Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 12 de setembre de 2016, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual es convoquen les ajudes de suport a la promoció exterior de la Comunitat Valenciana per a l'exercici 2016. [2016/7181]

(DOGV núm. 7878 de 21.09.2016) Ref. Base de dades 007077/2016

RESOLUCIÓ de 12 de setembre de 2016, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual es convoquen les ajudes de suport a la promoció exterior de la Comunitat Valenciana per a l'exercici 2016. [2016/7181]
La Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, estableix en l’article 23 que el procediment per a la concessió de subvencions s’iniciarà sempre d’ofici i per mitjà de convocatòria aprovada per l’òrgan competent.
L’Ordre 13/2016, de 2 d’agost (DOCV 7846, 08.08.2016), de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, estableix les bases reguladores per a la concessió d’ajudes en matèria d’internacionalització.
Per mitjà de la present resolució es convoquen per a l’exercici 2016 les ajudes en matèria d’internacionalització d’acord amb l’article 5.2 de l’Ordre 13/2016, de 2 d’agost, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes en matèria d’internacionalització.
La present convocatòria queda sotmesa a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; al Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el seu Reglament, i a la normativa autonòmica establida en els articles 159 i següents de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.
Per això, i en virtut de les facultats que em confereix l’article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Govern Valencià, i l’article 160.4.b de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, resolc:


Primer. Objecte
L’objecte de la present resolució és convocar ajudes amb l’objecte d’afavorir la internacionalització de les empreses i la promoció dels productes de la Comunitat Valenciana, durant l’exercici 2016 d’acord amb les consignacions pressupostàries que per a l’exercici 2016 estableix la Llei 11/2015, de 29 de desembre (DOCV 7689, 31.12.2015), de Pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2016.

Segon. Beneficiaris de les ajudes
1. De conformitat amb el que estableix l’article 2 de l’Ordre 13/2016, de 2 d’agost, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes en matèria d’internacionalització, podran ser beneficiaris de les ajudes les associacions sectorials, les cambres oficials de comerç, indústria, serveis i navegació de la Comunitat Valenciana i les xicotetes i mitjanes empreses (pimes) amb personalitat jurídica pròpia i domicili social en la Comunitat Valenciana que s’especifiquen en cada apartat d’aquesta resolució.

2. Als efectes de les ajudes regulades en aquesta resolució s’entendrà per pimes aquelles empreses que reunisquen els requisits següents:
a) Que ocupen a menys de 250 persones.
b) Que el seu volum de negocis anual no excedisca de 50 milions d’euros o que el seu balanç general anual no excedisca de 43 milions d’euros.
En la categoria de les pimes, es defineix una xicoteta empresa com una empresa:
a) Que ocupe a menys de 50 persones.
b) Que el seu volum de negocis anual no excedisca de 10 milions d’euros o que el seu balanç general anual no excedisca de 10 milions d’euros.
3. El còmput dels efectius i límits assenyalats s’efectuarà tal com disposa l’annex I del Reglament (UE) núm. 651/2014, de la Comissió, de 17 de juny de 2014 (DOUE L 187, 26.06.2014), pel qual es declaren determinades categories d’ajudes compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat, sobre «Definició de PIME».
4. De conformitat amb el que disposa l’article 1 del Reglament (UE) núm. 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre (DOUE L 352/1, 24.12.2013), relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis, no podran ser beneficiàries d’ajudes les empreses a què es refereix el resolc dènou, apartat segon, de la present convocatòria.


Tercer. Obligacions del beneficiari
Són obligacions del beneficiari les establides en l’article 3 de l’Ordre 13/2016, de 2 d’agost, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes en matèria d’internacionalització.

Quart. Finançament de les ajudes
1. Les ajudes establides en la present resolució es financen a càrrec de la secció 11, programa pressupostari 762.10, Comerç Exterior, capítol IV, línia S8013, per un import global màxim d’1.594.405,21 euros.
2. Es podrà fixar una quantia addicional l’aplicació de la qual a la concessió de subvencions no requerirà d’una nova convocatòria tal com disposa l’article 58.2 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions. L’efectivitat de la quantia addicional queda condicionada a la declaració de disponibilitat de crèdit i, si és el cas, amb l’aprovació prèvia de la modificació pressupostària que siga procedent, en un moment anterior a la resolució de la concessió de subvenció.

3. Les minoracions sobre les subvencions concedides inicialment podran destinar-se a pagament de recursos.

Cinqué. Accions susceptibles de suport i despeses subvencionables
1. Tindran la consideració d’accions susceptibles de suport les establides en els apartats següents:
a) Participació d’empreses en fires i esdeveniments.
Podran acollir-se a les ajudes previstes en el present apartat les empreses que participen de forma agrupada o individual, durant l’exercici 2016, en els certàmens firals i esdeveniments següents:







Tindran la consideració de despeses subvencionables les relatives a la contractació de l’espai en els esmentats certàmens (metres quadrats).

b) Promoció exterior d’associacions sectorials i cambres de comerç de la Comunitat Valenciana.
Podran acollir-se a les ajudes previstes en el present apartat les associacions sectorials i les cambres oficials de comerç, indústria, serveis i navegació de la Comunitat Valenciana que participen en missions comercials o fires internacionals, representant a la seua entitat.

Tindran la consideració de despeses subvencionables les relatives a l’allotjament i desplaçament d’un representant de l’associació sectorial o cambra oficial en els següents termes:
– Despeses d’allotjament: es justificaran amb les factures dels establiments hotelers on conste la identitat de la persona allotjada, subvencionant-se únicament l’hostalatge.
– Despeses de desplaçament: es justificaran amb els bitllets d’avió, tren, autobús o un altre mitjà de transport públic on conste la identitat del viatger.
2. Les ajudes previstes en la present resolució podran arribar fins al 50 per cent del cost (IVA exclòs) de les accions previstes per a l’any 2016, corresponent a les despeses que s’especifiquen com a subvencionables en aquesta resolució, fins a un pressupost màxim elegible de la sol·licitud de cada empresa de 150.000,00 euros.

Sisé. Presentació de sol·licituds
1. La presentació de sol·licituds i la documentació annexa per a l’obtenció de les ajudes regulades en la present convocatòria es farà de manera telemàtica.
Per a això, el sol·licitant haurà de disposar de firma electrònica avançada, bé amb el certificat reconegut d’entitat (persones jurídiques), o bé amb el certificat reconegut per a ciutadans (persona física), ambdós emesos per l’Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana, DNI electrònic, certificats de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, i també els certificats reconeguts inclosos en la llista de confiança de prestadors de serveis de certificació establits a Espanya, publicada en la seu electrònica del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.

Les instruccions per a emplenar la sol·licitud general de subvenció per mitjà de la tramitació telemàtica es troben en la web www.indi.gva.es/tramitacion-telematica, en l’enllaç «Instruccions».
2. L’imprés de sol·licitud i la documentació annexa que s’exigeix en el resolc seté d’aquesta convocatòria s’emplenarà i firmarà utilitzant l’aplicació dissenyada per a aquestes ajudes i que estarà disponible en el catàleg de serveis públics interactius de la Generalitat a través de http://sede.gva.es, apartat «Serveis en línia», i es buscarà el tràmit de sol·licitud d’ajuda dissenyat a aquest efecte.
Tant la sol·licitud com la resta de documents a presentar hauran de firmar-se electrònicament.
La presentació de la sol·licitud porta implícita l’acceptació de les bases reguladores.

Seté. Documentació que ha d’acompanyar a la sol·licitud
Les sol·licituds hauran d’acompanyar-se de la documentació que s’indica a continuació:
a) Autorització expressa a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball perquè aquesta comprove les dades d’identitat del sol·licitant o, en cas de tractar-se d’una persona jurídica, del seu representant, de conformitat amb el Decret 165/2010, de 8 d’octubre, del Consell, pel qual s’estableixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic. No obstant això, si de la comprovació efectuada resulta alguna discordança amb les dades facilitades per l’interessat, l’òrgan instructor estarà facultat per a aclarir-la. Si el sol·licitant no presta el seu consentiment, haurà d’aportar fotocòpia del document nacional d’identitat.

Quan es tracte d’una persona jurídica, s’haurà d’aportar a més, documentació acreditativa i identificativa d’aquesta, consistent en fotocòpia de l’escriptura de constitució/estatuts actualitzada, poders de representació, si és el cas, i acreditació de la inscripció en el registre mercantil o registre corresponent, i també fotocòpia de la targeta d’identificació fiscal.
En el cas que la documentació ja estiga en poder de la Direcció General d’Internacionalització, podrà aportar-se declaració de vigència, segons model que podrà descarregar de la pàgina web corresponent, sempre que no hagen transcorregut més de cinc anys des de la finalització del procediment a què corresponguen i no hagen patit cap variació.

b) Projecte de l’actuació a realitzar en l’exercici de la convocatòria.

c) Dades de domiciliació bancària segons model facilitat a aquest efecte, excepte si s’han presentat amb anterioritat davant la Generalitat i no han experimentat variació, i en aquest cas s’indicarà el número del compte anteriorment utilitzat i donat d’alta a aquesta efectes.
d) Autorització a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball perquè aquesta obtinga de forma directa a través de certificats telemàtics, l’acreditació del compliment d’obligacions tributàries i davant la Seguretat Social, en els termes que es preveu en els articles 18 i 19 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions. La Direcció General d’Internacionalització es reserva el dret de requerir al sol·licitant si la informació obtinguda presenta alguna incidència.
No obstant això, el sol·licitant podrà denegar expressament aquesta autorització, i haurà d’aportar llavors les certificacions que s’indiquen a continuació, i la validesa de la qual haurà d’estendre en la data de l’atorgament de l’ajuda:
De l’Agència Estatal d’Administració Tributària, el certificat que acredite que el sol·licitant es troba al corrent de les seues obligacions tributàries.
De la Tresoreria General de la Seguretat Social, el certificat acreditatiu que el sol·licitant es troba al corrent en el compliment de les seues obligacions amb la Seguretat Social.
Dels serveis territorials de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, el certificat acreditatiu que el sol·licitant no té deutes de naturalesa tributària amb la Generalitat.
En aquest sentit, les certificacions expedides per les administracions tributàries i per la Seguretat Social tindran una validesa de sis mesos des de la data de la seua expedició, d’acord amb el que estableix l’article 23.3 del Reial Decret 887/2006, pel qual s’aprova el Reglament general de subvencions.
e) Declaració responsable de:
Ajudes d’Estat obtingudes per als mateixos costos subvencionables o amb ajuda estatal per a la mateixa mesura de finançament de risc, a fi de comprovar que no se superen els límits de l’article 5.2 del Reglament (UE) núm. 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre.
Ajudes de minimis concedides per qualsevol projecte al sol·licitant en l’exercici fiscal corrent i en els dos anteriors, amb indicació de l’organisme, convocatòria, exercici fiscal de concessió i import concedit.

El moment en què ha de considerar-se concedida una ajuda de minimis és aquell en què es reconega a l’empresa el dret legal a rebre l’ajuda, amb independència de la data de pagament de l’ajuda de minimis a l’empresa.
Només es podran concedir noves ajudes de minimis després d’haver comprovat que això no donarà lloc al fet que l’import total de les ajudes concedides a l’empresa beneficiària sobrepasse el limite màxim establit en el Reglament (UE) núm. 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre, és a dir, 200.000 euros, que es redueixen a 100.000 euros en el cas de beneficiaris que operen en el sector del transport per carretera, durant qualsevol període de tres exercicis fiscals.
f) Declaració responsable que acredite que el sol·licitant no està sotmés en les prohibicions per a obtindre la condició de persona beneficiària establides en l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i en particular, que no és deutora de la Generalitat d’obligacions per reintegrament de subvencions.
g) Declaració responsable de compliment de la normativa sobre integració laboral de persones amb discapacitat o, si és el cas, d’estar-ne exempt.
h) Declaració responsable sobre el compliment dels requisits relatius a la condició de PIME.
i) Documentació acreditativa de les circumstàncies arreplegades en el resolc onze, apartat d.
j) Si és el cas, documentació acreditativa de les circumstàncies rellevants per a la valoració de l’expedient.

Huité. Termini de presentació de sol·licituds
El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils, i el seu còmput s’iniciarà l’endemà de la publicació del extracte de la present resolució en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Nové. Esmena de sol·licituds
1. Quan la sol·licitud no reunisca els requisits assenyalats en la legislació bàsica de procediment administratiu comú o no s’acompanye la documentació que d’acord amb aquesta resolució resulte exigible o es considere necessària per a resoldre, es requerirà a l’interessat perquè, en el termini de 10 dies hàbils, esmene la falta o acompanye els documents preceptius, amb la indicació que, si així no ho fa, es considerarà que desisteix de la seua petició, prèvia resolució que haurà de ser dictada en els termes que preveu l’esmentada legislació bàsica.
2. Els requeriments a què es fa referència en aquest resolc, i també qualsevol altre que poguera realitzar-se, es regiran pel que disposen els articles 53 i següents del Decret 220/2014, de 12 de desembre, del Consell, pel qual s’aprova el Reglament d’administració electrònica de la Comunitat Valenciana. Tal com disposa l’article 53 de l’esmentada norma, la notificació electrònica dels actes administratius produirà efectes jurídics quan l’interessat hi haja assenyalat aquest mitjà com a preferent, haja consentit expressament la seua utilització o quan l’esmentada via resulte obligatòria per a l’interessat.
De conformitat amb l’article 54 del Decret 220/2014, la pràctica de la notificació electrònica es realitzarà, amb caràcter general, per compareixença electrònica, de la manera següent:
1. La persona interessada, degudament identificada, accedirà al contingut de l’actuació administrativa corresponent a través de la seu electrònica de la Generalitat. Prèviament, s’enviarà per correu electrònic a la direcció facilitada per l’interessat, un avís de notificació, de caràcter informatiu, que li comunicarà l’existència d’una notificació dirigida a aquest, i també la direcció de la pàgina web a què ha d’accedir per a obtindre.
2. Aquest avís de notificació haurà d’especificar, a més de les dades que permeten la identificació de la notificació, de conformitat amb el que disposa la legislació bàsica de procediment administratiu, que transcorreguts deu dies naturals a partir de la data de la seua notificació, sense que tinga lloc l’accés a aquesta, equivaldrà al rebuig de la notificació als efectes previstos en la normativa legal vigent, llevat que d’ofici o a instància del destinatari es comprove la impossibilitat tècnica o material de l’accés.
3. L’interessat podrà accedir a la notificació electrònica després de la seua identificació personal prèvia per qualsevol dels mitjans definits en l’article 26 del Decret 220/2014. La notificació contindrà la designació de l’òrgan administratiu o entitat que efectua la notificació, la referència al tipus de document que es notifica, el número d’expedient a què es refereix i la data i registre d’eixida.
4. Si l’interessat accepta la notificació, podrà accedir als documents objecte d’aquesta, que també tindran format per a impressió.

5. Es deixarà constància en l’expedient administratiu de l’acceptació o rebuig de la notificació electrònica, i produirà els efectes previstos en la legislació bàsica de procediment administratiu.

Deu. Comissió de valoració
1. De conformitat amb el que estableix l’article 10 de l’Ordre 13/2016, de 2 d’agost, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes en matèria d’internacionalització, examinades les sol·licituds, aquelles que complisquen i acrediten els requisits d’aquesta resolució seran avaluades per una comissió de valoració, que elaborarà les corresponents propostes de concessió i denegació d’ajudes i la determinació de les seues quanties.
Aquesta comissió estarà integrada per tres membres:
President: la persona titular de la direcció general en matèria d’internacionalització, o persona que designe per a la seua substitució.
Vocals: dos vocals designats per la persona titular de la direcció general en matèria d’internacionalització, d’entre els funcionaris d’aqueixa mateixa direcció general, un dels quals actuarà com a secretari.
2. L’esmentada comissió podrà sol·licitar l’assessorament i l’emissió dels informes tècnics pertinents per a una adequada valoració de les sol·licituds presentades.

Onze. Criteris de valoració
Per a l’atorgament de les subvencions es tindran en compte els criteris següents, que seran valorats individualment per a cada cas:
a) Solidesa del projecte de promoció exterior: fins a 25 punts.
b) Diversitat de les accions de promoció exterior, tant en número com en mercats: fins a 25 punts.
c) Característiques de l’empresa i mitjans disponibles per a dur a terme el projecte d’internacionalització, es valorarà la viabilitat i esforç econòmic: fins a 25 punts.
d) Cooperació empresarial en projectes d’internacionalització de forma agrupada: fins a 25 punts.
e) Adequació de les accions susceptibles de suport als objectius i finalitats previstes en les convocatòries especifiques: fins a 25 punts.
f) Criteris funcionals o d’interés social: fins a 25 punts a distribuir de la manera següent:
Disponibilitat de mecanismes de participació dels empleats en la gestió de l’empresa: fins a 5 punts.
Acreditació de donacions o aportacions de la empresa a ONG: fins a 5 punts.
Acreditació de contractes formalitzats amb entitats no lucratives: fins a 5 punts.
Acreditació de contractes formalitzats amb persones discapacitades, persones en situació o risc d’exclusió social: fins a 5 punts.
Acreditació d’un major percentatge de dones en càrrecs directius o executius de l’empresa: fins a 5 punts.

Dotze. Resolució de la convocatòria i termini
1. Correspon al conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball dictar la resolució de concessió de l’ajuda, fixant expressament la quantia i incorporant, si és el cas, les condicions, obligacions i determinacions accessòries a què haja de subjectar-se el beneficiari.
2. El procediment de concessió de les subvencions es tramitarà en règim de concurrència competitiva, en la forma descrita en l’article 12 de les bases reguladores.
3. El termini màxim per a resoldre i notificar la resolució procedent serà de sis mesos comptadors des de l’endemà de l’acabament del termini de presentació de sol·licituds.
Transcorregut el termini sense que haja recaigut una resolució, s’entendrà desestimada la sol·licitud de concessió de l’ajuda, en els termes que preveu la legislació bàsica de procediment administratiu.

Tretze. Notificació de la resolució
La resolució de concessió es notificarà als interessats en els termes que preveu la legislació bàsica de procediment administratiu.

La resolució de concessió o denegació es publicarà en la pagina web de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, directori internacionalització, en l’enllaç corresponent a la resolució d’ajudes, tal com estableix la legislació bàsica de procediment administratiu, i també en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, en compliment del que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, sobre publicitat de subvencions concedides.


Catorze. Recursos
La resolució de concessió posa fi a la via administrativa i en contra podrà interposar-se potestativament recurs de reposició davant l’òrgan que va dictar l’acte, en el termini d’un mes a comptar des de l’endemà de la notificació de la resolució corresponent o recurs contenciós administratiu davant la sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos a comptar des de l’endemà de la notificació de la resolució corresponent.

Quinze. Justificació de les ajudes. Termini i documentació
1. La justificació de les ajudes s’efectuarà d’acord amb la sol·licitud presentada.
2. La presentació de la justificació es farà de manera telemàtica en els mateixos termes del resolc sisé.
Els sol·licitants d’ajudes hauran de presentar la documentació justificativa a què es refereix aquest resolc en el mateix moment de presentació de sol·licituds.
3. Els beneficiaris hauran de presentar la documentació següent, de conformitat amb el que disposa l’article 18.3 de l’Ordre 13/2016, de 2 d’agost, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes en matèria d’internacionalització:

a) Memòria de les activitats realitzades, justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, amb indicació dels resultats obtinguts. (Text lliure.)
b) Relació de despeses amb detall de les actuacions realitzades recolzades per aquesta subvenció i amb indicació de cada una de les despeses incorregudes, amb identificació del creditor i del document, el seu import i data d’emissió, manifestant expressament que s’ha complit l’objecte de la subvenció.
c) Acreditació de l’import, procedència i aplicació dels fons propis i d’altres subvencions i ingressos amb què hagen sigut finançades les actuacions. Amb aquest fi, el beneficiari presentarà una declaració responsable detallada.
d) Originals o còpies compulsades dels justificants de les despeses realitzades: factures i la resta de documents de valor probatori equivalent, amb validesa en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa, justificatius de la despesa efectuada, expedits d’acord amb la normativa vigent.
També es presentarà documentació acreditativa del seu pagament: rebuts, transferències o càrrecs bancaris o, si és el cas, còpia dels efectes mercantils entregats al proveïdor o creditor garantits per una entitat financera o companyia d’assegurances.
En la justificació de despeses del resolc quint.b de la present convocatòria, s’aportarà còpia del contracte de treball que acredite la relació laboral de la persona que represente a l’associació sectorial o cambra oficial.
En el cas que la documentació acreditativa de les despeses realitzades estiga redactada en idiomes diferents del castellà, valencià, anglés o francés, el beneficiari haurà d’aportar traducció de l’esmentada documentació al castellà o valencià. L’empresa haurà de certificar la veracitat de la traducció aportada.
e) En el cas que el beneficiari haja denegat expressament el seu consentiment perquè la Conselleria obtinga directament els corresponents certificats telemàtics, acreditació que el beneficiari es troba al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.
f) De conformitat amb el que estableix l’article 31.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, quan l’import de la despesa subvencionable supere les quanties establides en la Llei 30/2007, de 30 d’octubre, de Contractes del Sector públic per al Contracte Menor, el beneficiari haurà de sol·licitar com a mínim tres ofertes de diferents proveïdors, amb caràcter previ a la contracció del compromís per a l’obra, la prestació del servei o l’entrega del bé, llevat que per les seues especials característiques no existisca en el mercat suficient nombre d’entitats que els realitzen, presten o subministren, o llevat que la despesa s’haguera realitzat amb anterioritat a la subvenció.
L’elecció entre les ofertes presentades, que hauran d’aportar-se en la justificació o, si és el cas, en la sol·licitud de subvenció, es realitzarà d’acord amb criteris d’eficiència i economia, i s’haurà de justificar expressament en una memòria l’elecció quan no recaiga en la proposta econòmica més avantatjosa.
g) De conformitat amb el que preveu l’article 3.2 de la Llei 2/2015, de 2 d’abril, de la Generalitat, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana, si el beneficiari rebera una ajuda per import superior a 10.000 euros, haurà de donar l’adequada publicitat a aquesta, indicant com a entitat concedent la Generalitat, l’import rebut i el programa, activitat, inversió o actuació subvencionada.
No es valoraran aquelles factures que no es troben incloses en la relació de despeses a què es refereix l’apartat b d’aquest resolc.
Les dates de validesa dels justificants de les despeses realitzades i pagades a què es refereix l’apartat d d’aquest resolc seran des de l’1 de gener 2015 fins a la data límit de la justificació.
4. La Direcció General d’Internacionalització podrà requerir la informació addicional que en cada cas estime necessària per a acreditar el compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció.
Quan s’aprecie l’existència de defectes esmenables en la documentació justificativa presentada pel beneficiari, se li requerirà en els termes del resolc nové de la present resolució.

Setze. Pagament de les subvencions
El pagament de les subvencions i ajudes es realitzarà d’acord amb el que disposa l’article 19 de l’Ordre 13/2016, de 2 d’agost, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes en matèria d’internacionalització.

Dèsset. Subcontractació
S’admetrà la subcontractació i el subarrendament en els negocis jurídics que es duguen a terme entre les entitats agrupadores a què es refereix el resolc cinqué.1.a de la present resolució, amb independència de la forma jurídica que adopten i els membres d’aquestes.

Díhuit. Reintegrament i minoració de l’ajuda concedida
Es regirà pel que s’estableix en l’article 22 de l’Ordre 13/2016, de 2 d’agost, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes en matèria d’internacionalització.

Dènou. Política de la competència de la Unió Europea
1. En virtut del que estableix l’article 7.3 del Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, s’assenyala que les ajudes que es concedisquen d’acord amb el que preveu la present resolució, ho seran en el marc del Reglament (UE) núm. 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre (DOUE L 352/1, 24.12.2013), relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis.

Les ajudes que es puguen concedir no precisen de la seua notificació a la Comissió Europea, per no reunir tots els requisits de l’apartat u de l’article 107 de TFUE, atés que les ajudes s’acullen al règim de minimis i pel seu import no suposen un falsejament de la competència que afecte els intercanvis comercials entre els estats membres.
2. Aquest règim d’ajudes no podrà aplicar-se a empreses que operen en els sectors determinats en el punt 1 de l’article 1 del mencionat Reglament, és a dir:
a) Les ajudes concedides a les empreses que operen en els sectors de la pesca i l’aqüicultura, regulats pel Reglament (CE) núm. 104/2000 del Consell, de 17 de desembre.
b) Les ajudes concedides a les empreses dedicades a la producció primària de productes agrícoles.
c) Les ajudes concedides a les empreses que operen en el sector de la transformació i comercialització de productes agrícoles, en els casos següents:
i) Quan l’import de l’ajuda es determine en funció del preu o de la quantitat de productes d’aquest tipus adquirits a productors primaris o comercialitzats per les empreses interessades.
ii) Quan l’ajuda estiga supeditada al fet que una part o la totalitat d’aquesta es repercutisca als productors primaris
d) Les ajudes a activitats relacionades amb l’exportació a tercers països o estats membres, és a dir, les ajudes directament vinculades a les quantitats exportades, a l’establiment i l’explotació d’una xarxa de distribució o a altres despeses corrents vinculades a l’activitat exportadora.

e) Les ajudes condicionades a la utilització de productes nacionals en compte d’importats.
3. En tot cas, l’import de les mencionades ajudes no podrà fer que l’import total de les ajudes de minimis que reba l’empresa durant un període de tres exercicis fiscals siga superior al límit de 200.000 euros, que es redueix a 100.000 euros en el cas de beneficiaris que operen en el sector del transport per carretera.
4. Les ajudes de minimis concedides d’acord amb l’esmentat Reglament podran acumular-se amb les ajudes de minimis concedides d’acord amb el Reglament (UE) núm. 360/2012, de la Comissió, de 25 d’abril, fins al límit màxim establit en aquest últim Reglament. Podran acumular-se amb ajudes de minimis concedides d’acord amb altres reglaments de minimis fins al límit màxim pertinent que s’estableix en l’article 3, apartat 2, del Reglament 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre (DOUE L 352/1, 24.12.2013).
Les ajudes de minimis no s’acumularan amb cap ajuda estatal en relació amb les mateixes despeses subvencionables o amb ajuda estatal per a la mateixa mesura de finançament de risc, si l’esmentada acumulació excedira de la intensitat d’ajuda o de l’import d’ajudes superior corresponent fixat en les circumstàncies concretes de cada cas per un reglament d’exempció per categories o una decisió adoptats per la Comissió. Les ajudes de minimis que no es concedisquen per a costos subvencionables específics, ni puguen atribuir-se a costos subvencionables específics podran acumular-se amb altres ajudes estatals concedides en virtut d’un reglament d’exempció per categories o d’una decisió adoptats per la comissió.
5. Per a assegurar el compliment de les condicions arreplegades en el punt anterior, s’exigirà als sol·licitants una declaració sobre totes les ajudes publiques que tinguen concedides o sol·licitades per a aqueixos mateixos costos subvencionables, i també de les ajudes de minimis rebudes durant els dos exercicis fiscals anteriors i durant l’exercici fiscal en curs.

Contra la present resolució es podrà interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptats des de l’endemà de la seua publicació, d’acord amb el que estableix l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o potestativament recurs de reposició davant el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, en el termini d’un mes comptat des de l’endemà de la seua publicació, d’acord amb el que disposa la legislació bàsica de procediment administratiu.

València, 12 de setembre de 2016.– El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball: Rafael Climent González.

linea
Mapa web