Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDRE 5/2011, de 6 de juny, de la Conselleria de Benestar Social, de modificació dels articles 4 i concordants de l'Ordre de 5 de desembre de 2007, per la qual es regulen els requisits i condicions d'accés a les ajudes econòmiques del Programa d'Atenció a les Persones i a les seues Famílies en el marc del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència en la Comunitat Valenciana. [2011/6656]

(DOGV núm. 6539 de 09.06.2011) Ref. Base de dades 006771/2011

ORDRE 5/2011, de 6 de juny, de la Conselleria de Benestar Social, de modificació dels articles 4 i concordants de l'Ordre de 5 de desembre de 2007, per la qual es regulen els requisits i condicions d'accés a les ajudes econòmiques del Programa d'Atenció a les Persones i a les seues Famílies en el marc del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència en la Comunitat Valenciana. [2011/6656]
PREÀMBUL

Transcorreguts els primers anys d'aplicació de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència, s'ha constatat la conveniència d'ampliar els casos en què cal simultaniejar determinats servicis i prestacions del catàleg, a l'efecte de garantir l'adequada atenció de la persona dependent, i això fa necessària la modificació de l'Ordre de 5 de desembre de la Conselleria de Benestar Social.

En concret, es tracta que les persones amb dependència severa o gran dependència que acudixen a un centre d'atenció diürna puguen tindre a més accés complementari al servici d'ajuda a domicili o la seua prestació vinculada, de forma excepcional i amb horari limitat, a fi que se'ls realitzen tasques de suport en les transferències o labors d'inici o fi de jornada.
Així mateix, es desplega la regulació de la prestació econòmica d'assistència personal, prevista en l'article 19 de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència, dins el capítol de les prestacions i catàleg de servicis, i en l'Ordre 5 de desembre de 2007, de la Conselleria de Benestar Social, que desplega els requisits d'accés i millora el règim econòmic d'esta prestació respecte de l'anterior regulació autonòmica.
Finalment, i amb motiu de l'entrada en vigor de l'efectivitat del dret dels qui siguen valorats en el grau I de dependència moderada, s'ha regulat a nivell estatal la corresponent normativa, que serà aplicable en els extrems dels acords del Consell Territorial del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència, reials decrets i la resta de normativa de desplegament.
Per tot això, correspon portar a efecte una modificació del règim de compatibilitats contingut en l'Ordre de 5 de desembre de 2007, ampliant les esmentades compatibilitats, al mateix temps que es fixen determinacions relatives a la intensitat d'aquells, i també la modificació de l'articulat corresponent a les prestacions econòmiques del catàleg.
En virtut d'això, i de conformitat amb el que disposa l'article 28.e de la Llei de la Generalitat 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, conforme el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana,


ORDENE

Article únic. Objecte
Es modifiquen els articles 4, 14, 15, 16, 17, 18, 23 i disposició transitòria cinquena de l'Ordre de 5 de desembre de 2007, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es regulen els requisits i condicions d'accés a les ajudes econòmiques del programa d'atenció a les persones i a les seues famílies en el marc del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència en la Comunitat Valenciana, d'acord amb la redacció que consta en l'annex d'esta ordre.

DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Única. Aplicació
Tot el que s'ha regulat en la present ordre serà aplicable a les sol·licituds de reconeixement de la situació de dependència i del dret a les prestacions del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència en la Comunitat Valenciana que es presenten a partir de la seua entrada en vigor.

DISPOSICIONS FINALS

Primera. Desplegament i execució
La Secretaria Autonòmica d'Autonomia Personal i Dependència dictarà les instruccions necessàries per al desplegament i execució del que disposa esta ordre.

Segona. Entrada en vigor
La present ordre entrarà en vigor al mes des de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 6 de juny de 2011

La consellera de Benestar Social,
ANGÉLICA SUCH RONDA



ANNEX

CAPÍTOL II
Règim de compatibilitats dels servicis
i prestacions econòmiques

Article 4. Règim de compatibilitats
1. A l'efecte del que disposa esta ordre, s'amplia el règim de compatibilitats entre servicis i prestacions econòmiques del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència en la Comunitat Valenciana:

a) Els servicis de promoció de l'autonomia personal són compatibles amb els servicis i prestacions econòmiques del sistema, a excepció del servici de centre de dia, servici de centre de nit i servici d'atenció residencial. No obstant això, en el cas de persones en situació de dependència moderada grau I, que reben servicis de promoció de l'autonomia personal a partir de les intensitats mínimes establides en l'Acord de 28 d'octubre de 2010, del Consell Territorial del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència, només seran compatibles amb el servici de teleassistència. Si bé, els suports personals i cures en allotjaments especials (habitatges tutelats) que formen part dels servicis de promoció de l'autonomia personal, serà compatible amb el servici de teleassistència i el servici de centre de dia i, si no n'hi ha, amb la prestació vinculada al servici de centre de dia.

b) El servici de teleassistència serà compatible amb tots els servicis i prestacions excepte amb el servici d'atenció residencial i amb la prestació econòmica vinculada a l'adquisició d'un servici d'esta mateixa naturalesa.
c) El servici de centre de dia podrà ser a temps complet o parcial, entenent este últim per una intensitat màxima de 25 hores a la setmana. El servici de centre de dia serà incompatible amb tots els servicis i prestacions econòmiques a excepció del servici de teleassistència, del servici d'atenció residencial quan este no dispose d'activitats rehabilitadores i/o terapèutiques, amb els habitatges tutelats i, durant el període de vacances de la persona cuidadora o assistent amb la prestació econòmica per a cures en l'entorn familiar i suport a cuidadors no professionals i d'assistència personal.
En el cas de persones en situació de gran dependència (grau III) o dependència severa (grau II) que reben com a servici principal el servici de centre de dia, este serà compatible amb el servici d'ajuda a domicili o, si no n'hi ha, amb la prestació econòmica vinculada a este servici, en els casos en què es determine i amb caràcter complementari, sense que este últim supere les 22 hores al mes. Tot això sense perjudici que en casos excepcionals es requerisca d'una major intensitat del servici, en cas d'així determinar-se en el programa individual d'atenció.

d) El servici d'ajuda a domicili (SAD) serà incompatible amb tots els servicis i prestacions, a excepció del servici de teleassistència, i exclusivament durant el període de vacances de la persona cuidadora o assistent, amb la prestació econòmica per a cures en l'entorn familiar i suport a cuidadors no professionals i d'assistència personal.

En el cas de persones en situació de gran dependència (grau III) o dependència severa (grau II) que reben servici d'ajuda domiciliària, este serà compatible amb caràcter complementari amb el servici de centre de dia o, si no n'hi ha, la prestació econòmica vinculada a este servici, en els casos en què es determine, d'acord amb els termes establits en l'apartat c) d'este article.
e) El servici de centre de nit és incompatible amb els altres servicis i prestacions econòmiques a excepció del servici de teleassistència, i durant el període de vacances de la persona cuidadora o assistent amb la prestació econòmica per a cures en l'entorn familiar i suport a cuidadors no professionals i d'assistència personal.
f) El servici d'atenció residencial serà incompatible amb tots els servicis i prestacions, a excepció de l'atenció en centres de dia quan el servici d'atenció residencial no dispose d'activitats rehabilitadores i/o terapèutiques, i durant el període de vacances de la persona cuidadora o assistent amb la prestació econòmica per a cures en l'entorn familiar i suport a cuidadors no professionals i d'assistència personal.

g) La prestació econòmica vinculada al servici serà incompatible amb tots els servicis i prestacions, a excepció del servici de teleassistència, excepte quan es tracte de prestació econòmica vinculada per a l'adquisició d'un servici d'atenció residencial, i durant el període de vacances de la persona cuidadora amb la prestació econòmica per a cures en l'entorn familiar i suport a cuidadors no professionals. En cas de tractar-se d'una prestació econòmica vinculada al servici de centre de dia, este podrà ser compatible amb els habitatges tutelats.

En el cas de persones en situació de gran dependència (grau III) o dependència severa (grau II) quan es tracte d'una prestació econòmica vinculada a un servici de centre de dia es podrà compatibilitzar amb el servici d'ajuda a domicili o la seua prestació econòmica vinculada, en els casos en què es determine i amb caràcter complementari, d'acord amb els termes establits en l'apartat c) d'este article.
Quan l'assistència al centre de dia siga d'una intensitat màxima de 25 hores a la setmana, es podrà concedir una prestació econòmica vinculada al servici de centre de dia a temps parcial d'un 50 per cent de la prestació econòmica vinculada al servici de centre de dia a temps complet.
h) La prestació econòmica per a cures en l'entorn familiar i suport a cuidadors no professionals serà incompatible amb tots els servicis i prestacions, a excepció del servici de teleassistència, i durant el període de vacances de la persona cuidadora amb els servicis d'ajuda a domicili, centre de dia i de nit i atenció residencial.
i) La prestació econòmica d'assistència personal és incompatible amb els altres servicis i prestacions, a excepció del servici de teleassistència, i durant el període de vacances de la persona assistent amb els servicis d'ajuda a domicili, centre de dia i de nit i atenció residencial.

2. A l'efecte del que establix esta ordre, en el servici de centre de dia s'inclouen els prestats en centres ocupacionals, els d'estades diürnes en centres residencials i qualssevol altres servicis prestats en centres d'atenció diürna que es determinen en el programa individual d'atenció.

CAPÍTOL V
Prestació econòmica d'assistència personal

Article 14. Definició
La prestació econòmica d'assistència personal té com a finalitat la promoció de l'autonomia de les persones amb gran dependència. El seu objectiu és contribuir a la contractació d'una assistència personal, durant un nombre d'hores, que facilite al beneficiari l'accés a l'educació i/o al treball, i possibilitar una major autonomia en l'exercici de les activitats bàsiques de la vida diària. S'inclouran, igualment, activitats de caràcter sociolaboral que afavorisquen una major autonomia.


Article 15. Requisits subjectius per a obtindre el dret a la prestació econòmica d'assistència personal
Tindran dret a obtindre esta prestació econòmica d'assistència personal les persones en què concórreguen acumulativament estos requisits:
a) Que hagen sigut valorades en el grau III, nivells 1 i 2 (gran dependència).
b) Que tinguen capacitat, per si o a través del seu representant legal o guardador de fet, per a determinar els servicis que requereixen, exercir el seu control i impartir instruccions a la persona encarregada de l'assistència personal.
c) La participació en activitats educatives i/o sociolaborals.
d) Que el programa individual d'atenció prescriga la idoneïtat d'esta prestació.
e) Que tinguen complits els 3 anys d'edat.
f) Complir els requisits generals arreplegats en l'article 5 de la Llei 39/2006, de 14 de desembre.
Per a la resta de graus caldrà ajustar-se al que regule la legislació estatal.

Article 16. Requisits que ha de complir la persona encarregada de l'assistència personal
1. La persona o persones encarregades de l'assistència personal hauran de reunir i acreditar els requisits següents:
a) Ser major de 18 anys en la data de firma del contracte.
b) Residir legalment en territori espanyol i, en el cas d'empresa prestadora de servicis, prestar els esmentats servicis en la Comunitat Valenciana.
c) Reunir les condicions de capacitat i idoneïtat per a prestar l'assistència personal, que es valoraran directament per l'usuari basant-se en la seua llibertat de contractació. Si bé, la persona o persones encarregades de l'assistència personal hauran d'acreditar i complir amb els requisits establits.
d) Prestar els servicis per mitjà de contracte subscrit entre el beneficiari o el seu representant legal i una empresa prestadora d'estos servicis, o directament per mitjà de contracte laboral o de prestació de servicis.
e) Acreditar el compliment de les seues obligacions d'afiliació, alta i cotització a la Seguretat Social, d'acord amb la legislació vigent en la matèria.
f) No ser cònjuge ni parent per consanguinitat ni afinitat o adopció fins al tercer grau de parentiu de la persona beneficiària, en virtut del que disposa la normativa de contractació aplicable.
g) Les empreses i persones físiques prestadores d'estos servicis hauran d'estar degudament registrades davant la secretaria autonòmica amb competències en matèria de dependència. Per a això hauran de presentar una sol·licitud amb les dades identificatives, domicili, telèfon i còpia compulsada de la qualificació professional del personal d'assistència.
h) Acreditar la titulació d'atenció sociosanitària a persones en el domicili de persones grans dependents, i els altres requisits establits normativament.
2. El reconeixement de la prestació econòmica d'assistència personal no es perdrà pel fet que se substituïsca la persona o persones encarregades de l'esmentada assistència sempre que el beneficiari o el seu representant legal acredite que el nou assistent complix amb tots els requisits formals i contractuals que s'establixen en la present ordre. La Generalitat no formarà part ni serà responsable en cap cas de la relació contractual establida.

CAPÍTOL VI
Règim econòmic de les prestacions

Article 17. Requisits generals
1. La quantia de les prestacions econòmiques màximes que regula esta ordre s'establirà anualment pel Govern de la nació mitjançant un reial decret, amb l'acord previ del Consell Territorial, per als graus i nivells amb dret a prestacions.
2. A l'efecte de la quantificació d'estes ajudes es tindrà en consideració la intensitat dels servicis de promoció d'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, establits en l'article 15 de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, açò és el contingut prestacional de cada un dels servicis assistencials i l'extensió o duració del mateix segons el grau i nivell de dependència.

3. A tals efectes s'establixen els nivells d'intensitat dels servicis següents:
a) Servicis de prevenció de les situacions de dependència i de promoció de l'autonomia personal: la intensitat del servici de prevenció s'articularà en els termes descrits en els corresponents plans per a previndre l'aparició de les situacions de dependència i el seu agreujament.
La intensitat del servici de promoció de l'autonomia personal s'adequarà a les necessitats personals de suport per a facilitar l'autonomia, a la infraestructura dels recursos existents i a la normativa que es dicte sobre la matèria.
b) El servici de teleassistència té com a finalitat atendre les persones beneficiàries per mitjà de l'ús de tecnologies de la comunicació i de la informació, observant les mesures d'accessibilitat adequades per a cada cas, i suport als mitjans personals necessaris, en resposta immediata davant de situacions d'emergència, o d'inseguretat, soledat i aïllament i a fi d'afavorir la permanència de les persones usuàries en el seu medi habitual. El servici de teleassistència es prestarà a les persones en situació de dependència que ho necessiten, les vint-i-quatre hores del dia durant cada dia de l'any.
c) Servici d'ajuda a domicili. El servici d'ajuda a domicili comprén l'atenció personal en la realització de les activitats de la vida diària i la cobertura de les necessitats domèstiques, per mitjà dels servicis previstos en l'article 23 de Llei 39/2006, de 14 de desembre, i els que s'establisquen en la normativa que siga aplicable. La intensitat del servici d'ajuda a domicili estarà en funció del programa individual d'atenció i es determinarà en nombre d'hores mensuals de prestació de servicis assistencials, per mitjà d'intervals segons el grau i nivell de dependència:
Grau III. Gran dependència. Hores d'atenció
- Nivell 2. Entre 70 i 90 hores mensuals
- Nivell 1. Entre 55 i 70 hores mensuals
Grau II. Dependència severa. Hores d'atenció
- Nivell 2. Entre 40 i 55 hores mensuals
- Nivell 1. Entre 30 i 40 hores mensuals
Part de l'atenció domèstica podrà ser realitzada per mitjà de servicis de menjars o bugaderia a domicili.
El servici d'ajuda a domicili es podrà suspendre temporalment per l'internament de la persona beneficiària en establiments sanitaris o residencials amb caràcter temporal per un màxim de trenta dies anuals.

Amb caràcter excepcional i quan concórreguen circumstàncies especials que ho aconsellen, i apreciades per l'òrgan competent, podrà establir-se un nombre d'hores mensuals, superior o inferior a les establides en l'apartat anterior.
d) Servici de centre de dia. El servici de centre de dia ajustarà els servicis establits en l'article 24 de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, a les necessitats de les persones en situació de dependència ateses segons el seu grau i nivell. El servici de centre de dia podrà ser a temps complet o parcial, i este últim s'entendrà per una intensitat màxima de 25 hores a la setmana.
e) Servici d'atenció residencial. El servici d'atenció residencial oferix una atenció integral i continuada, que es prestarà en centres residencials, públics o acreditats, tenint en compte la naturalesa de la dependència, el seu grau i la intensitat de cures que necessite la persona. La intensitat del servici d'atenció residencial estarà en funció dels servicis del centre que necessite la persona amb dependència, d'acord amb el seu programa individual d'atenció.
f) El servici d'estades temporals en centre residencial es prestarà d'acord amb el que resulte de la seua normativa pròpia.
g) En el programa individual d'atenció d'aquelles persones reconegudes en situació de gran dependència (grau III, nivells 1 i 2) o en situació de dependència severa (grau II, nivells 1 i 2) en què s'establisca la compatibilitat entre el servici de centre de dia -o la prestació econòmica vinculada a este- i el servici d'ajuda a domicili -o la prestació vinculada a este-, la intensitat d'este serà com a màxim de 22 hores mensuals, de dilluns a divendres, a fi de facilitar-los l'assistència al centre de dia. Tot això sense perjudici que en casos excepcionals es requerisca d'una major intensitat del servici, en cas que així es determine en el programa individual d'atenció.

Article 18. Quanties
1. La quantia individual de la prestació per a cada persona dependent es determinarà aplicant a la quantia a què es referix l'article 17.1 d'esta ordre, el percentatge de reducció que s'establix en la taula següent, en funció de la capacitat econòmica del sol·licitant, calculada conforme establix la disposició addicional primera d'esta ordre.





2. Una vegada obtinguda la quantia individual per aplicació del percentatge de reducció en funció de la capacitat econòmica del beneficiari, per a obtindre la quantia efectiva de la prestació econòmica s'aplicaran els coeficients reductors següents per a ponderar la intensitat de prestació del servici:
a) En relació a les prestacions econòmiques per a cures en l'entorn familiar de persones dependents:

Grau de dedicació mensual
a la persona dependent Coeficient reductor
Complet (més de 160 hores/mes) 0%
Parcial (entre 81 i 160 hores/mes) 25%
Mínim (entre 41 i 80 hores/mes) 50%

b) En relació a les prestacions econòmiques d'assistència personal:

Grau de dedicació mensual
a la persona dependent Coeficient reductor
Complet (més de 120 hores/mes) 0%
Parcial (entre 81 i 120 hores/mes) 25%
Mínim (entre 41 i 80 hores/mes) 50%

c) Tractant-se de la prestació vinculada al servici d'atenció residencial la quantia efectiva a percebre per la persona dependent serà del 100% de la quantia individual obtinguda en l'apartat 1.
d) Tractant-se de la prestació vinculada al servici d'atenció en centre de dia i centre de nit a temps complet, la quantia de la prestació econòmica vinculada al servici serà d'un 60% sobre la quantia individual obtinguda en l'apartat 1. Si bé, quan l'assistència al centre de dia siga d'una intensitat màxima de 25 hores a la setmana es podrà concedir una prestació vinculada al servici parcial d'un 50% de la prestació vinculada al servici en centre de dia a temps complet.

En tot cas la quantia reconeguda a favor de la persona dependent no podrà en cap cas superar el cost del servici a què estiga vinculada.

e) Tractant-se de la prestació vinculada al servici d'ajuda a domicili compatible amb el servici de centre de dia o la prestació econòmica vinculada al servici de centre de dia a temps complet o parcial s'aplicarà un coeficient reductor del 40% sobre la quantia individual obtinguda en l'apartat 1.




CAPÍTOL VII
Nivell addicional de protecció de les prestacions

Article 23. Nivell addicional de protecció
1. De conformitat amb l'article 7.3 de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència en la Comunitat Valenciana, s'establix un nivell addicional de protecció que es concreta en les prestacions econòmiques següents:
a) Un increment de fins a un 15% en l'import de la prestació econòmica per a cures en l'entorn familiar de persones dependents que es fixe, d'acord amb el que s'establix en esta ordre, en els supòsits de persones dependents de grau III, nivell 2, menors de 65 anys.

b) L'abonament del diferencial entre la quantia de la prestació econòmica vinculada al servici regulada en esta ordre i la quantia que li correspondria percebre a l'interessat a través del sistema bo-residència; bon centre de dia, BONAD, o prestacions econòmiques individualitzades (PEI), en funció de l'aplicació de la regulació d'estes ajudes i del règim de copagament establit per la Generalitat per a estos servicis, mentre es mantinguen estos sistemes.
Este nivell addicional de protecció, en els supòsits previstos en la disposicions transitòries segona i cinquena, apartat 4, únicament serà aplicable respecte a aquelles persones que en el moment de reconéixer-se la prestació econòmica vinculada siguen beneficiàries de les referides ajudes.
c) A les persones beneficiàries de la prestació d'assistència personal amb un grau de dedicació completa de més de 120 hores mensuals, la comunitat autònoma complementarà fins a 1.300 euros la quantia que els corresponga, d'acord amb el capítol VI d'esta ordre una vegada fetes les deduccions corresponents. Així mateix, per al càlcul de l'import de l'esmentat complement es tindrà en compte les quantitats percebudes pel beneficiari per percepció de prestacions de naturalesa i finalitat anàlogues a les establides en els règims públics de protecció social.

2. El nivell addicional de protecció es finançarà a càrrec dels fons propis de la Generalitat, i no tindrà caràcter de dret subjectiu.


DISPOSICIONS TRANSITÒRIES

Cinquena. Règim d'homologació del sistema de bo d'atenció a les persones amb discapacitat o amb malaltia mental crònica (BONAD), al Sistema d'Atenció a la Dependència en la Comunitat Valenciana, després de la Llei 39/2006, de 14 de desembre
1. Des de l'entrada en vigor de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència, les ajudes públiques que atorga la Conselleria de Benestar Social, a l'empara de les ordres que per a cada exercici convoquen els programes d'ajudes de bo d'atenció a les persones amb discapacitat o amb malaltia mental crònica i les prestacions econòmiques individualitzades (PEI), tindran la consideració de prestacions econòmiques vinculades al servici per a aquelles persones respecte de les quals les resolucions de reconeixement del seu grau i nivell de dependència i el seu programa individual d'atenció preveja com a servicis i prestacions més adequats a la seua situació personal el servici de centre de dia d'atenció especialitzada i servici d'atenció residencial en la seua modalitat de centre d'atenció a persones en situació de dependència, quant als distints tipus de discapacitat.

2. En conseqüència, les persones que es troben en la situació descrita en l'apartat anterior, des del moment que siga efectiu el seu dret a obtindre esta prestació econòmica vinculada al servici, no tindran necessitat de ratificar la seua sol·licitud per a anualitats posteriors a 2007.

3. Esta homologació del règim de les ajudes assenyalades al que preveu la Llei 39/2006, de 14 de desembre, implicarà el manteniment per temps indefinit de les obligacions que el beneficiari va assumir en relació a la seua estada en el centre que es tracte, derivades del seu reglament de règim interior i del que disposa l'Ordre de 20 de desembre de 2005 per la qual es regula l'estatut dels usuaris de centres de servicis socials especialitzats, i també el manteniment de les seues obligacions d'informació i aportació de documentació en relació amb el centre que es preveuen en les ordres que, per al corresponent exercici, convoquen els programes d'ajudes BONAD.

4. De conformitat amb el que establix el nivell addicional de protecció previst en l'article 23 d'esta ordre, els qui obtinguen el reconeixement per part de la Conselleria de Benestar Social de prestacions econòmiques amb càrrec a les ordres que se citen en l'apartat 1 d'esta disposició no veuran minvada en cap cas eixa quantia a pesar que l'import de la prestació econòmica vinculada al servici, calculada d'acord amb el que establix la Llei 39/2006, de 14 de desembre, hi resulte inferior.

5. La Generalitat abonarà, a càrrec dels seus pressupostos, la diferència fins a equiparar l'import de la prestació vinculada al servici amb l'import de les ajudes que s'establisquen per mitjà del sistema BONAD i les prestacions econòmiques individualitzades (PEI).
6. Tot això s'ha d'entendre sense perjudici que la Conselleria de Benestar Social mantinga els sistemes PEI i BONAD, a càrrec dels pressupostos de la Generalitat, per a persones no dependents i dependents amb discapacitat o amb malaltia mental crònica que, d'acord amb el calendari d'implantació previst en la disposició final primera de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, tinguen supeditada l'efectivitat del seu dret.

linea
Mapa web