Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Ordre de 25 d'abril de 1984, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual es desenvolupa el Decret 135/83, de 27 d'octubre, sobre les directius de coordinació per a l'exercici de 1984 de les funcions propies de les diputacións provincials en matèria de Cultura, Educació i Ciència, declarades d'interés comunitari i aquestes són programades.

(DOGV núm. 166 de 01.06.1984) Ref. Base de dades 0347/1984

Ordre de 25 d'abril de 1984, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual es desenvolupa el Decret 135/83, de 27 d'octubre, sobre les directius de coordinació per a l'exercici de 1984 de les funcions propies de les diputacións provincials en matèria de Cultura, Educació i Ciència, declarades d'interés comunitari i aquestes són programades.
Article 1.r
L'objectiu d'aquesta Ordre és desenvolupar les directrius bàsiques establertes en el Decret 135/83, de 27 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, i aprovar, d'acord amb la proposta de la Comissió de Coordinació Cultural elevada en aquesta Conselleria, la programació i les normes específiques d'actuació de les activitats que es ressenyen en l'Annex.
Article 2.n
S'encomana a la Comissió de Coordinació Cultural el seguiment de les activitats programades en aquesta Ordre.
Article 3.r
Correspondrà a les Diputacions Provincials la gestió d'aquestes activitats en l'àmbit del territori respectiu, segons que disposa aquesta Ordre.
Article 4.t
El cost de les activitats serà cobert per la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència i per les Diputacions Provincials respectives en el percentatge que, en cada cas, es determine, a proposta de la Comissió de Coordinació.
DISPOSICIO FINAL
Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 25 d'abril de 1984.
El Conseller de Cultura, Educació i Ciència,
CEBRIA CISCAR I CASABAN
ANNEX
NORMES ESPECIFIQUES D'ACTUACIO
La Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, en coordinació amb les Diputacions Provincials d'Alacant, Castelló i València, realitzarà durant l'any 1984 les activitats següents:
1. La campanya de teutre a l'escola
L'objectiu d'aquesta campanya és fomentar el coneixement i la integració del xiquet en el món del teatre.
Els municipis interessats sol·licitaran a les respectives Diputacions la participació en la campanya. Aquestes decidiran les sol·licituds que hagen d'estimar-se, així com els mòduls i les quanties de les subvencions que destinen al finançament.
La campanya podrà abastar les activitats següents:
1) Representacions teatrals de caràcter infantil i juvenil.
2) Cursos de formació dramàtica per a ensenyants.
3) Assignacions de matèria teatral i bibliografia dramàtica.
2. Primeres Jornades de Cinema de la Comunitat Valenciana
Tindran lloc a la ciutat d'Alacant. L'objectiu és analitzar la situació del cinema a la Comunitat Valenciana en els diversos aspectes, amb participació de tots els sectors implicats en les diverses facetas de la cinematografia.
3. Exposicions
Els llocs on se celebren les exposicions a què fa referència aquest Annex seran determinats per la Comissió de Coordinació Cultural, atenent les peticions dels Ajuntaments, amb sujecció a les normes següents:
-El temps establert per a cada exposició serà de 15 dies com a mínim..
-Els llocs on es realitzen les exposicions hauran de reunir condicions adients.
-Les entitats sol·licitants es comprometran a costejar el trasllat de l'exposició des del lloc on es trobe i a la col·laboració en el muntatge.
-També es comprometran a la distribució de la propaganda i l'anunci de l'exposició, on figurarà en tot cas el patrocini de la Conselleria i de les Diputacions corresponents.
-Les entitats sol·licitants es faran càrrec de la vigilància i neteja de les sales d'exposicions.
En l'exposició "Museu de Solidaritat Salvador Allende", s'hi exigirà, a més, mesures de protecció especial.
-Les peticions seran dirigides a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència per l'Alcalde, acompanyant a la sol·licitud l'acord del Ple o Comissió Municipal Permanent on s'expresse l'assumpció d'aquestes obligacions.
a) Exposició itinerant "Història de la pintura valenciana" (1.ª fase).
Amb aquesta exposició es pretén difondre l'obra pictòrica d'artistes valencians al llarg de la història.
Estarà dedicada, en la primera fase, als pintors contemporanis Joan Genovés, Eusebi Sempere i Equip Crònica. El material exposat serà reproducció en color i grandària de l'original.
b) Exposició itinerant "Catàleg de monuments i conjunts de la Comunitat Valenciana".
Aquesta exposició constarà de plafons fotogràfics, diapositives, vídeos i maquetes dels monuments i conjunts historico-artístics de la Comunitat Valenciana.
c) Exposició itinerant "Història de l'Economia".
Aquesta exposició està referida a la nostra història econòmica com a factor d'evolució social i cultural, presentant-hi gràficament les peculiaritats econòmiques de les distintes comarques de la nostra Comunitat Autònoma.
d) Exposició itinerant de "La guerra civil espanyola ".
Se celebraran 16 exposicions sobre "La guerra civil espanyola", integrades de documents gràfics sobre distints aspectes històrics d'aquesta.
e) Exposició itinerant del "Museu de la solidaritat Salvador Allende".
Aquesta exposició es realitzarà amb fons seleccionats del Museu de la solidaritat Salvador Allende, dipositats al Museu d'Art Contemporani de Vilafamés.
f) Exposició "Recent pintat".
L'exposició "Recent pintat", de caràcter col lectiu, està referida a les últimes tendències pictòriques a la nostra Comunitat.
L'objectiu és donar a conèixer el treball de jóvens artistes d'avantguarda.
g) Exposició "Ramon Gaya".
L'exposició "Ramon Gaya" està integrada per 119 obres, a més de documentació biogràfica d'aquest pintor i il·lustrador vinculat a València.
h) Exposició de "Bagaria ".
Aquesta exposició està dedicada a Lluís Bagaria, qui desenvolupà l'activitat com a caricaturista i cronista social des de la premsa, principalment en la dècada 1920/30. Està integrada per 100 plafons, a més de les obres originals conservades a la ciutat d'Altea.
4. Festivals corals de la Generalitat Valenciana
Podran participar-hi tots els grups i masses corals, orfeons i conjunts vocals de cambra de la Comunitat Valenciana. Ho hauran de sol·licitar a les corresponents Diputacions en el termini que aquestes determinen.
Els grups seleccionats es comprometran a fer un concert en el lloc i el dia determinat per les Diputacions.
5. Campanyes institucionals
Amb motiu del Nou d'Octubre tindrà lloc una campanya "L'autonomia és nostra". Amb motiu del Sis de Desembre tindrà lloc la campanya "Dia de la Constitució"
Aquestes campanyes consistiran en la realització d'activitats de caràcter festiu i cultural als municipis.
Els Ajuntaments interessats de sol·licitar-hi la participació hauran de fer-ho davant de les respectives Diputacions en el termini fixat per aquestes, i hi hauran de presentar, a més de la sol·licitud, la programació dels actes a celebrar, així com el pressupost.
La Comissió de Coordinació determinarà les sol·licituds que hagen d'incloure's en les campanyes, i la subvenció que serà atorgada als Ajuntaments per al finançament. La subvenció serà del 50 % del cost total, sense que en cap cas siga superior a 150.000 pessetes.
6. Publicacions
a) Es reeditaran 10.000 exemplars del llibre Parlem. de l'Estatut i 10.000 de Parlem de la Constitució.
b) Es reeditaran 1.000 exemplars del llibre El Renaixement a València.
c) S'editaran 10.000 exemplars del conte El Rossinyol del Pou d'Avall.
d) S'editaran 5.000 estoigs, cada un amb els 8 primers llibres de rutes d'aproximació al patrimoni cultural valencià.
e) S'editaran 10.000 exemplars del llibre Parlem de l'Us i Ensenyament del Valencià.
f) S'editaran 10.000 exemplars de narracions adaptades per a xiquets i il·lustrats per pintors i dibuixants valencians.
g) S'editaran 10.000 exemplars del llibre Carretera i Manta.
h) S'editaran els treballs etnològics d'investigació sobre les festes valencianes.
7. Joventut i Esports
a) Colònies, albergs, camps de treball i granges.
Durant l'any 1984, es desenvoluparan activitats a l'aire lliure, dirigides a l'infantesa i joventut a campaments, albergs, residències juvenils i camps de treball, dependents de la Generalitat Valenciana. La campanya es desenvoluparà del 15 de juny al 30 de setembre. Podran sol·licitar-hi la participació a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, bé associacions, Ajuntaments o entitats privades, o bé de forma individual directament tots els interessats que complesquen els requisits exigits en la convocatòria.
b) Campanya de joventut i cultura.
La coordinació d'aquesta campanya abastarà les activitats següents:
-Trobada de polifonia juvenil, en què participaran corals de la Comunitat Valenciana.
-Trobada de teatre juvenil, en què participaran grups teatrals de la Comunitat Valenciana.
-Certamen juvenil d'arts plàstiques, en què s'exposaran obres de joves valencians.
-Iniciació en l'artesania per a joves. Aquesta activitat consistirà en cursos de 15 dies d'iniciació a l'artesania.
-Cinema i debats per als joves. En el darrer trimestre de l'any tindrà lloc la Primera Setmana de Cinema sobre la problemàtica juvenil.
c) Estudi sociològic de la joventut a la Comunitat Valenciana.
Durant 1984, es contractarà un estudi sobre els aspectes educatius, laborals, familiars, de delinqüència, drogodependència, marginació, lleure i esbarjo dels joves. L'àmbit de l'estudi serà la Comunitat Valenciana.
8. Tercera Edat
d) Programa de formació i. aules de tercera edat.
De forma permanent s'organitzaran activitats de formació per a la tercera edat, com ara col·loquis, debats, tallers, creativitat, educació física i ioga.
e) Centre de vacances.
Del 14 de maig al 16 de juny, i del 17 de setembre al 20 d'octubre de 1984, s'organitzaran en torns de 7 dies vacances orientades en aquest sector social als Albergs de Benicàssim i Piles.
f) Programes de promoció d'activitats culturals.
Durant 1984 es desenvoluparà un programa d'activitats culturals als municipis, destinat als clubs de tercera edat que hi haja.
9. Drets de la dona
La Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, en coordinació amb les Diputacions Provincials de València, Castelló i Alacant, realitzarà durant l'any 1984, per a l'efectivitat de l'exercici dels plens drets de la dona i contra la discriminació, les activitats següents:
a) Estudi sociològic sobre la situació de la dona.
En l'any 1984 la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, contractarà i coordinarà un estudi sociologic sobre la situació de la dona en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.
b) Campanya d'informació i sensibilització.
L'objectiu d'aquesta campanya és facilitar el coneixement de les conclusions dels "Debats sobre la Dona" i sensibilitzar sobre la problemàtica de la dona, a través de conferències-col·loquis i material audio-visual.
Els Ajuntaments podran sol·licitar de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, la realització de la campanya en els respectius municipis, amb el compromís de donar compliment dels requisits següents:
1. Disponibilitat de locals per a la celebració.
2. Distribució de propaganda i publicitat.
3. Programació de la campanya mínima fixada com a model.
c) Xarxa de Centres d'Informació sobre els drets de la Dona (CID).
Es crearan tres equips d'informació, que actuaran en l'àmbit de cada una de les províncies, coordinats per la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, amb la funció d'informar i assessorar sobre la problemàtica de la dona.
10. Patrimoni artístic
a) Catalogació d'edificis i conjunts d'interés arquitectònic.
Durant l'any 1984 els Ajuntaments podran sol·licitar a les Diputacions la subvenció de la catalogació d'edificis i conjunts d'interés arquitectònic del terme, i s'hauran de comprometre en la petició a la inclusió del catàleg en la normativa urbanística municipal, i al pagament del 50 % del valor del projecte. L'altre 50 % serà subvencionat per la Diputació respectiva. Cada Diputació subvencionarà un mínim de quatre projectes a la província respectiva.
La Comissió de Coordinació determinarà, amb caràcter general, les bases de contractació i els municipis seleccionats per a la catalogació.
La Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, es reserva el control i el seguiment de la redacció dels documents i l'informe previ a l'aprovació definitiva.
b) Conveni sobre Rutes d'aproximació al Patrimoni Cultural Valencià.
Dins del Conveni entre la Generalitat Valenciana i la Capitania General de la Tercera Regió Militar, hom procedirà a l'edició divulgativa de les següents rutes d'aproximació al Patrimoni Cultural Valencià:
-Requena-Utiel.
-Llíria-Benissanó-Portaceli.
-Els Castells d'Alacant (Sax, Villena, Biar, Banyeres i Onil).
-Els Ports de Morella.
El programa de Rutes d'Aproximació al Patrimoni Cultural Valencià comportarà, a més a més, conferències i altres activitats per a la promoció i coneixement.

linea
Mapa web