Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 94/2022, de 15 de juliol, del Consell, pel qual s'aprova la composició, organització i funcionament de la Comissió de Joc de la Comunitat Valenciana. [2022/6844]

(DOGV núm. 9391 de 26.07.2022) Ref. Base de dades 006832/2022

DECRET 94/2022, de 15 de juliol, del Consell, pel qual s'aprova la composició, organització i funcionament de la Comissió de Joc de la Comunitat Valenciana. [2022/6844]
PREÀMBUL

I

La Llei 1/2020, d’11 de juny, de la Generalitat, de regulació del joc i de prevenció de la ludopatia en la Comunitat Valenciana, estableix el marc normatiu autonòmic referit al sector del joc i introdueix la prevenció del joc patològic o ludopatia com un dels seus principals objectius. Aquesta llei conté disposicions completament noves en l’ordenament jurídic valencià i altres que tenen per objecte actualitzar alguns dels elements ja existents en l’anterior norma.

Dins d’aquesta segona categoria es troba la Comissió de Joc de la Comunitat Valenciana, com l’òrgan consultiu, d’estudi i assessorament de les activitats relacionades amb el joc i apostes, anteriorment regulada pel Decret 141/1988, de 23 de setembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es reglamenta l’estructura, funcionament i composició de la Comissió del Joc de la Comunitat Valenciana.

L’aprovació de la Llei 1/2020, a més d’establir el nou marc regulador del sector del joc, dins de l’afectat per les competències de la Generalitat, instaura un mandat dirigit a l’administració autonòmica perquè adopte mesures de prevenció de la ludopatia, la qual cosa comporta la necessària actualització de la regulació de la Comissió de Joc de la Comunitat Valenciana, a fi de donar entrada en aquesta a noves veus representatives en afrontar la inquietud social manifestada.



II

L’objecte d’aquesta norma és regular l’organització i funcionament de la Comissió de Joc, la qual es defineix en la llei com l’òrgan de caràcter consultiu, d’estudi i assessorament en matèria de joc, per a garantir la participació de les diferents parts concernides per l’activitat del joc i permetre un abordatge integral del fenomen del joc en la nostra societat.
Atenent el seu caràcter consultiu, s’ha volgut configurar la composició de la Comissió com a paritària: administració de la Generalitat i representació sindical i empresarial del sector i entitats socials i d’investigació, de manera que puguen confluir en un sol òrgan els diferents interessos als quals respon la Llei 1/2020, dins de l’estricte àmbit funcional al qual aconsegueix la competència de la Generalitat en matèria de joc, la qual cosa exclou als que estan sotmesos a la reserva exclusiva de l’Administració de l’Estat.
Així, l’Administració de la Generalitat es personalitza a través dels seus departaments; el sector, mitjançant associacions i organitzacions sindicals i empresarials; i les entitats socials i d’investigació per associacions dedicades a la prevenció i rehabilitació de la ludopatia, veïnals, juntament amb organismes d’investigació universitària especialitzats en la ludopatia i el Consell Valencià de la Joventut.


III

El present decret s’estructura en tretze articles, una disposició transitòria, una disposició derogatòria i tres disposicions finals.
L’article 1 recull la naturalesa de la Comissió de Joc de la Comunitat Valenciana.
L’article 2 regula les seues funcions, entre les quals cal destacar com a principal novetat aquelles relatives a la lluita contra el joc patològic.

L’article 3 estableix la composició de la Comissió de Joc, la Presidència de la qual correspon a la persona titular de la conselleria amb competències en matèria de joc i la Vicepresidència a la persona que ostente la titularitat de la Secretaria Autonòmica que té atribuïda la competència en matèria de joc. Així mateix, s’inclou per primera vegada com a vocals a representants dels departaments de salut, educació, infància i adolescència, atenció primària i autonomia personal, administració local, economia sostenible i coordinació del diàleg social. També, de manera nova, al costat dels representants empresarials i sindicals, s’inclouen a representants d’associacions dedicades a la prevenció i rehabilitació de la ludopatia, associacions de defensa de les persones consumidores, associacions de veïns, representants d’unitats o centres d’investigació universitaris especialitzats en ludopatia i el Consell Valencià de la Joventut. D’altra banda, la Secretaria serà exercida per la persona titular de la Subdirecció General de Joc o persona que delegue.

L’article 4 recull les funcions de la Presidència de la Comissió de Joc.
L’article 5 estableix les funcions de la Secretaria.
L’article 6 regula el nomenament dels vocals, el qual serà efectuat per la persona titular de la conselleria competent en matèria de joc.

L’article 7 tracta la presentació de candidatures per part de les entitats que desitgen formar part de la Comissió de Joc.
L’article 8 estableix els criteris de selecció de candidatures.
L’article 9 tracta l’elecció dels representants.
L’article 10 regula el funcionament de la Comissió de Joc, establint, entre altres aspectes, el relatiu a la seua constitució, realització de reunions, convocatòries i actes, d’acord amb el que es disposa en la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic.

L’article 11 es refereix a l’informe anual sobre la situació del joc a la Comunitat Valenciana que ha d’emetre la Comissió de Joc.
L’article 12 recull la possibilitat de crear grups de treball en el si de la Comissió.
L’article 13 estableix la gratuïtat dels càrrecs.
La disposició addicional única es dicta com a regla de no despesa.
La disposició derogatòria única deroga la regulació de l’anterior Comissió del Joc.
La disposició transitòria única manté en les seues funcions la vigent Comissió del Joc fins a la constitució de la nova.
Finalment, el decret conté tres disposicions finals:
La disposició final primera estableix el termini de constitució de la Comissió de Joc de la Comunitat Valenciana.
La disposició final segona habilita la persona titular de la conselleria competent en matèria de joc a adoptar les disposicions necessàries per a complir i desenvolupar aquest decret.
La disposició final tercera determina l’entrada en vigor, i la fixa en l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.


IV

En compliment del que s’estableix en l’article 129 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en l’elaboració del present decret s’ha actuat d’acord amb els principis de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència i eficiència.
Les raons exposades fins ací posen de manifest la conveniència de desenvolupar un espai multilateral de consulta, estudi i assessorament en matèria de joc, obeint als principis de necessitat i eficàcia, que fonamenten aquesta disposició, amb l’objectiu de representar a tots els sectors implicats en el sector del joc i així disposar d’una visió integral d’aquest sector econòmic i de les seues conseqüències en la societat.

S’ha tingut en compte també el principi de proporcionalitat, ja que es recullen les previsions necessàries i imprescindibles per a l’obtenció i intercanvi de dades i informació que permeten obtindre una visió conjunta del sector del joc a la Comunitat Valenciana i del seu impacte en la societat valenciana, per a així dur a terme les accions que es consideren necessàries.
Alhora, s’ha garantit el principi de seguretat jurídica, perquè es tracta d’una norma coherent, tant amb la legislació estatal i autonòmica vigent com amb la resta de l’ordenament jurídic en matèria de joc.
S’ha observat el principi de transparència, definint clarament en aquest decret els objectius i la justificació de la norma i possibilitant l’accés als documents durant el procés de la seua elaboració, de conformitat amb la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i la Llei 2/2015, del 2 d’abril, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana.
Finalment, s’ha tingut en consideració el principi d’eficiència, racionalitzant al màxim les càrregues administratives i la gestió dels recursos públics.
Aquesta disposició està inclosa en el Pla normatiu de l’Administració de la Generalitat per a 2021.
Per tot això, d’acord amb el que estableixen els articles 18.f, 28.c) i 43 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, així com l’article 49.1.31a de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, a proposta del conseller d’Hisenda i Model Econòmic, i conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, amb la deliberació prèvia del Consell en la reunió de 15 de juliol de 2022,


DECRETE

Capítol I
Naturalesa

Article 1. Naturalesa
1. La Comissió de Joc de la Comunitat Valenciana, d’ara en avant, la Comissió, es constitueix com l’òrgan consultiu, d’estudi i assessorament en matèria de joc, de conformitat amb el que disposa l’article 14 de la Llei 1/2020, d’11 de juny, de la Generalitat, de regulació del joc i de prevenció de la ludopatia en la Comunitat Valenciana.

2. La Comissió estarà adscrita a la conselleria competent en matèria de joc, si bé no participarà en l’estructura jeràrquica d’aquesta, i comptarà amb el suport administratiu de la Subdirecció General de Joc.

3. El funcionament de la Comissió obeirà, en tot cas, a la regulació bàsica de l’Estat sobre òrgans col·legiats, a més del que es preveu en el present reglament i el seu desenvolupament.


Capítol II
Funcions i composició

Article 2. Funcions
Les funcions de la Comissió seran les següents:
a) Informar sobre els projectes de llei i disposicions de caràcter general que en matèria de joc haja d’aprovar el Consell.
b) Portar a la consideració de la conselleria competent en matèria de joc totes les iniciatives i estudis que considere oportuns en matèria de jocs per a la realització dels fins establits en la Llei 1/2020, d’11 de juny, de la Generalitat, de regulació del joc i de prevenció de la ludopatia a la Comunitat Valenciana.
c) Analitzar la situació del sector del joc i la incidència de les activitats del joc en la societat valenciana.
d) Promoure iniciatives per a fomentar les polítiques de joc responsable i lluita contra el joc patològic.
e) Aprovar l’informe anual de l’activitat de joc a la Comunitat Valenciana.
f) Informar prèviament la inclusió de nous jocs en el catàleg de Jocs

g) Emetre informe sobre els acords per a la instal·lació de nous casinos de joc, amb caràcter previ.
h) Evacuar qualsevol informe o consulta que li siga sol·licitat pel Consell o per la conselleria amb competències en matèria de joc.
i) Col·laborar en l’elaboració i realitzar el seguiment de l’Estratègia Valenciana Integral de Prevenció i Tractament del Joc Patològic i dels seus plans d’acció.
j) Altres competències que se li atribuïsquen legalment o reglamentàriament.
Article 3. Composició de la Comissió de Joc de la Comunitat Valenciana
1. La composició de la Comissió serà la següent:
a) Presidència: la persona que ostente la titularitat de la conselleria amb competències en matèria de joc.
b) Vicepresidència: la persona que ostente la titularitat de la Secretaria Autonòmica amb competències en matèria de joc.
c) Vocalies:
1. La persona que ostente la titularitat de la direcció general en matèria de joc.
2. la persona que ostente la titularitat de la direcció general en matèria de salut pública i/o addiccions.
3. La persona que ostente la titularitat de la direcció general en matèria d’assistència sanitària.
4. La persona que ostente la titularitat de la direcció general en matèria de serveis socials.
5. La persona que ostente la titularitat de la direcció general en matèria de protecció de les persones menors d’edat.
6. La persona que ostente la titularitat de la direcció general en matèria d’espectacles, establiments públics, activitats recreatives i socioculturals.
7. La persona que ostente la titularitat de la direcció general en matèria de joventut.
8. La persona que ostente la titularitat de la direcció general en matèria d’educació.
9. La persona que ostente la titularitat de la direcció general en matèria de coordinació del diàleg social.
10. La persona que ostente la titularitat de la direcció general en matèria d’administració local.
11. La persona que ostente la titularitat de la direcció general en matèria d’indústria, energia i mines.
12. La persona que ostente la titularitat de la direcció general en matèria d’economia sostenible.
13. La persona que ostente la titularitat de la direcció general en matèria de comerç, artesania i consum.
14. La persona representant del Consell Valencià de la Joventut.
15. Quatre persones representants de les organitzacions sindicals més representatives del sector en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.
16. Quatre persones representants de les organitzacions empresarials del sector en l’àmbit de la Comunitat Valenciana: casinos de joc, sales de bingo, salons de joc i màquines recreatives.
17. Dues persones representants de les associacions dedicades a la prevenció i rehabilitació de la ludopatia que desenvolupen la seua activitat en la Comunitat Valenciana.
18. Una persona representant de les associacions de defensa de les persones consumidores i usuàries amb àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.
19. Una persona representant de les associacions de veïns i veïnes amb àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.
20. Dues persones representants de les unitats d’investigació o centres d’investigació universitaris especialitzats en la investigació, prevenció i tractament de la ludopatia.
d) Secretaria: exercirà la Secretaria la persona titular de la Subdirecció General de Joc o persona que delegue, que actuarà amb veu, però sense vot. En cas de vacant, absència o malaltia serà substituïda per personal funcionari de la Subdirecció General de Joc.
2. Les persones vocals representants dels òrgans directius, podran ser substituïts per personal funcionari que ostente, com a mínim, un lloc amb nivell de subdirecció general o equivalent.
3. Cada una de les persones vocals de la Comissió de Joc de la Comunitat Valenciana designarà un vocal suplent que la substituirà en cas d’absència, vacant, malaltia o quan concórrega alguna causa justificada.
4. A fi de fer efectives les disposicions contingudes en la normativa en matèria d’igualtat de dones i homes, en la composició de la Comissió es procurarà una presència equilibrada entre dones i homes, a través de la designació de les persones vocals que no ho siguen per raó del seu càrrec.
5. Si algun dels òrgans directius, membres de la Comissió, vera desdoblegades les seues competències, a favor d’un altre, de manera que les assumides pel nou òrgan que les rebera es correspongueren amb els fins d’aquesta Comissió, aquest últim també adquirirà la condició de membre, sense que això supose automàticament el cessament de l’anterior, llevat que l’àmbit competencial resultant per a aquest esdevinga alié a tals fins, corresponent lliurement a la Presidència de la Comissió l’apreciació d’aquestes circumstàncies, sense perjudici de la posterior adequació normativa. En el cas que concorregueren diverses de les matèries ressenyades en un sol òrgan directiu, el seu titular designarà una altra o altres persones que li representen en el segon i successius exercicis competencials, per a fer efectiva, així, el vot de la matèria corresponent.
Si, com a conseqüència de l’increment previst en el paràgraf anterior, hagueren d’incorporar-se nous òrgans directius a la Comissió, haurà de mantindre’s la paritat entre els blocs, per la qual cosa l’administració disposarà, exclusivament, de 15 vots, actuant aquells amb veu, però sense vot, fins que es produïsca la referida adequació normativa.

6. Les persones components de la Comissió perdran la seua condició de tals per alguna de les causes següents:
a) Per cessament en el càrrec per raó del qual es va efectuar el nomenament.
b) Per revocació per qui va proposar el seu nomenament.
c) Per pèrdua de les condicions de representativitat de les entitats o organitzacions que les van designar o per renúncia d’aquestes.
d) Per defunció o causa sobrevinguda que impedisca el normal desenvolupament de la seua comesa.
7. El tractament de les dades de les persones que formen part de la Comissió, així com de les persones suplents, si fa el cas, es realitzarà d’acord amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades, especialment amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d’abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades, complint amb els principis relatius al tractament establits en l’article 5 de l’RGPD i amb el deure d’informar les persones interessades segons estableixen els articles 13 i 14 de l’RGPD.


Article 4. Funcions de la Presidència
Correspon a la Presidència:
a) Ostentar la representació de la Comissió.
b) Acordar les convocatòries de les sessions ordinàries i extraordinàries.
c) Fixar l’ordre del dia de les sessions, tenint en compte, si fa el cas, les propostes i peticions formulades pels seus membres, en els termes previstos en aquest reglament.
d) Presidir i alçar les sessions, moderar el desenvolupament dels debats i dirimir els empats en les votacions amb el seu vot de qualitat.
e) Quantes altres funcions se li atribueixen en aquest reglament o el seu desenvolupament.

Article 5. Funcions de la Secretaria
Correspon a la Secretaria:
a) Efectuar la convocatòria de les sessions.
b) Estendre les actes de les sessions del Ple, autoritzades amb la seua signatura i el vistiplau de la persona titular de la Presidència, i donar el curs corresponent als acords que s’hi adopten.
c) Custodiar la documentació de la Comissió.
d) Expedir certificacions d’actes i acords.
e) Impulsar o seguir l’execució de les funcions recollides en l’article 2.
f) Quantes unes altres siguen inherents a la secretaria, amb la finalitat de prestar el suport administratiu necessari per al correcte funcionament de la Comissió.

Article 6. Nomenament de les vocalies
1. El nomenament de les persones vocals, titulars i suplents, de la Comissió serà efectuat per la persona titular de la conselleria competent en matèria de joc.
2. Les persones vocals que actuen en representació de les organitzacions empresarials i sindicals, així com de les restants associacions i entitats citades en l’article 3, seran nomenades a proposta d’aquestes.

Les organitzacions, associacions i entitats podran proposar lliurement la nova designació o remoció de les persones que les representen, si bé hauran de comunicar-ho formalment a la Presidència, juntament amb la identitat de la persona a favor de la que haja d’efectuar-se el nou nomenament.

Article 7. Presentació de candidatures
1. Les entitats que desitgen formar part de la Comissió hauran de presentar la seua candidatura de conformitat amb les següents instruccions:
a) La candidatura es presentarà a través d’un procediment telemàtic disponible en la pàgina web de la conselleria competent en matèria de joc. El procediment, els models de sol·licitud i una altra documentació a aportar, seran publicats en la seu electrònica de la Generalitat, https://sede.gva.es/.
b) L’òrgan de govern de cada entitat, mitjançant acord, haurà d’autoritzar la presentació de la candidatura, designant a les persones que es proposen per a formar part d’aquesta.
c) Les candidatures inclouran el nom de les persones que li corresponguen, procurant la paritat entre dones i homes.
d) Les candidatures es presentaran avalades per altres entitats, associacions, federacions, confederacions o plataformes cíviques. Els avals es formalitzaran mitjançant acord de l’òrgan de govern de l’entitat avaladora on conste manifestació expressa de prestar el seu suport exclusivament a aqueixa candidatura, així com la informació següent: finalitat o objecte de l’entitat avaladora i àmbit territorial d’actuació.

e) El termini per a presentar les candidatures serà de dos mesos, a partir de l’habilitació del procediment telemàtic de presentació de candidatures en el web de la conselleria competent en matèria de joc.

2. Les entitats que proposen representants hauran de proporcionar-los, prèviament a l’aportació de les seues dades mitjançant la presentació de la candidatura, de manera clara, la informació sobre protecció de dades d’acord amb l’obligació derivada dels articles 13 i 14 del Reglament (UE) 2016/679.

Article 8. Criteri de selecció de candidatures
1. La persona titular de la direcció general amb competències en matèria de joc seleccionarà les entitats que formaran part de la Comissió en representació de les organitzacions sindicals i empresarials del sector del joc, de les associacions dedicades a la prevenció i rehabilitació de la ludopatia, de les associacions de defensa de les persones consumidores i usuàries, de les associacions de veïns i veïnes i de les unitats d’investigació o centres d’investigació universitaris especialitzats en la investigació, prevenció i tractament de la ludopatia a què es refereix l’article 3.1.c d’aquest decret. La decisió es farà pública en el portal de Transparència de la Generalitat, «GVA Oberta», en un termini màxim de 15 dies després de la finalització del termini de presentació de candidatures.
2. El criteri de selecció prioritari serà el de la representativitat, apreciat a partir de la certificació del nombre d’associats de l’entitat candidata, expedida per aquesta. Es tindrà en compte la incidència de l’acció de l’entitat que presenta la candidatura, i el sistema d’avals permetrà avaluar el reconeixement i representativitat de l’organització candidata.

3. En el cas de les unitats d’investigació o centres d’investigació universitaris especialitzats en la investigació, prevenció i tractament de la ludopatia, el principal criteri de selecció serà el del nombre d’alumnes de la universitat a la qual pertanguen. Excepcionalment podran valorar-se altres circumstàncies com ara l’especialització en la matèria, el volum d’estudis o treballs realitzats o el reconeixement que haguera aconseguit.

Article 9. Elecció de representants
1. Després de la selecció de candidatures que han de formar part de la Comissió, la persona titular de la direcció general amb competències en matèria de joc elevarà proposta a la Presidència d’aquesta, la qual farà el nomenament de les persones que ostenten les vocalies titulars i suplents, respectant l’equilibri entre dones i homes en el còmput total, exceptuant-se del requisit els qui ho siguen per raó del càrrec.
2. La durada del mandat de les vocalies serà de cinc anys, renovable per períodes de la mateixa durada. En els casos de les vocalies que formen part de la Comissió per raó del càrrec, la condició de vocal s’ostentarà mentre la persona es mantinga en aquest.


Capítol III
Règim de funcionament

Article 10. Normes de funcionament
1. La Comissió es reunirà en sessió ordinària, almenys una vegada a l’any i, en tot cas, quan haja de dictaminar assumptes de la seua competència i, extraordinàriament, quan el convoque la seua Presidència, per pròpia iniciativa o a petició, com a mínim, d’un terç dels seus membres arredonit a l’alça, mitjançant escrit dirigit a aquella en el qual conste la relació dels assumptes que es proposen tractar i les raons que justifiquen la proposta.
2. Les convocatòries seran remeses a les persones membres de la Comissió a través de mitjans electrònics, amb una antelació mínima de set dies, fent-hi constar l’ordre del dia juntament amb la documentació necessària per a la seua deliberació quan siga possible, les condicions en les quals se celebrarà la sessió i el sistema de connexió per a participar en la reunió. El termini de convocatòria podrà reduir-se en cas d’urgència, apreciada lliurement per la seua Presidència. Així mateix, aquesta podrà ampliar l’ordre del dia o remetre documentació complementària fins quaranta-huit hores abans de la realització de la sessió.

3. Per a la vàlida constitució de la Comissió de Joc, a l’efecte de la realització de sessions, deliberacions i presa d’acords, es requerirà l’assistència, presencial o a distància, del president i secretari o, si fa el cas, dels qui els suplisquen, i la de la meitat, almenys, dels seus membres, tal com estableix l’article 17.2 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic.
En el supòsit de no existir quòrum suficient, quedarà vàlidament constituïda en segona convocatòria, mitja hora després de l’assenyalada per a la primera, i serà suficient en aquest cas la presència de, almenys, un terç dels membres de la Comissió, a més de les persones que ostenten la Presidència i la Secretaria.
4. Els acords seran adoptats per majoria de vots. En cas d’empat decidirà la persona que ostente la Presidència, fent ús del seu vot de qualitat.
Quan s’assistisca a distància, els acords s’entendran adoptats en el lloc on tinga la seu l’òrgan col·legiat i, en defecte d’això, on estiga situada la Presidència, segons determina l’apartat 5, de l’article 17, de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic.

5. Per cada sessió es redactarà una acta per la persona titular de la Secretaria, en la qual s’especificaran necessàriament les persones assistents, l’ordre del dia de la sessió, les circumstàncies de lloc i temps en què s’ha celebrat, els punts principals de les deliberacions, així com el contingut dels acords aconseguits. Aquesta serà remesa a cada persona membre, juntament amb la convocatòria de la sessió següent, a resguard del que es dirà en el paràgraf següent.
Les actes s’aprovaran en la mateixa sessió de la Comissió o en la següent. No obstant això, el secretari podrà emetre certificació sobre els acords que s’hagen adoptat sense perjudici de la posterior aprovació de l’acta. Aquesta certificació serà expedida per mitjans electrònics.
Després de la seua aprovació, l’acta serà signada per la persona titular de la secretaria, amb el vistiplau de la Presidència.

Article 11. Informe anual sobre la situació del joc
1. La Comissió de Joc haurà d’emetre anualment un informe sobre la situació del joc en la Comunitat Valenciana, que serà elevat pel seu president al Consell.
2. L’informe al qual es refereix l’apartat anterior es farà públic en la web corresponent després de la presa de raó d’aquest pel Consell.

Article 12. Grups de treball
La Comissió podrà acordar la creació en el seu si de grups eventuals de treball, la durada, composició i funcionament de la qual serà determinada per la comissió.
Article 13. Gratuïtat dels càrrecs
L’assistència a les sessions de la Comissió de Joc de la Comunitat Valenciana o dels grups de treball, si fa el cas, no generarà dret a indemnització per assistència de les persones membres a les reunions d’aquest òrgan.


DISPOSICIÓ ADDICIONAL

Única. Incidència pressupostària
L’aplicació i desenvolupament d’aquest decret no podrà tindre cap incidència en la dotació dels capítols de despesa assignats a la conselleria amb competències en matèria de joc. En tot cas, haurà de ser atés amb els seus mitjans personals i materials.


DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Única. Derogació
Queda derogat el Decret 141/1988, de 23 de setembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es reglamenta l’estructura, funcionament i composició de la Comissió del Joc de la Comunitat Valenciana.


DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Única. Règim transitori de la vigent comissió del joc
No obstant el que s’estableix en l’anterior disposició derogatòria única, es mantindrà en les seues funcions i composició la vigent comissió del joc fins que es constituïsca la nova, en el termini previst en la disposició final primera.


DISPOSICIONS FINALS

Primera. Termini de constitució
La Comissió de Joc de la Comunitat Valenciana es constituirà en el termini màxim de 9 mesos a partir de l’entrada en vigor del present decret.

Segona. Habilitació normativa
S’autoritza la persona titular de la conselleria competent en matèria de joc per a dictar les disposicions necessàries per al desenvolupament i aplicació del que es disposa en el present decret.

Tercera. Entrada en vigor
El present decret entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 15 de juliol de 2022

El president de la Generalitat,
XIMO PUIG I FERRER

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic,
ARCADI ESPAÑA GARCIA

linea
Mapa web