Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 44/1996, de 25 de març, del Govern Valencià, pel qual aprova el Reglament Orgànic i Funcional de Presidència de la Generalitat Valenciana i el de la Conselleria de Presidència.

(DOGV núm. 2717 de 27.03.1996) Ref. Base de dades 0517/1996

DECRET 44/1996, de 25 de març, del Govern Valencià, pel qual aprova el Reglament Orgànic i Funcional de Presidència de la Generalitat Valenciana i el de la Conselleria de Presidència.
La necessitat de dotar la Presidència de la Generalitat Valenciana d'un entorn que, encara que reduït, permeta l'operativitat i agilitat en el desplegament de les seues funcions com a responsable màxim de les directrius generals de l'acció de govern, com també del seu impuls i cooperació, aconsellen donar una nova configuració com a òrgans directius d'immediata assistència i suport per a l'eficaç realització d'aquestes.
D'altra banda, el caràcter interdepartamental que corresponia a la Conselleria d'Administració Pública es reforça amb la incorporació d'òrgans directius ubicats en l'actualitat en la Secretaria General de Presidència, com són el Gabinet de Planificació, Estudis i Avaluació, en què s'inclouen la Direcció General d'Estudis i Programes i la Inspecció General de Serveis, la Direcció General de Comunicació, el Gabinet Jurídic i els delegats territorials del Govern Valencià.
Cal també assenyalar que en el disseny de la nova estructura s'han tingut en compte criteris que, partint de l'economia de mitjans, garantesquen una acció de govern coordinada i eficaç.
Es dóna especial rellevància en aquest reglament a la presència de la Generalitat fora del territori de la Comunitat Valenciana, a través de les oficines de Madrid i Brussel·les, a fi de garantir així una millor informació i eficàcia en la gestió dels interessos valencians en els àmbits estatal i comunitari.
Finalment, i com a expressió del propòsit permanent del Govern Valencià d'apropament de l'administració als ciutadans, s'insereixen en l'estructura operativa de la Conselleria de Presidència les delegacions territorials i també les comissions territorials de Coordinació.
En conseqüència, i amb la deliberació prèvia del Govern Valencià, en la reunió del dia 25 de març de 1996, a proposta del conseller de Presidència de la Generalitat Valenciana, i en virtut de les atribucions conferides pels articles 35.f), 69 i 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià,
DECRETE
TíTOL I
De la Presidència de la Generalitat Valenciana
CAPíTOL I
El president de la Generalitat Valenciana
Article 1
Al president de la Generalitat Valenciana, com a més alt representant de la Generalitat Valenciana, corresponen les funcions establertes en l'article 14 de la Llei de Govern Valencià.
Article 2
El president de la Generalitat Valenciana, en la seua condició de representant ordinari de l'Estat en la comunitat autònoma, promulga, en nom del rei, les lleis de la Generalitat Valenciana.
Article 3
El president de la Generalitat Valenciana, com a president del Govern Valencià, dirigeix i coordina les accions de govern, sense perjudici de les atribucions i responsabilitats de cada conseller.
CAPíTOL II
Organització de Presidència de la Generalitat Valenciana
Article 4
Com a òrgans directius d'assistència i suport al president de la Generalitat Valenciana, se'n constitueixen els següents:
1. El Gabinet del President.
2. La Secretaria de Turisme.
3. La Direcció General de Coordinació.
4. La Direcció General de Relacions Externes.
Article 5
El Gabinet del President té assignades les competències i funcions següents:
1. L'assistència directa i personal al president de la Generalitat. Independentment de les unitats orgànicament dependents del cap del Gabinet, incumbeix a aquest la direcció en la coordinació de totes aquelles unitats, tant de Presidència com de les conselleries, que participen directament o indirecta en la programació o la realització d'actes en què intervinga la Presidència de la Generalitat Valenciana.
2. La coordinació i l'impuls de l'acció interdepartamental del Govern.
3. La programació i l'impuls de les relacions del Govern Valencià amb la resta de les institucions valencianes, nacionals i internacionals.
4. Com a cap del Gabinet hi haurà un director, amb rang de sotssecretari.
Article 6
1. El Gabinet del President s'estructura en els òrgans directius següents:
- La Direcció General de Coordinació.
- La Direcció General de Relacions Externes.
2. Quedarà igualment adscrita al Gabinet del President la Unitat de Protocol i Gestió, que realitzarà les tasques de suport tècnic administratiu que requeresca l'activitat del president, com també les que es deriven de la seua activitat de relacions públiques i preparació del protocol que requeresquen els actes de caràcter representatiu.
Article 7
1. La Direcció General de Coordinació té al seu càrrec la coordinació dels diversos departaments i unitats de l'administració de la Generalitat Valenciana, i també l'elaboració i la preparació de la informació tècnica necessària per facilitar la presa de decisions del president i del Govern Valencià; el seguiment i la coordinació de les matèries d'índole sectorial que no estiguen expressament atribuïdes en comissions delegades o interdepartamentals.
2. Com a suport de l'acció administrativa de la direcció general hi ha una área de Gestió.
Article 8
1. La Direcció General de Relacions Externes té atribuïdes les competències de programació, impuls i execució de la política de Presidència, dins del marc constitucional i estatutari, en les relacions del Govern Valencià i la seua administració amb la resta d'institucions de l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, com també amb l'Estat, amb els organismes de la Unió Europea, amb altres entitats subestatals i amb organitzacions interregionals i internacionals. Amb aquesta finalitat li competeix especialment la gestió dels programes propis de les oficines de la Generalitat Valenciana a Madrid i Brussel·les.
Així mateix li competeixen la coordinació i l'autorització de les publicacions dels diversos departaments del Govern Valencià i, en particular, l'edició del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
2. En particular, a través de la seua Oficina a Madrid, la direcció general gestionarà els programes d'actuació destinats, entre altres, a facilitar i coordinar les relacions dels òrgans de la Comunitat Valenciana amb el govern de la nació i amb altres institucions de l'Estat radicades allà; subministrar el suport logístic necessari als membres del govern i al personal de l'administració de la comunitat autònoma que necessiten mitjans materials per exercir el seu treball a la capital de l'Estat, així com la documentació, la informació i el suport als diputats i senadors elegits en les circumscripcions de la comunitat autònoma i, en general, la informació al públic, i molt especialment el destinat a la promoció dels interessos econòmics, culturals, socials, turístics, etc., de la Comunitat Valenciana.
3. Mitjançant l'Oficina de Brussel·les, la direcció general gestionarà els programes destinats a assolir, entre altres, els objectius d'aprofundir en l'apropament de la Comunitat Europea i la Comunitat Valenciana, promocionarà els nostres sectors culturals i econòmics, i facilitarà als seus agents, i també als representants socials i institucionals, la relació amb les institucions i els òrgans comunitaris.
4. Com a suport de l'acció administrativa hi ha una àrea de Relacions Institucionals.
Article 9
1. La Secretaria de Turisme és l'òrgan al qual corresponen el control i la supervisió de l'activitat i el funcionament de l'Agència Valenciana de Turisme, com també l'establiment de les directrius generals de la política turística que desplegarà l'ens públic; la superior direcció del personal funcionari adscrit a l'Agència, sense perjudici de les competències pròpies de la Secretaria General de la conselleria, i l'elaboració de propostes de normativa turística dirigides a l'ordenament, el desplegament i la millora del sector turístic.
2. Al cap de la Secretaria, el secretari de Turisme, amb rang de sotssecretari, té la representació amb caràcter nat de la presidència de la citada Agència Valenciana del Turisme.
3. De la Secretaria de Turisme dependran orgànicament els serveis territorials d'Alacant, Castelló i València, adscrits funcionalment a l'Agència Valenciana de Turisme.
TíTOL II
La Conselleria de Presidència
de la Generalitat Valenciana
CAPíTOL I
Dels òrgans de la Conselleria de Presidència
de la Generalitat Valenciana
Article 10
La Conselleria de Presidència de la Generalitat Valenciana té atribuïdes les competències i funcions següents:
a) Les corresponents a les relacions amb les Corts; règim local i administració territorial; selecció, formació, règim jurídic i retributiu del personal al servei de l'administració pública valenciana; la Inspecció General de Serveis, organització, sistemes d'informació i tècniques de racionalització administrativa; les relacions amb els mitjans de comunicació social, protecció ciutadana; policia autonòmica; justícia i interior, i estudis i investigació en matèries relacionades amb l'administració pública, i la direcció, l'ordenament i la coordinació dels serveis d'emergència, salvament, prevenció i extinció d'incendis.
b) Exercirà també les funcions de secretariat del govern, d'acord amb el que disposa l'article 19.2 de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià.
c) Així mateix, li corresponen la gestió pressupostària, econòmica i de personal dels òrgans directius enumerats en l'article 4 d'aquest reglament.
Article 11
El nivell directiu de la Conselleria de Presidència de la Generalitat Valenciana, sota la superior direcció del conseller, queda integrat per les unitats següents:
1. La Secretaria General.
2. El Gabinet de Planificació, Estudis i Avaluació.
3. Les direccions generals.
En cas de produir-se vacant, absència o malaltia del conseller, i llevat del que estableix l'article 16, i), de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, aquest serà substituït en les seues funcions segons l'ordre establert abans, llevat de resolució expressa del conseller. En cas de vacant, absència o malaltia, els directors generals seran substituïts pel secretari general o, si fa el cas, pels titulars de les distintes direccions generals en l'ordre establert en l'article següent, llevat de resolució expressa del conseller.
Les substitucions entre els altres òrgans seran resoltes pel conseller. Tot això sense perjudici de les delegacions previstes en l'article 68 de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià.
L'Equip de Direcció és l'òrgan col·legiat per a assistir el conseller en l'elaboració del programa d'activitats de la conselleria. Estarà format pel secretari general, que actuarà com a secretari d'aquest òrgan, el director del Gabinet de Planificació, Estudis i Avaluació, els directors generals, i el director del Gabinet del Conseller. En cas d'absència o malaltia del conseller, presidirà l'Equip de Direcció el secretari general.
Podran també assistir a les reunions de l'Equip de Direcció els responsables de serveis o dependències, quan el conseller ho estime convenient.
Article 12
En el nivell directiu de la Conselleria de Presidència de la Generalitat Valenciana s'integren les direccions generals següents:
1. La Direcció General del Secretariat del Govern.
2. La Direcció General de Comunicació.
3. La Direcció General per a la Modernització de les Administracions Públiques.
4. La Direcció General de Funció Pública.
5. La Direcció General d'Interior.
6. La Direcció General de Justícia.
7. Les delegacions territorials del Govern Valencià.
Article 13
Es podran constituir com a òrgans assessors del conseller aquells que, amb aquest caràcter i en relació a matèries o serveis específics, es consideren convenients.
Article 14
El nivell administratiu està integrat per les unitats dependents dels centres directius o equivalents i, si és el cas, directament del conseller.
Article 15
La Secretaria General Administrativa, dependent de la Secretaria General, atendrà la totalitat dels serveis generals de la conselleria i de Presidència.
CAPíTOL II
Del conseller
Article 16
El conseller és la superior autoritat de la conselleria.
Té totes les competències inherents al seu càrrec i expressament les atribucions següents:
- Proposar al Govern Valencià el nomenament i la destitució dels alts càrrecs del seu departament.
- La superior direcció de les activitats de coordinació interdepartamental del Govern Valencià.
- La direcció de les polítiques en matèria de mitjans de comunicació social.
- Exercir la direcció del projecte de racionalització i modernització de les estructures i procediments administratius en l'administració de la Generalitat.
- L'alta inspecció general de totes les activitats i serveis de l'administració autonòmica valenciana i dels organismes, entitats i empreses que en depenen.
- Impulsar i coordinar les polítiques relatives a tot el personal de la Generalitat Valenciana.
- Preparar i presentar al Govern Valencià els avantprojectes de lleis, les propostes d'acords i els projectes de decrets referents a qüestions pròpies del seu departament i ratificar aquests darrers després de ser aprovats.
- Formular, motivadament, l'avantprojecte del pressupost de la conselleria.
- Exercir la potestat reglamentària en les matèries pròpies de la conselleria, en forma d'ordres.
- Proposar al Govern Valencià, per a l'aprovació, l'estructura i l'organització de la conselleria.
- Executar els acords del Govern Valencià en el marc de les seues competències.
- Resoldre en via administrativa, segons els casos, d'acord amb les competències dels òrgans de la conselleria, els recursos interposats contra les resolucions dels organismes i les autoritats de la conselleria, tret de les excepcions establertes per les lleis.
- Resoldre els conflictes d'atribucions entre els diversos òrgans i autoritats de la conselleria.
- Exercir la direcció i la inspecció de tots els serveis del departament.
- Disposar de les despeses pròpies dels serveis de la conselleria i de Presidència, dins els límits legals i pressupostaris i les propostes de pagament corresponents.
- Exercir les facultats ordinàries en matèria de contractació administrativa, dins els límits legals i pressupostaris.
- Atorgar o proposar, si escau, les recompenses que corresponguen i exercir les potestats disciplinàries i correctives, d'acord amb les disposicions vigents.
- L'exercici del comandament unificat dels serveis d'emergències, de prevenció i d'extinció d'incendis a la Comunitat Valenciana, en les situacions de risc o necessitat.
- Qualsevol altra facultat atribuïda per les lleis, els reglaments, el Govern Valencià o el president de la Generalitat Valenciana.
Article 17
Els òrgans directius dependents directament del conseller de Presidència de la Generalitat Valenciana són els següents:
1. La Secretaria General
2. El Gabinet de Planificació, Estudis i Avaluació, el director del qual tindrà el rang de secretari general.
3. El Gabinet Jurídic.
CAPíTOL III
Del secretari general
Article 18
El secretari general és, després del conseller, el cap superior de la conselleria. A més de les funcions i de les competències que el conseller li encomane, té atribuïdes, d'acord amb els articles 74 i 75 de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, les següents:
a) Realitzar la inspecció de tots els serveis de la conselleria.
b) La direcció de tot el personal de la conselleria.
c) Coordinar les direccions generals i territorials de la conselleria.
d) Elaborar els projectes, els plans d'actuació i els programes de necessitats.
e) Coordinar els programes i els plans d'actuació quan hi intervinga més d'una direcció general de la conselleria.
f) Dirigir i coordinar la negociació de qualsevol transferència de competències relatives a la conselleria.
g) Prestar assistència tècnica i assessorament jurídic al conseller i als directors generals en tot allò que necessiten.
h) Emetre informe sobre la procedència legal i la viabilitat econòmica dels programes d'actuació de les direccions generals i establir els mitjans d'informació necessaris perquè estiguen al corrent de totes les activitats de la conselleria.
i) Informar sobre els assumptes que el conseller ha de sotmetre a la deliberació del Govern Valencià o del president de la Generalitat Valenciana.
j) Proposar la millora i el perfeccionament dels serveis dels diversos centres de la conselleria i vetllar per l'organització i el mètode de treball, amb especial cura dels costos i els rendiments.
k) Proposar les normes generals sobre l'adquisició de materials i béns necessaris per al funcionament adequat dels serveis.
l) Preparar les compilacions de les disposicions vigents que afecten la conselleria; proposar les refoses i les revisions dels textos legals que es consideren oportunes i gestionar i tenir cura de les publicacions tècniques, periòdiques o no, de la conselleria.
m) Dirigir i facilitar la formació d'estadístiques sobre les matèries competència del Govern Valencià que afecten la conselleria.
n) Tramitar els nomenaments, les destinacions, les excedències, les jubilacions i els permisos del personal de la conselleria, segons les disposicions legals i reglamentàries aplicables.
o) Les altres facultats atribuïdes per les lleis, els reglaments, el Govern Valencià o el conseller de Presidència de la Generalitat Valenciana.
Article 19
La Secretaria General s'estructura en els òrgans directius següents:
1. Direcció General del Secretariat del Govern.
2. Direcció General de Comunicació.
3. Direcció General per a la Modernització de les Administracions Públiques.
4. Direcció General de Funció Pública.
5. Direcció General d'Interior.
6. Direcció General de Justícia.
7. Delegacions territorials del Govern Valencià.
Article 20
1. La Direcció General del Secretariat del Govern, que dependrà funcionalment del conseller, és el centre directiu de l'administració de la Generalitat Valenciana al qual correspon coordinar les relacions entre el Govern Valencià i les Corts Valencianes, la cooperació internacional per al desenvolupament i la secretaria administrativa del Govern Valencià.
2. De manera especial li corresponen les següents:
a) La comunicació entre el Govern Valencià i les Corts Valencianes, i l'assistència continuada en les matèries parlamentàries.
b) La gestió del Programa de Cooperació Internacional al Desenvolupament, del règim jurídico-pressupostari dels convenis que subscriga la Generalitat Valenciana i el Centre d'Informació i Documentació Jurídica Administrativa de la Generalitat Valenciana.
c) La infrastructura administrativa del Govern Valencià i la revisió i la tramitació dels documents destinats a la inserció al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. òrgan de suport tècnic i administratiu al conseller en les funcions de secretari del Govern Valencià.
3. La Direcció General del Secretariat del Govern s'estructura en les unitats següents:
- Relacions amb les Corts.
- Gabinet de Coordinació Interdepartamental.
- Secretaria Administrativa del Govern Valencià.
Article 21
1. La Direcció General de Comunicació, que dependrà funcionalment del conseller, és l'òrgan directiu que programa, impulsa i executa la política en matèria de relacions del Govern Valencià amb els mitjans de comunicació social, i en especial, en allò que fa referència a la informació institucional i de govern.
Igualment, té atribuïda la preparació del desplegament legislatiu en les matèries que afecten els mitjans de comunicació social en el marc de les normes bàsiques de l'Estat i la Unió Europea, la recerca i el desplegament de la comunicació social i la gestió del règim jurídic dels mitjans. Alhora, assumeix la tutela administrativa derivada de l'aplicació de la Llei de Radiotelevisió Valenciana i les altres lleis concurrents.
En matèria de publicitat institucional i anuncis oficials, la direcció general té encomanades les competències per a procurar l'homogeneïtzació de la imatge de la Generalitat Valenciana, mitjançant la coordinació, la supervisió i l'autorització prèvia de les campanyes publicitàries i les contractacions i insercions d'aquest caràcter produïdes en l'àmbit del Govern Valencià i els organismes i les entitats dependents de les conselleries.
2. En particular, la Direcció General de Comunicació té encomanades les funcions següents:
a) La inspecció, el control i la redacció dels informes oportuns respecte als continguts de RTVV i dels serveis de televisió, el títol habilitant dels quals siga atorgat per la Generalitat Valenciana.
b) L'elaboració dels criteris sobre la difusió de la imatge institucional i de l'activitat de la Generalitat Valenciana i la coordinació, la supervisió i l'autorització prèvia de la publicitat institucional.
c) El disseny i l'anàlisi dels treballs tècnics i els estudis d'avaluació de l'eficàcia de la política informativa sobre el desplegament de l'acció de govern de la Generalitat Valenciana.
d) La proposta de normativa per a la regulació i la planificació de les telecomunicacions a la Comunitat Valenciana.
Article 22
La Direcció General per a la Modernització de les Administracions Públiques tindrà cura de la direcció, l'impuls i l'execució de les polítiques del Consell de la Generalitat Valenciana per a la reforma de les estructures organitzatives i la modernització dels procediments de gestió, i en aquesta estratègia tindran un lloc predominant les noves tecnologies.
Igualment, a través de l'Institut Valencià d'Administració Pública li correspon la formació i el perfeccionament del personal de les administracions valencianes, la recerca, la documentació i els estudis en matèria d'administració i gestió públiques.
1. En matèria d'organització i sistemes de comunicació li corresponen:
a) Fixar els principis bàsics als quals s'han de sotmetre tots els processos de racionalització administrativa, i identificar els procediments objecte d'anàlisi i dictar les normes per tal que els serveis siguen desplegats d'acord amb una adequada planificació i coordinació.
b) L'impuls i la coordinació de les unitats especialitzades en cada departament per a la racionalització de les estructures i les tècniques de gestió.
c) Vetllar per l'aplicació racional de les noves tecnologies en matèria d'informàtica i telecomunicacions i el desplegament coordinat d'aquestes tècniques per a tota l'administració de la Generalitat Valenciana.
d) Coordinar la col·laboració institucional en matèria d'informàtica i telecomunicacions amb les altres administracions valencianes i també amb les altres administracions autonòmiques, l'administració central i la Comunitat Europea.
e) Definir i impulsar la funció de les noves tecnologies de la informació en els processos de simplificació, racionalització i modernització administrativa.
f) La direcció dels programes de construccions i equipaments, directament o mitjançant conveni amb altres entitats, d'instal-lacions repetidores de televisió per assolir la cobertura integral de la Comunitat Valenciana. També la verificació i la inspecció tècnica de les instal·lacions i les condicions d'emissió i recepció dels senyals de radiodifusió sonora i de televisió.
2. Pel que fa a l'atenció al ciutadà, li correspon:
a) Aplicar tècniques de qualitat i avaluació en els processos i els programes públics de la Generalitat Valenciana.
b) Informar els ciutadans sobre les diferents actuacions administratives, canalitzar les iniciatives produïdes per a la millora del funcionament de l'administració valenciana i adreçar als òrgans competents les reclamacions formulades pels administrats.
3. Pel que fa a l'Institut Valencià d'Administració Pública li corresponen:
a) La realització d'estudis i la recopilació de la documentació en les matèries referents a l'administració i la gestió públiques.
b) La formació i el perfeccionament del personal al servei de la Generalitat Valenciana, mitjançant la realització, la coordinació o l'homologació d'activitats formatives incloses en els plans de formació de la Generalitat Valenciana, sense perjudici de les competències formatives que tinguen encomanades unes altres conselleries, i també la coordinació i l'homologació dels cursos impartits pels altres òrgans de la Generalitat Valenciana o de l'administració pública.
c) La planificació, l'organització i l'execució dels cursos derivats dels processos de selecció i promoció dels empleats públics de l'administració de la Generalitat Valenciana.
d) La formació i el perfeccionament del personal al servei de les administracions locals, en les condicions establertes en els acords de cooperació interadministrativa que puguen assolir-se.
Article 23
La Direcció General per a la Modernització de les Administracions Públiques s'estructura en les unitats següents:
1. àrea d'Organització i Sistemes de Comunicació.
2. Unitat d'Atenció al Ciutadà.
3. àrea de l'Institut Valencià d'Administració Pública.
A l'àrea d'Organització i Sistemes de Comunicació correspon la coordinació interna dels serveis i les unitats administratius adscrits a aquesta, la supervisió dels criteris de planificació i d'execució establerts i la representació de la direcció general en les funcions que se li encomanen.
A la Unitat d'Atenció al Ciutadà li competeix la coordinació interna dels serveis i les unitats administratives adscrites a aquesta i representar la Direcció General en les funcions que se li encomanen.
A l'àrea de l'Institut Valencià d'Administració Pública li competeix la coordinació interna dels serveis i les unitats administratives adscrits a aquesta i representar la direcció general en les funcions que se li encomanen.
Article 24
La Direcció General de Funció Pública té encomanada la direcció, l'impuls i l'execució en matèria de personal al servei del Govern Valencià, sense perjudici d'aquelles que tinguen assignades les distintes conselleries pel que fa al seu propi personal.
Li corresponen, en particular, les competències següents:
a) Emetre informes sobre els projectes de disposicions generals que afecten l'estructura orgànica i el personal de les conselleries i els organismes que depenen d'aquestes.
b) L'elaboració de les relacions de llocs de treball, els procediments de reassignació d'efectius, la classificació de llocs de treball i el sistema retributiu del personal en coordinació amb la Conselleria d'Economia i Hisenda.
c) El règim jurídic, la gestió de personal i l'aplicació del règim d'incompatibilitats.
d) L'elaboració de l'oferta d'ocupació pública i la seua execució mitjançant la gestió de les convocatòries d'accés a la funció pública valenciana.
e) La provisió dels llocs de treball.
f) Les relacions amb les centrals sindicals, les associacions professionals i els representants del personal; la participació en els òrgans de representació, previstos en la Llei 9/1987, de 12 de maig, sense perjudici de la intervenció de la Conselleria d'Economia i Hisenda en aquells processos de negociació que puguen tenir incidència pressupostària.
g) La gestió, el manteniment i l'actualització del Registre de Personal de la Generalitat Valenciana.
h) La gestió, el manteniment i l'actualització del Registre de Llocs de Treball.
i) La creació dels canals d'informació al personal dels afers del seu interès i, també, l'elaboració d'informes referents a la funció pública.
Article 25
A l'àrea de Funció Pública, que depèn de la Direcció General de Funció Pública, li competeix la coordinació interna dels serveis i les unitats administratives adscrits a aquesta, la supervisió dels criteris de planificació i d'execució establerts i la representació de la direcció general en les funcions que se li encomanen.
Article 26
La Direcció General d'Interior és el centre directiu que programa, gestiona i executa la política de la Generalitat Valenciana en matèria d'emergències i interior i administració local, en especial les següents:
a) En matèria d'emergències, té encomanades:
L'organització del Servei d'Emergències de la Generalitat, la planificació i l'execució de les operacions de prevenció davant situacions de risc, de rescat i salvament de persones; de la protecció, d'assistència sanitària a les persones afectades i de la protecció de béns en situació d'emergències, de la prevenció i l'extinció d'incendis urbans i industrials, la detecció i l'extinció d'incendis forestals i la coordinació de la prevenció i la vigilància dissuasòria davant d'aquest risc i la selecció i la formació del personal idoni per a exercir aquestes funcions.
La col·laboració i la coordinació amb altres administracions públiques, especialment amb ajuntaments, mancomunitats i diputacions, en les matèries relatives a la protecció de persones i béns.
b) En matèria d'interior, té encomanades:
La direcció i la gestió de la política de la Generalitat Valenciana en matèria d'interior, formació, coordinació i selecció dels policies locals, la formació i el perfeccionament de bombers, espectacles, establiments públics i activitats recreatives, en el marc d'allò establert en la llei.
c) En relació amb la Unitat del Cos de Policia Nacional adscrit a la Comunitat Valenciana, li correspon la direcció i la gestió derivades de l'acord administratiu de col·laboració subscrit entre el Ministeri de Justícia i Interior i la Comunitat Valenciana en matèria policíaca i l'exercici de les competències en matèria de personal dels membres d'aquesta unitat.
d) En matèria d'administració local té encomanat l'estudi, l'informe i la resolució dels assumptes referits al règim jurídic, el personal, l'organització, els béns i els serveis de les entitats locals, en el marc d'allò que disposen l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana i la legislació sobre règim local.
Article 27
La Direcció General d'Interior s'estructura en les unitats següents:
1. àrea del Servei d'Emergències de la Generalitat.
2. àrea d'Interior.
3. Unitat del Cos Nacional de Policia.
4. àrea d'Administració Local.
1. L'àrea del Servei d'Emergències de la Generalitat té cura de la gestió i la coordinació interna i externa en matèria d'emergències i la coordinació dels serveis i les unitats administratives adscrites a aquesta.
2. L'àrea d'Interior té atribuïda la coordinació dels serveis i les unitats adscrites, la coordinació externa amb altres administracions públiques, la supervisió dels criteris de planificació i d'execució establerts i la representació de la direcció general en les tasques encomanades.
3. La Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana, depèn orgànicament del Ministeri de Justícia i Interior i funcionalment de la Conselleria de Presidència, i té al seu càrrec les funcions i les atribucions assenyalades en l'article 38.1 de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat i contingudes en l'acord de col·laboració subscrit amb el Ministeri de Justícia i Interior d'acord amb el que estableix el Reial Decret 221/1991, de 22 de febrer, el comandament, la direcció, la coordinació i el control s'exerceixen a través del cap de la unitat.
4. A l'àrea d'Administració Local correspon la coordinació interna dels serveis i de les unitats administratives i la representació de la direcció general en les funcions que li encomanen.
Article 28
La Direcció General de Justícia és el centre directiu que executa les competències que corresponen a la Generalitat Valenciana, en aplicació de l'Estatut d'Autonomia i la Llei Orgànica del Poder Judicial, en l'àmbit de l'administració de justícia i en el marc de l'acord de traspassos de competències de l'administració de l'Estat a la Generalitat. Igualment, organitza, executa i controla la política de la Generalitat Valenciana en matèria d'associacions, fundacions i col·legis professionals, consultes populars i electorals, ajuda a la víctima del delicte i de relacions amb els òrgans judicials de la Comunitat Valenciana.
Article 29
De la Direcció General de Justícia depèn l'àrea de Justícia, a la qual competeix la coordinació interna dels serveis i les unitats administratives adscrites, la supervisió dels criteris de planificació i d'execució establerts, i la representació de la direcció general en les tasques que li encomanen.
CAPíTOL IV
Del Gabinet de Planificació, Estudis i Avaluació
Article 30
El Gabinet de Planificació, Estudis i Avaluació té com a funcions les relatives a l'elaboració de les directrius i les estratègies que servesquen a la Presidència de cara a la planificació general de l'acció de govern i de coordinació de l'activitat de l'administració. Li correspon, igualment, l'elaboració dels informes tècnics per a sustentar aquestes actuacions i, en general, preparar i donar suport a tota l'activitat oral i escrita del president del Govern Valencià.
Al Gabinet de Planificació, Estudis i Avaluació correspon el seguiment i el control de totes les activitats, els programes, serveis i les unitats de la Generalitat Valenciana i dels organismes, les entitats i empreses dependents.
Igualment, el Gabinet de Planificació, Estudis i Avaluació té atribuïda l'edició de la Revista d'Estudis Autonòmics.
Per al desplegament de les seues funcions se servirà de l'àrea de Planificació i Estudis i de l'àrea de la Inspecció General de Serveis, que podrà recaptar la col·laboració de les diverses unitats de l'administració i mantindrà els contactes oportuns amb els altres òrgans de control de l'administració, per tal d'assabentar-se i seguir els plans sectorials d'actuació, i d'aquesta manera coordinarà els recursos i les accions de control existents a la Generalitat Valenciana.
CAPíTOL V
Del Gabinet Jurídic
Article 31
1. El Gabinet Jurídic, adscrit directament al conseller de Presidència, és l'òrgan que té encomanades les funcions següents:
a) La representació i la defensa en juí de la Generalitat Valenciana, sense perjudici de l'atribució a altres òrgans en virtut de normes legals o reglamentàries.
b) L'assessoria jurídica del Govern Valencià i dels òrgans de l'administració pública de la Generalitat Valenciana, en tots els assumptes que li siguen sotmesos a informe, potestativament o preceptivament.
c) L'estudi i el seguiment de l'ordenament jurídic estatal per tal d'aconseguir una coordinació major de l'ordenament jurídic propi amb el de l'estat.
2. El Gabinet Jurídic, per a la realització de les funcions assignades, s'estructura en dues àrees, directament dependents del cap del Gabinet:
- àrea d'Assumptes Contenciosos, a la qual correspon les funcions especificades en l'apartat a) del paràgraf anterior.
- àrea d'Assessoria Jurídica, la qual tindrà cura del desplegament de les funcions recollides en els apartats b) i c) del paràgraf anterior i, també, la responsabilitat dels assumptes generals d'organització del Gabinet.
En totes les qüestions no previstes per aquest reglament, vigirà allò establert en el Decret 73/1984, de 30 de juliol, del Govern Valencià.
3. Els serveis jurídics de les distintes conselleries, sense perjudici de l'adscripció orgànica a cadascuna d'aquestes actuaran en l'exercici de les seues funcions sota la dependència i coordinació del Gabinet Jurídic i queden sotmesos a les instruccions emanades del Gabinet Jurídic el cap del qual podrà convocar als responsables dels serveis jurídics a reunions, periòdiques o no, i sol·licitar les dades i els antecedents que consideren necessaris en relació amb els expedients en què intervinguen.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
Les competències i referències que en la normativa vigent es fan a la Conselleria d'Administració Pública s'entendrà que corresponen a la Conselleria de Presidència de la Generalitat Valenciana.
Segona
A la Conselleria de Presidència de la Generalitat Valenciana li correspon l'execució dels programes pressupostaris per a 1996, que corresponen a les seccions 05 i 07 dels pressupostos de la Generalitat Valenciana vigents.
La Conselleria d'Economia i Hisenda produirà les modificacions pressupostàries necessàries per al millor funcionament d'aquesta estructuració orgànica.
Tercera
Segons el que estableix l'article 71 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, i sense perjudici del que disposa el Decret Legislatiu de 24 d'octubre de 1995, el conseller de Presidència de la Generalitat Valenciana desplegarà els serveis corresponents als òrgans administratius inclosos en aquest reglament.
Quarta
Els articles 2, 3 i 7 del Decret 8/1996, de 16 de gener, del Govern Valencià, pel qual són creades les delegacions territorials del Govern Valencià, es modifiquen amb la nova redacció següent:
«Article 2
Al cap de les delegacions territorials, dependent del secretari general de la Conselleria de Presidència hi haurà un delegat, amb caràcter d'òrgan directiu de l'administració autonòmica valenciana i rang de director general.
El delegat territorial del Govern Valencià serà nomenat per aquest a proposta del conseller de Presidència de la Generalitat Valenciana.
Article 3
Sota la dependència del delegat se situaran la Comissió Territorial de Coordinació i el servei territorial corresponent de la Conselleria de Presidència de la Generalitat Valenciana.
Article 7
La Comissió Territorial de Coordinació està integrada pel president, els vocals i el secretari.
La presidència correspondrà al delegat territorial del Govern Valencià.
Els directors territorials de les conselleries seran vocals permanents de la Comissió.
Com a secretari de la Comissió actuarà el director territorial de la Conselleria de Presidència, i en la seua absència un funcionari designat per aquest».
DISPOSICIó DEROGATòRIA
Són derogats el Decret 9/1996, de 16 de gener, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de Presidència de la Generalitat Valenciana, el Decret 210/1995, de 24 de juliol, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Administració Pública, el Decret 16/1996, de 5 de febrer, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Administració Pública.
Igualment, són derogades les disposicions transitòries primera i segona del Decret 8/1996, de 16 de gener, del Govern Valencià, pel qual són creades les delegacions territorials del Govern Valencià, i totes aquelles normes d'igual o d'inferior rang que s'oposen a l'establert en aquest reglament.
DISPOSICIó FINAL
Aquest reglament vigirà el mateix dia de la publicació en Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 25 de març de 1996
El president de la Generalitat Valenciana,
EDUARDO ZAPLANA HERNáNDEZ-SORO
El conseller de Presidència de la Generalitat Valenciana,
JOSÉ JOAQUíN RIPOLL SERRANO

linea
Mapa web