òrgans superiors i centres directius següents:
a) Secretaria Autonòmica de Presidència
b) Secretaria Autonòmica de Promoció Institucional i Cohesió Territorial
c) Secretaria Autonòmica de Comunicació
d) Secretaria Autonòmica per a la Unió Europea i Relacions Externes
e) Secretaria Autonòmica de Turisme
f) Advocacia General de la Generalitat
g) Sotssecretaria.
h) Direcció General de Coordinació de l’Acció del Govern
i) Direcció General de Relacions amb les Corts
j) Direcció General de Coordinació del Diàleg Social
k) Direcció General de Promoció Institucional
l) Direcció General d’Administració Local
m) Direcció General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament
n) Direcció General de Relacions Informatives
o) Direcció General d’Anàlisi i Polítiques Públiques
p) Direcció General de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat
q) Direcció General de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional
r) Direcció General de Turisme
s) Direcció General de l’Advocacia General.
2. Així mateix, i sota la dependència directa de la persona titular de la Presidència de la Generalitat, està el Gabinet del President, amb rang de direcció general.


Secció segona
Gabinet del President

Article 4. Gabinet del President
El Gabinet del President exerceix les funcions de programació i desenvolupament dels actes del president de la Generalitat; coordinació de l’agenda institucional del president, i de la de les persones integrants del Consell i dels alts càrrecs de l’Administració de la Generalitat, així com la direcció del protocol dels actes de caràcter representatiu.

Secció tercera
Secretaria Autonòmica de Presidència
i òrgans directius dependents

Article 5. Secretaria Autonòmica de Presidència i òrgans directius dependents
1. La Secretaria Autonòmica de Presidència és l’òrgan de suport a la Presidència de la Generalitat que exerceix les funcions establides en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d’assessorament al president i impuls de l’acció política i interdepartamental del Consell; coordinació general de la seua política legislativa; coordinació de les secretaries autonòmiques i de les sotssecretaries, especialment pel que fa a aquelles actuacions que s’hagen de sotmetre a l’aprovació del Consell; relacions amb les Corts i amb les altres institucions de la Generalitat; Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i altres publicacions de la Generalitat; Registre d’Òrgans Col·legiats; Registre de Convenis de la Generalitat; i qualssevol altres funcions que li atribuïsca la vigent legislació o se li assignen reglamentàriament.

2. De la Secretària Autonòmica de Presidència depenen els centres directius següents:
a) Direcció General de Coordinació de l’Acció del Govern
b) Direcció General de Relacions amb les Corts
c) Direcció General de Coordinació del Diàleg Social.

Article 6. Direcció General de Coordinació de l’Acció del Govern
La Dirección General de Coordinación de la Acción del Gobierno ejerce las funciones establecidas en el artículo 70 de la Ley 5/1983, de 30 de diciembre, del Consell, y las demás previstas en el ordenamiento jurídico, para el apoyo a la Presidencia, el establecimiento de las directrices generales de la acción del Consell, la coordinación del programa legislativo del Consell y la coordinación de la ejecución de los acuerdos del Consell, sin perjuicio de lo que establece el artículo 24 del presente decreto.


Article 7. Direcció General de Relacions amb les Corts
La Direcció General de Relacions amb les Corts exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, respecte de les relacions amb les Corts, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, les publicacions de la Generalitat, el Registre d’Òrgans Col·legiats i el Registre de Convenis de la Generalitat.

Article 8. Direcció General de Coordinació del Diàleg Social
La Direcció General de Coordinació del Diàleg Social exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, respecte al manteniment de les relacions amb les institucions que afecten els interessos de la Comunitat Valenciana, així com l’impuls del contacte institucional, i la coordinació de les actuacions que se’n deriven.


Secció quarta
Secretaria Autonòmica de Promoció Institucional
i Cohesió Territorial i òrgans directius dependents

Article 9. Secretaria Autonòmica de Promoció Institucional i Cohesió Territorial i òrgans directius dependents
1. La Secretaria Autonòmica de Promoció Institucional i Cohesió Territorial exercirà les funcions establides en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de promoció i imatge institucional de la Generalitat i en matèria d’administració local, cohesió territorial i lluita contra el despoblament, i també qualssevol altres que li atribuïsca la legislació vigent o se li assignen reglamentàriament.
2. De la Secretaria Autonòmica de Promoció Institucional i Cohesió Territorial depenen els centres directius següents:
a) Direcció General de Promoció Institucional
b) Direcció General d’Administració Local
c) Direcció General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament.

Article 10. Direcció General de Promoció Institucional
La Direcció General de Promoció Institucional és el centre directiu a què correspon dur a terme les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, així com la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’imatge institucional i campanyes publicitàries.

Article 11. Direcció General d’Administració Local
La Direcció General d’Administració Local exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, relatives a l’estudi, informe i resolució dels assumptes referits al règim jurídic, personal, organització, béns i serveis de les entitats locals i de l’organització territorial, i també la tutela financera de les entitats locals.


Article 12. Direcció General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament
La Direcció General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, relatives a l’estudi, disseny, impuls, aplicació i seguiment de totes les mesures que la Generalitat tinga al seu abast en l’àmbit del repte demogràfic i la lluita contra el despoblament.

Secció cinquena
Secretaria Autonòmica de Comunicació
i òrgans directius dependents

Article 13. Secretaria Autonòmica de Comunicació i òrgans directius dependents
1. La Secretaria Autonòmica de Comunicació exercirà les funcions establides en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de política informativa, comunicació institucional de la Generalitat i relació amb els mitjans de comunicació social, intervenció administrativa en matèria de ràdio i televisió de competència de la Comunitat Valenciana, així com el suport per a l’anàlisi de les polítiques del Consell.

2. Per a l’exercici de les esmentades funcions, dependran orgànicament i funcionalment d’aquesta els funcionaris i les funcionàries del cos tècnic de comunicació i relacions informatives de l’Administració de la Generalitat, sense perjuí de l’òrgan administratiu on presten els seus serveis, segons les necessitats d’aquests. A més, a la Secretaria Autonòmica de Comunicació li competeix la superior coordinació dels departaments amb funcions de comunicació i relacions informatives de les entitats del sector públic autonòmic.
3. De la Secretaria Autonòmica de Comunicació depenen els centres directius següents:
a) Direcció General de Relacions Informatives
b) Direcció General d’Anàlisi i Polítiques Públiques.


Article 14. Direcció General de Relacions Informatives
La Direcció General de Relacions Informatives exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de política informativa, comunicació institucional de la Generalitat i relació amb els mitjans de comunicació social, i d’intervenció administrativa en matèria de ràdio i televisió de competència de la Comunitat Valenciana.


Article 15. Direcció General d’Anàlisi i Polítiques Públiques
La Direcció General d’Anàlisi i Polítiques Públiques exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, relatives a la preparació de la informació política i tècnica necessària per al disseny i avaluació de les polítiques públiques.

Secció sisena
Secretaria Autonòmica per a la Unió Europea
i Relacions Externes i òrgans directius dependents


Article 16. Secretaria Autonòmica per a la Unió Europea i Relacions Externes i òrgans directius dependents.
1. La Secretaria Autonòmica per a la Unió Europea i Relacions Externes assumeix les funcions que li atribueix l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de relacions externes i amb la Unió Europea, l’Administració de l’Estat i la de les comunitats autònomes.
2. De la Secretaria Autonòmica per a la Unió Europea i Relacions Externes depenen els centres directius següents:
a) Direcció General de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat
b) Direcció General de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional.

Article 17. Direcció General de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat
1. La Direcció General de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, relatives a la direcció i coordinació de les relacions del Consell amb els organismes de la Unió Europea i organitzacions interregionals i internacionals, l’acció exterior de la Generalitat, i la direcció i coordinació de les relacions del Consell amb l’Administració General de l’Estat.
2. La Direcció General de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat assumeix les funcions de la Delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les, per a la representació, defensa i promoció dels interessos multisectorials de la Comunitat Valenciana davant de les institucions i òrgans de la Unió Europea. A aquests efectes, prestarà el suport necessari als membres del Consell i al personal de l’administració de la Generalitat per a desenvolupar allí les seues funcions.

Article 18. Direcció General de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional
1. La Direcció General de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, relatives a la direcció i coordinació de les relacions del Consell amb altres comunitats autònomes.

2. La Direcció General de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional assumeix les funcions de la Delegació de la Comunitat Valenciana a Madrid.

Secció setena
Secretaria Autonòmica de Turisme i òrgan directiu dependent

Article 19. Secretaria Autonòmica de Turisme i òrgan directiu dependent
1. La Secretaria Autonòmica de Turisme assumeix les funcions de l’article 68 de la Llei 5/1983, en matèria de política turística, i control i supervisió de l’activitat i funcionament de Turisme Comunitat Valenciana.
2. La persona titular de la Secretaria Autonòmica serà el president o la presidenta de Turisme Comunitat Valenciana.
3. De la Secretaria Autonòmica de Turisme depén la Direcció General de Turisme.

Article 20. Direcció General de Turisme.
1. La Direcció General de Turisme exercirà les competències previstes en l’article 70 de la Llei del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de promoció i ordenació del turisme, així com les funcions de control, coordinació i supervisió de l’activitat i funcionament de Turisme Comunitat Valenciana, i les competències administratives en l’àmbit inspector i sancionador de l’activitat turística.

2. La persona titular de la Direcció General de Turisme serà el director o la directora de l’entitat Turisme Comunitat Valenciana.

Secció huitena
Advocacia General de la Generalitat

Article 21. Advocacia General de la Generalitat i òrgan directiu dependent
1. Correspon a l’Advocacia General de la Generalitat, sota la superior direcció de l’Advocat o Advocada General de la Generalitat, la prestació de l’assistència jurídica regulada en la Llei 10/2005, de 9 de desembre, de la Generalitat, d’assistència jurídica a la Generalitat. El seu titular tindrà rang de secretari o secretària autonòmica i, en cas de vacant, el càrrec d’Advocat o d’Advocada General de la Generalitat serà exercit per la persona titular de la Secretaria Autonòmica de Presidència.
2. De l’Advocacia General depén la Direcció General de l’Advocacia General.

Article 22. Direcció General de l’Advocacia General
La Direcció General de l’Advocacia General assumeix les funcions d’assistència jurídica en la seua doble funció d’assessorar en dret a l’administració i representar i defensar a aquesta davant els òrgans jurisdiccionals, d’acord amb el que s’estableix en la Llei 10/2005, de 9 de desembre, de la Generalitat.

Secció novena
Sotssecretaria

Article 23. Sotssecretaria
La Sotssecretaria assumeix les funcions establides en l’article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, així com la tramitació dels procediments de responsabilitat patrimonial i l’exercici de la potestat disciplinària respecte al personal adscrit a la Presidència, excepte en el supòsit que la sanció proposada siga la de separació del servei.


TÍTOL II
Estructura i competències dels òrgans superiors i directius de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat
i Polítiques Inclusives

CAPÍTOL I
Organització general de la Vicepresidència
i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

Article 24. Competències de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives
1. La persona titular de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives exerceix de portaveu i de secretària del Consell.
Així mateix, en la seua qualitat de vicepresidenta, s’encarregarà dels assumptes que el president de la Generalitat li encomane que formen part de les matèries de la competència d’aquest, especialment la representació del Consell per a la defensa dels seus interessos dins i fora del territori de la Comunitat Valenciana i la coordinació de l’acció del Consell. En la seua condició de vicepresidenta assumeix les funcions de la presidència del Consell en cas de vacant o absència d’aquesta.
2. La persona titular de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives és l’òrgan jeràrquic superior del departament i exerceix totes les atribucions conferides per la Llei del Consell en l’àmbit de les competències que estableix l’article 3 del Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions, i qualsevol altra que li atorgue l’ordenament jurídic en l’esmentat àmbit competencial.

Article 25. Organització de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives
1. Sota la direcció superior de la persona titular, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’estructura en tres nivells: nivell superior i nivell directiu, de conformitat amb el que es disposa en el present Decret, i nivell administratiu.

2. El nivell administratiu de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives està constituït per totes les unitats dependents directament dels òrgans superiors i del nivell directiu. Amb posterioritat a l’aprovació del reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives mitjançant Decret del Consell, el nivell administratiu es desenvoluparà en la corresponent Ordre de desplegament, amb l’informe favorable previ de les conselleries competents en matèria d’hisenda i de funció pública.

CAPÍTOL II
Òrgans superiors i directius de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

Secció primera
Estructura dels òrgans superiors i directius de la Vicepresidència
i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

Article 26. Estructura dels òrgans superiors i directius
1. Sota l’autoritat de la persona titular de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la dita conselleria està integrada pels òrgans superiors i centres directius següents:
a) Secretaria Autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials
b) Secretaria Autonòmica d’Igualtat i Diversitat
c) Secretaria Autonòmica de Planificació i Organització del Sistema
d) Sotssecretaria
e) Direcció General d’Atenció Primària i Autonomia Personal
f) Direcció General d’Acció Comunitària i Barris Inclusius.
g) Direcció General d’Infància i Adolescència
h) Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones
i) Direcció General d’Igualtat en la Diversitat
j) Direcció General de Diversitat Funcional i Salut Mental
k) Direcció General de Persones Majors
l) Direcció General de Gestió i Organització del Sistema
m) Direcció General d’Infraestructures de Serveis Socials
n) Direcció General de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials
2. Així mateix, i sota la dependència directa de la persona titular de la Vicepresidència està la Secretaria Autonòmica de la Vicepresidència, de la qual depenen la Direcció General de Coordinació Institucional de la Vicepresidència i la Direcció General del Secretariat i de la Portaveu del Consell.

Secció segona
Secretaria Autonòmica de la Vicepresidència

Article 27. Secretaria Autonòmica de la Vicepresidència
1. La Secretaria Autonòmica de la Vicepresidència exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de portaveu i Secretariat del Consell, organització general i suport a la Vicepresidència en aquells assumptes que en la seua qualitat de Vicepresidència li encomane la Presidència, especialment la representació del Consell per a la defensa dels seus interessos dins i fora del territori de la Comunitat Valenciana i la coordinació de l’acció del Consell. Així mateix, assumirà aquells assumptes que la Vicepresidència li encomane expressament en el seu àmbit competencial.
2. De la Secretaria Autonòmica de la Vicepresidència depenen els centres directius següents:
a) Direcció General de Coordinació Institucional de la Vicepresidència
b) Direcció General del Secretariat i de la Portaveu del Consell.

Article 28. Direcció General de Coordinació Institucional de la Vicepresidència
La Direcció General de Coordinació Institucional de la Vicepresidència exercirà les competències previstes en l’article 70 de la Llei del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, per al suport a la Vicepresidència en els assumptes que en la seua qualitat de Vicepresidència li siguen encomanats per la Presidència, especialment la representació del Consell per a la defensa dels seus interessos dins i fora del territori de la Comunitat Valenciana i la coordinació de l’acció del Consell.

Article 29. Direcció General del Secretariat i de la Portaveu del Consell
La Direcció General del Secretariat i de la Portaveu del Consell assumirà les funcions relatives al càrrec de portaveu i secretaria del Consell. Per a l’exercici aquestes funcions, la Vicepresidència comptarà amb l’Oficina de Suport a la Portaveu i l’Oficina del Secretariat del Consell.

Secció tercera
Secretaria Autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials

Article 30. Secretaria Autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials
La Secretaria Autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de direcció, coordinació i implementació de les polítiques d’igualtat d’oportunitats, d’atenció primària del sistema de serveis socials, servei d’atenció a les persones en situació de dependència i promoció de l’autonomia personal, polítiques de prevenció, protecció, promoció i participació dels xiquets, xiquetes i adolescents, desenvolupament comunitari, polítiques integrals d’atenció a barris inclusius i espai públic per a l’acció coordinada en la política d’accés a l’habitatge social per a col·lectius o persones vulnerables desenvolupada per la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.
2. De la Secretaria Autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials depenen els centres directius següents:
a) Direcció General d’Atenció Primària i Autonomia Personal
b) Direcció General d’Acció Comunitària i Barris Inclusius
c) Direcció General d’Infància i Adolescència.

Article 31. Direcció General d’Atenció Primària i Autonomia Personal
La Direcció General d’Atenció Primària i Autonomia Personal exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’atenció primària bàsica i específica social, atenció a la dependència i promoció de l’autonomia personal.

Article 32. Direcció General d’Acció Comunitària i Barris Inclusius
La Direcció General d’Acció Comunitària i Barris Inclusius exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de desenvolupament comunitari, voluntariat i barris, desenvolupament i gestió de la renda valenciana d’inclusió i altres prestacions socials i itineraris d’inclusió social, i gestió dels programes d’acció social de l’IRPF, per a l’acció coordinada en la política d’accés a l’habitatge social per a col·lectius o persones vulnerables desenvolupada per la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.


Article 33. Direcció General d’Infància i Adolescència
La Direcció General d’Infància i Adolescència exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de prevenció, protecció, promoció de drets i participació; mesures de protecció i responsabilitat penal establides per la legislació vigent en matèria d’infància i adolescència, i d’adopcions que siguen competència de la Generalitat.

Secció quarta
Secretaria Autonòmica d’Igualtat i Diversitat

Article 34. Secretaria Autonòmica d’Igualtat i Diversitat
La Secretaria Autonòmica d’Igualtat i Diversitat exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de direcció, coordinació i implementació de les polítiques d’igualtat de gènere, reconeixement dels drets de les dones i promoció de masculinitats igualitàries, lluita contra la violència de gènere i masclista, reconeixement de la diversitat ètnica i cultural, diversitat sexual i familiar, igualtat de tracte i no discriminació, programes d’atenció a persones amb diversitat funcional, foment de l’autonomia personal i reconeixement dels seus drets, promoció de l’envelliment actiu i prevenció de la soledat no escollida, atenció i protecció a persones majors i política residencial.

2. De la Secretaria Autonòmica d’Igualtat i Diversitat depenen els centres directius següents:
a) Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones
b) Direcció General d’Igualtat en la Diversitat
c) Direcció General de Diversitat Funcional i Salut Mental
d) Direcció General de Persones Majors.


Article 35. Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones
La Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de promoció de la igualtat de gènere, reconeixement dels drets de les dones i foment de masculinitats igualitàries, i prevenció i atenció integral a les dones víctimes de violència de gènere i als seus fills i filles.


Article 36. Direcció General d’Igualtat en la Diversitat
La Direcció General d’Igualtat en la Diversitat exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de polítiques de drets i reconeixement de la diversitat ètnica i cultural, diversitat sexual i familiar, igualtat de tracte, no discriminació i prevenció dels delictes d’odi i política migratòria.


Article 37. Direcció General de Diversitat Funcional i Salut Mental
La Dirección General de Diversidad Funcional y Salud Mental ejerce las funciones establecidas en el artículo 70 de la Ley 5/1983, de 30 de diciembre, del Consell, y las demás previstas en el ordenamiento jurídico, en materia de atención a las personas con diversidad funcional y la promoción de su autonomía personal, la atención residencial, la coordinación sociosanitaria y el reconocimiento de sus derechos.


Article 38. Direcció General de Persones Majors
La Direcció General de Persones Majors exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de promoció de l’envelliment actiu i prevenció de la soledat no escollida, atenció social a persones majors i atenció residencial.

Secció Cinquena
Secretaria Autonòmica de Planificació i Organització del Sistema

Article 39. Secretaria Autonòmica de Planificació i Organització del Sistema
La Secretaria Autonòmica de Planificació i Organització del Sistema exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d’impuls de polítiques de planificació estratègica, formació i qualificació professional, avaluació de polítiques públiques i de qualitat en matèria de serveis socials, així com la coordinació del mapa de serveis socials, d’infraestructures i gestió del sistema, per implementar el model social valencià.
2. De la Secretaria Autonòmica de Planificació i Organització del Sistema depenen els centres directius següents:
a) Direcció General de Gestió i Organització del Sistema
b) Direcció General d’Infraestructures de Serveis Socials
c) Direcció General de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials.

Article 40. Direcció General de Gestió i Organització del Sistema
La Direcció General de Gestió i Organització del Sistema exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de gestió i organització del sistema, especialment del contracte-programa municipal i la implementació de l’acció concertada.


Article 41. Direcció General d’Infraestructures de Serveis Socials
La Direcció General d’Infraestructures de Serveis Socials exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de planificació i coordinació de les infraestructures i centres del sistema públic de Serveis Socials, així com la coordinació i supervisió de l’Institut Valencià d’Atenció Social i Sanitària.


Article 42. Direcció General de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials
La Direcció General de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en les matèries contingudes en l’article 125 de la Llei 3/2019, 18 de febrer, de la Generalitat, de serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana.


Secció Sisena
Sotssecretaria

Article 43. Sotssecretaria
La Sotssecretaria, sota la directa dependència de la persona titular del departament, exercirà les competències establides en l’article 69 de la Llei del Consell, tramitació dels procediments de responsabilitat patrimonial, i l’exercici de la potestat disciplinària respecte al personal adscrit a la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, excepte en el supòsit que la sanció proposada siga la de separació del servei.

TÍTOL III
Estructura i competències dels òrgans superiors i directius de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge
i Arquitectura Bioclimàtica

CAPÍTOL I
Organització general de la Vicepresidència Segona
i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

Article 44. Competències de la persona titular de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
La persona titular de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica és l’òrgan jeràrquic superior del departament i exerceix totes les atribucions conferides per la Llei del Consell en l’àmbit de les competències que estableix l’article 4 del Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions, i qualsevol altra que li atorgue l’ordenament jurídic en l’esmentat àmbit competencial.
Així mateix, en la seua qualitat de vicepresident segon, s’encarregarà dels assumptes que el president de la Generalitat li encomane que formen part de les matèries de la competència d’aquest, especialment, la representació del Consell per a la defensa dels seus interessos dins i fora del territori de la Comunitat Valenciana i la coordinació de l’acció del Consell. En la seua condició de vicepresident segon assumeix a les funcions de la presidència del Consell en cas de vacant o absència d’aquesta i de la Vicepresidència.

Article 45. Organització de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
1. Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica s’estructura en tres nivells: nivell superior i nivell directiu, de conformitat amb el que es disposa en el present Decret, i nivell administratiu.
2. El nivell administratiu de la Conselleria està constituït per totes les unitats dependents directament dels òrgans superiors i del nivell directiu. Amb posterioritat a l’aprovació del reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica mitjançant Decret del Consell, el nivell administratiu es desenvoluparà en la corresponent Ordre de desplegament, amb l’informe favorable previ de les conselleries competents en matèria d’hisenda i de funció pública.

CAPÍTOL II
Òrgans superiors i directius de la Vicepresidència Segona
i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

Secció primera
Estructura dels òrgans superiors i directius

Article 46. Estructura dels òrgans superiors i directius
1. Sota l’autoritat de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, l’esmentada conselleria està integrada pels òrgans superiors i centres directius següents:
a) Secretaria Autonòmica d’Habitatge i Funció Social
b) Secretaria Autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica
c) Sotssecretaria
d) Direcció General d’Habitatge i Regeneració Urbana
e) Direcció General d’Emergència Habitacional, Funció Social de l’Habitatge, i Observatori de l’Hàbitat i Segregació Urbana
f) Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica
g) Direcció General d’Innovació Ecològica en la Construcció.
2. Així mateix, i sota la dependència directa de la persona titular de la Vicepresidència Segona està la Direcció General de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona.
Secció segona
Direcció General de Coordinació Institucional
de la Vicepresidència Segona

Article 47. Direcció General de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona
La Direcció General de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona és l’òrgan de suport d’aquesta Vicepresidència, que exerceix les funcions de coordinació en les matèries que el president de la Generalitat encomane o delegue al Vicepresident Segon, de conformitat amb el que preveu l’article 15.1 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i en totes aquelles que li encarregue la persona titular de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica en el seu àmbit competencial.

Secció tercera
Secretaria Autonòmica d’Habitatge i Funció Social

Article 48. Secretaria Autonòmica d’Habitatge i Funció Social i òrgans directius dependents
1. La Secretaria Autonòmica d’Habitatge i Funció Social exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d’habitatge i la seua funció social, regeneració urbana, patrimoni públic de l’habitatge i situacions d’emergència habitacional.
2. De la Secretaria Autonòmica d’Habitatge i Funció Social depenen els centres directius següents:
a) Direcció General d’Habitatge i Regeneració Urbana
b) Direcció General d’Emergència Habitacional, Funció Social de l’Habitatge, i Observatori de l’Hàbitat i Segregació Urbana

Article 49. Direcció General d’Habitatge i Regeneració Urbana
La Direcció General d’Habitatge i Regeneració Urbana exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de gestió, ampliació i millora del parc públic d’habitatge de la Generalitat; projectes i actuacions de regeneració urbana; promoció de sòl per a l’edificació d’habitatges i actuacions urbanes relacionades, i actuacions concertades amb les entitats locals en matèria de patrimoni, infraestructures i equipaments urbans.

Article 50. Direcció General d’Emergència Habitacional, Funció Social de l’Habitatge, i Observatori de l’Hàbitat i Segregació Urbana
La Direcció General d’Emergència Habitacional, Funció Social de l’Habitatge, i Observatori de l’Hàbitat i Segregació Urbana exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’estudi i anàlisi de la situació de l’habitatge en la Comunitat Valenciana i de les necessitats dels sectors més desfavorits; desenvolupament de mesures per a atendre situacions d’emergència habitacional i, especialment, programes d’intermediació en situacions de desnonament; disseny i execució de plans d’ajudes al lloguer i la promoció d’habitatges socials, i lluita contra la pobresa energètica.


Secció quarta
Secretaria Autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica
i Sostenibilitat Energètica

Article 51. Secretaria Autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica
1. La Secretaria Autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica exercirà les funcions establides en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de qualitat en l’edificació, amb especial atenció a l’eco-innovació constructiva i a l’arquitectura sostenible resilient, per a contribuir a un model energètic sostenible i a una economia baixa en carboni.
2. De la Secretaria Autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica depenen els centres directius següents:
a) Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica
b) Direcció General d’Innovació Ecològica en la Construcció.

Article 52. Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica
La Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’arquitectura i qualitat en l’edificació, rehabilitació del parc edificat, amb especial atenció a la sostenibilitat, a la millora de l’accessibilitat i a l’eficiència energètica, així com la formació per a l’ocupació verda lligada a aquestes actuacions.


Article 53. Direcció General d’Innovació Ecològica en la Construcció
La Direcció General d’Innovació Ecològica en la Construcció exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de foment de l’eco-disseny, sistemes de gestió ambiental, compra pública verda, petjada ambiental i etiqueta ecològica en l’àmbit de la construcció; així com la col·laboració amb el departament competent en matèria de medi ambient per a la gestió i reciclatge de residus de la construcció i demolició.


Secció cinquena
Sotssecretaria

Article 54. Sotssecretaria
La Sotssecretaria assumeix les funcions establides en l’article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, així com la tramitació dels procediments de responsabilitat patrimonial i l’exercici de la potestat disciplinària respecte al personal adscrit a la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, excepte en el supòsit que la sanció proposada siga la de separació del servei.


TÍTOL IV
Estructura i competències dels òrgans superiors i directius
de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic

CAPÍTOL I
Organització general de la Conselleria d’Hisenda
i Model Econòmic

Article 55. Competències de la persona titular de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic
La persona titular de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic és l’òrgan jeràrquic superior del departament i exerceix totes les atribucions conferides per la Llei del Consell en l’àmbit de les competències que estableix l’article 5 del Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions, i qualsevol altra que li atorgue l’ordenament jurídic en l’esmentat àmbit competencial.


Article 56. Organització de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic
1. Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic s’estructura en tres nivells: nivell superior i nivell directiu, de conformitat amb el que es disposa en el present Decret, i nivell administratiu.
2. El nivell administratiu de la Conselleria està constituït per totes les unitats dependents directament dels òrgans superiors i del nivell directiu. Amb posterioritat a l’aprovació del reglament orgànic i funcional de la conselleria d’Hisenda i Model Econòmic mitjançant Decret del Consell, el nivell administratiu es desenvoluparà en la corresponent Ordre de desplegament, amb l’informe favorable previ de les conselleries competents en matèria d’hisenda i de funció pública.



CAPÍTOL II
Òrgans superiors i directius de la Conselleria d’Hisenda
i Model Econòmic

Secció primera
Estructura dels òrgans superiors i directius

Article 57. Estructura dels òrgans superiors i directius
Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic està integrada pels òrgans superiors i centres directius següents:
a) Secretaria Autonòmica de Model Econòmic i Finançament
b) Secretaria Autonòmica d’Hisenda
c) Intervenció General
d) Sotssecretaria
e) Direcció General del Sector Públic i Patrimoni

f) Direcció General de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera
g) Direcció General de Fons Europeus
h) Direcció General de Pressupostos
i) Direcció General de Tributs i Joc
j) Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions
k) Direcció General de la Intervenció.

Secció Segona
Secretaria Autonòmica de Model Econòmic i Finançament

Article 58. Secretaria Autonòmica de Model Econòmic i Finançament i òrgans directius dependents
1. La Secretaria Autonòmica de Model Econòmic i Finançament exerceix les funcions establides en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de política financera, model econòmic i finançament, sector públic empresarial i fundacional de la Generalitat i consorcis no sanitaris adscrits a la Generalitat, patrimoni, projectes i fons europeus.
2. De la Secretaria Autonòmica de Model Econòmic i Finançament depenen els centres directius següents:
a) Direcció General del Sector Públic i Patrimoni
b) Direcció General de Model Econòmic, Finançament i Política Financera
c) Direcció General de Fons Europeus

Article 59. Direcció General del Sector Públic i Patrimoni
La Direcció General del Sector Públic i Patrimoni exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, així com la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de patrimoni de la Generalitat, la seua gestió immobiliària i econòmica, i el parc mòbil de la Generalitat; anàlisi, planificació, ordenació, seguiment i avaluació per a la reestructuració i racionalització del sector públic empresarial i fundacional de la Generalitat i consorcis no sanitaris adscrits a la Generalitat, així com les de seguiment i control d’aquestes actuacions.


Article 60. Direcció General de Model Econòmic, Finançament i Política Financera
La Direcció General de Model Econòmic, Finançament i Política Financera exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’anàlisi, coordinació, seguiment, gestió, supervisió i execució de la política financera, l’impuls de la transformació del model econòmic i de la reforma del sistema de finançament autonòmic.

Article 61. Direcció General de Fons Europeus
La Direcció General de Fons Europeus exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de coordinació de finançament europeu, control i coordinació d’ajudes europees a la Generalitat, promoció del desenvolupament regional en el marc de polítiques regionals de la Unió Europea, fons europeus, així com la seua verificació i control, i el coneixement, seguiment i control de la participació de la Generalitat i el seu sector públic instrumental en projectes europeus.


Secció tercera
Secretaria Autonòmica d’Hisenda

Article 62. Secretaria Autonòmica d’Hisenda i òrgans directius dependents
1. La Secretaria Autonòmica d’Hisenda exercirà les funcions establides en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de política pressupostària, tributària, despesa pública, gestió de tresoreria, joc, i tecnologies de la informació i de la comunicació de l’Administració.
2. De la Secretaria Autonòmica d’Hisenda depenen els centres directius següents:
a) Direcció General de Pressupostos
b) Direcció General de Tributs i Joc
c) Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions.

Article 63. Direcció General de Pressupostos
La Direcció General de Pressupostos exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’elaboració i programació pressupostària, anàlisi, planificació i avaluació de la despesa pública de la Generalitat i, en concret, la tramitació i resolució de tots els assumptes que les disposicions vigents atribueixen a la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic en matèria de pressupostos de la Generalitat. Així mateix, correspon a la Direcció General de Pressupostos la direcció de les nòmines de la Generalitat.


Article 64. Direcció General de Tributs i Joc
La Direcció General de Tributs i Joc exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’ingressos tributaris, recaptació, gestió i inspecció de tributs i la resta de matèries d’índole fiscal que no estiguen atribuïdes a l’Agència Tributària Valenciana en la seua normativa reguladora, o es referisquen a les reclamacions economicoadministratives, així com en matèria de joc.

Article 65. Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions
La Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, respecte a l’Administració de la Generalitat i els seus organismes autònoms, en matèria de seguretat de la informació, planificació, coordinació, autorització i control de les tecnologies de la informació, les telecomunicacions i comunicacions corporatives i la teleadministració de la Generalitat, així com la contractació centralitzada dels serveis i subministraments en matèria de tecnologies de la informació i les telecomunicacions en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic instrumental.


Secció quarta
Intervenció General

Article 66. Intervenció General i òrgans directius dependents
1. La Intervenció General, a la persona titular de la qual li correspon el rang de secretària o secretari autonòmic, assumeix les funcions establides en la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i qualssevol altres atribuïdes per altres normes.
2. De la Intervenció General depén la Direcció General de la Intervenció.

Article 67. Direcció General de la Intervenció
La Direcció General de la Intervenció assumeix les competències en matèria de coordinació de les viceintervencions generals, en matèria d’expedients de despesa que se sotmeten al Consell, d’expedients sobre discrepàncies, en matèria d’ordres de servei i instruccions, de normativa relacionada amb control de la despesa i en la designació de representants en actes de recepció d’inversió, i altres matèries relacionades amb els assumptes interns de la Intervenció General.

Secció cinquena
Sotssecretaria

Article 68. Sotssecretaria
La Sotssecretaria, sota la directa dependència de la persona titular del departament, exercirà les competències establides en l’article 69 de la Llei del Consell, la tramitació dels procediments de responsabilitat patrimonial, i l’exercici de la potestat disciplinària respecte al personal adscrit a la conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, excepte en el supòsit que la sanció proposada siga la de separació del servei. Així mateix, assumirà les funcions corresponents a la Central de Compres i la Junta Superior de Contractació Administrativa de la Generalitat.


TÍTOL V
Estructura i competències dels òrgans superiors i directius de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública

CAPÍTOL I
Organització general de la Conselleria de Justícia, Interior
i Administració Pública

Article 69. Competències de la persona titular de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública
La persona titular de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública és l’òrgan jeràrquic superior del departament i exerceix totes les atribucions conferides per la Llei del Consell en l’àmbit de les competències que estableix l’article 6 del Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions, i qualsevol altra que li atorgue l’ordenament jurídic en l’esmentat àmbit competencial.


Article 70. Organització de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública
1. Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública s’estructura en tres nivells: nivell superior i nivell directiu, de conformitat amb el que es disposa en el present Decret, i nivell administratiu.
2. El nivell administratiu de la Conselleria està constituït per totes les unitats dependents directament dels òrgans superiors i del nivell directiu. Amb posterioritat a l’aprovació del reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública mitjançant Decret del Consell, el nivell administratiu es desenvoluparà en la corresponent Ordre de desplegament, amb l’informe favorable previ de les conselleries competents en matèria d’hisenda i de funció pública.


CAPÍTOL II
Òrgans superiors i directius de la Conselleria de Justícia, Interior
i Administració Pública

Secció primera
Estructura dels òrgans superiors i directius

Article 71. Estructura dels òrgans superiors i directius
Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública està integrada pels òrgans superiors i centres directius següents:
a) Secretaria Autonòmica de Justícia i Administració Pública
b) Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències
c) Sotssecretaria
d) Direcció General de Modernització i Relacions amb l’Administració de Justícia
e) Direcció General de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia
f) Direcció General de Planificació Estratègica, Qualitat i Modernització de l’Administració Pública
g) Direcció General de Funció Pública.

Secció segona
Secretaria Autonòmica de Justícia i Administració Pública

Article 72. Secretaria Autonòmica de Justícia i Administració Pública i òrgans directius dependents
1. La Secretaria Autonòmica de Justícia i Administració Pública exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de justícia, reformes democràtiques, consultes populars, col·legis professionals, fundacions, associacions, registres i notariat, així com les competències en matèria de funció pública.
2. De la Secretaria Autonòmica de Justícia i Administració Pública depenen els centres directius següents:
a) Direcció General de Modernització i Relacions amb l’Administració de Justícia
b) Direcció General de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia
c) Direcció General de Planificació Estratègica, Qualitat i Modernització de l’Administració Pública
d) Direcció General de Funció Pública.

Article 73. Direcció General de Modernització i Relacions amb l’Administració de Justícia
La Direcció General de Modernització i Relacions amb l’Administració de Justícia exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de relacions amb la justícia, infraestructures judicials, modernització tecnològica de l’Administració de Justícia, gestió dels recursos materials i humans, i formació del personal al servei de l’Administració de Justícia; col·legis professionals, associacions, registres i notariat, unions de fet, i la relació amb la professió titulada de gestor administratiu.

Article 74. Direcció General de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia
La Direcció General Reformes de Democràtiques i Accés a la Justícia exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’assistència jurídica gratuïta, mediació, assistència a les víctimes del delicte, ajudes a les víctimes del terrorisme, i dels instruments que aprofundisquen en el desenvolupament democràtic i en la promoció dels drets.

Article 75. Direcció General de Planificació Estratègica, Qualitat i Modernització de l’Administració Pública
La Direcció General de Planificació Estratègica, Qualitat i Modernització de l’Administració Pública exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’inspecció general de serveis, simplificació administrativa, planificació i innovació per a la implementació de noves tècniques d’organització i instruments de treball tendents a la millora de l’eficiència i eficàcia de l’Administració Pública, així com el desenvolupament i aplicació de les diferents eines d’impuls, difusió i gestió del coneixement en l’àmbit de l’Administració.

Article 76. Direcció General de Funció Pública
La Direcció General de Funció Pública, en relació amb el personal al servei de l’administració de la Generalitat, exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de funció pública, ordenació, selecció, provisió, relacions sindicals, formació del personal al servei de l’Administració de la Generalitat i aprovació, gestió i resolució de les ajudes destinades al finançament dels plans de formació destinats al personal al servei de les entitats locals de la Comunitat Valenciana.

Secció tercera
Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències

Article 77. Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències
La Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d’interior, seguretat pública, coordinació de policies locals, gestió de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana, espectacles, establiments públics, activitats recreatives i socioculturals, protecció civil, extinció d’incendis i gestió d’emergències.

Secció quarta
Sotssecretaria

Article 78. Sotssecretaria
La Sotssecretaria assumeix les funcions establides en l’article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, la tramitació dels procediments de responsabilitat patrimonial; l’exercici de la potestat disciplinària respecte al personal adscrit a la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, excepte en el supòsit que la sanció proposada siga la de separació del servei, així com les funcions relatives a consultes populars i processos electorals.

TÍTOL VI
Estructura dels òrgans superiors i directius
de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport

CAPÍTOL I
Organització general
de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport

Article 79. Competències de la persona titular de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport
La persona titular de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport és l’òrgan jeràrquic superior del departament i exerceix totes les atribucions conferides per la Llei del Consell en l’àmbit de les competències que estableix l’article 7 del Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions, i qualsevol altra que li atorgue l’ordenament jurídic en l’esmentat àmbit competencial.


Article 80. Organització de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport
1. Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport s’estructura en tres nivells: nivell superior i nivell directiu, de conformitat amb el que es disposa en el present Decret, i nivell administratiu.
2. El nivell administratiu de la Conselleria està constituït per totes les unitats dependents directament dels òrgans superiors i del nivell directiu. Amb posterioritat a l’aprovació del reglament orgànic i funcional de la conselleria d’Educació, Cultura i Esport mitjançant Decret del Consell, el nivell administratiu es desenvoluparà en la corresponent Ordre de desplegament, amb l’informe favorable previ de les conselleries competents en matèria d’hisenda i de funció pública.

CAPÍTOL II
Òrgans superiors i directius
de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport

Secció primera
Estructura dels òrgans superiors i directius

Article 81. Estructura dels òrgans superiors i directius
Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport està integrada pels òrgans superiors i centres directius següents:
a) Secretaria Autonòmica d’Educació i Formació Professional
b) Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport
c) Sotssecretaria
d) Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació
e) Direcció General de Centres Docents
f) Direcció General de Personal Docent
g) Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial
h) Direcció General d’Inclusió Educativa
i) Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme
j) Direcció General d’Infraestructures Educatives
k) Direcció General de Cultura i Patrimoni
l) Direcció General de l’Esport.

Secció segona
Secretaria Autonòmica d’Educació i Formació Professional

Article 82. Secretaria Autonòmica d’Educació i Formació Professional i òrgans directius dependents
1. La Secretaria Autonòmica d’Educació i Formació Professional exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de política educativa, formació professional, política lingüística, personal docent, personal no docent d’atenció educativa en centres docents i el foment de la participació dels diferents sectors de la comunitat educativa. Així mateix, assumeix directament la superior direcció de la inspecció educativa i la formació del professorat.
2. De la Secretaria Autonòmica d’Educació i Formació Professional depenen els centres directius següents:
a) Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació
b) Direcció General de Centres Docents
c) Direcció General de Personal Docent
d) Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial
e) Direcció General d’Inclusió Educativa
f) Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme
g) Direcció General d’Infraestructures Educatives.

Article 83. Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació
La Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’innovació educativa, ordenació acadèmica, avaluació general del sistema educatiu pel que fa als ensenyaments no universitaris, anàlisi del seu resultat i la proposta de mesures, iniciatives i actuacions per a la millora de la qualitat de l’educació.


Article 84. Direcció General de Centres Docents
La Direcció General de Centres Docents exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de centres docents i serveis educatius, tot això referit a educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat, educació a distància i educació de persones adultes, així com la planificació educativa ordinària.

Article 85. Direcció General de Personal Docent
La Direcció General de Personal Docent exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de proposta i execució de la política de personal docent de la conselleria, excepte en aquelles matèries atribuïdes a la conselleria amb competència en administració pública.


Article 86. Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial
La Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de formació professional en tots els seus àmbits, així com els ensenyaments de règim especial, a excepció dels ensenyaments artístics superiors.

Article 87. Direcció General d’Inclusió Educativa
La Direcció General d’Inclusió Educativa exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’inclusió educativa i del personal no docent d’atenció educativa en centres docents.

Article 88. Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme
La Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de política lingüística, traducció i correcció de textos, i multilingüisme en l’àmbit dels ensenyaments no universitaris.

Article 89. Direcció General d’Infraestructures Educatives
La Direcció General d’Infraestructures Educatives exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de proposta, planificació, programació, gestió i execució de les infraestructures educatives, així com la seua contractació, assistència i gestió econòmica-administrativa.


Secció tercera
Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport


Article 90. Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport
1. La Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de proposta i execució de la política cultural relativa a teatre, música, cine, dansa, circ, exposicions i museus, llibre, biblioteques, arxius, patrimoni cultural valencià, esport, pilota valenciana, la gestió de les infraestructures culturals i esportives, i ajudes i subvencions de l’àmbit cultural i esportiu. Així mateix, assumeix directament la coordinació, control i supervisió de les entitats que integren el sector públic instrumental cultural de la Generalitat.
2. De la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport depenen els centres directius següents:
a) Direcció General de Cultura i Patrimoni
b) Direcció General de l’Esport.


Article 91. Direcció General de Cultura i Patrimoni
La Direcció General de Cultura i Patrimoni exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de conservació, protecció, enriquiment, restauració, difusió i foment del patrimoni cultural valencià, tant moble com immoble, museus, polítiques de foment del llibre i la lectura, patrimoni bibliogràfic, gestió de biblioteques, arxius, suport tècnic, i promoció cultural, així com la promoció, impuls i investigació de les tradicions i institucions tradicionals del poble valencià.

Article 92. Direcció General de l’Esport
La Direcció General de l’Esport exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de foment i promoció de l’activitat esportiva, dinamització de la pràctica esportiva ciutadana, relació i col·laboració amb les entitats i organismes esportius, cooperació amb entitats privades que fomenten l’esport, especialment, per la seua singularitat, les vinculades a la pilota valenciana, i coordinació dels esdeveniments de caràcter esportiu organitzats per la Generalitat.


Secció quarta
Sotssecretaria

Article 93. Sotssecretaria
La Sotssecretaria, sota la directa dependència de la persona titular del departament, exercirà les funcions establides en l’article 69 de la Llei del Consell, així com la tramitació dels procediments de responsabilitat patrimonial i l’exercici de la potestat disciplinària, respecte al personal adscrit a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, excepte en el supòsit que la sanció proposada siga la de separació del servei.


TÍTOL VII
Estructura i competències dels òrgans superiors i directius
de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

CAPÍTOL I
Organització general
de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

Article 94. Competències de la persona titular de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

La persona titular de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública és l’òrgan jeràrquic superior del departament i exerceix totes les atribucions conferides per la Llei del Consell, en l’àmbit de les competències que estableix l’article 8 del Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions, i qualsevol altra que li atorgue l’ordenament jurídic en l’esmentat àmbit competencial.

Article 95. Organització de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública
1. Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria de Sanitat i Salut Pública s’estructura en tres nivells: nivell superior i nivell directiu, de conformitat amb el que es disposa en el present decret, i nivell administratiu.
2. El nivell administratiu de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública està constituït per totes les unitats dependents directament dels òrgans superiors i del nivell directiu. Amb posterioritat a l’aprovació del reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública mitjançant Decret del Consell, el nivell administratiu es desenvoluparà en la corresponent Ordre de desplegament, amb l’informe favorable previ de les conselleries competents en matèria d’hisenda i de funció pública.


CAPÍTOL II
Òrgans superiors i directius
de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

Secció primera
Estructura dels òrgans superiors i directius

Article 96. Estructura dels òrgans superiors i directius
Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública està integrada pels òrgans superiors i centres directius següents:
a) Secretaria Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic
b) Secretaria Autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària
c) Sotssecretaria
d) Direcció General d’Assistència Sanitària
e) Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris
f) Direcció General de Salut Pública i Addiccions
g) Direcció General de Règim Econòmic i Infraestructures
h) Direcció General d’Investigació i Alta Inspecció Sanitària
i) Direcció General de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient
j) Direcció General de Recursos Humans


Secció segona
Secretaria Autonòmica
de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic

Article 97. Secretaria Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic i òrgans directius dependents
1. La Secretaria Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de salut pública, assistència sanitària, gestió i administració del sistema valencià de salut, dirigint i coordinant en matèria sanitària els centres directius i les unitats administratives que s’adscriguen sota la seua dependència; així com les funcions relatives a recursos farmacèutics, a la racionalització de l’ús del medicament i la coordinació de les actuacions i aplicació dels plans de salut de la Comunitat Valenciana.

2. De la Secretaria Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic depenen els centres directius següents:
a) Direcció General d’Assistència Sanitària
b) Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris
c) Direcció General de Salut Pública i Addiccions

Article 98. Direcció General d’Assistència Sanitària
La Direcció General d’Assistència Sanitària exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de planificació i gestió dels recursos assistencials, programes i serveis sanitaris, gestió de l’activitat assistencial i dels centres sanitaris, atenció sanitària a la cronicitat, salut mental, urgències i emergències.


Article 99. Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris
La Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de planificació de recursos farmacèutics, ordenació farmacèutica, racionalització i control de l’ús del medicament, provisió i assistència farmacèutica, així com prestacions complementàries.

Article 100. Direcció General de Salut Pública i Addiccions
La Direcció General de Salut Pública i Addiccions exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de coordinació de centres i programes de salut pública i estratègies de salut especialment orientades cap a la prevenció, protecció i promoció de la salut; vigilància i control epidemiològic; drogodependència i altres addiccions; seguretat alimentària i totes aquelles actuacions que garantisquen la salut de la població.


Secció tercera
Secretaria Autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària

Article 101. Secretaria Autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària i òrgans directius dependents
1. La Secretaria Autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària exercirà les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de coordinació i planificació sanitària, recursos econòmics, alta inspecció sanitària, acreditació, autorització i registre de centres, serveis i establiments sanitaris i d’investigació sanitària, prevenció de riscos laborals en l’àmbit sanitari, sistemes i tecnologies de la informació i la comunicació en l’àrea de la sanitat, així com la planificació i avaluació de les aplicacions d’ús clínic.

2. De la Secretaria Autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària depenen els centres directius següents:
a) Direcció General de Règim Econòmic i Infraestructures
b) Direcció General d’Investigació i Alta Inspecció Sanitària
c) Direcció General de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient
Article 102. Direcció General de Règim Econòmic i Infraestructures
La Direcció General de Règim Econòmic i Infraestructures exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de gestió econòmica, pressupostària i comptable, costos i facturació, infraestructures i el seu manteniment, així com la coordinació i control de la gestió pressupostària i econòmica de les fundacions i consorcis adscrits a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.


Article 103. Direcció General d’Investigació i Alta Inspecció Sanitària
La Direcció General d’Investigació i Alta Inspecció Sanitària exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’investigació i innovació sanitària, inspecció de la cartera de serveis del sistema sanitari valencià, acreditació, autorització i registre de centres, serveis i establiments sanitaris i d’investigació sanitària, tutela dels drets i deures de la ciutadania en matèria de salut i la inspecció de centres i serveis sanitaris públics i privats, el control i la inspecció de les prestacions de la seguretat social i farmacèutiques, així com el control i vigilància de l’activitat dels departaments de salut en règim de concessió.


Article 104. Direcció General de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient
La Direcció General de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic en matèria de planificació, seguiment i avaluació del sistema valencià de salut per a millorar l’eficàcia i l’eficiència en la gestió dels processos i en la prestació dels serveis, avaluació de les tecnologies sanitàries i els procediments clínics, qualitat assistencial i seguretat del pacient, col·laboració amb les associacions de pacients, de ciutadans i ciutadanes, i de voluntariat, tot vetlant pel compliment de la protecció dels drets de les i dels pacients, assegurament i sistemes d’informació sanitària, sistemes i tecnologies de la informació i la comunicació en l’àrea de la sanitat, així com la planificació i avaluació de les aplicacions d’ús clínic.


Secció quarta
Sotssecretaria

Article 105. Sotssecretaria
1. La Sotssecretaria assumeix les funcions establides en l’article 69 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, la docència i formació del personal al servei del sistema valencià de salut, així com la tramitació dels procediments de responsabilitat patrimonial i l’exercici de la potestat disciplinària respecte al personal no estatutari adscrit a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, excepte en el supòsit que la sanció proposada siga la de separació del servei. Així mateix la Sotssecretaria assumeix les funcions de la Junta Central de Subministraments i la tramitació de la contractació per a l’aprovisionament de productes i serveis.
2. De la Sotssecretaria depén la Direcció General de Recursos Humans.

Article 106. Direcció General de Recursos Humans
La Direcció General de Recursos Humans exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de planificació dels recursos humans, gestió i tramitació dels assumptes relatius al personal al servei del sistema públic valencià de salut, prevenció de riscos laborals, registre, processos de selecció i provisió, assessorament jurídic i administratiu, relacions sindicals i condicions de treball, així com l’ordenació professional i el règim disciplinari del personal estatutari. Així mateix, li correspon exercir la direcció del personal estatutari en virtut del que disposa l’article 69.3 de la Llei 5/1983.

TÍTOL VIII
Conselleria d’Economia Sostenible,
Sectors Productius, Comerç i Treball

CAPÍTOL I
Organització general de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

Article 107. Competències de la persona titular de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
La persona titular de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball és l’òrgan jeràrquic superior del departament i exerceix totes les atribucions conferides per la Llei del Consell en l’àmbit de les competències que estableix l’article 9 del Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions, i qualsevol altra que li atorgue l’ordenament jurídic en l’esmentat àmbit competencial.

Article 108. Organització de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
1. Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball s’estructura en tres nivells: nivell superior i nivell directiu, de conformitat amb el que es disposa en el present Decret, i nivell administratiu.
2. El nivell administratiu de la Conselleria està constituït per totes les unitats dependents directament dels òrgans superiors i del nivell directiu. Amb posterioritat a l’aprovació del reglament orgànic i funcional de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball mitjançant Decret del Consell, el nivell administratiu es desenvoluparà en la corresponent Ordre de desplegament, amb l’informe favorable previ de les conselleries competents en matèria d’hisenda i de funció pública.

CAPÍTOL II
Òrgans superiors i directius de la Conselleria d’Economia
Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

Secció primera
Estructura dels òrgans superiors i directius

Article 109. Estructura dels òrgans superiors i directius
Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball està integrada pels òrgans superiors i centres directius següents:

a) Secretaria Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum
b) Secretaria Autonòmica d’Ocupació.
c) Sotssecretaria
d) Direcció General d’Economia Sostenible
e) Direcció General d’Emprenedoria i Cooperativisme
f) Direcció General d’Indústria, Energia i Mines
g) Direcció General d’Internacionalització
h) Direcció General de Comerç, Artesania i Consum
i) Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral.


Secció Segona
Secretaria Autonòmica d’Economia Sostenible,
Sectors Productius, Comerç i Consum

Article 110. Secretaria Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum i òrgans directius dependents
1. La Secretaria Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum exerceix les funcions establides en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d’economia sostenible, planificació econòmica, estadística, emprenedoria, foment del cooperativisme i de l’economia social, indústria, seguretat industrial, així com les d’energia, mineria, comerç interior i exterior, artesania i consum.
2. De la Secretaria Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum depenen els centres directius següents:

a) Direcció General d’Economia Sostenible
b) Direcció General d’Emprenedoria i Cooperativisme
c) Direcció General d’Indústria, Energia i Mines
d) Direcció General d’Internacionalització
e) Direcció General de Comerç, Artesania i Consum

Article 111. Direcció General d’Economia Sostenible
La Direcció General d’Economia Sostenible exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, així com la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’estudi i avaluació de l’economia valenciana, d’orientació, planificació i seguiment de les polítiques econòmiques generals i de competitivitat sectorials i territorials, així com la promoció de l’economia sostenible. Així mateix, establirà les directrius generals de la política creditícia en l’àmbit de les seues competències, promovent els instruments financers relacionats amb l’economia sostenible que a aquest efecte es constituïsquen en coordinació amb l’Institut Valencià de Finances, d’acord amb les previsions pressupostàries oportunes.


Article 112. Direcció General d’Emprenedoria i Cooperativisme
La Direcció General d’Emprenedoria i Cooperativisme exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, així com la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’estudi i avaluació de l’economia valenciana en l’àmbit de l’emprenedoria, el cooperativisme i l’economia social, de gestió estadística, així com la promoció de l’emprenedoria, el cooperativisme i l’economia social. Així mateix, establirà les directrius generals de la política creditícia en l’àmbit de les seues competències, promovent els instruments financers relacionats amb l’emprenedoria, el cooperativisme i l’economia social, que a aquest efecte es constituïsquen en coordinació amb l’Institut Valencià de Finances, d’acord amb les previsions pressupostàries oportunes.

Article 113. Direcció General d’Indústria, Energia i Mines
La Direcció General d’Indústria, Energia i Mines exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’indústria i seguretat industrial, així com l’elaboració, la gestió i l’execució d’actuacions per al desenvolupament i el foment dels sectors energètic i miner.

Article 114. Direcció General d’Internacionalització
La Direcció General d’Internacionalització exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’elaboració, gestió i execució d’actuacions per al desenvolupament i el foment del comerç exterior, captació d’inversions sostenibles, defensa de la internacionalització dels sectors empresarials de la Comunitat Valenciana i de la seua projecció i defensa en el mercat global.


Article 115. Direcció General de Comerç, Artesania i Consum
La Direcció General de Comerç, Artesania i Consum exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’ordenació territorial de l’activitat comercial en la Comunitat Valenciana, comerç interior, artesania i protecció i defensa de les persones consumidores i usuàries.

Secció tercera
Secretaria Autonòmica d’Ocupació

Article 116. Secretaria Autonòmica d’Ocupació i òrgan directiu dependent
1. La Secretaria Autonòmica d’Ocupació exercirà les funcions establides en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de treball, seguretat i salut laboral, foment de l’ocupació, conciliació laboral, inspecció de treball, intermediació en el mercat laboral i relacions laborals, activitat i funcionament de LABORA (Servei Valencià d’Ocupació i Formació), i exercirà la direcció d’aquesta entitat.
2. De la Secretaria Autonòmica d’Ocupació depén la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral

Article 117. Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral
La Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de treball, conciliació laboral, inspecció de treball, seguretat laboral i relacions laborals.


Secció quarta
Sotssecretaria

Article 118. Sotssecretaria
La Sotssecretaria, sota la directa dependència de la persona titular del departament, exercirà les funcions establides en l’article 69 de la Llei del Consell, la tramitació dels procediments de responsabilitat patrimonial, i l’exercici de la potestat disciplinària respecte al personal adscrit a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, excepte en el supòsit que la sanció proposada siga la de separació del servei.


TÍTOL IX
Estructura dels òrgans superiors i directius de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

CAPÍTOL I
Organització general de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

Article 119. Competències de la persona titular de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
La persona titular de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica és l’òrgan jeràrquic superior del departament i exerceix totes les atribucions conferides per la Llei del Consell en l’àmbit de les competències que estableix l’article 10 del Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions, i qualsevol altra que li atorgue l’ordenament jurídic en l’esmentat àmbit competencial.

Article 120. Organització de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
1. Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica s’estructura en tres nivells: nivell superior i nivell directiu, de conformitat amb el que es disposa en el present Decret, i nivell administratiu.
2. El nivell administratiu de la Conselleria està constituït per totes les unitats dependents directament dels òrgans superiors i del nivell directiu. Amb posterioritat a l’aprovació del reglament orgànic i funcional de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica mitjançant Decret del Consell, el nivell administratiu es desenvoluparà en la corresponent Ordre de desplegament, amb l’informe favorable previ de les conselleries competents en matèria d’hisenda i de funció pública.

CAPÍTOL II
Òrgans superiors i directius de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

Secció primera
Estructura dels òrgans superiors i directius
Article 121. Estructura dels òrgans superiors i directius
Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica està integrada pels òrgans superiors i centres directius següents:
a) Secretaria Autonòmica d’Agricultura i Desenvolupament Rural
b) Secretaria Autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica
c) Sotssecretaria
d) Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca
e) Direcció General de Desenvolupament Rural
f) Direcció General de Política Agrària Comuna (PAC)
g) Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental
h) Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental
i) Direcció General de l’Aigua
j) Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals
k) Direcció General del Canvi Climàtic
l) Direcció General de Transició Ecològica


Secció segona
Secretaria Autonòmica d’Agricultura i Desenvolupament Rural

Article 122. Secretaria Autonòmica d’Agricultura i Desenvolupament Rural i òrgans directius dependents
1. La Secretaria Autonòmica d’Agricultura i Desenvolupament Rural exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de foment i garantia agrària, política agrària comuna, desenvolupament rural, investigació i innovació agroalimentària, programes operatius, cadena agroalimentària, producció i comercialització agrària, indústria alimentària, cooperativisme agrari, ramaderia, silvicultura, pesca i aqüicultura, ordenació del sector pesquer i programes operatius en aquest àmbit, així com protecció, qualitat, innovació i tecnologia agroalimentària.
2. De la Secretaria Autonòmica d’Agricultura i Desenvolupament Rural depenen els centres directius següents:
a) Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca
b) Direcció General de Desenvolupament Rural
c) Direcció General de Política Agrària Comuna (PAC).

Article 123. Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca
La Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’infraestructures agràries i reordenació de les estructures productives; modernització de regadius, estructures agràries sostenibles i dimensionament competitiu de les explotacions agràries, pesqueres i forestals; campanyes de divulgació i conscienciació de les i dels professionals agraris, de la pesca i aqüicultura i la silvicultura; assegurances agràries, protecció i sanitat agrària, ramaderia i benestar animal, pesca i aqüicultura, ordenació del sector pesquer i programes operatius en aquest àmbit; funcionament eficient i sostenible de la cadena agroalimentària; relacions agràries, cooperativisme agrari i organitzacions professionals en l’àmbit de competència de la Conselleria.

Article 124. Direcció General de Desenvolupament Rural
La Direcció General de Desenvolupament Rural exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic en matèria d’impuls de polítiques de desenvolupament rural; foment de l’agricultura ecològica, de nous models productius i sostenibles, de la competitivitat, de l’eficiència i de l’economia sostenible de la indústria agroalimentària; R+D+i en el sector agroalimentari i transferència tecnològica; desenvolupament i implantació de noves àrees de producció i d’augment de valor afegit dels productes agrícoles, ramaders i forestals, i figures de qualitat.

Article 125. Direcció General de Política Agrària Comuna (PAC)
La Direcció General de Política Agrària Comuna (PAC) exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic en matèria de foment i garantia agrària i la Política Agrària Comuna.
Secció tercera
Secretaria Autonòmica d’Emergència Climàtica
i Transició Ecològica

Article 126. Secretaria Autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica
1. La Secretaria Autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de residus, canvi climàtic, espais naturals i biodiversitat; avaluació ambiental, qualitat ambiental; protecció de sòls i lluita contra l’erosió i prevenció d’incendis forestals; recursos hídrics i les funcions que corresponguen a la Generalitat en matèria d’aigües; així com la integració de les consideracions ambientals en les polítiques sectorials en matèria de prevenció i control integrat de la contaminació.
2. De la Secretaria Autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica depenen els centres directius següents:
a) Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental
b) Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental
c) Direcció General de l’Aigua
d) Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals
e) Direcció General del Canvi Climàtic
f) Direcció General de Transició Ecològica

Article 127. Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental
La Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’espais naturals protegits i biodiversitat; Xarxa Natura 2000; gestió forestal sostenible i vies pecuàries; caça i pesca esportiva; gestió de parcs naturals, i avaluació ambiental estratègica.

Article 128. Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental
La Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de qualitat i educació ambiental, prevenció i control integral de la contaminació -en particular, dels residus, els sòls contaminats, la contaminació atmosfèrica i acústica-, l’impacte ambiental, incloent-hi els sistemes indicadors i les avaluacions ambientals, la qualitat de l’aire i protecció del medi ambient atmosfèric, la intervenció administrativa ambiental, la inspecció mediambiental i la mitigació i adaptació al canvi climàtic.


Article 129. Direcció General de l’Aigua
La Direcció General de l’Aigua exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de planificació, gestió i protecció de recursos hídrics; projectes d’infraestructures hidràuliques en la Comunitat Valenciana, construcció i explotació d’infraestructures hidràuliques, planificació i gestió de les conques internes de la Comunitat Valenciana, reutilització i estalvi de l’aigua; control i protecció de la qualitat de l’aigua, i autorització d’abocaments.



Article 130. Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals
La Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de prevenció d’incendis forestals, conscienciació ciutadana i divulgació, recerca i desenvolupament de nous mètodes de prevenció, restauració hidrològicaforestal; protecció de sòls, lluita contra l’erosió, i educació ambiental per a la prevenció d’incendis.


Article 131. Direcció General del Canvi Climàtic
La Direcció General del Canvi Climàtic exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de canvi climàtic i desenvolupament de l’Agenda 2030, en particular les activitats d’investigació sobre el canvi climàtic i de l’observació del sistema climàtic, les avaluacions relatives als impactes, la vulnerabilitat i l’adaptació al canvi climàtic, la integració de l’adaptació al canvi climàtic en la planificació de les polítiques sectorials, la coordinació dels plans i programes que es desenvolupen en relació amb les mesures i estratègies d’adaptació al canvi climàtic, l’anàlisi i la promoció de polítiques i mesures de mitigació per a combatre les causes del canvi climàtic, així com coordinar tots els plans i programes que es desenvolupen en relació amb les esmentades mesures de mitigació, i l’anàlisi i la promoció de mesures per a afavorir el desenvolupament i la gestió sostenible dels embornals de carboni.


Article 132. Direcció General de Transició Ecològica
La Direcció General de Transició Ecològica exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’investigació energètica i innovació, i d’elaboració, gestió, impuls i execució d’actuacions encaminades a la descarbonització i el desenvolupament, foment i ús de les energies renovables.


Secció quarta
Sotssecretaria

Article 133. Sotssecretaria
La Sotssecretaria, sota la directa dependència de la persona titular del departament, exercirà les funcions establides en l’article 69 de la Llei del Consell, així com la tramitació dels procediments de responsabilitat patrimonial i l’exercici de la potestat disciplinària respecte al personal adscrit a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, excepte en el supòsit que la sanció proposada siga la de separació del servei.


TÍTOL X
Estructura i competències dels òrgans superiors i directius de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat

CAPÍTOL I
Organització general de la Conselleria de Política Territorial,
Obres Públiques i Mobilitat


Article 134. Competències de la persona titular de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
La persona titular de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat és l’òrgan jeràrquic superior del departament i exerceix totes les atribucions conferides per la Llei del Consell en l’àmbit de les competències que estableix l’article 11 del Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions, i qualsevol altra que li atorgue l’ordenament jurídic en l’esmentat àmbit competencial.

Article 135. Organització de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
1. Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat s’estructura en tres nivells: nivell superior i nivell directiu, de conformitat amb el que es disposa en el present Decret, i nivell administratiu.
2. El nivell administratiu de la Conselleria està constituït per totes les unitats dependents directament dels òrgans superiors i del nivell directiu. Amb posterioritat a l’aprovació del reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat mitjançant Decret del Consell, el nivell administratiu es desenvoluparà en la corresponent Ordre de desplegament, amb l’informe favorable previ de les conselleries competents en matèria d’hisenda i de funció pública.

CAPÍTOL II
Òrgans superiors i directius de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat

Secció primera
Estructura dels òrgans superiors i directius

Article 136. Estructura dels òrgans superiors i directius
Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està integrada pels òrgans superiors i centres directius següents:
a) Secretaria Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge
b) Secretaria Autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible
c) Sotssecretaria
d) Direcció General de Política Territorial i Paisatge
e) Direcció General d’Urbanisme
f) Direcció General d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible
g) Direcció General de Ports, Aeroports i Costes.


Secció segona
Secretaria Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme
i Paisatge i òrgans directius dependents

Article 137. Secretaria Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge i òrgans directius dependents
1. La Secretaria Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d’ordenació del territori i del litoral, paisatge, urbanisme, projectes d’inversió estratègica sostenible, actuacions en matèria de sòl i cartografia.
2. De la Secretaria Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge depenen els centres directius següents:
a) Direcció General de Política Territorial i Paisatge
b) Direcció General d’Urbanisme.
Article 138. Direcció General de Política Territorial i Paisatge
La Direcció General de Política Territorial i Paisatge exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de l’estratègia territorial de la Comunitat Valenciana, ordenació del territori i del litoral, paisatge, definició i coordinació de fórmules de governança territorial, planificació i desenvolupament d’actuacions en matèria de sòl, i impuls i coordinació dels projectes d’inversió estratègica sostenible.

Article 139. Direcció General d’Urbanisme
La Direcció General d’Urbanisme exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’urbanisme, planejament, inspecció i disciplina urbanística, i coordinació territorial.


Secció tercera
Secretaria Autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible i òrgans directius dependents

Article 140. Secretaria Autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible i òrgans directius dependents
1. La Secretaria Autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d’obres públiques, transports, logística, ports, costes i aeroports.
2. De la Secretaria Autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible depenen els centres directius següents:
a) Direcció General d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible
b) Direcció General de Ports, Aeroports i Costes.

Article 141. Direcció General d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible
La Direcció General d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’infraestructures públiques viàries, ferroviàries, portuàries i aeroportuàries, seguretat viària, administració de costes, gestió i explotació de ports i infraestructures portuàries de competència autonòmica, planificació i logística del transport; planificació, coordinació i execució de l’oferta intermodal del transport en la Comunitat Valenciana; seguretat i ordenació del transport; gestió de la xarxa de transports, i mobilitat metropolitana.

Article 142. Direcció General de Ports, Aeroports i Costes
La Direcció General de Ports, Aeroports i Costes exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria d’infraestructures públiques portuàries i aeroportuàries, administració de costes, i gestió i explotació de ports i infraestructures portuàries de competència autonòmica.


Secció quarta
Sotssecretaria

Article 143. Sotssecretaria
La Sotssecretaria, sota la directa dependència de la persona titular del departament, exercirà les funcions establides en l’article 69 de la Llei del Consell, així com la tramitació dels procediments de responsabilitat patrimonial i l’exercici de la potestat disciplinària respecte al personal adscrit a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, excepte en el supòsit que la sanció proposada siga la de separació del servei.

TÍTOL XI
Estructura dels òrgans superiors i directius de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

CAPÍTOL I
Organització general de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

Article 144. Competències de la persona titular de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
La persona titular de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital és l’òrgan jeràrquic superior del departament i exerceix totes les atribucions conferides per la Llei del Consell en l’àmbit de les competències que estableix l’article 12 del Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions, i qualsevol altra que li atorgue l’ordenament jurídic, en l’esmentat àmbit competencial.


Article 145. Organització de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
1. Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital s’estructura en tres nivells: nivell superior i nivell directiu, de conformitat amb el que es disposa en el present Decret, i nivell administratiu.
2. El nivell administratiu de la Conselleria està constituït per totes les unitats dependents directament dels òrgans superiors i del nivell directiu. Amb posterioritat a l’aprovació del reglament orgànic i funcional de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital mitjançant Decret del Consell, el nivell administratiu es desenvoluparà en la corresponent Ordre de desplegament, amb l’informe favorable previ de les conselleries competents en matèria d’hisenda i de funció pública.



CAPÍTOL II
Òrgans superiors i directius de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

Secció primera
Estructura dels òrgans superiors i directius

Article 146. Estructura dels òrgans superiors i directius
Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital està integrada pels òrgans superiors i centres directius següents:
a) Secretaria Autonòmica d’Universitats i Investigació
b) Secretaria Autonòmica d’Innovació i Transformació Digital
c) Sotssecretaria
d) Direcció General de Ciència i Investigació
e) Direcció General d’Universitats
f) Direcció General d’Innovació
g) Direcció General per a l’Avançament de la Societat Digital
h) Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital.

Secció segona
Secretaria Autonòmica d’Universitats i Investigació

Article 147. Secretaria Autonòmica d’Universitats i Investigació i òrgans directius dependents
1. La Secretaria Autonòmica d’Universitats i Investigació exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d’universitats, ciència i investigació.
2. De la Secretaria Autonòmica d’Universitats i Investigació depenen els centres directius següents:
a) Direcció General de Ciència i Investigació
b) Direcció General d’Universitats.

Article 148. Direcció General de Ciència i Investigació
La Direcció General de Ciència i Investigació exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de política científica i d’investigació, planificació estratègica per al desenvolupament de la investigació científica, promoció i finançament de la investigació, suport al talent investigador i als parcs científics, implantació i millora d’infraestructures i equipaments per a la investigació, i coordinació de les actuacions d’altres conselleries i entitats de la Generalitat amb competència en aquestes matèries.

Article 149. Direcció General d’Universitats
La Direcció General d’Universitats exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de formulació, execució i seguiment de la política universitària i de formació superior; regulació i gestió administrativa de les competències de la Generalitat relatives a universitats, centres, estructures i ensenyaments universitaris; foment i desenvolupament del Sistema Universitari Valencià, i impuls de la seua qualitat, competitivitat i internacionalització; promoció de l’accés als estudis superiors; mapa de titulacions del Sistema Universitari Valencià; proposta del model de finançament universitari i de les taxes acadèmiques universitàries i d’estudis superiors; avaluació i prospectiva, i ensenyaments artístics superiors.


Secció tercera
Secretaria Autonòmica d’Innovació i Transformació Digital

Article 150. Secretaria Autonòmica d’Innovació i Transformació Digital
1. La Secretaria Autonòmica d’Innovació i Transformació Digital exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d’innovació tecnològica i desenvolupament de la capacitat innovadora del sistema productiu valencià; Sistema Valencià de la Innovació; tutela de la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana, i estratègies de digitalització de la Comunitat Valenciana.
2. De la Secretaria Autonòmica d’Innovació i Transformació Digital depenen els centres directius següents:
a) Direcció General d’Innovació
b) Direcció General per a l’Avançament de la Societat Digital
c) Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital

Article 151. Direcció General d’Innovació
La Direcció General d’Innovació exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de definició i seguiment de l’estratègia d’innovació de la Comunitat Valenciana; polítiques de suport al Sistema Valencià de la Innovació; parcs tecnològics; coordinació de la xarxa d’instituts tecnològics; instituts d’investigació i infraestructures d’investigació i transferència de ciència i tecnologia que no depenen de les universitats o de les Conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública, i d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica; desenvolupament de la innovació tecnològica, i gestió i seguiment d’accions d’R+D+i previstes en programes i iniciatives de la Unió Europea.

Article 152. Direcció General per a l’Avançament de la Societat Digital
La Direcció General per a l’Avançament de la Societat Digital exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de promoció del sector tecnològic valencià, impuls de la digitalització de l’economia i de la societat valencianes, i foment de la digitalització de les administracions públiques valencianes.


Article 153. Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital
La Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de desenvolupament d’indicadors i diagnosi, així com impuls de projectes per a la reducció de la bretxa digital en col·laboració amb entitats i organismes de la Generalitat amb competència en el desenvolupament de la societat digital i altres projectes tecnològics.

Secció quarta
Sotssecretaria

Article 154. Sotssecretaria
La Sotssecretaria, sota la directa dependència de la persona titular del departament, exercirà les funcions establides en l’article 69 de la Llei del Consell, així com la tramitació dels procediments de responsabilitat patrimonial i l’exercici de la potestat disciplinària, respecte al personal adscrit a la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, excepte en el supòsit que la sanció proposada siga la de separació del servei.


TÍTOL XII
Estructura dels òrgans superiors i directius de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

CAPÍTOL I
Organització general de la Conselleria de Participació,
Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

Article 155. Competències de la persona titular de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
La persona titular de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica és l’òrgan jeràrquic superior del departament i exerceix totes les atribucions conferides per la Llei del Consell en l’àmbit de les competències que estableix l’article 13 del Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions, i qualsevol altra que li atorgue l’ordenament jurídic, en l’esmentat àmbit competencial.

Article 156. Organització de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
1. Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica s’estructura en tres nivells: nivell superior i nivell directiu, de conformitat amb el que es disposa en el present Decret, i nivell administratiu.
2. El nivell administratiu de la Conselleria està constituït per totes les unitats dependents directament dels òrgans superiors i del nivell directiu. Amb posterioritat a l’aprovació del reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica mitjançant Decret del Consell, el nivell administratiu es desenvoluparà en la corresponent Ordre de desplegament, amb l’informe favorable previ de les conselleries competents en matèria d’hisenda i de funció pública.

CAPÍTOL II
Òrgans superiors i directius de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

Secció primera
Estructura dels òrgans superiors i directius

Article 157. Estructura dels òrgans superiors i directius
Sota la direcció superior de la persona titular, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica està integrada pels òrgans superiors i centres directius següents:
a) Secretaria Autonòmica de Participació i Transparència
b) Secretaria Autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica
c) Sotssecretaria
d) Direcció General de Participació Ciutadana
e) Direcció General de Transparència, Atenció a la Ciutadania i Bon Govern
f) Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament
g) Direcció General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern.

Secció segona
Secretaria Autonòmica de Participació i Transparència

Article 158. Secretaria Autonòmica de Participació i Transparència i òrgans directius dependents
1. La Secretaria Autonòmica de Participació i Transparència exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de participació ciutadana, de transparència de l’activitat pública i de bon govern; així mateix, aquelles que hi puguen correspondre en relació amb la Llei 8/2016, de 28 d’octubre, d’incompatibilitats i conflictes d’interessos de persones amb càrrecs públics no electes, i amb la Llei 25/2018, de 10 de desembre, reguladora de l’activitat dels grups d’interés de la Comunitat Valenciana.
2. De la Secretaria Autonòmica de Participació i Transparència depenen els centres directius següents:
a) Direcció General de Participació Ciutadana
b) Direcció General de Transparència, Atenció a la Ciutadania i Bon Govern.

Article 159. Direcció General de Participació Ciutadana
La Direcció General de Participació Ciutadana exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de participació i associacionisme, de coordinació de la comunicació de les seues institucions amb la ciutadania, especialment a través de les xarxes socials i altres mitjans tecnològics, i de foment de l’educació en la participació i l’associacionisme. També li correspon la coordinació de les polítiques del Consell en matèria de participació ciutadana, i assumeix la relació institucional amb els col·lectius de les persones valencianes residents fora de la Comunitat, amb entitats cíviques que aglutinen ciutadans i ciutadanes valencians que resideixen a l’estranger i amb les cases regionals i federacions d’associacions d’altres comunitats autònomes a la Comunitat Valenciana.

Article 160. Direcció General de Transparència, Atenció a la Ciutadania i Bon Govern
La Direcció General de Transparència, Atenció a la Ciutadania i Bon Govern exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic en matèria d’atenció a la ciutadania, transparència en l’activitat pública, bon govern i integritat institucional. Així mateix, coordina les polítiques del Consell en matèria de transparència.

Secció tercera
Secretaria Autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica

Article 161. Secretaria Autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica
1. La Secretaria Autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica exerceix les funcions que se li atribueixen en l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de cooperació internacional al desenvolupament, educació per a la ciutadania global, qualitat i memòria democràtica, responsabilitat social i foment de l’autogovern.
2. De la Secretaria Autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica depenen els centres directius següents:
a) Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament
b) Direcció General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern.

Article 162. Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament
La Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de cooperació internacional al desenvolupament, educació per a la ciutadania global, promoció i defensa dels drets humans, formació, estudi i investigació per al desenvolupament, així com acció humanitària.

Article 163. Direcció General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern
La Direcció General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern exerceix les funcions establides en l’article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la resta prevista en l’ordenament jurídic, en matèria de qualitat democràtica, responsabilitat social, desenvolupament de l’autogovern i recuperació del dret foral civil valencià; recuperació, protecció i conservació de la memòria democràtica i reconeixement i reparació de les víctimes recollides en la Llei 14/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana.


Secció quarta
Sotssecretaria

Article 164. Sotssecretaria
La Sotssecretaria, sota la directa dependència de la persona titular del departament, exercirà les funcions establides en l’article 69 de la Llei del Consell, així com la tramitació dels procediments de responsabilitat patrimonial i l’exercici de la potestat disciplinària respecte al personal adscrit a la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, excepte en el supòsit que la sanció proposada siga la de separació del servei.

DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera. Referències a la Direcció General amb competències en matèria de seguretat i resposta a les emergències
Totes les referències a la Direcció General amb competències en matèria de seguretat i resposta a les emergències, contingudes en la Llei 4/2017, de 3 de febrer, per la qual es crea l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, en el Decret 122/2018, de 15 de setembre, del Consell, pel qual s’aprova el reglament orgànic i funcional de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, o en altra normativa sobre aquesta matèria, s’han d’entendre realitzades a la Secretaria Autonòmica amb competències en matèria de seguretat i resposta a les emergències.

Segona. Direccions Generals del LABORA
D’acord amb el que disposa l’article 15 del Decret 194/2013, de 20 de desembre, del Consell, pel qual s’aprova el Reglament d’Organització i Règim Jurídic del LABORA, de la persona titular de la Secretaria Autonòmica d’Ocupació, en la seua condició de director o directora del LABORA, depenen les direccions generals següents:
a) Direcció General de Planificació i Serveis
b) Direcció General d’Ocupació i Formació

Tercera. Direcció de l‘INVASSAT
D’acord amb el que preveu l’article 10 del Decret 109/2013, de 26 de juliol, del Consell, pel qual s’aprova el Reglament Orgànic i Funcional de l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT) i es modifica el Decret 123/2001, de 10 de juliol, del Consell, pel qual es va aprovar el Reglament dels Servicis de Prevenció de Riscos Laborals en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat i els seus organismes autònoms, la direcció de l’INVASSAT correspon a la persona titular de la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral.

Quarta. Delegació de competències
Les delegacions de competències atorgades pels diferents òrgans superiors i directius afectats per aquest decret continuaran vigents fins que siguen expressament revocades o novament atorgades.

Quan les delegacions de competències que mantenen els seus efectes en virtut de l’apartat anterior s’hagueren efectuat en favor d’òrgans suprimits, les referides delegacions s’entendran vigents en favor dels òrgans en l’àmbit d’actuació dels quals s’enquadre la corresponent competència.


DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Única. Règim transitori dels serveis comuns.
Els serveis comuns de la Presidència i de les conselleries en les quals s’hagen produït transferències d’activitat a altres departaments que actualment no compten amb serveis comuns propis, continuaran prestant aquests serveis a les conselleries als quals corresponguen aquestes àrees d’activitat, fins que es desenvolupen els Reglaments Orgànics i de Funcionament de la Presidència i de les conselleries i s’establisca la distribució d’efectius.


DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Única. Derogació normativa
Queda derogat el Decret 103/2015, de 7 de juliol, del Consell, pel qual s’estableix l’estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, i també totes aquelles disposicions d’igual o inferior rang en allò que s’oposen al que estableix aquest Decret.


DISPOSICIONS FINALS

Primera. Modificació del Decret 185/2015, de 16 d’octubre, del Consell, pel qual es regula el personal i els llocs de naturalesa eventual de l’Administració de la Generalitat
El Decret 185/2015, de 16 d’octubre, del Consell, pel qual es regula el personal i els llocs de naturalesa eventual de l’Administració de la Generalitat queda modificat de la següent manera:
Un. L’article 1 queda redactat en els següents termes:
«És objecte del present decret establir la tipologia del nombre màxim dels 116 llocs destinats a personal eventual de l’Administració de la Generalitat, configurant les següents categories i fixant l’import de les retribucions».
Dos. L’annex «Taules Retributives dels llocs de personal eventual al servei de l’administració de la Generalitat» queda redactat en els següents termes:

ANNEX

Taula retributiva dels llocs del personal eventual al servei de l’Administració de la Generalitat

Denominació del lloc Categoria Retribució anual

Director/a de gabinet de membre del Consell C1 51.548,84 €
Assessor/a president/a C1 51.548,84 €
Assessor/a president/a C2 46.308,50 €
Secretari/a del president/a C2 46.308,50 €
Assessor/a de la persona portaveu del Consell C2 46.308,50 €
Assessor/a de la Secretaria del Consell C2 46.308,50 €
Assessor/a del Gabinet de la Vicepresidència C2 46.308,50 €
Assessor/a de premsa de membres del Consell C2 46.308,50 €
Assessor/a d’assumptes parlamentaris
de membres del Consell C2 46.308,50 €
Assessor/a d’assumptes generals
de membres del Consell C2 46.308,50 €
Assessor/a president/a C3 41.839,84 €
Assessor/a president/a C4 30.901,50 €
Conductor/a del president/a C5 36.768,20 €


Segona. Entrada en vigor
Aquest decret entrarà en vigor el mateix dia de la seua aprovació.

València, 5 de juliol de 2019
El President de la Generalitat,
Ximo Puig i Ferrer

linea
Mapa web