Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 22 d'octubre de 2019, del director general de l'Institut Valencià de la Joventut, per la qual es convoquen els premis IVAJ Carnet Jove Mil x Cent 2019. [2019/10072]

(DOGV núm. 8665 de 28.10.2019) Ref. Base de dades 009265/2019

RESOLUCIÓ de 22 d'octubre de 2019, del director general de l'Institut Valencià de la Joventut, per la qual es convoquen els premis IVAJ Carnet Jove Mil x Cent 2019. [2019/10072]
Preàmbul

La Llei 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de polítiques integrals de joventut, estableix en l’article 5 que les administracions públiques es comprometen a «garantir l’accés a la cultura, amb programes democratitzadors, i a donar suport a la creació jove i al desenvolupament de llenguatges artístics i creatius, especialment en valencià, en el marc d’una societat col·laborativa i innovadora, així com a potenciar la cultura valenciana».
Amb la finalitat de donar suport a aquesta creació jove es va aprovar l’Ordre 2/2018, de 23 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió dels premis de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) a la creació artística, científica i tècnica.
Un dels objectius irrenunciables de tota política de joventut és la promoció de la participació o, més enllà encara, de l’autogestió, per part de les persones joves. Així, una vegada garantides les dotacions de recursos mínims necessaris, s’ha de donar prioritat a la gestió juvenil en tots aquells serveis i programacions que generen interés per part de les persones joves.
Al seu torn, la finalitat de l’Estratègia Valenciana de Joventut (EVJ) és generar les condicions necessàries perquè les persones joves esdevinguen protagonistes de les actuacions de què són destinatàries. L’aspiració última de l’EVJ és que les persones joves tinguen la capacitat real de desenvolupar per elles mateixes els seus projectes i que facen aportacions a la comunitat des de la seua singularitat, que fomenten la cohesió social mitjançant la intervenció al seu territori.
Per la seua banda, l’equip de professionals de la Xarxa Jove es desplega al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana, són experts en el seu àmbit i tenen la capacitat real d’incidir de manera efectiva en les persones joves concretes de cada localitat; per això es considera primordial que formen part del jurat dels premis d’aquesta convocatòria, atesa la seua vocació de proximitat i la pretensió de garantir la vinculació personal amb el territori, amb la qual cosa es genera sentiment de pertinença i comunitat.
A l’empara de la mencionada ordre i a través d’aquesta resolució, l’IVAJ pretén fomentar la creativitat i innovació en les iniciatives juvenils realitzades al territori de la Comunitat Valenciana, i donar-hi suport, així com reconéixer la vàlua d’unes iniciatives que permeten avançar en la concreció pràctica d’una agenda d’activitats, projectes i serveis genuïnament juvenils.
Per tot això, en virtut de la competència que tinc delegada per la Resolució de 29 de juny de 2018, de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, mitjançant la qual es delega la competència d’aprovar les convocatòries de premis de l’IVAJ, resolc:

Primer. Objecte de la convocatòria
1. Es convoquen els premis IVAJ Carnet Jove Mil x Cent 2019 als millors projectes d’iniciatives juvenils d’acord amb el que disposa l’Ordre 2/2018, de 23 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió dels premis de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) a la creació artística, científica i tècnica.
2. Els premis pretenen reconéixer l’esforç i la vàlua de les iniciatives organitzades o realitzades per joves, associacions juvenils o entitats prestadores de serveis a la joventut que promoguen la participació i intervenció de les persones joves al seu territori, fomenten actituds i valors democràtics entre la joventut, així com la igualtat efectiva de les persones joves, eliminen discriminacions per raó de sexe o qualsevol altra condició o circumstància personal o social, i incloguen una perspectiva intercultural.
3. Es considera iniciativa juvenil l’organització d’exposicions, congressos, seminaris, jornades, creació i divulgació de rutes i itineraris culturals, esdeveniments o d’altres, que impliquen la participació activa i directa de persones d’un mateix entorn veïnal.
4. Els projectes premiats hauran d’incloure alguns dels continguts següents:
– Oci educatiu (autenticitat i rellevància dels valors d’oci educatiu per a desenvolupar en la iniciativa).
– Igualtat de gènere i d’oportunitats entre dones i homes; prevenció de la violència de gènere, autoestima i apoderament de les dones.

– Integració de les persones que es troben en situació o risc d’exclusió social; integració de les persones migrants.
– Igualtat del col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals; igualtat i inclusió del poble gitano; reconeixement de la diversitat religiosa, així com el respecte a altres manifestacions de la diversitat sexual, ètnica i cultural.
– Inclusió en la vida social, laboral i cultural de les persones amb diversitat funcional.
– Inclusió social de les persones amb problemes de salut mental.
– Autonomia de les persones majors i participació activa en programes i activitats.
– Foment del consum de productes saludables, dels comerços de proximitat i dels mercats locals.
– Reducció del despoblament a les zones rurals.
– Sensibilització i educació ambiental; lluita contra el canvi climàtic; minimització de residus; conservació i recuperació d’hàbitats i paisatges en espais naturals protegits; mobilitat sostenible.
– Conscienciació sobre el bon ús de les TIC.
– Accés de la ciutadania a la cultura en tota la Comunitat Valenciana; participació de la ciutadania i els diferents col·lectius en la vida cultural; producció, promoció i difusió cultural.
– Conservació i difusió dels béns culturals de la Comunitat Valenciana.
– Accions d’aprenentatge-servei que propicien millores en la comunitat.
– Promoció i dinamització del valencià.
– Prevenció de les drogodependències i altres trastorns addictius.
– Fomentar el voluntariat; conscienciar la societat valenciana en l’acompliment d’activitats altruistes per a l’assoliment d’una societat més solidària.
– Memòria històrica.
– Iniciatives que estimulen la creativitat, la imaginació i la sociabilitat dels participants.
5. Aquesta convocatòria es realitza en règim de concurrència competitiva.

Segon. Premis i dotació econòmica
1. Es concediran cent premis a les iniciatives juvenils establides en l’article anterior. La dotació econòmica de cada premi serà de 1.000 euros.
2. En cadascuna de les àrees que es descriuen en l’annex II es concediran deu premis.
3. Els guardonats rebran així mateix una distinció acreditativa.
4. Els premis es finançaran amb càrrec a la línia d’ajudes S6024000 del pressupost de l’Institut Valencià de la Joventut per a 2019, amb un import global màxim de 100.000 euros.
5. El jurat podrà concedir mencions honorífiques sense dotació econòmica, si així ho estima convenient.
6. Si el jurat considera que alguna o algunes iniciatives no aconsegueixen el nivell de qualitat suficient per a fer-les mereixedores de premi, podrà declarar desert algun o tots els premis d’una o més de les àrees esmentades en l’annex II, sempre que es motive. En aquest supòsit, el jurat podrà augmentar el nombre de premis que es concedisquen en la resta de les àrees.

Tercer. Participants
1. Podran concórrer en aquesta convocatòria de premis:
a) Joves amb edats compreses entre els setze i els trenta anys, i amb veïnatge administratiu en un municipi de la Comunitat Valenciana, tant individualment com en grup. En aquest últim cas, un/a haurà de representar la resta. També s’hi podran presentar joves amb ciutadania espanyola i residència a l’estranger que tingueren veïnatge administratiu a la Comunitat Valenciana en el moment en què es realitzà la iniciativa que aspira al premi i acrediten aquesta condició al corresponent consolat d’Espanya.
b) Associacions juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut inscrites en el Cens d’associacions juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut a la Comunitat Valenciana. Els equips redactors i organitzadors de la iniciativa juvenil hauran d’estar formats per joves. Podran participar en aquesta convocatòria diferents grups d’una mateixa associació o entitat.

Quart. Contingut mínim dels projectes
Els projectes presentats inclouran, en tot cas, els continguts bàsics següents:
1. Portada i nom de la iniciativa.
2. Presentació (introducció, marc general).
3. Necessitat social, cultural, mediambiental, etc., que atén el projecte d’iniciativa juvenil.
4. Destinataris.
5. Descripció del medi físic on es desenvolupa la iniciativa i contextualització en el projecte.
6. Objectius educatius, culturals, mediambientals, etc. que es desenvolupen en la iniciativa. Resultats que es pretén aconseguir i impacte al territori.
7. Calendari i fases del projecte.
8. Metodologia.
9. Recursos per a desenvolupar el projecte i col·laboració amb altres entitats.
10. Avaluació del projecte.
11. Repercussió en mitjans i xarxes socials.
12. Memòria final, que inclourà material fotogràfic sobre la iniciativa presentada.

Cinqué. Requisits dels projectes per a optar als premis
1. Podran participar-hi els projectes d’iniciatives juvenils que s’hagen desenvolupat des d’octubre de 2018 fins a setembre de 2019. En el moment de la presentació de la sol·licitud per a optar a aquests premis, la iniciativa juvenil ja haurà d’estar realitzada.
2. En queden excloses les iniciatives que exalcen valors contraris als drets fonamentals de la persona, que fomenten el consum de qualsevol tipus de substància psicoactiva o comportaments addictius, o que reflectisquen valors contraris a la dignitat de la persona. Qui inscriga la iniciativa serà responsable legal del seu contingut.
3. Les iniciatives juvenils que es presenten hauran de ser originals, i les persones que les presenten seran les úniques responsables del seu contingut.
4. Cada participant podrà presentar-hi només una iniciativa juvenil, a títol individual o dins d’un grup.
5. Quan s’hi presente un grup haurà d’utilitzar un nom independent del dels seus components, els quals figuraran a continuació en la sol·licitud.

Sisé. Sol·licituds i termini de presentació
1. La sol·licitud per a participar en aquesta convocatòria haurà d’emplenar-se en el model que figura en l’annex I a la present resolució.
2. La sol·licitud es presentarà, preferentment, en algun dels registres d’entrada de l’IVAJ, sense perjudici de les formes que preveu l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
3. El termini de presentació de sol·licituds per a concórrer al premi finalitzarà el 15 de novembre de 2019. L’incompliment d’aquest termini determinarà la inadmissió de la sol·licitud per extemporània.

Seté. Documentació
1. Juntament amb la sol·licitud es presentarà la documentació següent:
a) La persona sol·licitant haurà d’aportar una còpia compulsada o autenticada del document nacional d’identitat, el passaport o el número d’identificació d’estranger, segons escaiga, en cas de no autoritzar l’òrgan convocant perquè comprove les dades d’identitat mitjançant el Sistema de Verificació de Dades d’Identitat (autorització inclosa en el model de sol·licitud).
b) La persona sol·licitant haurà d’aportar original o còpia compulsada o autenticada del certificat d’empadronament, en cas de no autoritzar l’òrgan convocant perquè comprove les dades de domicili i de residència mitjançant el Sistema de Verificació de Dades de Residència (autorització inclosa en el model de sol·licitud) o si la persona interessada ha modificat el seu empadronament en els dos últims mesos, o si el domicili no consta en el Sistema de Verificació de Dades de Residència o el que hi figura és diferent al facilitat.
c) En el cas d’associacions o entitats, còpia de la targeta del número d’identificació fiscal (NIF) de l’entitat que es presenta als premis, excepte si s’ha presentat amb anterioritat davant de l’Institut Valencià de la Joventut.
d) En el cas que en el Cens d’associacions juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut de la Comunitat Valenciana no conste la condició de la persona que pretén actuar en representació de l’entitat sol·licitant del premi com a representant legal, tal condició haurà d’acreditar-se mitjançant una escriptura de poder o un certificat de la secretaria de l’entitat en què es faça referència a l’acord de l’assemblea general, o bé el precepte dels estatuts en què així s’establisca.

e) Declaració responsable que, en la persona o entitat sol·licitant, no hi concorren les circumstàncies que assenyala l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, especialment trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social (inclosa en el model de sol·licitud).
Posat cas que una associació o entitat resulte guanyadora de més de tres premis, en superar en aquest cas la quantia de 3.000 euros, haurà d’aportar els corresponents certificats, tot això d’acord amb el que estableix l’article 24.4 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
f) Declaració responsable que el projecte d’iniciativa juvenil presentat és original, que ha sigut redactat i organitzat per joves i que la persona sol·licitant és responsable legal del seu contingut (inclosa en el model de sol·licitud).
g) Projecte d’iniciativa juvenil el contingut mínim de la qual s’ajuste al que estableix el punt quart de la convocatòria.
2. A les iniciatives que resulten premiades se’ls demanarà que emplenen el model de domiciliació bancària, excepte si s’ha presentat amb anterioritat davant l’Institut Valencià de la Joventut, i en aquest cas s’indicarà el número de compte corrent.

Huité. Procediment de concessió
El procediment dirigit a la concessió dels premis serà tramitat pels serveis administratius de l’IVAJ, que requeriran els participants que no hagen presentat la documentació correctament perquè esmenen les omissions o errors, tot això d’acord amb el que disposa l’article 68 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Nové. Jurat
El jurat estarà integrat per:
Presidència: titular de l’Àrea de l’IVAJ o persona que la substituïsca.
Deu vocals, almenys: professionals de la joventut de Xarxa Jove amb experiència acreditada en el treball socioeducatiu de proximitat, un de cadascuna de les àrees que figuren en l’annex II.
Secretaria: persona funcionària de l’IVAJ.

Desé. Valoració de les candidatures presentades
1. Els projectes presentats seran valorats pel jurat d’acord amb els criteris per a l’atorgament dels premis que s’enumeren en l’article 11.1 de l’Ordre 2/2018, de 23 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió dels premis de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) a la creació, artística, científica i tècnica.

2. El jurat valorarà els projectes presentats i els puntuarà d’acord amb els criteris següents:
a) Qualitat: fins a 10 punts.
Molt baixa de 0 a 1, baixa de 2 a 3, mitjana de 4 a 6, alta de 7 a 8 i molt alta de 9 a 10.
b) Innovació: fins a 10 punts.
Molt baixa de 0 a 1, baixa de 2 a 3, mitjana de 4 a 6, alta de 7 a 8 i molt alta de 9 a 10.
c) Valors que es transmeten: fins a 10 punts.
Es tindran en compte els valors treballats en la creació, la reflexió que ha suposat per a la persona o grup participant en la convocatòria i la manera en què finalment es reflecteixen en el projecte presentat. Baixa de 0 a 3, mitjana 4 a 7 i alta de 8 a 10.
d) Temàtica social que recull el treball: fins a 10 punts.
El jurat analitzarà el contingut del projecte, i si aborda i de quina manera una temàtica social del món actual. Baixa de 0 a 3, mitjana 4 a 7 i alta de 8 a 10.
e) Treball en grup: fins a 10 punts.
Serà puntuable l’elaboració col·laborativa, de 0 a 6 punts, i la composició mixta de l’equip, de 0 a 4 punts (4, si té una composició paritària).
3. En la corresponent acta, el jurat elevarà una proposta motivada de concessió dels premis a la Direcció General de l’IVAJ.

Onzé. Resolució
1. D’acord amb el que disposa l’article 9.3 de l’ordre esmentada en l’article anterior, serà el director general de l’IVAJ el competent per a resoldre el concurs. La resolució s’emetrà en el termini màxim de tres mesos comptats des de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació.
2. La resolució de concessió serà publicada en la pàgina web de l’IVAJ i es notificarà per mitjans electrònics a totes les persones i entitats participants.

Dotzé. Drets sobre les iniciatives premiades
1. L’IVAJ podrà divulgar les iniciatives premiades durant un màxim de cinc anys. Per aquest concepte, els autors o autores, a qui se’ls reconeix la propietat intel·lectual, no reportaran cap dret, tot això d’acord amb el que disposa l’article 13 de l’Ordre 2/2018, de 23 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió dels premis de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) a la creació artística, científica i tècnica.
2. La participació en la convocatòria implica la cessió dels projectes, sense necessitat d’una autorització posterior. La finalitat d’aquesta cessió és que puguen estar disponibles per a ser consultats per altres persones o entitats que tinguen idèntiques finalitats de treball amb la joventut.

Tretzé. Acceptació de la normativa reguladora
La participació en la present convocatòria implica l’acceptació de la normativa que la regula.

Catorzé. Entrada en vigor
Aquesta resolució entrarà en vigor l’endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana..

Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, podrà interposar-se un recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptats des de l’endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d’acord amb el que estableix la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.
Potestativament, podrà interposar-se un recurs de reposició davant de la Direcció General de l’IVAJ, en el termini d’un mes comptat a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució, segons el que preveuen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

València, 22 d’octubre de 2019.– El director general de l’Institut Valencià de la Joventut: Jesús Martí Nadal.

linea
Mapa web