Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDE de 3 de gener de 2006, de la Conselleria de Turisme, sobre concessió d'ajudes per l'Agència Valenciana del Turisme per a la creació, modernització i millora de l'oferta turística de la Comunitat Valenciana. [2006/X385]

(DOGV núm. 5180 de 19.01.2006) Ref. Base de dades 0378/2006

ORDE de 3 de gener de 2006, de la Conselleria de Turisme, sobre concessió d'ajudes per l'Agència Valenciana del Turisme per a la creació, modernització i millora de l'oferta turística de la Comunitat Valenciana. [2006/X385]
El turisme constituïx un sector estratègic dins de l'economia valenciana per la seua capacitat per a aportar diversificació al teixit econòmic, per a crear ocupació i per a generar riquesa i benestar. Este és un dels motius primordials pels quals la Conselleria de Turisme desenvolupa la seua política de suport a la competitivitat del sector.
Amb la finalitat de sumar eficàcia a les actuacions mampreses directament per l'administració i sobre la base del suport al sector empresarial turístic, la Conselleria de Turisme a través de l'Agència Valenciana del Turisme posarà a disposició de les empreses i entitats públiques i privades que exercisquen activitats que redunden a favor del turisme de la Comunitat Valenciana, un conjunt de programes i actuacions de suport financer en el marc de la normativa vigent que regula esta matèria tant en l'àmbit de la Unió Europea com en el marc estatal, i específicament l'aplicació de la Llei General de Subvencions, o en la pròpia normativa de la Generalitat.
L'Agència Valenciana del Turisme, com a organització administrativa responsable de l'impuls i execució de la política en matèria de turisme de la Generalitat, convocarà anualment un programa d'ajudes per resolució de la seua presidenta, i entre altres objectius contemplarà la millora de la competitivitat, la qualitat del producte turístic, la innovació tecnològica i la implantació de nous productes, i la millora de la comercialització i eliminació dels desequilibris en dotacions turístiques entre les diferents zones de la Comunitat Valenciana.
Per això, en virtut del Decret 185/2004, d'1 d'octubre, del Consell de la Generalitat pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Turisme i tenint en compte les facultats que em conferix l'article 35 de la Llei 5/1983, i d'acord amb les competències assignades pel Decret 209/2004, de 8 d'octubre del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament de l'Agència Valenciana del Turisme i amb el Decret Legislatiu de 26 de juliol de 1991, pel qual s'aprova del Text Refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions,
ORDENE
Article 1. Objecte i àmbit
1. Constituïx l'objecte de la present orde establir el procediment i el marc general per a la concessió d'ajudes per part de l'Agència Valenciana del Turisme per a la creació, modernització i millora de l'oferta turística de la Comunitat Valenciana.
2. Les ajudes a projectes i actuacions en la matèria seran gestionades i concedides per l'Agència Valenciana del Turisme, d'acord amb els programes anuals que a este efecte aprove el Comité de Direcció de conformitat amb les consignacions previstes en les lleis de pressupostos de la Generalitat Valenciana per a cada exercici econòmic.
3. La presidenta de l'Agència Valenciana del Turisme anualment farà públics per resolució els esmentats programes i l'import global màxim destinat per al finançament de les ajudes d'acord amb la corresponent Llei de Pressupostos, com també les línies prioritàries o preferents de suport, si és el cas.
4. Els programes per a cada exercici econòmic en el marc del que disposa la present orde hauran de contindre, entre altres possibles extrems, els següents:
. Naturalesa de l'ajuda.
. Actuacions objecte d'ajuda.
. Beneficiaris.
. Determinació dels criteris d'avaluació.
. Cost incentivable i intensitats màximes d'ajuda.
. Quanties màximes i percentatges, si és el cas, aplicables.
. Terminis de presentació de sol·licituds.
Article 2. Beneficiaris
Podran acollir-se a les ajudes arreplegades en la present orde, sempre que ho sol·liciten i realitzen inversions o activitats de caràcter turístic a la Comunitat Valenciana, segons es determine i amb les excepcions establides per a cada programa en la convocatòria anual d'ajudes de l'Agència Valenciana del Turisme, les empreses turístiques, persones físiques o jurídiques propietàries o explotadores d'establiments hotelers, campaments de turisme, apartaments turístics, allotjament rural, de restauració, agències de viatge, d'oferta turística complementària, així com qualsevol altra empresa relacionada de forma directa amb el turisme o qualsevol altra que de conformitat amb el que disposa la Llei 3/1998 de 21 de maig, de Turisme de la Comunitat Valenciana, es poguera reconéixer.
També podran ser beneficiàries d'este tipus d'ajudes les associacions empresarials vinculades al sector turístic, les entitats locals i els ens públics i privats relacionats directament amb el turisme.
A l'efecte de la present orde, es considerarà petita i mitjana empresa (PIME), la unitat econòmica amb personalitat física o jurídica que reunisca els requisits següents:
. Que utilitze menys de 250 persones.
. Que tinga un volum de negoci anual no superior a 50 milions d'euros, o bé un balanç general no superior a 43 milions d'euros.
El còmput dels efectius i límits assenyalats, en el cas d'empreses associades o vinculades s'efectuarà tal com disposen els apartats 2 i 3 de l'article 6, de l'annex de la Recomanació 2003/361/CE de la Comissió, de 6 de maig de 2003, sobre la definició de microempreses, xicotetes i mitjanes empreses.
No podran obtindre la condició de beneficiari de les subvencions regulades en esta orde, les entitats on concórrega alguna de les circumstàncies previstes en l'article 13. 2 i següents de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
Article 3. Sol·licituds i documentació
1. Les sol·licituds d'ajuda hauran de presentar-se en imprés normalitzat, acompanyades de la documentació següent:
a) Documents acreditatius de la identificació i personalitat del sol·licitant (DNI, escriptures, poders, NIF), adequats a la seua naturalesa jurídica.
b) Memòria del projecte o actuació, en la qual s'especifiquen les diferents partides de la inversió o activitat a realitzar per a la qual se sol·licite l'ajuda, acompanyada dels corresponents pressupostos o factura proforma.
c) Per a projectes d'inversió: declaracions relatives a ajudes sol·licitades o concedides per al mateix projecte, no destrucció d'ocupació i autofinançament almenys en un 30%.
d) De conformitat amb l'article 31.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, quan l'import de la despesa subvencionable supere la quantia de 30.000 euros de cost per execució d'obra, o de 12.000 euros en el supòsit de subministrament de béns d'equipament o prestació de servicis per empreses de consultoria o assistència tècnica, el beneficiari haurà de sol·licitar com a mínim tres ofertes de diferents proveïdors, amb caràcter previ a l'adquisició del compromís per a la prestació del servici o l'entrega del bé, llevat que per les especials característiques de les despeses subvencionables no existisca en el mercat suficient nombre d'entitats que ho subministren o presten. L'elecció entre les ofertes presentades, que hauran d'aportar-se en la sol·licitud de la subvenció, es realitzarà conforme a criteris d'eficiència i economia, i l'elecció s'haurà de justificar expressament en una memòria quan no recaiga en la proposta econòmica més avantatjosa.
e) Justificació, a la data de presentació de la sol·licitud, del compliment formal de les obligacions fiscals i davant la Seguretat Social, d'acord amb les disposicions vigents en la matèria.
f) Així mateix, es podrà requerir del sol·licitant qualssevulla altres dades, documents i informes complementaris que resulten necessaris per a la resolució de l'expedient.
Així mateix, haurà d'adjuntar-se la documentació acreditativa dels extrems particulars requerits per a cada programa, en els termes definits en la corresponent convocatòria anual, sense perjuí de poder requerir al sol·licitant qualsevol altra documentació complementària.
2. Les sol·licituds es presentaran amb anterioritat a l'inici de la realització del projecte o activitat o amb anterioritat a l'inici de l'execució de la fase del projecte corresponent a l'exercici per al qual se sol·licita l'ajuda, i dins del termini que per a cada un dels programes s'establisca en la resolució que faça pública la convocatòria anual d'ajudes.
3. Examinada la documentació aportada, si esta no reunix els requisits exigits es requerirà a l'interessat perquè en un termini de 10 dies, esmene la falta o acompanye la documentació necessària, amb indicació que, si així no ho fera, se li tindrà per desistit de la seua sol·licitud, prèvia resolució que haurà de ser dictada en els termes que preveu l'article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
4. Els sol·licitants podran executar les actuacions una vegada presentada la sol·licitud, sense esperar que la concessió de l'ajuda es produïsca i sense que això prejutge la decisió que finalment s'adopte.
Article 4. Criteris d'avaluació
Amb caràcter general, l'orde de prioritat per a l'avaluació de les sol·licituds que es prendrà en consideració serà la data en què es complete la documentació necessària per a la tramitació de l'expedient, i en tant que existisca disponibilitat pressupostària adequada i suficient; i es podran, a més, sumar-se, segons les diferents línies de suport, criteris com ara:
. Eliminació de barreres arquitectòniques.
. Reducció de consums i millor aprofitament de l'aigua i de l'energia.
. Millora mediambiental.
. Implantació i millora dels sistemes de seguretat.
. Qualitat i singularitat dels projectes.
. Implantació de noves tecnologies.
. I altres que s'ajustaran a allò que s'ha establit per a cada programa en la corresponent convocatòria anual, d'acord amb la normativa aplicable en la matèria.
Article 5. Procediment de concessió de les ajudes
1. El procediment s'iniciarà d'ofici per mitjà de la convocatòria anual aprovada per resolució de la presidenta de l'Agència Valenciana del Turisme, respectant els principis de publicitat i lliure concurrència.
Els òrgans competents per a la instrucció del procediment d'ajudes emmarcades en la present orde seran les diferents àrees i servicis de l'Agència Valenciana del Turisme que es determinaran en la convocatòria anual d'ajudes.
2. Una vegada estudiades les sol·licituds per l'òrgan instructor d'acord amb els criteris establits, es traslladarà dels expedients i del procés anterior a la Comissió d'Avaluació d'Ajudes, la composició de la qual vindrà determinada en la resolució anual de convocatòria.
La dita comissió traslladarà els seus acords al secretari autonòmic de Turisme i director de l'Agència Valenciana del Turisme, i este elevarà la proposta de resolució d'ajudes a la presidenta de l'agència que resoldrà sobre l'adjudicació de les ajudes.
3. Les resolucions de concessió fixaran expressament la quantia i incorporaran, si és el cas, les condicions i obligacions que afecten el desenvolupament del projecte o activitat. Així mateix, podran establir-se terminis parcials perquè el beneficiari execute com a mínim un determinat percentatge del projecte o activitat, i altres condicions per a la seua justificació.
La concessió i el pagament de les ajudes vindrà condicionada al compliment, pel beneficiari, de les seues obligacions fiscals i amb la Seguretat Social en el moment previ al seu atorgament, en els termes establits en la normativa vigent en la matèria, i a l'acreditació de la seua personalitat jurídica referida al moment de la sol·licitud d'ajuda.
L'Agència Valenciana del Turisme podrà establir els convenis oportuns amb la Hisenda Pública i la Seguretat Social per a verificar el compliment de les dites obligacions.
Quan les ajudes s'atorguen a una societat o associació en constitució, es fixarà un termini perquè el beneficiari presente la documentació acreditativa de les circumstàncies de registre de l'entitat. Transcorregut el termini sense haver presentat la documentació, l'òrgan que haguera concedit la subvenció corresponent podrà declarar a l'interessat decaigut en els seus drets amb arxiu de l'expedient. En cap cas s'abonarà l'import de les ajudes abans que l'entitat estiga constituïda i inscrita en el registre corresponent.
4. La resolució es notificarà als interessats en els termes que preveu els articles 58 i 59 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
5. El termini màxim per a emetre i notificar la resolució serà de sis mesos des de la finalització del termini de presentació de sol·licituds. Si la documentació exigida en cada programa no estiguera completa, el termini es computarà a partir del dia de la correcta presentació d'aquella.
Transcorregut el dit termini sense que s'haja resolt i notificat s'entendrà desestimada la sol·licitud d'ajuda en els termes que preveu l'article 44 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
6. Les subvencions concedides seran publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, amb expressió de la convocatòria, del programa i crèdit pressupostari a què s'imputen, beneficiari, quantitat concedida i finalitat de la subvenció.
7. Les resolucions a què es referixen els paràgrafs anteriors esgoten la via administrativa i contra elles podrà interposar-se un recurs potestatiu de reposició davant de l'òrgan que va dictar l'acte en el termini d'un mes a comptar des l'endemà de la notificació de la resolució corresponent, o recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la notificació de la resolució corresponent.
Article 6. Resolució d'incidències
1. Els caps d'àrea competents de l'Agència Valenciana del Turisme, resoldran les incidències que es produïsquen després de la concessió i en especial els supòsits de:
. Canvis de titularitat.
. Canvis d'ubicació.
. Pròrrogues per a l'execució del projecte o activitat i per al compliment de les condicions particulars de la concessió, i en particular la seua justificació, que seran concedides sempre amb caràcter excepcional.
. Modificacions justificades del projecte inicial.
2. En qualsevol moment de la vigència de l'expedient el beneficiari haurà d'actualitzar la documentació presentada que haguera tingut alguna modificació i comunicar altres ajudes públiques o privades que haguera obtingut o sol·licitat per al mateix projecte després de la data de presentació de la sol·licitud.
Article 7. Obligacions del beneficiari
Són obligacions del beneficiari:
a) Acreditar el compliment de requisits i condicions que determinen la concessió o benefici de l'ajuda.
b) El sotmetiment a les actuacions de control financer que corresponguen.
c) Comunicar a l'Agència Valenciana del Turisme l'obtenció o sol·licitud d'altres ajudes per a la mateixa finalitat procedents d'altres administracions o ens públics o privats.
d) Sol·licitar quants permisos, autoritzacions i llicències corresponguen a la naturalesa del projecte a incentivar.
e) Presentar, d'acord amb el que establix l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, una declaració responsable de no estar sotmés en les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiari.
f) Qualssevol altres previstes en l'article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
Article 8. Control i inspecció
1. L'Agència Valenciana del Turisme, per ella o a través de qualssevol persones o entitats que designe, podrà en tot moment efectuar quantes actuacions de comprovació i verificació de la inversió o realització de l'actuació objecte d'ajuda estime necessàries, sense perjuí de les dutes a terme, si és el cas, per les unitats dels fons comunitaris.
2. Així mateix el beneficiari i els tercers relacionats amb l'objecte de la subvenció o la seua justificació estaran obligats a sotmetre's a les actuacions de control financer de la Intervenció General de la Generalitat Valenciana en relació amb les subvencions o ajudes concedides.
Article 9. Liquidació de les ajudes
1. La liquidació de les ajudes s'efectuarà una vegada executat el projecte en la seua totalitat o en les fases previstes, d'acord amb la sol·licitud presentada i en els termes fixats per a la concessió de l'ajuda en la convocatòria i en la seua notificació.
2. A l'efecte del que establix el punt anterior, els beneficiaris hauran de presentar:
. Documentació acreditativa de l'execució del projecte.
. Acreditació, si és el cas, del compliment de les obligacions i condicions que s'hagueren establit.
. Justificació, a eixa data, del compliment formal de les obligacions fiscals i davant la Seguretat Social, quan s'efectue el pagament en exercicis posteriors al de la concessió, d'acord amb les disposicions vigents en la matèria.
3. Si per causa justificada els beneficiaris sol·licitaren un ajornament per a la justificació del projecte, este haurà de presentar-se abans de l'expiració del termini establit i serà resolt pels caps d'àrea competents de l'Agència Valenciana del Turisme.
4. En compliment del que disposa l'article 29 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, els beneficiaris podran subcontractar amb tercers, fins al 100% dels projectes i activitats subvencionades en el marc del que establix la present orde.
5. La concessió i el pagament de l'ajuda als beneficiaris sotmesos en un procediment de reintegrament iniciat en el marc d'ajudes de la mateixa naturalesa, quedarà condicionada a la seua terminació.
Article 10. Pagament anticipat
Amb relació a la gestió dels pagaments anticipats que, amb caràcter excepcional i prèvia consideració de les singularitats de cada cas, l'Agència Valenciana del Turisme, en l'execució dels programes d'actuació que comporten ajudes, subvencions i altres formes de finançament, puga tramitar, caldrà ajustar-se al que establix l'article 47 bis, del Decret legislatiu de 26 de juny de 1991 del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el text refós de Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana.
En este sentit, la bestreta del pagament estarà condicionada a la prestació de garantia que haurà de constituir-se per mitjà d'aval bancari, i que cobrirà l'import no justificat i interessos de demora, fins que l'Agència Valenciana del Turisme autoritze la seua cancel·lació, una vegada executades i justificades de conformitat les actuacions de l'anualitat corresponent.
Article 11. Minoració i reintegrament de l'ajuda concedida
1. L'alteració d'alguna de les característiques del projecte o activitat aprovats, l'incompliment de condicions i terminis establits en la resolució, la nul·la execució o execució parcial de la inversió, la falta o incompleta justificació de les despeses efectivament realitzades i la concessió després de la presentació de la sol·licitud d'altres ajudes públiques o privades que en el seu conjunt excedisquen dels límits establits, podrà donar lloc a la minoració total o parcial de la subvenció concedida.
2. L'incompliment, pel beneficiari, de qualsevol dels requisits, condicions i la resta de circumstàncies que van donar lloc a l'atorgament de la subvenció, la variació de la finalitat de la inversió o actuació o la falta de justificació de la realització del projecte, així com qualsevol altra causa de les previstes en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, donarà lloc a la incoació per l'òrgan competent per a la concessió de les ajudes del corresponent expedient que podrà finalitzar, si és el cas, amb la revocació de la subvenció concedida i l'obligació de reintegrar les ajudes percebudes i els corresponents interessos de demora des del moment del pagament de la subvenció. En la tramitació del procediment es garantirà, en tot cas, el dret d'audiència de l'interessat.
3. Es podrà prescindir del tràmit d'audiència quan no figuren en el procediment ni siguen tinguts en compte en la resolució altres fets ni altres al·legacions i proves que les adduïdes per l'interessat.
Article 12. Naturalesa i quantia de les ajudes
1. Les ajudes que s'establixen en la present orde tenen la consideració de subvenció, d'acord amb la definició establida en l'article 2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
S'exclouen de la consideració de subvenció els rendiments financers que es generen pels fons lliurats als beneficiaris.
2. L'import de les ajudes que s'establisca en les respectives convocatòries haurà de respectar les intensitats màximes establides en els respectius règims d'ajuda i la resta de normativa sobre ajudes estatals, excepte quan vagen dirigides a entitats sense ànim de lucre i queden fora del seu àmbit d'aplicació per no tindre efecte potencial sobre la competència i els intercanvis comercials entre els Estats Membres. Quan es done esta excepció, el beneficiari no podrà mamprendre activitats econòmiques que repercutisquen en tercers de manera que falsegen o amenacen falsejar la competència i deurà si és el cas prestar els servicis a preu de mercat.
3. Les ajudes que podran concedir-se a l'empara d'esta orde consistiran en una subvenció a fons perdut, l'import màxim de la qual no podrà superar els percentatges sobre el cost total incentivable amb els límits màxims arreplegats en la resolució anual d'aprovació dels programes de l'Agència Valenciana del Turisme.
Este cost total estarà format pel preu dels elements incentivables que constituïxen el projecte. Si és el cas, podran establir-se per part de l'Agència Valenciana del Turisme mòduls de correcció amb la finalitat d'ajustar-los als preus de mercat.
4. Es podrà establir un màxim d'ajuda per beneficiari en funció de la disponibilitat pressupostària global o per programes, i inclús la denegació d'ajuda en algun programa en funció de les ajudes rebudes pel beneficiari en altres programes, tot això en els termes que s'establiran en la convocatòria anual.
5. No serà subvencionable l'IVA satisfet per l'adquisició de béns i servicis, excepte quan es tracte de persones o entitats acollides al règim d'exempció del dit impost.
6. Quan un projecte comprenga dos o més programes, la quantia de l'ajuda es determinarà per mitjà d'una avaluació precisa de la part corresponent a cada un d'ells.
7. En el marc de les disposicions vigents es podran recolzar projectes o actuacions plurianuals.
Article 13. Règim de compatibilitat
1. Cap actuació o projecte acollit als règims d'ajuda arreplegats en la present orde no podrà rebre altres ajudes públiques per un mateix concepte, qualssevol que siga la seua naturalesa, quan acumulades sobrepassen els límits establits en el règim d'ajudes vigent a la Unió Europea.
2. De la mateixa manera es tindrà en compte el principi que una mateixa despesa no podrà beneficiar-se simultàniament de més d'un fons estructural, sent estos fons incompatibles amb els fons de cohesió.
Article 14. Aportació de fons propis
A fi de garantir que les inversions productives subvencionades són viables, l'aportació del beneficiari destinada al seu finançament haurà de ser com a mínim del 30%. Esta aportació mínima no podrà comptar amb cap ajuda. Així mateix, per al cas d'inversions, estes hauran de mantindre's durant un mínim de cinc anys.
Article 15. Incentius a la inversió en empreses turístiques
Les ajudes en matèria de suport a la inversió en empreses turístiques es concediran amb l'objectiu d'incentivar la inversió inicial en actius fixos nous, tant materials com immaterials, en el marc que s'establix a continuació:
Les ajudes es concediran d'acord amb la convocatòria anual de programes, en el marc del règim establit en la present orde i en el del règim d'ajudes aprovat per la Comissió Europea o altres normativa sobre ajudes estatals.
1. Podran ser objecte d'ajudes les actuacions següents:
a) Projectes a favor de la creació de nous establiments turístics en zones no saturades o que reunisquen especials circumstàncies de qualitat i singularitat o suposen l'aplicació en el sector turístic d'alta tecnologia.
b) Projectes que creen o renoven activitats turístiques complementàries sempre que no es destruïsca l'ocupació i tinguen notori interés per al sector turístic, segons el parer de l'Agència Valenciana del Turisme.
c) Projectes de modernització de l'oferta turística bàsica, entenent per tals les inversions que comporten una millora substancial de la infraestructura existent sense que això supose un increment de capacitat de l'establiment.
No obstant allò expressat en el paràgraf anterior, quan el projecte d'inversió es localitze en una zona amb dèficit important de dotació tant d'allotjament o d'una classe específica seua, com de restauració, la present línia d'ajuda podrà adreçar-se a incrementar la dita capacitat d'allotjament o si és el cas de la infraestructura turística de què es tracte.
Els projectes que pretenguen beneficiar-se del present règim d'ajudes hauran de ser tècnicament viables.
Així mateix tals ajudes podran consistir a facilitar l'accés de les empreses turístiques i altres entitats a les distintes fonts de finançament i abaratir el seu cost, per mitjà de la bonificació d'interessos, amortització parcial o qualssevol altres mecanismes de col·laboració que puguen establir-se amb entitats financeres per a inversions en actius fixos, que impliquen o no subvenció de l'Agència Valenciana del Turisme, a través de convenis firmats entre esta i diverses entitats financeres.
2. Es consideraran costos incentivables, en funció de cada programa de suport i amb les especificitats que s'arreplegaran en la convocatòria anual d'ajudes, les inversions en actius fixos nous tant materials com immaterials referits a infraestructures i equipaments, quedant excloses les de manteniment o mera substitució.
Així mateix queden excloses les despeses de funcionament.
3. Les intensitats màximes d'ajuda seran:
. Cost de les inversions materials i immaterials fins a un 37% si la inversió es realitza a la província de València, fins a un 35% si la inversió es realitza a la província de Castelló, i fins a un 40% si la inversió es realitza a la província d'Alacant.
. Els límits indicats podran incrementar-se en 15 punts percentuals quan el beneficiari siga una PIME.
Article 16. Incentius dirigits a projectes/actuacions que promoguen la innovació, comercialització i qualitat en el sector turístic
Les ajudes en matèria de suport a projectes i actuacions que promoguen la innovació, comercialització i qualitat en el sector turístic, es concediran en el marc que s'establix a continuació:
1. Podran ser objecte d'ajudes les actuacions següents:
a) Projectes dirigits a la creació i millora sensible d'infraestructures d'informació, gestió i comercialització de productes turístics, entenent per tals els adreçats a la comercialització del producte per les empreses turístiques a través de sistemes informàtics de gestió.
b) Projectes que desenvolupen programes d'implantació de sistemes de qualitat en les empreses turístiques i que conduïsquen a l'obtenció de la certificació corresponent d'assegurament de qualitat o de gestió mediambiental.
c) Projectes o activitats que tendisquen al desenvolupament de la comercialització, promoció, difusió i informació de destinacions o productes turístics per part d'empreses i entitats públiques o privades relacionades amb el sector turístic.
Els projectes que pretenguen beneficiar-se del present règim d'ajudes hauran de ser tècnicament viables.
2. Es consideraran costos incentivables, en funció de cada programa de suport i amb les especificitats que s'arreplegaran en la convocatòria d'ajudes, les despeses de tipus no continu o periòdic associades a projectes o activitats per a la promoció, comercialització, difusió i informació turística, així com despeses del mateix tipus per a activitats d'instauració per part de PIME, associacions sense ànim de lucre i entitats locals, de sistemes de qualitat o gestió mediambiental. I queden excloses les despeses de funcionament.
3. Les intensitats màximes d'ajuda seran:
. Fins al 50% de les despeses incentivables associades al projecte, segons convocatòria anual, quan es tracte de PIME.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
1. En el supòsit d'ajudes cofinançades amb fons comunitaris s'aplicarà el procediment establit en la present orde, i s'adequaran a les especialitats i compliran els requisits que si és el cas es determinen en les normes comunitàries en relació amb elles.
2. La publicitat de les esmentades ajudes haurà de realitzar-se d'acord amb la normativa comunitària en la matèria; a tals efectes, els beneficiaris hauran d'exhibir un distintiu en què es faça constar que el projecte ha sigut cofinançat pels fons europeus. El text i característiques del distintiu vindran normalitzats per la pròpia Agència Valenciana del Turisme.
Segona
1. En cas que els documents exigits ja estigueren en poder de l'Agència Valenciana del Turisme, el sol·licitant no estarà obligat a presentar-los sempre que faça constar la data en què van ser presentats, i no podran haver transcorregut més de cinc anys, o si és el cas emesos i es declare la seua vigència.
2. En els supòsits d'impossibilitat material d'obtindre els documents, l'Agència Valenciana del Turisme podrà requerir al sol·licitant la seua presentació o, si no n'hi ha, l'acreditació per altres mitjans dels requisits a què es referisquen els documents.
Tercera
En el cas que les inversions s'efectuen per mitjà d'un contracte d'arrendament financer (lísing), l'opció de compra haurà d'haver sigut efectuada amb anterioritat al pagament de la subvenció. No obstant això, podrà efectuar-se el pagament sempre que, pendent l'exercici de l'opció, es referme per mitjà d'aval bancari l'import total subvencionat que quedarà subjecte a l'exercici de la dita opció, i podrà executar-se l'aval en el cas que, arribat el moment de l'opció, el beneficiari no acreditara haver-la exercit dins del termini que s'assenyale en la resolució d'atorgament de l'ajuda.
Quarta
El Decret 71/2000, de 22 de maig, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament regulador dels convenis previstos en la Llei 3/1998, de 21 de maig, de Turisme de la Comunitat Valenciana, constituïx el marc jurídic regulador de les ajudes destinades a municipis turístics .
Quinta
En tot allò no regulat en esta orde, caldrà ajustar-se al que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i en el Text Refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991.
DISPOSICIONS FINALS
La present orde entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 3 de gener de 2006
La consellera de Turisme,
Mª MILAGROSA MARTÍNEZ NAVARRO

linea
Mapa web