Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 98 /2011, de 26 d'agost, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació. [2011/9046]

(DOGV núm. 6597 de 30.08.2011) Ref. Base de dades 009217/2011

DECRET 98 /2011, de 26 d'agost, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació. [2011/9046]
PREÀMBUL

El Decret 5/2011, de 21 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'administració de la Generalitat fixa el nombre i denominació de les conselleries, entre les quals es troba la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, amb competències en matèria de foment de l'ocupació i de l'economia social, formació professional reglada, ocupacional i contínua, intermediació en el mercat laboral i en matèria d'educació, universitats i ciència.

Per la seua banda, el Decret 75/2011, de 24 de juny, del Consell, establix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat.
Este reglament desplega, en conseqüència, l'estructura orgànica i funcional de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, i determina els òrgans superiors i centres directius que la componen, les funcions que respectivament se'ls atribuïxen i les unitats administratives que s'adscriuen a cada un d'aquells.

Per tot això, de conformitat amb el que establixen els articles. 28.f i 64 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, a proposta del conseller d'Educació, Formació i Ocupació, i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 26 d'agost de 2011,


DECRETE

Títol I
Disposicions generals

Article 1. Disposicions generals
1. La Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació és el departament del Consell al qual correspon exercir les competències en matèria de foment de l'ocupació i de l'economia social, formació professional reglada, ocupacional i contínua, intermediació en el mercat laboral i en matèria d'educació, universitats i ciència.
2. Esta Conselleria és el departament titular de l'administració educativa universitària i no universitària de la Generalitat, al qual, sota la superior autoritat del Consell, correspon dirigir, impulsar i executar l'acció política i administrativa en les matèries de la seua competència.

3. Territorialment, la Conselleria s'organitza en servicis centrals que estenen la seua competència a tot l'àmbit de la Comunitat Valenciana i en direccions territorials, amb competència d'àmbit provincial.


Article 2. Òrgans superiors i centres directius
La Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, sota l'autoritat de la persona titular de la conselleria, està integrada pels següents òrgans superiors i centres directius:
a) Secretaria Autonòmica d'Educació.
b) Secretaria Autonòmica de Formació i Ocupació.
c) Subsecretaria.
d) Direcció General d'Ordenació i Centres Docents.
e) Direcció General d'Educació i Qualitat Educativa.
f) Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència.

g) Direcció General de Formació i Qualificació Professional.
h) Direcció General de Treball, Cooperativisme i Economia Social.

Article 3. Substitucions
En els casos d'absència o malaltia del titular del departament, serà aplicable el que disposa l'apartat i de l'article 12 de la Llei del Consell. Fins que es resolga la substitució, les funcions d'aquell o aquella com a titular del departament seran exercides temporalment pels titulars de les secretaries autonòmiques, Subsecretaria o direccions generals, a excepció de les que li corresponen com a membre del Consell, seguint l'orde de prelació previst en l'article 2 del present reglament.

Este orde serà aplicable així mateix, als efectes de la seua substitució, per a les secretaries autonòmiques, Subsecretaria i direccions generals.
El que establixen els paràgrafs anteriors s'entén sense perjuí del que, si és el cas, dispose la persona titular de la conselleria mitjançant una resolució.


Títol II
De l'estructura i funcions dels òrgans superiors directius
i servicis centrals de la Conselleria

Capítol I
De la persona titular de la conselleria

Secció primera
De la persona titular de la conselleria

Article 4. De les atribucions de la persona titular de la conselleria
1. El conseller o la consellera d'Educació, Formació i Ocupació és l'òrgan jeràrquic superior del departament i exercix totes les atribucions conferides per la Llei del Consell, així com qualsevol altra que li atorgue l'ordenament jurídic en l'àmbit competencial assignat a la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació.
2. La persona titular de la conselleria, sota la superior autoritat del Consell, assumix la representació orgànica de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació davant de qualsevol classe d'institucions públiques i privades.


Secció segona
De les unitats que depenen directament
de la persona titular de la conselleria

Article 5. Dels gabinets
1. El gabinet de la persona titular de la Conselleria és la unitat de suport, assessorament i assistència immediata al titular del departament, del qual depén directament.
2. El gabinet de la persona titular de la Conselleria té a càrrec seu el manteniment de les relacions de la persona titular del departament amb els alts òrgans i institucions de la Generalitat, de l'Estat i de les altres administracions públiques, així com el desenrotllament de quantes funcions se li encomanen.
3. Igualment, depén funcionalment de la persona titular de la conselleria i orgànicament de la Subsecretaria, la Subdirecció General del Gabinet Tècnic, a la qual corresponen les funcions que concernixen a assessorament tècnic, informes, estudis, documentació i seguiment parlamentari.
4. La Subdirecció General del Gabinet Tècnic s'estructura en els servicis següents:
a) Servici d'Informes i Activitat Parlamentària, al qual correspon assessorar, d'acord amb criteris de competència tècnica i des d'una perspectiva pluridisciplinària, a la persona titular del departament, elaborar i analitzar la informació i documentació sobre les matèries pròpies de la conselleria, preparant els informes i estudis tècnics i memòries necessaris, proposar i tramitar les actuacions de la conselleria relacionades amb l'activitat parlamentària.
b) Servici de Documentació, Publicacions i Estadística Departamental, al qual correspon gestionar les bases de dades documentals d'interés per a la conselleria, col·laborar en el tractament, organització i recuperació de la documentació rellevant per a la realització de les funcions d'assessorament corresponents a la Subdirecció General, proposar i elaborar publicacions i estadístiques en matèria de la Conselleria.



Capítol II
De les secretaries autonòmiques

Secció primera
De la Secretaria Autonòmica d'Educació

Article 6. Secretaria Autonòmica d'Educació
1. La Secretaria Autonòmica d'Educació és l'òrgan superior de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, que assumix, sota la superior direcció de la persona titular de la conselleria, les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei del Consell en matèria d'ensenyança, educació, universitat i formació superior, investigació, innovació i ciència i transferència ciència-tecnologia.
Hauran d'exceptuar-se les funcions en matèria de formació professional reglada que depenen de la Secretaria Autonòmica de Formació i Ocupació.
2. La Secretaria Autonòmica d'Educació, dirigirà, impulsarà i coordinarà les relacions institucionals amb altres entitats públiques o privades, sense perjuí de les atribucions legals i reglamentàries d'altres òrgans de l'administració del Consell.
3. De la Secretaria Autonòmica d'Educació depenen els següents centres directius:
a) Direcció General d'Ordenació i Centres Docents.
b) Direcció General d'Educació i Qualitat Educativa.
c) Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència.


Article 7. Direcció General d'Ordenació i Centres Docents
1. La Direcció General d'Ordenació i Centres Docents exercirà les funcions previstes en l'article 70 de la Llei del Consell, en relació amb la proposta i execució de la política en matèria de centres docents, planificació educativa, servicis educatius, l'ordenació acadèmica de les ensenyances d'Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, ensenyances de règim especial, educació de persones adultes i inspecció educativa. En particular exercirà les funcions següents:
a) L'ordenació de les ensenyances que oferix el sistema educatiu, a excepció de l'ensenyança universitària, la formació professional i les ensenyances artístiques superiors; així com l'adaptació de l'ordenació acadèmica a les diferències individuals de l'alumnat.
b) L'elaboració de currículums educatius i l'establiment de criteris per a la seua impartició en els centres docents de les ensenyances a què es referix l'apartat anterior.
c) L'estudi, elaboració i proposta de les condicions tecnicopedagògiques que ha de reunir el personal docent i el desenrotllament de la seua activitat; així com la formulació de criteris pedagògics respecte a les característiques dels centres docents, equipament escolar i material didàctic.
d) L'estudi, proposta i execució de plans d'actuació per a garantir la plena efectivitat de la cooficialitat del valencià i del castellà en el sistema educatiu, sense perjuí de les competències de l'òrgan competent en matèria de política lingüística; així com la promoció, autorització i assessorament dels programes d'educació plurilingüe en els nivells no universitaris.
e) La planificació, elaboració i proposta de criteris per a l'ordenació del règim jurídic, administratiu i econòmic dels centres docents.

f) L'ordenació i gestió dels servicis especialitzats d'orientació educativa, psicopedagògica i professional.
g) La planificació dels centres educatius, d'acord amb les necessitats d'escolarització.
h) La formulació de les propostes de creació, modificació, transformació i supressió dels centres docents públics; així com l'estudi i la proposta de dotació de mitjans materials dels centres i dels servicis de suport educatiu.
i) La proposta d'autorització, reconeixement, homologació, transformació, modificació o supressió de centres educatius privats.

j) La tramitació, proposta i gestió dels concerts educatius amb els titulars dels centres privats.

k) El registre dels centres educatius, així com l'autorització i supressió de les ensenyances a impartir en els centres públics i privats.

l) L'exercici de les facultats en matèria de règim disciplinari i sancionador en relació amb els centres docents, sense perjuí d'aquelles que l'ordenament jurídic atribuïsca a la persona titular del departament.

m) L'edició, gestió i registre de l'historial acadèmic de l'alumnat i, si és el cas, dels llibres d'escolaritat acreditatius dels estudis dels diferents nivells i etapes. L'expedició de títols i diplomes acadèmics i professionals d'ensenyances no universitàries, la competència dels quals corresponga a la conselleria competent en matèria d'educació.

n) La gestió en matèria de beques i ajudes a l'estudi en l'àmbit no universitari, així com les ajudes i subvencions a concedir, dins de l'àmbit funcional d'esta direcció general.
o) La planificació, ordenació i execució d'actuacions relatives al transport i menjador escolar, servicis escolars, escola-llar i altres de naturalesa anàloga.
p) La proposta d'estructura i funcionament de la inspecció educativa; així com la seua ordenació, planificació, organització i gestió.

q) La tramitació, proposta i, en general, execució dels actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen, dins de l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb el que establisquen les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.

r) Actualització dels continguts de la pàgina web de la conselleria, en l'àmbit funcional del centre directiu, sense perjuí de les atribucions de l'òrgan competent en matèria de tecnologies de la informació.

s) L'elaboració, emissió d'informes i proposta de disposicions sobre les matèries del seu àmbit funcional, així com dictar resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.
t) Qualsevol altra funció que li encomanen les persones titulars de la conselleria o la secretaria autonòmica de què depén, o li conferisquen les disposicions vigents.
2. La Direcció General d'Ordenació i Centres Docents s'estructura en les següents unitats administratives de nivell superior:
a) La Subdirecció General de Centres Docents.
b) La Subdirecció General d'Ordenació.
3. Queda adscrita a la Direcció General d'Ordenació i Centres Docents la Inspecció General d'Educació, a la qual s'assignen les funcions següents:
a) Planificar, supervisar i impulsar la inspecció sobre tots els centres, servicis, programes i activitats que integren el sistema educatiu no universitari, tant públics com privats, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.
b) Regular i potenciar normativament les actuacions de la inspecció educativa en els centres educatius.
c) Assegurar el compliment de les lleis, la garantia dels drets i l'observança dels deures de la comunitat educativa en el seu conjunt.

d) Col·laborar en la millora del sistema educatiu i la qualitat de l'ensenyança, en l'àmbit de les seues competències i en els termes que reglamentàriament s'establisquen.
e) Coordinar les unitats administratives territorials que exercixen estes funcions i planificar la formació contínua dels inspectors i inspectores d'educació adscrits a estes unitats.
f) Impulsar i dur a terme l'avaluació, tant interna com externa, dels centres docents no universitaris i col·laborar en l'avaluació diagnòstica en els termes que s'establisquen.
g) Coordinar, a instàncies dels òrgans competents, la participació de la inspecció educativa en l'estudi de les necessitats educatives i en la planificació, coordinació, gestió i supervisió dels recursos educatius corresponents.

Article 8. La Subdirecció General de Centres Docents
1. A la Subdirecció General de Centres Docents correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis sota la seua dependència, que a continuació s'indiquen:
a) Servici de Centres Públics i Planificació Educativa.
b) Servici de Centres Privats Concertats i Centres Privats.
c) Servici de Gestió de Programes Educatius Complementaris.

d) Servici de Títols, Beques i Ajudes a l'Estudi.
Les funcions que s'atribuïxen a estes unitats administratives corresponen als centres d'ensenyança no universitària.
2. Al Servici de Centres Públics i Planificació Educativa corresponen les funcions següents:
a) Elaborar propostes de creació, modificació i transformació de centres docents públics.
b) Elaboració de la normativa de creació de centres públics i d'implantació d'ensenyances en estos.
c) Previsió, projecció, tramitació, proposta i execució del lliurament dels fons econòmics als centres públics corresponents als gastos de funcionament.
d) Tramitació, gestió i proposta de resolució dels assumptes jurídics i administratius dels centres docents no universitaris públics.

e) Dur a terme estudis i propostes de planificació de la xarxa de centres docents públics i de programació d'obres dels esmentats centres, així com estudiar, proposar i gestionar l'equipament dels centres públics i servicis escolars.
f) Realitzar estudis i proposar la resolució de l'adscripció de centres públics i de les sol·licituds d'adscripció de centres privats concertats a altres centres, als efectes d'escolarització del seu alumnat. En els casos que procedisca, en col·laboració amb el Servici de Centres Privats Concertats i Centres Privats.
g) Elaborar estudis sobre necessitats d'escolarització, en col·laboració amb el Servici de Centres Privats Concertats i Centres Privats.
h) Elevar propostes de distribució territorial de l'oferta d'unitats i grups de les diferents etapes educatives en el cas dels centres públics.

i) Gestió i actualització del Registre de Centres Docents.
j) Elaboració d'estudis i propostes de normativa reguladora dels centres docents públics.
3. Al Servici de Centres Privats Concertats i Centres Privats corresponen les funcions següents:
a) Tramitació, gestió i proposta de resolució dels assumptes jurídics i administratius dels centres docents no universitaris privats.

b) Tramitació, gestió i propostes de resolució de creació, d'autorització i de modificació de centres privats no universitaris; així com dels centres públics que no són de titularitat de la Generalitat i de les ensenyances que impartisquen.
c) Col·laborar en la programació de l'oferta educativa de places escolars.
d) Elaborar les propostes de concert educatiu en el marc de la programació de l'oferta educativa.
e) Definir les plantilles docents dels centres privats concertats, vinculades al concert que en cada moment tinguen subscrit.
f) Previsió, projecció, tramitació, proposta i execució de la gestió econòmica que conduïx al compliment de les obligacions derivades dels concerts educatius.
g) Dur a terme la interlocució amb les organitzacions empresarials i sindicals del sector privat concertat, en l'àmbit funcional del centre directiu.
h) Elaboració d'estudis i propostes de normativa reguladora dels centres docents privats.
4. Al Servici de Gestió de Programes Educatius Complementaris corresponen les funcions següents:
a) Gestió dels contractes de servicis i subministraments per als centres docents públics no universitaris, el control i la coordinació per a la seua correcta prestació i la tramitació del seu pagament, així com altres de la competència de la mateixa direcció general.
b) Seguiment, control, proposta i tramitació del pagament dels contractes del servici de transport escolar.
c) Gestió i tramitació del pagament de les ajudes individualitzades dels servicis de transport escolar i menjador escolar.
d) Elaboració d'estudis i propostes de normativa reguladora dels servicis complementaris dels centres docents públics.
5. Al Servici de Títols, Beques i Ajudes a l'Estudi corresponen les funcions següents:
a) L'expedició dels títols i diplomes acadèmics i professionals de les ensenyances no universitàries la competència dels quals corresponga a la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació.
b) Gestió de beques i ajudes a l'estudi corresponents a l'alumnat que cursen estudis en centres docents no universitaris.
c) Edició, gestió i registre de llibres de qualificacions de les ensenyances que així ho exigisquen.
d) Tramitació, elaboració de les propostes de resolució i gestió d'ajudes i de subvencions que corresponguen a l'àmbit funcional del centre directiu.

Article 9. La Subdirecció General d'Ordenació
1. A la Subdirecció General d'Ordenació correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis sota la seua dependència, els quals s'indiquen continuació:
a) Servici d'Ordenació Acadèmica.
b) Servici d'Ensenyament en Llengües.
Les funcions que s'atribuïxen a estes unitats administratives corresponen als centres d'ensenyança no universitària.
2. Al Servici d'Ordenació Acadèmica corresponen les funcions següents:
a) L'ordenació acadèmica de l'Educació Infantil, l'Educació Primària, l'Educació Secundària Obligatòria, el Batxillerat, les ensenyances de règim especial, a excepció de les ensenyances artístiques superiors, i de l'educació de persones adultes.
b) L'elaboració dels currículums oficials corresponents a les ensenyances que apareixen en l'apartat anterior, així com l'establiment de criteris i orientacions per a la seua impartició en els centres docents, fomentant la seua autonomia pedagògica.
c) La resolució d'equivalències d'estudis, a efectes acadèmics i professionals, entre anteriors ordenacions del sistema educatiu i l'ordenació vigent.
d) La regulació de les mesures acadèmiques i organitzatives per a l'atenció a la diversitat d'aptituds, necessitats, interessos, motivacions i ritmes de maduració de l'alumnat d'Educació Primària i d'Educació Secundària Obligatòria, que permeten als centres docents una organització flexible de les ensenyances.
e) La convocatòria de premis extraordinaris al rendiment acadèmic en aquelles ensenyances l'ordenació de les quals correspon a este servici.
f) L'ordenació de l'orientació educativa, psicopedagògica i professional i de la tutoria com a mesura d'atenció a la diversitat i com a element de coordinació de l'atenció a les diferències individuals en els centres docents.
g) La regulació i desenrotllament de mesures acadèmiques i organitzatives per a l'adequada escolarització, integració i inclusió de l'alumnat amb necessitat específica de suport educatiu.
h) El desenrotllament de mesures acadèmiques i organitzatives per a la compensació de les desigualtats en educació i l'atenció a l'alumnat que es trobe en situació desfavorable.
i) Gestionar l'assignació de recursos materials i personals per als alumnes i les alumnes de necessitats educatives específiques (necessitats educatives especials, incorporació tardana, altes capacitats i compensació educativa).
j) La determinació del perfil dels professionals que assistisquen als centres de primària i secundària per a l'atenció a l'alumnat amb necessitats educatives especials o amb necessitats de compensació educativa, així com la formulació de criteris pedagògics respecte a les característiques dels centres docents i materials individuals.
k) Registre i regulació de les necessitats educatives específiques de l'alumnat, així com de l'avaluació psicopedagògica d'estes.

l) La regulació, gestió i promoció dels servicis d'orientació educativa, psicopedagògica i professional.
m) La regulació acadèmica i organitzativa dels programes de diversificació curricular.
n) L'elaboració i proposta de condicions tecnicopedagògiques del personal docent i de l'exercici i desenrotllament de les seues funcions, així com la formulació de criteris pedagògics respecte a les característiques dels centres docents.
o) Proposta de resolució individualitzada de situacions acadèmiques de l'alumnat.
3. Al Servici d'Ensenyament en Llengües corresponen les funcions següents:
a) Promocionar el plurilingüisme en l'àmbit de l'educació no universitària.
b) Realitzar l'estudi, la proposta i execució dels plans d'actuació per a garantir la plena efectivitat de la cooficialitat del valencià en el sistema educatiu de la Comunitat Valenciana, sense perjuí de les competències de l'òrgan competent en matèria de política lingüística.

c) Dissenyar programes d'educació plurilingüe, així com promocionar i gestionar l'autorització d'estos programes en els centres docents i atendre'n la problemàtica.
d) Realitzar el seguiment estadístic dels centres docents i alumnat d'educació plurilingüe.
e) Coordinar amb el Servici d'Ordenació Acadèmica l'elaboració de la normativa que genere l'aplicació dels programes plurilingües a la Comunitat Valenciana.
f) Elaborar i coordinar les publicacions de materials didàctics i de suport per al tractament integrat de llengües i de llengües i continguts.

g) Proposar activitats de formació del professorat dels nivells no universitaris per a millorar l'aplicació dels programes d'educació plurilingüe.
h) Tramitar les sol·licituds d'exempció d'avaluació i/o d'ensenyament de l'àrea o matèria de Valencià, sense perjuí de les competències de l'òrgan competent en matèria de política lingüística.

Article 10. La Direcció General d'Educació i Qualitat Educativa
1. La Direcció General d'Educació i Qualitat Educativa exercirà les funcions previstes en l'article 70 de la Llei del Consell, en relació amb la proposta i execució en matèria de formació del professorat, innovació educativa, educació a distància, avaluació general del sistema educatiu pel que fa a ensenyances no universitàries, anàlisi del seu resultat i la proposta de mesures, iniciatives i actuacions per a la millora de la qualitat de l'ensenyança. En particular exercirà les funcions següents:

a) Dissenyar, organitzar, coordinar els programes i accions en matèria de formació del professorat dels nivells no universitaris, així com reconéixer, acreditar i homologar els mencionats programes i accions.
b) Executar els programes de formació del professorat, excloent-hi els programes d'actualització docent en matèria de formació professional.
c) La superior direcció, ordenació i gestió dels centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius de la Comunitat Valenciana, en coordinació en matèria de formació professional amb la Direcció General de Formació i Qualificació Professional.
d) Dissenyar i realitzar l'avaluació general del sistema educatiu no universitari, sense perjuí de les competències atribuïdes a altres òrgans directius.
e) Fomentar l'aplicació dels principis de qualitat i excel·lència en el sistema educatiu, implementant els sistemes de gestió, els reconeixements a l'excel·lència que s'establisquen i altres mesures que contribuïsquen a la seua millora contínua, amb el suport de la Xarxa de Centres de Qualitat.
f) La planificació, organització i gestió de l'educació a distància.

g) Fomentar el desenrotllament d'una oferta adequada d'educació a distància.
h) Emetre informe sobre l'autorització d'ensenyances en la modalitat d'educació a distància.
i) Promoure, dissenyar, implementar i coordinar mesures que propicien la millora del clima escolar.
j) Promoure, dissenyar, implementar i coordinar mesures de prevenció i intervenció davant dels conflictes i la promoció de la convivència, així com facilitar el suport administratiu necessari per al funcionament de l'Observatori per a la Convivència Escolar en els centres.
k) Proposar, dissenyar i aplicar programes i tot tipus d'actuacions que tinguen com a fi la innovació curricular, metodològica, didàctica i organitzativa dels centres docents, en coordinació amb la Direcció General d'Ordenació i Centres Docents.
l) Gestió de programes educatius de la Unió Europea, en l'àmbit funcional del centre directiu.
m) Prestar als centres docents el suport i l'assessorament tècnic necessari en les actuacions relatives a l'experimentació, aplicació, desenrotllament i millora del plurilingüisme, així com la seua avaluació a fi de realitzar les propostes de millora necessàries.
n) Elaborar l'estadística educativa no universitària.
o) Fomentar la participació dels diferents sectors de la comunitat escolar en la vida dels centres docents i en els òrgans de representació de l'àmbit educatiu..
p) Col·laborar amb altres administracions, institucions i organismes que tinguen competències o atribucions en alguna de les funcions més amunt descrites.
q) Tramitar, proposar i en general, executar els actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen dins de l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb el que establixen les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.
r) Actualització dels continguts de la pàgina web de la conselleria, en l'àmbit funcional del centre directiu, sense perjuí de les atribucions de l'òrgan competent en matèria de tecnologies de la informació.

s) L'elaboració, emissió d'informes i proposta de disposicions sobre les matèries del seu àmbit funcional, així com el dictat de resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.
t) Qualsevol altra funció que li encomanen les persones titulars de la conselleria o la secretaria autonòmica de què depén, o li conferisquen les disposicions vigents.
2. De la Direcció General d'Educació i Qualitat Educativa dependrà, com a unitat administrativa de nivell superior, la Subdirecció General de Qualitat Educativa.

Article 11. Subdirecció General de Qualitat Educativa
1. A la Subdirecció General de Qualitat Educativa correspon fomentar la participació dels diferents sectors de la comunitat escolar en la vida dels centres docents i en els òrgans de representació en l'àmbit educatiu, així com planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis sota la seua dependència, que a continuació s'indiquen:
a) Servici de Programes i Estudis.
b) Servici de Formació del Professorat.
c) Servici d'Avaluació i Qualitat.
2. Al Servici de Programes i Estudis corresponen les funcions següents:
a) Proposar, dissenyar i executar programes, projectes i qualsevol tipus d'actuació que tinga com a fi la innovació curricular, metodològica, didàctica i d'organització en els centres docents.
b) Recopilar i elaborar l'estadística educativa no universitària i analitzar els indicadors vinculats a esta.
c) Prestar als centres docents el suport i assessorament tècnic necessari en les actuacions relatives a l'experimentació, aplicació, desenrotllament i millora del plurilingüisme, així com realitzar l'avaluació d'estes, a fi de realitzar les propostes de millora necessàries, en coordinació amb el Servici d'Avaluació i Qualitat.
d) Impulsar i desenrotllar programes educatius de la Unió Europea, corresponents a les ensenyances no professionalitzadores.
e) Impulsar la investigació sobre les necessitats, interessos i demandes d'educació i formació a distància i avaluar les respostes educatives més adequades a través d'esta modalitat d'ensenyança.
f) Gestionar els marcs de col·laboració amb altres administracions i entitats públiques o privades, tant educatives com econòmiques i socials, per al desenrotllament de l'educació a distància.
g) Orientar en l'adopció de criteris bàsics per a l'elaboració de projectes educatius i curriculars dels sistemes de formació, tant reglats com no reglats, en matèria d'educació a distància.
3. Al Servici de Formació del Professorat correspon:
a) Dissenyar, organitzar i coordinar els programes i accions en matèria de formació del professorat dels nivells no universitaris.
b) Gestionar l'acreditació, homologació i reconeixement de les accions de formació del professorat.
c) Seguiment i supervisió de les activitats formatives que realitzen les entitats col·laboradores.
d) La superior direcció, ordenació i gestió dels centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) de la Comunitat Valenciana.
e) Avaluar el pla anual de formació.
f) Gestionar el Registre General de Formació Permanent del Professorat i l'assignació i anotació dels crèdits per activitats de formació, donant compte al Registre de Personal Docent no Universitari.

4. Al Servici d'Avaluació i Qualitat correspon:
a) Proposar, dissenyar i executar accions d'avaluació del sistema educatiu valencià.
b) Proposar, dissenyar i executar accions per a l'aplicació en els centres docents de sistemes de gestió i la seua estructura de reconeixements, i de qualsevol tipus de mesures que porten a la millora contínua i a la promoció dels principis de qualitat i excel·lència en el sistema educatiu, comptant amb el suport de la Xarxa de Centres de Qualitat
c) Promoure, dissenyar, implementar i coordinar accions que propicien la millora del clima escolar i la convivència en els centres educatius.
d) Facilitar el suport administratiu necessari per al funcionament de l'Observatori per a la Convivència Escolar en els centres.
e) El seguiment i avaluació de les experiències educatives que es realitzen en els centres a través dels quals s'impartisca l'educació a distància, en coordinació amb el Servici de Programes i Estudis.

Article 12. Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència
1. La Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència exercirà les funcions previstes en l'article 70 de la Llei del Consell, en relació amb la proposta i execució de la política universitària i de formació superior, regulació universitària, política científica i investigació, gestió del finançament dels centres universitaris i dels recursos d'investigació, ensenyances artístiques i funcions d'avaluació i prospectiva, així com les que li assigne el present reglament.

En particular exercirà les funcions següents:
a) Elaborar els estudis per a la formulació, execució i seguiment de la política universitària, de manera que, respectant l'autonomia universitària, responga a les necessitats socials, econòmiques, acadèmiques i científiques de la Comunitat Valenciana, en especial per a aconseguir afavorir la generació d'ocupació.
b) Impulsar, fomentar i desenrotllar el Sistema Universitari Valencià, promovent-ne l'excel·lència, la competitivitat i la internacionalització, en el marc de la Llei 4/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de Coordinació del Sistema Universitari Valencià i de la normativa que la desplegue o complemente.
c) Impulsar i tramitar les propostes d'autorització de competència de la Generalitat en relació amb les universitats, centres, estructures i ensenyaments universitaris en l'àmbit de la Comunitat Valenciana i del Sistema Universitari Valencià, quan no es troben atribuïdes a les pròpies universitats.
d) Coordinar i desenrotllar, conjuntament amb el Sistema Universitari Valencià, l'accés als estudis superiors, de tal manera que es garantisquen els principis d'objectivitat, transparència, mèrit, capacitat i equitat en les oportunitats per a este accés.
e) Estudiar, analitzar, proposar i gestionar el procediment, les partides pressupostàries i els mitjans de finançament i inversió dels recursos que les universitats i els seus centres i estructures necessiten per al desenrotllament dels seus fins institucionals, així com per a la I+D+i, tant amb caràcter pressupostari anual com en termes de programació plurianual, i realitzar el seguiment i control d'este finançament, igual que el de les inversions corresponents.
f) Analitzar, proposar, impulsar, gestionar, executar i realitzar el seguiment de la política en matèria d'ajudes, beques i subvencions relativa a ensenyaments universitaris la competència dels quals corresponga a la Generalitat, així com de la política de programes, beques, subvencions i altres instruments de finançament i promoció de la investigació, la ciència i la innovació, si és el cas, impulsant i coordinant la I+D+i en altres conselleries o entitats de la Generalitat.
g) Autoritzar, d'acord amb el que establix l'article 81.3.h de la Llei Orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'Universitats, les operacions d'endeutament de les universitats públiques, amb un informe previ favorable de la conselleria competent en matèria d'hisenda, així com les operacions de disposicions de fons previstes en el sistema de finançament de les infraestructures que conté el pla d'inversions de cada universitat prèviament aprovat.
h) Establir, en desplegament d'allò que s'ha acordat pel Consell, les instruccions necessàries per a la correcta execució i control de les operacions de crèdit, financeres i de disposició de fons del sistema de finançament de les inversions de les universitats públiques vigent en cada moment.
i) Planificar, coordinar, avaluar i realitzar el seguiment de la política científica, de la investigació, la innovació i de la transferència ciència-tecnologia, que tendisca a la generació d'ocupació, fonamentalment en el marc de l'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i de l'Estratègia Espanyola d'Innovació, i dins de l'àmbit establit en la Llei 2/2009, de 14 d'abril, de la Generalitat, de Coordinació del Sistema Valencià d'Investigació Científica i Desenrotllament Tecnològic, i de la normativa complementària i de desenrotllament, en relació i connexió amb l'àmbit universitari i els estudis superiors.
j) Canalitzar, promoure i difondre la presència, les estratègies i els resultats obtinguts de la investigació i de la innovació pública en matèries de la seua competència en tots els àmbits socials, econòmics, acadèmics, científics i institucionals, tant d'àmbit nacional com internacional, a fi d'aconseguir una participació, una implicació i una coresponsabilitat efectives en l'esforç investigador i innovador, així com la captació dels fons i ajudes necessàries per a l'impuls de la I+D+i.

k) Fomentar i impulsar l'adequada i eficient relació, coordinació i encontre entre l'oferta d'I+D+i, fonamentalment d'origen universitari, i la demanda existent en esta matèria per part dels sectors productius i de l'empresa en general, i també de les administracions públiques, i fomentar la generació i obtenció dels recursos corresponents.

l) Proposar, impulsar, executar i realitzar el seguiment de la política en matèria de parcs científics, d'instituts d'investigació i universitaris i interuniversitaris, i, en general d'infraestructures d'investigació i de transferència ciència-tecnologia en estos parcs i instituts.

m) Promoure la col·laboració amb entitats públiques i privades, per a dur a terme les polítiques d'investigació científica i desenrotllament i innovació tecnològica, assumint la coordinació dins de la Generalitat en relació amb la I+D+i vinculada al Sistema Universitari Valencià.

n) Impulsar la coordinació i la col·laboració, per raó de les matèries de la seua competència, amb els òrgans competents de l'administració general de l'Estat o, si és el cas, d'altres administracions públiques, sense perjuí de les atribucions legals i reglamentàries d'altres òrgans de l'administració de la Generalitat.
o) Coordinació, control i seguiment de l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva i de l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana.
p) Exercir les competències que l'ordenament jurídic atribuïx a l'administració educativa en matèria universitària, de formació superior, investigació, innovació i ciència, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, excepte les que corresponguen als que ostenten la titularitat de la Secretaria Autonòmica i de la Conselleria de què depenen o, si és el cas, a altres Conselleries o al Consell.
q) Tramitar, proposar i, en general, executar els actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen, dins de l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb el que establixen les disposicions i les instruccions dictades pels òrgans competents.
r) Actualització dels continguts de la pàgina web de la conselleria, en l'àmbit funcional del centre directiu, sense perjuí de les atribucions de l'òrgan competent en matèria de tecnologies de la informació.

s) Elaborar, emetre informes i proposar disposicions sobre matèries del seu àmbit funcional, així com dictar resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.
t) Qualsevol altra funció que li deleguen o encomanen els titulars de la conselleria o la secretaria autonòmica de què depén, o li conferisquen les disposicions vigents.
2. De la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència dependrà, com a unitat administrativa de nivell superior, la Subdirecció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència.

Article 13. Subdirecció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència
1. A la Subdirecció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència correspon assessorar i donar suport i recolzament tècnic a la persona titular de la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, coordinar administrativament les relacions amb l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva i l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana, derivades de la seua adscripció a través de la direcció general, així com planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis sota la seua dependència que a continuació s'esmenten:
a) Servici de Gestió Economicopressupostària de les Universitats.

b) Servici de Regulació Universitària.
c) Servici de Política Científica.
2. Al Servici de Gestió Economicopressupostària de les Universitats correspon l'exercici de les funcions següents:
a) L'elaboració de la proposta d'avantprojecte de pressupost de la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, en coordinació amb el Servici de Regulació Universitària i el Servici de Política Científica, així com la gestió del corresponent o corresponents programes pressupostaris, i l'elaboració de la informació sobre el seu estat d'execució i en relació amb el grau de compliment tant dels seus objectius, com de les seues línies d'actuació i projectes.

b) L'estudi, anàlisi, elaboració, gestió i aplicació dels programes de finançament del sistema universitari, en especial els de caràcter plurianual, així com del procediment i mitjans de finançament dels recursos que els centres universitaris necessiten per a dur a terme els seus fins, de conformitat amb les normes pressupostàries.
c) La gestió, aplicació, anàlisi, seguiment i control del desplegament i execució de les inversions de les universitats públiques valencianes i del seu finançament, així com dels plans en què, si és el cas, s'arrepleguen d'estes.
d) La proposta de taxes per la prestació de servicis acadèmics universitaris i d'estudis superiors.
e) La gestió administrativa de les beques i ajudes per a estudiants universitaris la concessió de les quals competix a la conselleria.
f) La gestió dels sistemes d'informació a l'usuari de tot el referent a les beques i ajudes a l'estudi universitari, i, en general, dels sistemes d'informació universitària del centre directiu i la seua implementació, així com la recopilació, elaboració i explotació de la corresponent informació.
g) La tramitació, en coordinació amb la resta de servicis del centre directiu, dels convenis de col·laboració amb entitats públiques i privades en assumptes de competència de la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, així com el coneixement i presa de raó dels convenis que subscriguen les universitats públiques de la Comunitat Valenciana amb els departaments i entitats públiques o privades dependents o vinculades a la Generalitat.
h) La gestió economicopressupostària que no estiga expressament atribuïda a l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana, en matèria d'ensenyances artístiques superiors.
i) La gestió, tramitació, seguiment i control dels expedients en matèria d'autorització per part de la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, d'operacions d'endeutament o de disposicions de fons de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

j) La proposta, elaboració i seguiment de les instruccions que dicte la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, en exercici de la seua competència en matèria d'execució i control de les operacions de crèdit, financeres i de disposició de fons de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana.
3. Al Servici de Regulació Universitària correspon l'exercici de les funcions següents:
a) La tramitació de les propostes de creació, supressió, modificació, adscripció i integració, segons siga procedent, d'universitats, facultats, escoles tècniques superiors, escoles universitàries, instituts universitaris, col·legis universitaris i col·legis majors; així com d'aquells altres centres universitaris la creació de dels quals no corresponga a les universitats, així com els expedients d'autorització d'ensenyances universitàries oficials de grau, màster i doctorat.
b) El suport juridicoadministratiu al Consell Valencià d'Universitats i de Formació Superior i a la resta dels òrgans de coordinació interuniversitària, així com l'assistència a la secretaria d'estos.

c) La coordinació juridicoadministrativa de l'organització dels procediments selectius necessaris per a l'accés a la universitat.
d) La coordinació administrativa del procediment de preinscripció per a l'accés als centres universitaris.
e) La gestió i implementació dels sistemes d'informació universitària posats a disposició de l'usuari en tot el referent a l'accés a la universitat, i a l'oferta de títols i ensenyances.
f) La gestió i el suport informatiu del Registre d'Universitats, Centres i Ensenyances.
g) La gestió juridicoadministrativa en matèria d'ensenyances artístiques superiors que no estiga expressament atribuïda a l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana.
h) La tramitació juridicoadministrativa de les propostes i projectes normatius de l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva, quan no estiga expressament atribuïda a esta entitat de dret públic.

i) La proposta per a la implantació o desplegament jurídics de la legislació autonòmica en matèria d'universitats, formació superior i ciència, en particular, de la Llei 4/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de Coordinació del Sistema Universitari Valencià, i de la Llei 2/2009, de 14 d'abril, de la Generalitat, de Coordinació del Sistema Valencià d'Investigació Científica i Desenrotllament Tecnològic, i, en general, l'elaboració i tramitació de les propostes de normativa en matèria d'universitats, formació superior i ciència, i el seu règim jurídic, així com la proposta i informe en relació amb els projectes normatius de competència de l'Estat o amb la normativa d'este ja en vigor.

j) La presa de raó a què es referix la disposició addicional quarta de la Llei 4/2007, de 9 de febrer, del Sistema Universitari Valencià, sense perjuí de les atribucions conferides al Servici de Gestió Economicopressupostària de les universitats respecte dels convenis.

4. Al Servici de Política Científica correspon l'exercici de les funcions següents:
a) L'elaboració de les propostes i programes de convocatòries d'ajudes i beques i la gestió tecnicoadministrativa i l'avaluació d'estes, així com la gestió de les subvencions nominatives, en relació amb el programa o programes pressupostaris del centre directiu en matèria de ciència, investigació i innovació.
b) L'impuls i seguiment de les convocatòries de subvencions i instruments de suport a la investigació científica i desenrotllament i innovació tecnològica gestionats pels distints departaments del Consell i ens públics i organismes adscrits.
c) La gestió, seguiment i avaluació de les actuacions cofinançades per la Unió Europea a través dels programes pressupostaris adscrits al centre directiu.
d) La gestió dels instruments normatius, convencionals o financers que s'articulen en el marc de l'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i de l'Estratègia Espanyola d'Innovació.
e) El seguiment i anàlisi de les accions de dinamització dels agents i de la potenciació de l'articulació del Marco d'Investigació i Desenrotllament Tecnològic de la Comunitat Valenciana (MIDESTE), així com el desplegament del Pla General Estratègic de Ciència i Tecnologia de la Comunitat Valenciana (PGECIT).
f) La gestió i seguiment de les activitats pròpies de la promoció i el foment així com la millora de parcs científics i institucions científiques, i la coordinació i gestió econòmica per a la posada en marxa d'infraestructures, instituts d'investigació i universitaris i interuniversitaris.

g) El disseny i posada en marxa de plans, programes i projectes destinats a la implementació d'actuacions concretes per a garantir l'èxit de la transferència ciència-tecnologia.
h) La proposta, gestió i seguiment de convenis i altres instruments de cooperació amb institucions i entitats públiques i privades que incidisquen sobre el desenrotllament de les polítiques d'investigació científica i desenrotllament i innovació tecnològica.
i) La gestió de la col·laboració, quan calga, amb les restants instàncies de la Generalitat competents en matèria d'investigació, desenrotllament tecnològic i innovació, coordinant les actuacions d'estes en el que puga afectar les universitats de la Comunitat Valenciana, encarregant-se així mateix del seu seguiment i control.
j) Realitzar actuacions que impulsen la presència de la investigació i de la innovació pública, en matèries de la seua competència, en organismes, òrgans, programes i la resta de fòrums de decisió i debat que l'afecten, tant d'àmbit nacional com internacional, i difondre les estratègies i resultats d'investigació i innovació entre la societat, procurant la captació dels recursos necessaris per al desenrotllament de la I+D+i en el Sistema Universitari Valencià.

Secció segona
De la Secretaria Autonòmica de Formació i Ocupació

Article 14. De la Secretaria Autonòmica de Formació i Ocupació
1. La Secretaria Autonòmica de Formació i Ocupació és l'òrgan superior de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, que assumix, sota la superior direcció de la persona titular de la conselleria, les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei del Consell, duent a terme les funcions executives següents:
a) Exercir les facultats inherents al sector o a l'activitat de la competència que té encomanada en matèria de qualificació professional, formació professional reglada, ocupacional i contínua, foment de l'ocupació, foment del cooperativisme i de l'economia social, orientació i intermediació laboral, treball, relacions laborals, seguretat i salut laboral.
b) Impulsar i coordinar la consecució dels programes i l'execució dels projectes que exercisquen els centres directius sota la seua dependència, controlant i supervisant el compliment dels objectius que fixe la persona titular de la conselleria.
c) Resoldre els recursos que s'interposen contra les resolucions dels centres directius sota la seua dependència i els actes de la qual no esgoten la via administrativa.
d) Qualssevol altres que li atribuïsca la legislació vigent, o se li assigne reglamentàriament.
2. La Secretaria Autonòmica de Formació i Ocupació té atribuïdes les funcions de la Direcció General del Servici Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF).
3. De la Secretaria Autonòmica de Formació i Ocupació depenen els següents centres directius:
a) Direcció General de Formació i Qualificació Professional.
b) Direcció General de Treball, Cooperativisme i Economia Social.
4. Així mateix, de la Secretaria Autonòmica de Formació i Ocupació dependrà la Subdirecció General de Promoció d'Emprenedors, com a unitat administrativa de nivell superior, a la qual correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis sota la seua dependència que s'indiquen a continuació:
4.1. Servici de Foment de l'Empreniment, que exercirà les funcions següents:
a) El foment de la cultura emprenedora, de l'esperit empresarial i de l'autoocupació.
b) L'elaboració de propostes per a dur a terme polítiques públiques i programes de foment de l'empreniment.
c) La preparació, en col·laboració amb el SERVEF, de disposicions normatives en matèria de foment de l'autoocupació i de l'empreniment.
d) Prospecció financera de vies de finançament per a les polítiques de suport a l'empreniment.
e) Anàlisi d'experiències en el marc de la Unió Europea sobre programes de suport a emprenedors.
f) El foment de la responsabilitat social empresarial.
g) L'impuls especial i el suport de mesures en favor de la dona emprenedora, dels jóvens i dels treballadors afectats per expedients de regulació d'ocupació.
4.2. Servici de Coordinació de Programes de Suport a Emprenedors, al qual correspon l'exercici de les funcions següents:
a) La coordinació, orientació i supervisió de totes les polítiques actives d'ocupació, a fi d'enfocar-les a afavorir la iniciativa i l'empreniment empresarial.
b) Supervisió de l'activitat de tots els departaments de la Generalitat amb competències en matèria d'empreniment i autoocupació.

c) El suport directe als emprenedors i a les empreses que s'acaben de crear, per mitjà de l'oferta de servicis especialitzats i assessorament.
d) La creació d'una xarxa de centres de difusió i informació, així com l'organització d'esdeveniments i campanyes de promoció per al foment de la iniciativa empresarial.
e) Impulsar accions, que permeten aprofitar la infraestructura dels centres SERVEF d'ocupació, centres de formació professional i projectes de formació en alternança amb l'ocupació per a convertir-los en centres d'estímul i suport a l'emprenedor.
f) Elaboració d'informes d'execució i estadístiques per a l'anàlisi de resultats dels programes de promoció i suport a emprenedors.


Article 15. Direcció General de Formació i Qualificació Professional

1. La Direcció General de Formació i Qualificació Professional exercirà les funcions previstes en l'article 70 de la Llei del Consell, en relació amb la proposta i execució de la política en matèria de formació professional, tant reglada com ocupacional i contínua, la seua avaluació i anàlisi de resultats, i la proposta de mesures, iniciatives i actuacions per a la millora de la qualitat de la formació professional.
En particular exercirà les funcions següents:
a) La planificació i l'impuls dels programes dirigits a millorar la qualificació professional dels treballadors i els programes concertats amb la iniciativa pública o social que tinga com a finalitat específica la formació professional per a l'ocupació.
b) Promoure el desenrotllament de la formació professional, adequant-la a les necessitats socioproductives, amb la finalitat de donar resposta al teixit productiu de la Comunitat Valenciana i d'elevar els nivells d'ocupabilitat.
c) Proporcionar l'establiment de convenis de col·laboració amb altres administracions públiques, associacions empresarials, universitats i altres institucions o entitats per a la implantació i el desenrotllament de la formació professional.
d) Les que li puguen ser encomanades pel Consell Valencià de la formació professional, d'acord amb la seua normativa reguladora.
e) Tramitar, proposar i, en general, executar els actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen, dins de l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb el que establixen les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.
f) Actualització dels continguts de la pàgina web de la conselleria, en l'àmbit funcional del centre directiu, sense perjuí de les atribucions de l'òrgan competent en matèria de tecnologies de la informació.

g) Elaborar, emetre informes i proposar disposicions sobre matèries del seu àmbit funcional, així com dictar resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.
h) Qualsevol altra funció que li encomanen les persones titulars de la conselleria o la secretaria autonòmica de què depén, o li conferisquen les disposicions vigents.
2. De la Direcció General de Formació i Qualificació Professional depén, com a unitat administrativa de nivell superior, la Subdirecció General de Formació i Qualificació Professional.

Article 16. La Subdirecció General de Formació i Qualificació Professional
1. La Subdirecció General de Formació i Qualificació Professional, que actuarà com a instrument tècnic per a donar suport al Consell Valencià de formació professional, tindrà com a funcions dirigir, planificar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis sota la seua dependència que a continuació es relacionen:
a) Servici de Planificació i Ordenació de la Formació professional.

b) Servici de Gestió de la Formació Professional Reglada.
c) Servici de Gestió de la Formació Professional per a l'Ocupació.

d) Servici de Qualificacions i Acreditació de Centres.
2. Al Servici de Planificació i Ordenació de la Formació Professional corresponen les funcions següents:
a) Planificació de l'oferta de formació professional i avaluació de la qualitat d'esta.
b) Ordenació docent, disseny curricular, elaboració i actualització de mitjans didàctics, així com la coordinació del sistema de formació professional per a l'ocupació amb el sistema de formació professional reglada.
c) Disseny de sistemes d'obtenció de certificats de professionalitat i títols de formació professional reglada, d'acord amb la normativa vigent.
d) Preparació de propostes de disposicions normatives i convenis de col·laboració en matèria d'ordenació de la formació professional. Elaboració i implantació de procediments i pautes de gestió a disposició dels distints agents intervinents en els programes de formació professional.

e) Elaboració d'informes i propostes de resolució relatives als recursos interposats, així com tramitació dels procediments d'ofici derivats d'incompliments.
f) Establiment de mesures dirigides a la inserció de l'alumnat d'accions de formació professional.
g) Elaboració de propostes normatives en relació amb els centres integrats de formació professional.
h) Coordinar la gestió dels programes de formació professional amb els àmbits de la promoció de l'ocupació i la intermediació laboral.

i) Impulsar, coordinar i gestionar accions de formació interna destinades al personal de les distintes unitats dependents orgànica o funcionalment de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional.
j) Gestió de programes d'actualització docent de la formació professional.
k) Planificació dels centres de formació, innovació i recursos educatius (CEFIRE) en l'àmbit de la formació professional, en coordinació amb la Direcció General d'Educació i Qualitat Educativa.
l) Programació, coordinació, supervisió i suport administratiu dels centres propis en l'àmbit de la formació professional per a l'ocupació.

m) Supervisió de l'activitat dels centres integrats i els centres de referència nacional en l'àmbit de la formació professional.
n) Impuls i programació d'actuacions transnacionals en l'àmbit de la formació professional.
3. Al Servici de Gestió de la formació professional reglada corresponen les funcions següents:
a) Elaborar i proposar els currículums dels títols de formació professional propis de la Comunitat Valenciana, així com establir criteris i orientacions per al seu desplegament i aplicació; determinar el perfil del professorat especialista de formació professional.
b) Col·laborar en la determinació i adequació dels espais docents destinats a la formació professional reglada.
c) Realitzar l'estudi i l'elaboració de materials destinats a cicles formatius, la confecció del catàleg corresponent, així com proposar la compra dels materials i equipaments necessaris per al desenrotllament de la formació professional reglada.
d) Proposar la formalització d'acords i convenis amb les diferents administracions públiques, els distints sectors empresarials, instituts tecnològics i universitats en l'àmbit de la formació professional reglada.

e) Gestionar els Programes de Qualificació Professional Inicial.
f) Gestió dels processos de control, verificació administrativa i certificació davant dels organismes cofinançadors dels programes relacionats amb la formació professional reglada.
4. Al Servici de Gestió de la Formació Professional per a l'Ocupació corresponen les funcions següents:
a) Programació, gestió econòmica i pressupostària, control administratiu i inspecció tècnica de les accions formatives de la formació professional per a l'ocupació dirigida preferentment a treballadors desocupats.
b) Programació, gestió econòmica i pressupostària, control administratiu i inspecció tècnica de les accions formatives de la formació professional per a l'ocupació dirigida preferentment a treballadors ocupats.
c) Gestió i control dels programes de formació en alternança amb l'ocupació.
d) Gestió dels processos de control, verificació administrativa i certificació davant dels organismes cofinançadors dels programes relacionats amb la formació professional per a l'ocupació.
e) Proposar la formalització d'acords i convenis amb les diferents administracions públiques, els distints sectors empresarials, instituts tecnològics i universitats en l'àmbit de la formació professional per a l'ocupació.
f) Gestió dels protocols de coordinació amb altres administracions cofinançadores dels programes de formació professional per a l'ocupació.
5. Al Servici de Qualificacions i Acreditació de Centres corresponen les funcions següents:
a) Tramitació dels expedients d'acreditació dels centres col·laboradors en l'àmbit de la formació, així com els de sanció, extinció o resolució de l'activitat d'estos.
b) Inspecció i supervisió de l'activitat dels centres propis i col·laboradors en l'àmbit de la formació professional.
c) Promoure la participació dels agents socials i econòmics més representatius en la investigació i identificació de les competències i qualificacions professionals i en els seus àmbits d'actuació.
d) Promoure la investigació sobre les qualificacions professionals i la seua evolució.
e) Analitzar el desenrotllament i funcionament de les qualificacions professionals del mercat de treball valencià, i la seua relació amb les classificacions professionals.
f) Col·laborar amb els centres de treball, instituts i centres tecnològics d'investigació i desenrotllament per a determinar l'evolució de les qualificacions, i la seua relació amb les noves tecnologies i processos productius.
g) Impulsar i proposar els projectes d'innovació lligats a programes comunitaris o mesures d'acompanyament de la formació professional que tinguen incidència sobre les qualificacions.
h) Col·laborar amb l'Institut Nacional de les Qualificacions en l'observació territorial d'estes, amb especial atenció als aspectes qualitatius.
i) Col·laborar amb l'Institut Nacional de les Qualificacions i els organismes autonòmics anàlegs per a la definició de l'estructura del Sistema Nacional de Qualificacions, així com la identificació i determinació de les qualificacions que formen part del catàleg i de la formació associada a estes.
j) Analitzar i proposar els criteris que permeten definir la competència professional de la qualificació.
k) Gestionar en l'àmbit de la Comunitat Valenciana el procediment de reconeixement, avaluació i certificació de les competències professionals.
l) Establir criteris que permeten homologar els centres i entitats per a avaluar i acreditar les qualificacions i competències.
m) Elaborar el contingut dels projectes de desenrotllaments curriculars de la formació professional associada a les qualificacions professionals en l'àmbit competencial de la Comunitat Valenciana, així com elevar propostes sobre la seua homologació, convalidació o correspondència entre si i amb l'experiència laboral.
n) Facilitar la interrelació entre el Sistema Integrat de Qualificació i Formació Professional i el món laboral.
o) Impulsar un sistema integrat d'informació i orientació relacionat amb el Sistema de Qualificacions Professionals i Formació Professional, i facilitar mesures per a la seua divulgació en tots els àmbits socials.

p) Avaluar la qualitat del Sistema de Qualificacions Professionals i Formació Professional en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.
q) Emetre informes i estudis relacionats amb la formació i qualificació professional.

Article 17. Direcció General de Treball, Cooperativisme i Economia Social
1. La Direcció General de Treball, Cooperativisme i Economia Social exercirà les funcions previstes en l'article 70 de la Llei del Consell, en relació amb la proposta i execució de la política en matèria de treball, relacions laborals, conciliació laboral, inspecció de treball i foment del cooperativisme i de l'economia social. En particular exercirà les competències següents:
a) La regulació de les condicions individuals i col·lectives de treball en els casos que legalment calga.
b) La resolució dels expedients sancionadors de l'orde social i de prevenció de riscos laborals.
c) Les funcions de mediació, arbitratge i conciliació laboral i d'Oficina Pública de Registre d'Actes Electorals Sindicals, així com les competències en l'exercici d'autoritat pública.
d) El Registre de Cooperatives de la Comunitat Valenciana.
e) Els registres administratius d'associacions empresarials i professionals, sindicals, de treballadors autònoms, d'empreses acreditades del sector de la construcció, el registre dels convenis col·lectius de treball, i els registres administratius d'entitats d'economia social, i la inspecció i si és el cas, la sanció.
f) Tramitar, proposar i, en general, executar els actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen, dins de l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb el que establix les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.
g) Actualització dels continguts de la pàgina web de la conselleria, en l'àmbit funcional del centre directiu, sense perjuí de les atribucions de l'òrgan competent en matèria de tecnologies de la informació.

h) Elaborar, emetre informes i proposar disposicions sobre matèries del seu àmbit funcional, així com dictar resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.
i) Qualsevol altra funció que li encomanen les persones titulars de la conselleria o la Secretaria Autonòmica de què depén, o li conferisquen les disposicions vigents.
2. La Direcció General de Treball, Cooperativisme i Economia Social, com a centre directiu del Consell, presta suport al Consell del Treball Autònom de la Comunitat Valenciana.
3. De la Direcció General de Treball, Cooperativisme i Economia Social dependrà, com a unitat administrativa de nivell superior, la Subdirecció General de Relacions Laborals.

Article 18. La Subdirecció General de Relacions Laborals
1. En la Subdirecció General de Relacions Laborals s'enquadren les funcions relacionades amb les matèries següents:
a) L'execució de la legislació laboral de l'Estat.
b) Ordenar, en el seu àmbit funcional, l'actuació de la Inspecció de Treball, així com tramitar i, si és el cas, resoldre els expedients sancionadors de l'orde social i de prevenció de riscos laborals.
c) Exercir les facultats transferides a la Generalitat en matèria de representació col·lectiva i dret de reunió dels treballadors.
d) Fomentar l'increment de la productivitat a través d'estudis, assessoraments i resolucions, sobre sistemes d'organització del treball i relacions humanes en els centres de treball.
e) L'exercici de les competències atribuïdes a la Gener
alitat en matèria d'oci i temps lliure dels treballadors.
f) Dirigir i coordinar tècnicament i funcionalment les actuacions dels servicis territorials i els centres que en depenguen, en les matèries de la seua competència.
g) Exercir les competències que comporten l'exercici d'autoritat pública, les de l'Oficina Pública Autonòmica de Registre d'Actes d'Eleccions a òrgans de representació dels treballadors, en l'empresa i a òrgans de representació dels empleats públics, les del Registre de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, i les dels registres administratius d'entitats d'economia social, així com les d'inspecció i si és el cas, de sanció.
h) L'exercici de les competències que té atribuïdes la conselleria en matèria de foment de l'economia social.
i) Suport tècnic i administratiu al Consell Tripartit per al Desenrotllament de les Relacions Laborals i la Negociació Col·lectiva de la Comunitat Valenciana.
2. Així mateix, a la Subdirecció General de Relacions Laborals correspondrà dirigir, planificar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis sota la seua dependència, que a continuació s'indiquen:
a) Servici de Relacions Laborals i Gestió de Programes.
b) Servici de Registre d'Entitats d'Economia Social i de Registres Laborals.
3. Al Servici de Relacions Laborals i Gestió de Programes corresponen l'exercici de les funcions següents:
a) Execució de les disposicions i normes legals en matèria de relacions individuals i col·lectives de treball, i proposta de desenrotllament d'estes.
b) Tramitació d'expedients atribuïts a l'autoritat laboral en matèria de mobilitat geogràfica, quan no siguen competència de les direccions territorials.
c) Elaboració del calendari de festes laborals en l'àmbit local i de festes pròpies de la Comunitat Valenciana.
d) Tramitació d'expedients de regulació d'ocupació que afecten distints centres de treball d'una mateixa empresa, ubicats en més d'una província dins de l'àmbit de la Comunitat Valenciana, així com aquells que per la seua importància avoque a les direccions territorials.
e) Exercir les competències administratives en matèria d'autorització i registre de les empreses de treball temporal que no siguen competència de les direccions territorials.
f) Exercir totes les competències atribuïdes per la legislació vigent a l'Oficina Pública Autonòmica de Registre d'Actes d'Eleccions a òrgans de representació dels treballadors, en l'empresa i a òrgans de representació dels funcionaris i la resta d'empleats públics, regular en execució de la legislació de l'Estat tots els processos electorals sindicals i determinar la representativitat de les organitzacions sindicals.

g) Exercir la coordinació dels Servicis de Mediació, Arbitratge i Conciliació Laboral, en les relacions individuals i col·lectives de treball.
h) Exercir les competències en matèria de vagues, tancaments patronals i conflictes col·lectius que afecten més d'una província, dins de l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.
i) Realització d'estudis i informes sobre diferents aspectes vinculats a les relacions laborals, a través de la gestió de la informació jurídica i econòmica de les empreses i els sectors econòmics presents en l'economia valenciana.
j) Exercir les competències en matèria de registre de convenis col·lectius de treball i acords col·lectius d'àmbit de la Comunitat Valenciana.
k) Exercir les competències inherents a l'Oficina Pública de Depòsit d'Estatuts de les Organitzacions de Treballadors i Funcionaris, així com d'associacions empresarials i professionals d'àmbit de comunitat autònoma. Així com el Registre Autonòmic d'Associacions de Treballadors Autònoms.
l) Exercir les competències administratives en matèria d'autorització i registre de les empreses acreditades del sector de la construcció.

m) Tramitació d'expedients sancionadors en l'orde social i en matèria de prevenció de riscos laborals.
n) Gestió i seguiment dels ingressos que dimanen dels procediments sancionadors en matèria de la competència d'esta Direcció General. Així com el control de la recaptació per ingressos indeguts i reintegraments de subvencions.
o) Elaboració dels projectes de normes per les quals s'aproven les bases i convocatòries que regulen les ajudes i subvencions, la competència de gestió de les quals ostenta la direcció general.
p) Elaboració de l'avantprojecte de pressupostos de la Direcció General de Treball, Cooperativisme i Economia Social, i seguiment i control de la gestió economicopressupostària d'esta.
q) Coordinació en matèria econòmic pressupostària dels servicis territorials i tramitació de les propostes de gasto d'estos que no tinguen delegades els esmentats servicis territorials.
r) Tramitació de les propostes de contractació administrativa de la direcció general.
s) Gestió, seguiment, avaluació i control dels programes d'ajudes i incentius inclosos en les activitats de foment de competència de la direcció general.
t) Coordinació i seguiment dels programes europeus que afecten les competències assignades a este centre directiu.
u) Elaboració d'informes i estadístiques de contingut economicopressupostari.
v) Exercici de les competències atribuïdes a la Generalitat en matèria d'oci i temps lliure dels treballadors.
4. Al Servici de Registre d'Entitats d'Economia Social i de Registres Laborals corresponen les funcions següents:
a) Exercir les competències de la Generalitat en matèria d'assessorament, inscripció, fiscalització i, si és el cas, intervenció de societats cooperatives.
b) Exercir les funcions registrals atribuïdes a l'Oficina Central del Registre de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, així com les de coordinació de les oficines del registre, vigilància, formació, estadística i publicació, també atribuïdes a este.
c) Exercir les competències registrals i les altres administratives no atribuïdes expressament a altres òrgans de la Generalitat en relació amb les mutualitats de previsió social no integrades en la Seguretat Social.

d) Exercir les competències en matèria de qualificació administrativa i registre de societats laborals.
e) Secretaria tècnica i tramitació administrativa de les competències del Consell Valencià del Cooperativisme.
f) Gestió, en el seu àmbit funcional, seguiment i control de les mesures de foment de l'economia social.
g) Tramitació d'expedients sancionadors en matèria de cooperatives, societats laborals i mutualitats de previsió no integrades en la Seguretat Social, quan no corresponga a un altre òrgan o unitat.
h) Prestar assistència tècnica i pressupostària al Consell del Treball Autònom de la Comunitat Valenciana.

Article 19. Entitats que depenen de la Secretaria Autonòmica de Formació i Ocupació
Adscrits a la Secretaria Autonòmica de Formació i Ocupació, i amb les funcions establides per la seua normativa específica reguladora, actuaran:
1. El Servici Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF), organisme autònom de naturalesa administrativa, previst en la Llei 3/2000, de 17 d'abril, de la Generalitat, per la qual es crea el Servici Valencià d'Ocupació i Formació, i la direcció del qual correspon al titular de la Secretaria Autonòmica de Formació i Ocupació.
2. L'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT), organisme autònom de caràcter administratiu, previst en la Llei 2/2004, de 28 de maig, de la Generalitat, de Creació de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball.

Capítol III
De la Subsecretaria

Article 20. Subsecretaria
La persona titular de la Subsecretaria, sota la directa dependència de la persona titular de la conselleria, exercix les atribucions que li conferix l'article 69 de la Llei del Consell, així com les que li assigne el present reglament, les altres disposicions legals i aquelles que el conseller o consellera li encomane. Entre altres, exercix les funcions següents:

1. Exercir la direcció del personal docent que depén de la conselleria i del personal no docent dels centres educatius, excepte en aquelles matèries que són competència de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública.
2. Gestionar i mantindre les relacions per a assumptes de personal amb les organitzacions sindicals i òrgans de representació del personal docent, dels centres públics i privats.
3. Proposar la dotació de mitjans personals del departament, dels centres docents i dels servicis de suport educatiu, així com l'elaboració de les plantilles de personal docent d'estos centres i servicis, i proposar la dotació de llocs de treball de personal no docent, d'acord amb la planificació prevista per la Direcció General d'Ordenació i Centres Docents.
4. Portar el registre del personal docent no universitari, sense perjuí de les funcions que tinguen encomanades altres òrgans o departaments de la Generalitat.
5. Elaborar i proposar per a la seua aprovació l'oferta d'ocupació pública de personal docent, així com dictar totes les resolucions i actes administratius que es requerisquen en els procediments selectius per a l'ingrés en la funció pública docent no universitària, excepte la convocatòria i l'aprovació de les bases, que es realitzarà per orde de la persona titular de la conselleria.
6. Convocar, gestionar i resoldre els procediments per a la provisió de llocs de treball de caràcter docent que depenguen del departament.

7. Estudiar, proposar i desenrotllar mesures que tendisquen a la millora de les condicions de treball i de la productivitat, sense perjuí de les atribucions que corresponguen als òrgans competents en matèria de funció pública.
8. Exercir les facultats disciplinàries respecte del personal docent que depén de la conselleria, excepte les que l'ordenament jurídic atribuïx a altres òrgans, així com resoldre les sol·licituds de compatibilitat.

9. Dirigir la gestió i, si és el cas, acordar la resolució dels assumptes relatius al personal docent i al personal no docent dels centres educatius, previstos en l'apartat 1r del present article, sense perjuí de les facultats que legalment o reglamentàriament estiguen atribuïdes o s'atribuïsquen a altres òrgans.
10. Dirigir i gestionar els servicis generals i dependències comunes de la conselleria.
11. Tramitar els expedients de contractació.
12. Gestionar la tramitació i coordinació dels convenis i acords de col·laboració del departament, així com els que hagen de proposar-se al Consell per a la seua subscripció amb entitats públiques o privades.

13. Tramitar els expedients de responsabilitat patrimonial.
14. Coordinar, supervisar i controlar l'organització i el funcionament de tots els centres, servicis i unitats de la conselleria.
15. Tramitar i coordinar les consultes davant de l'Advocacia General de la Generalitat que assistisca el departament, dels òrgans superiors i directius i les unitats administratives de la conselleria.
16. Supervisar i remetre els expedients d'assumptes que s'hagen d'elevar a la Comissió de Secretaris Autonòmics i Subsecretaris, així com emetre un informe sobre els assumptes que hagen de sotmetre's al Consell, al president o presidenta de la Generalitat o a altres òrgans, quan això siga preceptiu o així ho dispose la persona titular de la conselleria.
17. Coordinar la tramitació de projectes normatius.
18. Informar el personal directiu de la conselleria de la procedència legal i viabilitat econòmica dels seus projectes, plans i programes d'actuació.
19. Realitzar la planificació i programació econòmica, elaborar la proposta d'avantprojecte del pressupost anual, tramitar les modificacions pressupostàries i realitzar el seguiment de l'execució del pressupost.
20. Tramitar i formalitzar els ingressos que s'originen per les activitats dels distints centres directius del departament.
21. Dissenyar, executar i mantindre actualitzats els programes d'informació i gestió econòmica del departament, establint les directrius per a la correcta gestió de gastos i ingressos i l'òptima utilització dels recursos.
22. Planificar i controlar les inversions i operacions de capital de la conselleria, realitzant els actes de gestió que reglamentàriament li corresponguen.
23. Tramitar, proposar i, en general, executar els actes de gestió econòmica i administrativa que corresponguen a l'àmbit funcional de la Subsecretaria i d'acord amb el que establixen les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.
24. Gestionar els gastos de personal del departament i tramitar les incidències de nòmina, sense perjuí de les facultats atribuïdes a altres òrgans, exercint la direcció, coordinació i control sobre les diferents unitats de la conselleria que intervinguen en el procés d'elaboració d'esta.

25. La gestió patrimonial dels béns afectats la conselleria.
26. Redactar i gestionar l'execució de projectes d'obres i instal·lacions, així com atendre'n el manteniment.
27. Gestionar i efectuar la supervisió dels projectes tècnics i construccions, així com la direcció, seguiment i control de l'execució de les obres i la seua recepció.
28. Emetre informe sobre tots aquells documents urbanístics referents a la reserva de sòl dotacional d'ús escolar de conformitat amb la normativa vigent.
29. Elaborar estudis previs i programes de necessitats de construccions escolars, així com el seguiment d'estos programes dels centres educatius inclosos en els plans d'infraestructures escolars, i els estudis de viabilitat tècnica de parcel·les.
30. Coordinar la posada en funcionament dels centres, tant en les seues infraestructures, com a dotacions i instal·lacions.
31. Disposar la publicació, quan calga, de les disposicions, resolucions i anuncis que emanen d'òrgans de la conselleria, en els diaris oficials.
32. Elaborar, emetre informes i proposar disposicions sobre matèries del seu àmbit funcional, així com dictar resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.

Article 21. De les unitats que depenen de la Subsecretaria
De la Subsecretaria depenen les unitats següents:
1. La Secretaria General Administrativa, a la qual correspon, amb la màxima jerarquia del nivell administratiu, prestar suport directe a la persona titular de la Subsecretaria i, sota la seua autoritat, exercir la direcció, coordinació i supervisió dels servicis generals de la conselleria, de conformitat amb el que preveu l'article 73.2 de la Llei del Consell.

2. La Subdirecció General de Personal Docent, a la qual correspondrà la direcció i coordinació de les funcions en matèria de personal docent i del personal no docent dels centres educatius, en concret fisioterapeutes, educadors o educadores especials i educadors o educadores d'escola infantil, excepte en aquelles matèries competència de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública.

Article 22. Secretaria General Administrativa
1. La Secretaria General Administrativa s'estructura en els servicis següents:
a) Servici de Programació i Gestió Econòmica.
b) Servici de Recursos Humans.
c) Servici de Coordinació i Suport Tècnic.
d) Servici de Contractació i Assumptes Generals.
e) Servici d'Infraestructures i Gestió Patrimonial.
2. Al Servici de Programació i Gestió Econòmica corresponen les funcions següents:
a) La gestió economicoadministrativa que corresponga al centre directiu.
b) Avaluar els costos de funcionament de les direccions territorials del departament i la seua posterior tramitació comptable.
c) Gestionar els gastos de personal del departament i tramitar les incidències de nòmines del personal no docent.
d) Exercir la coordinació de les unitats de gestió descentralitzada de la nòmina de personal docent i elaborar la proposta de gastos de personal de l'avantprojecte de pressupostos del departament.
e) Elaborar la proposta d'avantprojecte del pressupost del centre directiu, realitzar estudis, informes i propostes en matèria de retribucions de personal.
f) Realitzar la planificació i programació econòmica.
g) Coordinar l'elaboració de la proposta de l'avantprojecte del pressupost anual del departament; tramitar les modificacions pressupostàries; portar el seguiment de l'execució del pressupost i elaborar els informes de gestió d'este.
h) Confeccionar memòries economicofinanceres dels avantprojectes de llei, projectes de disposicions generals, resolucions o convenis amb repercussió en el gasto públic, i emetre informes sobre la viabilitat econòmica dels projectes, plans i programes d'actuació.

i) Executar la tramitació i formalització dels ingressos i devolució dels indeguts.
j) Coordinar i efectuar el seguiment de les distintes caixes fixes de la conselleria.
k) Estudiar, proposar, executar i mantindre actualitzats els programes d'informació i gestió econòmica, per a la utilització òptima dels recursos.
l) Coordinar i efectuar el seguiment de l'execució de tots els programes pressupostaris del departament.
m) Elaborar la informació estadística del gasto públic en educació.

n) Coordinar i elaborar la informació econòmica que sol·licite la Sindicatura de Comptes, la Intervenció General o altres òrgans superiors, i elaborar la memòria economicofinancera per a l'establiment dels preus públics.
3. Al Servici de Recursos Humans corresponen les funcions següents:
a) Vetlar pel compliment de la normativa en matèria de personal.

b) Tramitar els expedients disciplinaris.
c) Custodiar els expedients personals.
d) Gestionar les pràctiques formatives de l'alumnat de distints nivells educatius que es realitzen en la conselleria.
e) Gestionar, informar i, si és el cas, elaborar la proposta de resolució, dels assumptes relatius al personal funcionari d'administració general i especial, i del personal laboral del departament, excepte el personal docent, fisioterapeutes, educadors o educadores especials i educadors o educadores d'escola infantil.
f) Tramitar les vacacions, llicències i permisos del personal.
g) Elaborar els informes necessaris, als efectes de creació de llocs de treball, la preparació de les relacions de llocs de treball i actualitzacions.
h) Exercir el control horari.
i) Tramitar les reclamacions prèvies i recursos en matèria de personal.
j) Qualsevol funció que en matèria de gestió de personal li siga encomanada.
4. Al Servici de Coordinació i Suport Tècnic corresponen les funcions següents:
a) Assessorar tècnicament, analitzar, fer el seguiment i recopilar la informació en les matèries que siguen competència exclusiva de la Subsecretaria i, si és el cas, preparar estudis sobre estos assumptes.
b) Sota la supervisió de la Subsecretaria, coordinar la inspecció de tots els servicis del seu àmbit, proposar els projectes o els plans d'actuació i programes de necessitats de la conselleria, així com les reformes encaminades a millorar i perfeccionar els servicis dels distints centres de la conselleria respecte a la seua organització i mètodes de treball, atenent principalment els seus costos i rendiments.
c) Realitzar els tràmits necessaris per a la publicació d'actes o disposicions en els diaris oficials.
d) Tramitar els assumptes que s'hagen d'elevar a la Comissió de Secretaris Autonòmics i Subsecretaris i al Consell, el trasllat dels seus acords i la custòdia de les certificacions d'estos.
e) Coordinar, tramitar i supervisar les disposicions, resolucions i la resta d'actes, per a la seua posterior remissió al departament competent en matèria de política lingüística, traducció i correcció de textos.
f) Coordinar la tramitació dels projectes normatius, així com col·laborar amb les direccions generals en l'elaboració d'estos.

g) Elaborar estudis i propostes relatives a la normalització i harmonització de la normativa de la conselleria.
h) Racionalitzar els procediments administratius, en coordinació amb la resta de departaments de la conselleria.
i) Prestar assistència tècnica a les direccions generals per a la preparació de convocatòries de subvencions.
j) Coordinar la informació corporativa que apareix en la pàgina web de la conselleria, en col·laboració amb els centres directius d'esta, sense perjuí de les atribucions de l'òrgan competent en matèria de les tecnologies de la informació.
k) L'organització de l'arxiu i del registre general de documents.

l) Organitzar i coordinar l'Oficina d'Informació Administrativa i Assistència i Informació al Ciutadà.
m) Tramitar i coordinar els convenis i els acords de col·laboració i el seguiment de les comissions i la resta d'òrgans col·legiats.
n) Elaborar informes tecnicojurídics relatius a l'activitat competencial de la Secretaria General Administrativa i qualsevol altra funció que li siga encomanada.
5. Al Servici de Contractació i Assumptes Generals corresponen les funcions següents:
a) Tramitar els expedients de responsabilitat patrimonial i els d'indemnització especial pels gastos extraordinaris que impliquen determinades comissions de servici o pels danys que patisquen els comissionats en els seus béns.
b) Gestionar, controlar i supervisar els servicis generals i dependències comunes.
c) Supervisar i coordinar el parc mòbil i les instal·lacions de la conselleria.
d) Organitzar i coordinar el personal subaltern i els conductors.
e) Tramitar i efectuar el seguiment dels expedients de compres centralitzades.
f) Elaborar la proposta d'adquisició de mobiliari i material fungible i inventariable, el manteniment de béns i servicis i el tràmit dels altres assumptes generals.
g) Tramitar i efectuar els contractes menors de l'àmbit funcional d'este centre directiu.
h) Efectuar el seguiment dels contractes menors dels servicis centrals de la conselleria.
i) La gestió economicoadministrativa en relació amb els expedients de contractació.
j) Estudi, preparació, formulació i seguiment de l'execució dels expedients de contractació de la conselleria.
k) Prestar assessorament i assistència tècnica i jurídica en matèria de contractació als departaments de la conselleria.
l) Controlar l'execució economicopressupostària de les inversions del departament.
m) Elaborar propostes d'instruccions i circulars en matèria de contractació.
n) Totes les funcions que corresponguen o se li encomanen relatives a la contractació i els assumptes generals.
6. Al Servici d'Infraestructures i Gestió Patrimonial corresponen les funcions següents:
a) Gestió dels béns i drets de la Generalitat afectats a la conselleria i dels expedients per a la seua afectació o desafectació.
b) Tramitació d'expedients d'adquisició, arrendament, cessió o posada a disposició d'immobles a favor de la conselleria, així com portar l'inventari de béns mobles de les dependències administratives del departament.
c) Redacció, gestió i supervisió dels projectes tècnics de construccions escolars i la direcció, el seguiment i el control de l'execució de les obres en centres educatius, tot això amb referència a aquells l'execució dels quals s'assumisca directament per la conselleria.
d) Elaborar les normes de disseny i qualitat dels centres docents.
e) Planificar i estudiar, conjuntament i en coordinació amb els centres directius competents, el programa de necessitats de construccions escolars i la realització d'estudis de viabilitat tècnica de parcel·les.

f) La revisió i actualització dels mòduls de cost de les dites obres, així com els preus unitaris d'estudis i treballs relacionats amb aquells.

g) Emetre informes en matèria d'infraestructures educatives i sobre tots aquells documents urbanístics referents a la reserva de sòl dotacional d'ús escolar, de conformitat amb la normativa vigent.
h) Coordinar tots els requeriments necessaris per a la posada en funcionament dels centres, tant en les seues infraestructures, com a dotacions i instal·lacions.
i) Seguiment dels programes de necessitats dels centres educatius inclosos en els plans de construcció i adequació dels centres.

j) Coordinació tècnica amb les unitats tècniques de construcció de les direccions territorials del departament, en aquells temes relacionats amb les funcions del servici.

Article 23. Subdirecció General de Personal Docent
1. A la Subdirecció General de Personal Docent correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis sota la seua dependència que apareixen a continuació:
a) Servici de Selecció i Provisió de Llocs de Personal Docent.

b) Servici de Gestió i Règim Jurídic de Personal Docent.
c) Servici de Gestió i Determinació de Plantilles de Personal Docent.
d) Servici de Planificació, Coordinació i Gestió en l'àmbit Sindical del Personal Docent.
2. Al Servici de Selecció i Provisió de Llocs de Personal Docent corresponen les funcions següents:
a) Elaborar i gestionar l'oferta d'ocupació pública docent.
b) Elaborar les resolucions i els actes administratius que es requerisquen en els procediments selectius d'ingrés en els cossos docents i la mobilitat en la funció pública docent.
c) Gestionar els procediments de provisió de llocs de treball en la funció pública docent, tant per mitjà de la gestió de les borses del personal interí, com a través de la gestió dels concursos de trasllats.

d) Gestionar el Registre de Personal Docent no Universitari.
3. Al Servici de Gestió i Règim Jurídic de Personal Docent corresponen les funcions següents:
a) Gestió, informe i proposta d'assumptes relatius a les situacions administratives, sol·licituds de compatibilitat, permisos i llicències del personal docent, així com les indemnitzacions per raó del servici del mencionat personal.
b) Tramitació i, si és el cas, proposta de resolució d'expedients disciplinaris d'este personal.
c) Tramitació i elaboració de propostes de resolució en matèria del règim jurídic del personal docent i dels recursos interposats en les dites matèries.
d) Tramitar les comissions de servici del personal docent motivades per necessitats del sistema educatiu.
4. Al Servici de Gestió i Determinació de Plantilles de Personal Docent corresponen les funcions següents:
a) Elaborar i determinar les plantilles orgàniques de personal docent i la proposta de plantilles de personal no docent dels centres públics no universitaris i totes les resolucions i actes administratius que es requerisquen en els esmentats procediments.
b) Informar sobre les supressions, modificacions i noves creacions de llocs de treball docents i les propostes de creació, modificació o supressió dels no docents derivades de les futures necessitats del sistema educatiu.
c) Gestionar el següent personal no docent: fisioterapeutes, educadors o educadores especials i educadors o educadores d'escola infantil, excepte en aquells aspectes que són competència de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública.
5. Al Servici de Planificació, Coordinació i Gestió en l'àmbit Sindical del Personal Docent corresponen les funcions següents:

a) Assessorar i donar suport tècnic i administratiu a la Subdirecció General de Personal Docent, així com a la resta d'unitats que depenen d'esta, en les relacions amb les organitzacions sindicals i els òrgans de representació del personal docent.
b) Exercir la secretaria de la mesa sectorial i de la mesa tècnica d'educació dependent d'esta.
c) Elaborar la proposta del calendari de reunions, preparar, coordinar i gestionar-ne el seguiment, així com elaborar informes sobre la matèria quan siga requerit per a això.
d) Coordinar la informació i la comunicació de les unitats que depenen de la Subdirecció General de Personal Docent amb les organitzacions sindicals i els òrgans de representació del personal docent.

e) Qualssevol altres funcions relatives a l'àmbit sindical del personal docent que li siguen encomanades.


Títol III
De les direccions territorials

Article 24. De l'estructura territorial de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació
1. Com a expressió del principi de desconcentració administrativa, en cada una de les tres províncies d'Alacant, Castelló i València, existirà una Direcció Territorial d'Educació, Formació i Treball, sota la dependència orgànica de la Subsecretaria i amb competència en el territori de la respectiva província.
2. Funcionalment, les direccions territorials depenen de cada centre directiu o organisme autònom, en consideració a la matèria a la qual, en cada cas, es referisca la corresponent actuació administrativa.
3. En cada una de les tres províncies d'Alacant, Castelló i València, existirá una Direcció Territorial d'Ocupació del Servef, amb rang de subdirecció general, sense perjuí del que establixen les disposicions reglamentàries reguladores d'este organisme.

Article 25. Titulars de les direccions territorials
1. Al capdavant de cada una de les direccions territorials existirà un director o una directora territorial, amb el caràcter de representant permanent de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació en el seu respectiu territori.
2. Als titulars de les direccions territorials els correspon la direcció de tots els servicis, programes i activitats que exercixen les unitats i els centres dependents o integrats en la direcció territorial, exercint les funcions de direcció, coordinació i control d'estos. El director o directora territorial és la unitat administrativa de relació ordinària i regular entre les unitats, centres i dependències territorials i els servicis centrals del departament.

Article 26. Funcions de les persones titulars de les direccions territorials
1. Correspon a la persona titular de la direcció territorial vetlar per l'adequat exercici de les funcions pròpies de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació en el seu àmbit territorial, fins que no es troben específicament atribuïdes a altres òrgans de l'administració.
2. La persona titular de la direcció territorial exercix les funcions que li atribuïxen les disposicions vigents, així com les que expressament li deleguen els òrgans directius competents.
3. Contra els actes i resolucions dels directors territorials podrà interposar-se un recurs davant de l'òrgan directiu competent per raó de la matèria, sense perjuí de les excepcions que establisquen les disposicions legals.

Article 27. Atribucions específiques de les persones titulars de les direccions territorials
1. Correspon a cada director o directora territorial d'Educació, Formació i Treball, en l'àmbit del seu respectiu territori, exercir les atribucions en matèria de personal docent no universitari a les quals es referixen el Reial Decret 3186/1978, d'1 de desembre, de desconcentració de funcions en les delegacions provincials del Ministeri d'Educació i Ciència, i el Reial Decret 2.293/1983, de 28 de juliol, de desconcentració de funcions en les direccions provincials i rectors d'universitats estatals.

2. Resoldre les sol·licituds d'autorització prèvia a la desafectació dels immobles i edificis públics escolars de propietat municipal, al quals es referix el Reial Decret 605/1987, de 10 d'abril, pel qual es regula procediment d'autorització prèvia a la desafectació dels de propietat municipal, conforme al procediment establit en este.

3. Igualment correspon a les dits unitats, en el seu respectiu àmbit territorial, conéixer i, si és el cas, autoritzar les activitats que es duen a terme en els centres docents públics i en els servicis o departaments de la direcció territorial, quan siguen promogudes per particulars i organismes que no depenen d'esta.

Article 28. Direcció Territorial d'Educació, Formació i Treball
1. Al capdavant de la Direcció Territorial d'Educació, Formació i Treball existirà un director o directora territorial, nomenat per la persona titular de la conselleria, que exercirà les funcions en matèria d'educació, foment d'ocupació, treball, formació professional per a l'ocupació i orientació i intermediació laboral.
2. La persona titular de la Direcció Territorial d'Educació, Formació i Treball exercix les funcions d'autoritat laboral a la província.

3. Cada direcció territorial d'Educació, Formació i Treball, amb seu en les províncies d'Alacant, Castelló i València, s'estructura en les unitats següents:
3.1 A Alacant i Castelló, el Servici Territorial d'Educació, al qual correspon prestar suport i assistència a la persona titular de la direcció territorial, així com coordinar i supervisar els servicis i activitats relacionats amb l'educació.
3.2 A València:
a) Servici Territorial d'Educació I, al qual correspon prestar suport i assistència a la persona titular de la direcció territorial en matèria de coordinació i supervisió dels programes educatius; la gestió dels assumptes que concernixen a centres privats, títols, beques i ajudes a l'estudi, servicis complementaris, i altres activitats relacionades amb l'entorn educatiu, així com qualsevol altra que la persona titular de la direcció territorial li encomane.
b) Servici Territorial d'Educació II, al qual se li assignen funcions en matèria de dotacions i equipament educatiu, així com qualsevol altra que la persona titular de la direcció territorial li encomane.

4. En cada direcció territorial existixen, a més, les següents unitats amb rang orgànic de servici:
4.1. La Secretaria Territorial, a la qual correspon la gestió economicoadministrativa, obres, contractació, registre i informació, assumptes generals i la resta d'assumptes de caràcter administratiu que tinga assignats la direcció territorial o li encomanen la persona titular de la direcció territorial. A més, se li assignen les següents funcions en matèria de personal docent i no docent, sense perjuí de l'òrgan que té la competència resolutòria dels assumptes:
a) Gestionar, emetre informes i propostes de resolució en relació amb les situacions administratives del personal, així com les indemnitzacions per raó del servici.
b) Tramitar i, si és el cas, elevar propostes de resolució en matèria de règim jurídic del personal i dels recursos interposats en les dites matèries.
c) Realitzar la gestió economicoadministrativa dels assumptes relacionats amb el personal de la direcció territorial.
4.2. La Inspecció Territorial d'Educació, que exercix les funcions que li atribuïxen les disposicions específiques en matèria d'inspecció educativa, depén funcionalment de la Inspecció General d'Educació.

4.3. El Servici Territorial de Treball, el qual dependrà orgànicament del director o directora territorial d'Educació, Formació i Treball, i funcionalment d'este i, a més, del director o directora general de Treball, Cooperativisme i Economia Social.
El Servici Territorial de Treball exercirà les funcions següents:
a) Tramitació, instrucció i proposta de resolució dels expedients relatius a la regulació d'ocupació, infraccions de l'orde social, modificacions de les condicions de treball, ordenació laboral i en matèria de cooperatives, societats laborals i mutualitats de previsió social no integrades en la Seguretat Social.
b) Exercici en l'àmbit provincial de les facultats en matèria de vagues, tancaments patronals, conflictes col·lectius i registre de convenis.
c) Depòsit dels estatuts d'organitzacions sindicals, empresarials i professionals, i de les actes d'eleccions sindicals.
d) Exercici de les funcions de mediació, arbitratge i conciliació prèvia a la via judicial.
e) Exercici de les funcions normativament atribuïdes a l'Oficina Territorial de Registre de Cooperatives de la Comunitat Valenciana.
f) Exercir les funcions administratives en matèria d'autorització i registre de les empreses de treball temporal.
4.4. El Servici Territorial de Formació Professional, al qual corresponen les funcions següents:
a) Gestió administrativa d'accions formatives de formació professional per a l'ocupació que haja de dur a terme per mitjà de centres propis i col·laboradors.
b) Control de les accions formatives així com la prospecció de les necessitats de formació de les empreses.
c) Seguiment de l'execució dels programes de formació professional per a l'ocupació que han de dur a terme entitats externes.
d) Col·laboració en els procediments d'homologació i acreditació d'entitats col·laboradores per a la impartició de programes de formació professional per a l'ocupació.

Disposicions addicionals

Primera. Adscripcions a la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència
L'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva (AVAP) creada, per la Llei 5/2006, de 25 de maig, de la Generalitat, de creació de l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva i l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV) creat, per la Llei 8/2007, de 2 de març, de la Generalitat d'Ordenació de Centres Superiors d'Ensenyances Artístiques i de la creació de l'ISEACV, queden adscrits a la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, a través de la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència.


Segona. Funcions atribuïdes a l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT)
A l'entrada en vigor del present decret, s'atribuïxen a l'INVASSAT, organisme autònom de caràcter administratiu previst en la Llei 2/2004, de 28 de maig, de la Generalitat, l'exercici de les funcions de prevenció i protecció de riscos laborals.

Tercera. Competència sancionadora en matèria de subvencions
Correspon a la persona titular de la conselleria, en el seu àmbit competencial, la imposició de les sancions que deriven dels procediments sancionadors instruïts en matèria de subvencions.

Disposicions transitòries

Primera. Règim transitori de les unitats i llocs de treball de nivell administratiu
Les unitats i llocs de treball de nivell administratiu, no previstes en el present reglament, continuaran subsistents i continuaran donant el suport administratiu en relació amb aquells assumptes i expedients que els corresponguen per raó de la matèria abans de la reestructuració duta a terme pel Decret 75/2011, de 24 de juny, del Consell, sense perjuí de la competència per a resoldre dels òrgans als que els ha sigut atribuïda. La seua retribució s'efectuarà amb càrrec als mateixos crèdits pressupostaris, tot això fins que s'aproven les relacions de llocs de treball adaptades a l'estructura orgànica prevista en este Reglament, sense perjuí que, des del moment de la seua entrada en vigor, es produïsquen gradualment, les adequacions o, si és el cas, substitucions per les noves unitats administratives i llocs de treball, de conformitat amb la reorganització efectuada.

Segona. Règim transitori de funcions de la Direcció Territorial d'Ocupació del Servef
Fins que no es procedisca a la provisió del lloc de treball de la persona titular de la Direcció Territorial d'Ocupació del Servef, totes les seues funcions, seran assumides per la persona titular de la Direcció Territorial d'Educació, Formació i Treball.


Disposicions derogatòries

Primera. Supressió de l'Institut Valencià de Qualificacions Professionals
Queda derogat el Decret 92/2005, de 13 de maig, del Consell, pel qual es crea i regula l'Institut Valencià de Qualificacions Provisionals, donada la creació de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional, que assumix les seues funcions, programa pressupostari i personal del dit Institut, que mantindrà la mateixa relació jurídica i administrativa amb la Generalitat, que ostentava abans de l'entrada en vigor del present Decret.

Segona. Supressió de l'Institut Valencià per al Desenrotllament de l'Educació a Distància
Queda derogat el Decret 105/2001, de 12 de juny, del Govern Valencià, pel qual es crea Institut Valencià per al Desenrotllament de l'Educació a Distància, donada la creació de la Direcció General d'Avaluació i Qualitat Educativa, que assumix les seues funcions, programa pressupostari i personal d'este Institut, que mantindrà la mateixa relació jurídica i administrativa amb la Generalitat, que ostentava abans de l'entrada en vigor del present Decret.

Tercera. Derogació normativa
Queden derogades totes les disposicions que del mateix rang o d'un rang inferior s'oposen a este decret i expressament, el Decret 118/2007, de 27 de juliol, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Educació.


Disposicions finals

Primera. Habilitació per al desplegament i execució del decret
Es faculta la persona titular de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, per a dictar les disposicions que requerisca l'execució i desenrotllament d'este Decret, en compliment del que disposa l'article 65 de la Llei del Consell.

Segona. Entrada en vigor
El present decret entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.


València, 26 d'agost de 2011

El president de la Generalitat,
ALBERTO FABRA PART

El conseller d'Educació, Formació i Ocupació,
JOSÉ CISCAR BOLUFER

linea
Mapa web