Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Ordre d'11 de març de 1986, de la Conselleria d'Economia i Hisenda, per la qual es dicten normes sobre programació d'inversions de la Generalitat Valenciana.

(DOGV núm. 356 de 24.03.1986) Ref. Base de dades 0355/1986

Ordre d'11 de març de 1986, de la Conselleria d'Economia i Hisenda, per la qual es dicten normes sobre programació d'inversions de la Generalitat Valenciana.
La Llei 9/1984, de 29 de desembre, del Programa Econòmic Valencià 1984-87, confereix a la inversió pública, tot respectant la necessària coherència financera, un paper fonamental, tant com element dinamitzador de la nostra economia que coadjuve a reduir el nombre d'aturats que la crisi ha creat a la Comunitat Valenciana, com per a la millora dels serveis que presta la Generalitat.
La manera d'afrontar les exigències de dinamicitat i qualitat, sense considerar-los valors intercanviables, és la d'adoptar i millorar progressivament una actitud programadora que interioritze el període de maduració inherent a tot projecte d'inversió.
Per això, atesa l'experiència dels exercicis 84 i 85, tant pel que fa referència a la programació de projectes, i al seguiment i modificació d'aquests, segons allò establert en l'article cinqué del Decret 9/86, de 10 de febrer,
ORDENE:
Primer. Àmbit d'Aplicació.
1. Les normes ací contingudes seran d'aplicació en totes aquelles operacions previstes pels departaments de la Generalitat Valenciana que hagen d'ésser finançades pels capítols Vl, VII i VIII del seu Pressupost de Despeses. Aquestes operacions constituiran el «Programa d'Inversions de la Generalitat Valenciana» i figurarà anualment com Annex d'Inversions del Pressupost.
2. Els projectes susceptibles d'ésser cofinançats per altres Administracions Públiques i, si de cas, per les Comunitats Europees, s'atendrà, a més a més, al que disposen les entitats cooperadores.
3. Per als projectes que siguen competència d'altres Administracions Públiques, les inversions la realització de les quals la Generalitat Valenciana estime convenient es sol·licitaran segons el que disposen aquelles.
Segon Definició dels projectes.
Les operacions d'inversió es descompondran en «Projectes». Un projecte serà definit pels següents elements:
a) El centre directiu o organisme autònom que realitza la operació.
b) Els objectius generals als quals s'adreça la inversió, és a dir, el programa pressupostari al qual pertany.
c) La denominació amb la qual serà reconegut oficialment.
d) La forma que adopta: inversió real, transferència de capital o operació financera.
e) L'import total previst.
f) La distribució temporal de la despesa, cos que el projecte necessite més d'un exercici pressupostari per a l'execució.
g) El lloc geogràfic en el qual es desenvoluparà la inversió: municipi, comarca, província o Comunitat Valenciana.
Tercer. Codificació dels projectes.
Per a la correcta classificació i control en les diferents Conselleries i en el servei corresponent de la Conselleria d'Economia i Hisenda hi haurà registres dels projectes en els quals la identificació expressada en l'article anterior es codificarà de la manera següent:
a) Quatre dígits correspondran al codi amb el qual en els Pressuposts de la Generalitat es reconeix el Centre Directiu.
b) Tres dígits correspondran al codi amb el qual en els Pressupostos de la Generalitat es reconeix el Programa Pressupostari.
c) Tres dígits per al número de projecte, el qual serà únic dins de cada programa com a mínim, a establir per la Conselleria.
d) Tres dígits en previsió que un projecte puga contemplar diversos subprojectes.
e) Dos dígits per a l'any en el qual es registrà el projecte.
Quart. Escenaris financers d'inversió.
El programa econòmic a termini mitjà del Govern Valencià contindrà els escenaris financers que, per al període de la seua vigència, els serveis tindran en compte per a programar les seues actuacions inversores. Anualment, la Conselleria d'Economia i Hisenda adaptarà els esmentats escenaris per a cada programa en funció de l’evolució dels recursos i de les despeses previstes en el programa a termini mitjà.
Cinqué. Tipus de projecte.
A fi de facilitar la programació es diferenciaran sis tipus de projectes:
1. Adquisicions.
2. Transferències de capital.
3. Operacions financeres.
4. Plans, projectes i estudis referits a futures inversions.
5. Obres en reparació, manteniment i reparacions menors en tant en quant aquestes operacions no suposen un augment del capital públic.
6. Obres noves i grans reparacions.
Sisé. Provisió per a redacció de projectes tècnics.
Com a criteri general de programació, un projecte d'inversió inclourà els costs prevists de redacció del projecte tècnic Tanmateix, a fi de constituir una reserva d'existències d'aquests darrers, podrà generar-se un fons denominat: «Provisió per a redacció de projectes tècnics en l'exercici ...».
Seté. Provisió per a modificacions d'obres.
Dintre de cada programa podrà generar-se un fons destinat a cobrir les modificacions d'obres que puguen produir-se al llarg de la realització d'aquestes. Aquest projecte es titularà «Provisió per a modificacions d'obres del programa ... de l'exercici ..».
Vuité. Agrupació de petites obres de reparació en programes de conservació.
Quan, to t i tractar-se d'obres de manteniment, conservació o reparació, l'excesiu número, escàs import o la imprevisibilitat de la determinació d'aquestes ho aconselle, es podran agrupar en programes de conservació.
Nové. Requisits de la programació.
1. Els projectes d'inversió proposats s'inclouran en l'Annex d'Inversions de Pressuposts de la Generalitat Valenciana per l'import d'anualitats que puguen fer-se efectives fins a la fase O o OP dintre de cada exercici pressupostari.
2. Les inversions de la Generalitat es dirigiran a la consecució dels objectius expressats en el programa a termini mitjà del Govern Valencià. Per tot això, els projectes d'inversió tendiran a ser agrupats en Plans que responguen als objectius sectorials i/o territorials del programa econòmic del Govern.
3. En el Programa d'Inversions no es podran incloure projectes que incrementen l'oferta de serveis públics quan n'existesca infrautilització palesa.
4. En els casos de grans adquisicions, la Conselleria que ho haja proposat, haurà aprovat la memòria de necessitats que especifique i justifique l'adquisició, en el moment de la seua inclusió en el Programa d'Inversions.
5. Quan les operacions d'inversió precissen terrenys, en el moment d'incloure el projecte en el Programa d'Inversions s'assegurarà la lliure disponibilitat d'aquells, així com la qualificació urbanística adient, tant si depenen de la cessió per part d'altres entitats, com si s'obtenen mitjançant adquisició o expropiació.
6. Tret dels casos de finançament finalista, els projectes de transferències de capital a altri hauran d'aportar per a incloure's en el Programa d'Inversions de la Generalitat, l'avantprojecte de convocatòria en el moment de la seua inclusió en el Programa d'Inversions.
Deu. Elaboració i aprovació.
1. Els projectes d'inversió que s'hagen d'incloure en el Programa d'Inversions de la Generalitat es proposaran a través de les fitxes d'alta en el Programa d'Inversions de la Generalitat de l'Annex núm. 1.
2. Entre les propostes que s'ajusten al contingut d'aquesta ordre, a les directrius complementàries, si fa el cos, del Govern Valencià i als requisits de la Llei del Fons de Compensació Interterritorial, la Conselleria d'Economia i Hisenda confeccionarà la proposta de projectes del FCI en matèries de competència de la Generalitat.
DISPOSICIONS TRANSIT0RIES
Primera
La programació de les operacions d'inversió s'adaptaran progressivament a les previsions d'aquesta ordre, tot tenint en compte les diferents situacions de partida. En tot cas, les anualitats 86 i següents dels projectes d'inversió provinents de la incorporació de romanents de crèdits dels capítols VI, VII i VIII seran ajustades immediatament després d'efectuada la incorporació dels crèdits en el Pressupost de 1986, a fi de reflectir la previsió real de generació d'obligacions al llarg de l'exercici.
Segona
Mentre els departaments corresponents no codifiquen, segons les previsions d'aquesta ordre, les operacions d'inversió contingudes en els crèdits, serà vàlida la numeració amb la qual figuren en la Conselleria d'Economia i Hisenda.
DISPOSICIO FINAL
Hom autoritza la Direcció General d'Economia per tal que dicte les instruccions que calguen per al desenvolupament d'aquesta ordre.
València, a 11 de març de 1986.
El Conseller d'Economia i Hisenda,
ANTONI BIRLANGA I CASANOVA

linea
Mapa web