Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 45/1996, de 25 de març, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament de l'Agència Valenciana del Turisme.

(DOGV núm. 2718 de 28.03.1996) Ref. Base de dades 0543/1996

DECRET 45/1996, de 25 de març, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament de l'Agència Valenciana del Turisme.
La modificació de l'organització del Consell, duta a terme pel Decret 138/1995, de 6 de juliol, l'assignació de competències en matèria turística a la Presidència de la Generalitat Valenciana del Turisme establerta per Decret 16/1995, d'11 de juliol, i l'adscripció de l'Agència Valenciana del Turisme, (anteriorment anomenada Institut Turístic Valencià-ITVA), a la Presidència de la Generalitat Valenciana establerta en l'article 27 de la Llei 8/1995, de 29 de desembre, de la Generalitat Valenciana, de mesures fiscals, administratives i d'organització de la Generalitat Valenciana, suposa la necessitat de procedir a la modificació del Reglament de l'Agència Valenciana del Turisme.
Per altra banda, el nou impuls que des de l'Administració Autonòmica Valenciana es vol proporcionar al sector turístic de la Comunitat, per la importància que aquest representa en el desenvolupament econòmic d'aquesta, exigeix dotar l'administració turística valenciana, representada per l'Agència Valenciana del Turisme, d'una nova organització que s'adapte a la nova adscripció d'aquella a la Presidència de la Generalitat Valenciana que permeta, a més, el més àgil funcionament de l'administració turística com també la proximitat dels òrgans decisoris pel que fa l'esmentat sector. Aquesta circumstància exigeix, així mateix, efectuar la modificació del Reglament de l'Agència, i adaptar-lo a aquesta nova circumstància.
L'Agència Valenciana del Turisme, com a òrgan encarregat de desenvolupar la política turística de la Generalitat Valenciana, en relació a la promoció i l'ordenació del sector turístic, sector aquest subjecte a constant evolució, necessita en les seues actuacions de la màxima flexibilitat i agilitat, que permeta un eficaç i dinàmic desenvolupament de les funcions i competències que li són atribuïdes, tal com les peculiaritats del sector turístic requereixen.
En virtut d'això, a proposta del President de la Generalitat Valenciana, i amb la deliberació prèvia del Consell de la Generalitat Valenciana, en sessió celebrada el dia 25 de març de 1996,
DECRETE
CAPíTOL I
Naturalesa i funcions
Article 1. Naturalesa jurídica
U. L'Agència Valenciana del Turisme és una entitat de dret públic de la Generalitat Valenciana, de les que preveu l'article cinc, número dos, del Dret Legislatiu de 26 de juny de 1991, d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, a què correspon el desenvolupament de la política turística de la Generalitat Valenciana.
Dos. L'Agència Valenciana del Turisme, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar per al compliment dels seus fins, està adscrita a la Presidència de la Generalitat Valenciana, a través de la Secretaria de Turisme, òrgan al qual correspon el control i la supervisió de l'activitat i el funcionament de l'Agència, com també l'establiment de les directrius generals de la política turística a desenvolupar per l'ens públic; la superior direcció del personal funcionari adscrit a l'Agència, sense perjudici de les competències pròpies de la Secretaria General de la Presidència i l'elaboració de propostes de normativa turística dirigides a l'ordenació, desenvolupament i millora del sector turístic.
Tres. L'Agència Valenciana del Turisme es regeix pel que estableix l'article 27 de la Llei 8/1995, de 29 de desembre, de la Generalitat Valenciana, de mesures fiscals, administratives i d'organització de la Generalitat Valenciana, pel present reglament i per les altres disposicions d'aplicació a les empreses públiques de la Generalitat Valenciana, sense que li siguen d'aplicació els preceptes de la Llei d'Entitats Estatals Autònomes com tampoc normes que la despleguen.
Quatre. Sense perjudici del que disposa el número anterior, l'Agència Valenciana del Turisme ajustarà la seua activitat a l'ordenament jurídic privat, i estarà subjecta a aquest en les seues relacions jurídiques externes, en les adquisicions patrimonials i en la contractació, excepte en el que per la seua naturalesa jurídica li siga aplicable la Llei de Contractes de les Administracions Públiques.
Això no obstant, l'Agència subjectarà la seua activitat a les normes de dret públic, en aquelles actuacions que suposen l'exercici de potestats administratives, tals com concessió de subvencions, ordenació del sector turístic, inspecció, disciplina, autorització i classificació d'empreses i activitats turístiques, i qualssevol altres que tinguen anàloga naturalesa jurídica.
Article 2. Objectius
A l'Agència Valenciana del Turisme, com a organització administrativa responsable de l'impuls i l'execució de la política en matèria de turisme de la Generalitat Valenciana, se li encomana com a objectiu final la millora de la competitivitat, la qualitat del producte, la formació i el rendiment del sector turístic valencià, com també l'impuls, el desenvolupament i la millora de la reglamentació i l'ordenació d'aquest sector i qualsevol altre que li siga fixat expressament pel Consell de la Generalitat Valenciana.
En conseqüència els programes d'accions a curt i mitjà termini de l'Agència Valenciana del Turisme, hauran d'orientar-se de forma especial a:
Aconseguir l'increment de la qualitat dels nostres productes i potenciar la millora en l'organització i la modernització de les empreses turístiques, com també impulsar la creació i la implantació de nous productes, prestant particular atenció al desenvolupament tecnològic, a la comercialització i als desequilibris entre les diferents zones de la Comunitat Valenciana.
Comunicar positivament la imatge turística de la Comunitat Valenciana tant en els mercats nacionals com internacionals.
Facilitar la comercialització dels productes per a propiciar una major rendibilitat de les emprese turístiques.
Consolidar el mercat bàsic de sol i platja, millorant les infrastructures i les dotacions.
Possibilitar l'afloració dels recursos de l'interior de la Comunitat Valenciana per a incorporar-los a l'oferta.
Propiciar la segmentació de l'oferta, potenciant nous productes i captant nous mercats, com mitjà per a combatre l'estacionalitat.
Millorar la formació bàsica i professionalitat del sector, promovent i prestant els serveis que contribuesquen a això.
La planificació bàsica per al desenvolupament del sector turístic, mitjançant l'ordenació i la reglamentació d'aquest.
Qualsevol altra actuació, que servesca per al desenvolupament, la modernització, la millora i la promoció de l'oferta turística valenciana, com també altres accions, en coordinació o col.laboració amb altres administracions públiques, que redunden de forma directa o indirecta en la consecució dels fins expressats.
Article 3. Funcions
U. Per a la consecució d'aquests objectius, l'Agència realitzarà les funcions següents:
I. L'ordenació del sector mitjançant l'elaboració de programes d'actuació, propostes de normativa turística i l'emissió d'informes preceptius.
II. La tramitació dels expedients d'obertura, classificació i règim dels establiments turístics, com també la vigilància, el desenvolupament i l'aplicació de les normes sobre professions i ensenyaments turístics i el registre d'empreses i activitats turístiques.
III. Controlar el compliment de la normativa vigent en matèria turística mitjançant la planificació i la coordinació de campanyes tan informatives com d'inspecció i tramitar els expedients sancionadors.
IV. Elaborar i difondre entre els diferents agents del sector turístic la informació que puga ser-los útil en els diferents camps de la seua activitat.
V. Fomentar la formació professional del sector a través dels centres de desenvolupament turístic existents i els que puguen crear-se, realitzant i promovent cursos, seminaris, jornades i concedint beques i semblants o realitzant qualsevol altre tipus d'activitats, dirigides a aquest fi.
VI. Realitzar estudis, publicacions i activitats en la línia de millorar el coneixement del sector turístic valencià i de les actuacions que a nivell internacional es realitzen en aquest àmbit.
VII. La realització i la coordinació d'activitats d'informació, promoció i publicitat del producte turístic valencià.
VIII. Donar suport a la realització d'actuacions conjuntes de cooperació, instrumentant les relacions amb altres ens, tan públics com privats.
IX. Concedir ajudes o qualsevol altre tipus de mesures financeres que suposen un suport a les inversions i les activitats relacionades amb els fins de l'Agència i al foment de la qualitat, la formació, la innovació i la modernització en el sector turístic valencià, com també aquelles altres dirigides a la millora de la seguretat i la defensa de l'usuari turístic.
X. Constituir societats i participar amb caràcter transitori o permanent en el capital d'aquelles societats que contribuesquen al compliment dels fins de l'Agència, com també en associacions, fundacions o qualsevol altra forma de persona jurídica amb fins anàlegs.
XI. Desenvolupar els mecanismes de coordinació i col.laboració amb les altres administracions turístiques, tan estatals com autonòmiques o locals, com també amb organismes o administracions turístiques d'altres estats o de caràcter internacional a través dels procediments previstos en la legislació aplicable, que puguen conduir a un millor compliment dels objectius fixats per a l'Agència Valenciana del Turisme.
XII. Qualsevol altra funció destinada al compliment dels objectius senyalats en l'article anterior.
Dos. En la realització de les funcions que estableix aquest article, l'Agència Valenciana del Turisme podrà comptar, especialment i entre altres, amb la col.laboració de les universitats, cambres oficials de comerç, indústria i navegació, col.legis professionals, organitzacions empresarials, sindicats, fundacions, associacions, entitats locals i altres administracions públiques, subscrivint a l'efecte, el conveni oportú.
CAPíTOL II
Organització
Article 4. òrgans de l'Agència Valenciana del Turisme
Són òrgans de l'Agència Valenciana del Turisme:
El president executiu
Les direccions d'àrea
El comité de Direcció
El Consell de Turisme de la Comunitat Valenciana
Le delegacions territorials de l'Agència
Article 5. El president executiu
U. El president executiu de l'Agència Valenciana del Turisme és el màxim responsable d'aquesta, i serà amb caràcter nat el secretari de Turisme de la Presidència de la Generalitat Valenciana.
Dos. Correspon, al president executiu de l'Agència Valenciana del Turisme, l'exercici de les funcions següents:
a) Ostentar la superior representació de l'Agència en totes les seues relacions amb entitats públiques o privades i exercir l'alta direcció i govern d'aquesta.
b) Aprovar el programa d'actuació anual i l'avantprojecte de pressupostos de l'Agència, com també els plans i els programes d'actuació de l'Agència en cadascuna de les activitats fonamentals.
c) Ordenar despeses i pagaments.
d) Presidir en absència del seu president i convocar les sessions del Consell de Turisme de la Comunitat Valenciana.
e) Presidir i convocar les sessions del Comité de Direcció de l'Agència Valenciana del Turisme.
f) La representació permanent de l'Agència en la signatura de convenis i contractes, i quedarà constituït com a òrgan de contractació del dit ens públic, sense perjudici de la delegació de facultats que en aquesta matèria puga acordar a favor d'altres òrgans; com també en la signatura de qualssevol actes i negocis jurídics, no atribuïts expressament a altres òrgans d'aquesta.
g) Emetre les resolucions d'execució dels programes de l'Agència.
h) Definir les línies de funcionament de l'Agència d'acord amb les directrius del Govern Valencià.
i) Aprovar la participació permanent o transitòria en el capital de societats mercantils, la creació de societats mercantils en què siga soci l'Agència, com també la creació i la participació en fundacions, associacions i altres persones jurídiques.
j) La resolució de recursos contra actes dictats per òrgans de l'Agència jeràrquicament dependents d'aquest.
k) El control del compliment de la normativa vigent en matèria turística mitjançant la planificació i la coordinació de campanyes tan informatives com d'inspecció.
l) La vigilància, el desenvolupament i l'aplicació de les normes sobre professions i ensenyaments turístics.
m) La imposició de sancions per infraccions en matèria turística en la forma i quantia establertes en les normes que resulten d'aplicació.
n) En general, i de forma àmplia, exercir totes aquelles funcions que possibiliten el millor desenvolupament dels fins de l'Agència.
Tres. En matèria de personal correspon al president executiu de l'Agència:
1) La superior autoritat, alta inspecció i règim disciplinari del seu personal.
2) La contractació del personal directiu.
3) Aprovar i regular les línies fonamentals de l'organització interna de l'entitat i els criteris bàsics per a la selecció, admissió i retribució del personal i la plantilla d'aquest.
4) La contractació del personal laboral de l'Agència Valenciana del Turisme, d'acord amb els criteris de mèrit, capacitat, igualtat i publicitat.
Quatre. El president executiu podrà delegar, amb caràcter permanent o temporal funcions en els directors de l'àrea o en els responsables de les delegacions de l'Agència, en funció de les seues competències.
Article 6. El Comité de Direcció
U. Com a òrgan col.legiat de direcció de l'Agència Valenciana del Turisme es constituirà un Comité de Direcció integrat pel president executiu, que el presidirà, els directors d'àrea d'aquesta, que actuaran com a vocals, i el cap del Gabinet de l'Agència Valenciana del Turisme, que actuarà com a secretari, amb veu però sense vot.
Dos. Al Comité de Direcció li correspon exercir, sense altres limitacions que les establertes en les lleis i sense perjudici de les atribucions del seu president, totes les facultats i poders que en general siguen necessaris per al compliments dels seus fins, i en particular se li atribueixen les funcions següents:
a) Aprovar la relació de llocs de treball de l'Agència Valenciana del Turisme.
b) Aprovar la memòria d'activitats i els comptes anuals de l'Agència, per a la seua remissió als òrgans competents d'acord amb les lleis pressupostàries que resulten d'aplicació.
c) Aprovar el desenvolupament de l'organigrama de l'Agència Valenciana del Turisme a partir d'aquest reglament.
d) Proposar l'aprovació del programa d'actuació anual i de l'avantprojecte de pressupostos de l'Agència, com també dels plans i programes d'actuació de l'ens públic en cadascuna de les seues activitats fonamentals.
e) En general exercir totes aquelles funcions que li encomane el president executiu de l'Agència.
Tres. El Comitè de Direcció es reunirà sempre que ho acorde el president i com a mínim dues vegades a l'any, amb la convocatòria, acompanyant-se l'ordre del dia. Dels acords que s'adopten per aquest, es deixarà constància mitjançant la corresponent acta, que serà signada pel secretari i amb el vist-i-plau del president.
Quatre. Pel que fa al que no preveu aquest article, s'estarà al que disposa el capítol II del títol segon de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú de 26 de novembre de 1992.
CAPíTOL III
Organització Administrativa
Article 7. Organització central
U. L'Agència Valenciana del Turisme s'organitzarà en les següents direccions d'àrea, dependents jeràrquicament del president d'aquesta:
1. Direcció de l'àrea d'Administració
2. Direcció de l'àrea de Mercats i Comunicació
3. Direcció de l'àrea de Producte
4. Direcció de l'àrea de Formació
Al front de cada direcció d'área hi haurà un director, la designació i la contractació del qual correspondrà al president executiu de l'Agència i a qui es donarà la consideració de directiu d'aquesta.
A les direccions d'àrea els correspondrà exercir aquelles competències que d'entre les ressenyades en el capítol I d'aquest reglament li siguen atribuïdes a cadascuna pel president executiu de l'Agència en el desenvolupament d'aquesta norma.
Sense perjudicis de les facultats reservades al president executiu de l'Agència als directors d'àrea els corresponen, amb caràcter general i sense perjudici de qualsevol altres competències específiques que se li pot atribuir les funcions següents:
a) Formular propostes d'acord i de resolució al president en assumptes de la seua competència i l'aprovació dels quals competesca a aquest.
b) La representació de l'Agència en l'exercici d'accions i recursos, i també la representació de l'Agència, com a entitat demandant o demandada davant qualssevol òrgans jurisdiccionals, en els assumptes corresponents a la seua Direcció d'área.
c) L'execució d'acords o resolucions que els siguen encomanades pel president executiu, a més de l'exercici de les funcions que els haguera estat delegat, per aquest òrgan.
d) Proposar al president executiu les línies de funcionament de l'Agència en l'ambit de les seues competències.
e) Elaborar el programa d'actuació anual i l'avantprojecte de pressupostos corresponent a la seua Direcció d'àrea.
Així mateix, correspon al director de l'àrea de Producte, l'exercici de la funció d'aprovació de les resolucions referents a les sol.licituds d'instal.lació, classificació i obertura d'establiments turístics, registre d'empreses i activitats turístiques i qualsevol altra autorització que es derive de la legislació vigent, sense perjudici de la possibilitat de delegació de qualsevol d'aquestes facultats en els òrgans perifèrics de l'Agència.
Dos. La gestió de l'Agència Valenciana del Turisme estarà integrada pels diversos serveis i unitats que preveja el president executiu d'aquesta, en l'exercici de les seues competències i en desplegament d'aquest reglament.
Tres. Els llocs de treball ocupats per funcionaris estaran integrats en els serveis d'ordenació i empreses turístiques; inspecció i disciplina turística; i ajudes i diversificació de l'oferta; que estaran adscrits a la Direcció de l'àrea de Producte i l'Agència i en el servei de Gestió Administrativa i Contractació que estarà adscrit a la Direcció de l'àrea d'Administració de la pròpia Agència:
Article 8. Organització territorial
U. En l'àmbit territorial de l'Agència Valenciana del Turisme exercirà les seues competències a través de les delegacions que d'aquesta es constituesquen, en funció del volum d'activitats a desenvolupar i que reglamentàriament es regularan.
Dos. Les delegacions de l'Agència Valenciana del Turisme integraran aquelles unitats i serveis d'aquesta necessaris per a l'exercici de les competències que específicament se'ls atribuesquen en el seu àmbit territorial.
Tres. Els responsables de les delegacions de l'Agència dependran del seu president executiu i serà de la seua responsabilitat la gestió ordinària i funcionament de les unitats i serveis de l'Agència, que els siguen assignats, dins el seu àmbit territorial, procurant a més l'actuació coordinada amb les diferents àrees de l'Agència Valenciana del Turisme.
CAPíTOL IV
Del Consell de Turisme de la Comunitat Valenciana
Article 9. Funcions
El Consell de Turisme de la Comunitat Valenciana és l'òrgan d'informació, consulta i assessorament de l'Agència Valenciana del Turisme a qui s'atribueixen les funcions següents:
a) Elaborar els estudis, treballs i informes que se li encomanen, i formular les propostes en ordre a la millora del sector.
b) Prestar la col.laboració que sol.licite l'Agència en la preparació i l'execució de l'acció turística.
c) Assessorar en les matèries que li siguen consultades.
d) Ser escoltat en els projectes d'aquelles disposicions de caràcter general referits a l'ordenament turístic que, si s'escau, li siguen sol.licitats per l'Agència Valenciana del Turisme.
e) Desenvolupar uns consciència general de la rellevància socio-econòmica i cultural del turisme,
f) Vetllar per la millor imatge turística de la Comunitat.
g) Qualsevol altra coherent amb el seu carácter que li siga encomanda.
h) Formular propostes d'actuació i d'estudis a realitzar per l'Agència Valenciana del Turisme.
Article 10. Composició
U. El Consell de Turisme estarà integrat pels membres següents:
- President: el President de la Generalitat Valenciana
- Vicepresident: el secretari de Turisme de la Generalitat Valenciana
- Vocals:
a) Els presidents dels Patronats Provincials de Turisme de Castelló i Alacant.
b) Vuit alcaldes de municipis turístics de la Comunitat Valenciana, designats pel president de l'Agència Valenciana del Turisme.
c) Tres representants proposats pel Consell Regional de Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació.
d) Vuit representants de les organitzacions empresarials del sector turístic més representatives distribuïts territorialment de la següent forma: dos per la província de Castelló, dos per la província de València, dos per la província d'Alacant i dos pertanyents a organitzacions empresarials turístiques de Benidorm.
e) Un representant proposat per les oficines municipals de Congressos i Convencions de la Comunitat Valenciana.
f) Tres representants de les centrals sindicals més representatives de la Comunitat.
g) Fins a vuit metres de llire designació pel president de l'Agència, entre persones vinculades al turisme en les seues diferents facetes.
- Secretari: el director de l'àrea d'Administració de l'Agència Valenciana del Turisme que actuarà amb veu però sense vot.
Dos. Quan en l'ordre del dia de la sessió figuren temes que afectaren a matèries relacionades amb les competències d'altres conselleries, podran ser convocats al mateix lloc el director o directors generals corresponents.
Article 11. Nomenament
U. El nomenament i el cessament dels representants a què es refereix l'article anterior correspondrà al president del Consell a proposta del secretari de Turisme i amb la iniciativa prèvia dels respectius sectors i institucions als quals representen.
Dos. El vicepresident substituirà al president en els casos de no assistència d'aquest a les reunions.
Article 12. Organització
U.El Consell de Turisme de la Comunitat Valenciana es reunirà almenys dues vegades a l'any, amb la convocatòria prèvia del seu president, o quan ho sol.licite la majoria dels seus components, amb expressió de l'ordre del dia de la sessió.
Dos. EL president del Consell podrà delegar, en el vicepresident d'aquest, l'exercici de qualsevol de les funcions que té atribuïdes.
Tres. Als efectes de coordinació, informació i preparació d'assumptes, podran constituir-se comissions de treball, en la forma que establesca el Consell, i podrá ser convocat personal tècnic al servei de la Generalitat Valenciana.
Quatre. La convocatòria, el funcionament i el règim de les reunions i els acords es regularan d'acord amb el que estableix el capítol II del títol II de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
CAPíTOL V
Personal
Article 13. Personal propi de l'Agència Valenciana del Turisme
U. El personal propi de l'Agència es regirà per les normes de dret laboral i si s'escau de dret civil que li siguen d'aplicació. La situació d'aquest personal, en què concorre la condició de funcionari de la Generalitat Valenciana, será la que regula el text refòs de la Llei de la Funció Pública Valenciana.
Dos. La contractació i la selecció d'aquest personal, es realitzarà en règim de dret laboral comú, mitjançant el corresponent procés selectiu que haurà de respectar en tot cas els criteris de mèrit, capacitat, igualtat i publicitat i estaran convocades pel president executiu de l'Agència Valenciana del Turisme. No obstant això, quan es tracte de llocs directius, la seua designació i contractació serà lliure i s'efectuarà directament pel president de l'Agència.
El règim de retribució del personal laboral de l'Agència Valenciana del Turisme tindrà en compte el que, amb caràcter general, regesca per al personal al servei de la Generalitat Valenciana, amb les excepcions imposades per necessitats del servei i característiques especials del lloc de treball.
CAPíTOL VI
Recursos i règim econòmic
Article 14. Recursos financers
Seran recursos de l'Agència els següents:
Les dotacions corresponents dels pressupostos de la Generalitat Valenciana.
Els ingressos ordinaris i extraordinaris generats per l'exercici de les seues activitats, explotació del seu patrimoni i per la prestació dels seus serveis.
Els productes i les rendes derivats de la seua participació en altres societats.
Els crèdits, els préstecs, els emprèstits i altres operacions financeres que puga concertar.
Les subvencions i les aportacions que per qualsevol títol siguen concedides al seu favor per entitats públiques o privades, o per particulars.
Els productes, les rendes i els patrimonis que li siguen adscrits per qualsevol persona o entitat o per qualsevol títol.
Qualsevol altre recurs no previst en les lletres anteriors.
Article 15. Pressupost
El pressupost de l'Agència Valenciana del Turisme s'ajustarà al que estableix la LLei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana i a les previsions de les lleis de pressupostos de la Generalitat Valenciana.
Article 16. Elboració del pressupost
U. L'avantprojecte de pressupost, una vegada elaborat i aprovat pel president de l'Agència Valenciana del Turisme, es remetrà a la Presidència de la Generalitat Valenciana per a la seua posterior elevació a la Conselleria d'Economia i Hisenda a efectes de la seua integració en el pressupost de la Generalitat Valenciana.
Dos. Els avantprojectes de pressupostos seran elaborats sota el principi d'equilibri pressupostari.
Tres. La comptabilitat s'ajustarà a les normes aplicables a les entitats de dret públic subjectes a la Generalitat Valenciana.
Article 17. Control financer
El control financer de l'Agència Valenciana del Turisme s'efectuarà d'acord amb el que estableix el Text Refòs de la Llei de l'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana.
CAPíTOL VII
Règim jurídic
Article 18. Règim jurídic i recursos
U. Sense perjudici del que disposen els números tres i quatre de l'article u d'aquest reglament, aquells actes que suposen l'exercici de potestats administratives, se sotmetrà a les normes de dret públic, de procediment administratiu comú i administratives que resulten d'aplicació.
Dos. Contra els actes administratius dictats en virtut de desconcentració de funcions, es podrà interposar recurs ordinari davant el president executiu de l'Agència.
Els actes administratius del president executiu de l'Agència posen fi a la via administrativa.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
D'acord amb el que preveu l'article 30 de la Llei 8/1995, de 29 de desembre, de la Generalitat Valenciana, es modifica l'article 9 del Decret 166/1989, de 13 de novembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el reglament de desplegament de la Llei 1/1989, de 2 de març, sobre Règim d'Inspecció i Procediment en Matèria de Disciplina Turística, que està redactat de la següent forma:
"Article 9.
U. Són òrgans competents per a la imposició de les sancions que estableix el títol IV de la Llei 1/89, de 2 de març:
a) Els caps dels serveis territorials o si s'escau els caps de les delegacions territorials de l'Agència Valenciana del Turisme, per a les sancions d'advertència i multa de fins a 300.000 pessetes.
b) El director de l'àrea de Producte de l'Agència Valenciana del Turisme, per a les sancions de multa des de 300.001 pessetes fins a 500.000 pessetes.
c) El president executiu de l'Agència Valenciana del Turisme, per a les sancions de multa des de 500.001 pessetes fins a 5.000.000 pessetes, suspensió o clausura per un període de fins a sis mesos, i suspensió o clausura per un període superior, en el supòsit d'infraccions greus, durant el temps necessari per a la subsanació dels defectes constitutius de la infracció.
d) El Consell de la Generalitat Valenciana per a les sancions de multa des de 5.000.001 pessetes fins a 10.000.000 pessetes, revocació del títol o autorització, suspensió o clausura per un període superior, en el supòsit d'infraccions molt greus, durant el temps necessari per a la subsanació dels defectes constitutius de la infracció."
Segona
1. Les referències i les mencions realitzades en la normativa turística tant a l'extinta Direcció General de Turisme, com a l'Institut Turístic Valencià (ITVA), hauran d'entendre's fetes a l'Agència Valenciana del Turisme.
2. Les referències al president de l'ITVA, al director general de l'ITVA i al conseller d'Indústria, Comerç i Turisme contingudes en la normativa turística, o en normes que incidesquen en aquest àmbit, hauran d'entendre's efectuades al president executiu de l'Agència Valenciana del Turisme, tant en tal condició, com en la de secretari de Turisme de la Presidència de la Generalitat Valenciana. En aquest mateix sentit caldrà interpretar l'expressió "màxim responsable executiu" continguda en els articles 27 i 30 de la Llei 8/1995, de 29 de desembre, de la Generalitat Valenciana, de mesures fiscals, administratives i d'organització de la Generalitat Valenciana.
DISPOSICIó TRANSITòRIA
Primera
Els serveis territorials d'Alacant, València i Castelló, dependents orgànicament de la Secretaria de Turisme, estan adscrits funcionalment a l'Agència Valenciana del Turisme amb la mateixa configuració i estructura amb què venien funcionant fins a la data, fins que es configuren reglamentàriament les delegacions territorials de l'Agència, en aquest cas s'incorporaran funcionalment a la delegació del seu àmbit territorial, amb l'estructura que s'hi determine.
Segona
En tant siguen designats els directors de l'àrea, el Comité de Direcció de l'Agència estarà integrat per un cap de servei de cadascuna de les direccions d'àrea designat pel president d'aquesta i podrà exercir totes les funcions que li atribueix el reglament.
DISPOSICIONS DEROGATòRIES
Primera
A partir de l'entrada en vigor d'aquesta norma, estan derogats el Decret 30/1994, de 8 de febrer, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el reglament de l'Institut Valencià (ITVA) i el Decret 27/1994, del Govern Valencià pel qual s'acorda la supressió de la Direcció General de Turisme de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme. Així mateix es deroguen totes les disposicions d'igual o inferior rang que s'oposen a aquest decret.
Segona
Estan derogats, així mateix, els decrets 73/1987, de 25 de maig, 179/1989, d'11 de desembre i 93/1992, de 8 de juny, reguladors del Consell de Turisme de la Comunitat Valenciana.
DISPOSICIó FINAL
única
Aquest decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 25 d març de 1996
El president de la Generalitat Valenciana,
EDUARDO ZAPLANA HERNáNDEZ-SORO

linea
Mapa web