Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Ordre de 22 de març de 1990, de la Conselleria de Sanitat i Consum, per la qual s'efectuen diverses delegacions d'atribucions en matèria de despeses del pressupost i de personal en distints òrgans del Servei Valencià de Salut.

(DOGV núm. 1280 de 06.04.1990) Ref. Base de dades 0899/1990

Ordre de 22 de març de 1990, de la Conselleria de Sanitat i Consum, per la qual s'efectuen diverses delegacions d'atribucions en matèria de despeses del pressupost i de personal en distints òrgans del Servei Valencià de Salut.
L’aprovació i publicació del Decret 71/1989, de 15 de maig, del Consell de la Generalitat Valenciana, sobre regulació dels òrgans de gestió del personal de la Conselleria de Sanitat i Consum i òrgans dependents, i del Decret 114/1989, de 17 de juliol, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'estableix i regula l’Oferta d'Ocupació del personal adscrit a les Institucions Sanitàries del Servei Valencià de Salut, fan necessària una actualització de les atribucions delegades en matèria de personal.
La dispersió de normes de delegació en matèria de despeses del pressupost, fan convenient que, atenent-hi raons d’eficàcia, figuren refoses en un únic text.
Per altra banda, l’experiència acumulada des de la creació del Servei Valencià de Salut en la tramitació dels assumptes ordinaris de gestió administrativa de les Institucions Sanitàries cal estendre a favor de determinats òrgans les delegacions que en matèria econòmica i de personal havien estat efectuades anteriorment, a fi d’aconseguir una major agilitat en la resolució dels esmentats assumptes.
Per això, a l’empara del que disposa l'article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Govern Valencià, en relació amb la Llei 8/87, de 4 de desembre, del Servei Valencià de Salut, i el Decret 46/88, de 12 d'abril, que aprova el seu Reglament d'Organització i Funcionament,
ORDENE:
Article primer
U. Per delegació del President del Consell d’Administració del Servei Valencià de Salut, les facultats referides a despeses del Capítol 1, una vegada autoritzades, en virtut dels oportuns actes o resolucions dels òrgans competents, les distintes variacions que s'hauran de practicar en les nòmines del personal del Servei Valencià de Salut, s’atribueixen als següents òrgans:
a) Els gerents o, si s’escau, directors d'Institucions Sanitàries, les corresponents al personal que els siga adscrit.
b) Els Delegats del Servei Valencià de Salut i, si s'escau, els Gerents de les Arees de Salut, les relatives al personal de les mateixes delegacions o serveis centrals de l’Area, així com del personal de quota i zona, dels funcionaris tècnics de l’Estat al servei de la Sanitat Local i del personal que ha estat adscrit en virtut dels Decrets 121/88, de 29 de juliol, i 156/88, d'11 d’octubre, ambdós del Consell de la Generalitat Valenciana, sempre que pertanyen als seus respectius àmbits territorials.
c) El Secretari General del Servei Valencià de Salut, les corresponents al personal destinat als serveis centrals de l’Organisme, i qualsevol altre no inclós als dos apartats anteriors.
Dos. Per delegació del President del Consell d’Administració del Servei Valencià de Salut, les facultats referides a despeses del Capítol VIII, s'atribueixen als Delegats del SVS i, si s'escau, Gerents d'Arees de Salut.
Tres. En les delegacions de les facultats es troben implícites totes aquelles que són necessàries per a l'autorització, disposició, liquidació i proposta d'ordenació de pagaments relatius a les despeses a què es referesquen.
Quatre. No obstant això, a mesura que els distints centres vagen incorporant-se al procés de nòmina única, confeccionada des del Centre de Procés de Dades del SVS, les facultats per a la seua autorització i pagament correspondrà al Secretari General del SVS i en la seua absència al Director per a la Gestió Econòmica i Financera.
Article segon
Per delegació del President del Consell d’Administració del Servei Valencià de Salut, les competències relatives a despeses del Capítol II corresponents a indemnitzacions per raó del servei s’atribueix als següents òrgans:
a) En els delegats o, si s'escau, gerents d'Arees de Salut i en els gerents o, si s'escau, directors d'Institucions Sanitàries del SVS les corresponents al personal per al qual tenen competències per a autoritzar les despeses del Capítol I, d'acord amb l'article anterior, sempre que es realitzen dins la Comunitat Valenciana.
b) En els delegats del SVS i, si s'escau, els gerents de les Arees de Salut, les del personal adscrit a centres inclosos en la seua demarcació territorial, sempre que es realitzen en la resta del territori de l’Estat, i dins la Comunitat Valenciana si aquests volguessen exercir tal facultat.
c) En el Director i Secretari General del Servei Valencià de Salut, indistintament, les del personal dependent dels serveis centrals, les que s'hauran de realitzar fora del territori nacional, a més de les regulades en els dos apartats anteriors, si aquests decidiren d'exercir tal facultat.
Article tercer
Per delegació del President del Consell d’Administració del Servei Valencià de Salut, les facultats referides a despeses dels Capítols II i VI, s'atribueixen als següents òrgans:
a) En els gerents, o si s'escau, directors d'Institucions Sanitàries del Servei Valencià de Salut les corresponents a expedients o contractes per un import de fins a 10.000.000 PTA que s'originen en els centres directaments dependents de cadascun d'ells. Així mateix, en els delegats i gerents de les Arees de Salut corresponents, si aquests decidiren d'exercir tals facultats.
b) En els delegats del SVS i, si s'escau, en els gerents de les Arees de Salut, les corresponents a expedients i contractes per un import no superior a 50.000.000 PTA del centre de despeses del qual depenen directament, així com dels centres corresponents al seu àmbit administratiu quan en aquest darrer supòsit ultrapassen els 10.000.000 PTA i siguen inferiors a 50.000.000 PTA.
c) En el Secretari General del Servei Valencià de Salut les corresponents a expedients i contractes referits al centre de despeses dels serveis centrals de l'organisme per un import inferior a 50.000.000 PTA, a més dels regulats en els dos apartats anteriors si aquests decidiren d'exercir tals facultats.
d) En el Director del SVS i Director per a la Gestió d'Infrastructura, Subministraments i Hostaleria, indistintament, les corresponents a expedients i contractes per un import superior a 50.000.000 PTA, a més dels regulats en els tres apartats anteriors si aquests decidiren d’exercir tals facultats.
En les delegacions de facultats es troben implícites totes aquelles que calen per a l'autorització, disposició, liquidació i propostes d'ordenació de pagaments relatius a les despeses a què es referesquen, així com expressament totes les atribucions que la legislació vigent sobre contractació administrativa, d'obres, de subministraments i de serveis assigna a l'òrgan de contractació.
Article quart
Per delegació del President del Consell d’Administració del Servei Valencià de Salut les competències referides a les despeses del Capítol IV del pressupost de l'organisme s'atribueixen als següents òrgans:
a) En els gerents o directors d'Institucions Sanitàries del SVS les corresponents a transferències corrents en matèria d'indemnitzacions per dietes i desplaçament d'acompanyant i la resta de prestacions sanitàries regulades en l'article 108 del Decret 2065/74, que aprova el Text Refós de la Llei General de la Seguretat Social, fins a la quantia de 300.000 PTA. Així mateix, en els Delegats del SVS i, si s'escau, en els Gerents de les Arees de Salut, corresponents, si aquests decidiren d'exercir tals facultats.
b) En els Delegats del SVS i, si s'escau en els Gerents de les Arees de Salut, la resta d'actes administratius en matèria de transferències corrents, que no haguessen estat regulades en l'apartat anterior i sempre que es produiran dins del mateix àmbit administratiu territorial.
c) En el Director i Secretari General del Servei Valencià de Salut, indistintament, qualsevol actuació administrativa que estiga regulada en els dos apartats anteriors si aquests decidiren d'exercir tals facultats.
En la delegació de facultats regulades en aquest article es troben incloses totes les competències necessàries per a l'autorització, disposició, liquidació i proposta d'ordenació de pagaments de les despeses a què es refereixen.
Article cinqué
Per delegació del Conseller de Sanitat i Consum i del Director del Servei Valencià de Salut les facultats en matèria de modificacions pressupostàries s'atribueixen als següents òrgans:
a) En el Secretari General i Director per a la Gestió Econòmica i Financera del Servei Valencià de Salut, indistintament, la proposta i aprovació dels expedients de modificació de crèdits del SVS que dins els límits legals i pressupostaris corresponguen al Conseller de Sanitat i Consum.
b) En el Secretari General del Servei Valencià de Salut i Director per a la Gestió Econòmica i Financera, indistintament, la proposta de modificació davant l’òrgan competent, d'aquells expedients de modificació de crèdits del SVS que, segons les normes pressupostàries requeresquen l'aprovació d'òrgans externs a la Conselleria de Sanitat i Consum.
Article sisé
Per delegació del Conseller o del Secretari General de la Conselleria de Sanitat i Consum, el Director del Servei Valencià de Salut, quant a tot el personal que preste els seus serveis en l’organisme, exercirà les competències relacionades en els apartats següents:
a) L’elaboració de l'avantprojecte de plantilles dels centres, establiments i serveis sanitaris, que s'hauran de trametre a la Direcció General de Planificació de l'Assistència Sanitària perquè, després de ser objecte d’estudi i d'informe, siguen elevats al Consell de Direcció de la Conselleria de Sanitat i Consum.
b) La convocatòria i resolució de les proves selectives per a l'accés del personal sanitari que es despleguen de forma centralitzada.
c) El nomenament del personal sanitari de caràcter fix, així com l'acceptació de les renúncies d'aquest personal.
d) La formalització dels contractes de treball indefinits del personal sanitari.
e) La convocatòria i resolució dels concursos per a la provisió de llocs de treball del personal sanitari que es despleguen de forma centralitzada, així com els nomenaments provisionals, sempre que siguen d'inajornable necessitat i no siga possible la substitució reglamentària per part de l’inferior immediat. Se n’exceptuen d'aquesta delegació els nomenaments provisionals dels gerents i el personal directiu de les Arees de Salut i d'Institucions Sanitàries.
f) La concessió de permisos i de llicències, tret d'aquells delegats expressament en òrgans inferiors de l’organisme.
g) La concessió d'ajudes d'estudis, bestretes extraordinàries i préstecs d'interés social per a l'adquisició d'habitatges, segons que es preveu per al personal estatutari en els seus respectius estatuts.
h) La concessió al personal sanitari d’ajudes per a la participació en cursos i seminaris, l’elaboració de ponències, la realització de publicacions i altres activitats científiques.
i) Acordar les comissions de servei al personal sanitari.
j) Els reingressos al servei actiu quan no es dispose de reserva de plaça ni s'hagen de concedir a través de procediments regulats que atribuesquen la seua resolució a altres òrgans.
k) La incoació, instrucció i tramitació d'expedients disciplinaris al personal sanitari i la imposició de sancions per faltes greus i molt greus, així com, si s'escau, determinar la suspensió preventiva de funcions.
l) La fixació de criteris per a la percepció del complement d'atenció continuada, dins les normes reguladores del règim retributiu del personal estatutari, així com la convocatòria i resolució de l’oferta al personal del SVS de complement específic als llocs de treball que escaiga.
m) El reconeixement al personal sanitari dels serveis previs i del nou còmput i valoració de triennis conseqüència del reconeixement en aquells supósits de prestació de serveis, totalment o en part, fora de les Institucions Sanitàries de la Seguretat Social.
Article seté
Per delegació del Secretari General de la Conselleria o del Director del Servei Valencià de Salut, el Secretari General de l’Organisme, quant al personal que ocupe destinació en els seus serveis centrals, exercirà les següents funcions:
a) La concessió de permisos i de llicències que la legislació autonòmica atribueix als sots-secretaris o secretaris generals.
b) La imposició de sancions per falta lleu i la proposta d'instrucció d'expedients disciplinaris per la presumpta comissió de falta greu o molt greu.
c) L’extensió de les diligències de preses de possessió, d'incorporació o de cessament.
d) El control horari i d'assistència.
Article vuitè
Per delegació del Conseller, del Secretari General de la Conselleria de Sanitat i Consum o del Director de l'Organisme, els Delegats del Servei Valencià de Salut i, si s'escau, els Gerents de les Arees de Salut, exerciran les competències relacionades en els dos apartats següents:
U. Quant a tot el personal sanitari destinat en les seues respectives demarcacions:
a) Les convocatòries de provisió o d'accés de caràcter periòdic que els siguen atribuïdes per la normativa vigent, així com aquelles que es despleguen de forma descentralitzada.
b) El nomenament o la contractació temporal del personal de quota i zona, dels funcionaris tècnics de l’Estat al servei de la Sanitat Local i el personal adscrit en virtut dels Decrets 121/1988, de 29 de juliol, i 156/1988, d'11 d'octubre, per a exercir una vacant de plantilla, substituir una persona amb dret a reserva del lloc de treball o atendre circumstàncies excepcionals, així com la facultat d'acordar acumulacions amb caràcter transitori al titular d'altre lloc de treball, i l’extensió de diligències de presa de possessió i de cessament.
c) Els reingressos al servei actiu quan es duguen a cap mitjançant procediments regulats o es dispose de reserva de plaça.
d) La concessió de prestacions d'acció social no reservades al director quant al personal de quota i zona i a funcionaris tècnics de l’Estat al servei de la Sanitat Local i al personal adscrit en virtut dels Decrets 121/1988, de 29 de juliol, i 156/1988, d'11 d'octubre.
e) La declaració de situacions administratives del personal sanitari, tret de l’excedència voluntària que responga a l’exercici de dos llocs de treballs incompatibles en el sector públic i aquelles situacions que es declaren per raó de l’exercici d'un càrrec polític, directiu o de confiança.
f) El reconeixement al personal sanitari dels serveis prestats en Institucions Sanitàries de la Seguretat Social i del nou còmput i valoració de triennis conseqüència del reconeixement, en els supòsits no reservats al Director del Servei Valencià de Salut.
g) El reconeixement de triennis i d'antiguitat dels funcionaris tècnics de l’Estat al servei de la Sanitat Local i del personal de quota i zona i personal adscrit en virtut dels Decrets 121/1988, de 29 de juliol, i 156/1988, d'11 d'octubre.
h) La concessió al personal sanitari de permisos i de llicències reglamentaris la duració dels quals estiga compresa entre un i dotze mesos.
Dos. Quant al personal que ocupe un lloc catalogat en les delegacions i el destinat en les gerències de les Arees de Salut, exerciran les següents funcions:
a) La concessió dels permisos i les llicències que la legislació autonòmica atribueix als sots-secretaris o secretaris generals.
b) La imposició de sancions per falta lleu i la proposta d'instrucció d'expedients disciplinaris per la presumpta comissió d'una falta greu o molt greu.
c) L’extensió de les diligències de presa de possessió, d'incorporació o de cessament.
d) El control d'horari i d’assistència.
Article nové
Els Gerents o Directors d'Institucions Sanitàries, per delegació del Secretari General de la Conselleria de Sanitat i Consum o del Director del Servei Valencià de Salut, exerciran sobre els personal amb destinació en les seues respectives demarcacions, les següents atribucions:
a) El nomenament o la contractació temporal del personal necessari per cobrir les substitucions i las vacants existents en les plantilles de la Institució, tret de les referents al personal comprés en l’apartat U, b) de l'article anterior.
b) El reconeixement de triennis i d'antiguitat a efectes retributius.
c) L’extensió de les diligències de presa de possessió, d'incorporació o de cessament.
d) El control de l’horari i de l'assistència.
e) La concessió de permisos i de llicències reglamentaris al personal sanitari tret d'aquells amb durada superior a un mes.
f) La imposició de sancions per falta lleu i la proposta d'instrucció d’expedients disciplinaris per falta greu o molt greu.
g) La concessió de les prestacions d'acció social no reservades al Director, llevat de les que figuren a l'apartat Dos, d) de l'article anterior.
h) El reconeixement del dret a la percepció de les quanties que, com a millora de prestacions de Seguretat Social, recullen els articles 36, en relació amb el 15, ambdós de l’Estatut de Personal no Sanitari.
Article desè
En les resolucions i actes que s'adopten en virtut del que preveu aquesta Ordre es farà constar expressament que es dicten fent ús de les facultats delegades, i aquests actes esgotaran la via administrativa en els mateixos casos i termes que correspondrien a l'actuació de l’òrgan delegant, el qual serà el competent per resoldre els recursos de reposició i les reclamacions prèvies a la via jurisdiccional laboral formulades contra els actes dictats en virtut de les delegacions contingudes en aquesta Ordre.
Article onze
Les delegacions d'atribucions aprovades mitjançant aquesta Ordre s'entenen sens perjudici de les facultats de l’òrgan delegant per a avocar, mitjançant resolució expressa motivada, el coneixement i la resolució de tots els assumptes que estime oportuns, i podrà així mateix revocar la delegació en qualsevol moment, segons que estableix l'article 68.5 de la Llei de Govern Valencià.
Article dotze
Els recursos de reposició en matèria de contractació administrativa i les reclamacions prèvies en matèria de prestacions, interposats contra els actes dictats en virtut de les delegacions contingudes en aquesta Ordre, seran resolts al seu torn pel mateix òrgan delegat que dictà l'acte recorregut.
Article tretze
En cas de vacant, absència o malaltia dels titulars dels òrgans on s'efectuen les delegacions, les facultats que s'hi comprenen seran exercides pel òrgans als quals en aquestes circumstàncies els corresponga la substitució reglamentària i, si no n'hi ha, pels Secretaris de les Delegacions o Arees de Salut, i els Directors de Gestió i Serveis Generals o Administradors d'Institucions Sanitàries respecte als Delegats o Gerents d'Arees i els Gerents o Directors d'Institucions Sanitàries.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
La competència per a les convocatòries públiques de selecció per lliure designació dels directors i l'altre personal directiu d'hospitals i de la resta d'institucions sanitàries perquè siguen proposades al Consell d’Administració del Servei Valencià de Salut, serà exercida pel Director del S.V.S., d'acord amb l'atribució prevista a l'article 12, dos de la Llei 8/1987, de 4 de desembre, del Servei Valencià de Salut en relació amb el 44, u, a) del Decret 46/1988, de 12 d'abril.
Segona
Els Gerents o Directors d'Institucions Sanitàries tenen la competència per a la designació per exercir les funcions de Coordinadors Mèdics i d'Infermeria en Equips d’Atenció Primària i l'assignació de llocs de treball corresponents a la categoria bàsica per a tot el personal.
Tercera
Es mantenen les competències delegades en matèria de personal del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana atribuïdes a distints òrgans del Servei Valencià de Salut pel Decret 81/1989, de 30 de maig, del Consell de la Generalitat Valenciana, així com l’Ordre de 15 de novembre de 1988, de la Conselleria de Sanitat i Consum.
Quarta
Els membres dels Tribunals, Juntes Avaluadores, Comissions de Valoració i la resta d'òrgans col·legiats constituïts per a la selecció de personal o per a la provisió de llocs de treball, entre els quals haurà si més no un representant de la Conselleria de Sanitat i Consum, seran designats pel Conseller de Sanitat i Consum, a proposta del Director del Servei Valencià de Salut. En aquest darrer sentit queden modificats els paràgrafs inicials de les respectives bases 7.1. dels Annexos I de les Ordres de la Conselleria de Sanitat i Consum de 15 de desembre de 1989 (DOGV de 19/01/1990), 27 de desembre de 1989 (DOGV de 22/02/1990) i 29 de desembre de 1989 (DOGV de 21/03/1990), pels quals es regulen les bases que han de regir la provisió de determinades vacants.
Els recursos d'alçada interposats contra actes dictats pels òrgans esmentats al paràgraf anterior seran resolts pel Conseller de Sanitat i Consum en els casos en què originàriament tinguessen atribuïda la competència per efectuar la corresponent convocatòria.
DISPOSICIO DEROGATORIA
Queden derogades totes les normes d'igual rang que s'oposen a aquesta, i particularment, les Ordres de 26 d'abril de 1988 (DOGV núm. 811, de 26/09/88), de 9 de setembre de 1988 (DOGV núm. 904, de 19/09/88) i de 30 de novembre de 1988 (DOGV núm. 975, de 02/01/89), totes elles de la Conselleria de Sanitat i Consum.
DISPOSICIO FINAL
Aquesta Ordre entrarà en vigor el mateix dia de la seua publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 22 de març de 1990.
El Conseller de Sanitat i Consum,
JOAQUIN COLOMER SALA

linea
Mapa web