Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 7/2003, de 28 de gener, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament de Selecció i Provisió de Places de Personal Estatutari al Servici d'Institucions Sanitàries de la Generalitat Valenciana. [2003/1124]

(DOGV núm. 4430 de 31.01.2003) Ref. Base de dades 0423/2003

DECRET 7/2003, de 28 de gener, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament de Selecció i Provisió de Places de Personal Estatutari al Servici d'Institucions Sanitàries de la Generalitat Valenciana. [2003/1124]
La Llei 30/1999, de 5 d'octubre, de Selecció i Provisió de Places de Personal Estatutari dels Servicis de Salut ha assentat les bases en esta matèria per al conjunt dels servicis de salut.
La llei estatal ha configurat un sistema l'objectiu del qual és fer compatible la modernització de la gestió amb el manteniment de la unitat de règim jurídic i la llibertat de circulació dels professionals en el Sistema Nacional de la Salut, mitjançant l'establiment d'unes condicions comunes d'accés i mobilitat
El caràcter bàsic de la totalitat de la llei requerix un desplegament reglamentari posterior en l'àmbit competencial de les comunitats autònomes; per això, el present text reglamentari es dicta a partir del mandat contingut en la llei esmentada, que n'encomana el desplegament reglamentari a les comunitats autònomes en els seus àmbits.
Per consegüent, el present decret, a partir de la normativa legal en la matèria, aborda la regulació dels sistemes de selecció i provisió de places del personal estatutari de les institucions sanitàries dependents de la Conselleria de Sanitat.
Cal destacar que és la primera ocasió en què, després de les transferències en Sanitat, la comunitat autònoma es dota d'un marc reglamentari propi, coherent amb les seues peculiaritats, i seguint tot allò que disposa la legislació bàsica estatal.
Esta aposta decidida per disposar d'un marc jurídic coherent busca afirmar l'estabilitat en l'ocupació, la planificació eficient dels recursos humans, la seguretat jurídica, i la previsió d'uns procediments selectius assentats i transparents, a fi d'aconseguir uns professionals sanitaris que ajuden a la millora de la sanitat pública valenciana, des del convenciment que la selecció dels millors professionals redundarà en la millora de la qualitat dels servicis públics que es presten als ciutadans i, en concret, en la humanització de l'assistència sanitària.
Per això, el present decret regula de forma detallada l'oferta d'ocupació pública, els diversos sistemes selectius, el contingut de les convocatòries, els òrgans de selecció i provisió, la provisió de places mitjançant un concurs de trasllats, les normes generals sobre els barems de mèrits, l'accés a places amb rang de direcció, així com altres formes de provisió com el reingrés al servici actiu amb destinació provisional o la comissió de servicis.
Per una altra banda, la Llei 11/2002, de 23 de desembre, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i d'Organització de la Generalitat Valenciana ha previst el sistema de provisió de les places de caràcter directiu d'institucions sanitàries dependents de la Conselleria de Sanitat, que s'incorpora al present text reglamentari.
Sense la intenció de ser exhaustiva, la present norma reglamentària presenta com a principals novetats, respecte a la regulació anterior, la incorporació d'una definició d'oferta d'ocupació pública que comporta desvincular els processos selectius dels concursos de trasllats, a fi de dotar els processos de provisió de la necessària agilitat en la resolució.
En este sentit es preveu el compromís de l'administració de convocar regularment els processos selectius amb caràcter bianual, així com els concursos de trasllats per al personal fix, que seran convocats com a mínim cada dos anys, per la qual cosa s'oferixen als professionals al servici de la sanitat valenciana les garanties necessàries per a la seua mobilitat i accés al sistema sanitari públic valencià.
D'una altra banda, es presenta com a peculiaritat en el nostre ordenament, respecte a la normativa estatal anterior, el reingrés al servici actiu del personal estatutari al qual va ser concedida l'excedència sense reserva de plaça, en una plaça bàsica vacant en qualsevol institució sanitària de la comunitat autònoma. Amb això s'elimina, per tant, l'obligatorietat del reingrés en l'àrea d'origen i es fa possible una major flexibilitat per als professionals sanitaris.
S'apunta també com a novetat la regulació de la provisió de les direccions de servici i de secció de caràcter no assistencial amb detall dels requisits d'accés, així com la composició de la comissió de valoració.
En atenció de totes estes consideracions, després d'haver sigut negociat en la Mesa Sectorial de Sanitat, de conformitat amb el que preveu la Llei 9/1987, de 12 de juny, consultades les corporacions professionals en el sector, a proposta del conseller de Sanitat, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana i després de la deliberació del Consell de la Generalitat, en la reunió del dia 28 de gener de 2003,
DECRETE
CAPÍTOL I
Objecte, àmbit i principis generals
Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació
Constituïx l'objecte del present reglament la regulació dels sistemes de selecció i provisió de places del personal estatutari de les institucions sanitàries de la Generalitat Valenciana, d'acord amb les bases establides per la Llei 30/1999, de 5 d'octubre, d'aplicació al personal estatutari dels servicis de salut de les comunitats autònomes i de l'Institut Nacional de la Salut.
El present reglament és d'aplicació a tot el personal estatutari que presta servicis en les institucions sanitàries de la Conselleria de Sanitat. S'aplicarà amb caràcter supletori al personal no estatutari que presta servicis en estes institucions.
Per al que preveu el paràgraf anterior, és personal estatutari de la Generalitat Valenciana el personal que presta servicis en les institucions sanitàries de la Conselleria de Sanitat i que es troba dins de l'àmbit d'aplicació de l'Estatut Jurídic del Personal Mèdic de la Seguretat Social, aprovat pel Decret 3160/1966, de 23 de desembre, del Ministeri de Treball, de l'Estatut del Personal Auxiliar Sanitari Titulat i Auxiliar de Clínica de la Seguretat Social, aprovat per l'Orde de 26 d'abril de 1973, del Ministeri de Treball, així com de l'Estatut del Personal no Sanitari al Servici de les Institucions Sanitàries de la Seguretat Social, aprovat per l'Orde de 5 de juliol de 1971, del Ministeri de Treball.
Article 2. Principis generals
La selecció i la provisió de places del personal estatutari de les institucions sanitàries dependents de la Generalitat Valenciana es regixen pels principis i criteris generals següents:
a) Sotmetiment ple a la llei i al dret de totes les actuacions en els processos selectius i de provisió de places.
b) Igualtat, mèrit, capacitat i publicitat en l'accés a la condició de personal estatutari i estabilitat en el manteniment d'esta condició.
c) Lliure circulació del personal estatutari en el conjunt del Sistema Nacional de la Salut.
d) Eficàcia, imparcialitat i agilitat en l'actuació dels tribunals i la resta d'òrgans responsables de la selecció i provisió de places.
e) Planificació eficient de les necessitats de recursos i programació periòdica de les convocatòries.
f) Coordinació, cooperació i informació mútua entre les distintes administracions sanitàries públiques i servicis de salut.
g) Participació de les organitzacions sindicals presents en la Mesa Sectorial de Sanitat de la comunitat autònoma mitjançant la negociació en el desplegament del que preveuen la Llei 30/1999, de 5 d'octubre, i este reglament i, especialment, en la determinació de les condicions i procediments de selecció, promoció interna i mobilitat, del nombre de places convocades i de la periodicitat de les convocatòries.
h) Adequació dels procediments de selecció, dels seus continguts i proves a les funcions de places corresponents, inclosa la valoració del coneixement del valencià, a fi de fer efectiu el dret dels usuaris a expressar-se en qualsevol de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana.
CAPÍTOL II
Oferta d'ocupació pública
Article 3. Oferta d'ocupació pública i òrgan competent
Les ofertes d'ocupació pública del personal estatutari d'institucions sanitàries dependents de la Conselleria de Sanitat estaran constituïdes per la quantitat de places de cada categoria que es pretenga proveir per processos selectius.
Els concursos de trasllats del personal fix dependent d'institucions sanitàries no necessiten l'autorització prèvia en el decret d'oferta d'ocupació, si no signifiquen la incorporació de personal de nou ingrés. En conseqüència, es convocaran amb independència d'aquells processos selectius, amb la periodicitat, el nombre de places i categories que resolga la Direcció General per als Recursos Humans de conformitat amb el que preveu este reglament.
L'oferta d'ocupació pública de personal adscrit a les institucions sanitàries dependents de la Conselleria de Sanitat inclourà el nombre de places vacants de cada categoria que proposa, després de la negociació sindical, la Conselleria de Sanitat, i la gestió de la qual corresponga a esta, segons que disposa l'article 1 del Decret 71/1989, de 15 de maig, del Consell de la Generalitat, sobre regulació d'òrgans de gestió de personal de la Conselleria de Sanitat i òrgans depenents.
Amb esta finalitat, tindran la consideració de vacants i, per tant, podran ser incloses en l'oferta d'ocupació, les places en què s'haja produït el cessament del titular que l'ocupava quan no hagen de ser amortitzades, les places de nova creació, aquelles als titulars de les quals els haja estat concedida l'excedència que, d'acord amb la normativa d'aplicació, no comporte reserva de plaça i aquelles altres que es produïsquen com a conseqüència de l'aplicació de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitat del personal al servici de les administracions públiques i les normes que la despleguen.
La determinació de les places corresponents a les convocatòries de les proves selectives es farà en els centres de treball que acorde la Conselleria de Sanitat, tenint en compte les places que estiguen vacants en la data de publicació de la llista d'aprovats.
Entre una oferta i la següent no podran transcórrer més de dos anys.
D'acord amb la llei de pressuposts de la Generalitat Valenciana, el conseller de Sanitat haurà de proposar al Consell de la Generalitat, perquè l'aprove, l'oferta d'ocupació del personal adscrit a les institucions sanitàries de la Conselleria de Sanitat.
CAPÍTOL III
Sistemes de selecció i el seu desplegament
Article 4. Sistemes selectius
La selecció del personal estatutari fix l'efectuarà la Generalitat Valenciana amb caràcter general a través del sistema de concurs-oposició.
La selecció es podrà fer a través del sistema d'oposició quan siga més adequat segons les característiques socioprofessionals del col·lectiu que pot accedir a les proves o de les funcions que hagen de fer.
Quan la peculiaritat de les tasques específiques que s'hagen de fer i el nivell de qualificació requerit ho aconsellen, la selecció podrà fer-se amb caràcter extraordinari pel sistema de concurs.
1. Oposició
El sistema d'oposició comporta que els aspirants han de fer un o diversos exercicis, segons preveja la convocatòria, a fi d'avaluar-los la competència, aptitud i idoneïtat per al compliment de les funcions pròpies de la categoria i/o especialitat, segons el cas, de la plaça convocada.
Els exercicis, que seran eliminatoris, podran consistir en proves de coneixements generals o d'específics, així com qualsevol altre sistema que resulte adequat per a assegurar l'objectivitat i racionalitat del procés selectiu, i l'adequació a les funcions que s'hagen de dur a terme.
Les puntuacions obtingudes pels aspirants n'establiran l'orde de prelació.
2. Concurs
El sistema de concurs consistix en l'avaluació de la competència, aptitud i idoneïtat de les persones aspirants per al compliment de les funcions corresponents a través de la valoració dels aspectes més significatius dels seus currículums, d'acord amb el barem de mèrits previst amb caràcter general en este decret.
Amb caràcter extraordinari, quan es tracte d'una convocatòria per a l'accés a una plaça determinada i si les característiques de la funció que s'haja de fer en eixa plaça ho aconsellen, el concurs consistirà en la valoració del currículum professional, docent, discent i investigador dels aspirants, valoració que farà el tribunal, després de l'exposició i defensa pública per part de les persones interessades.
3. Concurs-oposició
El sistema de concurs-oposició consistix en la realització successiva, en l'orde que la convocatòria determine, dels sistemes de concurs i d'oposició.
Podrà superar la fase d'oposició un nombre d'aspirants superior al de les places convocades. Es considerarà aprovat l'aspirant que obtinga el 50% de la puntuació màxima possible establida en la convocatòria per a la fase d'oposició.
La puntuació obtinguda en la fase de concurs no podrà ser aplicada, en cap cas, per a superar la fase d'oposició.
La puntuació màxima de la fase d'oposició haurà de ser igual a la màxima total del barem de la fase de concurs.
La fase de concurs s'adaptarà als barems de mèrits de l'annex a este decret, els quals podran ajustar-se a les especificacions següents, depenent del grup de pertinença corresponent a la categoria convocada:
– Experiència professional.
– Formació acadèmica, especialitzada, postgraduada, contínua i continuada.
– Altres mèrits.
– Coneixement del valencià.
Article 5. Convocatòries
1. Contingut de les convocatòries
L'òrgan competent en matèria de personal de la Conselleria de Sanitat farà la convocatòria per a la cobertura de places bàsiques vacants d'institucions sanitàries dependents de la Generalitat Valenciana mitjançant una resolució que serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Així mateix, podran aprovar-se unes bases generals que determinen els requisits dels aspirants, el procediment de selecció, les proves que s'han de superar i els sistemes de qualificació aplicables a successives convocatòries per a l'accés a les categories o especialitats que es determinen, mitjançant una resolució que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
La convocatòria haurà de contindre, almenys, les especificacions següents:
a) Nombre i denominació de les places convocades.
b) Condicions i requisits que han de tindre els aspirants, de conformitat amb el que disposa l'apartat següent.
c) Model de sol·licitud i documentació requerida, si correspon.
d) Centre o dependència a què han d'adreçar-se les sol·licituds
e) Termini per a presentar les sol·licituds, que haurà de ser com a mínim d'un mes, comptador des de l'endemà al de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
f) Lloc i termini en què s'han de presentar els documents que acrediten els mèrits al·legats.
g) Sistema i contingut dels processos selectius, nombre d'exercicis que s'han de fer, temari, barems de mèrits i sistema de qualificació.
h) Fórmula de desempat.
Del total de places convocades de cada categoria pel sistema general d'accés lliure, se'n reservarà un 5% per a ser cobertes per persones amb minusvalidesa amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, de manera que s'arribe al 2 per 100 dels efectius totals, de conformitat amb el que disposa la normativa vigent.
Les convocatòries i les seues bases vinculen l'administració, els tribunals encarregats de jutjar les proves i les persones que hi participen.
Les convocatòries i les seues bases, una vegada publicades, només podran ser modificades amb subjecció estricta a les normes de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Publiques i del Procediment Administratiu Comú.
2. Requisits
Per a poder participar en els processos de selecció del personal estatutari fix serà necessari tindre, en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds, els requisits següents, a més dels establits per la convocatòria corresponent:
a) Tindre la nacionalitat espanyola o la de qualsevol altre estat membre de la Unió Europea, o bé la d'algun dels estats en els quals, per tractats internacionals celebrats per la Unió Europea i ratificats per Espanya, s'aplique la lliure circulació de treballadors en els termes en què esta es troba definida en el Tractat Constitutiu de la Unió Europea, o tindre este dret segons que preveu el Decret 543/2001, de 18 de maig (BOE núm. 130, de 31.05.2001).
b) Tindre la titulació exigida en la convocatòria o estar en condicions d'obtindre-la dins del termini de presentació de sol·licituds.
c) Tindre la capacitat funcional necessària per al compliment de les funcions que es deriven del nomenament corresponent.
d) Haver fet els díhuit anys i no excedir l'edat de jubilació forçosa.
e) No haver estat separat del servici mitjançant un expedient disciplinari de qualsevol servici de salut o administració pública en els sis anys anteriors a la convocatòria, ni trobar-se inhabilitat amb caràcter ferm per a l'exercici de funcions públiques ni, si fóra el cas, per a la professió corresponent.
f) En el cas dels nacionals d'altres estats mencionats en el paràgraf a), no trobar-se inhabilitat, per sanció o pena, per a l'exercici professional o per a l'accés a funcions o servicis públics en un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, ni haver estat separat, per sanció disciplinària, d'alguna de les seues administracions o servicis públics en els sis anys anteriors a la convocatòria.
g) Haver pagat les taxes corresponents als drets de participació en els processos selectius.
h) Els aspirants que concórreguen per la quota de reserva a minusvàlids hauran de tindre el certificat que acredite la condició de minusvàlid en grau igual o superior al 33%.
Article 6. Tribunals i normes de funcionament
1. Tribunals
Cada tribunal, compost per un mínim de cinc membres, serà nomenat per l'òrgan competent en matèria de personal de la Conselleria de Sanitat segons que dispose la convocatòria. La composició inclourà necessàriament un president i un secretari, i es designarà el mateix nombre de membres titulars que de suplents.
Formaran part del tribunal dos representants proposats per les organitzacions sindicals amb representació en la Mesa Sectorial de Sanitat o, si no n'hi ha, per sorteig entre estos, que hauran de tindre els requisits establits en l'apartat 6.3. El nombre de representants sindicals s'augmentarà proporcionalment segons el nombre total de membres que conformen el tribunal.
Correspon al tribunal la coordinació dels tribunals auxiliars, en el supòsit que se'n constituïsquen, i també adoptar les mesures necessàries per a l'actuació coordinada dels tribunals, així com establir els criteris per a una actuació homogènia.
2. Tribunals auxiliars
L'òrgan convocant podrà determinar la constitució de tribunals auxiliars quan el nombre elevat d'aspirants o, si fóra el cas, la realització de les proves amb caràcter descentralitzat ho requerisca.
Els tribunals auxiliars assumiran les funcions que la convocatòria determine. En tots els casos, seguiran les instruccions i criteris que fixe el tribunal
Els membres del tribunal auxiliar hauran de tindre els mateixos requisits previstos en l'apartat següent per als membres del tribunal.
3. Normes sobre funcionament i composició
Corresponen al tribunal les funcions relatives a la determinació concreta del contingut de les proves i a la qualificació i valoració dels aspirants, així com l'adopció de totes les mesures que siguen necessàries per a una evolució correcta dels processos selectius, actuant d'acord amb criteris d'objectivitat i imparcialitat.
Els tribunals faran les seues funcions tan ràpidament com siga possible i adoptaran les mesures oportunes per tal que els exercicis escrits de la fase d'oposició en el sistema selectiu de concurs-oposició i del sistema d'oposició siguen corregits sense coneixement de la identitat dels aspirants. L'administració posarà a disposició dels tribunals els mitjans necessaris perquè la seua actuació es faça amb l'agilitat i l'eficàcia necessàries.
Als membres del tribunal se'ls aplicarà la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i s'hauran d'abstindre d'intervindre quan hi concórrega alguna de les circumstàncies previstes en l'article 28.2 d'esta llei, o quan en els cinc anys anteriors a la data de publicació de la convocatòria hagen dut a terme tasques de preparació d'aspirants a proves selectives de la categoria o especialitat convocada. Així mateix, els aspirants podran recusar en qualsevol moment els membres del tribunal, en els casos previstos anteriorment.
Tots els membres dels tribunals, tant titulars com suplents, hauran de tindre la condició de personal fix de les administracions públiques o dels servicis de salut o dels centres concertats o vinculats al Sistema Nacional de la Salut i estar en possessió d'una titulació acadèmica de nivell igual o superior a l'exigida per a l'ingrés en la categoria o especialitat convocada. Almenys tres dels membres han de pertànyer a la mateixa categoria i especialitat convocada o a una de superior.
Els membres del tribunal podran proposar a l'òrgan competent en matèria de personal la incorporació als seus treballs d'assessors especialistes o ajudants tècnics, que hauran de posseir una titulació acadèmica de nivell igual o superior a l'exigida per la convocatòria. Es limitarà, en el cas dels primers, la col·laboració a l'exercici de les seues especialitats tècniques. En el cas dels ajudants tècnics, col·laboraran en les tasques tècniques de suport que se'ls assignen. A estos assessors i ajudants se'ls aplicarà el que disposa el paràgraf tercer del present apartat sobre causes d'abstenció i recusació.
Article 7. Torns d'accés
Els aspirants hauran d'assenyalar en la sol·licitud el torn pel qual concorren als processos selectius, promoció interna o accés lliure, i no podran concórrer-hi pels dos alhora. Els aspirants que s'acullen a la quota de reserva de minusvàlids concorreran necessàriament pel torn d'accés lliure. Els aspirants que no indiquen en la seua sol·licitud el torn pel qual concorren seran admesos d'ofici en el torn d'accés lliure.
Els aspirants que opten per acollir-se a la quota de reserva de minusvàlids, han de fer-ho constar en la sol·licitud, i podran indicar-hi les adaptacions que necessiten per a fer les proves, les quals no podran desvirtuar-ne el caràcter, ja que la seua finalitat és valorar l'aptitud dels aspirants per al compliment de les funcions de la plaça convocada.
Els aspirants que sol·liciten participar pel torn de promoció interna i en siguen exclosos en la resolució provisional per no tindre o no acreditar els requisits necessaris per a participar-hi, seran admesos en el torn d'accés lliure sempre que tinguen els requisits exigits per a ser-hi admesos. Així mateix, si en el transcurs del procés selectiu el tribunal s'assabenta que algun dels aspirants no té un o més dels requisits necessaris per a participar pel torn de promoció interna o per la quota de reserva de minusvàlids, se l'inclourà d'ofici en el torn d'accés lliure, si té els requisits per a això.
Article 8. Acreditació de requisits i mèrits
Els aspirants hauran d'acreditar, en el moment que es determine en la convocatòria, que tenen tots els requisits i condicions exigits, segons que establisca la convocatòria, referits a l'últim dia del termini de presentació de sol·licituds, sense perjuí de la responsabilitat en què pogueren incórrer per inexactituds o falsedats en les sol·licituds. Els requisits exigits hauran de mantindre's al llarg del procés selectiu, fins al moment de la presa de possessió de la plaça adjudicada.
Els mèrits valorables en els processos selectius que ho establisquen, seran els que tinguen els participants en el procés selectiu el dia de publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Article 9. Llistes d'admesos i exclosos
Una vegada acabat el termini de presentació de sol·licituds, si es tracta dels sistemes selectius, l'òrgan competent en matèria de personal de la Conselleria de Sanitat farà pública en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la llista provisional d'aspirants admesos i exclosos, amb l'expressió, si fóra el cas, de les causes d'exclusió.
Els aspirants disposaran d'un termini no inferior a deu dies hàbils, comptats des de l'endemà del dia de publicació de la llista, per a esmenar, si cal, els defectes que hagen motivat l'omissió o exclusió. Una vegada finalitzat este termini, l'òrgan competent en matèria de personal de la Conselleria de Sanitat aprovarà la resolució definitiva d'aspirants admesos i exclosos, que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i inclourà la data, el lloc i l'hora de la prova, llevat que la convocatòria determine que es pot posposar la realització del primer exercici. La data de la prova es publicarà amb una antelació, com a mínim, de 15 dies naturals. En el cas que el procés selectiu conste de diversos exercicis, les successives crides seran publicades pel tribunal en els llocs que determine la convocatòria i amb una antelació de 48 hores com a mínim a la realització de l'exercici següent.
Article 10. Resolució provisional
Una vegada acabats els processos selectius, el tribunal farà públic en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la llista d'aspirants que han superat els processos pel torn de promoció interna i d'accés lliure respectivament, especificant la puntuació total obtinguda en cada fase, en el supòsit del concurs-oposició.
Contra les resolucions i actes dels òrgans de selecció podrà interposar-se recurs d'alçada davant de l'òrgan competent en el termini d'un mes comptat a partir de la publicació de la resolució recorreguda.
Article 11. Resolució definitiva
Les llistes definitives d'aspirants que han superat els processos selectius pel torn de promoció interna i accés lliure respectivament les publicarà el tribunal de la mateixa manera que la resolució provisional.
Amb esta finalitat, per tal de garantir la quota de places reservades per a persones minusvàlides, i en el cas que seguint l'orde de puntuació dels aspirants que concorren pel torn d'accés lliure no es cobrira el total de places reservades a la quota de minusvàlids, s'inclourà en els últims llocs amb dret a plaça, per l'orde de la puntuació obtinguda i fins a completar la quota reservada si hi havia candidats per a això, els aspirants que, havent optat per acollir-se a esta quota, hagen superat els processos selectius.
L'òrgan competent en matèria de personal de la Conselleria de Sanitat publicarà la resolució que oferisca als aspirants aprovats la relació de places bàsiques vacants.
Article 12. Sol·licitud de places
Podran optar a les places oferides, en la forma i terminis determinats en la convocatòria i aportant la documentació que la convocatòria els exigisca:
a) Els opositors allistats en la resolució definitiva fins a un nombre d'orde equivalent al nombre total de places oferides.
b) Amb caràcter de reserva, per als supòsits de pèrdua per part d'algun opositor dels drets derivats de la seua participació en el procés selectiu, es determinarà en cada convocatòria un percentatge sobre el nombre establit en el punt anterior d'opositors per orde de puntuació que podran efectuar sol·licitud de places.
Els qui no presenten la documentació exigida dins del termini establit no podran ser nomenats i perdran els drets derivats de la participació, sense perjuí de la responsabilitat en què pogueren haver incorregut per falsedat en la sol·licitud.
Article 13. Adjudicació de places
Les places s'adjudicaran entre els aspirants per l'orde de la puntuació obtinguda en el conjunt de les proves, respectant el que s'ha establit pel que fa als aspirants que concorren pel torn de promoció interna, així com el que s'ha establit per a la quota de minusvalidesa.
Perdran els drets derivats de la participació en els processos selectius els aspirants que no sol·liciten plaça en temps i forma, tal com establisca la convocatòria, els qui no obtinguen cap plaça entre les efectivament sol·licitades, així com aquells als quals per la puntuació que hagen obtingut no els corresponga cap plaça entre les oferides.
Només podran ser nomenats els aspirants que, una vegada superats els processos selectius, obtinguen plaça.
Article 14. Relació d'aprovats i nomenaments
L'òrgan competent en matèria de personal de la Conselleria de Sanitat dictarà una resolució, que exhaurirà la via administrativa, per la qual s'ordene la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de la llista d'aspirants que aproven els processos selectius, el nombre dels quals no podrà superar el nombre de places convocades. Esta resolució acordarà el nomenament dels aspirants allistats, amb indicació de la plaça que els haguera correspost.
Article 15. Presa de possessió
El termini de presa de possessió serà d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació de la resolució esmentada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Perdran els drets derivats de la participació en els processos selectius els que, transcorregut este termini, no s'hagen incorporat a la seua destinació, llevat de causa de força major o impossibilitat així apreciada, després de l'audiència de la persona interessada mitjançant una resolució motivada de l'òrgan competent en matèria de personal de la Conselleria de Sanitat.
Capítol IV
Provisió de places per concurs de trasllats
Article 16. Normes generals
Es proveiran per concurs de trasllats les places bàsiques vacants de cada categoria i, si és el cas, especialitat que es determinen en cada convocatòria.
Entre una convocatòria i la següent no podran transcórrer més de dos anys.
L'òrgan competent en matèria de personal de la Conselleria de Sanitat, mitjançant una resolució que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, farà la convocatòria de les places esmentades. Es podran incloure en els concursos de trasllats, mitjançant l'aplicació del sistema de resultes, les places bàsiques vacants produïdes en obtindre la persona titular d'estes una altra destinació, com a conseqüència de la tramitació del procediment del concurs, sempre que no estiguen sotmeses a processos d'amortització. La inclusió d'estes places al concurs es farà de forma automàtica.
La convocatòria haurà de contindre, almenys, les especificacions següents:
a) Nombre de places oferides. Denominació i localització del centre de treball. Condicions i requisits que han de tindre els aspirants
b) Model de sol·licitud i documentació requerida, si correspon.
c) Centre o dependència a què han de dirigir-se les sol·licituds
d) Termini per a presentar les sol·licituds, que haurà de ser com a mínim d'un mes, comptador des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
e) Lloc i termini en què s'ha de presentar l'acreditació dels mèrits al·legats.
f) Barems de mèrits.
Les places exercides com a conseqüència de reingrés provisional al servici actiu hauran d'incloure's en la primera convocatòria de concurs de trasllats de la categoria corresponent que es faça després de la concessió.
Article 17. Barem de mèrits dels concursos de trasllats
Es valoraran necessàriament els mèrits següents:
– Valoració del treball dut a terme en institucions sanitàries de la Seguretat Social o altres administracions públiques:
– en places de la mateixa categoria i especialitat: 0,20 per mes treballat
– en places de distinta categoria i especialitat: 0,10 per mes treballat
– Valoració del temps de pertinença en propietat a la categoria i especialitat en què es concursa, fins a un màxim de 20 punts.
– Valoració del temps en la mateixa destinació definitiva en el centre i en la categoria des de la qual es concursa, fins a un màxim de 10 punts.
Per 5 anys complets, 5 punts
Per cada any addicional,1 punt
– Valoració de cursos de formació relacionats amb la categoria i especialitat en què es concursa, impartits, reconeguts, o homologats per universitats o per organismes competents per a la formació de personal sanitari, fins a un màxim de 15 punts.
– Valoració dels coneixements de valencià, fins a un màxim de 5 punts.
En el cas del personal inclòs en l'àmbit de l'estatut de personal mèdic, i després de la negociació amb els sindicats amb representació en la Mesa Sectorial de Sanitat, s'adaptaran estos criteris a les funcions concretes que fa este personal.
En el cas d'igualtat en la puntuació total del barem, es resoldrà a favor de l'aspirant amb major puntuació en l'apartat primer del barem. Si persistia la igualtat, se seguirà la mateixa pauta respecte als apartats següents si fóra necessari i en eixe mateix orde. Si la igualtat es mantinguera, s'adjudicarà la plaça a l'aspirant de major edat.
Article 18. Requisits que han de tindre els concursants
Podrà participar en els concursos de trasllats el personal estatutari fix amb nomenament en propietat en la categoria i, si és procedent, especialitat a què es concursa, qualsevol que siga el servici de salut de què depenga.
Els concursants hauran d'estar en alguna de les situacions administratives següents:
a) Servici actiu o amb reserva de plaça.
b) En situació distinta de la d'actiu i sense reserva de plaça.
El personal de les institucions sanitàries de la Conselleria de Sanitat que ocupe llocs del model tradicional, de quota, de zona o d'urgència, podrà participar en els concursos de trasllats de la categoria o especialitat respectiva, sempre que tinga els requisits previstos en la convocatòria, la qual cosa implicarà, en el supòsit d'obtenció de destinació, la integració en el servici jerarquitzat o equip d'Atenció Primària corresponent.
A més dels anteriors, seran requisits per a ser admesos en el concurs:
a) El personal en actiu o amb reserva de plaça haurà d'haver pres possessió de la seua plaça actual o de la que tinga reservada almenys un any abans de la data en què acabe el termini de presentació de sol·licituds per a participar en el concurs.
Este requisit no s'exigirà als aspirants que opten als concursos de trasllats des d'una destinació obtinguda mitjançant el procediment de redistribució d'efectius per una reforma de plantilla.
b) El personal en situació distinta de la d'actiu i sense reserva de plaça haurà de tindre els requisits necessaris per al reingrés al servici actiu l'últim dia del termini de presentació de sol·licituds.
Els requisits exigits per a participar en els concursos de trasllats hauran de mantindre's al llarg de tot el procés, és a dir, fins al moment de la presa de possessió en la plaça de la nova adjudicació.
Article 19. Sol·licituds
Cada concursant haurà d'omplir la seua sol·licitud adaptant-se necessàriament al model publicat. Així mateix, hauran d'omplir el full de petició de plaça segons el model publicat, indicant-hi per orde de preferència les destinacions que sol·liciten.
Les sol·licituds, adreçades al director general competent en matèria de personal i correctament omplides, es podran presentar en les unitats de registre de les direccions territorials i en la Gerència d'Àrea d'Alcoi, o mitjançant qualsevol de les formes previstes en la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú. S'advertix que ha de figurar el segell de registre tant en la instància com en el full de petició de places. L'original quedarà en poder de l'administració i una còpia en poder de les persones interessades com a justificant.
El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Si l'últim dia del termini és inhàbil, s'entendrà prorrogat al primer dia hàbil següent.
Durant el termini de presentació de sol·licituds, els concursants podran retirar-les o modificar-les mitjançant una nova instància, que anul·larà totalment les anteriors.
Una vegada acabat el termini de presentació de sol·licituds i fins a la finalització del termini per a formular reclamacions contra la resolució provisional del concurs, els concursants podran desistir de la seua sol·licitud. Per a això, hauran de presentar el desistiment davant del mateix òrgan a què hagen dirigit la sol·licitud inicial. Els concursants en situació de reingrés provisional que desistisquen de participar en el concurs de trasllats seran declarats d'ofici en la situació d'excedència voluntària.
La consignació de dades falses o inexactes en la instància, o en la documentació aportada pels aspirants, comportarà l'exclusió del concurs i/o la nul·litat de la plaça adjudicada, segons el cas, sense perjuí de les mesures legals que hi corresponguen.
El domicili que figure en la instància es considera l'únic vàlid per a notificacions, i són responsabilitat exclusiva del concursant tant els errors en la consignació com la comunicació a l'òrgan competent en matèria de personal de qualsevol canvi del domicili.
Article 20. Documentació
Els concursant han d'adjuntar a la sol·licitud:
a) Una fotocòpia del document nacional d'identitat.
b) Una fotocòpia compulsada del nomenament per a l'exercici d'una plaça en propietat en la categoria a què es concursa.
c) Una fotocòpia compulsada de qualsevol altre nomenament del qual es pretenguen fer valdre els servicis prestats segons el barem.
d) Un certificat original o una còpia compulsada dels servicis prestats, amb expressió de la categoria, expedida per la direcció de la institució que corresponga.
e) L'original o una còpia compulsada del certificat o diploma dels cursos de formació.
f) L'original o una còpia compulsada del certificat o diploma expedit o homologat per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.
Els concursants que es troben en situació de servici actiu o amb reserva de plaça hauran d'aportar, a més de la documentació esmentada, una fotocòpia compulsada del document en què figure la diligència de presa de possessió de l'última plaça exercida en propietat.
Els concursants en situació d'excedència hauran d'aportar, a més de la documentació, una fotocòpia compulsada de la resolució de la concessió de l'excedència i una fotocòpia del nomenament corresponent.
Els concursants en situació de reingrés al servici actiu amb caràcter provisional hauran d'aportar, a més de la documentació, una fotocòpia compulsada de la resolució de reingrés al servici actiu amb caràcter provisional.
Els concursants que procedisquen de redistribució d'efectius hauran d'aportar, a més de la documentació, una fotocòpia compulsada de la resolució que acredite l'obtenció de l'última plaça exercida amb destinació definitiva.
El còmput del temps de servicis prestats a què es referix el barem finalitzarà el dia de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
La comissió de valoració, que només podrà valorar la documentació ben acreditada i aportada en temps i forma, podrà demanar-ne qualsevol aclariment. Quan el requeriment no siga atés, podrà no valorar el mèrit corresponent. La comissió de valoració podrà així mateix sol·licitar als aspirants una còpia traduïda dels documents al·legats per estos quan estiguen redactats en idiomes diferents als dels oficials a la Comunitat Valenciana.
No seran valorats els documents que continguen alguna esmena, ratlla o raspadura, llevat que estiga salvada per una signatura.
Article 21. Comissions de valoració
La comissió de valoració és l'òrgan que té com a missió l'avaluació dels mèrits dels concursants i, en general, l'execució de les convocatòries, i que resol sobre l'adjudicació dels llocs convocats, d'acord amb el que disposen la convocatòria i la resta de normes aplicables. Quan l'elevat nombre d'aspirants ho requerisca, l'òrgan competent en matèria de personal nomenarà comissions auxiliars de valoració. Estes comissions auxiliars, que tindran les funcions que determine la convocatòria, seguiran les instruccions i criteris que dicte la comissió de valoració, a fi de garantir l'actuació homogènia.
Els membres de les comissions de valoració auxiliars hauran de tindre els mateixos requisits que es preveuen en els apartats següents per als membres de la comissió de valoració.
Les resolucions de les comissions de valoració vinculen la comissió i l'administració.
Les comissions de valoració tindran la consideració d'òrgan col·legiat de l'administració i, com a tal, estaran sotmeses a les normes contingudes en la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú. Els seus membres estaran sotmesos a les causes d'abstenció i recusació previstes en la mateixa llei i seran nomenats per l'òrgan competent en matèria de personal.
Els integrants de les comissions de valoració, que com a mínim en seran cinc inclosos el president i el secretari, han de ser personal fix de les administracions públiques que pertanga a un grup de titulació igual o superior a la requerida per als llocs de treball convocats, i almenys la meitat més un dels membres haurà de tindre una titulació corresponent a l'àrea de coneixements dels llocs convocats.
Seran membres de les comissions de valoració dos representants proposats per les organitzacions sindicals amb representació en la Mesa Sectorial de Sanitat o, si no n'hi ha, per sorteig entre elles, que hauran de tindre els requisits que establix este article. El nombre de representants sindicals augmentarà proporcionalment segons el nombre total de membres que conformen les comissions de valoració.
Les comissions de valoració faran les seues funcions tan ràpidament com siga possible. Així mateix, l'administració posarà a la seua disposició els mitjans necessaris perquè l'actuació es faça amb la agilitat i l'eficàcia necessàries.
Article 22. Resolució del concurs
Les places seran adjudicades als concursants d'acord amb el barem de mèrits, i segons l'orde de prioritat de destinacions que sol·liciten.
En acabar el termini de presentació de sol·licituds, a la vista de les places sol·licitades pels concursants, així com dels mèrits acreditats per estos, la comissió de valoració aprovarà la resolució provisional del concurs, que es farà pública en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Les persones interessades disposaran del termini de quinze dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació per a formular-hi al·legacions.
Les reclamacions formulades contra la resolució provisional seran rebutjades o admeses per mitjà de la resolució definitiva que aprovarà l'autoritat convocant i es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
La publicació de la resolució definitiva servirà de notificació a les persones interessades i d'inici dels terminis establits perquè els organismes afectats efectuen les actuacions administratives procedents.
Les destinacions adjudicades seran irrenunciables, llevat que la renúncia estiga motivada per l'obtenció d'una plaça a causa de la resolució d'un procediment de mobilitat voluntària convocat per una altra administració pública, segons que establix l'article 11.4 de la Llei 30/1999, de 5 d'octubre, de Selecció i Provisió de Places de Personal Estatutari dels Servicis de Salut.
Si en qualsevol moment del procés de concurs arriba a coneixement de la comissió de valoració que algun dels aspirants no té la totalitat dels requisits exigits, haurà de requerir-li'n l'acreditació. Si no són acreditats en el termini dels deu dies hàbils següents a la notificació del requeriment, la comissió de valoració farà una proposta d'exclusió de l'aspirant al director general competent en matèria de personal, el qual, després de les verificacions oportunes i de l'audiència de la persona interessada, dictarà una resolució motivada que excloga l'aspirant del concurs.
Article 23. Preses de possessió
Els concursants que obtinguen plaça hauran de cessar en la seua plaça bàsica dins dels tres dies hàbils següents al de la publicació de la resolució definitiva.
La presa de possessió de la nova plaça haurà d'efectuar-se dins dels tres dies següents al del cessament si la plaça és de la mateixa localitat, en el termini de 5 dies si la plaça és de distinta localitat de la mateixa àrea o d'una àrea limítrofa, en el termini de 10 dies si pertany a distinta localitat i àrea no limítrofa o en el termini d'un mes si pertany a un altre servici de salut.
En el cas que l'adjudicació de plaça comporte el reingrés al servici actiu, el termini de presa de possessió serà d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació de la resolució definitiva del concurs.
El termini de presa de possessió s'iniciarà quan finalitze el permís o llicència que, si és el cas, haja sigut concedit a la persona interessada, llevat que per causes justificades se n'acorde la suspensió.
Excepte quan la resolució del concurs implique el reingrés al servici actiu, el termini de presa de possessió i, si fóra el cas, la seua pròrroga, tindrà la consideració de servici actiu, i els havers corresponents es percebrien a càrrec de la plaça de destinació.
Segons que disposa l'article 11.4 de la Llei 30/1999, de 5 d'octubre, de Selecció i Provisió de Places de Personal Estatutari dels Servicis de Salut, s'entendrà que sol·licita l'excedència voluntària per interés particular com a personal estatutari, i serà declarat en eixa situació, qui no s'incorpore a la destinació obtinguda com a conseqüència de la resolució del concurs de trasllats dins dels terminis establits o de les pròrrogues que legalment o reglamentàriament corresponguen. No obstant això, si hi ha causes prou justificades, així apreciades en audiència a la persona interessada, podrà deixar-se sense efecte eixa situació. En este cas, la persona interessada haurà d'incorporar-se a la nova destinació tan prompte com desapareguen les causes que en el seu moment ho impediren.
Els concursants que no obtinguen plaça en este concurs es mantindran en la situació i destinació que tinguen, amb excepció dels reingressats provisionals que, sempre que hagen sol·licitat totes les places convocades de la seua mateixa modalitat (Atenció Primària o Atenció Especialitzada) en la seua àrea de salut, podran optar per obtindre una nova destinació provisional en alguna de les places que resulten vacants com a conseqüència de la resolució del concurs o per passar a la situació d'excedència voluntària.
Article 24. Publicitat
Excepte en els casos en què expressament es determine el contrari, les publicacions de les diferents actuacions relatives a les convocatòries es faran en el tauler d'anuncis de la seu central de la Conselleria de Sanitat. Els terminis corresponents de l'acte en qüestió comptaran a partir de la data de la diligència d'exposició en el tauler d'anuncis. Així mateix, i exclusivament com a informació als concursants, se n'enviaran còpies a les direccions territorials de la Conselleria de Sanitat, a la Gerència d'Àrea d'Alcoi, i es publicaran en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat.
No obstant això, les comissions de valoració podran determinar la conveniència d'usar altres mitjans com a informació.
Capítol V
Provisió de places de direccions de servici i de secció
de caràcter assistencial
Article 25. Característiques i requisits
Els llocs de caps de servici i de secció de caràcter assistencial en les unitats d'assistència especialitzada de les institucions sanitàries dependents de la Generalitat Valenciana es proveiran mitjançant un concurs de mèrits, en el qual podran participar els facultatius amb nomenament com a personal estatutari fix que tinguen plaça en l'especialitat a què es concurse en les institucions sanitàries de la Seguretat Social, i també els facultatius amb nomenament de funcionari de carrera, o laboral fix, que presten servicis en hospitals de titularitat pública amb programa acreditat per a la docència per la comissió nacional de l'especialitat corresponent. Així mateix, han de tindre els requisits generals que establix l'article 5.2. del present reglament.
El procés de selecció estarà basat en l'avaluació del currículum professional dels aspirants i en un projecte tècnic relacionat amb la gestió de la unitat assistencial.
Article 26. Convocatòria
Quan hi haja un lloc de direcció de servici o de secció de caràcter assistencial en les unitats d'assistència especialitzada de les institucions sanitàries dependents de la Conselleria de Sanitat, la direcció de l'hospital ho comunicarà al director general competent en matèria de personal, i se'n publicarà la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana per a la provisió mitjançant convocatòria pública.
En la convocatòria s'especificarà la denominació del lloc, l'especialitat requerida i l'àmbit d'actuació.
El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes comptador des de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Article 27. Sol·licituds
Les persones interessades a participar en la convocatòria pública dirigiran la sol·licitud a l'òrgan convocant. A la sol·licitud s'han d'adjuntar el currículum professional i un projecte tècnic relacionat amb la gestió de la unitat assistencial, i han d'estar acreditats documentalment els requisits especificats en l'article anterior, així com els que establisca la convocatòria mateixa.
Article 28. Comissió de valoració
La comissió de valoració que jutge la convocatòria pública, que serà nomenada per l'òrgan competent en matèria de personal, tindrà la composició següent:
President/a: un càrrec directiu de la Conselleria de Sanitat competent en l'àmbit de l'Atenció Especialitzada o la persona que hi delegue.
Vocals: el/la director/a de l'hospital o director/a mèdic/a de què depenga la plaça convocada.
– Un/a director/a mèdic/a d'un hospital acreditat per a la docència de l'especialitat convocada.
– Un facultatiu especialista d'àrea en representació de la comissió nacional de l'especialitat de què es tracte.
– Un facultatiu especialista d'àrea en representació de la societat científica de l'especialitat de què es tracte. En el cas que concórrega més d'una societat científica, s'establirà un sorteig públic per a designar el vocal i el suplent.
– Dos vocals proposats per les organitzacions sindicals amb representació en la Mesa Sectorial de Sanitat
Secretari/ària: serà un/a inspector/a mèdic/a dependent de la Conselleria de Sanitat.
Cada membre d'esta comissió de valoració tindrà nomenat el suplent, d'acord amb el mecanisme establit per a elegir cada vocal.
Article 29. Procediment
La convocatòria pública constarà de la fase de valoració del currículum i la fase d'exposició pública davant de la comissió de valoració del projecte tècnic presentat. Cada una de les fases serà valorada amb un màxim de 15 punts.
Cada membre del tribunal exposarà públicament la puntuació assignada a cada aspirant.
La puntuació final estarà determinada per la mitjana aritmètica de les qualificacions atorgades a cada participant per cada membre de la comissió de valoració.
El resultat final de la convocatòria pública s'exposarà en el tauler d'anuncis de la seu central de la Conselleria de Sanitat.
La comissió de valoració no podrà deixar sense cobrir el lloc convocat si els aspirants tenen els requisits previstos en la convocatòria respectiva, en este reglament i una vegada valorades les distintes fases, hagen superat el mínim prèviament establit, que haurà de publicar amb anterioritat la comissió de valoració.
Article 30. Resultats
Una vegada acabades les actuacions, la comissió de valoració elevarà la proposta corresponent al director general competent en matèria de personal, que serà vinculant per a ell, llevat que no s'hagen complit els mecanismes formals i de procediment establits.
El resultat final de la convocatòria pública serà publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Article 31. Presa de possessió
El personal facultatiu que haja sigut nomenat en un lloc de cap de servici o secció d'acord amb el sistema que establix el present reglament tindrà reservada la seua plaça en propietat com a facultatiu especialista.
El personal facultatiu al qual s'haja adjudicat un lloc de cap de servici o de secció haurà de prendre'n possessió en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Article 32. Avaluació
Els aspirants seleccionats obtindran un nomenament temporal per al lloc, que estarà subjecte a avaluacions quadriennals de la continuïtat en el lloc. Estes avaluacions les farà una comissió d'avaluació nomenada d'acord amb el que establix l'article 28 d'este reglament, segons el procediment següent:
– La persona interessada haurà de presentar una memòria explicativa de l'organització, el funcionament i les activitats de la unitat assistencial la direcció de la qual exercisca, amb la inclusió de propostes concretes per a l'actuació i estructuració d'estes en el quadrienni següent, així com un currículum professional relatiu al període en què s'ha exercit el lloc que s'avalua.
– La comissió de direcció de l'hospital en què estiga la direcció que s'haja d'avaluar, haurà d'emetre un informe-proposta motivat sobre la idoneïtat de la continuïtat en el lloc de la persona interessada, una vegada vist l'informe emés per la junta de l'hospital.
– La persona interessada haurà d'exposar i defendre davant de la comissió d'avaluació, en una sessió pública, un resum de la memòria i del currículum aportats, exposició a la qual seguirà una entrevista, també pública.
– La persona interessada podrà conéixer els informes que estiguen en l'expedient deu dies abans de la celebració de l'avaluació.
– La qualificació que haja de donar la comissió d'avaluació, que serà adoptada per la majoria dels seus membres, es concretarà en la proposta favorable o desfavorable a la continuïtat de la persona avaluada. Quan la qualificació siga favorable a la continuïtat, la persona interessada serà confirmada en el seu lloc de direcció per un altre quadrienni. Quan la qualificació siga desfavorable a la continuïtat o la persona interessada renuncie a l'avaluació, cessarà en el seu lloc de direcció i s'incorporarà a la plaça de facultatiu especialista que tinguera reservada. En ambdós casos la qualificació serà notificada individualment a la persona interessada.
CAPÍTOL VI
Provisió de places de direccions de servici i de secció
de caràcter no assistencial
Article 33. Normes aplicables
La provisió de places de direcció de servici i secció de caràcter no assistencial es regirà pel que establix el capítol anterior, amb les excepcions dels articles següents.
De conformitat amb el que preveu el capítol precedent, el personal que haja sigut nomenat per a estos llocs, tindrà dret a la reserva de la seua plaça bàsica. El personal nomenat estarà subjecte a avaluacions quadriennals per a la continuïtat en el lloc, segons el procediment previst en l'article 32 d'este reglament.
Article 34. Convocatòria
Els llocs de caps de servici i de secció de caràcter no assistencial en les institucions sanitàries dependents de la Conselleria de Sanitat es proveiran mitjançant una convocatòria pública, en la qual podrà participar tot el personal estatutari amb plaça en propietat en els grups A o B del personal no sanitari, mitjançant un procés de selecció basat en l'avaluació del currículum professional dels aspirants i en un projecte tècnic relacionat amb la gestió de la unitat de què depén el lloc convocat.
Article 35. Requisits
Serà requisit mínim per a l'accés a llocs de caps de servici i de secció de caràcter no assistencial tindre una plaça en propietat en els grups A o B, del personal no sanitari, sempre que tinguen els requisits de titulació específics de la plaça a què s'opta.
Article 36. Comissió de valoració
La comissió de valoració que jutge la convocatòria pública, la qual serà nomenada per l'òrgan competent en matèria de personal, tindrà la composició següent:
President/a: un càrrec directiu de la Conselleria de Sanitat o la persona que hi delegue.
Vocals:
– El/La director/a econòmic/a de l'hospital de què depenga la plaça convocada.
– El/La cap de l'Àrea de Recursos Econòmics de la Conselleria de Sanitat.
– El/La cap de l'Àrea de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat.
– Dos vocals proposats per les organitzacions sindicals amb representació en la Mesa Sectorial de Sanitat
Secretari/ària: serà un/a funcionari/ària del grup A dependent de la Conselleria de Sanitat.
Cada membre d'esta comissió de valoració tindrà nomenat un suplent d'acord amb el mecanisme establit per a elegir cada vocal.
CAPÍTOL VII
Provisió de places de direccions d'unitat
i de coordinadors d'equips
Secció primera
Provisió de llocs de direccions d'unitat
Article 37. Sistema de provisió
1. Quan els llocs de direcció d'unitat, tant sanitària com no sanitària, ho tinguen establit en les plantilles, es proveiran pel sistema de lliure designació, d'acord amb el que establix esta secció.
2. La convocatòria per a la provisió d'estos llocs es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
3. La convocatòria especificarà les característiques dels llocs que incloga i concedirà un termini d'un mes per a la presentació de sol·licituds, a les quals s'haurà d'adjuntar sempre l'historial professional del candidat.
4. La comissió de valoració estarà formada per cinc membres com a mínim. Serà nomenada pel director de l'àrea, que hi exercirà de president. En formaran part dos representants sindicals.
Article 38. Requisits per a accedir a la convocatòria
1. Podrà participar en la convocatòria el personal que en la data de publicació es trobe prestant servicis en institucions sanitàries de la Comunitat Valenciana, sempre que tinga els requisits exigits en la convocatòria.
2. El personal fix que obtinga un lloc de treball pel sistema de lliure designació regulat en esta secció tindrà dret a la reserva de la seua plaça bàsica.
3. El personal nomenat per a un lloc de treball de lliure designació podrà ser cessat discrecionalment per l'autoritat que n'acordà el nomenament.
Article 39. Resolució de la convocatòria
Els llocs convocats per a la provisió per lliure designació podran ser declarats deserts quan no concórreguen sol·licitants adients per a ocupar-los.
Secció segona: coordinadors d'equip i responsables d'infermeria d'equips d'Atenció Primària.
Article 40. Sistema de provisió
1. Els llocs de coordinadors d'equip i de responsables d'infermeria dels equips d'Atenció Primària seran proveïts pel sistema de lliure designació entre el personal de la categoria corresponent que preste servicis en el mateix equip. La convocatòria per a la provisió d'estos llocs es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
2. El nomenament s'expedirà per un període de quatre anys que podrà ser renovat, sense perjuí del poder d'acordar discrecionalment el cessament que correspon a l'autoritat que efectuà el nomenament, amb l'audiència prèvia de la persona interessada.
3. El professional nomenat per al lloc de coordinador o responsable d'infermeria d'equips d'atenció primària conservarà la titularitat de la plaça bàsica de la seua categoria, les funcions de la qual continuarà exercint mentre ocupe este lloc.
CAPÍTOL VIII
Provisió de places de caràcter directiu
Article 41. Característiques generals
Els llocs de caràcter directiu d'institucions sanitàries dependents de la Conselleria de Sanitat es proveiran pel sistema de lliure designació i es publicaran en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
S'entén per òrgans de caràcter directiu d'institucions sanitàries dependents de la Conselleria de Sanitat el director d'assistència sanitària de zona; en l'àmbit de l'Atenció Especialitzada: el director d'hospital, el director mèdic, el director de centre de transfusions, el comissionat de la Conselleria de Sanitat en l'Hospital de la Ribera, el subdirector mèdic, el director econòmic, el subdirector econòmic, el director d'infermeria, el subdirector d'infermeria, el subdirector de centre de transfusions i en l'àmbit de l'Atenció Primària el director d'Atenció Primària, el director de gestió administrativa d'Atenció Primària, el director d'infermeria d'Atenció primària, el director de servicis d'urgència, el director de gestió administrativa de servicis d'urgència, el director d'infermeria de servicis d'urgència, o altres de la mateixa naturalesa que estiguen previstos en la normativa específica.
L'exercici del lloc és incompatible amb l'exercici de qualsevol altra activitat pública o privada, segons el que preveu la legislació vigent sobre incompatibilitats del personal al servici de les administracions públiques. No obstant això, podrà fer activitat assistencial no retribuïda en el seu propi centre, de conformitat amb la titulació que posseïsca.
Article 42. Requisits
Per a poder participar en esta convocatòria les persones interessades han de tindre els requisits següents:
1) Posseir la nacionalitat espanyola o de qualsevol altre Estat membre de la Unió Europea, així com d'aquells estats en què, en virtut de tractats internacionals celebrats per la Unió Europea i ratificats per Espanya, s'aplique la lliure circulació de treballadors en els termes en què esta es troba definida en el Tractat Constitutiu de la Unió Europea, o tindre este dret segons que preveu el Decret 543/2001, de 18 de maig.
2) Estar en possessió de titulació necessària en relació amb les característiques del lloc al qual concursen, de conformitat amb la normativa vigent, així com tindre capacitat adequada per a l'exercici del càrrec.
3) Tindre la condició de personal estatutari amb plaça en propietat dels servicis de salut, de funcionari de carrera inclòs en l'àmbit d'aplicació de la Llei 30/1984, de 2 d'agost, de Mesures per a la Reforma de la Funció Pública, i de les corresponents lleis de la Funció Pública de les comunitats autònomes, així com del personal laboral fix de la Generalitat Valenciana, en este cas quedaran en la situació administrativa que els corresponga. No obstant això, podrà concórrer també simultàniament personal alié a l'administració que tinga els requisits anteriorment enunciats a fi que l'administració puga comptar amb un nombre major i heterogeni d'aspirants que concórreguen en condicions d'igualtat al present procés de provisió de places. La provisió s'efectuarà segons el règim laboral d'alta direcció regulat en el Reial Decret 1382/1985, d'1 d'agost.
Els contractes formalitzats a l'empara del que disposen els apartats anteriors no podran incloure indemnitzacions per cessament en el lloc distint del fixat amb caràcter general en l'article 11 del Reial Decret 1382/1985, d'1 d'agost.
4) No trobar-se inhabilitat per a l'exercici de funcions públiques, professionals o de la Seguretat Social.
Article 43. Procediment de selecció.
El concurs per a la provisió de les places inclourà els mèrits acreditats pels sol·licitants en relació amb el seu currículum professional, preferentment els mèrits acadèmics i/o experiència professional en l'exercici de càrrecs directius en institucions sanitàries o lloc de treball amb funcions semblants a què es concursa, així com d'una memòria explicativa de les línies fonamentals i objectius a seguir en la plaça que se sol·licite. Potestativament podrà fer-se una entrevista pública.
La comissió de valoració, que tindrà la consideració d'òrgan col·legiat, estarà composta per un mínim de cinc membres i serà nomenada per l'òrgan competent en matèria personal de la Conselleria de Sanitat segons que disposa la convocatòria. La seua composició inclourà necessàriament un president i un secretari.
Formaran part d'esta comissió dos representants proposats per les organitzacions sindicals amb representació en la mesa sectorial de sanitat .
Tots els membres de la comissió de valoració han de tindre els requisits previstos en l'article 21 del present reglament.
La comissió de valoració s'encarregarà de comprovar els requisits del personal sol·licitant i d'avaluar els seus mèrits, efectuant proposta de resolució motivada d'adjudicació no vinculant a través del director general competent en matèria de personal, que s'elevarà al conseller de Sanitat, el qual, a la vista d'esta, dictarà la resolució de nomenament.
La convocatòria podrà ser declarada deserta, per acord motivat, quan no hi concórreguen aspirants idonis.
En el cas que els sol·licitants elegits renuncien al lloc abans de la presa de possessió, l'òrgan competent, formularà una nova proposta de resolució.
En el cas que el sol·licitant seleccionat siga personal alié a l'administració Pública, subscriurà amb la Conselleria de Sanitat un contracte laboral especial d'alta direcció a l'empara de la normativa ja citada.
El personal nomenat per a ocupar un lloc de treball per lliure designació podrà ser cessat discrecionalment per l'autoritat que el nomenà.
CAPÍTOL IX
Reingrés al servici actiu
Article 44. Requisits
El reingrés al servici actiu amb destinació provisional del personal estatutari al qual haja sigut concedida l'excedència sense reserva de plaça per una institució sanitària dependent de la Conselleria de Sanitat, es farà en una plaça bàsica vacant de la categoria, especialitat i modalitat corresponents de qualsevol institució de la Comunitat Valenciana, sense limitacions d'àrea de salut.
Les places incloses en les convocatòries de trasllats, des de la publicació fins a la resolució del concurs, no podran ser proveïdes per reingressos amb destinació provisional.
Article 45. Procediment
1. El reingrés al servici actiu amb destinació provisional es concedirà, després de la sol·licitud de la persona interessada i de l'acreditació del compliment dels requisits exigits per l'estatut aplicable, en la primera de les institucions sanitàries elegides pel sol·licitant on hi haja una plaça vacant i pressupostada.
2. A la sol·licitud dirigida al director general competent en matèria de personal haurà d'adjuntar-se el nomenament en propietat de personal estatutari d'institucions sanitàries de la Seguretat Social i la resolució per la qual es declarà el sol·licitant en una situació administrativa distinta de la d'actiu i sense reserva de plaça.
En el supòsit de diverses sol·licituds per a ocupar una mateixa plaça vacant, es resoldrà d'acord amb la data de presentació d'estes i, si coincidia el dia, a qui acredite major temps de servicis prestats.
3. En la resolució de concessió del reingrés se'n farà constar expressament el caràcter provisional: l'adscripció definitiva a la plaça caldrà obtindre-la mitjançant un concurs de trasllats.
Article 46. Termini de presa de possessió
El termini d'incorporació serà d'un mes comptador des de l'endemà de la notificació de la resolució de reingrés provisional al servici actiu. Prèviament es requerirà a les persones interessades que formulen una declaració de no dur a terme activitats incompatibles, de no trobar-se inhabilitades per a l'exercici professional o per a l'exercici de funcions públiques, ni estar separades mitjançant un expedient disciplinari de qualsevol de les administracions públiques.
Article 47. Finalització de la situació de reingrés provisional
La plaça exercida amb destinació provisional serà inclosa en la primera convocatòria de trasllats que se celebre.
Si qui l'exercix no obté cap plaça en el concurs, havent sol·licitat totes les convocades en l'àrea de salut i de la modalitat respectiva, podrà optar per una altra destinació provisional o per passar a la situació d'excedència voluntària.
En el supòsit de no haver sol·licitat totes les places convocades en l'àrea de salut de la seua modalitat i resultar desplaçat en resoldre's el trasllat, la persona reingressada provisional passarà a la situació d'excedència voluntària.
Article 48. Reingrés de personal excedent en les categories de quota i zona, servicis d'urgència i categories extingides
El personal de quota i zona en situació d'excedència sense reserva de plaça podrà optar al reingrés amb destinació provisional en places d'equip d'Atenció Primària o de facultatiu especialista d'àrea, o bé reingressar en places de quota i zona, declarades per a amortitzar però encara pendents de la posada en funcionament efectiva dels equips d'Atenció Primària i dels servicis jerarquitzats corresponents. En este últim supòsit, podran romandre indefinidament en la situació de reingrés provisional fins a l'amortització efectiva de la plaça, sense que puguen ser obligats a integrar-se en cap equip d'Atenció Primària o a jerarquitzar-se, ni a participar en concursos de trasllats en què no es convoca la plaça que ocupen per estar declarada per a amortitzar i no ser possible proveir-la definitivament.
El personal dels servicis d'urgència podrà optar al reingrés amb destinació provisional en places d'equip d'Atenció Primària o de servici d'Atenció Mèdica Urgent.
Els facultatius en excedència que amb anterioritat a l'Orde de 5 de febrer de 1985, del Ministeri de Sanitat i Consum, hagen estat nomenats caps de departament, de servici o de secció, només podran reingressar en una plaça bàsica de facultatiu especialista d'àrea.
El personal excedent en les categories de mestre industrial i de bugader o planxador només podrà reingressar en un plaça bàsica de tècnic de manteniment o d'empleat de bugaderia respectivament.
CAPÍTOL X
Altres formes de provisió de places
Article 49. Comissió de servicis
Es podran cobrir en comissió de servicis, a proposta dels directors de les institucions, les places bàsiques de plantilla vacants i les subjectes a reserva legal del titular. No es considerarà vacant, a estos efectes, la plaça ocupada per personal interí.
La plaça vacant ocupada en comissió de servicis serà inclosa en la primera convocatòria de provisió de places que se celebre. En el supòsit que no es convocara, la comissió de servicis quedarà anul·lada amb efectivitat del dia de publicació de la convocatòria.
El personal en comissió de servicis mantindrà la situació de servici actiu i la reserva de la plaça d'origen si l'obtingué per concurs, i percebrà les retribucions del nou lloc a càrrec de la institució de destinació, sense dret a percebre dietes, despeses de trasllat ni cap altre abonament compensatori excepte en el supòsit de la comissió de servicis forçosa.
Les comissions de servici i les seues pròrrogues s'autoritzaran per períodes d'un any, llevat que expressament i justificadament se sol·liciten per períodes inferiors. Les comissions finalitzaran, també, per la provisió definitiva de la plaça, per la reincorporació del titular amb reserva de la plaça, per renúncia del comissionat o per revocació motivada de la comissió, amb l'audiència prèvia de la persona interessada.
Amb les mateixes condicions i requisits, es podran autoritzar comissions de servici per a exercir places bàsiques d'altres administracions sanitàries.
Article 50. Comissió de servicis forçosa
Esta forma extraordinària de provisió temporal serà procedent quan, justificades les necessitats assistencials que obliguen a la cobertura d'una plaça bàsica, no hi haja personal fix de la mateixa categoria professional interessat a ocupar-la, o quan, excepcionalment per necessitats del servici, siga necessari destinar amb caràcter forçós a un altre treballador que tinga els requisits exigits per a exercir-la.
En este supòsit, es destinarà en primer lloc la persona que preste servicis en el mateix centre o en el centre radicat en el municipi més pròxim o amb millors facilitats de desplaçament i que tinga menors càrregues familiars i, en igualtat de condicions, el de menor antiguitat reconeguda. La comissió de servicis forçosa tindrà una duració màxima d'un any, prorrogable a un altre, en cas de no haver-se proveït el lloc amb caràcter definitiu, que serà acordat per l'òrgan competent en matèria de personal, amb l'audiència prèvia del personal afectat.
Article 51. Nomenament provisional
Les places estatutàries no bàsiques de les distintes categories professionals, mentre se'n fa la cobertura reglamentària, per lliure designació o per concurs, podran ser proveïdes mitjançant un nomenament provisional durant un període de dos anys, sempre que es considere inajornable la seua cobertura i no estiga prevista la substitució reglamentària. El personal amb nomenament provisional haurà de tindre els requisits exigits per a l'exercici de la plaça i se li reservarà la plaça bàsica d'origen. Percebrà les retribucions del lloc per al qual ha sigut nomenat.
Els nomenaments provisionals finalitzaran per la provisió reglamentària del lloc, per la reincorporació del titular si estigueren subjectes a reserva legal, per la renúncia de la persona nomenada, per amortització del lloc i per revocació d'este, amb caràcter discrecional en el supòsit de places de lliure designació, o remoció motivada, si es tracta de places per concurs, amb l'audiència prèvia de la persona interessada en estos tres últims supòsits.
Article 52. Redistribució d'efectius amb motiu de reforma de plantilla
L'òrgan competent en matèria de personal podrà acordar la redistribució d'efectius mitjançant una resolució que n'explique els motius i després de negociació, en els supòsits previstos, amb els representants dels treballadors.
El personal estatutari que ocupe en propietat places de categoria bàsica podrà ser adscrit, per necessitats del servici, a altres places de la mateixa naturalesa, sempre que per a la provisió d'estes places estiga previst el mateix procediment i sense que això comporte un canvi de localitat, encara que podrà implicar canvi d'àrea. L'adscripció es farà en primer lloc a favor dels que voluntàriament ho sol·liciten.
Es consideren places de categoria bàsica les que no s'individualitzen o distingixen de les restants places en les plantilles corresponents.
En el cas que l'adscripció comporte el canvi d'àrea, es farà, després de la negociació sindical, en favor de qui voluntàriament ho sol·licite.
La plaça a què s'accedisca a través de la redistribució d'efectius tindrà també caràcter definitiu. No obstant això, en els supòsits que l'adscripció haja sigut forçosa, la persona interessada tindrà dret preferent a l'obtenció de destinació en el seu centre d'origen en el concurs de trasllats següent.
Article 53. Reassignació d'efectius com a conseqüència d'un pla d'ocupació
1. El personal estatutari les places del qual siguen objecte de supressió com a conseqüència d'un pla d'ocupació podrà ser destinat a places en la mateixa o altres àrees pel procediment de reassignació d'efectius.
La reassignació d'efectius com a conseqüència d'un pla d'ocupació s'efectuarà aplicant criteris objectius relacionats amb les aptituds, formació, experiència i antiguitat que concrete el pla.
L'adscripció a la plaça adjudicada per reassignació tindrà caràcter definitiu. No obstant això, en el supòsit que l'adscripció haja sigut forçosa, la persona interessada tindrà dret preferent a l'obtenció de destinació en el seu centre d'origen en el concurs de trasllats següent.
2. El procediment s'iniciarà mitjançant una proposta de la Subsecretaria per a l'Agència Valenciana de la Salut. La proposta es dirigirà a l'òrgan competent en matèria de personal i inclourà:
a) Una descripció de la situació inicial, amb una exposició dels problemes que el procediment tracta de resoldre o de les millores en l'organització que es pretenen aconseguir.
b) Una exposició detallada i una justificació de les mesures que es proposen i del personal afectat pel procés.
c) Un estudi econòmic de les repercussions pressupostàries que comportarà posar-lo en pràctica. En cap cas haurà de comportar un augment de les despeses de personal per a cada anualitat pressupostària, ni podrà contindre mesures que comporten una promoció interna automàtica o adscripció directa de persones en grups diferents dels grups en els quals estan enquadrats, llevat dels supòsits previstos en la disposició addicional quarta de la Llei 30/1999, de 5 d'octubre, de Selecció i Provisió de Places de Personal Estatutari dels Servicis de Salut.
Este procediment podrà iniciar-lo també l'òrgan competent en matèria de personal, en els casos en què l'ordenació de recursos ho aconselle, o bé si es considera que les mesures que cal adoptar tenen un abast de caràcter organitzatiu general.
3. La direcció general competent en matèria de personal, després de l'estudi de la proposta i després de comunicar-la a les organitzacions sindicals amb representació en la mesa sectorial de sanitat perquè puguen formular-hi al·legacions i suggeriments, redactarà el text del pla d'ocupació, sobre el qual haurà d'emetre un informe favorable l'òrgan que tinga atribuïda la competència en matèria pressupostària. Posteriorment l'enviarà al Consell de la Generalitat a fi que l'aprove mitjançant un acord i siga publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
4. El text del pla d'ocupació haurà de contindre:
a) Una memòria justificativa que incloga les necessitats de personal, el personal existent i la seua qualificació, així com una referència a les actuacions preparatòries a la iniciació del procediment.
b) L'exposició de totes les mesures concretes que hagen d'adoptar-se en l'aplicació del pla, així com el calendari d'execució de les mesures. En el cas que el pla tinga prevista una reassignació d'efectius, haurà de constar el nombre i les característiques de les places que se suprimixen, les característiques de les places a què es destina els efectius de personal i els criteris objectius segons els quals ha d'executar-se la reassignació, que estaran relacionats amb les aptituds, la formació, l'experiència i l'antiguitat.
Abans de l'elevació del pla a l'òrgan que tinga atribuïda la competència en matèria de personal perquè l'assumisca i després l'envie al Govern Valencià perquè l'aprove, serà negociat amb les organitzacions sindicals amb representació en la Mesa Sectorial de Sanitat, en els termes establits en la Llei 9/1987, de 12 de juny, d'Òrgans de Representació, Determinació de les Condicions de Treball i Participació del Personal al Servici de les Administracions Públiques.
5. Adscripció provisional
El personal sanitari fix, sense reserva de plaça, que estiga exercint places de caràcter directiu o de direcció d'unitat, o de qualsevol altra de caràcter no bàsic obtingudes per concurs o lliure designació, i siga destituït o remogut podrà ser adscrit provisionalment a una plaça de la qual tinga els requisits, i preferentment a una plaça de la mateixa localitat o àrea de salut on estava prestant servicis.
CAPÍTOL XI
Selecció de personal interí o temporal
Article 54
1. Els nomenaments de personal estatutari temporal regulats en l'article 7 de la Llei 30/1999, de 5 d'octubre, es faran entre les persones que formen part de les borses de treball constituïdes i regulades mitjançant una resolució del director general per als Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat, després de la negociació amb les organitzacions sindicals amb representació en la Mesa Sectorial de Sanitat.
2. En el barem de mèrits que resulte de la negociació es tindrà en compte, en els termes que determine la mateixa resolució, la puntuació obtinguda en la fase d'oposició de les convocatòries de selecció de la Conselleria de Sanitat.
CAPÍTOL XII
Promoció interna
Secció primera
Promoció Interna
Article 55. Criteris generals
El personal estatutari fix dependent de la Conselleria de Sanitat podrà accedir mitjançant la promoció interna a nomenaments corresponents a qualsevol dels grups de classificació superiors, siga immediat o no, o a diferents nomenaments del mateix grup.
De les places acordades per als processos selectius, se'n reservarà com a mínim un vint per cent per al personal inclòs en l'àmbit d'aplicació de l'estatut de personal mèdic, i un trenta-cinc per cent per a la resta de personal de cada categoria i/o especialitat per a la provisió pel sistema de promoció interna.
Es faran processos selectius per a la cobertura de places bàsiques vacants de la mateixa categoria i/o especialitat mitjançant una convocatòria conjunta pels sistemes d'accés lliure i de promoció interna.
Els procediments per a la promoció interna es desenvoluparan a través de convocatòries específiques si ho aconsellen raons de planificació o d'eficàcia en la gestió.
Les places que no es proveïsquen pel sistema de promoció interna s'acumularan a les convocades pel sistema general d'accés lliure.
Els aspirants que accedisquen per este sistema a nomenaments de distinta categoria o especialitat tindran preferència per a l'elecció de places en la convocatòria conjunta corresponent sobre els aspirants que no procedisquen d'este sistema.
Article 56. Requisits
Podran concórrer a les proves selectives pel sistema de promoció interna el personal estatutari fix dependent de la Conselleria de Sanitat que tinga i acredite durant el termini de presentació de sol·licituds el requisit general exigit a tots els participants i els específics que exigisca cada convocatòria, a més dels exposats a continuació:
– Pertànyer a grups de classificació inferiors, siguen immediats o no, o a diferents categories i/o especialitats del mateix grup.
– Haver prestat servicis com a personal estatutari fix durant dos anys, almenys, en el grup de procedència.
En el cas del personal no sanitari, no s'exigirà el requisit general de titulació per a l'accés pel sistema de promoció interna als grups C i D a les persones que hagen prestat servici com a personal estatutari fix en el grup immediatament inferior durant més de cinc anys, llevat que siga exigible una titulació, acreditació o habilitació professional específica per a l'exercici de noves funcions, segons que es determine en la corresponent convocatòria.
Article 57. Sistemes de selecció
Els sistemes selectius es regiran per algun dels sistemes que preveu este reglament.
Article 58. Contingut dels processos selectius
En el cas de convocatòria conjunta, els processos selectius tindran el mateix contingut que el previst per al sistema d'accés lliure; no obstant això, en el cas que una convocatòria d'oposició o concurs-oposició conste de més d'un exercici, l'autoritat convocadora podrà disposar l'exempció d'algun exercici als aspirants que procedisquen de categories de la mateixa especialització funcional que les places a proveir i sempre que el/s exercici/s guarden una relació adequada amb la funció exercida per estos.
Secció segona
Promoció interna temporal
Article 59. Promoció interna temporal
Per necessitats del servici i amb caràcter voluntari, el personal estatutari podrà exercir funcions corresponents a un nomenament de grup igual o superior, amb dret a reserva de plaça, sempre que tinga els requisits exigits en este reglament. Durant el temps que estiga en esta situació, la persona interessada es mantindrà en situació de servici actiu i percebrà, llevat dels triennis, les retribucions corresponents a les funcions exercides, l'exercici de les quals no comportarà la consolidació de cap dret a estes retribucions ni a l'obtenció d'un nou nomenament, sense perjuí de la possible consideració com a mèrit en els sistemes de promoció interna previstos en la present norma reglamentària.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera. Declaració de categories professionals a extingir.
Es declaren a extingir les categories de fogoner, netejador, cap de taller, pintor, jardiner, fotògraf i tapisser.
El personal fix d'estes categories extingides podrà integrar-se en altres del mateix grup o de l'immediatament superior, sempre que la persona interessada tinga la titulació necessària o els requisits previstos en l'article 8.4 de la Llei 30/1999, de 5 d'octubre.
Segona. Convocatòries conjuntes
Podran fer-se de manera conjunta per als àmbits d'Atenció Primària i Atenció Especialitzada tant les convocatòries de concurs-oposició com les de concurs de trasllats, sempre que hi haja igualtat en la categoria i, si és el cas, especialitat en estos dos àmbits d'Atenció Primària i Atenció Especialitzada.
Tercera. Cap de departament, cap de servici i cap de secció amb anterioritat a l'Orde de 5 de febrer de 1985
Els facultatius que exercisquen plaça en propietat de cap de departament, cap de servici o cap de secció amb anterioritat a l'Orde de 5 de febrer de 1985 i que per la seua voluntat accedisquen a llocs de cap de servici o secció d'acord amb el que establix el present reglament, en el cas que deixen d'exercir el lloc continuaran mantenint el mateix complement de destinació establit per a la plaça que ocupaven abans d'accedir al nou sistema.
DISPOSICIONS TRANSITÒRIES
Primera. Incorporació d'especialistes de quota com a facultatius especialistes d'àrea
1. Podrà optar, sense subjecció a cap termini, a la incorporació com a facultatiu especialista d'àrea de l'especialitat corresponent el personal que té la categoria d'especialista de quota, en situació d'actiu i amb plaça en propietat o amb destinació provisional en l'àrea sanitària corresponent.
Els especialistes que ocupen plaça de Pulmó i Cor i de Neuropsiquiatria podran optar, respectivament, a les de Cardiologia o Pneumologia i de Psiquiatria o Neurologia.
2. L'àmbit d'integració serà el de l'àrea de salut a què pertany el centre d'especialitats on el facultatiu presta servicis, o en un altre de diferent en el supòsit que concórrega l'acord de la persona interessada i de l'administració: en cap cas s'efectuaran trasllats no voluntaris que impliquen canvi de localitat.
3. El personal incorporat quedarà adscrit orgànicament i funcionalment al servici jerarquitzat de l'hospital i prestarà els seus servicis en les institucions de l'àrea de salut corresponent.
4. Les retribucions del personal que opte per la integració són les previstes en el Reial Decret-Llei 3/1987, d'11 de setembre, i en la Llei 11/2000, de 28 de desembre, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i d'Organització de la Generalitat Valenciana, i la resta de normes específiques i de desenvolupament de la Comunitat Valenciana.
Este personal incorporat podrà optar pel complement específic amb el qual desitgen integrar-se, tenint en compte que, una vegada assignat el complement específic C, no es podrà optar a la percepció del B.
Els facultatius que, com a conseqüència de la integració, experimenten una disminució de les retribucions en un còmput anual tindran dret al manteniment d'un complement personal i transitori per la diferència, que serà absorbit per qualsevol millora retributiva futura, segons els criteris que establisquen les normes pressupostàries.
5. Per a la incorporació d'este personal serà preceptiu l'informe favorable de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, d'acord amb el que disposa l'article 1 de la Llei 8/1995, de 29 de desembre, de Mesures Fiscals, Administratives i d'Organització de la Generalitat Valenciana.
Segona. Incorporació de personal de quota i zona i de servicis d'Urgències als equips d'Atenció Primària
1. Una vegada constituïts els equips d'Atenció Primària, les seues places seran proveïdes mitjançant una oferta d'integració directa al personal mèdic i sanitari no facultatiu de quota i zona i de servicis d'urgència, de la zona de salut en l'àmbit de les quals desenvolupen les seues funcions els equips, o que pertanyen a una altra zona o àrea de salut i almenys el trenta per cent de la població que atenen corresponguen a la zona bàsica de salut que es constituïsca.
El personal que s'integre haurà de trobar-se en situació de servici actiu o amb reserva de plaça o amb destinació provisional i tindre un nomenament en propietat en la categoria professional corresponent.
Si fóra necessari, per ser superior el nombre de persones que sol·liciten la integració que el de places oferides, es resoldrà a favor dels que tinguen reconegut més temps de servicis per a triennis. Els empats es resoldran a favor de la persona de més edat. En este cas, si les necessitats del servici ho aconsellen, podrà oferir-se a les persones interessades la integració en un altre equip d'Atenció Primària de la mateixa localitat.
L'oferta d'integració directa la convocarà el director territorial de la Conselleria o el gerent d'àrea de salut, amb l'autorització prèvia del director general competent en matèria de personal, a mesura que es produïsca la constitució dels equips d'Atenció Primària: el procediment i les bases de la convocatòria seran els establits en la Resolució de 20 de novembre 1991 del director del Servici Valencià de Salut, sempre que no s'oposen al que disposa este reglament.
2. El personal que no opte per la integració continuarà prestant els seus servicis en la zona bàsica de salut, sota la direcció del coordinador de l'equip d'Atenció Primària.
Este personal podrà sol·licitar la integració en qualsevol moment posterior a la integració directa, acollint-se a una oferta continuada d'integració, que es resoldrà en les mateixes condicions exigides per a l'oferta directa.
3. Podran participar en esta oferta continuada d'integració en equips d'Atenció Primària els funcionaris tècnics de l'Estat al servici de la Sanitat Local –metges, practicants i comares titulars-, en les mateixes condicions que la resta del personal.
Esta integració no comportarà cap modificació de la seua condició de funcionaris.
4. Les retribucions del personal que opte per la integració són les previstes en el Reial Decret-Llei 3/1987, d'11 de setembre, i la Llei 11/2000, de 28 de desembre, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i d'Organització de la Generalitat Valenciana, i la resta de normes específiques i de desenvolupament de la Comunitat Valenciana.
Este personal incorporat podrà optar pel complement específic amb què desitgen integrar-se, tenint en compte que, una vegada assignat el complement específic C, no es podrà optar a la percepció del B.
El personal que, com a conseqüència de la integració, experimente una disminució de les seues retribucions en un còmput anual tindrà dret al manteniment d'un complement personal i transitori per la diferència, que serà absorbit per qualsevol millora retributiva futura, segons els criteris que establisquen les normes pressupostàries.
5. Per a la incorporació d'este personal serà preceptiu l'informe favorable de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, segons que disposa l'article 1 de la Llei 8/1995, de 29 de desembre, de Mesures Fiscals, Administratives i d'Organització de la Generalitat Valenciana.
6. Les previsions d'esta disposició s'entenen aplicables sense perjuí de les ofertes específiques al personal dels servicis d'Urgència previstos en les ordes de 24 de març de 1995 i de 26 de febrer de 1997 de la Conselleria de Sanitat.
Tercera. Integracions com a personal estatutari de funcionaris de carrera i laborals fixos
1. El personal sanitari, funcionari de carrera o laboral fix que no acceptà en el seu dia l'oferta de la Conselleria de Sanitat d'integrar-se en els estatuts de personal d'institucions sanitàries podrà optar a la integració, en aquelles mateixes condicions, sense subjecció a cap termini, des de l'entrada en vigor d'esta disposició.
2 El personal que podrà acollir-se a esta oferta i les condicions i règim d'integració són:
– Personal de l'extingit organisme AISNA, al qual es va oferir la integració pel Decret 26/1988, de 22 de febrer (DOGV de 29.02.1988).
– Funcionaris transferits dels ajuntaments de València i Alacant, als quals s'oferí la integració per l'Orde de 24 de gener de 1991 (DOGV 26.02.1991) i per la Resolució de 28 de juliol de 1998 (DOGV de 25.08.1998), respectivament.
– Personal laboral fix d'institucions sanitàries de la Conselleria de Sanitat, al qual s'oferí la integració per l'Orde de 5 de desembre 1990 (DOGV de 07.01.1991).
– Personal funcionari i laboral fix de la Diputació Provincial d'Alacant, al qual s'oferí la integració per les ordes de 16 d'abril de 1991 (DOGV de 07.05.1991) i de 15 de juliol de 1997 (DOGV de 19.09.1997).
3. Les sol·licituds d'integració que porten aparellat un increment de retribucions respecte a les anteriorment percebudes estan condicionades a l'existència de consignació pressupostària suficient i serà preceptiu l'informe favorable de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, d'acord amb el que disposa l'article 1 de la Llei 8/1995, de 29 de desembre, de Mesures Fiscals, Administratives i d'Organització de la Generalitat Valenciana.
Quarta. Selecció de personal temporal
Mentre no es constituïsquen les borses de treball de personal temporal que regula l'article 54 del present reglament, continuarà en vigor l'Acord de 13 de març de 1997 de la Mesa Sectorial de Sanitat sobre la Borsa de Treball, publicat per la Resolució de 20 de març de 1997, i les seues normes de desplegament o modificació.
Cinquena. Convocatòries en tramitació
Els procediments de provisió i selecció estatutaris emparats en el Decret-Llei 1/1999, de 8 de gener, sobre Selecció de Personal Estatutari i Provisió de Places en les Institucions Sanitàries de la Seguretat Social, que es troben en tramitació en el moment de l'entrada en vigor del present reglament es regiran per les normes que deriven de les pròpies convocatòries fins a la seua finalització, llevat del que preveu el capítol V del present reglament, relatiu a la provisió de places de direcció de servici i de secció de caràcter assistencial.
Sisena. Facultatius especialistes d'àrea i/o caps de secció que accedisquen a places de caps de secció i/o servici de caràcter assistencial
Els facultatius que exercisquen plaça en propietat de facultatiu especialista d'àrea o de cap de secció i tinguen assignat el complement específic B, i accedisquen a una plaça de cap de secció o de servici de caràcter assistencial pel procediment regulat en el present reglament podran optar, per una sola vegada i abans de prendre possessió de la destinació adjudicada, per continuar mantenint el mateix complement B o perquè se'ls assigne el complement específic C.
Setena. Excepcionalitat de l'aplicació dels capítols II,III i IV
No seran aplicables els capítols II, III i IV del present reglament als processos selectius i de provisió que es deriven del procediment excepcional previst en l'àmbit de la Comunitat Valenciana en execució de la Llei 16/2001, de 21 de novembre, per la qual s'establix un procés extraordinari de consolidació i provisió de places de personal estatutari en les institucions sanitàries de la Seguretat Social dels servicis de salut del Sistema Nacional de la Salut.
DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA
Queden derogades totes les normes de rang igual o inferior que s'oposen al que preveu el present reglament.
DISPOSICIONS FINALS
Primera. Habilitació reglamentària
Es faculta el conseller de sanitat per a dictar totes les disposicions reglamentàries que siguen necessàries que per al desplegament i l'aplicació del que disposa el present decret.
Segona. Personal no estatutari
El personal no estatutari, atesa la seua condició de personal funcionari, es regirà en estes matèries pel Decret 33/1999, de 9 de març, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament de Selecció i Provisió de Llocs de Treball i Carrera Administrativa del personal comprés en l'àmbit d'aplicació de la Llei de la Funció Pública, i els seus desplegaments complementaris.
Tercera. Entrada en vigor
El present decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 28 de gener de 2003
El president de la Generalitat Valenciana
JOSÉ LUIS OLIVAS MARTÍNEZ
El conseller de Sanitat
SERAFÍN CASTELLANO GÓMEZ
ANNEX
Línies bàsiques dels barems de mèrits de processos selectius per a la cobertura de places de personal estatutari dependent d'institucions sanitàries de la Conselleria de Sanitat
A) Aplicables al personal regulat per l'Estatut de Personal Mèdic:
Formació acadèmica. En este apartat es valoraran com a mínim els expedients acadèmics o estudis corresponents a la titulació exigida per a l'accés a les places convocades, així com el doctorat.
La puntuació màxima haurà de ser equivalent al 10 per 100 de la puntuació total del barem.
Formació especialitzada. En este apartat es valoraran com a mínim:
– els títols oficials de les especialitats sanitàries que es determinen, així com, si és procedent, els períodes de formació i residència previs a l'adquisició d'aquells.
– els cursos, cursos superiors, diplomes o màsters impartits per centres universitaris, servicis de salut o conselleries de salut de les comunitats autònomes, Ministeri de Sanitat i Consum, Ministeri d'Administracions Públiques, Institut Valencià d'Administració Pública o equivalents, Escola Valenciana d'Estudis per a la Salut, així com les escoles de Salut Pública adscrites a qualsevol dels organismes esmentats.
– cursos de formació contínua i continuada, així com els cursos impartits per centres acreditats o reconeguts per a la docència que compten amb el reconeixement de l'organisme competent en matèria d'educació o sanitat de l'administració pública corresponent.
Tot això haurà d'estar relacionat amb les funcions corresponents a les places convocades, segons es determine en la convocatòria.
La puntuació màxima haurà de ser equivalent al 30 per 100 de la puntuació total del barem.
Experiència professional. En este apartat es valoraran, com a mínim, els servicis prestats en places bàsiques en centres sanitaris públics o en institucions amb un programa acreditat per a la docència per la corresponent comissió nacional, o llocs directius o càrrecs intermedis en centres sanitaris públics. Així mateix, es valoraran els servicis prestats en el Ministeri de Sanitat i Consum, la Conselleria de Sanitat, l'INSALUD, conselleries de Salut i servicis de Salut de les comunitats autònomes, exercint llocs com a alt càrrec o de lliure designació; llocs inclosos en les relacions de llocs de treball o plantilles dels organismes esmentats, així com llocs dependents d'estos organismes amb funcions d'inspecció de servicis sanitaris.
També es podran valorar els servicis prestats en altres administracions públiques en la mateixa categoria a què s'opta.
La puntuació màxima haurà de ser equivalent al 45 per 100 de la puntuació total del barem.
Altres activitats. En este apartat es valoraran, com a mínim: activitats científiques, docents i d'investigació.
Totes estes activitats hauran d'estar relacionades amb les funcions corresponents a les places convocades.
La puntuació màxima haurà de ser equivalent al 10 per 100 de la puntuació total del barem.
Coneixements de valencià.
La puntuació màxima haurà de ser equivalent al 5 per 100 de la puntuació total del barem.
B) Aplicables al personal de les categories regulades en l'Estatut de Personal Sanitari no Facultatiu i de les categories incloses en els grups de classificació A, B i C regulades per l'Estatut de Personal no Sanitari.
Formació acadèmica. En este apartat es valoraran, com a mínim:
– Els expedients acadèmics o, si és procedent, estudis corresponents a la titulació exigida per a l'accés a les places convocades, així com el doctorat.
La puntuació màxima haurà de ser equivalent al 10 per 100 de la puntuació total del barem.
Formació especialitzada. En este apartat es valoraran, com a mínim:
– Els cursos, cursos superiors, diplomes o màsters, impartits per centres universitaris, servicis de salut o conselleries de salut de les comunitats autònomes, Ministeri de Sanitat i Consum, Ministeri d'Administracions Públiques, Institut Valencià d'Administració Pública o equivalents, Escola Valenciana d'Estudis per a la Salut i escoles de salut pública adscrites a qualsevol dels organismes esmentats; títols acadèmics o de postgrau oficials. Per a l'accés a estes categories, també es valorarà la formació especialitzada de postgraus.
– Cursos de formació contínua i continuada, així com cursos impartits per centres acreditats o reconeguts per a la docència que compten amb el reconeixement de l'organisme competent en matèria d'educació o sanitat de l'administració pública corresponent.
Tot això haurà d'estar relacionat amb les funcions corresponents a les places convocades, segons es determine en la convocatòria corresponent.
La puntuació màxima haurà de ser equivalent al 30 per 100 de la puntuació total del barem.
Experiència professional. En este apartat es valoraran, com a mínim, els servicis prestats en places bàsiques, llocs directius o càrrecs intermedis, en centres sanitaris públics. Així mateix, es valoraran els servicis prestats en el Ministeri de Sanitat i Consum, l'Institut Nacional de la Salut, la Conselleria de Sanitat, conselleries de salut i servicis de salut de les comunitats autònomes, exercint llocs com a alt càrrec o de lliure designació; llocs inclosos en les relacions de llocs de treball o plantilles dels organismes esmentats; així com llocs dependents d'eixos organismes amb funcions d'inspecció de servicis. També es podran valorar els servicis prestats en altres administracions públiques en la mateixa categoria a què s'opta.
La puntuació màxima haurà de ser equivalent al 45 per 100 de la puntuació total del barem.
Altres activitats. En este apartat es valoraran, com a mínim, activitats científiques, docents i d'investigació.
Totes estes activitats hauran d'estar relacionades amb les funcions corresponents a les places convocades.
La puntuació màxima haurà de ser equivalent al 10 per 100 de la puntuació total del barem.
Coneixements de valencià. La puntuació màxima haurà de ser equivalent al 5 per 100 de la puntuació total del barem.
C) Aplicables al personal de les categories incloses en els grups de classificació D i E regulades per l'Estatut de Personal no Sanitari. Es valorarà almenys:
Experiència professional en centres sanitaris públics. La puntuació màxima de l'experiència professional no podrà superar el 45 per 100 de la puntuació total del barem.
Activitats formatives. Concordes amb la categoria concreta objecte de la convocatòria. Els cursos hauran de ser impartits per centres acreditats o reconeguts per a la docència que compten amb el reconeixement de l'organisme competent en matèria d'educació o sanitat de l'administració pública corresponent. La puntuació màxima no podrà superar el 50 per 100 de la puntuació total del barem.

linea
Mapa web