Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Ordre de 16 de gener de 1992, del Conseller d'Administració Pública, per la qual desplega el Decret 11/1992, de 16 de gener, del Consell de la Generalitat Valenciana.

(DOGV núm. 1734 de 28.02.1992) Ref. Base de dades 0465/1992

Ordre de 16 de gener de 1992, del Conseller d'Administració Pública, per la qual desplega el Decret 11/1992, de 16 de gener, del Consell de la Generalitat Valenciana.
Fent ús de les facultats que m'ha conferit el Consell de la Generalitat Valenciana, mitjançant el Decret 11/1992, de 16 de gener de 1992, després de l’informe de la Comissió de Coordinació de les Policies Locals de la Comunitat Valenciana,
ORDENE:
CAPITOL I
Article primer Les proves que convoquen els municipis de la Comunitat Autònoma Valenciana per a la provisió de llocs de treball de l’escala superior de la policia local, categoria oficial, es regiran per les bases de la convocatòria que aprove la corporació, que hauran d'adaptar-se als continguts, programes mínims i temaris que s'estableixen en l'annex I d'aquesta ordre.
CAPITOL II
Torn de mobilitat
Article segon
La provisió de places d'oficial de la referida escala, per torn de mobilitat, s'haurà d'adaptar a les bases i al barem que s'estableixen en l'annex II d'aquesta ordre, d'acord amb els següents criteris:
a) Els mèrits al·legats i totes les altres dades hauran de referir-se a la data d'acabament del termini de presentació d'instàncies.
b) Després de transcorregut el termini de presentació d'instàncies, les presentades seran vinculants per al peticionari i les destinacions adjudicades seran irrenunciables, llevat que abans d'acabar el termini de presa de possessió s'haja obtingut una altra destinació per convocatòria pública, circumstància que haurà de comunicar-se a l'ajuntament que convoca la placa oferta i adjudicada.
c) En qualsevol moment del procés de provisió podran demanar-se formalment als interessats els aclariments o, si cal, la documentació, addicional que es considere necessària per la comprovació dels mèrits, els requisits o les dades al·legades i també aquelles altres dades que es consideren necessàries per a una correcta avaluació.
d) L'ordre de prioritat per a l'adjudicació de les places convocades la imposarà la major puntuació total obtinguda a la vista dels mèrits al·legats. En cas d'empat, s'atendrà a la major puntuació dels cursos realitzats. En cas de persistir l’empat, s'acudirà a la data de naixement, i s'adjudicarà la plaça al sol·licitant de major edat.
e) Les convocatòries i els actes derivats d'aquestes podran ser impugnats d'acord amb el que preveu la Llei de Procediment Administratiu.
Article tercer
1. El termini de presa de possessió de la nova destinació obtinguda serà d'un mes, que començarà a comptar des de l’endemà del cessament, el qual haurà d'efectuar-se dins els tres dies hàbils següents a la publicació de la resolució del concurs en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
2. Quan els interessats tinguen concedits permisos o llicències, el còmput dels terminis de cessament i de presa de possessió s'iniciarà quan acaben aquests. Tot participant en el concurs de mobilitat estarà obligat a donar trasllat per escrit d'aquests permisos o llicències a l'ajuntament que convoca. En aquest cas, l'ajuntament que convoca pot acordar la suspensió del dret de gaudir d'aquests permisos. L'ajuntament a què pertanya el policia local podrà prorrogar-li el termini de cessament per necessitats del servei per un període de temps no superior a vint dies hàbils, i haurà de comunicar aquesta prórroga a l'ajuntament que convoca.
3. Amb caràcter general, el termini per a prendre possessió es considera com de servei actiu.
CAPITOL III
Promoció interna
Article quart
1. Els concursos-oposició de promoció interna per a la provisió de llocs vacants en els cossos de policies locals, escala superior, categoria d'oficial, que convoquen els municipis de la Comunitat Valenciana es regiran per les bases de la convocatòria que aprove la corporació, les quals hauran d'adaptar-se a les bases i els programes mínims continguts en l'annex I d'aquesta ordre i al barem de mèrits que s'estableix en l'annex II.
2. El procés selectiu haurà de garantir el compliment dels principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, i també el de publicitat.
Article cinqué
Per a ser admès al concurs de promoció interna hauran de reunir-se els següents requisits:
1) Ser funcionari de carrera, integrat en la subescala de serveis especials, escala tècnica, categoria sots-oficial, de l'ajuntament convocant.
2) Estar en possessió del títol de titulat superior o equivalent, o en condicions d'obtenir-lo en la data en què acabe el termini de presentació d'instàncies.
3) Haver estat almenys dos anys en el lloc de treball que s'ocupa i tenir-lo en propietat.
4) No patir cap malaltia ni defecte físic que impossibilite el normal exercici de les funcions pròpies de l’escala i la categoria a què aspira.
5) No estar suspès en ferm ni inhabilitat per a l’exercici de funcions públiques.
6) Estar en possessió dels permisos de conduir de vehicles de les classes A-2 i B-2.
Article sisé
1. El procés de selecció dels aspirants per promoció interna constarà de les següents fases: oposició, concurs i curs selectiu.
2. La fase d'oposició consistirà a fer els exercicis que s'establesquen en la convocatòria, i caldrà obtenir una puntuació mínima de cinc punts per a superar-la. A la puntuació obtinguda en la fase d'oposició s'haurà d'afegir aquella que s'obtinga en la fase de concurs.
Article setè
El nombre d'aspirants aprovats en les proves selectives no podrà ser major del nombre de places convocades, nombre al qual podran afegir-se les vacants que s'hagen produït entre la publicació de l'oferta d'ocupació pública i la convocatòria de què es tracte, si així ho estableix la convocatòria, dins els límits indicats en l'article 18 de la Llei 30/1984.
Article vuitè
1. Els aspirants que superen la fase d'oposició i concurs, després de la presentació de la documentació exigida en les bases de la convocatòria, s'incorporaran a l'Institut Valencià de Seguretat Pública per a fer un curs teòrico-pràctic de dos mesos de durada i de caràcter selectiu. Durant la realització del curs, els aspirants seran nomenats funcionaris en pràctiques, i percebran les retribucions establertes en l'article 3 del Decret 11/92, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual estableix les bases i els criteris uniformes per a la selecció, formació, promoció i mobilitat dels policies locals, escala superior, tècnica i executiva, categories inspectors, sots-inspectors, oficials, sots-oficials i sergents.
2. Superat el curs selectiu, l'Institut Valencià de Seguretat Pública formularà la proposta de nomenament a l'òrgan competent de la corporació local. En el supòsit que l'aspirant no haja superat el curs selectiu, l'Institut Valencià de Seguretat Pública comunicarà aquesta circumstància a l’òrgan competent de la corporació.
Aquesta ordre entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat valenciana.
València, 16 de gener de 1992.
El Conseller d'Administració Pública,
EMERIT BONO I MARTINEZ
ANNEX I
Contingut mínim dels exercicis i programes de les proves selectives de les convocatòries per a la provisió de llocs de treball de l’escala superior de la policia local, categoria d'oficial. Torn lliure i torn de promoció interna.
A) Proves selectives
Les proves de la fase d'oposició per a la categoria d'oficial constaran com a mínim dels exercicis següents:
1. Proves prèvies. Abans de començar les proves físiques i les de coneixement del temari, caldrà fer un exercici o prova psicotècnica d'aptituds i de personalitat, i el reconeixement mèdic.
Tant la prova psicotècnica com el reconeixement mèdic seran eliminatoris.
2. Primer exercici. Exclusivament per als aspirants que concórreguen pel torn lliure. Consistirà a superar les proves d'aptitud física que posen de manifest la capacitat per a exercir el lloc de treball. El contingut d'aquestes proves i les marques mínimes seran, almenys, les següents:
- Salt de llargada amb carrera: homes, 4 metres; dones 3,80 metres.
- Salt d'alçada: homes, 1,10 metres; dones, 1 metre.
- Correguda de resistència en 1.000 metres: homes, 4 minuts; dones, 4 minuts 10 segons.
Si l'ajuntament decideix establir una prova de natació, el contingut i la marca mínims seran:
- Natació, en 50 metres: homes 57 segons; dones, 1 minut.
La qualificació d'aquest exercici serà d'apte o no apte. S'hauran de superar almenys dues de les proves per a ser qualificat com a apte.
3) Segon exercici. Memòria projecte. De caràcter obligatori.
Presentació i exposició oral, durant una hora, d'un estudi inèdit d'una extensió mínima de cinquanta folis i màxima de setanta, mecanografiats a doble espai, a una cara, de mida DIN A-4, sobre l’organització, la problemàtica, les funcions o els serveis del cos de policia local en una ciutat d ... habitants.
La qualificació d'aquest exercici serà de 0 a 10 punts, i s'haurà d'obtenir un mínim de 5 punts per a superar-lo.
4) Tercer exercici. Test de cultura policial. De caràcter obligatori.
Consistirà a respondre correctament per escrit un qüestionari de 100 preguntes tipus test, relacionat amb temes professionals de la policia (dret constitucional, dret administratiu, bans i ordenances municipals, policia local, dret penal, dret processal, policia de trànsit i circulació, policia judicial i d'estupefaents, policia administrativa, psicologia, sociologia i dret mercantil), el temari dels quals s'indica en l'annex 1.
La qualificació d'aquest exercici serà de 0 a 10 punts i haurà d'obtenir-se un mínim de 5 punts per a superar-lo.
5) Quart exercici. De caràcter obligatori. Els municipis de predomini lingüístic valencià, segons la Llei d'ús i Ensenyament del Valencià 4/1983, de 23 de novembre, de la Generalitat Valenciana, hauran d'incloure un exercici consistent a traduir del valencià al castellà, i viceversa, un text proposat pel tribunal, en el temps que es determinarà.
Aquest exercici es qualificarà de 0 a 2 punts, i no serà eliminatori.
B) Temari
El programa que elabore cada corporació haurà d'incloure almenys el contingut bàsic de les qüestions següents:
DRET CONSTITUCIONAL
Tema 1. Organització política -&e l’Estat Espanyol. Classe i forma d'estat. Organització territorial de l’estat. Relacions entre el govern i les Corts Generals.
Tema 2. La Corona: funcions constitucionals del rei. Successió i regència. La ratificació.
Tema 3. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura, contingut i principis bàsics. Reforma de la Constitució.
Tema 4. Drets i deures fonamentals de la persona en la Constitució: la seua defensa i garantia. El Tribunal Constitucional i el Defensor del Poble. La suspensió dels drets i les llibertats.
Tema 5. Les Corts Generals: les cambres. Composició, atribucions i funcionament. La funció legislativa.
Tema 6. El poder judicial. Estructura, organització i funcionament dels tribunals en el sistema espanyol.
Tema 7. L'organització territorial espanyola. Les comunitats autònomes. Els estatuts d’autonomia, òrgans i competències. Les administracions públiques: estatal, autonòmica i local. La hisenda pública i l'administració tributària.
Tema 8 L'Estatut d’autonomia de la Comunitat Valenciana. La Generalitat Valenciana. Les Corts. El Govern o Consell. Les competències. L'administració de justícia.
DRET ADMINISTRATIU
Tema 9. L'administració local. Caràcter natural de l'administració local. L'administració local com a instrument de descentralització. L'administració local en la Constitució Espanyola de 1978. Entitats que inclou l'administració local.
Tema 10. El dret administratiu: fons. La llei. Normes no promulgades pel parlament amb rang de llei. El reglament: concepte i classes.
Tema 11 El municipi: òrgans unipersonals de govern. L'alcalde. Els tinents d'alcalde. Els regidors.
Tema 12. Organs col·legiats de govern. L'ajuntament ple. La comissió de govern. òrgans consultius i participatius: les comissions informatives. Les juntes de districte.
Tema 13. La funció publica en general i els funcionaris de les entitats locals. Organització de la funció pública local.
Tema 14. El personal al servei de les administracions locals: concepte i classes. Drets i deures de les policies locals. Adquisició i pèrdua de la condició de funcionari.
Tema 15. Responsabilitat dels funcionaris. Reglament de Règim Disciplinari. Incoació d'expedients.
Tema 16. El procediment administratiu. Estudi de la legislació general vigent en la matèria, amb especial consideració de la Llei de 17 de juliol de 1958. Fases del procediment. Notificacions i audiències dels interessats.
Tema 17. La revisió administrativa de l'acte administratiu. Procediments i límits de la revisió. Recursos: reposició, alçada i revisió. El recurs contenciós administratiu.
BANS i ORDENANCES MUNICIPALS
Tema 18. Obligacions i competències dels ajuntaments. Les ordenances municipals. Els bans de l'alcaldia.
Tema 19. Ordenances municipals: concepte i classes. Infraccions. Potestat de sancionar. Potestat aplicadora de sancions. Principals infraccions a bans i ordenances.
Tema 20. Focs artificials, classes d'artificis pirotècnics. Muntatge d'espectacles. Distància dels focs i protecció personal (Reglament d'Explosius, Reial Decret 2114/1978, i Ordre Ministerial de 20 d'octubre de 1988).
Tema 21. Reglamentació en matèria d'activitats molestes, insalubres, nocives i perilloses.
Tema 22. Normativa sobre taxis i de turismes. Documentació necessària d'aquests vehicles, requisits, tarifes, competència, infraccions més habituals.
Tema 23. Vies públiques: revetlles, passos permanents de vehicles, veles, instal·lació de taules i cadires, contenidors, grues i material de construcció. Organ competent per a la seua autorització.
Tema 24. Venda ambulant. Reial Decret 1010/1985, de 5 de juny. Modalitats de venda ambulant. Requisits.
Tema 25. Usos i activitats.
Tema 26. Ordres ministerials de mendicitat. Llocs de recollida. Obligació de les administracions públiques. Aspectes legals.
POLICIA LOCAL
Tema 27. La seguretat ciutadana. Autoritats competents. Funcions de la policia local segons la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat. Actuacions de la policia local en col·laboració amb la resta de les forces i els cossos. Policia governativa i judicial.
Tema 28. La policia local: conceptes previs. Missions i objectius. Estructura orgànica i funcional.
Tema 29. El binomi policia local-ciutadà: conceptes previs, relació, finalitat. Suports ètics. Normes d'actuació.
Tema 30. Ordenament legislatiu de la policia local. Principis bàsics d'actuació. Disposicions comunes estatutàries. Règim disciplinari.
Tema 31. La Llei 2/1990, de Coordinació de Policia Local de la Comunitat Valenciana. Precedents. Contingut. Desplegament reglamentari.
Tema 32. L'Institut Valencià de Seguretat Pública. Regulació legal. Fins i funcions. Els cursos de formació i perfeccionament. Els cursos bàsics de formació. Els cursos de capacitació, la seua relació amb les administracions locals. El Registre de Policies Locals.
DRET PENAL
Tema 33. El Codi Penal. Concepte de delicte i falta. Graus d'execució del delicte. Accions i omissions. Dol i culpa. Autors, còmplices i encobridors.
Tema 34. Delictes contra les persones: homicidi, infanticidi, avortament, lesions i disposicions en general.
Tema 35. Delictes contra la llibertat sexual: violació i agressions sexuals; exhibicionisme i provocació sexual; estupre, rapte, prostitució.
Tema 36. Delictes contra la propietat. Robatoris i furts; definició i principals diferències.
Tema 37. Delictes comesos pels funcionaris públics en l'exercici dels seus càrrecs: de la prevaricació, de la infidelitat en la custòdia de presos, en la custòdia de documents. Violació de secrets.
Tema 38. Desobediència i denegació d'auxili; anticipació, prolongació i abandó de les funcions públiques, suborn, malversació de cabals públics.
Tema 39. De les faltes: contra l’ordre públic, contra els interessos generals i el règim de poblacions, contra les persones, contra la propietat.
Tema 40. Les penes. Concepte i classes. Causes d'exclusió i modificació de la responsabilitat penal. òrgans jurisdiccionals.
DRET PROCESSAL
Tema 41. Llei Orgànica Reguladora del Procediment d'Habeas Corpus (6/1984 de 24 de maig). De la denúncia i la querella. De l’exercici del dret de defensa. De l'assistència de l'advocat. Del tractament de presos i detinguts (articles 520 a 527 de la Llei d'Enjudiciament Criminal).
Tema 42. El procés: concepte, objecte, finalitat, tipus o sistemes. Dret processal penal: concepte, característiques, origen i fonts.
Tema 43. De l’entrada i registre en un lloc tancat (articles 545 a 548 de la Llei d'Enjudiciament Criminal). De la comprovació del delicte i l’esbrinament del delinqüent.
Tema 44. Presó provisional, llibertat provisional. La fiança. Recursos contra les resolucions dels jutges d'instrucció o contra les dels tribunals superiors de justícia. Revisió. L'embargament.
POLICIA DE TRANSIT I CIRCULACIO
Tema 45. El Codi de Circulació vigent després de la publicació de la Llei de Seguretat Vial: nocions prèvies. Tipificació de les principals infraccions.
Tema 46. Quadre d'infraccions més habituals en matèria de circulació urbana. Infraccions de trànsit que constitueixen delicte. Procediment aplicador de sancions actualitzat.
Tema 47. Normes generals de circulació: assegurança obligatòria (Llei 122/1962 modificada pel Decret 632/1982, i Reial Decret Legislatiu 1301/1986, de 28 de juny, actualitzat pel Reial Decret 2641/1986, de 30 de desembre). Codi de Circulació (arts. 16, 90, 103, 132.2, 133, 149.1 i 151).
Tema 48. Nivells sonors permesos en vehicles i les seues infraccions (arts. 90 i 210). Inspecció tècnica de vehicles (Reial Decret 2344/1985, de 20 de novembre, i art. 253 del Codi de la Circulació). Vehicles especials (art. 305, del Codi de la Circulació). Altres infraccions al Codi de la Circulació, com ara els articles 212, 216, 230 i 238.
Tema 49. La circulació. Organs competents. Vigilància i regularització de la circulació. Ordenació del trànsit.
Tema 50. La circulació urbana: normes generals de circulació. La senyalització. Permisos i llicències de conduir.
Tema 51 El transport. Servei públic de viatgers i servei públic de mercaderies o mixtos. El servei privat. Mercaderies perilloses. Condicions tècniques de transport i altres requisits principals. Reglament Nacional de Serveis Urbans i Interurbans de Transport d'Automòbils Lleugers (Reial Decret 773/1979, de 6 de març, modificat pel Reial Decret 263/1983, de 9 de febrer).
Tema 52. El transport escolar (Llei 16/1987, Reial Decret 2344/1985 i art. 253 del Codi de Circulació, Reial Decret 2296/1983, de 25 d'agost, i Decret 77/1984, de 30 de juliol, del Consell de la Generalitat Valenciana). Disposicions legals sobre transport 19831987, publicat per la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports.
Tema 53. Els accidents de trànsit: concepte i consideracions prèvies. Les seues causes. Classes i fases.
Tema 54. Alcoholèmia. Concepte d'alcoholèmia. Taxa d'alcoholèmia. Efectes generals de les diferents taxes d'alcoholèmia. Normes per a la realització de la prova d'alcoholèmia. Alcoholimetres: descripció general i forma d'actuar.
Tema 55. Persones obligades a sotmetre's a la prova de detecció. Infracció a la Llei de Seguretat Vial que comporta l'obligació de la prova.
Tema 56. Recopilació legislativa: Reial Decret Legislatiu 3390/1990, de 2 de març. Text articulat de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Vial.
POLICIA JUDICIAL I ESTUPEFAENTS
Tema 57. Farmacodependència. La droga, dependència: física i psíquica; tolerància; drogaaddicte; classificació de les drogues.
Tema 58. El cànem i els seus derivats. Grifa o marihuana; haixix i oli d'haixix; efectes del cànem. Opiacis: naturals i sintètics. Cocaínics: el crack, efectes tòxics; al·lucinògens.
Tema 59. Disposicions penals que afecten les drogaaddiccions; Codi Penal. Llei Orgànica 8/1983, de 25 de juny, de Reforma Urgent del Codi Penal. Llei Orgànica 7/1982, modificadora de la llei en matèria de contraban i reguladora dels delictes i infraccions administratives en la matèria. Llei Orgànica 1/1988, de 24 de març, de reforma del Codi Penal en matèria de tràfic de drogues.
Tema 60. Policia judicial. Composició, funcions, modalitats d'actuació, principis d'actuació, deure d'intervenció d'unitats no específiques de policia judicial assignació de pràctiques concretes. Adscripcions temporals. Relació amb autoritats judicials i altres forces de seguretat.
Tema 61. L'atestat policial. Concepte, diligències, requisits formals, aspectes jurídics de l'atestat; caràcter de denúncia, ratificació, declaracions testificals.
Tema 62. inspecció ocular. Fins, mesures de precaució. El cos del delicte. Entrada i registre de domicilis, requisits formals.
Tema 63. Detenció. Dret a la llibertat i seguretat. Consagració del principi a la legalitat en matèria de restriccions a la llibertat i a la seguretat. Límit temporal de la detenció preventiva, drets del detingut. Diligències relacionades amb la detenció d'una persona. Detenció il·legal.
POLICIA ADMINISTRATIVA
Tema 64. Estrangeres. Concepte. Drets reconeguts en la nostra legislació. Dret comparat.
Tema 65. Règim d'entrada d'estrangers a Espanya. Llocs habilitats. Documentació necessària per a l’entrada d'estrangers en territori nacional. Documents d'identificació. Visats: classes. Altres requisits exigibles als estrangers per a la seua entrada a Espanya; acreditació de mitjans econòmics, exigències sanitàries.
Tema 66. Situacions dels estrangers a Espanya. Residència i estància. Prórroga de l’estància, sol·licitud, documentació. Expedició i denegació, extinció de la vigència.
Tema 67. Classes de permisos de residència, requisits i documentació, competència per a la seua concessió. Targetes de residència. Pròrrogues i renovacions dels permisos, acabament de la vigència. Estrangers indocumentats. Estudiants n estrangers.
Tema 68. Règim jurídic del control de canvis, delictes monetaris. Infraccions administratives. Inspecció i investigació.
Tema 69. El document nacional d'identitat. Antecedents històrics. Legislació actual. Concepte i caràcters. Dades del document. Competència i obligatorietat. Validesa.
Tema 20. Establiments i espectacles públics. Legislació actual. Concepte. Ambit d'aplicació del reglament vigent de data 27 d'agost de 1982. Llei 2/1991, de la Generalitat Valenciana, d'Espectacles, Establiments Públics i Activitats Recreatives.
Tema 71. Llocs, recintes i instal·lacions destinats a espectacles i esbarjos públics. Ubicació, eixides i portes d'accés, portes d'emergència, vestíbul, escales, ascensors, corredors, prohibicions, lavabos, enllumenat. Elements personals que intervenen en els espectacles o activitats recreatives. Llibres de reclamacions.
Tema 72. Infraccions i sancions al reglament d'espectacles. Prohibicions. Suspensions. Dret d'admissió. La Llei de la Generalitat Valenciana 2/91, de 18 de febrer, d'Espectacles, Establiments Públics i Activitats Recreatives.
Tema 73. Dret de reunió. Legislació vigent. Reunions en llocs tancats. Manifestacions i reunions en llocs de trànsit públics. Conductes delictuoses. Faltes.
PSICOLOGIA
Tema 74. El comandament. Concepte. Qualitats. Trets (integritat, competència, energia, autoritat, confiança en si mateix, iniciativa: decisió ... ). Regles bàsiques per a l’exercici del comandament. Activitats més característiques del comandament. Característiques del comandament. Funcions del comandament (planificar, executar, organitzar, coordinar .. ). Estils de manar. Aspectes que distingeixen el bon cap. Metodologia del comandament.
Tema 75. Presa de decisions. El procés de decisió. Poder i autoritat.
Tema 76. Tècniques de direcció. El factor temps. Selecció de tasques. Utilització de mitjans. Horaris i programes. Relació cap-subordinat. Les reunions.
Tema 77. Tècniques per a controlar situacions difícils. La reunió està a punt de ser incontrolable. La reunió s'aparta de l’objectiu. El grup no parla. El grup, o part d'aquest, refusa acceptar les conclusions del director. Els participants discuteixen fermament entre ells.
Tema 78. Principis de disciplina efectiva. Responsabilitat del comandament. Com a representant del comandament director. Com a instructor. Com a tècnic. Com a administrador. Deures per raó del càrrec amb els subordinats. Deures amb la seua organització.
Tema 79. Tipus d'ordres. Ordre terminant, tipus de sol·licitud, ordre suggerida, escrita, verbal, petició de voluntaris, causes de la incorrecta interpretació d'ordres, comprovació de l’execució de les ordres.
Tema 80. Qualitats o atributs d'un bon cap. Com ha d'actuar un bon cap. Com es fa una amonestació. Com s'atenen les queixes. Mètode dels vuit passos.
SOCIOLOGIA
Tema 81. Comportaments col·lectius. Concepte i classificació. Tipologia de les masses segons el mode de produir-se el comportament col·lectiu. Teories psicològiques explicatives del comportament col·lectiu. Possibilitats d'intervenció en els fenòmens col·lectius.
Tema 82. El comportament en els desastres. Conductes en les distintes fases d'una catàstrofe. Efectes i conseqüències en els desastres en les persones. El pànic. Reacció davant una situació de desatre.
Tema 83. Els grups socials. Grup de pertinença, de referència, menuts. Els grups davant la frustració. Característiques del grup. Tècniques del grup.
Tema 84. Procés de socialització. Disposició a assumir un paper. Trets de personalitat en la dinàmica de grups. Recomanacions. Liderat, paper del líder, factors, funcions.
Tema 85. La comunicació i la informació. Procés de comunicació, ascendent, descendent, horitzontal. Escrita i oral. La distorsió. Problemàtica de la comunicació.
Tema 86. Sistemes policials a la CEE i als EEUU. Sistema anglosaxó. Sistemes continentals. Sistemes nord-americans.
DRET MERCANTIL
Tema 87. Normativa comunitària subscrita per Espanya pel que fa a la protecció de la propietat industrial i intel·lectual, patents, registres i dipòsit de dissenys i models industrials. Conveni de París de 1882. Conveni de Berna per a la Protecció d'Obres Literàries i Artístiques de 1887. Acord de Madrid de 1891 i Acord de l’Haia de 1928
Tema 88. Mesures adoptades per la CEE sobre mercaderies amb usurpació de marques, mitjançant el Reglament número 3842/1986 del Consell d’1 de desembre de 1986, i el Reglament 3077/1987 de la Comissió de data 14 d'octubre de 1987, en vigor a Espanya des de 1'1 de gener de 1988.
Tema 89. Articles 534 i següents del Codi Penal relatius a les infraccions delictuoses dels drets de propietat industrial, intel·lectual i d'autor.
Tema 90. Llei de Propietat Industrial de 1902. Llei de Marques número 32/1988, de 10 de novembre. Reial Decret 1945/1983, de 22 de juny, sobre infracció en matèria de defensa del consumidor. Reial Decret 448/1988, de 22 d'abril, que regula la difusió de pel·lícules en suport videogràfic.
ANNEX II
Barem per a l'avaluació dels mèrits en els concursos per a la provisió de places dels cossos de la policia local, escala superior, categoria d'oficial, ofertes per promoció interna i torn de mobilitat
En els concursos per a la provisió de llocs de treball de la policia local, escala superior, ofertes per torn de mobilitat o promoció interna, l'avaluació dels mèrits s'efectuarà d'acord amb el següent barem:
1. Criteris que s'han de seguir
Seran els que preveu el Reial Decret 28/1990, de 15 de gener, Reglament General de Provisió de Llocs de Treball i Formació Professional dels Funcionaris Civils de l'Administració de l’Estat, d’aplicació supletòria en l'administració local. també, els continguts en la Llei 2/1990, de 4 d'abril, de la Generalitat Valenciana, de Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana.
2. Titulació acadèmica
Fins un màxim de 15 punts.
- Títol de doctor o estudis universitaris de post-grau: 15 punts
- Carrera universitària superior: 14 punts
- Carrera de grau mitjà o diplomat: 9 punts
- Primer cicle de carrera superior: 8 punts
- Selectiu: 5 punts
- Accés a la universitat: 4 punts
- BUP, Batxiller Superior o FP 2: 4 punts
- Diplomat superior en criminologia: 6 punt-s
- Títol de criminologia (3 anys): 5 punts.
No s'avaluaran com a mèrit aquelles titulacions que figuren com a requisit per a la provisió del lloc de treball ni aquelles que siguen imprescindibles per a la consecució d'altres de nivell superior. En la puntuació d'accés a la universitat sols es computarà una titulació.
Només es tindran en consideració els títols no exigits per a poder concursar.
3. Antiguitat
En concurs de mobilitat en la categoria d'oficial:
- Per cada any d'antiguitat en les categories d'oficial o superiors de la policia local: 1 punt per cada any complet de serveis, fins a un màxim de 10 punts.
- Per cada any d'antiguitat en les categories inferiors a oficial: 0,5 punts per any complet de serveis, fins a un màxim de 5 punts per categoria.
En concurs-oposició en la categoria de d'oficial:
- Per cada any d'antiguitat en les distintes escales i categories dels cossos de policia local: 1 punt per any complet de serveis, fins a un màxim de 10 punts per categoria.
- Per cada any d'antiguitat prestat en qualsevol administració pública: 0,50 punts per any complet, fins a un màxim de 10 punts.
4. Altres mèrits
Fins a un màxim de 15 punts.
- Coneixement del valencià acreditat amb un certificat oficial de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià:
- Certificat de Coneixements Orals: 1 punt
- Certificat de Grau Elemental: 2 punts
- Certificat de Grau Mitjà: 3 punts
- Certificat de Grau Superior: 4 punts
Coneixement d'un idioma comunitari acreditat documentalment mitjançant un certificat expedit per un centre oficialment reconegut, un màxim de 2 punts.
Per haver assistit a cursos organitzats pel Ministeri de l'Interior, l'Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASP) o altres organismes anàlegs o escoles de policia de les corporacions locals que estiguen reconeguts per l'IVASP:
- De 20 a 50 hores d'assistència: 0,5 punts
- de 51 a 100 hores d'assistència: 1 punt
- de 101 a 150 hores d'assistència: 2 punts
- de 151 a 200 hores d'assistència: 3 punts
- de 201 a 250 hores d'assistència: 3,5 punts
- de més de 250 hores d'assistència: 4 punts.
La puntuació dels cursos la donarà la suma del còmput d'hores d'assistència o aprofitament dels cursos. Tindrà la mateixa baremació haver impartit cursos com a professor.
També s'avaluaran els coneixements en administració i gestió de recursos humans, i informàtica. D'igual manera, s'avaluarà el coneiximent d'altres. idiomes comunitaris no avaluats anteriorment, i també els títols de socorrista aquàtic, primers auxilis, curs de submarinisme, arts marcials i defensa personal, acreditats com cal, que el tribunal qualificador considere. La puntuació màxima no podrà superar els 2 punts.
5. Entrevista personal
Es farà davant del tribunal qualificador i s'avaluarà fins a un màxim de 4 punts amb el contingut i la puntuació que s'indica:
a) Coneixements del terme municipal, de la llista de carrers, de l’organització i l'administració municipal i altres de particular interés per a la policia local de l'ajuntament que convoca, 3 punts.
b) Avaluació i comprovació de l'aptitud, eficàcia, iniciativa i experiència professional del concursant en activitats anteriors, fins a un màxim d’1 punt.
No se citaran per a l’entrevista els aspirants que sumant la puntuació obtinguda en els mèrits a la màxima de l’entrevista, no arriben als vuit punts.

linea
Mapa web