Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 14/1989, de 13 de febrer, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Agricultura i Pesca.

(DOGV núm. 1010 de 21.02.1989) Ref. Base de dades 0347/1989

Decret 14/1989, de 13 de febrer, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglment Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Agricultura i Pesca.
L’estructura orgànica i funcional de la Conselleria d’agricultura i Pesca s'aprovà pel Decret 41/1984, de 2 d'abril, del Consell de la Generalitat Valenciana, modificat pel Decret 193/ 1985, de 9 de desembre, i publicat el text únic refós per l’Ordre de 10 de setembre de 1986 de la Conselleria d’agricultura i Pesca.
En el transcurs d'aquests darrers anys s'han esdevingut una sèrie de fets que, units a l’experiència en el desenvolupament i l’execució de les competències de la Conselleria d’agricultura i Pesca, obliguen, menats per criteris de control de la despesa pública i per tal de respondre a les noves necessitats en la gestió de l'aparat administratiu, a la revisió i el perfeccionament en l'estructura de les unitats administratives amb la finalitat d'oferir uns serveis més eficaços i racionals al sector agrari.
Cal destacar la posada en funcionament de la normativa comunitària per la qual s'estableix un sistema d'ajudes per a la millora de l’eficàcia de les estructures agràries, inclosa en el Reglament (CEE) 797/1985 del Consell, el Reial Decret 808/1987, de 19 de juny, i finalment l’Ordre d’1 d'octubre de 1988, del Ministeri d’agricultura, Pesca i Alimentació, que desplega l’àmbit, les definicions i la quantitat de les ajudes; aquesta normativa ja va suposar la reordenació de l’estructura del Ministeri d’agricultura, Pesca i Alimentació.
Amb l’objectiu de racionalització esmentat es crea una unitat administrativa que, alhora que unifica la gestió de les ajudes estructurals comunitàries, coordinarà l'actuació de les Oficines Comarcals de la Conselleria, que es crearan en funció de criteris de racionalitat, eficàcia i reducció de la despesa pública per a una millor prestació dels serveis, d'acord amb les previsions incloses en el Programa Econòmic Valencià, PEV- II.
Així mateix, la major sensibilitat social en matèria ambiental, unit a la priorització de l’objectiu de la política forestal de la CEE, fan aconsellable la dedicació en exclusiva d'una Direcció General que assumesca les competències de la política forestal, la protecció dels recursos naturals i la lluita contra l’erosió i la desertificació, i també tot allò relatiu a la pesca en aigües interiors.
Es per tot això que es considera necessari modificar l’estructura orgànica de la Conselleria d’agricultura i Pesca, aprovada pels Decrets 41/1984, de 2 d'abril, i 193/1985, de 9 de desembre, ambdós del Consell de la Generalitat Valenciana.
En atenció d'aquests motius, i tot complint el que estableixen els articles 35.f) i 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, a proposta del Conseller d’agricultura i Pesca, i prèvia deliberació del Consell de la Generalitat Valenciana, en la sessió celebrada el dia 13 de febrer de 1989,
DECRETE:
TITOL, I
Dels òrgans de la Conselleria
Article primer
La Conselleria d’agricultura i Pesca, sota la direcció del seu titular, i amb vista a l’exercici de les competències que en matèria d'agricultura i pesca li atribueix la legislació vigent, s'estructura a nivell directiu en els òrgans següents:
1. La Secretaria General.
2. Les Direccions Generals de:
a) Desenvolupament Agrari.
b) Producció i Indústries Agràries.
c) innovació i Promoció Agrària.
d) Política Forestal i Pesquera.
Article segon
En cas d'absència, vacant o malaltia del Conseller, aquest
serà substituït en les funcions executives per l'ordre establert a l'article anterior.
TITOL II
De l'estructura i les funcions dels Serveis Centrals
de la Conselleria
CAPITOL I
Del Conseller
Article tercer
El Conseller és l'autoritat superior de la Conselleria. Compta amb totes les competències, inherents al càrrec, i expressament té les atribucions següents:
1. Proposar al Consell el nomenament i cessament dels alts càrrecs del Departament.
2. Preparar i presentar al Govern Valencià els avantprojectes de Llei, les propostes d’acords i els projectes de Decrets relatius a les qüestions pròpies del Departament i ratificar aquests darrers una vegada aprovats.
3. Formular motivadament l'avantprojecte dels pressuposts de la Conselleria.
4. Exercir la potestat reglamentària en les matèries pròpies de la Conselleria, en forma d'Ordres d'aquesta.
5. Proposar al Consell de la Generalitat Valenciana l’estructura i l’organització de la Conselleria, per a l'aprovació.
6. Executar els acords del Govern Valencià en el marc de les seues competències.
7. Resoldre per via administrativa els recursos que s'interposen contra Resolucions dels organismes o les autoritats de la Conselleria, tret de les excepcions que estableixen les Lleis.
8. Resoldre els conflictes d'atribucions que sorgesquen entre els diversos òrgans i autoritats de la Conselleria.
9. Exercir la direcció, iniciativa i inspecció de tots els serveis del Departament i l'alta inspecció i d'altres funcions que li corresponen en relació amb els organismes Autònoms adscrits, si s'escau.
10. Disposar les despeses propis dels serveis de la Conselleria dins els límits legals i pressupostaris i la proposta corresponent de pagament. -
11. Exercir les facultats ordinàries en matèria de contractació administrativa dins els límits legals i pressupostaris.
12. Atorgar o proposar, si s'escau, les recompenses adients i exercir les potestats disciplinàries i correctives d'acord amb les disposicions vigents.
13. Qualsevol altra facultat que li atribuesquen les Lleis, els reglaments, el Consell o el President de la Generalitat Valenciana.
Article quart
Per tal d'assistir el Conseller en l’elaboració de la política general de la Conselleria, es constitueix un Consell de Direcció que, serà presidit pel titular del Departament, i l’integraran el Secretari General, els Directors Generats i el Cap del Gabinet. També hi podran formar part aquelles Caps de Servei o Dependències que el Conseller crega convenient.
Article cinqué
Dependran directament del Conseller, el Gabinet, per al seu suport i l’assistència immediata, i l’Institut de Cooperativisme Agrari Valencià, amb la categoria administrativa de Servei, el qual realitzarà les funcions que li atribueix el Decret 45/1984 de 16 d'abril, del Consell de la Generalitat Valenciana.
CAPITOL II
De la Secretaria General
Secció primera De les funcions del Secretari General
Article sisé
El Secretari General, segon òrgan jeràrquic de la Conselleria d’agricultura i Pesca, proveeix la coordinació dels diferents òrgans de la Conselleria en les actuacions que s'han de realitzar conjuntament i vetlla per la tramitació eficaç dels assumptes que han d'atendre els serveis que depenen d'ell i que afecten la resta d'òrgans de la Conselleria, tot exercint les funcions determinades en els articles 74 i 75 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, és a dir:
1. Elaborar projectes o plans d'actuació i programes de necessitats i els avantprojectes dels pressuposts de la Conselleria.
2. Prestar assistència tècnica al Conseller i els Directors Generals en tot allò que calga.
3. Informar el personal directiu de la Conselleria sobre la procedència legal i viabilitat econòmica dels programes d'actuació i establir els mitjans d'informació necessaris per mantenir-lo al corrent de les activitats de la Conselleria.
4. Informar els assumptes que el Conseller ha de sotmetre al Consell o President de la Generalitat Valenciana.
5. Proposar la millora i el perfeccionament dels serveis dels diferents centres de la Conselleria, tot vetllant per l’organització i els mètodes de treball, en funció, primordialment, dels costos i rendiments respectius.
6. Proposar normes generals sobre l'adquisició de materials i totes les disposicions que afecten el funcionament dels serveis.
7. Preparar compilacions de les disposicions vigents que afecten la Conselleria, proposar les refoses i revisions de textos legals que es consideren convenients i tenir cura de les publicacions tècniques, periòdiques o no, de la Conselleria.
8. Dirigir i facilitar la formació d'estadístiques sobre les matèries de competència del Consell de la Generalitat Valenciana que afecten la Conselleria, en col·laboració amb l’Institut Valencià d'Estadística (IVE) o d'altres organismes que es consideren convenients.
9. Tramitar els nomenaments, les destinacions, les excedències, les jubilacions i els permisos dels funcionaris públics i d'altre personal que preste serveis a la Conselleria, d'acord amb les disposicions legals i reglamentàries aplicables.
10. Fer la inspecció de tots els serveis de la Conselleria i dur-ne la direcció de tot el personal.
Secció segona
De les unitats que integren la Secretaria General
Article seté
integren la Secretaria General les unitats següents:
- La Secretaria General Administrativa, amb el rang que determina l'article 79 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, i de la qual depenen el Servei de Gestió Econòmico- Pressupostària, el Servei de Gestió Administrativa, el Servei de Supervisió de Projectes, el Servei de Coordinació, Organització i Sistemes d'Informació i el Servei Jurídic.
- El Servei d'Estudis Agraris i Comunitaris.
Article vuité
Els serveis dependents de la Secretaria General Administrativa tindran al seu càrrec l’exercici de les funcions generals següents:
- Al Servei de Gestió Administrativa li corresponen l’estudi i les propostes en matèria de personal pròpies de la Conselleria. Estudiar, preparar i formalitzar els expedients de contractació administrativa d'obres, serveis i subministraments.
La Secretaria de la Junta de Compres. L’arxiu, el registre i la custòdia de documents. Fer les actuacions referents a l’adquisició i l'arrendament de béns immobles. També li correspon la gestió dels assumptes generals de la Conselleria, com règim interior, parc mòbil, inventari, manteniment de les instal·lacions així com la tramitació administrativa general.
- Al Servei de Gestió Econòmic- Pressupostària li corresponen la elaboració de l'avantprojecte de pressupostos de la Conselleria, les propostes i tramitacions d'ingressos així com el seguiment i control sobre aquests i les propostes de pagament, moviment de fons, provisió de comptes, l’estudi i proposta de control dels pressupostos i de les programes d'inversions i la gestió econòmica de despeses corrents i inversions. Finalment participarà en les propostes que tinguen per finalitat la obtenció de fonts externs a la Generalitat Valenciana.
- Al Servei de Coordinació, Organització i Sistemes d'Informació li correspon la recepció i anàlisi dels resultats dels programes dels diferents serveis dependents de les Direccions Generals i l’elaboració de la Memòria Anual de la Conselleria. En coordinació, si s'escau, amb els òrgans competents de la Conselleria d’Administració Pública, la realització d'estudis relatius a processos i circuits administratius, normalització de procediments, i ingressos, elaboració de manuals de funcions i d'anàlisis funcionals, programació i implantació d'aplicacions i manteniment d'aquestes, coordinació de les actuacions d'aquesta en l’àmbit del desenvolupament i la implantació de sistemes d'informació, organització i supervisió de la relació informativa amb els ciutadans i el perfeccionament tècnic del personal de la Conselleria.
- Al Servei Jurídic li correspon informar i, si s'escau, elaborar les disposicions de caràcter general, convenis i circulars que emanen dels diferents òrgans directius de la Conselleria. Informar sobre disposicions, procedents d'altres Conselleries, que s'hagen de sotmetre al Consell de la Generalitat Valenciana. Emetre informes i dictàmens jurídics a sol·licitud del Conseller o d'altres òrgans de la Conselleria.
Informar sobre els recursos que s'interposen davant el Conseller o d'altres òrgans de la Conselleria i si s'escau, elaborar les propostes de resolució. L’ordenació de la documentació jurídica, i el seguiment de la legislació estatal i d'altres Comunitats Autònomes. Les actuacions que, per imperatiu legal, s'imposen als procediments establerts en la legislació aplicable a les matèries d'agricultura i pesca.
- Al Servei (oficina) de Supervisió de Projectes li correspon, quant a les obres a realitzar per la Conselleria d’agricultura i Pesca, l’examen dels avantprojectes i projectes d'obres i les modificacions d'aquests, fins i tot la comprovació aritmètica, tot recollint-ne els aclariments, les ampliacions de dades, els estudis o les rectificacions que es creguen convenients i exigir l’esmena o esmenar per si mateix els defectes observats; la vigilància del compliment de les normes reguladores de la matèria, tot fent complir les prevencions que contenen les normes sobre contractació administrativa i l’ordenació, regulació i coordinació dels criteris tècnics en la matèria.
Article nové
Al Servei d'Estudis Agraris i Comunitaris li correspon recopilar, analitzar i proporcionar als òrgans directius la informació sòcio- econòmica adequada per a la política agrària, i organitzar l'estadística agrària valenciana, tant per a ús propi com per complir acords amb d'altres institucions. En relació amb la política agrària comunitària les seues funcions són: seguiment, recopilació i coordinació de la informació. Impulsarà i coordinarà les publicacions de la Conselleria i l’organització i custòdia dels fons bibliogràfics i de dades, i proposarà la contractació o realització dels estudis tècnics necessaris per al millor coneixement del sector agrari valencià.
CAPITOL III
De les Direccions Generals
Article deu
Son funcions dels Directors Generals de la Conselleria d'Agricultura i Pesca:
1. Disposar de tot allò concernent al règim intern dels serveis de la Direcció, i resoldre'n els expedients sempre que no siga facultat privativa del Conseller.
2. Dirigir i gestionar els serveis i resoldre els assumptes que aquest Reglament li assigna o que el Conseller o el Secretari General li encomane.
3. Vigilar, fiscalitzar i supervisar el funcionament de totes les dependències al seu càrrec.
4. Proposar al Conseller la resolució que estime convenient en assumptes que són de la seua competència i la tramitació dels quals correspon a la Direcció General.
5. Establir el règim intern de les oficines que en depenen.
6. Elevar anualment un informe al Conseller sobre funcionament, cost i rendiment dels serveis al seu càrrec.
CAPITOL IV
De la Direcció General de Desenvolupament Agrari
Article onze
A la Direcció General de Desenvolupament Agrari correspon el desenvolupament i l’execució de la política de la Conselleria en matèria d'estructures agràries, reforma i desenvolupament agrari.
Article dotze
Per a dur a terme aquestes funcions, la Direcció General de Desenvolupament Agrari s'estructura en els Serveis següents:
- Servei d'Estructures Agràries, al qual corresponen les matèries de concentració parcel·laria, zones d'ordenació d'explotacions i regables, i règim de les terres, i també de les explotacions adjudicades í constituïdes d'acord amb la legislació agrària, investigació d'aigües subterrànies, aforaments, explotació de recursos, lliurament als concessionaris, assistència a les reunions dels òrgans de cooperació hidràulica, i les actuacions derivades de la Llei 7/1986, de 22 de desembre, d'utilització d'aigües per a reg.
- Servei de Millora Rural, al qual correspondran les matèries de finques millorables, permutes forçoses, adquisicions i redistribucions de terres, l’assistència tècnica i econòmica a les explotacions agràries i a les associacions, entitats i corporacions.
- Servei de Projecció i Direcció d'Obres, al qual correspondrà la redacció de propostes d'instruccions tècniques que garantesquen la projecció i direcció depurada de les obres l’execució de les quals corresponga a la Direcció General, el control del compliment, el seguiment de l’execució, la recepció, la liquidació i la proposta de lliurament d'aquestes.
- Servei de Coordinació i Suport, al qual corresponen les matèries de seguiment, coordinació i suport dels programes d'activitats de la Direcció General, i l'estudi de les actuacions que calga dur a terme, tant en coordinació amb d'altres òrgans, com específicament per la Direcció General de Desenvolupament Agrari, pel que fa a les Zones d’agricultura de Muntanya i de la resta de Zones Desfavorides, i la tramitació de l'execució de la legislació de reforma i desenvolupament agrari i arrendaments rústics.
CAPITOL V
De la Direcció General de Producció i Indústries Agràries
Article tretze
A la Direcció General de Producció i Indústries Agràries correspon el desplegament i l’execució de la política de la Conselleria en matèria d'ordenació i desenvolupament dels sectors agrícola i pecuari, la modernització de les explotacions d'aquests, així com allò que es refereix a la matèria d'indústries agràries.
Particularment, tindrà al seu càrrec l’exercici de les funcions i competències en matèria de sanitat vegetal, producció vegetal, producció animal, sanitat animal, desenvolupament ramader, ordenació de l’oferta, plantes de viver i indústries agroalimentàries.
Article catorze
Per al desenvolupament d'aquestes funcions la Direcció General de la Producció i les Indústries Agràries s'estructura en els Serveis següents:
- Servei de Protecció dels Vegetals, al qual corresponen les funcions de vigilància de camps i collites per a la detecció d'agents nocius per als vegetals, prevenció i lluita contra aquests agents, control dels mitjans de defensa fitosanitària i proposta de normatives per a l’ús correcte de plaguicides.
- Servei de Llavors i Plantes de Viver, al qual correspon el control i la certificació, la inspecció del procés comercial, i les activitats que es deriven de l’ordenació de la producció del material vegetal de reproducció i flor tallada; la recomanació de varietats i assajos secundaris de valor agronòmic, i les funcions derivades dels Registres de Productors de Plantes de Viver, de Comerciants de Llavors i Plantes de Viver i de Productors de Flor Tallada.
- Servei de Producció i Sanitat Animal, al qual corresponen les funcions d'ordenació, desenvolupament i expansió de la ramaderia; projectes que afecten l’eficàcia de les estructures productives, racionalització de l’ús de recursos i sistemes emprats en l'alimentació i la producció animal; elaboració i execució de programes i campanyes, amb suport del laboratori si s'escau, per a la prevenció, lluita, control i eradicació de malalties dels animals; supervisió zoosanitària de les explotacions ramaderes, els centres aqüícoles i les indústries connexes; control del moviment pecuari i elaboració de censos, estadístiques i informació epizootiològica.
- Servei de Producció Vegetal, al qual corresponen les activitats tècniques derivades de:
a) Ordenació de les produccions agrícoles en base a l’anàlisi tècnica, mesures de reestructuració i reconversió de cultius, millora de la productivitat d'aquests, adequació i suport als mitjans de producció, millora de la competitivitat de les explotacions, i l'aplicació corresponent de la normativa comunitària.
b) Ordenació de l'oferta com a aplicació de les mesures tècniques que conté la normativa comunitària i l’estatal, dirigides a intervenir en l’organització econòmica dels productors agraris: reagrupació d'agricultors per concentrar l’oferta i adaptar la producció a les exigències del mercat; contractació de productes agraris; normes comunes de qualitat; i gestió d'auxilis econòmics en aquestes matèries.
c) Cobertura dels danys meteorològics, com a mesura de sosteniment de les rendes agrícoles, mitjançant estudis, propostes, seguiment i tramitació de les subvencions que pugueren arbitrar-se a les produccions afectades per danys meteorològics i en matèria d'assegurances agràries.
- Servei d’Indústries Agroalimentàries, al qual correspon el desenvolupament i l'aplicació de les accions relatives a les actuacions en el sector agroalimentari relacionades amb l’organització, el foment i la millora de les indústries agroalimentàries, mitjançant la informació, tramitació, gestió i inspecció de les ajudes, així com d'altres accions derivades de les polítiques sectorials, bé referides a empreses industrials o bé a organitzacions de caràcter sectorial.
També li correspon la coordinació i el funcionament del Registre d’Indústries Agroalimentàries.
- Servei de Coordinació i Suport, al qual corresponen les funcions de suport a la Direcció General mitjançant el seguiment dels programes d'activitats i la coordinació de la gestió econòmico- administrativa dels serveis que en depenen.
L’assessorament en aquelles qüestions que se susciten en el desplegament de les seues competències.
CAPITOL VI
De la Direcció General d’Innovació
i Promoció Agrària
Article quinze
A la Direcció General d'Innovació i Promoció Agrària correspon el desplegament i l'execució de la política de la Conselleria en matèria de coordinació de les oficines comarcals, ajudes institucionals, capacitació i formació professional agrària i pesquera, investigació i experimentació agrària i pesquera, laboratoris, Estació Enològica, denominacions d'origen i protecció a la qualitat.
Article setze
Per al desenvolupament de les funcions esmentades, la Direcció General d'Innovació i Promoció Agrària s'estructura en els Serveis següents:
- Servei de Promoció i Ajudes Institucionals, al qual corresponen les funcions de promoció en l'actuació dels agricultors i les famílies per a la millor utilització dels recursos tècnics i institucionals, la gestió i divulgació de les ajudes estructurals comunitàries i nacionals i la coordinació de les oficines comarcals de la Conselleria.
- Servei de Formació Nàutico- Pesquera, al qual correspondrà l’exercici de les funcions relatives a la formació i l'ensenyament nàutics i pesquers.
- L’Institut Valencià d'Investigacions Agràries al qual, amb categoria de Servei, li correspondrà la investigació als sectors agraris d'interés per a la Comunitat Valenciana, dins les línies que s'establesquen en el Pla d’Investigació de la Generalitat Valenciana.
- Servei de Transferència de Tecnologia Agrària, al qual correspondrà desenvolupar la capacitació, formació empresarial i tècnica del sector. Igualment, analitzarà les necessitats d'investigació i experimentació del sector.
- Servei de Promoció a la Qualitat de Productes Agroalimentaris, al qual corresponen les accions de millora i promoció de la qualitat, les denominacions d'origen específiques i genèriques en productes agroalimentari s, industrials i artesanals.
- Servei de Protecció a la Qualitat, al qual corresponen les anàlisis, els estudis, els dictàmens i els informes en relació amb els mitjans de la producció agrària, productes agraris, alimentaris, sanitat i higiene animal; registre i autorització dels laboratoris privats dedicats en aquestes matèries, expedició de certificats oficials d'anàlisis.
CAPITOL VII
De la Direcció General de Política Forestal i Pesquera
Article disset
A la Direcció General de Política Forestal i Pesquera li correspon el desenvolupament i l’execució de les competències en matèria de conservació de la natura, promoció i defensa dels recursos naturals renovables, caça, pesca en aigües interiors, marisqueig i aqüicultura.
Article divuit
Per al desenvolupament d'aquestes funcions, la Direcció General de Política Forestal i Pesquera s'estructura en els Serveis següents:
- Servei Forestal, al qual corresponen les matèries de forests patrimonials de la Generalitat Valenciana que han estat declarats o que són susceptibles de ser declarats d'utilitat pública, dels comunals, dels consorciats i convinguts, dels de particulars, la producció de llavors i plantes forestals, el foment de les repoblacions forestals i les altres plantes selvícoles, l'aprofitament de les rendes forestals, la conservació de sòls i la lluita contra l’erosió, la defensa hidrològico- forestal, la prevenció en la lluita contra els incendis i la direcció tècnico- forestal d'aquesta.
- Servei de Protecció dels Recursos Naturals, al qual corresponen les matèries de vies pecuàries, estimació de riberes, espais naturals protegits, reserves i refugis de caça, vedats de caça controlada socials, locals i privats, aules forestals, caça i pesca continental, protecció d’espècies i la reconstrucció i manteniment de l’equilibri ecològic.
- Servei de Pesca, al qual corresponen aquelles actuacions que es dirigeixen a l’ordenació i el desenvolupament de la pesca en aigües interiors, marisqueig, aqüicultura, expedició d'autorització de llicències i tramitació i resolució de sancions.
TITOL III
Dels Serveis Territorials de la Conselleria
d'Agricultura i Pesca
Article dinou
U. Territorialment la Conselleria d’agricultura i Pesca s'organitza en Serveis Centrals i Territorials.
Dos. Els Serveis Centrals tenen competència sobre tot el territori de la Comunitat Valenciana.
Tres. Els Serveis Territorials, expressió organitzativa del principi de desconcentració que regeix en l'activitat de la Conselleria, els constitueixen el conjunt d'unitats administratives existents a les tres províncies de la Comunitat Valenciana, les quals gestionen al seu àmbit territorial les competències que s'encomanen a la Conselleria.
Article vint
Al capdavant d'aquests Serveis hi haurà un Director Territorial que serà lliurement designat pel Conseller i baix la seua superior autoritat dependrà orgànicament del Secretari General, i funcionalment del Secretari General i els Directors Generals en les matèries de les competències respectives, i li correspondrà coordinar les diferents unitats administratives, proveir el funcionament correcte de les dependències i totes aquelles facultats que expressament se li deleguen pel Conseller, Secretari General i Directors Generals.
Article vint-i-un
Els Serveis Territorials de la Conselleria, sota la dependència del Director Territorial, s'estructuren orgànicament en Seccions agrupades en les Arees o Serveis següents:
- Servei de Gestió Administrativa i Estudis.
- Area Agronòmica.
- Area d'Estructures Agràries i Pesqueres.
Els responsables tindran el rang de Cap de Servei.
Article vint-i-dos
Cada Area atendrà, coordinarà i supervisarà, dins el seu àmbit territorial i en coordinació amb els Serveis Centrals les matèries següents:
- Servei de Gestió Administrativa i Estudis: gestió econòmica i administrativa. Estadística. Estudis Agraris i Comunitaris.
- Area Agronòmica: producció i protecció dels vegetals, producció i sanitat animal. Indústries agroalimentàries. Promoció i ajudes institucionals.
- Area d'Estructures Agràries i Pesqueres: forestal, protecció de recursos naturals, estructura i obres agràries, auxilis i millora rural.
DISPOSICIONS TRANSITORIES
Primera
Mentre que no es desplegue aquest Reglament, vigiran les estructures orgàniques actuals de nivell inferior a les que s'hi regulen.
Segona
Les Agències d'Extensió Agrària es mantenen amb les funcions actuals fins que es regulen les oficines comarcals de la Conselleria d’agricultura i Pesca.
DISPOSICIO DEROGATORIA
Es deroga el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d’agricultura i Pesca de la Generalitat Valenciana, publicat com a text únic refós per l’Ordre de la Conselleria d'Agricultura i Pesca de 10 de setembre de 1986, i totes les altres normes del mateix rang o inferior que s'oposen al que estableix aquest Decret.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
El Conseller d’agricultura i Pesca dictarà les disposicions reglamentàries i altres resolucions que seran necessàries per al desplegament i l'aplicació del que disposa aquest Decret.
Segona
Aquest Decret vigirà el mateix dia de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 13 de febrer de 1989.
El President de la Generalitat,
JOAN LERMA I BLASCO
El Conseller d’agricultura i Pesca,
LUIS FONT DE MORA MONTESINOS

linea
Mapa web