Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 97/2023, de 29 de juny, del Consell, pel qual s'estableix l'adscripció orgànica de l'Institut de Formació Professional Superior Marítim- Pesquer del Mediterráneo, amb seu a la ciutat d'Alacant, a la conselleria competent en matèria d'Educació, es transforma en el Centre Integrat Públic de Formació Professional Politècnic Marítim-Pesquer del Mediterrani d'Alacant i es disposa el seu funcionament. [2023/7452]

(DOGV núm. 9631 de 04.07.2023) Ref. Base de dades 007181/2023

DECRET 97/2023, de 29 de juny, del Consell, pel qual s'estableix l'adscripció orgànica de l'Institut de Formació Professional Superior Marítim- Pesquer del Mediterráneo, amb seu a la ciutat d'Alacant, a la conselleria competent en matèria d'Educació, es transforma en el Centre Integrat Públic de Formació Professional Politècnic Marítim-Pesquer del Mediterrani d'Alacant i es disposa el seu funcionament. [2023/7452]


Índex
Preàmbul
Article 1. Objecte
Article 2. Transformació del centre docent
Article 3. Adscripció
Article 4. Assignació de competències a la conselleria competent en matèria d’Educació
Article 5. Competències de la conselleria competent en matèria de Pesca Marítima
Article 6. Ensenyaments reglats
Article 7. Altres ensenyaments
Article 8. Comissió de seguiment
Article 9. Funcions de la Comissió de seguiment
Article 10. Determinació de les necessitats de professorat
Disposició addicional primera. Inscripció registral
Disposició addicional segona. Relació de llocs de treball
Disposició addicional tercera. Personal funcionari amb tasques docents
Disposició addicional quarta. Personal funcionari amb tasques no docents
Disposició addicional cinquena. Instal·lacions i dotacions
Disposició addicional sisena. Expedients de l’alumnat
Disposició addicional setena. Finançament del centre
Disposició addicional huitena. Organització i funcionament
Disposició addicional novena. Autorització per a impartir ensenyaments i accions formatives no reglades conduents a l’obtenció dels títols de busseig professional i dels títols professionals del sector pesquer

Disposició addicional dècima. Període lectiu a l’efecte de la formació no reglada
Disposició transitòria única. La direcció del centre
Disposició derogatòria única. Derogació normativa
Disposició final primera. Desplegament d’aquest decret
Disposició final segona. Entrada en vigor


PREÀMBUL

El Reial decret 4107/1982, de 29 de desembre, va aprovar l’acord de la Comissió Mixta de Transferències de la Comunitat Valenciana pel qual es transfereixen determinades competències i funcions de l’Estat en matèria d’Agricultura i Pesca.
Entre les funcions transferides s’esmenta l’Institut de Formació Professional Superior Marítimo Pesquero del Mediterráneo, situat en el moll pesquer d’Alacant.
El centre figura inscrit en l’inventari de béns i drets de la Generalitat Valenciana amb el Codi 03/014/049/000.
El Decret 31/1983, de 17 de març, de la presidència de la Generalitat Valenciana va assignar els serveis traspassats en matèria d’ensenyaments professionals nauticopesquers a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació.
El Reial decret 1757/1998, de 31 de juliol, va ampliar les funcions i serveis traspassats a la Comunitat Valenciana pel Reial decret 544/1984, de 8 de febrer, en matèria d’ensenyaments professionals nautico-pesquers.
El Reial decret 1758/1998, de 31 de juliol, va aprovar l’acord de la Comissió Mixta de Transferències Administració de l’Estat-Comunitat Valenciana pel qual es transfereixen determinades funcions i serveis de l’Estat en matèria de busseig professional.
El Decret 11/1998, de 27 d’octubre, del president de la Generalitat va assignar els serveis traspassats en matèria de busseig professional a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació.
L’Institut Politècnic Nacional Marítimo Pesquero d’Alacant va ser creat per Reial decret 1887/1976, de 18 de juny, pel qual es classifiquen com a Instituts Politècnics Nacionals Maritimopesquers les Escoles Oficials de Formació Professional Nauticopesquer de Pasaia, Vigo, Cadis, Alacant i Lanzarote (BOE 190, 09.08.1976), per transformació de l’Escola Oficial de Formació Professional Nauticopesquera, de titularitat del Ministeri de Comerç.
Aquest centre va iniciar el seu funcionament en el curs escolar 1976/1977 impartint els ensenyaments de Formació Professional regulats en el Decret 2596/1974, de 9 d’agost, sobre títols professionals de les marines mercants i de pesca (BOE 222, 16.09.1974).
L’Ordre de 18 de març de 1977 per la qual es determina el començament d’activitats en els Instituts Politècnics Nacionals Marítim-pesquers a partir del curs 1976/1977 i les seues zones d’adscripció de Centres (BOE 91, 16.04.1977), va implantar en el centre determinats ensenyaments professionals. La citada Ordre va adscriure el centre a l’Institut Politècnic Nacional d’Alacant, centre identificat amb el codi 03001911, i que actualment es denomina Institut d’Educació Secundària Antonio José Cavanilles. Aquesta adscripció venia referida a l’expedició de títols, certificacions acadèmiques i altres actes administratius relacionats amb la convalidació d’ensenyaments.
La conselleria competent en matèria educativa, mitjançant l’Ordre de 5 de maig de 1999 (DOGV 25.06.1999) va implantar en aquest centre els nous ensenyaments regulats en la Llei orgànica 1/1990, de 3 d’octubre, d’Ordenació General del Sistema Educatiu -LOGSE-, relatius a cicles formatius de grau mitjà, i mitjançant Ordre de 8 de maig de 2002 (DOGV 17.05.2002), les relatives a cicles formatius de grau superior.
La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació -LOE– configura la formació professional com el conjunt d’accions formatives que capaciten per a l’acompliment qualificat de les diverses professions.
El Decret 193/2021, de 3 de desembre, del Consell, d’organització i funcionament dels centres integrats públics de Formació Professional de la Comunitat Valenciana (DOGV 9241, 23.12.2021) estableix el procediment per a la creació, autorització i el funcionament dels centres integrats de formació professional en l’àmbit de la Comunitat Valenciana en el marc del qual es disposa en el Reial decret 1558/2005, de 23 de desembre.
Aquest Decret estableix que els centres integrats de formació professional impartiran els dos subsistemes de formació professional, el de formació professional inicial i el de formació per a l’ocupació, referits tots dos al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals i que condueixen a l’obtenció de títols de formació professional i de certificats de professionalitat.
A més, també estableix que els centres integrats disposaran d’una oferta modular, flexible i de qualitat, amb abast als dos subsistemes existents, per a donar resposta tant a les necessitats dels sectors productius com a les necessitats individuals i a les expectatives personals de promoció professional.
Aquesta configuració i l’especificitat dels ensenyaments que imparteix, de caràcter únic en l’àmbit de la Comunitat, aconsella la seua transformació en Centre Integrat Públic de Formació Professional i assignar a la conselleria competent en matèria d’Educació la gestió d’aquest centre que, fins ara, depèn de la conselleria competent en matèria de Pesca.

Aquest Decret està inclòs en el Pla normatiu de l’Administració de la Generalitat per a 2021.
Per tot això, oït el Consell Valencià de la Formació Professional, consultats els agents socials en la Mesa Sectorial d’Educació, i en la Mesa Sindical de la Funció Pública, d’acord amb les competències atribuïdes per l’article 28.c de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, a proposta de les conselleries d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, d’Educació, Cultura i Esport i la d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, prèvia deliberació del Consell, en la reunió del dia 29 de juny de 2023,
DECRETE

Article 1. Objecte
1. El present decret té per objecte establir l’adscripció orgànica de l’Institut de Formació Professional Superior Marítim-Pesquer del Mediterrani, amb seu a la ciutat d’Alacant, fins ara adscrit a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, així com regular l’ús compartit, entre totes dues conselleries, de les instal·lacions i els ensenyaments que s’hi imparteixen.
2. Constituir aquest Institut com a Centre Integrat Públic de Formació Professional i disposar el seu funcionament.

Article 2. Transformació del centre docent
L’Institut de Formació Professional Superior Marítim-Pesquer del Mediterrani, amb codi de centre 03002007, de titularitat de la Generalitat Valenciana, amb seu a la ciutat d’Alacant, domicili al carrer Moll Pesquer, s/n, i codi postal 03001, es transforma en Centre Integrat Públic de Formació Professional, sota la denominació de Centre Integrat Públic de Formació Professional Politècnic Marítim-Pesquer del Mediterrani.

Article 3. Adscripció
El Centre Integrat Públic de Formació Professional Politècnic Marítim-Pesquer del Mediterrani s’adscriu orgànicament i funcionalment a la conselleria competent en matèria d’Educació.

rticle 4. Assignació de competències a la conselleria competent en matèria d’Educació
1. S’assignen a la conselleria competent en matèria d’Educació:
a) Les competències i funcions formatives en matèria d’Ensenyaments Professionals Nautico-pesqueres corresponents a la formació professional de Grau Mitjà i Grau Superior de la família Maritimopesquera del Mediterrani, transferides a la Comunitat Valenciana pel Reial decret 4107/1982, de 29 de desembre (BOE 26.02.1983).
b) les funciones i serveis corresponents a l’autorització i obertura de centres d’ensenyament de busseig professional, i la realització i control d’exàmens per a l’accés a titulacions de busseig professional, corresponents a la formació professional de Grau Mitjà, transferides a la Comunitat Valenciana pel Reial decret 1758/1998, de 31 de juliol (BOE 10.09.1998).
c) Qualssevol altres que, en virtut de la seua funció de planificació, aquesta conselleria puga determinar dins del seu marc d’actuació.
2. El finançament de tots els ensenyaments atribuïts al centre per part d’aquesta conselleria seran a càrrec del pressupost d’aquesta.

Article 5. Competències de la conselleria competent en matèria de Pesca Marítima
La conselleria competent en matèria de Pesca Marítima manté les següents atribucions:
a) Les competències i funcions formatives en matèria d’Ensenyaments Professionals Nauticopesquers corresponents a la formació no reglada, transferides a la Comunitat Valenciana pel Reial decret 4107/1982, de 29 de desembre (BOE 26.02.1983).
b) Les funcions i serveis en matèria d’expedició de títols i targetes corresponents a totes les titulacions professionals nauticopesqueres, així com les convalidacions que corresponguen, de conformitat amb els criteris que s’establisquen en la normativa bàsica de l’Estat, d’acord amb el que s’estableix en el Reial decret 1757/1998, de 31 de juliol (BOE 10.09.1998).
c) Les funciones i serveis corresponents a l’autorització i obertura de centres d’ensenyament no reglat de busseig professional, la realització i control dels exàmens corresponents, així com l’expedició de títols i targetes d’identitat professional que habiliten per a l’exercici del busseig professional, transferides a la Comunitat Valenciana pel Reial decret 1758/1998, de 31 de juliol (BOE 10.09.1998).


Article 6. Ensenyaments reglats
1. El Centre Integrat Públic de Formació Professional Politècnic Marítim-Pesquer del Mediterrani podrà impartir els ensenyaments reglats de la família professional Maritimopesquera conduents a l’obtenció de la titulació de Tècnic o Tècnica en:
– Operacions Subaquàtiques i Hiperbàriques, segons el que s’estableix pel Reial decret 1073/2012, de 13 de juliol.
– Navegació i Pesca de Litoral, segons el que s’estableix pel Reial decret 1144/2012, de 27 de juliol.
– Manteniment i Control de la Maquinària de Vaixells i Embarcacions, segons el que s’estableix pel Reial decret 1072/2012, de 13 de juliol.
2. Així mateix, podrà impartir els ensenyaments d’aquesta família professional, conduents a l’obtenció de la titulació de Tècnic o Tècnica Superior en:
– Transport Marítim i Pesca d’Altura, segons el que s’estableix pel Reial decret 1691/2011, de 18 de novembre.
– Organització del Manteniment de Maquinària de Vaixells i Embarcacions segons el que s’estableix pel Reial decret 1075/2012, de 13 de juliol.
3. La conselleria competent en matèria d’Educació podrà modificar l’oferta formativa d’ensenyaments reglats de Formació Professional del centre atenent els seus criteris de programació i planificació, en funció de les necessitats dels sectors productius, així com de la disponibilitat dels mitjans necessaris per a això.

Article 7. Altres Ensenyaments
1. El Centre Integrat Públic de Formació Professional Politècnic Marítim-Pesquer del Mediterrani podrà impartir els ensenyaments i accions formatives no reglades conduents a l’obtenció dels títols de busseig professional i dels títols professionals del sector pesquer. També podrà realitzar els exàmens necessaris per a acreditar que es tenen els coneixements mínims requerits per la legislació vigent per a l’obtenció d’aquests títols.
Així mateix, el centre podrà impartir aquells cursos i certificats d’especialitat que siguen necessaris per a l’exercici professional en el sector pesquer.
2. Tant la formació com els exàmens indicats en l’apartat 1 d’aquest article:
a) Seran programats per la Comissió de Seguiment, en funció de les necessitats expressades per la conselleria competent en matèria de Pesca Marítima i en funció de la disponibilitat en el centre dels espais docents necessaris.
b) Seran impartits pel personal de la conselleria competent en matèria de Pesca Marítima i pel personal de la conselleria competent en matèria d’Educació que així es determine en la Comissió de Seguiment, en coordinació amb la direcció del centre.
3. Entre les accions formatives indicades en l’apartat 1 es troben les següents:
a) En l’àmbit de la Marina Mercant, aquelles accions formatives establides per la legislació vigent que siguen necessàries per a l’exercici professional en el sector pesquer, entre les quals es troben:
– Formació Bàsica en Seguretat.
– Actualització de Formació Bàsica en Seguretat.
– Radar de Punteig Automàtic (ARPA).
– Acreditació de Mecànics Majors Navals per a l’exercici professional en Vaixells Mercants fins a 6000 kW.
– Acreditació de Mecànics Navals per a l’exercici professional en Vaixells Mercants fins a 6000kW.
– Operador Restringit del Sistema Mundial de Socors i Seguretat Marítima.
– Actualització d’Operador Restringit del Sistema Mundial de Socors i Seguretat Marítima.
– Operador General del Sistema Mundial de Socors i Seguretat Marítima.
– Actualització d’Operador General del Sistema Mundial de Socors i Seguretat Marítima.
b) En l’àmbit del busseig professional, aquelles accions formatives no reglades establides per la legislació vigent, entre les quals es troba:

– Bussejador Professional Bàsic.
c) En l’àmbit de la Pesca Marítima, aquelles accions formatives regulades per la legislació vigent en matèria de títols professionals del sector pesquer, entre les quals es troben:
– Capità de Pesca.
– Patró Local de Pesca.
– Patró Costaner Polivalent.
– Mariner Pescador.
– Actualització per a la renovació o revalidació de títols professionals nàutics pesquers.
– Alçament total de la restricció de prefectura del títol de mecànic major naval expedit per les autoritats de pesca.
– Alçament total de la restricció per a exercir com a primer oficial de màquines del títol de mecànic naval expedit per les autoritats de pesca.
– Curs per a ampliar les atribucions com a primer oficial de pont dels patrons costaners polivalents.
d) En l’àmbit sanitari, aquelles accions formatives establides per la legislació vigent, i que siguen necessàries per a l’exercici professional en el sector pesquer, entre les quals es troben:
– Formació Sanitària Específica Inicial de l’àmbit maritimopesquer.

– Actualització de Formació Sanitària Específica Inicial de l’àmbit pesquer.
4. Així mateix, en la seua qualitat de Centre Integrat, podrà impartir les accions formatives corresponents al subsistema de formació professional per a l’ocupació, referides al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, que les administracions competents determinen.

Article 8. Comissió de seguiment
1. Es crea una comissió per al seguiment dels treballs de coordinació entre la conselleria competent en matèria d’Educació i la conselleria competent en matèria de Pesca Marítima, i estarà formada per personal de totes dues conselleries.
2. La composició de la Comissió de seguiment serà la següent:
a) Per part de la conselleria competent en matèria d’Educació:
– La persona titular de la direcció general competent en matèria de Formació Professional o persona en qui delegue.
– La persona titular de la direcció dels serveis territorials d’educació d’Alacant o persona en qui delegue.
– La persona titular de la direcció del Centre Integrat Públic de Formació Professional Politècnic Marítim-Pesquer del Mediterrani.
– La persona titular de la secretaria del Centre Integrat Públic de Formació Professional Politècnic Marítim– Pesquer del Mediterrani que exercirà, al seu torn, la secretaria d’aquesta, amb veu, però sense vot:
b) Per part de la conselleria competent en matèria de Pesca Marítima:
– La persona titular de la direcció general competent en matèria de Pesca Marítima, o càrrec equivalent, o persona en qui delegue.
– Una persona representant del personal d’aquesta conselleria que tinga labors docents en el Centre Integrat Públic de Formació Professional Politècnic Marítim-Pesquer del Mediterrani, designada per la persona titular de la direcció general competent en matèria de Pesca Marítima o càrrec equivalent.
– La persona titular de la Secció de Formació de la Subdirecció General de Pesca o, si escau, una persona d’aquesta Subdirecció en què es delegue.
3. La Comissió funcionarà com a òrgan col·legiat, corresponent la presidència de la mateixa a la persona titular de la direcció general competent en matèria de Formació Professional o persona en qui delegue, que exercirà el seu vot de qualitat en cas necessari.
4. La Comissió es reunirà almenys una vegada cada curs, i sempre que així ho sol·licite el màxim representant d’alguna de les dues conselleries presents en aquesta.

Article 9. Funcions de la comissió de seguiment
1. La Comissió de seguiment descrita en l’article anterior tindrà, entre altres, les següents funcions:
a) Determinar els espais necessaris per a la docència dels diferents ensenyaments que s’imparteixen en el centre.
b) Estudiar la possible participació docent del professorat assignat al centre en el conjunt dels ensenyaments actius, segons el que s’estableix en aquest decret.
c) Proposar a la conselleria competent la modificació de l’oferta formativa per al curs acadèmic següent, tant de formació reglada com de la resta de formacions, segons el que s’estableix en el present decret.

d) Proposar al titular del centre la distribució d’espais i altres recursos disponibles entre totes dues conselleries per a la utilització conjunta del centre, a fi que es puga impartir en el mateix punt la formació reglada com la no reglada, segons el que s’estableix en el present decret.

e) Resoldre o fer de mitjancer en aquells conflictes o discrepàncies que puguen derivar-se de la convivència en un mateix centre de personal adscrit a diferents conselleries.
f) El seguiment de l’adequat funcionament del centre.

Article 10. Determinació de les necessitats de professorat
1. La determinació de les necessitats de professorat estarà en funció de l’oferta formativa que s’assigne al centre per a cada curs acadèmic.

2. La dotació del professorat necessari serà competència de la conselleria que haja programat aquesta oferta formativa. No obstant això, la comissió de seguiment descrita en l’article 8 podrà determinar que el professorat assignat al centre participe en el conjunt dels ensenyaments impartits en aquest, atenent criteris d’eficàcia, eficiència i optimització dels recursos.


DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera. Inscripció registral
El que s’estableix en aquest decret s’inscriurà en el Registre de Centres Docents de la Comunitat Valenciana.

Segona. Relació de llocs de treball
Els llocs de treball que, segons la Resolució de la persona titular de la conselleria competent en matèria de funció pública, per la qual s’aproven les relacions de llocs de treball de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, així com dels organismes i entitats els llocs de treball i el personal de les quals són gestionats per aquesta, figuren en la relació de llocs de treball de l’Institut Politècnic Marítim-Pesquer del Mediterrani, es detallen en els annexos I i II del present decret, on és l’annex I per al personal funcionari amb tasques docents i l’annex II per al personal funcionari amb tasques no docents.


Tercera. Personal funcionari amb tasques docents
Tot el personal amb tasques docents que ocupe, a la data d’entrada en vigor d’aquest decret, algun dels llocs de treball relacionats en l’annex I, continuarà adscrit a la conselleria competent en matèria de Pesca Marítima.

Quarta. Personal funcionari amb tasques no docents
1. Continuaran adscrits a la conselleria competent en matèria de Pesca Marítima els llocs de treball números 15720 i 18539. El personal que ocupe aquests llocs dependrà orgànicament d’aquesta conselleria i funcionalment de la direcció del centre.
2. S’adscriuen a la conselleria competent en matèria d’Educació els restants llocs de treball de personal funcionari amb tasques no docents relacionats en l’Annex II esmentat en la disposició addicional segona del present decret.
3. La gestió del personal funcionari amb tasques no docents que ocupe els esmentats llocs de treball continuarà estant adscrita a la conselleria competent en matèria d’Administració Pública.

Cinquena. Instal·lacions i dotacions
1. Els béns i instal·lacions adscrits al centre al qual es refereix el present decret es traspassen a la conselleria competent en matèria d’Educació a l’entrada en vigor d’aquest, a excepció de les embarcacions, que continuaran adscrites a la conselleria competent en matèria de Pesca Marítima.
2. La conselleria competent en matèria de Pesca Marítima es compromet a dotar l’equipament i les instal·lacions necessàries per a la correcta impartició de la formació no reglada descrita en els punts 1, 2 i 3 de l’article 7, sempre que no existisquen o no siga possible l’ús compartit de les existents.
3. No obstant això, l’ús de les instal·lacions serà compartit per a la impartició d’ensenyaments per totes dues conselleries, si bé la gestió del centre correspondrà a la conselleria competent en matèria d’Educació.

Sisena. Expedients de l’alumnat
L’Institut d’Educació Secundària Antonio José Cavanilles, codi 03001911, remetrà al Centre Integrat Públic de Formació Professional Politècnic Marítim-Pesquer del Mediterrani tots els expedients de l’alumnat corresponent a l’Institut de Formació Professional Superior Marítim-Pesquer del Mediterrani.

Setena. Finançament del centre
1. El finançament de la despesa corrent d’aquest centre serà a càrrec dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana corresponents a la conselleria competent en matèria d’Educació a partir de l’exercici pressupostari següent al de l’entrada en vigor del present decret.
2. El finançament de la despesa corrent d’aquest centre, des de l’entrada en vigor del present decret fins a la finalització de l’exercici pressupostari corrent, serà a càrrec dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana corresponents a la conselleria competent en matèria de Pesca.

Huitena. Organització i funcionament
El centre es regirà pel que s’estableix en el Decret 193/2021, de 3 de desembre, del Consell, d’organització i funcionament dels centres integrats públics de Formació Professional de la Comunitat Valenciana (DOGV 9241, 23.12.2021), o normativa que el substituïsca.


Novena. Autorització per a impartir ensenyaments i accions formatives no reglades conduents a l’obtenció dels títols de busseig professional i dels títols professionals del sector pesquer
1. La conselleria competent en matèria de Pesca Marítima, dins de les seues atribucions, autoritza el Centre Integrat Públic de Formació Professional Politècnic Marítim-Pesquer del Mediterrani perquè impartisca els ensenyaments i accions formatives no reglades conduents a l’obtenció dels títols de busseig professional i dels títols professionals del sector pesquer, i perquè realitze els exàmens necessaris per a acreditar que es tenen els coneixements mínims requerits per la legislació vigent per a l’obtenció d’aquests títols, sempre que es complisca amb els requisits establits per la legislació que regule aquesta formació. Així mateix, l’autoritza perquè impartisca qualsevol altra que aquesta conselleria puga determinar dins del seu marc d’actuació, i en virtut de la seua funció de planificació, sempre que la conselleria competent en matèria d’Educació puga atribuir-hi els espais docents necessaris per a la impartició.
2. El finançament de tots els ensenyaments atribuïts al Centre Integrat Públic de Formació Professional Politècnic Marítim-Pesquer del Mediterrani per part de la conselleria competent en matèria de Pesca Marítima seran a càrrec del seu pressupost.
3. El personal que impartisca aquestes formacions dependrà orgànicament de la conselleria competent en matèria de Pesca Marítima i funcionalment de la direcció del centre.

Desena. Període lectiu a l’efecte de la formació no reglada
1. A l’efecte d’impartir la formació no reglada, es considera període no lectiu el mes d’agost, sent lectiu la resta de l’any, d’acord amb el calendari laboral establit per la legislació vigent per al personal funcionari de l’Administració de la Generalitat.
2. El Centre Integrat Públic de Formació Professional Politècnic Marítim-Pesquer del Mediterrani i la seua secretaria hauran de romandre oberts durant els períodes lectius de la formació no reglada.


DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Única. La direcció del centre
1. La direcció del Centre Integrat de Formació Professional Politècnic Marítim-Pesquer del Mediterrani recaurà en la persona que designe a l’efecte la direcció territorial competent en matèria d’educació, la qual continuarà en el càrrec fins a l’inici del curs escolar següent.
2. La conselleria competent en matèria d’Educació convocarà després de l’entrada en vigor del present decret i abans de l’inici del curs escolar següent, el procediment de designació del càrrec de director o directora, segons el que s’estableix en la normativa vigent per als Centres Integrats Públics de Formació Professional.


DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Única. Derogació normativa
1. Es deroga parcialment el Decret 31/1983, de 17 de març, de la Presidència de la Generalitat Valenciana, pel qual s’assignen a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació les funcions i serveis que es contenen en el Reial decret 4107/1982, de 29 de desembre, en matèria d’ensenyaments professionals nauticopesquers, en el sentit que s’indica en l’article segon i tercer d’aquest decret.
2. Es deroga parcialment el Decret 38/1986, de 10 de març, del Consell de la Generalitat Valenciana, sobre coordinació entre la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència i la d’Agricultura i Pesca en matèria de formació professional agrària i pesquera, pel que fa a l’àmbit maritimopesquer.
3. Es deroga el Decret 100/1990, de 25 de juny, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s’aprova el Reglament dels òrgans de govern de l’Institut Politècnic Marítimo Pesquero del Mediterráneo.
4. Es deroga parcialment el Decret 11/1998, de 27 d’octubre, del president de la Generalitat Valenciana, pel qual s’assignen a la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació funcions en matèria de busseig professional, en el sentit que s’indica en l’article segon i tercer d’aquest decret.
5. Es deroga l’Ordre de 5 de maig de 1999, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual s’implanten determinats ensenyaments en l’Institut Politècnic Marítimo Pesquero del Mediterráneo.
6. Es deroga el Decret 48/2006, de 7 d’abril, del Consell de la Generalitat, de modificació del Decret 100/1990, de 25 de juny, pel qual es va aprovar el Reglament dels òrgans de govern de l’Institut Politècnic Marítimo Pesquero del Mediterráneo.
7. Queden sense efecte tots els actes administratius referents a l’Institut de Formació Professional Superior Marítim Pesquer del Mediterrani anteriors a l’entrada en vigor el present decret.
8. Així mateix queden derogades totes les disposicions d’igual o inferior rang que s’oposen al que es disposa en aquest decret.


DISPOSICIONS FINALS

Primera. Desplegament d’aquest decret
1. Es faculta les conselleries competents en matèria d’Educació i de Pesca Marítima perquè, en l’àmbit de les seues respectives competències, adopten les mesures que siguen necessàries per al compliment i desplegament del qual s’estableix en aquest Decret.
2. Així mateix, es faculta la conselleria competent en matèria d’Educació per a modificar, si molt convé, el domicili, la denominació i la configuració del centre.

Segona. Entrada en vigor
Aquest decret entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, si bé els seus efectes acadèmics vindran referits a l’inici del curs escolar 2023-2024 i, els seus efectes econòmics, a l’inici de l’exercici pressupostari següent al de la seua entrada en vigor.

València, 29 de juny de 2023

El president de la Generalitat
XIMO PUIG I FERRER
La consellera d’Educació, Cultura i Esport
RAQUEL TAMARIT IRANZO

El conseller d’Economia Sostenible,
Sectors Productius, Comerç i Treball
RAFAEL CLIMENT GONZÁLEZ
La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural,
Emergència Climàtica i Transició Ecològica
ISAURA NAVARRO CASILLAS

linea
Mapa web