Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 77/1996, de 16 d'abril, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament dels òrgans Urbanístics de la Generalitat Valenciana.

(DOGV núm. 2734 de 24.04.1996) Ref. Base de dades 0738/1996

DECRET 77/1996, de 16 d'abril, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament dels òrgans Urbanístics de la Generalitat Valenciana.
Els òrgans urbanístics de la Generalitat Valenciana estaven regulats en el Decret 137/1990, de 30 de juliol, del Govern Valencià. Des de la promulgació d'aquesta norma s'han produït importants canvis en la legislació urbanística, tant nacional com autonòmica, que fan convenient revisar l'organització interna de l'administració urbanística autonòmica. Aquesta nova ordenació es fa especialment peremptòria arran de l'entrada en vigor de la Llei de la Generalitat Valenciana 6/1994, de 15 de novembre, Reguladora de l'Activitat Urbanística.
El reglament que s'aprova amb aquest decret opta per mantenir bàsicament en la seua actual composició les comissions territorials d'urbanisme i les comissions informatives de les territorials d'urbanisme. Ambdues han provat, en l'experiència pràctica, que tenen una utilitat inqüestionable com a òrgans consultius. Les comissions territorials permeten canalitzar la participació de diverses institucions socials i organismes representatius, l'assessorament dels quals a la Generalitat Valenciana en la presa de certes decisions urbanístiques d'especials implicacions socials és, sens dubte, enriquidor. Les comissions informatives, per la seua banda, són operatives com a ponència tècnica de les decisions urbanístiques autonòmiques.
La Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística estableix terminis molt curts perquè la Generalitat Valenciana resolga sobre els instruments de planejament que sotmeten a la seua consideració els municipis. Això fa necessari que s'adopten mesures d'agilitament del procediment resolutori. Amb aquesta finalitat s'opta per un sistema flexible d'articulació entre les atribucions dels distints òrgans que permeta adequar la tramitació de cada procediment a les seues pròpies peculiaritats intrínseques, és a dir, als seu concret grau de complexitat tècnica i de transcendència social o institucional. Aquesta versatilitat permet combinar la màxima celeritat en el procediment amb la més documentada instrucció en aquells casos en què la naturalesa de la resolució així ho requerisca. Per tant, d'ara en avant, la intervenció consultiva dels distints òrgans col·legiats d'assessorament de la Generalitat Valenciana es preveu per a tots els assumptes que ho aconsellen, però sense rígids automatismes que pot ser que els sobrecarregaren de feina, que feren perillar la puntualitat en el compliment de terminis, o que diluïren el desitjable grau de solemnitat que ha de revestir la intervenció d'aquests òrgans cada volta que es produïsca, per a dotar d'una empremta de rigor les decisions urbanístiques autonòmiques.
Bon tros de les competències resolutives de la Generalitat Valenciana passaran a ser municipals a mesura que es produïsca l'homologació a la Llei 6/1994 dels planejaments urbanístics. Per això, atés que en matèria de planejament només quedaran reservades a la Generalitat Valenciana les decisions de més transcendència territorial, que fins ara corresponien al titular de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, sembla oportú mantenir i reforçar aquest en les seues atribucions resolutives, sense perjudici de les atribucions informatives d'altres òrgans.
Les comissions territorials, d'altra banda, conservaran les seues competències resolutives en matèria d'aprovació d'expedients d'expropiació per taxació conjunta, qüestió que ha adquirit una especial rellevància des de l'aprovació del Text Refós de la Llei del Sòl de 1992, i en la qual la intervenció decisòria de les comissions ha demostrat ser garantia d'imparcialitat resolutòria i encert tècnic.
Per acabar, respecte del Consell Superior d'Urbanisme, òrgan de nova creació previst en la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística, sembla lògic remetre la seua composició i funcionament a un altre reglament específic, tenint en compte la conveniència d'articular la creació d'aquest nou òrgan amb el desenvolupament reglamentari substantiu de la legislació que ha previst la seua existència.
Per tot això, a proposta del conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports i amb la deliberació prèvia del Govern Valencià, en la reunió del dia 16 d'abril de 1996,
DECRETE
Article únic
S'aprova el Reglament dels òrgans Urbanístics de la Generalitat Valenciana, contingut en l'annex d'aquest decret.
DISPOSICIó ADDICIONAL
A tots els efectes previstos en el present decret, quan s'hi al·ludisca a un determinat nombre d'habitants per municipi, es computaran com a tals tant els residents com els transeünts empadronats.
DISPOSICIONS TRANSITòRIES
Primera
Les comissions territorials d'urbanisme acomodaran la seua composició al que estableix aquest decret dins dels dos mesos següents a l'entrada en vigor.
Segona
Els expedients en tramitació a l'entrada en vigor d'aquest decret, la prosseguiran conformement a les previsions d'aquest.
Tercera
El conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, amb l'informe previ de les comissions territorials d'urbanisme, exercirà les funcions encomanades per les lleis al Consell Superior d'Urbanisme fins que aquest es constituïsca.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Es deroga el Decret 137/1990, del 30 de juliol, del Govern Valencià, i totes les disposicions d'igual o inferior rang que s'oposen al que estableix aquest decret.
Segona
S'autoritza el conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports a dictar el Reglament de Funcionament de les Comissions Territorials d'Urbanisme, i també totes les disposicions que calga per desenvolupar aquest decret.
Tercera
Aquest decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 16 d'abril de 1996
El president de la Generalitat Valenciana,
EDUARDO ZAPLANA HERNáNDEZ-SORO
El conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports,
LUIS FERNANDO CARTAGENA TRAVESEDO
ANNEX
Reglament dels òrgans urbanístics
de la Generalitat Valenciana
CAPíTOL I
òrgans urbanístics
Article 1. òrgans urbanístics de la Generalitat Valenciana
Exerciran les competències urbanístiques de la Generalitat Valenciana aquests òrgans:
1. El Govern Valencià.
2. El conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports.
3. El Consell Superior d'Urbanisme.
4. El director general d'Urbanisme i Ordenació Territorial.
5. Les comissions territorials d'urbanisme.
6. Les comissions informatives d'urbanisme.
CAPíTOL II
Els òrgans urbanístics col·legiats
Article 2. El Consell Superior d'Urbanisme
El Consell Superior d'Urbanisme és el màxim òrgan assessor de les administracions públiques amb competència urbanística de la Comunitat Valenciana. La seua composició serà col·legiada, i l'integraran experts de competència reconeguda, els quals assessoraran escaientment sobre les qüestions que se sotmeten a la seua consideració. La seua organització i el seu funcionament es regularan específicament en el seu reglament fundacional.
Article 3. Les comissions territorials d'urbanisme
Les comissions territorials d'urbanisme d'Alacant, Castelló i València són òrgans de coordinació interadministrativa, dependents de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports.
La seua funció és cooperar amb la resta d'òrgans d'aquesta Conselleria per al millor exercici de les seues comeses urbanístiques. Cada comissió territorial informarà, previndrà, assessorarà i, fins i tot, resoldrà sobre la incidència que l'acció urbanística de la Generalitat Valenciana poguera tenir en els diversos àmbits de la vida social o institucional que estan representats en la mateixa comissió.
Article 4. Les comissions informatives
Per cada comissió territorial es constituirà també una comissió informativa d'urbanisme que integre una representació tècnica qualificada dels diversos departaments i organismes amb competències d'incidència territorial. La seua comesa és la preparació d'informes tècnics per a la millor adopció de les decisions urbanístiques de la Generalitat Valenciana. Actuarà com a ponència tècnica de les decisions que se sotmeten a resolució de la comissió territorial o d'aquelles que, si s'escau, li consulte el director general d'Urbanisme i Ordenació Territorial. Li correspon, especialment, afavorir la unificació i la compatibilització de criteris d'actuació territorial entres els diversos departaments i organismes en l'exercici de les competències respectives.
CAPíTOL III
Atribucions dels diversos òrgans urbanístics
Article 5. Atribucions urbanístiques reservades al Govern Valencià
Dins de les competències urbanístiques de l'administració de la Generalitat Valenciana, queden reservades per al Govern Valencià aquestes atribucions:
a) L'alta direcció de la política urbanística de la Generalitat Valenciana i el desenvolupament reglamentari de la legislació urbanística.
b) Aprovar definitivament els plans d'acció territorial.
c) Acordar la tramitació urgent dels plans.
d) Atorgar al conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports l'habilitació necessària per a la redacció de planejament transitori en situacions d'urgència.
e) Delegar la competència per a expedir cèdules d'urbanització en mancomunitats, consorcis o altres entitats comarcals que es constituïsquen per a exercir competències urbanístiques dels municipis que s'hi integren.
f) Suspendre la vigència del planejament i establir el règim urbanístic aplicable transitòriament.
g) Resoldre les discrepàncies que manifesten els municipis respecte dels projectes per a la instal·lació o construcció d'obres o serveis públics que siguen promoguts per la Generalitat Valenciana o autoritzats per les diverses conselleries en exercici de les competències respectives.
h) Aprovar definitivament les declaracions d'interés comunitari per a actuacions terciàries o industrials d'especial importància, regulades en l'article 20 de la Llei del Sòl No Urbanitzable.
i) Imposar multes per infracció urbanística amb la quantia de les quals excedisca de la competència d'altres òrgans.
j) La resta de competències que li atribueixen les lleis.
Article 6. Atribucions del conseller
Són atribucions del conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, dins de les competències urbanístiques de la Generalitat Valenciana, les següents:
a) Definir i supervisar la política urbanística general de l'administració de la Generalitat Valenciana en consonància amb els principis d'acció definits pel Govern Valencià.
b) Elevar al Govern Valencià les propostes d'acord que convinguen a l'exercici de les competències expressades en l'article anterior. En particular, li correspon aprovar provisionalment els plans d'acció territorial, siguen els redactats pel seu departament o per altres òrgans o administracions.
c) Aprovar el reglament general orientatiu de les distintes zones d'ordenació urbanística i les instruccions orientatives de planejament previstes en l'article 13 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística, i també dictar les disposicions necessàries per a la millor aplicació de la normativa urbanística per l'Administració de la Generalitat Valenciana.
d) Aprovar definitivament els instruments de planejament, fins i tot declaracions d'interés comunitari, quan això siga competència autonòmica, llevat les excepcions regulades en els articles 5.b) i h) i 9.1 d'aquest reglament.
e) Autoritzar la tramitació o aprovació d'aquests instruments de planejament:
1. Plans parcials amb les característiques específiques que es preveuen en l'article 22.3 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística.
2. Programes sobre àrees reservades o previstes per a actuacions d'administracions supramunicipals, en els supòsits regulats en els articles 42.3 i 99.1 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística.
3. Declaracions d'interés comunitari subjectes al procediment extraordinari de l'article 20 de la Llei 4/1992, de 5 de juny, l'admissió de les quals a tràmit acordarà, si escau.
f) Requerir i impulsar la redacció i la tramitació de planejament municipal en el termes previstos pels articles 35 i 36 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística.
g) Exercir les competències atribuïdes a la Generalitat Valenciana pels articles 65 i 66 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, respecte dels actes i acords que adopten els municipis en matèria d'urbanisme.
h) Imposar les sancions pecuniàries per infracció urbanística, quan l'import de la multa supere la competència municipal, llevat del que disposa l'article 5.i).
i) Exercir les potestats autonòmiques de protecció i restauració de la legalitat urbanística, per qualsevol títol de legitimació aplicable.
j) Nomenar i remoure el president de la comissió informativa d'urbanisme, el secretari de la comissió territorial i fins dos vocals d'aquesta darrera.
k) Totes les competències urbanístiques de la Generalitat Valenciana que no estiguen expressament atribuïdes per aquest reglament a altres òrgans.
Article 7. Competències del Consell Superior d'Urbanisme
Al Consell Superior d'Urbanisme li correspon dictaminar en els casos que així ho exigisquen les lleis o qualsevol disposició reglamentària amb rang de decret del Govern Valencià o quan ho demane el Govern Valencià o algun dels seus membres.
Article 8. Competències del director general d'Urbanisme i Ordenació Territorial
Correspon al director general d'Urbanisme i Ordenació Territorial executar, sota la supervisió i alta direcció del conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, les directrius que, en matèria d'urbanisme, indique el Govern Valencià. Les seues atribucions són:
a) Formular i elevar propostes motivades sobre l'aprovació definitiva de plans als òrgans competents de la Generalitat Valenciana, i també supervisar i impulsar la redacció i tramitació dels plans la formulació dels quals corresponga al seu departament.
b) Verificar el compliment dels acords i resolucions de la resta d'òrgans urbanístics de la Generalitat Valenciana i ordenar la seua publicació segons estableix l'article 41 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística.
c) Exercir les competències d'emissió d'informes urbanístics previs o preliminars i d'arbitrar solucions de concert amb els municipis o de conciliació de posicions entre administracions, previstes en els articles 38.1 i 2, 56.2 i 58.5 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística, i també atorgar cèdules d'urbanització, autoritzacions prèvies per a obres i instal·lacions en sòl no urbanitzable que no siguen de competència municipal i la inadmissió a tràmit de les declaracions d'interés comunitari del procediment ordinari.
d) Incoar els expedients sancionadors en matèria urbanística que hagen de ser tramitats per la Generalitat Valenciana, nomenar instructor i secretari d'aquests i impulsar els tràmits necessaris perquè el conseller puga adoptar mesures de preservació o restauració de l'ordre urbanístic. Li correspon igualment supervisar i dirigir les funcions d'inspecció urbanística que exercisca la Generalitat Valenciana.
e) Demanar la intervenció i el dictamen de les comissions territorials d'urbanisme, sempre que ho considere oportú.
Article 9
1. Per a adoptar acords i resolucions relatives a l'aprovació definitiva autonòmica de plans urbanístics, el director general d'Urbanisme i Ordenació Territorial podrà sotmetre la seua proposta al dictamen previ de la corresponent Comissió Territorial d'Urbanisme.
Si el dictamen es refereix a un municipi de menys de 50.000 habitants, tindrà directament efectes de resolució executòria, sense perjudici del que estableix l'article 14.1. En la resta de casos el dictamen només tindrà efectes informatius i de tràmit.
2. Les propostes de resolució per a la declaració d'interés comunitari se sotmetran a consideració prèvia de la Comissió Territorial quan tinguen interés excepcional o gran complexitat.
3. El director general d'Urbanisme i Ordenació Territorial pot demanar dictamen de la Comissió Territorial per a ser assessorat en qüestions de la seua competència. Si així ho fa, el dictamen produirà efectes d'informe vinculant.
Article 10. Competències de les comissions territorials d'urbanisme
Les comissions territorials d'urbanisme assumiran aquestes competències:
a) Aprovar dictàmens i adoptar acords sobre planejament urbanístic que el director general d'Urbanisme i Ordenació Territorial sotmeta a la seua consideració, segons el que estableix l'article anterior.
b) Aprovar provisionalment els plans que formule la Generalitat Valenciana en aplicació dels articles 35 i 36 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística.
c) Informar sobre la imposició de multes per infraccions urbanístiques que haja de resoldre el conseller.
d) Resoldre els expedients d'expropiació tramitats pel procediment de taxació conjunta.
e) Demanar informació sobre els assumptes rellevants en matèria d'urbanisme que puguen incidir en l'exercici de les seues competències, i també l'estudi i la proposta d'iniciatives tendents a la millor realització, per part dels òrgans de la Generalitat Valenciana, dels fins legals propis de l'activitat urbanística.
Article 11. Atribucions de la comissió informativa d'urbanisme
Són atribucions de les comissions informatives d'urbanisme, les d'emetre informe sobre:
a) Els instruments de planejament que hagen de ser aprovats per la comissió territorial d'urbanisme o pel conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, fins i tot les declaracions d'interés comunitari.
b) Els informes preliminars esmentats en l'article 31.1.B) de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística i les propostes de concert interadministratiu regulades en l'article 38.1 de l'esmentada llei.
c) La resta d'assumptes que el seu president o secretari, a iniciativa pròpia o per una instrucció del director general d'Urbanisme i Ordenació Territorial, decidisquen sotmetre a informe atenent a la seua especial complexitat tècnica. En particular, se sotmetran a informe d'aquesta comissió els assumptes que afecten l'exercici de competències atribuïdes a altres departaments de la Generalitat Valenciana o altres administracions supramunicipals, a fi que els seus representants en aquesta els dictaminen, analitzen i deliberen col·legiadament al seu si.
Article 12. Cèdules d'urbanització
Les cèdules d'urbanització que la Generalitat Valenciana tinga competència d'expedir seran examinades en la comissió informativa quan es donen les circumstàncies expressades en l'article 11.c) anterior. En qualsevol cas, els serveis territorials d'Urbanisme emetran informe complint les exigències de l'article 56 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística.
Article 13. Altres òrgans amb competències urbanístiques
1. Correspon a les distintes conselleries de la Generalitat Valenciana o a les direccions generals que en depenen, que siguen competents en la matèria, l'aprovació provisional del plans regulats en els articles 37, 42, 43 i 99 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística. Els correspon, així mateix, l'atribució d'acordar l'aprovació provisional a què es refereix l'article 81 d'aquesta llei. Aquest acord es considerarà implícit en la resolució que, d'acord amb la seua legislació específica, aprove o autoritze el projecte bàsic o l'avantprojecte d'obra o instal·lació de què es tracte.
2. Correspon al cap del servei territorial d'Urbanisme, amb les instruccions de la Direcció General, portar els registres previstos en els articles 25 i 49 de la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística i fer-hi les inscripcions pertinents. Així mateix, és competència seua rebre les comunicacions regulades en el darrer dels preceptes esmentats, l'exercici de la resta de funcions expressades en la disposició addicional cinquena de la mateixa llei i l'admissió a tràmit de les declaracions d'interés comunitari del procediment ordinari. L'expedició de certificats es farà amb el vistiplau del director general. De la recepció de comunicacions, notificacions i sol·licituds emetrà un informe escaient als òrgans urbanístics de la Generalitat Valenciana perquè aquests puguen resoldre en la forma adequada i dins del termini legal.
CAPíTOL IV
Delegació de competències i règim de recursos
Article 14. Delegació d'atribucions i resolució de recursos
1. El conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports pot delegar tant el director general d'Urbanisme i Ordenació Territorial com la comissió territorial d'urbanisme per a l'exercici d'alguna de les seues atribucions urbanístiques.
2. Els acords adoptats per la comissió territorial d'urbanisme o pel director general d'Urbanisme i Ordenació Territorial seran susceptibles d'un recurs ordinari davant el conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports. Els acords adoptats per altres òrgans de la Direcció General d'Urbanisme i Ordenació Territorial seran susceptibles d'un recurs ordinari davant el director general.
CAPíTOL V
Organització i funcionament dels òrgans col·legiats
Article 15. Composició del Consell Superior d'Urbanisme
El Consell Superior d'Urbanisme tindrà la composició que, d'acord amb la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística, es determine en el seu reglament específic. El seu funcionament s'ajustarà al que establirà aquesta norma i la legislació administrativa general.
Article 16. Composició de la Comissió Territorial d'Urbanisme
Cada Comissió Territorial d'Urbanisme estarà integrada pel president, el vicepresident, el secretari i els vocals.
Article 17. El president de la comissió territorial
Presideix la comissió territorial d'urbanisme el director general d'Urbanisme i Ordenació Territorial, llevat del cas de l'article següent. Correspon al president dirigir els debats de la comissió, convocar-la i alçar les sessions, dirimir les votacions amb vot de qualitat i també fixar l'ordre del dia i sotmetre a la deliberació assumptes urgents fora de l'ordre del dia. També és competència seua representar-la davant organismes, entitats i persones públiques o privades.
Article 18. El vicepresident de la comissió territorial
Serà vicepresident de la comissió territorial d'urbanisme l'expressament designat president de la comissió informativa, llevat que el conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports considere oportú presidir alguna sessió, i en tal cas, el director general actuarà com a vicepresident i el president de la comissió informativa faria de vocal amb vot. Si no s'haguera designat expressament president de la comissió informativa, actuarà com a vicepresident el vocal amb vot més antic.
Correspon al vicepresident participar amb veu i vot en les deliberacions de la comissió, auxiliar el president en les funcions seues quan estiga present i substituir-lo quan estiga absent, encara que només en les atribucions d'obrir i alçar la sessió, dirigir les deliberacions, decidir els empats amb el vot de qualitat i representar la comissió.
També li correspon convocar i presidir la comissió informativa de la comissió territorial d'urbanisme, donar el vistiplau a les actes i fixar l'ordre del dia, a proposta del secretari i d'acord amb el director general d'Urbanisme i Ordenació Territorial.
Article 19. Vocals amb veu i vot en la comissió territorial
1. Participaran en els debat i votacions com a vocals de la comissió territorial un representant de cada un dels següents organismes, amb categoria de director general, diputat o regidor, i podrà delegar en funcionaris amb categoria mínima de cap de servei:
a) Un representant de la Conselleria de Presidència.
b) Un representant de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient.
c) Un representant de la Direcció General de Patrimoni Artístic, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència.
d) Un representant de la Conselleria d'Indústria i Comerç.
e) Un representant del Ministeri d'Obres Públiques, Transports i Medi Ambient.
f) Un representant dels centres de cooperació cadastral i gestió tributària de la província.
g) Un representant de la diputació provincial.
h) Un representant, si s'escau, de cada una de les entitats metropolitanes de la província.
2. El conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports podrà nomenar fins a dos vocals de lliure designació.
Article 20. Altres vocals
Seran vocals de les comissions territorials d'urbanisme, amb veu però sense vot:
a) Els tècnics de la Direcció General d'Urbanisme i Ordenació Territorial que designe el seu titular com a ponents per a cada tema o sessió.
b) Tres vocals designats pel conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, a proposta dels col·legis professionals que tenen assignades i efectuen les funcions de col·laboració en matèria de disciplina urbanística en el tràmit de visats de projectes.
c) Un vocal designat pel conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports entre persones o associacions l'activitat econòmica o professional de les quals estiga vinculada a l'execució del planejament i al desenvolupament urbà.
d) Un vocal designat pel conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports, a proposta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.
Article 21. Designació de vocals
1. La designació de vocals tindrà caràcter permanent mentre no siga renovada per decisió del titular del departament o organisme corresponent, a iniciativa pròpia o a petició del president de la comissió.
2. En cas que el representant d'un organisme no assistisca a tres reunions consecutives o a cinc d'alternes en el termini d'un any, el president de la comissió podrà requerir al titular d'aquest perquè designe un altre representant.
3. No obstant això, quan algun vocal no puga assistir a la comissió, l'autoritat representant designarà una altra persona per a la reunió específica a què siga convocada, i es mantindrà la representació del titular en les següents reunions.
Article 22. El secretari
El secretari de la comissió serà nomenat a proposta del director general d'Urbanisme i Ordenació Territorial, entre titulats superiors al servei de la Generalitat Valenciana. Excepte resolució expressa en contrari, serà secretari el cap dels serveis territorials corresponents d'aquesta direcció general.
Correspon al secretari la responsabilitat del funcionament administratiu de la comissió territorial d'urbanisme i de la comissió informativa, per a la qual cosa rebrà el suport tècnic del servei territorial corresponent de la direcció general. Li corresponen, també, les funcions d'alçar actes de les sessions i certificar el seu contingut, amb el vistiplau del president.
El secretari actuarà també com a secretari de la comissió informativa.
Article 23. Altres assistents
Podran assistir a les comissions, amb veu i sense vot, quan s'estudien documents de planejament municipal, exclusivament per al punt de l'ordre del dia que els afecte, dos representants de l'ajuntament corresponent, designats per l'alcalde.
Article 24. Composició de la comissió informativa
1. La comissió informativa està integrada pel president, el secretari i els vocals. Aquests seran funcionaris o empleats públics amb titulació superior i seran designats:
a) Un per cada direcció general de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports.
b) Quan la naturalesa dels assumptes que s'hi hagen de tractar ho aconselle i amb la convocatòria prèviament cursada al centre directiu corresponent, un altre vocal correlatiu als òrgans representats amb facultat de vot en la comissió territorial o designat per qualsevol conselleria.
2. Els informes s'adoptaran per consens. Les posicions discrepants es reflectiran en l'expedient, fins i tot mitjançant propostes alternatives. D'això s'informarà al director general d'Urbanisme i Ordenació Territorial, el qual acordarà el que siga procedent.
3. El president i el secretari exerciran les funcions que als seus homòlegs en la comissió territorial s'atribueixen en aquest reglament.
Article 25. Règim de sessions de les comissions territorial i informativa
Per a la vàlida constitució de la comissió en primera convocatòria, es requerirà la presència del president o del vicepresident, del secretari o substitut seu, i de la meitat, almenys, dels vocals en primera convocatòria o de tres d'ells en segona convocatòria. Aquesta darrera es considerarà efectuada per a una hora després de l'assenyalament de la primera.
Cada una de les comissions es reunirà en sessió ordinària 10 voltes a l'any i en sessió extraordinària quan el seu president les convoque.

linea
Mapa web