Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Decret 2/1986, de 13 de gener, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports.

(DOGV núm. 353 de 14.03.1986) Ref. Base de dades 0316/1986

Decret 2/1986, de 13 de gener, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports.
La publicació del Decret del Consell 114/1985, de 25 de juliol, pel qual s'estableix la nova estructura del Consell de la Generalitat Valenciana, fa necessària la revisió del Decret 37/1984, de 2 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, a l'objecte d'adaptar aquest a allò disposat en el citat Decret 114/1985, de 25 de juliol.
Alhora s'incorpora al present text el contingut de diverses disposicions emanades del Consell de la Generalitat Valenciana que vingueren a regular aspectes concrets de l'organització i funcionament d'òrgans de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, de manera que degudament integrat en l'estructura del Reglament que s'aprova, i deixades sense efecte aquelles normes per la disposició derogatòria del mateix, permeten disposar dins del que és possible, d’un text únic de referència per al funcionament del Departament
En atenció d'aquests motius i en compliment d'allò establert en els articles 35 f) i 70 de la Llei 5/1983 de 30 de desembre, de Govern Valencià, a proposta del Conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports i amb la deliberació prèvia del Consell de la Generalitat Valenciana en reunió celebrada el dia 13 de gener de 1986,
DECRETE:
TITOL I
Dels Organs de la Conselleria
Article primer
La Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, màxim òrgan responsable del Consell de la Generalitat Valenciana en matèria d'Obres Públiques, Arquitectura i Habitatge, Urbanisme, Transports, Ordenació del Territori i Medi Ambient, s'organitza per a l'exercici de les competències que legalment tenen atribuïdes, de la forma disposta en el present Decret.
Article segon
1. L'organització de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, sota la superior direcció del Conseller, s'estructura en dos nivells: Directiu i Administratiu.
2. Per raó del territori i àmbits de competència, l'organització de la Conselleria s'estructura en serveis centrals i en serveis perifèrics o territorials.
Article tercer
1. El nivell directiu és integrat per les següents unitats:
-La Secretaria General.
-Les Direccions Generals.
2. Les Direccions Generals que integren la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports són les següents:
-Obres Públiques.
-Urbanisme.
-Transports.
-Arquitectura i Habitatge.
Article quart
En cas d'absència, vacant o malaltia, el Conseller serà substituït en les seues funcions pels òrgans del nivell directiu esmentats en ;'article tercer i en l'ordre en dit precepte establert, tret que el Conseller decidesca explícitament en altre sentit, i sense perjudici de les facultats de delegació previstes en l'article 68 de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/83. de 30 de desembre.
Article cinquè
í. El nivell administratiu de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports està integrat per la resta de les unitats, sota la dependència de la Secretaria General, les Direccions Generals, o directament dependents del Conseller.
2. La Secretaria General Administrativa, amb la màxima jerarquia del nivell administratiu, atendrà tots els serveis generals de la Conselleria, sota la dependència de la Secretaria General.
Article sisé
Les Comissions Provincials d'Urbanisme, l'Organ Superior de Planejament i Urbanisme, la Junta Superior de Transports, la Comissió d'Activitats Qualificades i el Patronal per a la Millora del Medi Rural, són òrgans col·legiats integrats en la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, que continuaran regulant-se per la seua normativa específica, en tant quant no resulte modificada pel present Reglament.
TITOL II
De l'estructura i funcions dels Organs Directius
i Serveis Centrals de la Conselleria
Capítol I
Del Conseller
Secció primera
De les funcions del Conseller
Article seté
El Conseller és la superior autoritat de la Conselleria, ostenta totes les competències inherents al seu càrrec, i en particular les funcions següents:
1. Proposar al Consell el nomenament i cessament d'alts càrrecs del Departament.
2. Preparar i presentar al Govern els avantprojectes de Llei, propostes d'acord i projectes de Decret relatius a les qüestions pròpies del Departament, i ratificar aquestos últims una vegada aprovats.
3. Formular motivadament l'avantprojecte de Pressupost de la Conselleria.
4. Exercir la potestat reglamentària en les matèries pròpies de la Conselleria, en forma d'Ordres de la Conselleria.
5. Proposar al Consell, per a la seua elaboració, l'estructura i organització de la Conselleria.
6. Executar els acords del Govern en el marc de les seues competències.
7. Resoldre en via administrativa els recursos que s'interposen contra resolucions de les Direccions Generals i Organs Col·legiats de la Conselleria, tret de les excepcions que establesquen les lleis.
8. Resoldre els conflictes d'atribucions que sorgesquen entre distints òrgans i autoritats de la Conselleria.
9. Exercir la direcció, iniciativa i inspecció de tots els serveis del Departament i l'alta inspecció i totes les altres funcions que li corresponguen respecte als organismes autònoms en el seu cas adscrits a aquest.
10. Autoritzar les despeses pròpies dels serveis de la Conselleria i en especial la concessió de subvencions, dins dels límits legals i pressupostaris i disposar del crèdit exigible i sol·licitar l'ordenació del pagament.
11. Exercir les facultats ordinàries en matèria de contractació administrativa, dins dels límits legals i pressupostaris.
12. Exercir les facultats de tutela, alta inspecció i control del funcionament de les Cambres Oficials de la Propietat Urbana de la Comunitat Valenciana, i de l'adequació de les activitats d'aquestes al compliment de les seues finalitats i les relacions amb dites Cambres i el seu Consell General.
13. Aprovar els Plans d'Ordenació del litoral i Normes per a l'establiment dels serveis de temporada a les platges.
14. Formular, si convé, la proposta de resolució al Consell per a l'atorgament de la corresponent concessió administrativa, conforme amb allò disposat en la llei 55/1969, de 26 d'abril, de Ports Esportius.
15. Atorgar les concessions administratives per a les instal·lacions nàutiques en el domini públic marítim, d'acord amb l'establert en la Llei 28/1969, de 26 d'abril, sobre Costes.
16. Elevar al Consell o al Conseller d'Economia i Hisenda, segons escaiga, per a la seua resolució, les propostes d'incorporació de carreteres o trams d’aquestes de les xarxes provincials o municipals a la xarxa de carreteres de la Generalitat Valenciana i viceversa, així com les modificacions del règim jurídic dels béns immobles annexos a les carreteres de titularitat autonòmica.
17. Proposar al Consell o resoldre per si mateix, en el seu cas, tot el que siga pertinent per a l'adient exercici de les funcions en matèria de Col·legis Professionals, traspassades mitjançant el Reial Decret 2089/1983, de 29 de juny, i assignades per Decret de la Presidència de la Generalitat 107/1983, de 15 de setembre.
18. Imposar les sancions que s'escaiguen en les matèries regulades pel Reglament d'Activitats Molestes, Insalubres, Nocives i Perilloses.
19. Presidir els òrgans col·legiats integrats en la Conselleria.
I exercir totes les altres facultats que li atribuesquen les lleis, els reglaments, el Consell o el President de la Generalitat.
Secció segona
De les unitats que depenen directament del Conseller
Article vuit
1. Per a assistir al Conseller en l'elaboració i seguiment del programa d'activitats de la Conselleria, hi haurà un Consell de Direcció, presidit pel titular del Departament i integrat pel Secretari General, que ho serà també d'aquest òrgan, i els Directors Generals, a les reunions del qual assistiran els responsables de serveis i dependències que el Conseller estime convenient.
2. El Gabinet Assessor, és l'òrgan de suport i assistència immediata al Titular de la Conselleria, que depén directament del Conseller.
3. Així mateix dependrà del Conseller l'Organ Consultiu de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports integrat per persones de rellevant prestigi en l'àrea d'Urbanisme, Transports, Obres Públiques, Habitatge, Ordenació del Territori i Medi Ambient, nomenats pel titular del Departament i al qual assistiran en relació als assumptes i activitats que estime oportú sotmetre al seu parar.
4. El Gabinet d'Ordenació del Territori i Medi Ambient s'organitza com a Divisió, sota la directa dependència del Conseller. La seua estructura i funcions són les previstes en el Capítol VIII del present Reglament.
CAPITOL II
De la Secretaria General
Secció primera
De les funcions del Secretari General
Article nove
Corresponen al Secretari General amb caràcter general les funcions a què es refereix l'article 75 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre del Govern Valencià, i en particular:
1. Executar les ordres del Conseller i exercitar les funcions que aquest li delegue.
2. Informar sobre els assumptes que el Conseller haja de sotmetre al Consell o al President, així com totes les disposicions de caràcter general que puguen emanar de la Conselleria o afectar la seua estructura i funcionament.
3. Elaborar projectes o plans d'actuació i programes de necessitats i l'avantprojecte dels pressupostos de la Conselleria.
4. Prestar assitència tècnica al Conseller i Director Generals en tot el que es requeresca.
5. Assabentar el personal directiu de la Conselleria sobre la procedència legal i viabilitat econòmica dels seus programes d'actuacions i establir les vies necessàries per mantenir informats tots els centres directius sobre les activitats de la Conselleria.
6. Proposar normes generals sobre adquisició de material i quantes disposicions afecten el funcionament dels serveis.
7. Proposar la millora i perfeccionament dels serveis dels distints centres de la Conselleria, i preparar allò relatiu a la seua organització i mètode de treball, atenent principalment als seus costos i rendiment.
8. Dirigir i facilitar la formació d'estadístiques tocant a les matèries de competència del Consell, en tot el que efecte la Conselleria, en col·laboració amb l'Institut Nacional d'Estadística o altres organismes que es considere convenient.
9. Preparar compilacions de les disposicions vigents que afecten el Consell, proposar les refoses i revisions de textos legals que es consideren oportunes i cuidar de les publicacions tècniques, periòdiques o no, de la Conselleria.
10. Ostentar la direcció de tot el personal de la Conselleria, i la inspecció de tots els serveis d'aquesta, en cas d'inexistència de Subsecretari.
Il. El desenvolupament del programa de cartografia, sense perjudici que la unitat gestora d'aquest puga enquadrar-se orgànicament en una de les Direccions Generals de la Conselleria.
12. Qualssevol altres que li assignen les Lleis i Reglaments.
Secció segona
De les Unitats que integren la Secretaria General
Article deu
La Secretaria General, per al desenvolupament de les funcions referides, s'estructura en les següents unitats:
1. Secretaria General Administrativa.
2. Servei Jurídic.
3. Gabinet Tècnic.
4. Oficina de Supervisió de Projectes.
Article onze
1. A la Secretaria General Administrativa, amb el màxim rang administratiu, li corresponen les funcions pròpies de la gestió de tots els serveis generals de la Conselleria, i en especial les següents:
a) En matèria de personal, organitzar i gestionar les situacions i incidències de tot el personal de la Conselleria: selecció, plantilles, provisió de llocs de treball, destinacions, excedències, jubilacions i permisos, règim jurídic i disciplinari, anàlisi i proposta del sistema retributiu, tot això d'acord amb les disposicions vigents, i les relacions amb la Direcció General de la Funció Pública.
b) En matèria de règim interior, vetlar pel correcte funcionament del Registre General, organitzar i custodiar la documentació, arxiu i inventari de béns i materials, i la creació i difusió d'informació administrativa dintre de la Conselleria; ús, mobiliari i instal·lacions dels locals i dependències de la Conselleria ,i les incidències hi relacionades.
c) En matèria de contractació, la d'obres, serveis i subministraments, confecció de plecs de condicions, determinació de formes de contractació, coordinació i execució de la contractació, informes i propostes d'adjudicació i en general totes les funcions de gestió i tramitació d'expropiacions forçoses.
d) Preparar i realitzar la gestió pressupostària, gestió i seguiment d'inversions, tramitació dels ingressos i despeses ordinàries, i en general els corresponents a la Tresoreria.
e) Fiscalització i control de la legalitat pressupostària i eficàcia de la gestió; implantar, desplegar i mantenir la comptabilitat pressupostària; coordinació i control de comptes i memòria anual de la gestió econòmica. Tot això sense perjudici de la dependència funcional de la Conselleria d'Economia i Hisenda, tot i prestant la Secretaria General suport administratiu a la Intervenció Delegada i corresponent-li les relacions amb la Intervenció General.
f) La implantació i el bon funcionament de l'Oficina d'Informació, Iniciatives i Reclamacions de la Conselleria.
g) Redactar el projecte de memòria anual de la gestió de la Conselleria.
2. Per a la realització de totes aquestes funcions i sense perjudici del suport del Servei Jurídic i en el seu cas, del Gabinet Tècnic, la Secretaria General Administrativa s'estructura en els serveis i unitats següents:
-Servei de Gestió Administrativa.
-Serveis Econòmics.
-Servei de Contractació i Expropiacions.
-Servei d'Organització i Informàtica.
-Les Unitats d'Actuació Administrativa destacades en cada Direcció General o en els Serveis Territorials.
Article dotze
El Servei de Gestió Administrativa té al seu càrrec la tramitació dels assumptes generals de caràcter administratiu i, en especial, els que fan referència a les matèries de personal pròpies de la Conselleria, Registre General, informació i arxiu, publicacions i manteniment de les instal·lacions de la Conselleria. Impulsa i coordina les Unitats d'Actuació Administrativa destacades en cada Direcció General o en els Serveis Territorials.
Article tretze
Els Serveis Econòmics s'estructuren en dos grans blocs d'activitat (Gestió Econòmica i Intervenció Delegada) estretament relacionats i integrats en la mateixa unitat, al davant de la qual es posarà un responsable que coordinarà l'àrea. Les seues funcions són les següents:
1. En Gestió Econòmica, les funcions seran:
a) En matèria pressupostària, les d'elaboració de l'Avantprojecte de Pressupost de programes, expedients de modificació de crèdits, seguiment de programes, estadístiques pressupostàries i relacions amb la Direcció General de Pressupostos de la Conselleria d'Economia i Hisenda.
b) En matèria d'inversions, les d'establir criteris d'eficàcia econòmica en els projectes de despesa pública de la Conselleria, assenyalar prioritats en les inversions, seguiment de les obres en execució i dels convenis, tramitació de subvencions i transferències de capital, gestió d'inversions i d'ingressos patrimonials en general.
c) En matèria de despeses corrents, les de tramitació de les despeses ordinàries, subvencions i, en general, les corresponents a la Tresoreria.
2. En Intervenció Delegada, sense perjudici de la seua dependència funcional de la Conselleria d'Economia i Hisenda, i presentant-li la Secretaria General suport administratiu, es desenvoluparan les següents funcions:
a) En matèria fiscal, les de fiscalització de liquidacions, d'exaccions, de sancions i ingressos patrimonials, vetlant pel control de la legalitat pressupostària i eficàcia de la gestió. Així mateix en tot allò relatiu al pressupost de despeses en matèria relativa a personal, despeses corrents i d'inversió.
b) En matèria de comptabilitat les d'implantar, desenvolupar i mantenir la comptabilitat pressupostària general i per serveis, la de programes, analítica, patrimonial i d'ingressos.
c) En matèria de coordinació, control i comptes, les d'emissió d'informes i Memòria anual de la gestió econòmica, portar a cap els controls financers i d'eficàcia, així com d'auditoria. Finalment, relacions amb la Intervenció General.
Article catorze
Al Servei de Contractació i Expropiacions li correspon la gestió i tramitació dels expedients relatius a expropiació, adquisició de béns i efectes, contractació d'obres, serveis i subministraments. En especial li correspon la redacció dels plecs de condicions, la determinació de formes de contractació, coordinació i execució de la contractació, informes i propostes d'adjudicació, tramitació del pagament de les certificacions i totes les incidències que sorgesquen en les relacions contractuals. Tot això sense perjudici dels contractes que expressament estiguen reservats a la Conselleria d'Economia i Hisenda.
Article quinze
El Servei d'Organització i Informàtica de la Conselleria aplicarà criteris de racionalització i impulsarà els nous mètodes de treball així com l'aplicació de la nova tecnologia a aquests desenvolupant especialment les tècniques informàtiques amb les funcions següents:
a) En matèria d'Estudis i Organització, les de definició de l'organització de la Conselleria quant a estructura i mètodes, així com el manteniment d'aquesta, anàlisis de les tasques i processos administratius, i establiment dels nous circuits, confecció de manuals de funcions, i també elaborarà els anàlisis funcionals de les aplicacions, facilitarà l'assistència tècnica en aquestos temes de tots els departaments de la Conselleria.
b) En matèria de desenvolupament, les d'analitzar els processos administratius a mecanitzar, i la seua programació, el seguiment i control de projectes de desenvolupament extern, implantació d'aplicacions, manteniment d'aquestes, així mateix s'encarregarà de la formació dels usuaris i de l'assistència tècnica necessària.
c) En matèria de Coordinació i explotació, les de coordinar les diferents actuacions de les Direccions Generals en les seues respectives aplicacions i impulsar la posada en marxa de les que s'estimen oportunes; operació de l'ordinador i manteniment del sistema de seguretat de la informació; atendre les demandes dels usuaris.
Article setze
1. El Servei Jurídic tindrà les funcions de:
a) En matèria de legislació, les d'elaborar les disposicions de caràcter general i circulars que emanen de la Conselleria, l'emissió d'informes preceptius en els projectes de disposició de caràcter general que aquesta elabore, així com en aquells que provinents d'altres Conselleries hagen de ser sotmesos al Consell, l'emissió d'informes i dictàmens jurídics a la sol·licitud del Conseller o d'altres Organs de la Conselleria.
b) En matèria de recursos, les d'informar els recursos que s'interposen davant del Conseller o altres Organs de la Conselleria i elaboració de les propostes de resolució, en el seu cas.
c) En matèria de documentació i estudis jurídics, les d'elaborar compilacions de disposicions vigents i proposta de refosa i revisió de textos legals, seguiment de la legislació estatal, d'altres Comunitats Autònomes, de la Comunitat Econòmica Europea; en matèria d'actuacions judicials, en col·laboració amb el Gabinet Jurídic de la Presidència de la Generalitat, i sense perjudici de les atribucions que aquest Organ té atribuïdes, li corresponen les funcions de relacions amb els Tribunals, la tramitació dels expedients que es susciten amb motiu de les qüestions de competència i conflictes d'atribucions, així com la tramitació dels procediments relatius a la responsabilitat patrimonial de l'Administració i nul·litats del ple dret.
Article disset
El Gabinet Tècnic és un òrgan pluridisciplinari d'estudi i prestació d'assessorament i assitència tècnica als òrgans de la Conselleria, i en especial, al Conseller i al Secretari General.
Prestarà suport a l'Oficina de Supervisió de Projectes de la Conselleria. Tindrà cura de les publicacions tècniques, periòdiques o no, i de mantenir un centre de documentació bibliogràfica sobre aquelles matèries d'interès per a la Conselleria. En matèria d'informes i estudis tècnics, elaborarà en cada moment els que calga prestant suport al Conseller i Directors Generals.
Article divuit
1. A l'Oficina de Supervisió de Projectes li correspon en relació amb les obres a realitzar per la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports:
a) Examinar els avantprojectes i projectes d'obres de la seua competència, així com les modificacions d'aquestos, inclús en la seua comprovació aritmètica, tot recaptant les aclaracions, ampliacions de dades o estudis o rectificacions que considere oportunes i exigint l'esmena o esmenament per si mateixes els defectes observats.
b) Vigilar el compliment de les normes reguladores de la matèria fent complir especialment les prevencions contingudes en les normes sobre contractació administrativa, les instruccions tècniques que regesquen per a les distintes branques i, en general, totes les disposicions legals que siguen aplicables al cas.
c) Ordenar, regular i coordinar els criteris tècnics.
d) Totes les altres funcions que li encomanen les disposicions pròpies del Departament.
2. La competència territorial de l'Oficina de Supervisió de Projectes abastarà el territori de la Comunitat Autònoma Valenciana.
3. El Secretari General podrà destacar unitats de l'Oficina de Supervisió de Projectes en les Direccions Generals que ho precisen.
Article dinou
Per tal d'atendre els serveis generals de les Direccions Generals de la Conselleria, si fóra necessari, hom podria crear unitats destacades de la Secretaria General Administrativa en els Centres Directius esmentats, i d'igual manera en els òrgans territorials que ho precisen.
CAPITOL III
De les Direccions Generals
Article vint
1. Les Direccions Generals són els òrgans directius que sota la superior direcció del Conseller programen i executen la política de la Conselleria i exerceixen les seues competències en les matèries del seu Departament.
2. Són funcions dels Directors Generals:
-Disposar tot el que concerneix al règim intern dels serveis de la seua Direcció i resoldre els expedients respectius, mentre no siga facultat privativa del Conseller o Secretari General.
-Dirigir i gestionar els serveis i resoldre els assumptes que li assigne el Reglament Orgànic de la Conselleria o que el Conseller encomane a la seva incumbència.
-Vigilar, fiscalitzar i supervisar el funcionament de totes les dependències al seu càrrec.
-Proposar al Conseller la resolució que estime procedent en assumptes que siguen de la seua competència i la tramitació dels quals correspon a la Direcció General.
-Establir el règim intern de les Oficines que en depenen.
-Elevar anualment al Conseller un informe sobre el funcionament, cost i rendiment dels serveis al seu càrrec, proposant les modificacions que li assignen les Lleis, Reglaments o el Conseller.
-Resoldre per via administrativa els recursos interposats contra resolucions dels Serveis Territorials respectius.
-Qualssevol altres que li assignen les disposicions legals
CAPITOL IV
De la Direcció General d'Urbanisme
Secció primera
De les funcions de la Direcció General
Article vint-i-u
La Direcció General d'Urbanisme és l'òrgan directiu de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, que, sota la superior direcció del Conseller, programa i executa la política de la Conselleria i exerceix les seues competències en matèria d'urbanisme.
Són funcions de la Direcció General d'Urbanisme les següents:
1. Definició i programació de la política del sòl i ordenació urbana.
2. La supervisió, tutela i el foment de l'activitat urbanística en tot el territori de la Comunitat Valenciana.
3. La proposta d'elaboració dels Plans d'Urbanisme.
4. La redacció d'estudis, plans i projectes que se li encomanen per l'autoritat competent.
5. La cooperació amb entitats urbanístiques de l'Administració Central, Local, Institucional i Privades.
6. Aquelles que, en el futur, pogués encomanar-li el titular de la Conselleria, per delegació de les pròpies o per desenvolupament i complement de la normativa vigent.
Secció segona
De les Unitats que integren la Direcció General
Article vint-i-dos
La Direcció General d'Urbanisme, per al desenvolupament de les funcions que té atribuïdes, s'estructura en els següents serveis:
1. Servei de Planejament: s'encarregarà de la tramitació d'expedients a l'empar de la Llei del Sòl, dividit en les següents àrees:
a) A l'àrea jurídica li correspon la redacció de propostes de Llei, la recopilació de jurisprudència i ordenació de doctrina, en actuació integrada i coordinada amb el Servei Jurídic de la Conselleria.
b) A l'àrea d'Urbanisme li correspon informar expedients i recursos.
c) A l'àrea d'Inspecció li correspon assistir a les Meses de contractació de concursos públics per a la redacció de planejament subvencionat o no per la Conselleria, controlar la legalitat urbanística i la instrucció d'expedients disciplinaris.
2. Servei de Cooperació, amb les funcions d'assessorament municipal i seguiment dels plans subvencionats per la Conselleria, integrat per les següents àrees:
a) A l'àrea de Divulgació li correspon la redacció d'instruccions, circulars sobre directrius en matèria de planejament elaboració d'estudis per a actuacions en sol no urbanitzable i l'assessorament en matèries de la seua competència.
b) A l'àrea Administrativa li correspon l'elaboració del pressupost d'actuacions per tal de subvencionar el planejament de qualsevol rang legal, l'assignació de recursos als municipis o autors, l'expedició de certificacions de pagament amb ajustament a les partides pressupostàries, el control dels terminis d'execució i les propostes de transferències de fons.
c) A l'àrea de Projectes i Obres li correspon la recepció dels documents de planejament subvencionat en les seues distintes fases, l'elaboració d'informes i directrius sobre les distintes fases per a la seua incorporació a les successives, l'expedició de certificacions sobre contingut tècnic dels projectes per a la seua proposta de pagament, la coordinació amb equips de planejament i inspecció sobre la marxa dels treballs.
3. Servei de Suport Tècnic, al qual correspon la redacció de planejament, així com de normes complementàries i subsidiàries d'aquest, i els projectes tècnics.
CAPITOL V
De la Direcció General de Transports
Secció primera
De les funcions de la Direcció General
Article vint-i-tres
La Direcció General de Transports és l'òrgan directiu de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, que, sota la superior direcció del Conseller, programa i executa la política de la Conselleria i exerceix les seues competències en matèria de transports.
Són funcions de la Direcció General de Transports:
1. Elaboració de les propostes de planificació i coordinació intermodal de l'oferta de transport en l'àrea de la Comunitat Valenciana.
2. Gestió administrativa de l'ordenació i explotació dels serveis de transports en aplicació de la legislació vigent.
3. Inspecció dels serveis de transport i aplicació de les previsions legals en matèria sancionadora.
4. Elaboració dels plans d'inversions relatius a les actuacions que es proposen com a conseqüència de la planificació i coordinació del transport.
5. Exercir les accions necessàries per a l'adequació de la política de transports amb la de les distintes Administracions competents en la matèria.
6. Elaboració de programes i informes de tot el que concernesca a l'àrea de la seua competència.
7. Promoure la legislació necessària sobre les matèries de la seua competència.
8. Les que, en el futur, pogués encomanar-li el titular de la Conselleria, per delegació de les pròpies o per desenvolupament i complement de la normativa vigent.
Secció segona
De les unitats que integren la Direcció General
Article vint-i-quatre
La Direcció General de Transports, per al desenvolupament de les seues funcions, s'estructura en les següents unitats que tindran categoria de servei.
1. Servei de Transports per Carretera, al qual correspon l'informe i proposta de resolució, si escau, d'expedients que en l'àrea de transport mecànic per carretera excedesquen de les competències resolutives assignades a les Direccions Territorials. Així mateix se li assignen les funcions d'estudi i assessorament sobre les matèries de la seua competència en els aspectes normatiu o reglamentari, assistència al Director General en la coordinació de les polítiques de transport entre les distintes administracions i la coordinació administrativa de les Direccions de Transports.
2. Servei d'Inspecció, al qual correspon la impulsió, planificació i control de l'actuació inspectora de la Direcció General en relació amb la normativa vigent en matèria de transports.
Alhora coordinarà l'Inspecció de les Direccions Territorials de Transports que en dependran funcionalment.
3. Servei de Transport Ferroviari i Altres Modalitats, al qual corresponen les funcions de planificació, programació i execució de l'infrastructura i ordenació de l'explotació en relació amb els ferrocarrils i altres modalitats de transport distints del transport mecànic per carretera, competència de la Generalitat Valenciana. Exercirà la Secretaria General d'aquelles Comissions o Grups Permanents que es constituesquen en base a convenis o acords amb altres ens explotadors o gestionadors del transport la competència dels quals no corresponga a la Generalitat Valenciana. Elaborarà informes i estudis de la seua àrea.
4. Servei de Planificació, al qual correspon la redacció o direcció dels estudis i anàlisis sectorials, així com aquells encàrrecs de caràcter tècnic que se li encomanen en suport de la resta dels serveis de la Direcció General.
Recopilarà i arxivarà la documentació tècnica i estadística.
Formarà la biblioteca tècnica de la Direcció General.
CAPITOL VI
De la Direcció General d'Obres Públiques
Secció primera
De les funcions de la Direcció General
Article vint-i-cinc
1. La Direcció General d'Obres Públiques és l'òrgan directiu de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, que, sota la superior direcció del Conseller, programa i executa la política de la Conselleria i exerceix les seues competències en matèria de carreteres, obres hidràuliques, ports i costes.
2. Són funcions de la Direcció General d'Obres Públiques en matèria de Carreteres, Obres Hidràuliques i Ports i Costes:
a) L'elaboració de propostes de planificació en les matèries abans assenyalades.
b) La formulació dels distints programes d'inversió relatius a aquelles.
c) La gestió, supervisió i control de les obres incloses en els corresponents programes d'actuació.
d) La promoció d'estudis i normativa tècnica relacionats amb les matèries apuntades.
e) Administració i explotació dels ports propis de la Generalitat Valenciana.
f) Tramitació dels expedients d'autorització i concessions de ports i instal·lacions esportives, ordenació del litoral i de abacaments a la mar.
g) Administració i explotació de la xarxa de carreteres la titularitat de les quals correspon a la Generalitat Valenciana.
h) Les funcions que la Llei 51/1974, de 19 de desembre, de Carreteres, atribueix als òrgans de l'Administració de l'Estat en relació amb les carreteres provincials i locals.
i) Tramitació de les actuacions en relació amb la cooperació municipal en matèria d'infrastructura hidràulica.
j) Les que, en el futur, pogués encomanar-li el titular de la Conselleria, per delegació de les pròpies o per desenvolupament i complement de la normativa vigent.
3. A més a més de les establertes en l'apartat anterior, són funcions de la Direcció General d'Obres Públiques en matèria de ports, la gestió dels transferits a la Generalitat Valenciana en virtut del Reial Decret 3059/1982, de 24 de juliol i no subjectes a concessió.
El règim financer dels no subjectes a concessió serà l'establert per la Llei 1/1966, de 28 de gener, sobre règim financer dels ports espanyols.
En aquesta matèria correspon al Director General d'Obres Públiques:
-L'administració i explotació dels ports propis de la Generalitat Valenciana.
-Estudiar i proposar la fixació i revisió de tarifes i cànons per a la seua aprovació.
-L'atorgament de les concessions o autoritzacions administratives subjectes o no a cànon per a l'ocupació de superfícies de domini públic en els ports, per a l'utilització de les instal·lacions, la prestació de serveis públics o per a l'exercici d'activitats comercials o industrials en les zones esmentades. Igualment proposarà les concessions de ports esportius.
-Proposar l'aprovació dels plans d'obres i les instal·lacions i ampliació d'aquestes.
-Reglamentar l'atracada i desatracada, càrrega i descàrrega, dipòsit i transports de mercaderies i la circulació de persones i vehicles.
-Proposar les plantilles i necessitats de personal.
La Direcció General d'Obres Públiques, en relació amb els ports que en depenguen, elaborarà i proporcionarà a l'Administració de l'Estat les dades estadístiques corresponents als que constituesquen el contingut de les Memòries que dels ports de l'Administració de l'Estat confeccionen anualment.
L'actuació de la Direcció General d'Obres Públiques es portarà a cap sense perjudici de la competència:
-que correspon a les autoritats de Marina d'acord amb allò establert en la legislació vigent;
-que és pròpia dels Ens Locals.
4. Igualment correspon a la Direcció General d'Obres Públiques:
a) Autoritzar les obres i instal·lacions d'abocament en les aigües del litoral valencià.
b) Aprovar el plans municipals anuals d'explotació de platges mitjantçant instal·lacions de temporada.
c) Formular al Conseller les propostes d'aprovació dels plans d'ordenació del litoral i les Normes per a l'establiment dels serveis de temporada a les platges.
d) Atorgar les corres ponents autoritzacions i llicències per a aquelles actuacions que afecten les zones de domini públic, de servitud i d'afecció de les carreteres la titularitat de les quals correspon a la Generalitat Valenciana, d'acord amb allò establert en la Llei 51/1974, de 19 de desembre, de Carreteres.
Secció segona
De les unitats que integren la Direcció General
Article vint-i-sis
La Direcció General d'Obres Públiques per al desenvolupament de les seues funcions s'estructura en les següents unitats:
-Divisió de Ports i Costes.
-Divisió de Carreteres.
-Divisió de Recursos Hidràulics.
-Servei de Suport Tècnic
-Unitat d'Actuació Administrativa.
Article vint-i-set
1. Les Divisions de Ports i Costes, de Carreteres i Recursos Hidràulics són unitats intermèdies entre el Director General i els diferents serveis de la Direcció General i exerceixen cadascuna les funcions encomanades en les matèries respectives pels corresponents Decrets de traspassos.
2. Al capdamunt de cadascuna de dites unitats es troba un Cap de Divisió. Els Caps de Divisió, amb dependència orgànica del Director General, coordinaran i desenvoluparan les funcions pròpies de la Divisió i les que hi pugués delegar el Director General.
Les dites Direccions de Divisió tindran caràcter de Direcció de Servei amb un nivell superior al que correspon a aquestos.
3. En concret correspon a les distintes Divisions en l’àmbit de les seus funcions:
a) L'execució, gestió i control dels distints plans i programes d'actuació.
b) La formulació de propostes de programació i execució de projectes, obres i contractes en relació amb els plans i programes aprovats.
c) L'aprovació tècnica de projectes i de certificacions de contractes i obres.
d) La direcció i inspecció de les obres derivades dels respectius programes inversors.
Article vint-i-vuit
La Divisió de Ports i Costes consta dels següents serveis:
1. Servei de Ports: li correspon la coordinació de les funcions i serveis efectes als ports de titularitat directa de la Generalitat Valenciana, i en concret: la supervisió directa de l'explotació i gestió d'aquestos, així com de les obres executades en l’àmbit de dits ports; la formulació de propostes de resolució d'autoritzacions i concessions i confecció d'estadístiques. L'ordenació de les zones portuàries i les seues futures ampliacions. En matèria de ports i instal·lacions esportives, instruirà, tramitarà, informarà i formularà les propostes de resolució dels expedients d'autorització i concessió, així com la vigilància del compliment dels termes de les Lleis i concessions, tot això d'acord amb els plans i programes establerts per a les matèries esmentades.
2. Servei de Costes: li correspon la formulació i tramitació dels plans d'Ordenació del Litoral i els Plans d'Us de Temporada; els informes del planejament quan afecten el litoral; els informes preceptius en matèries reservades a l'Administració Central de l'Estat; els estudis, informes i la vigilància dels efectes de les obres en el litoral amb finalitat de defensa de les costes; tramitació i informe en matèria d'autorització d'abocaments; vigilància i inspecció del compliment de les condicions de l'autorització; control del grau de contaminació litoral i proposta de mesures correctores; redacció de la Normativa Tècnica d'aplicació a la defensa de costes i sanejament del litoral.
Article vint-i-nou
La Divisió de Carreteres consta dels següents serveis:
1. Servei de Planificació i Explotació: li corresponen els treballs de formulació del Pla de Carreteres i el seu seguiment, així com els plans específics necessaris i la coordinació amb el planejament urbà. Elaboració d'estudis i propostes relatives a la seguretat vial i gestió de l'explotació de les carreteres: formulació de propostes d'autorització, permissos i llicències en relació amb allò establert en les normes vigents. Realització d'aforaments.
2. Servei de Projectes: li correspon l'execució i la gestió dels projectes que, d'acord amb els plans corresponents, li siguen encomanats pel Cap de la Divisió.
3. Servei de Construcció i Conservació: és l'encarregat de la gestió i el control de les obres i actuacions tant realitzades per contracta, com d'aquelles executades amb mitjans propis.
Conservació i manteniment de la xarxa de carreteres i les seues instal·lacions annexes.
Article trenta
La Divisió de Recursos Hidràulics consta dels següents serveis:
1. Servei de Planificació: li correspon la formulació de plans i estudis hidrològics i elaboració d'informes; la gestió i programació tècnica dels distints plans.
2. Servei de Cooperació: és l'encarregat de gestionar la programació de les actuacions en matèria d'infrastructura hidràulica urbana en col·laboració amb l'Administració Local.
3. Servei de Projectes i Obres: li correspon la formulació, supervisió i gestió dels estudis tècnics i projectes relatius als programes d’actuació . Així mateix, realitzarà la direcció o supervisió facultativa de les obres corresponents.
Article trenta-u
1. Al Servei de Suport Tècnic corresponen les funcions de suport i assessorament tècnics del Director General i de totes les altres unitats del Centre Directiu.
2 En particular corresponen a aquest Servei les següents funcions:
a) El seguiment i control tècnic dels plans i programes d'actuació.
b) Avaluació tècnica i supervisió dels plans i projectes de la Direcció General, actuant com a unitat destacada de l'Oficina de Supervisió de Projectes de la Conselleria.
c) Control de qualitat de les obres executades per la direcció general.
d) el suport tècnic a les altres unitats de la Direcció General, i en particular, en matèria de documentació tècnica, cartografia, fotogrametria, càlcul, delineació i edició d'estudis, plans i projectes.
Article trenta-dos
La Unitat d’Actuació Administrativa que, com a unitat destacada de la Secretaria General Administrativa, atendrà els serveis generals del Centre Directiu.
CAPITOL VII
De la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge
Secció primera
De les funcions de la Direcció General
Article trenta-tres
1. La Direcció General d'Arquitectura i Habitatge és l'òrgan directiu de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports que, sota la superior direccció del Conseller, programa i executa la política de la Conselleria i exerceix les seues competències en matèria de Patrimoni arquitectònic i residencial i control de qualitat de l'edificació.
2. Són funcions de la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge:
a) Planificació, programació i seguiment de les actuacions en matèria de patrimoni residencial i urbà.
b) Programació, preparació d'actuacions, aprovació de projectes i modificacions, gestió, seguiment i control de la construcció de vivendes de promoció pública i patrimoni residencial.
c) Seguiment, control i qualificació d'habitatges de protecció oficial de promoció privada.
d) Pro moure la constitució i participació en Societats d’àmbit autonòmic per a la promoció d'habitatges de protecció oficial.
e) Seguiment i control de la construcció d'habitatges de promoció privada.
f) Programació, preparació d'actuacions, seguiment i control de la rehabilitació d'habitatges i dotacions de promoció pública, d'immobles de propietat pública i d'equipaments comunitaris, àrees urbanes i rurals i conjunts urbans de valor singular per a la Comunitat, sense perjudici de les competències atribuïdes a altres Conselleries.
g) Seguiment, control i qualificació de la rehabilitació d'habitatges i dotacions de promoció privada.
h) Redacció de legislació i normativa de disseny i qualitat en matèria d'edificació residencial i en general en aquelles matèries de la seua competència.
i) Conservació i administració del patrimoni residencial i urbà de promoció pública.
j) Programació de les actuacions del control de qualitat de l'edificació i la seua execució, així com de la tramitació i resolució d'expedients administratius derivats de la seva infracció.
k) Foment, millora i protecció del medi rural.
l) Promoció de la qualitat de l'edificació.
l’) El seguiment i la proposta de resolució en l'exercici de la tutela, alta inspecció i control del funcionament de les Cambres Oficials de la Propietat Urbana de la Comunitat Valenciana, i de l'adequació de les activitats d'aquestes al compliment de les seus finalitats.
m) Les atribuïdes per la legislació vigent en matèria d'habitatges de protecció oficial a l'Institut Nacional d'Habitatge i a l'Institut per a la Promoció Públic d'Habitatges, així com les que, en el futur, pogués encomanar-li el titular de la Conselleria, per delegació de les pròpies o per desenvolupament i complement de la normativa vigent.
Article trenta-quatre
1. La Direcció General d'Arquitectura i Habitatge, per al desplegament de les seues funcions, s'estructura en les següents unitats:
-Divisió de Promoció Pública.
-Divisió de Promoció Privada.
-Divisió de Normativa Tècnica i Control de Qualitat.
-Unitat d'Actuació Administrativa.
-Unitat destacada del Servei Jurídic.
2. Al capdamunt de cadascuna de les Divisions es troba un Cap de Divisió, que amb dependència orgànica del Director General, coordinarà i desenvoluparà les funcions pròpies de la Divisió i les que pogués delegar-li el Director General.
Les esmentades Direccions de Divisió tindran caràcter de Direcció de Servei amb un nivell superior al que correspon a aquestos.
Article trenta-cinc
A la Divisió de Promoció Pública li correspon desenvolupar la programació de tot tipus d'obres d'urbanització, edificació patrimonial i habitatges, i la conservació, manteniment i rehabilitació d'aquestes. Estarà integrada pels següents Serveis:
-Servei de Projectes i Obres, al qual correspon la preparació d'actuacions, redacció, supervisió i aprovació dels projectes i els seues modificacions i el seguiment i control de l'execució d’obres, que actuarà com a unitat destacada de l'Oficina de Supervisió de Projectes de la Conselleria.
-Servei d'Administració i Conservació, al qual correspon la preparació d'actuacions, valoració, compra i expropiació de terrenys, administració i venda d'aquestos, conservació, reparació, venda, lloguer i cessió d'immobles.
Article trenta-sis
A la Divisió de Promoció Privada correspon la supervisió, aprovació i qualificació de projectes de promoció privada, el foment i protecció del medi rural i les rehabilitacions d'immobles de promoció privada, així com la gestió financera, subvencions personals, subsidiacions d'interés, actuacions en matèria de fiscalia i totes aquelles matèries relatives a la promoció privada acollides als diferents règims de Protecció Oficial. Estarà integrada pels següents Serveis:
-Servei de Seguiment, al qual correspon l'establiment de criteris generals i la coordinació de les actuacions desenvolupades pels Serveis Territorials de la Conselleria en matèria de qualificacions provisionals i definitives, certificats de rehabilitació, recursos, fiances i d'altres actuacions, competència de la Conselleria en aquestes matèries.
-Servei de Finançament, al qual corres pon l'establiment de criteris generals i la coordinació de les actuacions desenvolupades pels Serveis Territorials de la Conselleria en matèria financera, subsidiació d'interés, subvencions personals, mesures de protecció al medi rural i d'altres actuacions competència de la Conselleria en aquestes matèries.
Article trenta-set
A la Divisió de Normativa Tècnica i Control de Qualitat correspon la programació i l'elaboració de normativa d'habitabilitat, disseny i qualitat en l'edificació, així com la inspecció del compliment de la normativa estatal i autonòmica, tant en els projectes com en l'execució de les obres, mitjançant la programació de les actuacions de control de qualitat.
Igualment li correspon, en concurrència amb l'Administració de l'Estat, l'homologació de laboratoris, elaboració de models de funcionament dels òrgans i organitzacions de control de qualitat i definició del nivell d'inspecció; programació i inspecció d'estudis i formació d'especialistes en matèria d'edificacions en coordinació amb organismes i entitats relacionats amb aquesta matèria en l’àmbit de la Comunitat autònoma Està integrada pels següents serveis:
-Servei de Normativa Tècnica, al qual correspon la redacció i seguiment de les Normes de disseny, qualitat i habitabilitat aplicables a l'edificació en general i als edificis residencials en particular.
-Servei de Q'ualitat d'Edificació al qual correspon la coordinació de les actuacions de control de qualitat d'obres de qualificació i del seguiment d'aquestes. El seguiment de les inspeccions per a l'homologació de laboratoris de control de qualitat i la realització d'estudis de suport per a la redacció de normativa d'assaigs i programes d'investigació aplicada de materials i processos.
Article trenta-vuit
La Unitat d'Actuació Administrativa que, com a unitat destacada de la Secretaria General Administrativa, atendrà els serveis generals del Centre Directiu.
Article trenta-nou
La unitat destacada del Servei Jurídic de la Secretaria General és òrgan de suport i assessorament tècnico-jurídic al Director General i a les unitats i Serveis Territorials que en depenen.
En particular, correspon a aquesta unitat el suport de les actuacions del Director General en l'exercici de les funcions que li són atribuïdes en matèria de Cambres de la Propietat Urbana
Article quaranta
1. Els Patronats Provincials per a la Millora de l'Habitatge Rural d'Alacant, Castelló i València, denominats actualment Patronats Provincials per a la millora del Medi Rural s'adscriuen a la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge, i estaran regits per una única Junta Rectora composta pels següents membres:
President: El Conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports o persona en qui delegue.
Vocals:
-Un representant amb rang almenys de Director General de les Conselleries d'Agricultura i Pesca, Sanitat i Consum, i Cultura, Educació i Ciència.
-El Director General d'Administració Local de la Conselleria d'Administració Pública.
-Un Diputat de cadascuna de les tres Diputacions de la Comunitat Valenciana.
-El Director General d'Arquitectura i Habitatge de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, que n'ostentarà la presidència en cas de no assistència del Conseller sense haver delegat expressament dita presidència.
-El Cap del Servei de Seguiment de la Direcció de Promoció Privada de la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge.
-Els Caps dels Serveis Territorials d'Arquitectura i Vivenda de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports d'Alacant, Castelló i València, que actuaran amb veu però sense vot. Un d'ells actuarà com a Secretari, a proposta del Conseller.
2. En les sessions de la Junta Rectora podran tractar-se indistintament assumptes relatius a qualssevol dels Patronats.
Article quaranta-u
1. Les funcions de les unitats administratives dels Patronatos seran exercides sota la dependència del Cap dels Serveis Territorials de la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge.
2. Els informes a què es refereixen els articles 8.1 i 12.2 i 3 del Reial Decret 2683/1980, de 21 de novembre, seran emesos pels òrgans competents de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports.
CAPITOL VIII
El Gabinet d'Ordenació del Territori i Medi Ambient
. Secció primera
Article quaranta-dos
1. El Gabinet d'Ordenació del Territori i Medi Ambient és l'òrgan de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports que, sota la superior direcció del Conseller programa i executa la política de la Conselleria i exerceix les seues competències en matèries d'ordenació del territori, medi ambient i activitats molestes, insalubres, nocives i perilloses.
2. Són funcions del Gabinet:
a) Proposar les actuacions a realitzar per la Conselleria en matèria d'ordenació del territori i medi ambient, la seua execució i seguiment.
b) Realitzar els estudis i investigacions d’àmbit local o autonòmic en matèries d'ordenació del territori i medi ambient, necessaris per a disposar d'un pla d'actuació en l’àmbit territorial de la Comunitat Autònoma.
c) L'exercici de les competències transferides en matèria d'activitats qualificades.
d) En coordinació amb l'Administració Central de l'Estat:
-La formulació i direcció de la política ambiental en els respectius àmbits de la seua competència.
-L'elaboració i coordinació dels estudis i informes relatius a la definició de la política general d'ordenació del territori, actuació territorial i medi ambient.
-La col·laboració en la formació d'experts en les matèries referides, així com l'organització de seminaris i cursos.
-Campanyes de conscienciació cívico-ambiental.
e) Tramitar i resoldre els expedients de concessió de beneficis prevists en matèria mèdio-ambiental en la legislació vigent.
f) Les que pogués encomanar-li el titular de la Conselleria.
Secció segona
Del Director del Gabinet
Article quaranta-tres
Són funcions del Director del Gabinet d'Ordenació del Territori i Medi Ambient realitzar, sota la directa dependència del Conseller, les que aquest li encomane i en particular, gestionar la cooperació i relacions amb els òrgans i entitats de l'Administració Central, Autonòmica i Local en aquelles actuacions que incidesquen en les activitats qualificades, l'ordenació del territori i el medi ambient que el Gabinet té assignades.
Elevar les propostes tècniques i econòmiques així com les normes i projectes legislatius en relació amb les funcions encomanades.
Com a Cap de Divisió, dirigirà i coordinarà els Serveis en ella integrats, i exercitarà les funcions que pogués delegar-li el Conseller.
Secció tercera
De les unitats que integren el Gabinet
Article quaranta-quatre
1. El Gabinet d'Ordenació del Territori i Medi Ambient per al desenvolupament de les funcions que té atribuïdes, s’estructura en els següents serveis:
-Servei de Medi Ambient, al qual correspon en aquesta matèria:
a) La recopilació d'estudis i normes.
b) L'elaboració d'informes, propostes i seguiment dels plans de la Conselleria.
c) Propostes de normativa o legislació així com d'adaptació de l'existent.
d) Assessorament i informació a Ajuntaments en matèria jurídica i tècnica en relació amb el medi ambient, en col·laboració amb el Servei Jurídic i el Gabinet Tècnic de la Conselleria, en el seu cas.
e) Elaboració de pressupostos, propostes de eontractació, plecs de condicions, seguiment i recepció d'estudis efectuats per la Conselleria.
f) Tramitació i propostes de resolució d'expedients de concessió de beneficis en matèria de medi ambient prevists en la legislació vigent.
g) Coordinació amb altres organismes públics i privats així com la informació, tramitació i gestió dels convenis establits per la Conselleria.
-Servei d'Ordenació del Territori, al qual correspon en relació amb aquesta matèria:
a) La recopilació d'estudis i normes.
b) L'elaboració d'informes, proposta i seguiment dels plans de la Conselleria.
c) Elaboració de propostes de contractació, plecs de condicions, seguiment i recepció dels estudis, efectuats per la Conselleria.
d) Establiment de les bases per a l'aplicació a la Comunitat Valenciana de les noves tecnologies i coneixements desenvolupats en matèria de teledetecció.
e) Programació i disseny d'un esquema integrat d'estudis i àrees d'investigació complementàries que servesquen com a base per al disseny i la definició de polítiques i plans d'ordenació territorial.
f) Creació d'un sistema d'informació territorial que permeta l'emmagatzematge sistemàtic de forma mecanitzada. Banc de Dades.
g) Realització d'informes de reconeixement territorial.
h) Proposta de normativa i mesures d'actuació legislativa.
i) Coordinació amb altres organismes públics i privats així com la informació, tramitació i gestió dels convenis subscrits per la Conselleria.
-Servei d'Activitats Qualificades, al qual correspon la instrucció i tramitació dels expedients de les activitats subjectes a qualificació; la inspecció, vigilància, requeriment als Alcaldes i propostes de sanció que corresponen a l'exercici de les competències en matèria d'activitats molestes, insalubres, nocives i perilloses.
2. La unitat gestora del programa de cartografia s'integra funcionalment en el Servei d'Ordenació del Territori, sense perjudici de la seua dependència orgànica de la Secretaria General.
Article quaranta-cinc
Les Comissions Provincials de Qualificació d'Activitats d'Alacant, Castelló i València s'adscriuen al Gabinet d'Ordenació del Territori i Medi Ambient i tenen la composició següent:
President: El Conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, qui podrà delegar en el Secretari General o u dels Directors Generals de la Conselleria.
Vice-president: el Director del Gabinet d'Ordenació del Territori i Medi Ambient, qui podrà delegar en el Cap del Servei d'Activitats Qualificades.
Vocals:
-Un Director General o, en representació seua, un funcionari amb categoria orgànica de Cap de Servei de cadascuna de les següents Conselleries: Sanitat i Consum, Treball i Seguretat Social, Indústria, Comerç i Turisme, Agricultura i Pesca i Administració Pública.
-Un Diputat en representació de la Diputació Provincial.
-L'Alcalde-President de l'Ajuntament de la capital de la Província, i
-Tres Alcaldes-Presidents d'Ajuntaments de la Província designats pel President de la Comissió.
-Secretari: el Cap del Servei d'Activitats de Qualificades de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports o, per expressa designació del President, un funcionari del Servei esmentat.
-Ponents. Aetuaran com a Ponents de cada Comissió Provincial de Qualificació d’Activitats, que a aquestos efectes tindran la condició de Vocals amb veu però sense vot, els següents:
-Un Tècnic Superior designat per la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme.
-Un Tècnic Superior designat per la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports.
-Un Metge i un Veterinari designats per la Conselleria de Sanitat i Consum.
-Un Tècnic Superior de Seguretat i Higiene en el Treball designat per la Conselleria de Treball i Seguretat Social.
A més a més el President pot designar com a Ponents les persones que hagen de dictaminar els projectes rebuts entre els qui, a aquestos efectes, li siguen proposats, a requeriment seu, per les Conselleries i altres Organismes que tinguen relació més directa amb l'activitat de què es tracte, o per raó de les circumstàncies que puguen derivar-se'n.
Article quaranta-sis
Corresponen a les Comissions Provincials de Qualificació d'Activitats les competències que el Reglament d'Activitats Molestes, Insalubres, Nocives i Perilloses, aprovat per Decret 2414/1961, de 30 de novembre, atribueix a l'Administració de l'Estat, pel que fa a:
-Qualificació i emissió d'informes en els expedients d'activitats molestes, insalubres, nocives i perilloses.
-Informar les Ordenances i Reglaments Municipals en allò que es refereix a activitats molestes, insalubres, nocives i perilloses.
-Proposar als Alcaldes les mesures que estimen pertinents en aquells casos en què, sense que existesca petició de part interessada, consideren oportuna la implantació de determinades mesures correctores en activitats exercides en els respectius termes municipals.
CAPITOL IX
Dels Serveis Territorials
Article quaranta-set
1. Els Serveis Territorials són l'expressió organitzativa del principi de desconcentració que regeix en l'activitat de la Conselleria i té competències només sobre el seu àmbit territorial, existint en l'actualitat els Serveis Territorials d'Urbanisme, Transports, Obres Públiques i Arquitectura i Habitatge en València, Alacant i Castelló.
2. Al front del conjunt dels Serveis Territorials existents en cada província, podrà nomenar-se en cada cas un Director Territorial que serà lliurement designat pel Conseller, amb dependència orgànica i funcional directa del Secretari General. Les funcions del Director Territorial seran aquelles que li deleguen els òrgans corresponents.
3. Els Serveis Territorials, integrats dins de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, tindran al seu càrrec la gestió, el desenvolupament, l'assessorament i el control de les matèries transferides dins de l’àmbit de les seues respectives províncies. Al front de cada servei territorial de les Direccions Generals esmentades existirà un Cap de Servei, que orgànicament dependrà del Director corresponent i funcionalment del Director Territorial, en el seu cas.
Article quaranta-vuit
Els Serveis Territorials d'Obres Públiques estan constituïts pels Serveis Territorials de Carreteres d'Alacant, Castelló i València, i pels Grups de Ports de Nord i Sud ubicats aquestos últims a Castelló i Alacant respectivament.
1. Corresponen als Serveis Territorials de Carreteres les funcions que hi delegue el Secretari General o el Director General d'Obres Públiques, i en concret, en l’àmbit territorial de les seues respectives províncies:
a) -La gestió i control dels projectes i obres que li encomane el Cap de Divisió de Carreteres.
b) La conservació i vigilància de la xarxa de carreteres autonòmiques i instal·lacions annexes a aquestes.
c) La gestió del parc de maquinària i de vehicles, tallers, laboratoris i altres instal·lacions.
d) La formulació de propostes d'autoritzacions i llicències per a aquelles actuacions que afecten les zones de domini públic, de servitud i d'afecció de les carreteres i la resolució de la qual siga competència del Director General, així com la resolució de les que expressament delegue aquest.
2. Els Grups de Ports Nord i Sud actuaran sota la dependència funcional de la Divisió de Ports i Costes, i a ells corresponen les funcions que expressament els delegue en matèria de gestió, projectes i obres i explotació dels ports de la Generalitat. L’estructura actual dels Grups de Ports és la següent:
-Grup de Ports del Nord que comprén els ports de Benicarló, Peníscola, Borriana i Cullera.
-Grup de Port del sud que comprén els ports de Dénia, Xàbia, Calp, Altea, Benidorm, la Vila Joiosa i Santa Pola.
3. Al front de cadascun d'ells existirà un Enginyer Director que actuarà sota les directrius que impartesca la Direcció General d'Obres Públiques.
Article quaranta-nou
1. Correspone als Enginyers Directors dels Grups de Ports:
a) La direcció i gerència del respectiu Grup, amb la planificació, ordenació, conservació i explotació portuària.
b) Organitzar els seus Serveis respectius i atribuir funcions i deures a les distintes unitats administratives del seu Grup.
c) Establir la distribució de zones per als diferents serveis sobre els molls i resoldre les qüestions que es promouen pel seu ús en el Grup respectiu.
d) Exercir les facultats de policia que siguen necessàries per al compliment de les seues finalitats, proposar a la Direcció General d'Obres Públiques sancions dintre dels límits establerts i requerir l'auxili de l'autoritat jurisdiccional competent en el Grup respectiu.
e) Liquidar i exigir l'import dels corresponents cànons i serveis en la forma que reglamentàriament es determine.
f) La redacció de projectes i la direcció de les obres que li encomane el Cap de la Divisió així com les certificacions i la seua tramitació, les revisions de preus i les liquidacions.
g) La tramitació dels expedients de les autoritzacions i concessions administratives sotmeses a resolució del Director General d'Obres Públiques o del Conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports.
h) La confecció d'estadístiques referents al tràfic i a la recaptació.
i) L'emissió d'informes tècnics en relació amb els Grups portuàris respectius.
j) L'ordenació, dintre de les seues respectives competències, de tot allò referent als ingressos, pagaments i rendiments de comptes en cada exercici econòmic.
2. La Direcció General d'Obres Públiques podrà acordar, en casos de malaltia, absència o vacant d'un dels Enginyers Caps, que les funcions esmentades en el paràgraf anterior siguen realitzades acumulativament per altre Enginyer Cap o per un Enginyer de la Conselleria.
Article cinquanta
Les antigues Seccions d'Arquitectura i Habitatge i serveis de l'Institut per a la Promoció Pública de l'Habitatge i de l'Institut de Tecnologia de les Obres Públiques i l’Edificació, existentes a les Províncies d'Alacant, Castelló i València, constitueixen els Serveis Territorials d’Arquitectura i Habitatge de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports.
Els Serveis Territorials tindran al seu càrrec la gestió, el desplegament, l'assessorament i el seguiment de les matèries tranferides pel Reial Decret 1720/1984, de 18 de juliol, dintre de l’àmbit de les seues respectives províncies.
Article cinquanta-u
1. Es desconcentren en els Serveis Territorials d'Arquitectura i Habitatge les facultats de tramitació i proposta de resolució de les funcions i competències en matèria de patrimoni arquitectònic, control de qualitat de l'edificació i habitatge, transferides pel Reial Decret 1720/1984, de 18 de juliol, i que s'assignaren a la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports per Decret del President de la Generalitat 25/1984 de 5 de novembre. S'atribueixen als Caps dels Serveis Territorials facultats de resolució respecte de les següents matèries:
a) Qualificació provisional i definitiva d'habitatges de protecció oficial de promoció privada.
b) Qualificació provisional d'habitatges de protecció oficial de promoció pública.
c) Certificat de rehabilitació lliure i qualificació provisional i definitiva d'obres de rehabilitació protegida.
d) Desqualificació d'habitatges de protecció oficial i d'obres de rehabilitació.
e) Modificació de qualificacions definitives.
f) Supervisió i aprovació de projectes de construcció d'habitatges de protecció oficial de promoció pública.
g) Aprovació de reformats de projectes d'habitatges de protecció oficial de promoció privada.
h) Autorització per a realitzar obres de modificació, reforma i millora d'habitatges de protecció oficial de promoció privada.
i) Concessió de prorroga del termini d'execució de les obres de construcció d'habitatges de protecció oficial de promoció privada.
j) Autoritzacions per a percebre quantitats a compte.
k) Resolucions sobre cèdules d'habitabilitat.
l) Resolució sobre habitabilitat dels habitatges lliures.
l’) Canvis de titularitat i de la destinació dels habitatges de protecció oficial de promoció privada.
m) Incació i resolució d'expedients sancionadors en matèria d'habitatge, amb les facultats d’imposició de sancions econòmiques dintre dels límits imposats per la legislació vigent.
n) Resolucions per avançar el pagament de la part del preu formada dels habitatges subvencionats i autoritzar la venda dels habitatges subvencionats i grup I.
2. Així mateix s'atribueixen als Caps dels Serveis Territorials les altres facultats de resolució detentades amb anterioritat a la publicació del Reial Decreto 1720/1984, de 18 de juliol, pels respectius Directors Provincials del Ministeri d'Obres Públiques i Urbanisme.
3. Les facultats exposades anteriorment s'atribueixen en els mateixos termes que eren detentades pels susdits Directors Provincials amb anterioritat a la publicació del citat Reial Decret de traspàs de funcions i serveis.
Les competències atribuïdes segons el que antecedeix podran ser objecte en qualsevol moment d'avocació per al coneixement i resolució pel Director General d'Arquitectura i Habitatge.
4. Els Serveis Territorials mantindran provisionalment la seua actual estuctura orgànica i funcional mentre aquesta no es modifique en virtut d'allò previngut en el present Reglament.
Article cinquanta-dos
S'autoritza el Conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports per a l'adscripció als expressats Serveis Territorials d'Arquitectura i Habitatge de les competències transferides a la Comunitat Valenciana i que, havent-se assignat a la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, competan a la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge.
DTSPOSICIO DEROGATORIA
Queden derogades quantes altres normes d'igual o inferior rang s'oposen a allò establert en el Present Decret, i en especial:
-El Decret 37/1984, de 2 d'abril, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports.
-El Decret 92/1985, de 25 de juny, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel que es regula l'exercici de competències en matèria de ports.
-El Decret 145/1983, de 21 de novembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es determina la composició dels Patronats Provincials per a la Millora de la Medi Rural de la Generalitat Valenciana.
-L’apartat c) de l'article segon del Decret 117/1985, de 23 d'agost, del Consell de la Generalitat Valenciana, sobre adaptació dels òrgans col·legiats a la nova estructura i distribució competencial del Consell.
-Els articles 25, lletres a) i b), 26, 28 i 29 del Decret 36/1985, de 2 d'abril, del Consell de la Generalitat Valenciana, que aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Governació.
-El Decret 131/1985, de 6 de setembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, de modificació parcial del Capítol VIII del Decret 36/1984, de 2 d'abril, del Consell de la Generalitat Valenciana abans citat.
-El Decret 129/1984, de 26 de novembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es desconcentren funcions en matèria de patrimoni arquitectònic, control de qualitat de l'edificació i habitatge en els Serveis Territorials d'Arquitectura i Habitatge de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports.
-El Decret 185/1985, de 23 de novembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, que modifica el Decret del Consell 117/1985, de 23 d'agost, sobre adaptació dels òrgans col·legiats a la nova estructura i distribució competencial del Consell.
-L'Ordre de 8 de novembre de 1985, de la Conselleria d’Obres Públiques, Urbanisme i Transports, de 8 de novembre de 1985, per la qual es va establir l'Oficina de Supervisió de Projectes de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
La determinació de nivells corresponents als distints òrgans es realitzarà mitjançant les corresponents plantilles orgàniques.
Segona
El Conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports dictarà les disposicions necessàries per al desenvolupament d'allò establert en el present Decret, previ informe de les Conselleries d'Economia i Hisenda i Administració Pública.
Tercera
El present Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana
València, a 13 de gener de 1986.
El President de la Generalitat,
JOAN LERMA I BLASCO
Ell Conseller d’Obres Públiques,
Urbanisme i Transports,
RAFAEL BLASCO I CASTANY

linea
Mapa web