Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 2/2001, de 30 de gener, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura i Educació. [2001/907]

(DOGV núm. 3930 de 01.02.2001) Ref. Base de dades 0454/2001

DECRET 2/2001, de 30 de gener, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura i Educació. [2001/907]
El Decret 111/2000, de 18 de juliol, del Govern Valencià (DOGV núm. 3.798, de 21 de juliol), va establir el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura i Educació.
L'experiència adquirida en este temps, així com l'impuls que des de la Generalitat Valenciana s'està produint en matèria cultural i educativa, fa necessària la reestructuració de determinats àmbits competencials.
En virtut d'això, a proposta del conseller de Cultura i Educació, i després de la deliberació del Govern Valencià en la reunió del dia 30 de gener de 2001,
DISPOSE
Article primer
Es modifica l'article 2 en el seu apartat 2, del Decret 111/2000, de 18 de juliol, quedant redactat de la següent forma:
«2. Les direccions generals del departament són:
2.1. Direcció General de Promoció Cultural
2.2. Direcció General de Règim Econòmic
2.3. Direcció General de Personal
2.4. Direcció General de Centres Docents
2.5. Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística
2.6. Direcció General d'Ensenyaments Universitaris
2.7. Direcció General de Patrimoni Artístic
2.8. Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques
2.9. Direcció General de l'Esport.”
Article 2
Es modifica la secció sexta del capítol quart del títol segon del repetit Decret que passa a titular-se «De la Direcció General de Promoció Cultural”, i es dóna nova redacció als articles 20 i 21, que és la següent:
«Article 20
La Direcció General de Promoció Cultural, el titular o la titular de la qual tindrà rang de subsecretari o subsecretària, és el centre directiu a qui correspon, davall la superior direcció del conseller o consellera, la proposta i execució de la política en matèria de música, teatre, cinematografia, exposicions i museologia. A tal fi, se li atribuïxen les següents funcions:
1. La promoció, difusió, protecció i foment de la música, les arts escèniques, la cinematografia i la creació audiovisual, sense perjuí de les funcions atribuïdes als ens públics adscrits a la conselleria.
2. La promoció i difusió nacional i internacional de la política cultural valenciana així com dels seus creadors i artistes, en les matèries de la seua competència.
3. Fomentar la col·laboració cultural amb altres entitats públiques i privades, nacionals i internacionals, per a la realització de projectes culturals conjunts.
4. La proposta de creació i regulació de museus i altres centres de depòsit cultural del mateix caràcter, dins de l'àmbit de les competències de la Direcció General.
5. La gestió, dels museus dins de lŽambit del seu departament.
6. La coordinació de les col·leccions d'arts plàstiques existents en els espais expositius de la Comunitat Valenciana i l'impuls de programes de col·laboració amb la xàrcia de sales d'altres institucions.
7. La promoció d'exposicions d'obres d'autors valencians, tant a la Comunitat Valenciana com fora d'ella.
8. La formació d'un fons de documentació bibliogràfica, referit a la historiografia artística a la Comunitat Valenciana.
9. La difusió i divulgació dels fons públics i privats d'arts plàstiques, per mitjà d'exposicions temporals, en coordinació i amb l'assessorament dels titulars o directors dels museus o col·leccions.
10. El foment de la difusió didàctica de les col·leccions dels museus d'arts plàstiques, d'acord amb les iniciatives i propostes de les direccions d'aquells, així com la coordinació dels programes escolars.
11. La proposta de convocatòria d'ajudes i subvencions en matèria de la seua competència.
12. La tramitació, proposta i, en general, execució dels actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen, dins de l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb el que establixen les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.
13. L'elaboració i proposta de disposicions sobre matèries del seu àmbit funcional, així com dictar resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.
14. Qualsevol altra que li atribuïsquen les disposicions vigents o li encomane el conseller o la consellera.
Article 21
De la Direcció General de Promoció Cultural depenen les següents unitats:
1. Àrea de Museus i Belles Arts
2. Àrea de Promoció Cultural
3. Àrea d'Arts Escèniques.”
Article 3
Es crea la secció sexta bis del capítol quart del títol segon del mateix Decret, amb la denominació “De la Direcció General de Patrimoni Artístic” així com els articles 20 bis i 21 bis dins d'esta amb la següent redacció:
“Article 20 bis
La Direcció General de Patrimoni Artístic és el centre directiu a qui correspon, davall la superior direcció del conseller o consellera, la proposta i execució de la política en matèria de conservació, protecció, difusió i enriquiment del patrimoni cultural valencià. A tal fi, se li atribuïxen les següents funcions:
1. La protecció, difusió, enriquiment, estudi i investigació, conservació i restauració dels béns integrants del patrimoni cultural valencià, tant moble com immoble i immaterial, així com la promoció, planificació i difusió del seu coneixement i la seua incorporació a usos actius, respectuosos i adequats a la seua naturalesa.
2. La proposta de creació i regulació de museus i altres centres de depòsit cultural del mateix caràcter, dins de l'àmbit de les competències de la Direcció General.
3. L'emissió dels informes preceptius per a les actuacions sotmeses a autorització prèvia, sobre els béns a què fa referència l'apartat anterior d'este article.
4. La formalització, gestió i inspecció dels llibres de registre de transaccions de béns mobles integrants del patrimoni cultural valencià, obligatoris per a antiquaris i comerciants de dits béns.
5. La redacció de projectes en el camp de la restauració, la direcció de les intervencions, i qualsevol altra actuació tècnica la competència de la qual corresponga a la Direcció General de Patrimoni Artístic, o les que se li encomane, en relació amb el seu àmbit funcional.
6. La inspecció tècnica de l'execució de les actuacions promogudes per la Direcció General de Patrimoni Artístic, o de les encomanades a esta.
7. La proposta de convocatòria d'ajudes i subvencions en matèria de la seua competència.
8. L'exercici de les facultats de vigilància i tutela legal del patrimoni cultural valencià, inclòs el règim sancionador, d'acord amb el que preveu l'ordenament jurídic.
9. L'elaboració i posada al dia de l'Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.
10. L'elaboració, supervisió i manteniment del sistema valencià d'inventaris de patrimoni cultural.
11. La coordinació amb altres administracions públiques i òrgans de la Generalitat Valenciana en actuacions urbanístiques, mediambientals, arqueològiques i, en general, sobre el medi cultural, en l'àmbit de les funcions establides en este article.
12. La tramitació, proposta i, en general, execució dels actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen, dins de l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb el que establixen les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.
13. L'elaboració i proposta de disposicions sobre matèries del seu àmbit funcional, així com dictar resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.
14. Qualsevol altra que li atribuïsquen les disposicions vigents o li encomane el conseller o consellera.
Article 21 bis
De la Direcció General de Patrimoni Artístic depén l'Àrea de Patrimoni Cultural.”
Article 4
La disposició addicional quarta del Decret queda redactada com seguix:
“Queden adscrits a la Direcció General de Patrimoni Artístic el Museu de la Valltorta i el Museu Arqueològic de Sagunt. Així mateix quedarà adscrit el Museu de Belles Arts de València a la Direcció General de Promoció Cultural.”
Article 5
Igualment es dóna nova redacció a la disposició addicional quinta:
“La dependència orgànica i funcional del Patronat del Palmerar d'Elx, que la Llei 1/1986, de 9 de maig, de la Generalitat Valenciana, de Tutela del Palmerar d'Elx, establix respecte de la Conselleria, s'articula a través de la Direcció General de Patrimoni Artístic. De la mateixa manera, s'articularà a través de la citada Direcció General el Patronat del Misteri d'Elx.”
DISPOSICIONS TRANSITÒRIES
Primera
Les unitats i llocs de treball de nivell administratiu continuaran subsistents i la seua retribució es realitzarà a càrrec dels mateixos crèdits pressupostaris, fins que s'aproven les relacions de llocs de treball adaptades a l'estructura orgànica prevista en este reglament, sense perjuí que, des del moment de la seua entrada en vigor, es produïsquen determinats canvis d'adscripció d'unitats administratives, de conformitat amb la reorganització efectuada.
Segona
Als efectes del que establix l'apartat anterior, les unitats la denominació de les quals no haja canviat, passaran a dependre, amb els seus actuals mitjans personals i materials, de les unitats superiors que establix este reglament.
DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA
Queden expressament derogades totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposen, contradiguen o resulten incompatibles amb el que disposa el present Decret.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Es faculta el conseller de Cultura i Educació per a dictar les disposicions que requerisca l'execució i desenrotllament d'este Decret.
Segona
El present Decret entrarà en vigor el dia de la seua aprovació pel Govern Valencià.
València,30 de gener de 2001
El president de la Generalitat,
Eduardo Zaplana Hernández-Soro
El conseller de Cultura i Educació,

linea
Mapa web