Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 141/2014, de 5 de setembre, del Consell, pel qual es modifica el Reglament d'Organització i Funcionament de CulturArts Generalitat, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener. [2014/8137]

(DOGV núm. 7355 de 08.09.2014) Ref. Base de dades 007941/2014

DECRET 141/2014, de 5 de setembre, del Consell, pel qual es modifica el Reglament d'Organització i Funcionament de CulturArts Generalitat, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener. [2014/8137]
PREÀMBUL

La posada en marxa durant l’any 2013 de l’entitat CulturArts Generalitat, així com els canvis realitzats en la seua estructura preveuen un escenari de competències i activitats que aconsella modificar alguns dels articles del reglament, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener, del Consell, a fi de millorar-ne el funcionament i adequar-lo a les necessitats reals. Este decret es dicta a l’empara de l’article 18.f de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de la Generalitat, del Consell, que li atribuïx «exercir la potestat reglamentària, d’acord amb la Constitució Espanyola, l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana i les lleis».

En virtut d’això, amb la informació prèvia i l’aprovació de la present modificació pel Consell de Direcció de CulturArts Generalitat, emès l’informe jurídic preceptiu de l’Advocacia General de la Generalitat, a proposta de la consellera d’Educació, Cultura i Esport i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 5 de setembre de 2014,

DECRETE

Article únic. Articles del reglament afectats per la modificació
Es modifiquen els articles 2, 4, 7, 8, 10 i 18 del Reglament d’Organització i Funcionament de CulturArts Generalitat, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener, del Consell, que queden redactats en els termes que figuren en l’annex d’este decret.


DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Única. Règim transitori de les unitats i llocs de treball de nivell administratiu
1. Les unitats i llocs de treball de nivell administratiu continuaran subsistents i seguiran donant suport administratiu en relació amb aquells assumptes i expedients que els corresponguen per raó de la matèria, sense perjuí de la competència per a resoldre dels òrgans a qui els ha sigut atribuïda, i seran retribuïts a càrrec dels mateixos crèdits pressupostaris. Tot això fins que es duguen a terme les modificacions o actuacions que hi siguen procedents en el marc de la vigent normativa en matèria de funció pública. Així mateix, des del moment de l’entrada en vigor del present decret es podran produir els canvis d’adscripció de llocs de treball de nivell administratiu que siguen procedents, de conformitat amb l’assignació de competència efectuada.

2. Fins que la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública no efectue les modificacions pressupostàries derivades del present reglament, les diferents unitats gestionaran els crèdits relatius a les competències que els han sigut atribuïdes.


DISPOSICIÓ FINAL

Única. Entrada en vigor
El present decret entrarà en vigor l’endemà de publicar-se en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Cheste, 5 de setembre de 2014

El president de la Generalitat,
ALBERTO FABRA PART

La consellera d’Educació, Cultura i Esport,
MARÍA JOSÉ CATALÁ VERDET

ANNEX
Nova redacció dels preceptes afectats per la modificació del Reglament d’Organització i Funcionament de CulturArts Generalitat, aprovat pel Decret 5/2013, de 4 de gener, del Consell

«Article 2. Finalitat i funcions
1. L’entitat de dret públic CulturArts Generalitat té com a finalitat el desplegament i l’execució de la política cultural de la Generalitat pel que fa al coneixement, tutela, foment, recuperació, conservació, restauració, estudi, investigació, promoció i difusió de les arts escèniques, musicals, i plàstiques en totes les seues varietats i els museus en particular, del patrimoni sonor, audiovisual i de la cinematografia, així com de la documentació específica que hagen generat estes arts al llarg dels segles, i, en general, de tots els béns culturals integrants del patrimoni cultural, donant rellevància al valencià, amb especial dedicació a la recuperació conservació, restauració, catalogació i difusió del patrimoni artístic en estes matèries.

2. Les funcions pròpies de CulturArts Generalitat per al compliment dels seus fins, sense perjuí i amb subjecció, en tot cas, a les funcions atribuïdes a la conselleria amb competències en matèria de cultura, són les següents:
a) La programació, gestió, producció i exhibició d’activitats de naturalesa cultural que es desenrotllaran en les instal·lacions pròpies de CulturArts Generalitat, així com en aquells espais que, encara que no són de la seua titularitat, es troben sota acords o convenis de cessió.

b) Desenrotllar i fomentar les unitats artístiques estables de titularitat de la Generalitat i totes les que se li encomanen.
c) Protegir, conservar i promoure l’enriquiment dels béns que integren el patrimoni cultural tutelat per CulturArts Generalitat, i la defensa, promoció, localització, adquisició i investigació del patrimoni cultural en general, sempre que hi haja una justificació en la intervenció o a través de la cooperació al desenrotllament, amb especial atenció al valencià, com a element bàsic de la nostra cultura i economia, sense perjuí de les competències i potestats administratives que exercix la conselleria amb competències en matèria de cultura.
d) La gestió dels museus de titularitat de la Generalitat que li encomane la conselleria amb competències en matèria de cultura, així com la realització d’activitats museístiques, en coordinació amb els centres adequats en cada cas, relatives a aquelles manifestacions artístiques destacades en la nostra identitat cultural però escassament presents en el panorama museístic de la Comunitat Valenciana.

e) La difusió del coneixement de totes estes arts, fomentant l’assistència dels ciutadans a la seua programació i activitats, i potenciant el seu estudi per mitjà de biblioteques i centres de documentació especialitzats.
f) Proposar a la conselleria amb competències en matèria de cultura i gestionar, si és el cas, la creació, la investigació, l’estudi i la formació com a mitjans principals de perfeccionament professional de CulturArts Generalitat, així com la difusió i/o publicació dels resultats obtinguts. En particular, la formació de tècnics i personal especialitzat en adquisició, recuperació, conservació, restauració, documentació, exhibició, foment, promoció i difusió dels béns integrants del patrimoni cultural, especialment del valencià, i l’acreditació de la seua capacitació.

g) Vetlar pel descobriment, formació i promoció de jóvens talents en les activitats objecte de les seues competències. Impulsar i donar suport als nous formats, tendències i continguts culturals per al seu desenrotllament a la Comunitat Valenciana.
h) L’execució material i supervisió de qualsevol tipus d’operacions de conservació i de restauració i, en general, d’intervencions sobre béns culturals que se li encomanen. La realització de diagnosi d’estats de conservació i dotació, així com d’informes sobre el seu interés cultural i de projectes de conservació i restauració d’estos; tot això sense perjuí de les competències atribuïdes a la conselleria amb competències en matèria de cultura.
i) La gestió dels arxius, col·leccions i fons documentals corresponents a les funcions que tinga atribuïdes. L’arxiu sistematitzat de la documentació sobre protecció, conservació, restauració i investigació dels béns culturals tractats, així com tots aquells que la Direcció General de CulturArts Generalitat considere oportú proposar dins de la matèria. La localització i adquisició (per mitjà de compra, depòsit o altres fórmules adequades) de fons del patrimoni cultural, amb especial interès en la protecció de la cultura valenciana.

j) Prestar assessorament a les administracions públiques pel que fa als fins encomanats, especialment els referents a conservació i restauració de béns culturals i en tot el que corresponga a les seues competències, així com a aquelles entitats públiques o privades que ho sol·liciten, comptant sempre amb l’autorització de la Direcció General de CulturArts Generalitat i en funció de la disponibilitat de mitjans personals i materials.
k) Establir relacions de cooperació i col·laboració amb altres institucions, d’àmbit públic o privat, tant nacionals com internacionals, per al desenrotllament de qualsevol activitat cultural, professional o tècnica la finalitat de la qual siga la protecció, recuperació, difusió, conservació, restauració i investigació del patrimoni cultural. Coordinar-se amb organismes autonòmics, nacionals i internacionals per a la integració i reconeixement de polítiques comunes, amb especial rellevància de l’àmbit europeu.
l) El foment i impuls de la creació artística en les arts escèniques, el circ, la música, l’audiovisual i les arts contemporànies. La convocatòria i gestió de subvencions, ajudes i incentius de les diferents matèries culturals integrades en CulturArts Generalitat.
m) La tramitació, gestió i emissió d’aquells certificats i qualificacions de caràcter cultural en què tinga competència.
n) Fomentar l’ocupabilitat i l’ocupació en els sectors culturals, sense perjuí dels òrgans que tinguen atribuïda esta competència.
o) Promocionar la difusió de les arts escèniques, el circ, la música, l’audiovisual i les arts contemporànies.
p) Fomentar l’ús del valencià en la difusió de manifestacions artístiques.
q) Formalitzar acords o convenis de cooperació i col·laboració amb les universitats de la Comunitat Valenciana, i qualsevol altra persona jurídica, pública o privada, per a l’adequat desenrotllament de les seues funcions.
r) Impulsar la conservació, restauració i investigació i posada en valor del patrimoni cultural en general, sempre que hi haja una justificació en la intervenció o a través de la cooperació al desenrotllament, amb especial atenció al valencià.
s) Dissenyar, impulsar, promoure i cooperar en la planificació, programació, seguiment i avaluació de les accions que se realitzen en relació amb les societats musicals de la Comunitat Valenciana i les seues agrupacions, per a la qual cosa podrà elaborar, desenrotllar i implantar activitats, programes, estudis i proposta de solucions a les necessitats d’estes entitats en els seus diferents àmbits d’actuació. La gestió de les subvencions i ajudes per a les societats musicals, excloent-ne les escoles de música i escoles d’educands.
t) Realitzar totes les actuacions que siguen necessàries i adequades a la consecució dels fins i objectius propis de l’entitat, així com les previstes en la normativa vigent i les que se li puguen atribuir o assignar.

3. Dins de les funcions generals de CulturArts Generalitat, la Unitat de Conservació, Restauració i Investigació tindrà com a funcions específiques:
a) En l’àmbit de la investigació, esta unitat està inclosa en la Xarxa del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport d’Instituts d’Espanya i en la d’Instituts Iberoamericans, i els seus membres doctors podran presentar-se a projectes I+D, I+D+i, i a projectes europeus com a centre d’investigació reconegut, així com a totes les oportunitats d’investigació que presenten els diferents ministeris espanyols i/o europeus o internacionals, i podran subscriure tots els documents que calguen per a això amb la delegació prèvia de la Direcció General de CulturArts Generalitat.

b) La gestió dels projectes d’investigació i cooperació subvencionats per entitats nacionals i supranacionals. A este efecte, la Unitat de Conservació, Restauració i Investigació podrà actuar per delegació del representant legal de CulturArts Generalitat en la tramitació dels projectes.
c) La custòdia i depòsit de béns mobles i del patrimoni integrants del patrimoni cultural amb fins conservatius, científics o divulgatius, d’acord amb les normes de depòsit establides per la direcció general competent en la matèria.
d) L’estudi, la investigació i la difusió de les teories, mètodes i tècniques que s’aplique a la conservació i restauració de béns culturals, així com la unificació de criteris tècnics aplicables als béns culturals.

e) Com a part rellevant del Patrimoni Cultural Valencià, els Béns d’Interés Cultural i especialment aquells declarats Patrimoni Mundial, en les diverses categories de mobles, immobles o immaterials (art rupestre, Misteri d’Elx, Tribunal dels Aigües, la Llotja, etc.), seran objecte d’especial atenció per CulturArts Generalitat en matèria de conservació i investigació, d’acord amb les lleis de patrimoni cultural autonòmiques i estatals, i amb els tractats internacionals sancionats pel Govern espanyol.
f) La realització de treballs in situ, a causa de la seua especificitat, tendents a la recuperació conservació i investigació del patrimoni arqueològic i paleontològic, derivada del caràcter dispers dels jaciments, i de la naturalesa de les pintures murals, dins dels límits que establix la Llei 4/1998, d’11 de juny, de la Generalitat, del Patrimoni Cultural Valencià, i les normes de la direcció general competent en la matèria».


«Article 4. De la Presidència
1. Exercirà, amb caràcter nat, la Presidència de l’entitat i, al seu torn, del Consell de Direcció, la persona titular de la conselleria que tinga les competències en matèria de cultura.
2. Corresponen a la Presidència les atribucions següents:
a) Exercir la representació de l’entitat.
b) Exercir l’alta direcció i govern de l’entitat.
c) Conferir i revocar poders generals i especials a persones determinades, tant físiques com jurídiques, públiques o privades, per als assumptes en què siga necessari el seu atorgament.
d) Coordinar les línies generals de funcionament de l’entitat.
e) Convocar, fixar l’orde del dia, presidir i moderar les sessions del Consell de Direcció, i del Consell Assessor.
f) Autoritzar amb la seua firma, juntament amb la persona que exercisca la Secretaria, les actes aprovades de les sessions del Consell de Direcció i la certificació dels acords o punts continguts en les actes.

g) Demanar, si ho considera oportú, el parer del Consell de Direcció sobre qualsevol aspecte relacionat amb l’entitat i el seu funcionament.

h) La resolució de les reclamacions prèvies a la via judicial civil o laboral.
i) Resoldre aquelles reclamacions que puguen plantejar-se en matèria de responsabilitat patrimonial.
j) Convocar i resoldre la concessió d’incentius, ajudes i subvencions i aprovar les bases corresponents.
k) En general, i de la manera més àmplia possible, exercir totes aquelles atribucions que possibiliten el millor desenrotllament dels fins de l’entitat.
3. En tot cas, correspon a la persona titular de la Presidència l’exercici de les potestats administratives que l’entitat tinga atribuïdes, sense perjuí que corresponguen a la persona titular de la Secretaria del Consell de Direcció i de la Direcció General de l’entitat.

4. En els supòsits de vacant, absència, malaltia o impediment legítim, suplirà a la persona titular de la Presidència la persona que tinga atribuïda la Vicepresidència del Consell de Direcció i, a falta d’això, el o la vocal de més edat.
5. La Presidència podrà delegar, amb caràcter permanent o temporal, determinades atribucions en la vicepresidència del Consell de Direcció de CulturArts Generalitat».

«Article 7. Règim jurídic del Consell de Direcció
1. El Consell de Direcció es reunirà, en sessió ordinària, com a mínim, cada tres mesos. La convocatòria la realitzarà la presidència, per mitjà de qualsevol mitjà del qual quede constància de la seua recepció, fent constar l’orde del dia i, almenys, amb dos dies d’antelació, excepte en casos d’urgència apreciada per la Presidència.
2. La convocatòria urgent haurà de ser notificada amb, almenys, 24 hores d’antelació, i serà necessari que esta urgència siga ratificada a l’inici de la sessió per la majoria dels membres. El Consell es reunirà de manera extraordinària quan la Presidència ho considere justificat o quan ho demanen, almenys, un terç dels seus membres.
3. El Consell de Direcció quedarà vàlidament constituït quan més de la mitat dels membres en exercici es troben presents o degudament representats en la reunió. Els membres podran atorgar la seua representació per a les reunions del Consell de Direcció en un altre membre qualsevol del Consell de Direcció. La representació es farà constar per mitjà d’un escrit dirigit a la Presidència i subscrit per la persona representada i el seu representant.
4. Els acords del Consell de Direcció s’adoptaran per majoria simple dels membres presents o representats en la reunió. La persona titular de la Presidència tindrà vot de qualitat per a dirimir els empats. Els acords del Consell de Direcció s’inclouran en un llibre d’actes i seran firmats per les persones que exercisquen la Presidència i la Secretaria del Consell de Direcció. Les certificacions d’estes actes seran expedides per la persona titular de la secretaria amb el vistiplau de la Presidència del Consell de Direcció. No obstant això, els acords relatius a l’article 6.e hauran d’acompanyar-se dels informes previs i preceptius previstos en les lleis anuals de pressupostos.

5. El Consell de Direcció podrà adoptar acords en sessions realitzades per mitjà de dispositius telemàtics bidireccionals, sempre que cap dels membres del Consell de Direcció s’opose a este procediment, disposen de mitjans necessaris per a això i es reconeguen recíprocament, la qual cosa haurà d’expressar-se en l’acta del Consell de Direcció i en la certificació dels acords que s’expedisquen. En este cas, la sessió del Consell de Direcció es considerarà única.
6. L’adopció d’acords per correu electrònic o correspondència, o per qualsevol altre mitjà que garantisca l’autenticitat del vot i sense sessió, serà admesa només quan cap membre del Consell de Direcció s’opose a este procediment. La tramesa del vot per escrit i l’acceptació podran ser trameses per mitjà de correu electrònic.
7. En tot el que no regula expressament el present reglament serà d’aplicació supletòria allò que s’ha disposat en matèria d’òrgans col·legiats en el capítol II del títol II de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú».

«Article 8. De la Direcció General
1. Amb plena adequació al que preveu l’article 19 del Decret Llei 1/2011, de 30 de setembre, del Consell, de Mesures Urgents de Règim Economicofinancer del Sector Públic Empresarial i Fundacional, l’entitat tindrà una direcció general, i la persona titular d’esta serà contractada, amb l’acord previ del Consell de Direcció, a proposta de la Presidència.
2. A la Direcció General li correspon l’exercici de les atribucions següents:
a) La direcció i gestió ordinàries de les activitats de l’entitat.
b) L’execució dels acords del Consell de Direcció.
c) L’elaboració de la proposta del pla anual d’activitats de l’entitat, l’avantprojecte de pressupost per a cada exercici i les modificacions d’este, així com els estats d’execució del pressupost, memòria i comptes anuals, a fi d’elevar-los al Consell de Direcció perquè s’aproven.

d) Proposar al Consell de Direcció els criteris que han de regir el desenrotllament dels processos selectius derivats de l’oferta d’ocupació pública de personal laboral propi de l’ens, de conformitat amb la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana.
e) L’execució dels processos selectius derivats de l’oferta d’ocupació pública, així com la contractació i acomiadament del personal laboral propi d’entitat, tot això sense perjuí del que establix l’apartat j de l’article 6.
f) La direcció del personal de l’entitat, així com l’elaboració de la relació de llocs de treball del personal, per a la seua aprovació pel Consell de Direcció.
g) La gestió econòmica i financera i el control tècnic i administratiu dels servicis, així com l’administració dels eventuals cobraments que tinga pendent l’entitat.
h) Exercir les facultats com a òrgan de contractació de l’entitat en els contractes laborals i els que es regisquen pel text refós de la Llei de Contractes del Sector Públic, sense perjuí de les preceptives autoritzacions i el deure de subministrament d’informació, previstos en la normativa vigent.
i) Qualssevol altres atribucions que li siguen conferides o delegades per la Presidència o el Consell de Direcció.
3. La Direcció General podrà delegar, amb caràcter permanent o temporal, determinades atribucions de la qual cosa informarà al Consell de Direcció».

«Article 10. Organització
1. L’entitat es podrà organitzar en subdireccions, aprovades pel Consell de Direcció, a proposta de la persona titular de la Direcció General, d’acord amb el que preveu la normativa vigent. Així mateix, l’entitat podrà comptar amb unitats territorials de caràcter provincial, almenys en les províncies de Castelló i Alacant, que aproximen la gestió a les singularitats culturals d’estes províncies.
2. La gestió de l’entitat estarà integrada, almenys, pels diversos servicis i unitats o subdireccions, entre ells música, teatre i dansa, audiovisual i cinematografia i conservació, restauració i investigació que aprove el Consell de Direcció, a proposta de la Direcció General.

3. La Direcció General podrà atorgar apoderaments puntualment en les diferents unitats en què s’organitza CulturArts Generalitat respecte a les seues competències per a les gestions que siguen necessàries per a complir les seues finalitats».

«Article 18. Règim pressupostari i de subvencions
1. El règim pressupostari de l’entitat s’ajustarà a allò que s’ha establit per a les entitats de dret públic en el text refós de la Llei d’Hisenda Pública de la Generalitat i a les previsions de les lleis de pressupostos de la Generalitat.
2. El pressupost de l’entitat haurà de formular-se d’acord amb els principis establits en la Llei Orgànica 2/2012, de 27 d’abril, d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera, i en el Decret Llei 1/2011, de 30 de setembre, del Consell, de Mesures Urgents de Règim Economicofinancer del Sector Públic Empresarial i Fundacional.

3. L’avantprojecte de pressupost, una vegada aprovat pel Consell de Direcció, serà remés a la conselleria a què es trobe adscrita, per a la seua posterior elevació a la conselleria competent en matèria d’hisenda, als efectes de la seua integració en el pressupost de la Generalitat, i això sense perjuí de les competències assignades a la conselleria competent en matèria de sector públic empresarial.
4. La concessió d’incentius i subvencions, tant corrents com de capital, amb càrrec als pressupostos de CulturArts Generalitat es regirà per les normes que siguen d’aplicació als ens de dret públic regulats en l’article 5.2 del text refós de la Llei d’Hisenda Pública de la Generalitat, aprovat pel Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell».

linea
Mapa web