Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDRE de 27 de desembre de 1999, de la Conselleria d'Economia i Hisenda, per la qual es desplega el Decret 84/1999, de 30 de juliol, del Govern Valencià, que aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Economia i Hisenda. [1999/X11043]

(DOGV núm. 3664 de 12.01.2000) Ref. Base de dades 0088/2000

ORDRE de 27 de desembre de 1999, de la Conselleria d'Economia i Hisenda, per la qual es desplega el Decret 84/1999, de 30 de juliol, del Govern Valencià, que aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Economia i Hisenda. [1999/X11043]
El Decret 84/1999, de 30 de juliol, del Govern Valencià, estructura la Conselleria d'Economia i Hisenda i atribueix les competències als òrgans que la integren.
Correspon ara al conseller, d'acord amb l'article 71 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, el desplegament orgànic de la Conselleria, i establir les funcions que han de desenvolupar els serveis que s'inclouen en els distints òrgans d'acord amb les competències que els han sigut atribuïdes.
Per això, i fent ús de les facultats que m'atribueix el Decret 84/1999, de 30 de juliol, del Govern Valencià, i els articles 35. e) i 71 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià,
ORDENE
Article 1. De la Sotssecretaria de Política Pressupostària i Tresor
La Sotssecretaria de Política Pressupostària i Tresor, sota l'autoritat del conseller, és el centre directiu al qual li correspon la direcció, la coordinació i l'impuls de la política pressupostària i de despesa pública de la Generalitat Valenciana, en concret la tramitació i resolució de tots els assumptes que les disposicions vigents atribueixen a la Conselleria d'Economia i Hisenda en matèria de pressupostos de la Generalitat Valenciana.
Igualment, li correspon la direcció de les nòmines de la Generalitat Valenciana, així com l'exercici de les funcions que el text refós de la Llei d'Hisenda assigna a la Tresoreria, a aquest efecte la Sotssecretaria de Política Pressupostària i Tresor serà competent per a la gestió i administració de tots els recursos de la Generalitat Valenciana i les seues entitats autònomes i per a la gestió de les seues disponibilitats líquides, que es desplegarà segons criteris d'eficiència en la gestió, estabilitat del finançament i minimització del cost.
La Sotssecretaria de Política Pressupostària i Tresor està estructurada en els següents sectors de competència:
– Tresoreria, que es configura com a Àrea de Tresoreria.
– Política Pressupostària, que es compon dels serveis següents:
Servei de Pressupostos i Planificació Financera.
Servei d'Anàlisi de la Despesa.
Servei d'Administració del Pressupost.
Servei d'Anàlisi i Seguiment d'Ingressos.
Servei de Coordinació Financera amb altres administracions i ens públics.
Servei de Nòmines.
Servei de Coordinació i Control de Nòmines.
Els sectors competencials esmentats s'estructuren i exerceixen les funcions següents:
1.1. Tresoreria
L'Àrea de Tresoreria atén l'objectiu bàsic de gestionar i administrar tots els recursos financers de la Generalitat Valenciana i les seues entitats autònomes, així com de les seues disponibilitats líquides, tot això en el marc de les funcions assignades a la Tresoreria pel text refós de la Llei d'Hisenda Publica Valenciana, i per a això té atribuïdes les funcions següents:
a) Coordinació interna de les actuacions dirigides a recaptar els ingressos i el pagament de les obligacions econòmiques de la Generalitat Valenciana, adoptant a l'efecte les mesures necessàries per a assegurar la liquiditat suficient perquè la Generalitat puga complir amb les obligacions esmentades en el marc de les previsions de l'article 39 del text refós esmentat.
b) Aplicar el principi d'unitat de caixa, a través de la centralització de tots els fons i valors generats per operacions pressupostàries i extrapressupostàries.
c) La distribució de les disponibilitats dineràries i la consignació de fons entre les entitats de crèdit, així com l'execució dels pagaments ordenats per l'ordenador de pagaments.
d) Proposar els convenis que s'han de subscriure amb les entitats de crèdit, que tinguen per objecte determinar el règim de funcionament dels comptes en què es troben situats els fons de la Generalitat Valenciana i les seues entitats autònomes.
e) Proposar l'autorització per a l'obertura de comptes, així com la naturalesa d'aquests, la situació, la disposició i el control dels fons i dels serveis financers de col·laboració que han de prestar les entitats de crèdit.
f) L'optimació dels excedents de la Tresoreria de Sector Públic dependent de la Generalitat.
g) Respondre dels avals prestats per la Generalitat Valenciana.
h) La caixa general de dipòsits.
1.2. Política Pressupostària
El sector de competències de Política Pressupostària s'ordena a través de serveis les funcions dels quals es detallen a continuació:
1.2.1. Servei de Pressupostos i Planificació Financera.
El servei de Pressupostos i Planificació Financera atén l'objectiu bàsic d'elaborar anualment els pressupostos de la Generalitat Valenciana, i per a això té atribuïdes les funcions següents:
a) Coordinació del procés d'elaboració de la llei anual de pressupostos, a partir de les propostes dels centres gestors mitjançant la seua anàlisi i agregació.
b) Elaboració del Projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat Valenciana i de la seua documentació addicional, realitzant els treballs necessaris en suport del procés de debat parlamentari.
c) Coordinar les relacions financeres i pressupostàries amb l'administració central de l'Estat.
d) Desenvolupament, anàlisi i, si és el cas, implantació de noves tècniques i processos pressupostaris.
e) Definició de les directrius que s'han de seguir en l'elaboració dels escenaris pressupostaris, i preparar els pressupostos tècnics i normatius que han d'orientar l'elaboració anual dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana.
1.2.2 Servei d'Anàlisi de la Despesa Pública
El Servei d'Anàlisi de la Despesa Pública atén l'objectiu bàsic del seguiment de l'evolució de la despesa pública cara a adoptar les mesures necessàries perquè la seua execució es desenvolupe d'acord amb els principis d'eficiència i economia, i per a això té atribuïdes les funcions següents:
a) Anàlisi i seguiment de les dotacions assignades als centres gestors, cara a una eficaç consecució dels objectius assignats a aquests.
b) Elaboració dels estudis i les propostes necessaris per al manteniment de l'equilibri pressupostari, així com mesures i procediments tendents a propiciar una major racionalització de la despesa pública, en el marc de les directrius establides pel Govern Valencià.
c) Anàlisi i seguiment de les necessitats en les despeses d'explotació de les entitats autònomes i empreses de la Generalitat Valenciana.
d) Anàlisi, informe i seguiment en l'aplicació de totes aquelles actuacions administratives de les qual es deriven conseqüències econòmiques en matèria de retribucions i indemnitzacions del personal al servei de la Generalitat Valenciana.
e) Emissió dels informes preceptius per a la modificació de les condicions retributives del personal al servei de la Generalitat Valenciana, i elaboració de les propostes d'autorització de la massa salarial dels convenis o acords col·lectius del personal laboral, en els termes establits per la legislació vigent.
f) L'estudi i la quantificació dels costos de personal actiu, així com l'establiment dels mecanismes d'informació sobre aquests costos.
1.2.3. Servei d'Administració del Pressupost
El Servei d'Administració del Pressupost atén l'objectiu bàsic de coordinar i controlar la gestió ordinària del pressupost de despeses de la Generalitat i les seues modificacions, i per a això té atribuïdes les funcions següents:
a) Anàlisi i tramitació de les modificacions pressupostàries.
b) Anàlisi dels programes d'actuació i les seues modificacions.
c) Gestió i coordinació de les actuacions competència de la Sotssecretaria durant els processos d'obertura i tancament de l'exercici pressupostari.
d) Seguiment de l'evolució dels crèdits pressupostaris, així com l'obtenció i anàlisi de dades d'execució per a suport de la presa de decisions de política pressupostària.
e) Preparar les bases tècniques i jurídiques que donen suport a la gestió anual dels Pressupostos de la Generalitat.
f) Coordinació amb els òrgans responsables de la gestió econòmica en les distintes conselleries.
1.2.4. Servei d'Anàlisi i Seguiment d'Ingressos
El Servei d'Anàlisi i Seguiment d'Ingressos atén l'objectiu bàsic de coordinar i controlar la gestió ordinària del pressupost d'ingressos de la Generalitat, i per a això té atribuïdes les funcions següents:
a) Elaboració de les previsions d'ingressos corresponents als capítols d'ingressos no tributaris.
b) Seguiment de l'execució del pressupost d'ingressos, en col·laboració amb els òrgans competents de cadascuna de les conselleries.
c) Seguiment de les partides pressupostàries, tant en l'estat de despeses com d'ingressos, que es financen a càrrec de fons procedents de la Unió Europea, i d'altres entitats públiques o privades.
d) Estudis, anàlisis, i seguiment dels recursos del sector públic valencià, i en particular, els relatius al sistema de finançament de les comunitats autònomes i les transferències de recursos procedents d'altres administracions o ens públics.
1.2.5. Servei de Coordinació Financera amb altres administracions i ens públics.
El Servei de Coordinació Financera amb altres administracions i ens públics atén l'objectiu bàsic de coordinar les relacions financeres entre la Generalitat Valenciana i les entitats locals, i per a això té atribuïdes les funcions següents:
a) Gestió de les competències que en matèria d'hisendes locals atribuïsquen les lleis a la Generalitat Valenciana.
b) Gestió dels expedients de compensació d'ofici dels deutes contrets per les corporacions locals.
c) Coordinació jurídica pressupostària amb altres administracions públiques, sense perjudici del que disposa el punt 3 de l'article 1.2 de la present ordre.
d) Actualització de la normativa pressupostària, en l'àrea de la competència de la Sotssecretaria, i informar, en el marc que estableix la legislació vigent, sobre qualsevol actuació administrativa amb transcendència pressupostària plurianual.
1.2.6. Servei de Nòmines.
El servei de Nòmines atén l'objectiu bàsic d'assegurar el cobrament de la nòmina del personal que ocupa un lloc de treball en l'administració del Consell de la Generalitat Valenciana, pels conceptes i les quanties de meritació i retenció previstos en les Lleis, i per a això té atribuïdes les funcions següents:
a) Elaboració de normes i directrius per a la confecció de la nòmina de tot el personal al servei de la Generalitat Valenciana, i altres òrgans de l'administració Autonòmica.
b) Seguiment de les incidències i variacions de la nòmina generades per les conselleries i els seus diferents centres de gestió, incloent la seua adequació als Catàlegs de Llocs de Treball aprovats i als conceptes de nòmina legalment previstos per les normes que els regulen.
c) Centre d'informació d'usuaris del sistema de nòmina i de coordinació d'aquests amb el Centre de Càlcul per a determinar, proposar i difondre millores i noves prestacions.
1.2.7. Servei de Coordinació i Control de Nòmines.
El Servei de Coordinació i Control de Nòmines atén l'objectiu bàsic del seguiment i control dels costos socials vinculats a la nòmina del personal al servei de la Generalitat, i per a això té atribuïdes les funcions següents:
a) Seguiment dels processos per incapacitat laboral transitòria, a l'efecte d'ordenar la informació necessària per a la recuperació del seu cost de la Tresoreria de la Seguretat Social.
b) Coordinació, gestió, control i pagament de les assegurances socials, Muface i els drets passius, elaborant les normes que faciliten la correcta gestió.
c) Seguiment i control dels expedients de reintegrament i de compensació de deutes per errors materials en la nòmina del personal al servei de la Generalitat Valenciana.
d) Assessorament als centres gestors de les conselleries sobre l'aplicació i gestió de les normes de la Seguretat Social.
Article 2. De la Secretaria General
La Secretaria General s'estructura en les unitats següents:
– Secretaria General Administrativa
– Servei d'Administració i Assumptes Generals
– Servei de Contractació i Gestió Econòmica
– Centre de Càlcul
– Servei d'Informàtica Pressupostària
– Servei d'Informàtica Tributària
– Servei Jurídic
– Gabinet Tècnic
– Servei de Joc
2.1. Secretaria General Administrativa
Els serveis dependents de la Secretaria General Administrativa tindran al seu càrrec l'exercici de les funcions generals següents:
2.1.1. Servei d'Administració i Assumptes Generals, al qual corresponen les funcions de:
a) Tramitació dels assumptes generals de caràcter administratiu i la tramitació de les reclamacions sobre responsabilitat patrimonial.
b) La gestió i tramitació d'assumptes relatius al personal de la Conselleria.
c) La coordinació i aplicació de criteris d'economia en l'adquisició de mobiliari i despeses corrents.
d) Registre general.
e) Informació al públic.
f) Arxiu.
g) Parc mòbil i manteniment de les instal·lacions de la Conselleria.
2.1.2. Servei de Contractació i Gestió Econòmica, al qual correspon:
a) La gestió i tramitació dels expedients relatius a la contractació de subministraments, serveis, consultoria i assistència, i treballs específics i concrets no habituals.
b) Elaboració de l'avantprojecte de pressupostos de la Conselleria.
c) Seguiment i anàlisi d'aquest, i modificacions pressupostàries.
d) La gestió econòmica d'ingressos i despeses en general.
2.2. Centre de Càlcul, al front del qual existirà un director o una directora, a qui corresponen les funcions següents:
a) Definir, controlar i efectuar el seguiment dels plans informàtics de la Conselleria d'Economia i Hisenda, elaborats segons les necessitats dels usuaris.
b) Coordinar la Informàtica Tributària, Pressupostària i de Nòmines de la Generalitat Valenciana.
c) Coordinar la informàtica de caràcter econòmic amb altres departaments de la Generalitat Valenciana i amb les Administracions Estatal i Local.
2.2.1. Servei d'Informàtica Pressupostària al qual corresponen les funcions següents:
a) Controlar, coordinar i efectuar el seguiment de projectes informàtics de l'àrea de comptabilitat i de nòmines de la Generalitat Valenciana.
b) Assistir a usuaris en l'ús dels sistemes d'informació pressupostaris i elaborar manuals d'usuaris.
c) Controlar l'explotació dels sistemes d'informació pressupostaris.
d) Gestionar els sistemes dels equips informàtics i l'administració de les bases de dades de l'entorn.
2.2.2. Servei d'Informàtica Tributària, al qual corresponen les funcions següents:
a) Estudiar i coordinar l'explotació informàtica de l'àrea de gestió tributària de la Generalitat Valenciana i dels Serveis Territorials de la Conselleria d'Economia i Hisenda.
b) Coordinar les tasques de comunicació d'ordinadors en xarxes d'àrea local i àrea extensa.
c) Administrar les bases de dades centrals, tècnica de sistemes i assistència a usuaris de l'àrea tributària, així com elaborar manuals d'ús i documentació tècnica dels sistemes d'Informació Tributària.
2.3. El Servei Jurídic
El Servei Jurídic té les funcions següents:
a) L'assessorament jurídic als òrgans directius o col·legiats de la Conselleria, mitjançant l'emissió de dictàmens i informes jurídics.
b) En matèria de legislació, informar i si s'escau elaborar les disposicions de caràcter general, acords, circulars i instruccions que emanen de la Conselleria o l'emissió d'informes preceptius en els projectes de disposicions legislatives que elaboren els distints centres, així com l'emissió de propostes de revisió o refosa de textos normatius de la Conselleria.
c) En matèria de recursos administratius i reclamacions de responsabilitat patrimonial, les d'emetre informes sobre les propostes de resolucions i, si s'escau, elaboració d'aquestes.
d) En matèria de documentació i estudis jurídics, les d'elaborar compilacions de disposicions vigents i seguiment de la legislació estatal i d'altres comunitats autònomes, així com l'ordenació de la documentació jurídica i la seua difusió entre les unitats de la Conselleria.
e) En matèria d'actuacions judicials, en coordinació amb el Gabinet Jurídic de la Presidència de la Generalitat Valenciana, i sense perjudici de les atribucions que aquest òrgan té atribuïdes, li corresponen les funcions de gestió dels procediments davant les distintes jurisdiccions.
f) L'informe jurídic en aquells assumptes que posteriorment hagen de ser dictaminats pel Consell Jurídic Consultiu de la Generalitat Valenciana que estime necessari l'òrgan directiu competent o siga preceptiu per la normativa aplicable a aquest.
g) La tramitació dels expedients que es susciten amb motiu de les qüestions de competència i conflictes d'atribucions, i l'assessorament jurídic en matèria de contractació, tant de caràcter administratiu com privat, desplegant les funcions previstes a aquest efecte en la legislació de contractes de les administracions públiques, i destacant la preceptiva assistència a les meses de contractació així com la constatació de poders.
h) Informar sobre els convenis administratius que realitze o en què intervinga la Conselleria d'Economia i Hisenda.
i) I altres actuacions que, per imperatiu legal, siguen imposades en els procediments establits en la legislació aplicable en matèries que siguen competència de la Conselleria.
2.4. El Gabinet Tècnic, al qual corresponen les funcions següents:
a) Seguiment i control de l'activitat parlamentària: preguntes, sol·licituds de documentació, compareixences d'alts càrrecs, seguiment de les resolucions i mocions de les Corts Valencianes en relació amb les matèries competència de la Conselleria.
b) Control i seguiment dels informes que mensualment i trimestralment s'han de trametre a les Corts Valencians en compliment del que disposa la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana i les Lleis de Pressupostos.
c) Preparar i informar sobre els assumptes que s'hagen d'elevar al Consell i a la Comissió de Secretaris, i el trasllat dels seus acords.
d) Publicacions de la Conselleria
e) Preparar els nomenaments de les persones que en representació de la Conselleria han de formar part dels òrgans d'administració de les empreses públiques i institucions i comissions dependents de la Generalitat.
f) Tramitar els convenis de la Conselleria i la gestió dels corresponents al programa Direcció i Serveis Generals.
g) Gestió de les subvencions a què es refereix l'article 45 c) de la Llei d'Hisenda Pública Valenciana.
2.5 El Servei de Joc, al qual correspon les funcions següents:
a) Programar, promoure i tramitar els expedients administratius en matèria de joc i elaborar les normes de desplegament que la Llei de Joc de la Comunitat Valenciana encomana a la Comissió Tècnica del Joc.
b) Coordinar i impulsar la gestió en matèria de joc dels Serveis Territorials, així com cooperar en la recaptació i inspecció de la tributació del joc.
c) Exercir les funcions de Secretaria de la Comissió Tècnica del Joc i en especial la d'incoar i tramitar expedients sancionadors en matèria de joc.
Article 3. De la Direcció General d'Economia
La Direcció General d'Economia s'estructura en les unitats següents:
– Servei de Política Regional i de la Competència de la Unió Europea
– Servei de Promoció del Desenvolupament Regional
– Servei d'Anàlisi, Avaluació i Programació Econòmica
3.1. El Servei de Política Regional i de la Competència de la Unió Europea, al qual corresponen les funcions següents:
a) Formular i coordinar la programació econòmica regional de la Unió Europea a la Comunitat Valenciana.
b) Administrar els Fons FEDER i coordinació economicopressupostària dels restants fons estructurals comunitaris i del Fons de Cohesió.
c) Formular i coordinar la política de competència de la CE en matèria d'ajudes públiques en la Generalitat Valenciana.
d) Coordinar i gestionar el Fons de Compensació Interterritorial assignat a la Comunitat Valenciana.
3.2. El Servei de Promoció i Desenvolupament Regional al qual corresponen les funcions següents:
a) Aplicar la política de correcció de desequilibris territorials a la Comunitat Valenciana, mitjançant l'execució de distints programes d'incentius al sector privat i a les corporacions locals.
b) La gestió dels programes d'Incentius Econòmics a la inversió
c) La gestió del programa de Desenvolupament Local
3.3. El Servei d'Anàlisi, Avaluació i Programació Econòmica, al qual corresponen les funcions següents:
a) Promoure o formular la programació econòmica de la Generalitat Valenciana i coordinar els plans sectorials, assegurant-se la congruència amb els objectius de la programació.
b) Col·laborar amb altres administracions públiques valencianes amb la finalitat que els seus plans i programes, especialment els d'inversions, siguen congruents amb els de l'administració Autonòmica.
c) Establir els canals de relació necessaris amb els sindicats i les organitzacions empresarials representatives en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat que aporten el seu assessorament i la seua col·laboració en l'elaboració dels programes econòmics del Govern Valencià.
d) Realitzar, promoure i difondre estudis encaminats a un millor coneixement de la realitat econòmica valenciana, tant en els aspectes estructurals com conjunturals.
e) Planificar i aplicar la política regional que acorde el Govern Valencià en el marc establit per la Generalitat, en especial des de la perspectiva territorial.
f) Dirigir i coordinar les actuacions encaminades a la captació d'inversions foranes, en especial aquelles que tinguen un major efecte multiplicador per a l'economia valenciana, així com les que afavorisquen la creació de llocs de treball de forma directa o indirecta.
Article 4. De la Direcció General de Tributs
La Direcció General de Tributs s'estructura en les unitats següents:
– Servei d'Inspecció Tributària
– Servei de Recaptació
– Servei de Gestió Tributària
– Servei d'Estudis i Planificació
– Servei de Valoracions
4.1. Servei d'Inspecció Tributària que té al seu càrrec:
a) Elaboració del Pla d'Actuacions Inspectores (PAI), per a la seua elevació a la superior aprovació de la Direcció General, i control de la seua execució pels Serveis d'Inspecció Tributària de les Direccions Territorials.
b) Realització de les actuacions inspectores que el PAI encomane al servei, especialment en relació amb el cànon de sanejament de la Generalitat Valenciana.
c) Prestació d'assistència als Serveis d'Inspecció Tributària de les Direccions Territorials, mitjançant l'emissió si és el cas, d'instruccions i circulars, i la contestació de les consultes que aquests Serveis formulen.
d) Coordinació del funcionament dels Serveis d'Inspecció Tributària de les direccions territorials.
e) Tramitació, a proposta dels Serveis d'Inspecció Tributària de les direccions territorials o d'ofici, dels expedients de delicte fiscal, elevant, a la Direcció General la proposta que en cada cas pertoque.
f) Elaboració i difusió d'estadístiques i memòries d'inspecció tributària.
g) Manteniment de relacions institucionals amb l'AEAT, i, en general, amb qualssevol altres òrgans amb els quals resulte necessari per al millor exercici per la Hisenda Valenciana de les seues competències en matèria d'inspecció tributària.
h) Inspecció de fiances per arrendament de finques urbanes i prestació de serveis i subministraments complementaris, elaborant, si és el cas, els esborranys de normes reguladors d'aquesta matèria i la tramitació dels expedients de recursos interposats en aquesta matèria.
i) Tramitació de les queixes que es formulen en matèria d'inspecció tributària i de fiances, en particular, les provinents del defensor del Poble i del síndic de Greuges, i elevar a superior criteri de la Direcció General la contestació que pertoque.
j) Proposta de resolució, i, si és el cas, resolució, de consultes relatives a la inspecció tributària i de fiances.
k) Qualssevol altres que, en el marc de la inspecció tributària o de fiances urbanes autonòmiques encomane al Servei la Direcció General.
4.2. El Servei de Recaptació, que té al seu càrrec:
a) Exercici de les competències que en matèria de recaptació atribueix la normativa vigent a la Direcció General de Tributs. En particular, les relatives a ajornaments i fraccionaments, expedients de compensació i recaptació executiva.
b) Prestació d'assistència als Serveis de Recaptació de les Direccions Territorials de la Conselleria mitjançant l'emissió, si és el cas, d'instruccions i circulars, i la contestació de les consultes que aquestes Serveis formulen.
c) Coordinació del funcionament dels Serveis de Recaptació de les Direccions Territorials de la Conselleria.
d) La coordinació de l'expedició de certificats acreditatius d'estar al corrent en el compliment d'obligacions tributàries amb la Hisenda Valenciana, establint, si és el cas, els procediments i criteris que s'han de seguir en aquesta matèria per tots els òrgans expedidors d'aquest tipus de certificats.
e) Manteniment de relacions institucionals amb l'AEAT, i, en general, amb qualssevol altres òrgans amb els quals resulte necessari per al millor exercici per la Hisenda Valenciana de les seues competències de recaptació.
f) Elaboració i difusió d'estadístiques i memòries de recaptació.
g) Proposta de resolució, i si és el cas, resolució de consultes en matèria de recaptació.
h) Tramitació dels expedients de resolució de recursos d'alçada de la competència de la Direcció General relatius a la procedència d'iniciació de la via de constrenyiment per al cobrament executiu dels ingressos de dret públic de la Generalitat Valenciana.
i) Qualssevol altres que, en el marc de la recaptació autonòmica, encomane al Servei la Direcció General.
4.3. El Servei de Gestió Tributària, que té al seu càrrec:
a) Tramitació i resolució, o, si és el cas, elevació a la superior aprovació de la Direcció General, dels expedients de gestió tributària relatius al cànon de sanejament de la Generalitat Valenciana. En particular, la dels relatius a sol·licituds d'exempció de l'impost esmentat, devolució d'ingressos indeguts, recursos de reposició i revisions d'ofici.
b) Elaboració, en coordinació amb l'entitat de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana, dels esborranys de normes reguladores del cànon de sanejament.
c) Prestació d'assistència als centres gestors de preus públics i taxes de les distintes conselleries mitjançant l'emissió, si és el cas, d'instruccions i circulars i la contestació de les consultes que aquests centres gestors formulen en matèria de procediment de gestió de taxes i preus públics.
d) Informe de les memòries economicofinanceres prèvies a l'establiment o la modificació de les quanties dels preus públics i les taxes de la Hisenda Valenciana i elaboració dels esborranys de les normes (lleis, decrets o ordres) per les quals aquests recursos han de regir-se. Així mateix, elaboració de criteris per a emplenar i trametre a la Direcció General les memòries esmentades.
e) Prestació d'assistència a les Direccions Territorials de la Conselleria en matèria de gestió de tributs cedits, mitjançant l'emissió, si és el cas, d'instruccions i circulars, i la contestació a les consultes que en aquesta matèria formulen aquestes Direccions Territorials.
f) Coordinació del funcionament dels Serveis Territorials de Gestió Tributària.
g) Elaboració de les previsions pressupostàries d'ingressos corresponents als capítols 1 (Impostos Directes), 2 (Impostos indirectes), 3 (Taxes i preus públics) i 5 (Ingressos patrimonials) de l'Estat d'Ingressos dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana, amb consulta prèvia a les direccions territorials de la Conselleria, a l'entitat de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana i a les distintes conselleries, i emanació de les normes i criteris que s'han de seguir per a la tramesa de la informació esmentada per part dels òrgans consultats.
h) Aprovació dels models d'ingrés dels recursos de dret públic de la Hisenda Valenciana, cursant instruccions necessàries per a la correcta codificació d'aquests, dels centres gestors d'ingressos i de les corresponents classificacions per subconceptes econòmics, en col·laboració amb la Intervenció General, el Centre de Càlcul de la Conselleria i els centres gestors corresponents.
i) Elaboració d'estadístiques i memòries de gestió dels ingressos de dret públic.
j) Manteniment de relacions institucionals amb totes les instàncies que resulte necessari per al millor exercici per la Hisenda Valenciana de les seues competències de gestió tributària.
k) Proposta al Servei de Valoracions de la Direcció General de criteris en matèria de valoració a l'efecte de tributació cedida.
l) Proposta de resolució, i, si és el cas, resolució, de consultes relatives a la gestió tributària, amb elevació prèvia, si pertoca, a la Direcció General de Tributs del Ministeri d'Economia i Hisenda.
m) Tramitació dels expedients de resolució de recursos d'alçada de la competència de la Direcció General, excepte els que corresponguen al Servei de Recaptació i al d'Inspecció Tributària.
n) Tramitació de les queixes que es formulen en matèria de gestió tributària, en particular les provinents del defensor del Poble i del síndic de Greuges, i elevar a superior criteri de la Direcció General la contestació que pertoque.
o) Qualssevol altres que, en el marc de la gestió tributària autonòmica, encomane al Servei la Direcció General.
4.4. El Servei d'Estudis i Planificació té al seu càrrec:
a) Realització dels estudis conduents a l'exercici per la Generalitat Valenciana de les capacitats normatives que en el marc de la corresponsabilitat fiscal corresponguen a la Hisenda Valenciana.
b) Manteniment de les relacions institucionals que, en relació amb el que disposa l'apartat 1 anterior, resulten pertinents; en particular, amb l'AEAT.
c) Elevació a superior aprovació de la Direcció General, amb consulta prèvia al Servei que corresponga d'aquesta, de les propostes d'interposició de recursos d'alçada davant del Tribunal Econòmic Administratiu Central, per a la tramesa, si s'escau, per part de la Direcció General a la firma del conseller.
d) Seguiment de les normes que, en matèria tributària i de fiances, vagen sent promulgades, per a la seua compilació i difusió entre els altres Serveis de la Direcció General.
e) Manteniment del fons documental de la Direcció General, elevant a la Direcció General les propostes d'adquisició de material que pertoquen.
f) Coordinació de les actuacions que han de desenvolupar les distintes unitats administratives de la Conselleria per al compliment de les directrius emanades de la Inspecció General del Ministeri d'Economia i Hisenda.
g) Elevació a l'aprovació de la Direcció General de les propostes de normes, d'ofici o a instància dels restants Serveis d'aquesta
h) Qualssevol altres que, relatives a les competències de la Direcció General i no expressament atribuïdes als altres Serveis d'aquesta, encomane al Servei la Direcció General.
4.5. El Servei de Valoracions té al seu càrrec:
a) Proposició, amb consulta prèvia amb el Servei de Gestió Tributària de la Direcció General, de criteris tècnics en matèria de valoració de béns a efectes fiscals, especialment de naturalesa immoble, per a la seua posterior elevació a superior aprovació de la Direcció General. Així mateix, una vegada establits, seguiment i impuls d'aquests, i proposar els canvis que s'estimen convenients.
b) Prestació d'assistència als Serveis de Valoració de les Direccions Territorials d'Economia i Hisenda.
c) Coordinació del funcionament dels Serveis de Valoració de les Direccions Territorials.
d) Impuls de la resolució, a petició del Servei de Gestió Tributària de la Direcció General, d'aquells expedients que, amb els mitjans disponibles en les Direccions Territorials de la Conselleria i ateses les seues especials característiques, no puguen ser valorats en aquestes direccions territorials.
Article 5 De la Direcció General de Patrimoni
La Direcció General de Patrimoni s'estructura en les unitats següents:
– Servei de Patrimoni
– Servei de Gestió Immobiliària
– Servei de Gestió Econòmica del Patrimoni.
– Servei Central de Contractació.
5.1 El Servei de Patrimoni al qual corresponen les funcions següents:
a) Tramitació i elaboració d'informes i propostes en les matèries que són competència de la Conselleria d'Economia i Hisenda segons la Llei de Patrimoni de la Generalitat Valenciana, y que es troben atribuïdes a la Direcció General de Patrimoni segons l'article 13 del Decret 84/1999, de 30 de juliol, del Govern Valencià, pel qual aprova el Reglament Orgànic i Funcional d'aquesta, així com elaborar els informes i les propostes corresponents en les funcions que són competència del conseller d'Economia i Hisenda segons la Llei esmentada.
b) Administració i conservació del patrimoni de la Generalitat Valenciana, així com la seua investigació, defensa i recuperació en via administrativa.
c) Custòdia i actualització de l'Inventari General de béns i drets de la Generalitat Valenciana.
d) Dotació d'edificis administratius a les distintes conselleries i distribució de locals entre aquestes per a atendre les seues necessitats.
e) Informes previs a les concessions o autoritzacions sobre el domini públic.
f) Adquisició, alienació, cessió, assegurament, arrendament, adscripció, etc. de vehicles.
g) Tramitar els expedients de contractació d'obres i els d'assistència tècnica per a la redacció de projectes i direcció d'obres, referits a immobles patrimonials, a immobles afectats a la Conselleria d'Economia i Hisenda, i, si és el cas, a altres propietat de la Generalitat Valenciana destinats a usos administratius.
5.2. El Servei de Gestió Immobiliària al qual corresponen les funcions següents:
a) La gestió tècnica dels immobles de la Generalitat Valenciana, assumint a aquest efecte l'elaboració d'informes i formulació de propostes, així com l'organització i coordinació de la gestió esmentada.
b) Redactar els projectes i dirigir les obres dels edificis administratius de la Generalitat Valenciana, o de qualsevol altra àrea que se li encomane.
c) Seguiment, recopilació i sistematització de tota la normativa de caràcter tècnic en relació amb els projectes i obres esmentats.
d) Dirigir l'Oficina de Supervisió de Projectes de la Conselleria d'Economia i Hisenda.
e) Coordinar i dirigir el manteniment dels immobles patrimonials de la Generalitat Valenciana.
f) Prestar assessorament i suport tècnic en matèria de Gestió Immobiliària a altres òrgans de la Generalitat Valenciana, així com coordinar i dirigir, si és el cas, actuacions concretes en la matèria.
5.3. El Servei de Gestió Econòmica del Patrimoni, al qual corresponen les funcions següents:
a) Realitzar les anotacions en el sistema d'Informació Comptable de la Generalitat Valenciana com a conseqüència de qualsevol variació produïda en el patrimoni de la Generalitat Valenciana que tinga repercussió comptable, segons les normes i els principis establits en el Pla General de Comptabilitat Pública i atenent els criteris fixats per la Intervenció General.
b) Establir un fluix continu d'informació entre l'inventari i la comptabilitat financera, com a forma d'obtenir les dades necessàries per al reflex comptable de les variacions, la composició i la situació dels béns immobles de la Generalitat Valenciana que, qualsevol que siga la seua naturalesa, patrimonial o demanial per afectació, la seua destinació, la forma de la seua adquisició o el departament que l'haja realitzat, hagen d'estar inclosos en l'Inventari General de Béns i Drets de la Generalitat Valenciana i dels béns immobles utilitzats per l'administració de la Generalitat en virtut de contracte d'arrendament.
c) Elaborar els projectes de pressupostos de la Direcció General aportant informació sobre les despeses corrents en les quals s'incórrega per la utilització o possessió de béns immobles permetent l'avaluació de les necessitats futures i obtenint la informació necessària de la resta de Serveis de la Direcció General.
d) Dur a terme la gestió econòmica del pressupost de la Direcció General, i en concret la tramitació de totes les despeses derivades de les contractacions d'obres, assistències tècniques, arrendaments i qualssevol altres que subscriga la Direcció General.
e) Aportar informació per a l'anàlisi del cost de funcionament i del rendiment o la utilitat dels serveis i inversions.
5.4 El Servei Central de Contractació, al qual correspondran les funcions que la normativa reguladora dels òrgans consultius i de contractació centralitzada li atribuïsquen i, en qualsevol cas, li correspondrà la gestió del Catàleg General de Contractistes, el Registre de Fiances Globals i qualssevol Registres que en matèria de contractació pogueren crear-se.
Article 6. De la Intervenció General
La Intervenció General s'estructura en les unitats següents:
– Viceintervenció General de Funció Interventora.
– Viceintervenció General de Control Financer.
– Viceintervenció General de Comptabilitat Pública.
– Intervencions delegades
6.1. A la Viceintervenció General de la Funció Interventora li corresponen les funcions següents.
a) La coordinació de l'activitat fiscalitzadora de les Intervencions Delegades en els distints òrgans de la Generalitat Valenciana.
b) Tramitació d'expedients sobre discrepàncies.
c) Estudi i proposta de circulars i instruccions en matèria pròpia de la seua competència.
d) Assumptes interns i personal de la Intervenció General.
e) L'avaluació, en la forma que es dispose reglamentàriament, del grau d'economia, eficiència i eficàcia en l'execució dels programes de les seccions i els serveis de l'administració de la Generalitat Valenciana y dels seus organismes autònoms administratius.
6.2 A la Viceintervenció General de Control Financer, li corresponen les funcions següents:
a) Elaboració i proposta d'aprovació del pla anual d'auditories d'empreses públiques, ens públics no administratius i universitats.
b) Elaboració i proposta d'aprovació del pla anual de control de perceptors de Fons Europeus.
c) Elaboració dels plans específics d'auditories a persones físiques o jurídiques que gaudisquen de subvencions, préstecs, avals i altres ajudes de la Generalitat Valenciana.
d) Direcció i revisió dels treballs d'auditoria realitzats en aplicació dels plans anteriorment exposats.
e) Aplicació dels controls de qualitat establits per la Intervenció General, tant per als treballs que es realitzen en col·laboració amb firmes privades d'auditoria, com per als que s'efectuen per mitjans propis.
f) Emissió d'informes especials, dictàmens i certificats relatius al control financer.
g) Estudi i proposta de circulars i instruccions en l'àmbit de la seua competència.
6.3. A la Viceintervenció General de Comptabilitat Pública, li corresponen les funcions següents:
a) Estudi del Pla General de comptabilitat de la Generalitat Valenciana per a la seua elevació al conseller d'Economia i Hisenda, d'acord amb el Pla Marc de Comptabilitat de l'administració General de l'Estat.
b) Estudi dels Plans especials per a la seua elevació a la Intervenció General.
c) Recaptar i examinar tota la documentació que siga necessària per a l'adequada elaboració del Compte General de la Generalitat Valenciana.
d) Preparació i tramesa del Compte General a la Sindicatura de Comptes i al Tribunal de Comptes, així com de tots els altres documents que siguen sol·licitats per aquests òrgans.
e) Estudi i proposta en l'elaboració de circulars i instruccions en l'àmbit de la seua competència.
f) Estudi i proposta dels comptes del sector públic de la Generalitat Valenciana de forma homogènia als comptes nacionals.
6.4. A més de les Viceintervencions Generals, que constitueixen l'estructura central de la Intervenció General, existiran Intervencions Delegades en cadascuna de les Seccions Pressupostàries de l'administració de la Generalitat Valenciana, en els Serveis Territorials de la Conselleria d'Economia i Hisenda, així com en la Tresoreria de la Generalitat. A aquestes Intervencions Delegades correspon l'exercici de les funcions comptable i de control intern de l'actuació dels òrgans o organismes que tinguen assignats.
Article 7. De les Direccions Territorials
Les Direccions Territorials s'estructuren en les unitats següents:
– director o directora territorial
– Secretaria Territorial
– Servei de Gestió Tributària
– Servei de Recaptació
– Servei d'Inspecció Tributària
– Servei de Valoració
7.1. director o directora territorial, que té les funcions següents:
a) Coordinació, control i impuls del funcionament de totes les unitats administratives de la Direcció Territorial, assumint la direcció immediata d'aquestes.
b) Coordinació de la Direcció Territorial amb els òrgans centrals de la Conselleria d'Economia i Hisenda, i en general, amb qualssevol altres òrgans i institucions.
c) Si és el cas, les que la normativa en vigor atribueix, en l'àmbit estatal, als delegats de l'AEAT i delegats provincials del Ministeri d'Economia i Hisenda.
d) Aquelles altres relacionades amb les competències de la Conselleria d'Economia i Hisenda en l'àmbit territorial de la seua Direcció o que en aquest àmbit, li siguen encomanades pels òrgans directius superiors de la Conselleria esmentada.
7.2. Secretaria Territorial, les funcions a aquesta unitat són:
a) Sota tutela de Direcció Territorial, les inherents als assumptes generals de la Direcció Territorial, en particular en les matèries següents: informàtica, registre general, personal, horaris, coordinació del funcionament de les distintes unitats administratives de la direcció, conservació i custòdia de documentació general de la Direcció Territorial i atenció al contribuent.
b) Prestació d'assistència tècnica a la Direcció Territorial, i, en general, totes les altres que li encomane aquesta.
7.3. Servei de Gestió Tributària, les funcions assignades a aquesta unitat són:
a) Gestió i liquidació, en el seu àmbit territorial, dels tributs cedits per l'Estat a la Generalitat Valenciana, en els termes que dispose la Llei 14/1996, de 30 de desembre, i dels recàrrecs establits per aquesta sobre aquells, així com, en general, dels distints tributs que graven el joc realitzat en aquest àmbit territorial. En particular, resolució dels recursos de reposició que es formulen contra els actes de gestió i liquidació relatius a aquests tributs i recàrrecs. Així mateix, aquelles que en l'àmbit estatal atribueix la normativa vigent a les dependències provincials de Gestió Tributària de l'AEAT.
b) Formulació de propostes i consultes, en aspectes relatius a les matèries assenyalades en l'apartat a) anterior, a la Direcció Territorial, per a la seua elevació per aquesta a la Direcció General de Tributs.
c) Coordinació, control i impuls del funcionament de les oficines liquidadores de Districte Hipotecari de la seua jurisdicció així com de les seues pròpies unitats administratives.
d) Aquelles altres relacionades amb les competències de gestió tributària de la Conselleria d'Economia i Hisenda en l'àmbit territorial de la seua Direcció o que, en aquest àmbit, li siguen encomandes pel director o per la directora territorial.
7.4. Servei de Recaptació, les funcions assignades a aquesta unitat són:
a) Les inherents, en l'àmbit de la Direcció Territorial, a la recaptació voluntària dels tributs cedits per l'Estat a la Generalitat Valenciana, en els termes que disposa la Llei 14/1996, de 30 de desembre, i dels recàrrecs establits per aquesta sobre aquells, així com, en general, dels distints tributs que graven el joc realitzat en aquest àmbit territorial, i, en període executiu, dels ingressos de dret públic de la Generalitat Valenciana. S'exceptua d'aquesta funció, tant en període voluntari com executiu, la gestió de recaptació del cànon de sanejament.
b) Així mateix, totes aquelles funcions que, en l'àmbit estatal, encomana la normativa tributària vigent als caps de les dependències provincials de Recaptació de l'AEAT.
c) La tramitació de procediments de reemborsament de cost de les garanties constituïdes per a suspendre l'execució d'un deute tributari, en tant que aquesta siga declarada improcedent, segons l'article 12 de la Llei 1/1998, de Drets i Garanties dels Contribuents.
d) L'expedició de certificats acreditatius d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries amb la Hisenda Pública Autonòmica.
e) Aquelles altres relacionades amb les competències de recaptació tributària de la Conselleria d'Economia i Hisenda en l'àmbit territorial de la seua Direcció o que, en aquest àmbit, li siguen encomanades pel director o per la directora territorial.
7.5. Servei d'Inspecció Tributària, les funcions assignades a aquesta unitat són:
a) Inspecció, en el seu àmbit territorial, dels tributs cedits per l'Estat a la Generalitat Valenciana, en els termes establits en la Llei 14/1996, de 30 de desembre, i els recàrrecs establits per aquesta sobre aquests. En particular: a) Pràctica de les actuacions inspectores corresponents; b) Dictamen dels actes administratius de liquidació tributària derivats d'aquestes actuacions; c) Resolució dels recursos de reposició interposats contra aquests actes; i, d) Proposició i, si és el cas, imposició, de les sancions tributàries que pertoquen. Així mateix, totes aquelles que en l'àmbit estatal atribueix la normativa tributària vigent a les Dependències Provincials d'Inspecció de l'AEAT.
b) Formulació de propostes i consultes, en aspectes relatius a les matèries assenyalades en els apartats a) anterior, al director territorial, per a la seua elevació per aquest a la Direcció General de Tributs i Patrimoni.
c) Coordinació, control i impuls del funcionament de les seues pròpies unitats administratives.
d) Aquelles altres relacionades amb les competències d'inspecció tributària de la Conselleria d'Economia i Hisenda en l'àmbit territorial de la seua Direcció o que, en aquest àmbit, li siguen encomanades pel director o per la directora territorial.
7.6. Servei de Valoració, les funcions assignades a aquesta unitat són:
Evacuació dels informes corresponents a les peticions de valoració que formulen el Servei de Gestió Tributària de la Direcció Territorial i les Oficines Liquidadores de la jurisdicció d'aquesta.
DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA
Mentre no es procedisca a la provisió dels llocs de treball dels serveis de recaptació de les direccions territorials de la Conselleria, les funcions que l'article 7.4 d'aquesta ordre atribueix a aquests continuaran sent exercides per les secretaries territorials. De la mateixa manera, els caps dels serveis d'Inspecció als quals es refereix l'article 7.5 d'aquesta ordre exerciran les competències dels caps dels serveis de Valoració esmentats en l'article 7.6 d'aquesta, mentre no se procedisca a la provisió d'aquestes últimes direccions.
DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA
Queden derogades l'Ordre de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Administració Pública de 30 de juliol de 1998 (DOGV número 3.352, de 16 d'octubre de 1998), de desplegament del Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Administració Pública i l'Ordre de la mateixa Conselleria de 22 d'octubre de 1998 (DOGV número 3.363, de 2 de novembre de 1998), per la qual s'afegia una disposició transitòria a l'ordre anteriorment esmentada.
DISPOSICIÓ FINAL
La present Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

linea
Mapa web