Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Resolució de 3 de gener de 1991 de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual es fa pública la Resolució de 20 de desembre de 1990, de la Comissió Interministerial de Ciència i Tecnologia (CICYT) d'oferiment d'ajudes del programa de Noves Tecnologies per a la modernització de la indústria tradicional de la Comunitat Valenciana.

(DOGV núm. 1473 de 30.01.1991) Ref. Base de dades 0289/1991

Resolució de 3 de gener de 1991 de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual es fa pública la Resolució de 20 de desembre de 1990, de la Comissió Interministerial de Ciència i Tecnologia (CICYT) d'oferiment d'ajudes del programa de Noves Tecnologies per a la modernització de la indústria tradicional de la Comunitat Valenciana.
Amb data de 23 de juny de 1989 és va signar un conveni entre la comissió interministerial de Ciència i Tecnologia i la Generalitat Valenciana, amb l’objecte de finançar, gestionar i executar el programa de la Comunitat Autònoma sobre Noves Tecnologies per a la Modernització de la indústria tradicional, integrat dins el Pla Nacional d'Investigació Científica i Desenrotllament Tecnològic.
Amb la finalitat de donar compliment a la base setena del mencionat conveni és fa un tercer oferiment d'ajudes financeres per a la realització de projectes d'investigació i desenrotllament experimental.
En virtut d'això, i fent ús de les facultats que em confereix l'article 35 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Govern Valencià, i d'acord amb el Decret 105/1984, de 1-/ de setembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, resolc:
Article únic
Fer públic l’oferiment d'ajudes del Programa Noves Tecnologies per a la Modernització de la indústria tradicional de la Comunitat Valenciana, que figura com annex d'aquesta Resolució.
DISPOSICIO FINAL
Aquesta Resolució entra en vigor el dia de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 3 de gener de 1991. - El Conseller de Cultura, Educació i Ciència: Antoni Escarré i Esteve.
ANNEX
La Llei 13/1986 de 14 d'abril, de Foment i Coordinació General de la Investigació Científica i Tècnica, estableix en l'article 1 el Pla Nacional d’Investigació Científica Desenrotllament Tecnologia.
L'article 6, dos, c) de l’esmentada Llei determina que el Pla Nacional comprendrà entre altres, Programes de les Comunitats Autònomes que, donat el seu interés, pugen ser inclosos al Pla Nacional i acordada la seua financiació, totalment o en part, amb fons estatals, i explicita que aquests programes seran presentats per a la seua inclusió al Pla Nacional- a la comissió interministerial de Ciència i Tecnologia pel Govern de la corresponent Comunitat Autònoma.
En l'any 1988 s'aprovà el Pla Nacional d'Investigació Científica i Desenrotllament Tecnològic per Acord del Consell de Ministres de 19 de febrer de 1988. Així mateix, al llarg d'aquell any s'aprovà per part de la comissió interministerial de Ciència i Tecnologia el mecanisme de desenrotllament de l’esmentat article 6, dos, e) i es va establir el procediment per a l'avaluació i ulterior acceptació dels programes de comunitats autònomes.
El Consell de Ministres, en la reunió del dia 2 de juliol de 1989, va acordar incorporar al Pla Nacional d’Investigació Científica i Desenrotllament Tecnologia, per raó de la seua diversitat, els nous programes proposats per la comissió interministerial de Ciència i Tecnologia i, entre ells, el Programa de la Comunitat Valenciana sobre Noves Tecnologies per a la Modernització de la Indústria Tradicional presentat per la Generalitat Valenciana.
El desenrotllament d'aquest Programa es regeix pel conveni subscrit entre la comissió interministerial de Ciència i Tecnologia i la Generalitat Valenciana el dia 23 de juny de 1989. Segons aquest, l’execució es realitzarà en tres convocatòries, iniciant-se en l'any 1989 i continuant-se en dues anualitats successives.
Amb la incorporació de programes de comunitats autònomes es dóna compliment a la Llei i a les recomanacions tant de la comissió mixta Congrés-Senat d'Investigació Científica i Desenrotllament Tecnològic, com del Consell General de la Ciència i la Tecnologia.
Conseqüentment, la comissió interministerial de Ciència i Tecnologia ha resolt publicar, dins el marc del conveni de col·laboració establert conjuntament amb la Generalitat Valenciana, l’oferiment d'ajudes a Projectes d’Investigació i Desenrotllament Tecnològic i Accions Especials al Programa de Noves Tecnologies per a la Modernització de la Indústria Tradicional, que es regirà per les següents normes:
Normes d'aplicació a les diverses modalitats d'ajuda
1. Finalidad de la convocatòria
La seua finalitat és la concessió d'ajudes financeres per a la realització de Projectes d’Investigació i Desenrotllament Tecnològic d'equips d'investigació enquadrats en Centres públics i privats sense fins de lucre, i per a la iniciació d'actuacions tendents al desenrotllament d'objectius que requeriran per a la seua consecució d'accions Especials.
2. Objectius científico-tècnics prioritaris
* De caràcter científic.
Tractaments de superfícies. Acabats.
- Processos i productes per a modelat, unió i acoblament.
- Protecció del medi ambient.
- Recuperació i eliminació de residus.
- Millora del comportament dels materials. Major fiabilitat. millor relació cost/prestacions.
* De caràcter tecnològic
- Tecnologia de processos de fabricació.
- Promoció de la utilització de les tecnologies de la informació.
- Augment de la flexibilitat de la producció, mitjançant la substitució de les tecnologies rígides convencionals.
- Reducció dels temps de concepció, comanda, fabricació i servei, incorporant materials i equipaments que agiliten el tractament de dades i processos.
- Millora de la gestió de la producció, a través d'elements com la captació de dades, els sistemes experts, etc.
- Seguretat industrial.
* D'investigació i desenvolupament per a la normalització i l'homologació.
- Coneixement de materials.
- Tipificació de productes.
- Mètodes de concepció i manteniment de la qualitat de productes i processos.
* De caràcter estructural
- Assimilació de tecnologies avançades.
- Eines tecnològiques necessàries per a la posada a punt de productes i processos nous.
- Adequació industrial per a l'accés a les innovacions.
- Avaluació dels recursos disponibles, per optimitzar els seus rendiments i/o millorar les seues prestacions.
3. Sol·licitants
3.1. Podran presentar sol·licituds per a projectes d'investigació i desenvolupament tecnològic i accions especials, totes aquelles persones amb capacitat investigadora que es troben enquadrades en:
a) Centres, instituts, departaments, seccions i altres unitats d'investigació o agrupacions del mateixos integrades en una Universitat o organisme adscrit a les administracions públiques.
b) Altres centres d'Investigació, públics o privats, sense fins de lucre, en compliment del que disposa l'article 5 de la Llei 13/1986.
3.2. Qualsevol sol·licitud haurà de ser presentada a través de l’organisme o entitat que posseesca personalitat jurídica pròpia al qual estiga adscrit, amb la conformitat del seu representant legal.
4. Termini de prestació
Aquesta convocatòria romandrà oberta fins el 15 de febrer de 1991, inclusivament, per a Projectes d’Investigació, i fins l'1 d'octubre de 1991, inclusivament per a Accions Especials.
De manera excepcional, per a projectes d'investigació que formen part d'un programa propi de les Comunitats Europees, aquesta convocatòria romandrà oberta durant tot l'any de 1991, amb periodicitat de resolució o en dates adequades als requeriments dels, referits programes internacionals.
5. Participació en els projectes
5.1. Almenys el 50% dels membres de l’equip investigador que subscriuran el projecte d'investigació hauran de pertànyer a l’organisme sol·licitant. En el cas de projectes coordinats aquesta norma s'aplicarà a cadascun dels subprojectes.
5.2. L'investigador principal haurà de dedicar un mínim de 16 hores setmanals al projecte i cadascun dels restants components de l’equip un mínim de 10 hores setmanals.
5.3. Cap investigador principal podrà sol·licitar la subvenció de més d'un projecte d'investigació a la present convocatòria.
5.4. Cap membre de l’equip investigador, inclosos els investigadors principals, podrà participar simultàniament en més de tres projectes d'investigació, siguen de la present convocatòria, de qualsevol de les convocatòries vigents de la comissió interministerial de Ciència i Tecnologia (CICYT) o de les de l’extingida comissió assessora d'Investigació Científica i Tècnica (CAICYT), o de les del Fons d'investigacions Sanitàries del Ministeri de Sanitat i Consum (FIS).
6. Accions especials
6.1. Es consideraran accions especials l’organització de seminaris especialitats incloses les beques d'assistència, les actuacions d'especial urgència científico-tecnològiques i altres similars.
6.2. L'organisme gestor podrà encarregar a institucions públiques o privades sense afany de guanys, responsables d'investigació i desenvolupament tecnològic, l’execució d'una determinada acció, queen qualsevol cas haurà d'oferir les suficients garanties de qualitat científica, be per si mateixa o en col·laboració amb altres, al llarg del període de vigència de la present convocatòria.
7. Import de les ajudes
L'import de l'ajuda financera es determinarà en cada cas, amb l'estudi previ de les sol·licituds en funció dels objectius plantejats i de l'avaluació dels mateixos. Els pressupostos dels projectes d'investigació no podran contemplar, en cap cas, retribucions de personal vinculat al sector públic.
8. Formalització de les sol·licituds
8.1. Els models d'impresos normalitzats podran obtenir-se a la seu de l’Institut de la Petita i Mitjana Indústria Valenciana (IMPIVA) de la Generalitat Valenciana.
8.2. Les sol·licituds hauran d'adreçar-se al Director de l’Institut de la Petita i Mitjana Indústria Valenciana (IMPIVA) de la Generalitat Valenciana (placa de l'Ajuntament, núm 6, 46002 València), mitjançant la presentació per quadruplicat dels documents que s'indiquen a l'apartat 9, o per qualsevol dels procediments previstos a l'article 66 de la Llei de Procediment Administratiu.
8.3. Si la documentació aportada no compleix totes les dades que s'exigeixen a la present Resolució, es requerirà a l’investigador principal, mitjançant la tarja de certificació de recepció, per a què, en un termini de deu dies, contrareste la falta o adjunte el document corresponent, amb l'advertència de què, si així no ho fes, s'arxivarà la sol·licitud de subvenció sense cap altre tràmit.
9. Documentació requerida per la formalització de les sol·licituds
A) Per les sol·licituds d'ajudes a Projectes d’Investigació Científica i Desenvolupament Tecnològic:
Document núm. 1
Sol·licitud d'ajuda on s'inclouen dades informatitzables d'identificació del projecte en la forma que s'estableix a l'imprès normalitzat núm 1. En aquest imprès es relacionarà el personal investigador que intervé al Projecte, amb indicació de la seua dedicació horària i conformitat de l’interessat acreditada amb la seua signatura. Aquest imprès haurà d'anar acompanyat per la fotocòpia del document nacional d'identitat de tots els membres de l’equip.
En el cas de projectes coordinats, es repetirà aquest document per cadascun dels centres.
Solament haurà d'incloure's personal titulat superior, de plantilla o amb vinculació contractual a un centre d'investigació, i becaris, els quals adjuntaran la corresponent credencial de beca.
Document núm. 2
Memòria del Projecte d’Investigació redactada a l'imprès normalitzat núm 2.
Document núm 3
Currículum normalitzat de l’investigador Principal i dels científics que participen al Projecte segons l'imperés normalitzat núm. 3, o adaptació informàtica amb idèntica estructura i contingut.
Document núm. 4
Si escau, s'expressarà en aquest document la relació que manté l'activitat d'investigació amb acords de cooperació científica i tècnica internacional, sempre que estiguen acollits a algun març institucional (la qual cosa s'acreditarà documentalment), segons l'imprès normalitzat núm 4.
Document núm, 5
Una tarja normalitzada, degudament emplenada i franquejada a l’efecte del justificant de recepció.
En el cas de projectes que hagen sigut aprovats dins d'un programa propi de la Comunitat Europea, es requeriran els documents 1, 2 i 5, així com el currículum de l'investigador principal i còpia del contracte subscrit amb la Comunitat Europea.
B) Per sol·licituds d'ajudes corresponents a accions especials:
Document núm. 1
Sol·licitud d'ajuda per a accions especials en la forma que s'estableix en l’imprès normalitzat núm 1.
Document núm. 2
Currículum normalitzat de l’investigador principal i dels científics que participen a l'acció especial (imprès normalitzat núm 3), o adaptació informàtica amb idèntica estructura i contingut.
Document núm. 3
Una tarja normalitzada degudament emplenada i franquejada a l’efecte del justificant de recepció.
10. Organisme gestor
La gestió d'aquestes ajudes queda atribuïda a l’Institut de la Petita i Mitjana Indústria Valenciana (IMPIVA) de la Generalitat Valenciana amb seu a la placa de l'Ajuntament, núm. 6, 46002-València.
11. Avaluació
11.1. Les propostes seran avaluades a mesura que es realitze la presentació, segons els criteris següents:
a) Adequació de la proposta als objectius i prioritats del Programa.
b) Qualitat cientifico-tècnica i viabilitat de la proposta.
c) Oportunitat o probabilitat que els resultats de l'activitat reporten els beneficis socio-econòmics esperats, d'acord amb l'establert a l'article 2 de la Llei 13/1986.
d) Adequació dels recursos financers previstos als objectius que es proposen.
e) Participació de grup sol·licitant en projectes d'investigació de programes propis de la Comunitat Europea.
L'avaluació dels criteris a), e), d) i e) serà realitzada per l’organisme gestor del programa. L'avaluació del criteri b) serà responsabilitat de l'Agència Nacional d'avaluació i Prospectiva. Excepcionalment, i quan les circumstàncies així ho aconsellen, l’organisme gestor podrà efectuar propostes d'avaluació que no responguen al principi anterior, prèvia autorització en aquest sentit per part de la comissió permanent de la comissió interministerial de Ciència i Tecnologia.
No requeriran avaluació científica-tècnica els projectes que hagen estat definitivament aprovats dins un programa propi de les Comunitats Europees, realitzant-se únicament un anàlisi econòmic del pressupost sol·licitat.
11.2. En el procés d'avaluació es podrà suggerir als sol·licitants modificacions per a una major clarificació del contingut de les propostes, i també una millor adaptació de les mateixes a les prioritats del programa.
11.3. El fet de no ajustar-se als termes de la convocatòria, com també l’ocultació de dades, la seua alteració o qualsevol manipulació de la informació sol·licitada serà causa de desestimació de la proposta.
12. Acceptació
12.1. L'acceptació per part dels adjudicataris de les ajudes implica la de les facultats que la legislació vigent concedeix a la comissió interministerial de Ciència i Tecnologia (art. 7,3,d),f) i h) de la Llei 13/1986 de 14 d'abril), i de les obligacions derivades de la normativa vigent sobre ajudes i subvencions públiques.
12.2. Les ajudes previstes en aquesta convocatòria podran finançar totalment o parcial el pressupost presentat i el seu import serà lliurat a favor de les entitats amb personalitat jurídica en les quals els sol·licitants Seleccionats es troben integrats, per a la seua inclusió als seus pressupostos.
13. Seguiment
13.1. Per realitzar el seguiment s'utilitzaran, entre altres, els següents criteris:
a) Adequació dels resultats als objectius del programa.
b) Grau de consecució dels objectius.
13.2. El seguiment s'efectuarà a través de la comissió de programa, en coordinació amb l’organisme gestor d'aquell.
En l’esmentat seguiment s'avaluaran els resultats produïts en el desenvolupament de les activitats d'investigació proposades, que hauran de ser degudament justificats mitjançant el preceptiu informe anual a presentar pel beneficiari de l'ajuda.
Aquest informe haurà de ser presentat pel responsable de l’equip d'investigació, amb la conformitat del representant legal de l’organisme o entitat en que es trobe integrat.
A les publicacions serà indispensable fer esment de la comissió interministerial de Ciència i Tecnologia i de la Generalitat Valenciana, com entitats finançadores, i també del número de referència de l'activitat d'investigació, origen de la publicació.
13.3. En els casos en què s'estime convenient, l’organisme gestor podrà exigir la presentació de la informació complementària que estime oportuna.
13.4. Si com a resultat del seguiment s'observara un incompliment dels objectius inicialment previstos en termes de temps, rendibilitat i resultats esperats, o la concurrència d'alguna de les circumstàncies assenyalades a l'apartat 11.3 de les presents normes, s'interromprà la financiació, sense perjudici d'interposar les accions legals que hi calga.
13.5. Del resultat del seguiment s'informarà al beneficiari de l'ajuda i al responsable de l’entitat en la qual aquest es trobe integrat.
14. Seran objecte d'atenció preferent aquelles sol·licituds les circumstàncies de recolzament internacional o situació geogràfica de les quals facen necessària una acció de tipus concret per obtenir una millor consecució dels objectius plantejats al Programa.
Madrid 20 de desembre de 1990. - PD (Ordre de 2 de març de 1988). El Secretari d'Estat d'Universitats i Investigació. President de la Comissió permanent de la interministerial de Ciència i Tecnologia: Juan Mª. Rojo Alaminos
Il-lmo. Sr. Secretari General del Pla Nacional d’Investigació Científica i Desenvolupament Tecnològic, Hble. Sr. President de la comissió interdepartamental d'Investigació Científica i Tecnològica de la Generalitat Valenciana i Il-lm. Sr. Director de l’Institut de la Petita i la Mitjana Indústria Valenciana (IMPIVA), de la Generalitat Valenciana.

linea
Mapa web