Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Ordre de 3 de maig de 1988, de la Conselleria de Treball i Seguretat Social, per la qual s'acorden determinades mesures per tal de fomentar l'ocupació de la dona.

(DOGV núm. 825 de 16.05.1988) Ref. Base de dades 0705/1988

Ordre de 3 de maig de 1988, de la Conselleria de Treball i Seguretat Social, per la qual s'acorden determinades mesures per tal de fomentar l'ocupació de la dona.
El Decret 57/88, de 25 d'abril (DOGV de 2 de maig), pel qual s'estableixen diversos programes de suport a la creació d'ocupació, i que recull les orientacions del PEV-II relatives al mercat de treball, contempla entre elles les ajudes destinades a fomentar l’ocupació de la dona i a la millora de la qualificació de la mà d'obra femenina.
El PEV-II considera convenient prestar atenció rellevant a les iniciatives emprenedores promogudes per dones, com a instruments adequats per tal de generar ocupació entre aquestes, alhora que pretén incrementar la presència de la dona en sectors laborals on es troba infrarepresentada, així com facilitar-li una major qualificació en coordinació amb els programes de formació ocupacional.
Es per això que, atesa la Disposició Final Primera del Decret 57/88, de 21 d'abril, i fent ús de les facultats que confereixen la Llei 5/83, de 30 de desembre, de Govern Valencià (DOGV de 30 de desembre) i el Decret 36/88, de 21 de març (DOGV de 13 d'abril), del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Treball i Seguretat Social,
ORDENE:
Article 1
S'estableix un programa de foment de l’ocupació de la dona i millora de la qualificació de la mà d'obra femenina, dirigit als objectius prioritaris següents:
1. Suport a les iniciatives emprenedores de caràcter innovador promogudes per dones, o que la dona hi tinga una intervenció determinant.
2. Foment de l’ocupació de la dona en els sectors on es trobe infrarepresentada.
3. Millora de la qualificació professional de tal manera que la dona puga ocupar llocs de treball per a l'accés dels quals troba dificultats a hores d'ara.
Article 2
Seran destinataris de les ajudes i subvencions d'aquest programa les persones físiques i jurídiques que promoguen i duguen a terme actuacions que responguen als objectius determinats en l'article anterior.
Article 3
Les iniciatives emprenedores a què fa referència l'article 1.l, hauran de reunir les característiques següents:
1. Que les promoguen i hi participen dones en un percentatge d'almenys el 75%, essent prioritàries aquelles en què les dones assumesquen la gestió i direcció.
2. Que es projecten en sectors productius o de serveis amb un alt component d'innovació, tecnològica o organitzativa.
3. Que siguen viables en llurs aspectes tècnics, econòmics i financers.
4. Que generen, si més no, 4 llocs de treball estables que exigesquen una mínima qualificació, destinats a ser ocupats per dones.
Article 4
Les ajudes que es podran concedir a les iniciatives emprenedores que reunesquen les característiques establertes en l'article 3, revestiran les modalitats següents:
a) Subvencions financeres per tal de reduir els interessos de crèdits per a inversions de capital fix.
b) Subvencions per a assistència tècnica.
c) Excepcionalment, subvencions per tal de crear llocs de treball de caràcter estable.
Article 5
Les subvencions financeres a què fa referència l'apartat a) de l'article 4, seran de fins a 5 punts del tipus d'interés fixat per l’Entitat de Crèdit, pública o privada, que concedesca el préstec sol·licitat.
Els préstecs, per a ser subvencionables, hauran de ser concedits per aquelles Entitats de Crèdit que tinguen subscrit l'Acord de 13 d'abril de 1987, de Govern Valencià, pel qual s'autoritza la signatura d'un Conveni Marc de Col·laboració Financera entre la Generalitat Valenciana i les Entitats Financeres operants en la Comunitat valenciana. La referència a aquest Acord s’entendrà feta al que, si s’escau, el substituesca novament.
Article 6
Les subvencions per a assistència tècnica contemplades en l'apartat b) de l'article 4 podran consistir en alguna de les modalitats següents:
a) Contractació de Directors, Gerents o Tècnics.
b) Estudis de viabilitat, organització, comercialització, diagnosi i altres d’anàloga naturalesa.
c) Estudis per tal d’obtenir recursos financers.
d) Auditories i informes econòmics.
Les subvencions per a assistència tècnica, quan es concedesquen a instància de part, no superaran el 80% del seu cost, i hauran de ser realitzades per persones físiques o jurídiques d'acreditada solvència tècnica i/o professional.
Article 7
En el supòsit contemplat en l'apartat c) de l'article 4, atenent al volum de creació de llocs de treball estable, hom podrà concedir, excepcionalment, subvencions de fins a 250.000 PTA per la contractació indefinida de dones desocupades menors de 25 anys, o majors d'aquesta edat inscrites en les Oficines de Col·locació almenys durant un any.
Serà criteri determinant per a la concessió de les subvencions la necessitat d'una qualificació professional mínima per tal d'ocupar els susdits lloes de treball, o, si fa el cas, que permeten, a qui els ocupe, d’obtenir-la en consonància amb els programes de Formació Professional Ocupacional de l’INEM o de la Conselleria de Treball i Seguretat Social.
Article 8
Per tal de fomentar l’ocupació de la dona en aquells sectors on es troba infrarepresentada es podran concedir ajudes a fi de realitzar estudis que identifiquen aquestos sectors en la Comunitat Valenciana, així com les mesures considerades necessàries per elevar l’ocupació femenina en els esmentats sectors, qualsevol que siga llur promotor.
Així mateix hom podrà subvencionar total o parcialment la realització d'estudis sobre el mercat de treball femení, dirigits a la qualificació, el perfeccionament i l'adaptació de la dona als llocs de treball a la Comunitat Valenciana, qualsevol que siga el seu promotor.
Article 9
Les sol·licituds de les ajudes previstes en aquesta Disposició es presentaran en les Direccions Territorials de la Conselleria de Treball i Seguretat Social, adjuntant-hi la documentació complementària que aqueixes indiquen.
Quan l'expedient estigués incomplet, el sol·licitant, a requeriment de la Direcció Territorial corresponent, haurà de completar-lo en el termini de deu dies, d'acord amb el que estableix l'article 71 de la Llei de Procediment Administratiu.
Després d'haver estat completat l'expedient, aquest serà tramés a la Direcció General d'Ocupació i Cooperació perquè el resolga.
Article 10
La Direcció General d'Ocupació i Cooperació, una vegada rebuts els expedients, i si fa el cas, els informes que crega avinents demanar, dictarà resolució en la qual s'accedirà en lot o en part, o es denegarà allò sol·licitat.
Article 11
En el supòsit de concurrència de les ajudes establertes en l'article 4, la quantia total d'aquestes no podrà superar el 25% del capital fix, ni la quantitat d’1.000.000 PTA per lloc de treball creat.
Així mateix la concurrència amb ajudes procedents d'altres programes de foment de l'ocupació de la Conselleria de Treball i Seguretat Social, haurà de tenir en compte els límits fixats en el paràgraf anterior.
DISPOSICIO ADDICIONAL
El control de les ajudes concedides a l’empara d'aquesta Ordre correspondrà a la Conselleria de Treball i Seguretat Social, en les Direccions Territorials de la qual, els agents socials del PEV-II, podran emetre els informes que creguen avinents en tots i en cadascun dels expedients.
Posteriorment, se'n donarà trasllat a la Comissió de Seguiment del PEV-II creada per Decret del Consell de la Generalitat Valenciana 8/1988, de 25 de gener, perquè ho conega i considere.
DISPOSICIO FINAL
Aquesta Ordre vigirà l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. No obstant això, durant aquest primer any de vigència tindrà efectes des de l'1 de gener de 1988.
València, 3 de maig de 1988.
El Conseller de Treball i Seguretat Social,
MIQUEL DOMENECH PASTOR

linea
Mapa web