Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Decret 35/1994, de 21 de febrer, del Govern Valencià, pel qual s'estableix el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura.

(DOGV núm. 2228 de 16.03.1994) Ref. Base de dades 0610/1994

DECRET 35/1994, de 21 de febrer, del Govern Valencià, pel qual s'estableix el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura. [94/1655]
Creada la Conselleria de Cultura pel Decret 83/1993, de 12 de juliol, del Govern Valencià, i assignades a aquesta les competències sobre promoció cultural, patrimoni artístic, esport, joventut i promoció de la dona, el Decret 113/1993, de 26 de juliol, del Govern Valencià, va aprovar el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura, que va permetre el funcionament immediat d'aquest departament.
La Llei 6/1993, de 31 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l'exercici 1994, perseguint una millora en la utilització dels recursos, una reducció dels costos unitaris de prestació dels serveis i la clarificació i racionalització en la prestació d'aquests serveis públics, suprimeix l'Institut Valencià de la Dona com a organisme autònom de caràcter administratiu, el qual s'integra en la conselleria com a direcció general amb les mateixes competències. Aquesta llei disposa igualment la modificació de l'objecte i la denominació de l'ens públic Institut Valencià d'Arts Escèniques, Cinematografia i Música, que, amb la mateixa configuració jurídica, passa a denominar-se Teatres de la Generalitat Valenciana. A aquesta entitat, dotada de personalitat jurídica pròpia, li són atribuïdes les funcions en matèria teatral i d'arts escèniques. I passen a integrar-se en l'estructura de la conselleria les funcions, els mitjans i els recursos relatius al camp cinematogràfic i musical que tenia l'organisme modificat.
Una conseqüència de tot això són les previsions que contenen els articles 46.2 i 50 de la Llei de la Generalitat Valenciana 6/1993, que estableixen la necessitat d'aplicar aquestes modificacions a través de les oportunes reformes en el Reglament Orgànic i Funcional d'aquesta conselleria.
Mitjançant aquesta disposició s'acompleixen les esmentades previsions legals, adequant l'estructura orgànica de la conselleria a la realitat actual, que queda així configurada per a l'adequat exercici de les competències que té assignades i per a la millor prestació dels serveis culturals que té encomanats.
Finalment, quant a la Direcció General de l'Esport, aquesta disposició recull també les noves funcions que ha de desenvolupar com a conseqüència de l'aprovació de la Llei de la Generalitat Valenciana 4/1993, de 20 de desembre, de l'Esport de la Comunitat Valenciana.
Per això, a proposta de la Consellera de Cultura, i després de la deliberació del Govern Valencià, en la reunió del dia 21 de febrer de 1994,
DECRETE
TÍTOL I
Disposicions generals
Article primer
1. La Conselleria de Cultura és el departament responsable del Govern Valencià en matèria de promoció cultural, cinematografia, teatre, música, patrimoni artístic, esport, joventut i promoció de la dona, i exerceix les competències que legalmente té atribuïdes.
2. La Conselleria de Cultura exerceix el protectorat de les fundacions culturals privades de la Comunitat Valenciana.
3. De conformitat amb l'article 72 de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, l'organització de la Conselleria de Cultura s'estructura en dos nivells: nivell directiu i nivell administratiu.
Article segon
1. Sota l'autoritat superior del conseller o de la consellera, el nivell directiu de la Conselleria de Cultura està integrat per:
a) La Secretaria General.
b) Les direccions generals.
2. Les direccions generals de la Conselleria de Cultura són les següents:
a) Direcció General de Promoció Cultural.
b) Direcció General de Patrimoni Artístic.
c) Direcció General de l'Esport.
d) Institut Valencià de la Dona.
Article tercer
Adscrits a la Conselleria de Cultura, i sota l'autoritat superior del conseller o de la consellera, hi ha els ens públics Institut Valencià d'Art Modern, Institut Valencià de la Joventut i Teatres de la Generalitat Valenciana, que es regiran per la seua normativa específica.
Article quart
1. Presidit pel conseller o la consellera, es constitueix el Consell de Direcció, com a òrgan col.legiat d'assistència en l'elaboració, coordinació i execució de les actuacions de la conselleria, integrat pel secretari general, els directors generals de la conselleria i el cap del Gabinet del titular del departament, que farà de secretari.
2. A les sessions del Consell de Direcció podran assistir, a més, els directors dels ens esmentats en l'article 3, els titulars de les direccions territorials i els caps o els responsables de centres, òrgans i unitats, quan la presidència ho estime convenient.
3. El Consell de Direcció es pot reunir en ple o en comissions. Es podran constituir totes les comissions que acorde la presidència, que disposarà els membres que han d'integrar-les i en nomenarà el president i el secretari, sense perjudici que exercesca la facultat de presidir-les personalment, com a màxima autoritat de la conselleria.
4. Així mateix, el conseller o la consellera podrà acordar lliurement la constitució i supressió d'altres òrgans o comissions de caràcter consultiu, per a matèries concretes o assumptes específics, sempre que ho considere convenient.
Article cinquè
1. En els casos d'absència o malaltia del conseller o de la consellera, serà d'aplicació el que disposa l'apartat i) de l'article 16 de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià. Fins que es resolga la substitució, les funcions de direcció del departament recauran en la Secretaria General i, si no, en el responsable de la direcció general de més antiguitat en el càrrec, o en la que corresponga, segons l'ordre de prelació que estableix l'article 2.
2. En el cas de vacant, absència o malaltia del titular de la secretaria general i llevat d'allò que expressament puga disposar la màxima autoritat de la conselleria, la substitució en les seues funcions recaurà en la direcció general de més antiguitat en el càrrec, o en la que corresponga segons l'ordre de prelació que estableix l'article 2.
3. Igualment, i sense perjudici d'allò que puga disposar el conseller o la consellera, les direccions generals seran substituïdes en els seus llocs per la Secretaria General o, si no, pel titular de la direcció general segons l'ordre de prelació que estableix l'article 2.
4. El que preveu aquest article s'entén sense menyscabament de la facultat de delegació d'atribucions que puga exercir cada òrgan.
Article sisè
1. El nivell administratiu de la conselleria està constituït per totes les unitats que depenen directament del conseller o la consellera, de la Secretaria General o de les direccions generals enumerades en l'article segon.
2. Territorialment, la Conselleria de Cultura s'organitza en serveis centrals i direccions territorials.
Els serveis centrals tenen competència sobre tot el territori de la Comunitat Valenciana.
TÍTOL II
De l'estructura i funcions dels òrgans
directius i serveis centrals de la conselleria
CAPÍTOL I
Del conseller o de la consellera
Article setè
El conseller o la consellera de Cultura és la màxima autoritat del departament, i en el seu àmbit té totes les atribucions que li confereix la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, i expressament les següents:
1. Proposar al Govern Valencià el nomenament i el cessament dels alts càrrecs del departament.
2. Preparar i presentar al Govern Valencià els avantprojectes de llei, propostes d'acord i projectes de decret relatius a les qüestions pròpies del departament, i ratificar aquests últims una vegada aprovats.
3. Formular motivadament l'avantprojecte de pressupostos de la conselleria.
4. Exercir la potestat reglamentària en les matèries pròpies de la conselleria, en forma d'ordres.
5. Proposar al Govern Valencià, per a la seua aprovació, l'estructura i l'organització de la conselleria.
6. Executar els acords del Govern en el marc de les seues competències.
7. Resoldre en via administrativa els recursos que s'interposen contra resolucions dels organismes o autoritats de la conselleria, llevat de les excepcions que estableixen les lleis.
8. Resoldre els conflictes d'atribucions que hi haja entre els diferents òrgans i autoritats de la conselleria.
9. Exercir la superior direcció, iniciativa i inspecció de tots els serveis del departament i de les entitats que té adscrites.
10. Disposar els crèdits i les despeses propis dels serveis de la conselleria dins dels límits legals i pressupostaris i formular les corresponents propostes de pagament.
11. Exercir les facultats ordinàries en matèria de contractació administrativa dins dels límits legals i pressupostaris.
12. Atorgar o proposar, si fa al cas, les recompenses oportunes i exercitar les potestats disciplinàries i correctives d'acord amb les disposicions vigents.
13. Altres facultats que li atribuesquen les disposicions legals, el Govern Valencià o el President de la Generalitat Valenciana.
Article vuitè
El Gabinet del Conseller o de la Consellera de Cultura és la unitat d'assistència, assessorament i suport immediat del titular de la conselleria, de qui depén directament. També té al seu càrrec les relacions informatives i amb els mitjans de comunicació.
CAPÍTOL II
De la Secretaria General
Article novè
Després de l'autoritat superior del conseller o de la consellera, la Secretaria General, segon òrgan jeràrquic del departament, exerceix les atribucions que li confereixen els articles 74 i 75 de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, les que el conseller o la consellera li encomane i les que li assignen les altres disposicions legals, i en especial les següents:
1. Coordinar les activitats de les direccions generals i tots els altres òrgans i entitats adscrits a la conselleria, per mitjà de les circulars i instruccions oportunes.
2. Exercir la direcció superior de tot el personal de la conselleria, i resoldre'n tots els assumptes, llevat dels casos reservats a la decisió del conseller o de la consellera.
3. Elaborar projectes o plans d'actuació i programes de necessitats de la conselleria.
4. Prestar assistència tècnica al conseller o consellera i a les direccions generals en tot allò que calga.
5. Informar el personal directiu de la conselleria sobre la procedència legal i la viabilitat econòmica dels seus programes d'actuació.
6. Emetre informe dels assumptes que el conseller o la consellera haja de sotmetre al Govern Valencià o al President de la Generalitat Valenciana.
7. Preparar compilacions de les disposicions vigents que afecten la Conselleria, i proposar les refoses i revisions de textos legals que es consideren oportunes. Realitzar i supervisar les publicacions de la Conselleria d'acord amb les directrius del conseller o de la consellera.
8. Elaborar la planificació i programació econòmica i la proposta d'avantprojecte del pressupost anual del departament. També, executar la gestió dels programes pressupostaris, la gestió patrimonial dels béns afectats a la conselleria i de les inversions en obres i equipament.
9. Dissenyar, executar i mantenir actualitzats els programes d'informació i gestió econòmica de la conselleria.
10. Proposar i coordinar les reformes per al perfeccionament dels serveis de la conselleria, la seua organització i mètodes de treball.
11. Dictar i, si fa al cas, proposar les normes generals sobre funcionament dels serveis, i també de tramitació dels expedients de contractació d'obres, subministraments, material i manteniment d'edificis.
12. Elaborar i proposar normes i disposicions sobre matèries de la seua competència i, en especial, sobre organització i funcionament de les direccions territorials i dels serveis generals de la conselleria.
13. Establir, dirigir i coordinar els sistemes d'informació tècnica del departament.
14. Informar jurídicament tots els projectes de disposicions generals i disposar la seua publicació quan pertoque en els diaris oficials.
15. Dirigir, impulsar i coordinar les relacions institucionals del departament amb altres administracions i institucions públiques o privades.
16. Realitzar la gestió de les actuacions que corresponen a la conselleria en relació amb les fundacions sobre les quals exerceix el protectorat.
17. Exercir la inspecció de tots els centres i serveis de la conselleria, sense perjudici de les atribucions que corresponguen a altres òrgans, i igualment dirigir, supervisar i gestionar els serveis generals i les dependències comunes de la conselleria.
18. Altres que li encomane el conseller o la consellera, o li conferesquen les disposicions vigents.
Article deu
Per al desplegament i execució de les seus funcions, la Secretaria General s'estructura en les unitats següents:
1. Secretaria General Administrativa.
2. Servei Jurídic.
3. Servei d'Estudis i Documentació.
4. Servei de Fundacions.
Article onze
1. Amb la màxima jerarquia del nivell administratiu, la Secretaria General Administrativa presta suport directe al secretari general i exerceix la coordinació i la supervisió de tots els serveis generals de la Conselleria.
2. De la Secretaria General Administrativa depenen les unitats següents:
a) Servei de Gestió Administrativa i de Personal.
b) Servei de Gestió Econòmico-pressupostària.
c) Servei d'Arquitectura Patrimonial i Supervisió i Execució de Projectes.
d) Servei d'Informàtica i Organització.
CAPÍTOL III
De les direccions generals
Article dotze
A les direccions generals els corresponen les atribucions que els confereix l'article 76 de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, i les que els encomanen aquest reglament i les restants disposicions legals.
SECCIÓ I
De la Direcció General de Promoció Cultural
Article tretze
La Direcció General de Promoció Cultural és el centre directiu a què correspon, sota la direcció superior del conseller o de la consellera, la proposta i l'execució de la política i les competències en matèria de llibres, arxius, biblioteques, música, teatre, cinematografia i exposicions no museístiques, pel que fa a les matèries esmentades. Amb aquesta finalitat se li atribueixen les funcions següents:
1. La promoció, difusió i extensió de la cultura, en especial de les manifestacions culturals que més s'identifiquen amb la personalitat històrica pròpia de la Comunitat Valenciana.
2. La conservació, restauració, estudi, classificació i publicació d'arxius, públics i privats, que formen part del patrimoni històric valencià.
La regulació, protecció, ajuda i, si fa al cas, gestió d'arxius, biblioteques i hemeroteques, dins de l'àmbit funcional del departament.
3. L'exercici de les atribucions que corresponen al departament en matèria de llibres, llevat de les que corresponguen a l'administració educativa en matèria de llibres de text.
L'exercici de les funcions assignades al departament en matèria de dipòsit legal d'obres impreses i Registre de la Propietat Intel·lectual.
La promoció i l'ajuda a la creació literària, a l'activitat editorial valenciana i a totes les manifestacions culturals que es duguen a terme a l'àmbit de la Comunitat Valenciana.
4. L'estudi, enriquiment, conservació i restauració del patrimoni bibliogràfic i documental de la Comunitat Valenciana, també l'exercici de les facultats per a la seua vigilància i tutela, inclòs el règim sancionador, d'acord amb l'ordenament jurídic.
5. La promoció, ajuda i inventari d'entitats i associacions culturals i artístiques.
6. El foment de la música i la dansa, la promoció de la creativitat i difusió d'aquestes, l'ajuda a entitats i societats musicals i l'organització i promoció de manifestacions musicals de tota classe.
7. El foment del teatre i la promoció de companyies i grups teatrals, i també el desenvolupament i la promoció de tota mena d'activitats teatrals, festivals i certàmens, i el suport a la creativitat escènica i la seua difusió.
8. El foment de tota classe d'activitats que promoguen la cinematografia i mitjans àudio-visuals, i la creativitat artística en aquest camp de la cultura. També, la conservació, investigació i difusió del patrimoni cinematogràfic valencià.
9. L'estudi, l'elaboració i la proposta de normes i disposicions sobre les matèries del seu àmbit funcional, i també dictar resolucions, circulars i instruccions sobre aquestes.
10. Altres que li encomane el conseller o la consellera o que li atribuesquen les disposicions vigents.
Article catorze
Per al desplegament i l'execució de les seues funcions, la Direcció General de Promoció Cultural s'estructura en les unitats següents:
a) Servei de Promoció Cultural i Mitjans Audiovisuals.
b) Servei de Patrimoni Bibliogràfic i Documental.
c) Servei de Música.
Article quinze
1. De la Direcció General de Promoció Cultural depenen els centres següents:
a) La Filmoteca de la Generalitat Valenciana.
b) La Biblioteca Valenciana.
2. La Filmoteca de la Generalitat Valenciana tindrà com a funcions:
a) Adquisició i restauració de fons cinematogràfics de caràcter històrico-documental.
b) Programació i exhibició de cicles cinematogràfics en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.
c) Desenvolupament i conservació de l'arxiu cinematogràfic.
3. La Biblioteca Valenciana tindrà com a funcions:
a) Recollir, conservar i organitzar els següents fons:
- Tota producció editorial que s'haja efectuat i s'efectue a la Comunitat Valenciana, i tota aquella que es realitze fora i es referesca a ella.
- La producció d'autors originaris de la Comunitat Valenciana.
- Altres fons documentals i bibliogràfics que es consideren d'interès cultural.
b) Elaborar i difondre informació bibliogràfica sobre la producció editorial de la Comunitat Valenciana.
c) Servir com a font de documentació per a les institucions de la Comunitat Valenciana i òrgans del seu govern.
Article setze
Les competències i funcions atribuïdes a la Direcció General de Promoció Cultural en matèria teatral i altres arts escèniques, s'executaran a través de l'ens públic Teatres de la Generalitat Valenciana.
SECCIÓ II
De la Direcció General de Patrimoni Artístic
Article disset
La Direcció General de Patrimoni Artístic és el centre directiu al qual correspon, sota la direcció superior del conseller o de la consellera, la proposta i l'execució de la política i competències en matèria de conservació, protecció, difusió i enriquiment del patrimoni artístic de la Comunitat Valenciana. Amb aquesta finalitat se li atribueixen les funcions següents:
1. La conservació, estudi, defensa i restauració del patrimoni artístic, arquitectònic, arqueològic, etnològic i paleontològic, i també la promoció i difusió del seu coneixement i la incorporació dels seus béns a usos actius, respectuosos i adequats a la seua naturalesa.
2. La regulació, protecció, ajuda i, si fa al cas, gestió de museus, monuments històrico-artístics i altres centres de dipòsit artístic, dins de l'àmbit funcional del departament.
3. La creació, coordinació i manteniment de la Xarxa Valenciana de Museus, i l'actualització del cens d'instal·lacions museogràfiques i la planificació de la infrastructura museística.
4. L'exercici de les facultats de vigilància i tutela del patrimoni històrico-artístic, inclòs el règim sancionador, d'acord amb l'ordenament jurídic.
5. En l'exercici de la tutela legal del patrimoni artístic i històric, l'elaboració i posada al dia de l'inventari general de béns mobles i immobles de la Comunitat Valenciana.
6. Formalització i gestió dels llibres de registre de transaccions de béns mobles obligatori per a antiquaris i comerciants de béns artístics.
7. Elaboració, supervisió i manteniment del sistema valencià d'inventaris de patrimoni històric.
8. Tramitació, documentació tècnica i gestió dels expedients de declaració de béns d'interès cultural.
9. Coordinació amb altres administracions públiques i òrgans de la Generalitat Valenciana en actuacions urbanístiques i arqueològiques, i en general sobre el medi cultural en l'àmbit de les seues competències.
10. Tramitació dels expedients de concessió d'ajudes i subvencions a institucions responsables de béns protegits, mobles i immobles, i també per a l'equipament i funcionament de museus, col·leccions museogràfiques i altres fons de dipòsit patrimonial.
11. Emissió dels informes preceptius per a les actuacions sotmeses a autorització prèvia en matèria de patrimoni artístic, arquitectònic, arqueològic, etnològic i paleontològic. Tramitació dels corresponents expedients administratius.
12. Potenciació de la investigació del patrimoni històric a través de les línies específiques d'excavacions arqueològiques ordinàries i estudis previs de béns d'interès cultural.
13. Estudi, elaboració i proposta de disposicions sobre matèries del seu àmbit funcional, i dictar resolucions, circulars i instruccions sobre aquestes.
14. Altres que li encomane el conseller o la consellera o que li atribuesquen les disposicions vigents.
Article divuit
Per al desplegament i execució de les seues funcions, la Direcció General de Patrimoni Artístic s'estructura en les unitats següents:
a) Servei de Patrimoni Cultural, Belles Arts i Museus.
b) Servei de Patrimoni Arqueològic i Etnològic.
SECCIÓ III
De la Direcció General de l'Esport
Article dinou
La Direcció General de l'Esport és el centre directiu al qual correspon, sota la direcció superior del conseller o de la consellera, la proposta i l'execució de la política i les competències en matèria de l'esport, i amb aquesta finalitat se li atribueixen les funcions següents:
1. Promoure, fomentar i generalitzar l'hàbit de la pràctica esportiva entre tota la població, amb especial atenció a l'esport en l'edat escolar.
2. Promoure i impulsar l'associacionisme esportiu en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, mitjançant la realització d'activitats o la concessió d'ajudes que contribuesquen a aquest fi.
3. Organitzar i dirigir el funcionament del Registre d'Entitats Esportives, en què s'inscriuen o anoten els diferents tipus d'entitats previstes en la Llei de l'Esport, aprovant els seus estatuts i reglaments i també les modificacions.
4. Coordinar i recolzar el funcionament de les federacions esportives de la Comunitat Valenciana, i exercir-ne la tutela i les atribucions establertes en l'ordenament jurídic.
5. Planificar i programar la infrastructura esportiva de la Comunitat Valenciana, d'acord amb el Pla Director d'Instal·lacions Esportives i la Normativa Bàsica d'Instal·lacions Esportives.
6. Elaborar i actualitzar el cens d'instal·lacions esportives d'ús públic de la Comunitat Valenciana.
7. Tramitar els expedients de concessió d'ajudes i subvencions de fons públics per a instal·lacions i equipament esportius.
8. Emetre els informes preceptius per a la construcció o l'obertura d'instal·lacions o establiments privats de caràcter esportiu que hagen de ser objecte d'utilització pública, en els casos que s'establesca reglamentàriament.
9. Exercir les atribucions que tinga assignades en matèria d'acreditació, formació i titulació de tècnics esportius.
10. Recolzar i tutelar l'esport d'elit, especialment el no professional, i establir els beneficis inherents per als esportistes que accedesquen a aquesta condició.
11. Elaborar, en col·laboració amb les federacions esportives i a través del Centre de Suport a l'Esportista, programes de tecnificació i plans especials de preparació, per a la formació i millora físico-tècnica dels esportistes.
12. Promoure i impulsar, en col·laboració amb el Consell Superior d'Esports i les federacions esportives, la investigació i l'establiment de mesures de prevenció, control i sanció per la utilització de substàncies o mètodes prohibits en l'esport.
13. Prestar suport tècnic i administratiu al Comitè Valencià de Disciplina Esportiva en el doble vessant competencial de disciplina esportiva i matèria electoral federativa.
14. Exercir les funcions que legalment li corresponen en relació amb el Consell Valencià de l'Esport.
15. L'estudi, elaboració i proposta de normes i disposicions sobre les matèries del seu àmbit funcional, i dictar resolucions, circulars i instruccions sobre aquestes.
16. Altres que li encomane el conseller o la consellera o que li atribuesquen les disposicions vigents.
Article vint
Per al desplegament i execució de les seues funcions, la Direcció General de l'Esport s'estructura en les unitats següents:
a) Servei d'Infrastructures i Equipament Esportiu.
b) Servei de Promoció de l'Esport.
SECCIÓ IV
De l'Institut Valencià de la Dona
Article vint-i-u
L'Institut Valencià de la Dona és el centre directiu a què correspon, sota la direcció superior del conseller o de la consellera, elaborar, promoure i executar les mesures per a fer efectiu el principi d'igualtat de l'home i la dona en tots els àmbits de la vida política, econòmica, cultural i social de la Comunitat Valenciana. Amb aquesta finalitat se li atribueixen les funcions següents.
1. Realitzar, fomentar i divulgar els estudis sobre la situació de la dona a la Comunitat Valenciana.
2. Estudiar i difondre la legislació vigent que puga contribuir al desenvolupament efectiu dels drets de la dona, i, si escau, elevar propostes de reformes legislatives encaminades a eliminar els entrebancs que dificulten la igualtat real entre els dos sexes.
3. Emetre informes i dictàmens a petició de qualsevol organisme de la Generalitat Valenciana en temes que afecten la dona.
4. Realitzar programes i actuacions que contribuesquen a incrementar la participació social, econòmica, educativa, cultural, artística, científica i política de la dona i a eliminar els estereotips sexistes.
5. Fomentar i coordinar la prestació de serveis en favor de la dona, en particular els dirigits a aquelles que tinguen una especial necessitat d'ajuda.
6. Rebre i canalitzar denúncies formulades en casos concrets de discriminació per raó de sexe i qualsevol acte de violència produït contra dones.
7. Fomentar la participació de la dona en l'activitat empresarial i en l'àmbit laboral, promovent la formació i la promoció professionals en condicions d'igualtat.
8. Realitzar actuacions per evitar qualsevol discriminació directa o indirecta, en l'àmbit laboral.
9. Proposar l'adopció de programes d'atenció a la dona i impulsar les mesures de coordinació necessàries per al seu desplegament i execució amb les diferents conselleries i organismes de la Generalitat Valenciana.
10. Potenciar la participació de la dona en la presa de decisions en tots els àmbits i fomentar l'associacionisme per a la defensa dels seus interessos, i mantenir el registre propi de les associacions de dones de la Comunitat Valenciana.
11. Establir línies de cooperació amb associacions, fundacions i altres ens i organismes que duguen a terme activitats de promoció de la dona.
12. L'estudi, elaboració i proposta de normes i disposicions sobre les matèries del seu àmbit funcional, i dictar resolucions, circulars i instruccions sobre aquestes.
13. Altres que li encomane el conseller o la consellera o que li atribuesquen les disposicions vigents.
Article vint-i-dos
Per al desplegament i execució de les seues funcions, l'Institut Valencià de la Dona s'estructura en les unitats següents:
a) Servei de Planificació i Gestió de Programes.
b) Servei de Promoció i Participació.
Article vint-i-tres
Presidit pel conseller o la consellera de Cultura, es constituirà el Consell Assessor de l'Institut Valencià de la Dona, organisme col·legiat de caràcter consultiu de la conselleria en aquelles matèries assignades a aquesta direcció general. Reglamentàriament se'n determinarà la composició i el funcionament.
TÍTOL III
De les direccions territorials
Article vint-i-quatre
1. Com a expressió del principi de desconcentració administrativa, en les capitals d'Alacant, Castelló i València es crea la Direcció Territorial de Cultura, sota la dependència orgànica de la Secretaria General i amb competència en el territori de la seua província respectiva.
2. Les direccions territorials depenen funcionalment dels diferents centres directius de la conselleria, segons l'índole de la matèria, i tindran l'estructura orgànica que reglamentàriament es determine.
Article vint-i-cinc
1. La Direcció Territorial de Cultura exercirà la representació permanent de la Conselleria de Cultura en el seu territori respectiu.
2. A la direcció territorial li correspon la direcció de tots els serveis, programes i activitats que realitzen els òrgans, unitats i centres dependents o integrats en aquesta, i exerceix les funcions de direcció, coordinació i control d'aquests. La direcció territorial és l'òrgan de relació ordinària i regular entre les unitats, centres i dependències territorials i els serveis centrals de la conselleria.
Article vint-i-sis
1. Correspon a la direcció territorial vetlar pel desplegament adequat de les funcions pròpies de la Conselleria de Cultura en el seu àmbit territorial.
2. La direcció territorial exerceix les funcions que li atribueixen les disposicions vigents, i també les que expressament li deleguen els òrgans directius competents.
3. Contra els actes i les resolucions de la Direcció Territorial de Cultura es pot interposar recurs davant la Secretaria General o la direcció general competent per raó de la matèria, sense perjudici de les excepcions que establesquen les disposicions legals.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
Les referències que les disposicions vigents facen a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència o a qualsevol dels seus òrgans, s'entendran fetes a la Conselleria de Cultura o a l'òrgan corresponent d'aquesta, quan es tracte d'alguna de les funcions o matèries a què fa referència l'article 1 d'aquest decret.
Segona
La dependència orgànica i funcional del Patronat del Palmerar d'Elx, que la Llei de la Generalitat Valenciana 1/1986, de 9 de maig, de Tutela del Palmerar d'Elx, estableix respecte a la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, s'entén referida a la Conselleria de Cultura i s'articula a través de la Direcció General de Patrimoni Artístic.
Tercera
1. Les mencions que en les disposicions vigents es facen respecte de les direccions generals de Cultura, Patrimoni Cultural o d'Instituts Culturals, s'entendran referides a la Direcció General de Patrimoni Artístic o a la Direcció General de Promoció Cultural, segons pertoque d'acord amb l'àmbit funcional que l'atribueix aquest Decret.
2. Igualment, les mencions que en les normes vigents facen referència a la Direcció General d'Esports, s'entendran fetes a la Direcció General de l'Esport.
Quarta
1. La plantilla de l'extingit organisme autònom Institut Valencià de la Dona, que figura en l'annex I d'aquest reglament, s'integra en la plantilla de la Conselleria de Cultura, d'acord amb l'article 46 de la Llei 6/1993, de 31 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l'exercici 1994.
2. El personal de catàleg que prestava serveis en l'extigit Institut Valencià d'Arts Escèniques, Cinematografia i Música, que figura en l'annex II d'aquest reglament, s'integra en la plantilla de la Conselleria de Cultura, d'acord amb l'article 50 de la Llei 6/1993, de 31 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l'exercici 1994, amb la relació jurídica i altres drets inherents a aquesta que tenien reconeguts en el moment de la supressió de l'esmentat ens de dret públic.
DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA
Fins que no siga desplegat aquest decret, continuaran en vigor les actuals estructures orgàniques de nivell inferior a les regulades en aquest, sense perjudici de la nova adscripció a la conselleria i centre directiu que corresponga per les seues funcions.
DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA
1. Es deroguen el Decret 113/1993, de 26 de juliol, del Govern Valencià, pel qual es va establir el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura, i el Decret 171/1993, de 13 de setembre, del Govern Valencià, pel qual es va aprovar el Reglament Orgànic i Funcional de l'Institut Valencià de la Dona.
2. Així mateix es deroguen totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposen a aquest decret.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Es faculta el conseller o la consellera de Cultura per a dictar les disposicions d'aplicació i desplegament d'aquest decret.
Segona
Aquest decret entrarà en vigor el mateix dia de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 21 de febrer de 1994
El president de la Generalitat Valenciana,
JOAN LERMA I BLASCO
La consellera de Cultura,
PILAR PEDRAZA MARTÍNEZ
ANNEX I
Relació de personal de l'Institut Valencià de la Dona que s'integra en la Conselleria de Cultura amb les modificacions que s'indiquen:
ANNEX II
Relació de personal que presta serveis en l'Institut Valencià d'Arts Escèniques, Cinematografia i Música que s'integra en la plantilla de la Conselleria de Cultura, amb reconeixement dels drets que tenien adquirits, inclosa l'antiguitat d'acord amb l'article 50 de la Llei de Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 1994.

linea
Mapa web