Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDRE de 7 de febrer de 1995, del conseller de Sanitat i Consum, per la qual autoritza determinades delegacions d'atribucions del director general del Servei Valencià de Salut, en matèria de l'organització d'horaris, dels torns de guàrdia, els serveis d'urgència i les vacances de les oficines de farmàcia de la Comunitat Valenciana.

(DOGV núm. 2463 de 06.03.1995) Ref. Base de dades 0507/1995

ORDRE de 7 de febrer de 1995, del conseller de sanitat i Consum, per la qual autoritza determinades delegacions d'atribucions del director general del Servei Valencià de Salut, en matèria de l'organització d'horaris, dels torns de guàrdia, els serveis d'urgència i les vacances de les oficines de farmàcia de la Comunitat Valenciana.
La Generalitat Valenciana té la competència exclusiva en l'ordenació farmacèutica d'acord amb l'article 31.19 de la llei Orgànica 5/1982, d'1 de juliol, de l'Estatut d'Autonomia.
El Decret 62/1986, de 19 de maig, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual assigna les competències en matèria de regulació d'oficines de farmàcia, en l'article 2 estableix que la Conselleria de Sanitat i Consum ordenarà, amb caràcter general o especial, els horaris de servei al públic de les oficines de farmàcia, els torns de guàrdia, el servei d'urgència i les vacances, a què fa referència l'article 7 de l'Ordre de 17 de gener de 1980, del Ministeri de sanitat i Seguretat Social, sobre les funcions i els serveis de les oficines de farmàcia. Aquest decret contra el qual va recórrer l'organització corporativa, fou considerat ajustat a dret pel Tribunal Suprem en la sentència de data 10 d'abril de 1990.
L'esmentat reglament en l'article 4 preveu la delegació, total o parcial, de les esmentades competències a favor dels col·legis provincials de farmacèutics d'Alacant, Castelló i València. La delegació es féu efectiva en la resolució de 20 de juny de 1986, de l'extingida Direcció general d'Assistència Hospitalària i especialitats mèdiques, que tenia atribuïdes les competències.
La Conselleria de Sanitat i Consum des de 1989 té regulats els serveis d'urgència de les oficines de farmàcia de la Comunitat Valenciana. La finalitat de la dita normativa, tal com manifesta la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en la sentència de 10 de març de 1992, és atendre les necessitats assistencials i necessàries de la població.
Cal indicar que aquestes qüestions han estat abordades pel tribunal Constitucional en la sentència d'11 de juny de 1992, per la qual va determinar l'abast i els límits d'aquesta ordenació en establir en el fonament jurídic 8 que la reglamentació de l'obertura de les oficines de farmàcia per garantir el servei públic a través dels corresponents torns de guàrdia, cosa que determina fixar uns calendaris i horaris mínims d'obertura obligatòria per als titulars de les farmàcies.
El Decret 37/1992, de 21 de febrer, del Govern Valencià, pel qual aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat i Consum, estableix en l'article 21 E que la gestió, la coordinació i el control efectiu de l'organització i vigilància dels serveis d'urgència, els torns de guàrdia, els horaris i les vacances de les oficines de farmàcia correspon a la Conselleria de Sanitat i Consum i és atribuïda a la Direcció General Servei Valencià de Salut. aquest decret en el títol III fa referència als serveis territorials de la Conselleria de Sanitat i Consum com a expressió orgànica del principi de desconcentració que regeix l'activitat de l'administració de la Generalitat Valenciana.
D'altra banda, el mateix Decret 37/1994, en l'article cinquè, 11), assigna al conseller de Sanitat i Consum la competència d'autoritzar les delegacions fetes per altres òrgans de la Conselleria de Sanitat i Consum, i en la seua virtut,
ORDENE:
Article primer
D'acord amb el que preveu l'apartat 11 de l'article cinqué del Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat i Consum, aprovat pel Decret 37/1994, de 21 de febrer, del Govern Valencià autoritza i conforma la delegació al Director General del Servei Valencià de Salut, feta en els següents termes:
«Sent competència d'aquesta Direcció General, d'acord amb l'article 21, E) del reglament orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat i Consum, gestionar l'organització i la vigilància dels serveis d'urgència, torns de guàrdia, horaris, vacances i l'assistència de les oficines de farmàcia i la resta de serveis i establiments farmacèutics, i tot donant-se unes circumstàncies de caràcter territorial, tècnica i de desconcentració administrativa en òrgans jeràrquica i funcionalment dependents d'aquesta Direcció, i segons el que disposa l'article 13.1 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, resolc:
Primer
La tramitació i resolució dels expedients d'organització dels horaris, torns de guàrdia, serveis d'urgència i vacances de les oficines de farmàcia serà feta pels gerents de les àrees de salut, o si no s'ha fet la designació, pels directors territorials de la Conselleria de Sanitat i Consum.
El tràmit d'aquest expedients es farà d'acord amb la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, caldrà respectar els principis de publicitat i contradicció, amb audiència de tots els farmacèutics interessats, de les associacions i entitats corporatives que els representen. Es demanarà un informe anterior als ajuntaments en què hi són situades les oficines de farmàcia afectades, i també al col·legi oficial de farmacèutics de la província, igualment a la direcció d'atenció primària de l'àrea de salut, en allò que fa referència als serveis mèdics d'urgència de la zona bàsica de salut a què pertanyen les localitats.
Segon
En conseqüència queden, revocades i sense efecte les delegacions de competències citades a l'apartat primer a favor dels col·legis provincials d'Alacants, Castelló i València, delegades a través de la resolució de 20 de juny de 1986, de l'extinta Direcció General d'Assistència Hospitalària i Especialitats Mèdiques, òrgan que aleshores tenia atribuïdes les esmentades competències amb caràcter originari.
Tercer
Les resolucions que adopten els gerents de les àrees de salut hauran de ser comunicades immediatament a aquesta Direcció General i caldrà que assenyalen que són dictades segons aquesta delegació.
Quart
Allò que es preveu en aquesta resolució s'aplicarà a tots els expedients que s'inicien a partir de l'entrada en vigor de l'ordre d'autorització de la delegació que puga dictar el conseller de Sanitat i Consum.
Cinqué
Aquestes delegacions podran ser revocades en qualsevol moment per aquest òrgan, el qual podrà reclamar la instrucció i la resolució dels expedients que estime oportuns, amb una resolució motivada anterior.
Article segon
Contra les resolucions emeses segons la transcrita resolució del director general del Servei Valencià de Salut, les persones interessades podran interposar un recurs ordinari davant d'aquesta Conselleria, d'acord amb el que disposen l'article 13.4, 114 i següents de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Article tercer
Es farà pública aquesta ordre en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, entrarà en vigor l'endemà de la publicació.
València, 7 de febrer de 1995
El conseller de Sanitat i Consum,
JOAQUíN COLOMER SALA

linea
Mapa web