Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Resolució d'11 de març de 1991, de la Direcció del Servei Valencià de Salut, per la qual s'estableix el programa d'ajudes a la formació i investigació del personal dependent de les institucions gestionades pel Servei Valencià de Salut.

(DOGV núm. 1523 de 17.04.1991) Ref. Base de dades 0942/1991

Resolució d'11 de març de 1991, de la Direcció del Servei Valencià de Salut, per la qual s'estableix el programa d'ajudes a la formació i investigació del personal dependent de les institucions gestionades pel Servei Valencià de Salut.
La Llei General de Sanitat, en el seu article 18, determina que las administracions públiques, a través dels seus serveis de salut, desenvoluparan, entre d'altres, les actuacions destinades a la millora i adequació de les necessitats de formació del personal al servei de l’organització sanitària i el foment de la investigació científica en el camp específic dels problemes de salut.
En el mateix sentit, la Llei del Servei Valencià de Salut estableix en el seu article 5 com a funcions de l'organisme les de foment de la investigació científica en relació amb els problemes de salut i la formació bàsica continuada del personal al servei de l’organització sanitària en col·laboració amb entitats docents sanitàries.
Vista la formació continuada i la investigació com a elements fonamentals per al progrés sanitari, la Direcció del Servei Valencià de Salut va establir un programa d’ajudes a la formació i investigació dels professionals d’aquest organisme les normes del qual es van assenyalar en la Circular 11/89, de 15 de juny i en la Resolució de 30 de maig de 1990.
L’experiència acumulada durant els dos primers anys de vigència del Programa aconsella la modificació d'alguns dels seus aspectes a fi d’agilitar al màxim la tramitació de les sol·licituds i el pagament de les ajudes concedides si s’escau.
Així mateix, l’Ordre de 22 de març de 1990, de la Conselleria de Sanitat i Consum, per la qual s’efectuen diverses delegacions d’atribucions en matèria de despeses del pressupost i de personal en distints òrgans del Servei Valencià de Salut, estableix en el seu article sisé, apartat h), competències del seu director per a la concessió al personal sanitari d’ajudes per a la participació en cursos i seminaris, elaboració de ponències, realització de publicacions i altres activitats científiques.
D'acord amb el que s’exposa anteriorment, resolc:
Article 1
Aprovar el programa d’ajudes a la formació i investigació del personal dependent de les institucions gestionades pel Servei Valencià de Salut per a l'any 1991.
Article 2
L’acceptació o denegació de les ajudes sol·licitades i l’import de les seues quanties, es basaran en els objectius prioritaris que figuren en la norma segona en relació amb el lloc de treball del sol·licitant, com també per la disponibilitat pressupostària.
El programa d’ajudes a la formació i investigació del personal dependent de les institucions gestionades pel Servei Valencià de Salut, es regirà per les següents:
NORMES GENERALS
Primera
El programa s’estructura en les següents modalitats:
1. Borses de viatge.
2. Ajuda a publicacions.
3. Ampliació d'estudis.
4. Assistència a actes científics.
Segona
En totes les modalitats es consideraran prioritàries les activitats relacionades amb les estratègies del Programa de Salut per a tots:
a) Promoció de costums saludables de vida.
b) Prevenció de riscs ambientals per a la salut.
c) Millora del sistema de cures de salut (informació, gestió i tecnologies sanitàries).
Així mateix, les activitats de formació sol·licitades hauran de tenir relació amb el lloc de treball exercit pel sol·licitant.
Tercera
Podrà sol·licitar aquestes ajudes en la forma i amb els requisits i les condicions que per a cada una de les modalitats es detallen en els corresponents annexos:
- El personal que ocupa plaga en propietat dependent de les institucions gestionades pel Servei Valencià de Salut i dels integrants de l'estructura administrativa, tant en l’àmbit dels serveis centrals d’aquest organisme com en el de les tres delegacions o àrees de salut.
- Els facultatius que estiguen realitzant la seua especialització professional mitjançant el sistema MIR en centres o unitats acreditats adientment per a la docència, gestionats pel Servei Valencià de Salut.
Quarta
Les sol·licituds de cursos d’ampliació d'estudis que no superen una ajuda de 75.000 PTA i les que corresponguen a l’assistència a actes científics celebrats en territori nacional, s’adreçaran en els terminis que per a cada tipus d'ajuda s’especifica en els annexos, a:
a) El personal que pertany als centres d’assistència especialitzada adreçaran les seues sol·licituds, en els impresos i models normalitzats, al gerent o director del centre corresponent, facilitats per la citada direcció, la qual formularà proposta de resolució. què elevarà posteriorment a la Direcció del Servei Valencià de Salut per a la seua resolució, després de informe de la comissió de docència del centre. La proposta d’estimació de les sol·licituds es realitzarà d’acord amb el pressupost disponible, i es faran les prioritats de conformitat amb la norma general segona.
b) El personal que pertany als centres d’atenció primària, de salut comunitària i l'adscrit a les delegacions del SVS adreçaran les seues sol·licituds en els impresos i models normalitzats, facilitats en les direccions de les àrees i en les delegacions del SVS, al delegat d’aquest organisme, el qual formularà proposta de resolució després de previ informe d'una comissió, amb seu en la corresponent delegació formada pel delegat, el Cap de Servei d’Atenció Primària i Promoció de la Salut i els coordinadors de les unitats docents de medicina familiar i comunitària. La proposta d’estimació de les sol·licituds es realitzarà d’acord amb el pressupost disponible i es faran les prioritats de conformitat amb la norma general segona.
Cinquena
Les sol·licituds de cursos d'ampliació d’estudis que superen una ajuda de 75.000 PTA, les corresponents a l’assistència a actes científics celebrats a l’estranger, com també les ajudes per a publicacions, tesis doctorals, projectes d'investigació i sol·licituds de borses de viatge, s’adreçaran en els terminis que per a cada tipus d'ajuda s’especifica en els annexos, al Director del Servei Valencià de Salut (c/ Roger de Llúria, 19. 46002 València)
Els impresos i models normalitzats que en cada cas s'exigeix, seran proporcionats en les delegacions del SVS i en les administracions dels centres de què depenguen els sol·licitants.
A les sol·licituds a què es refereix la norma general cinquena caldrà adjuntar un informe favorable del gerent o director de la institució a què pertanga el sol·licitant, en què expressament se certifique el règim jurídic a què pertany, sense els requisits del qual no serà considerada cap sol·licitud.
Sisena
Les sol·licituds referides en la norma general cinquena, seran examinades por una comissió d'avaluació composta pel Secretari General del SVS, un representant de l’IVESP i aquells professionals amb experiència científica o de gestió designats pel director del SVS
Aquests membres elevaran al director del SVS per a la seua aprovació la proposta d'ajudes concedides o denegades i la quantia del seu import.
Setena
Les decisions de la comissió seran comunicades individualment als interessats i detallaran la quantia de l'ajuda.
Vuitena
Sols podrà sol·licitar-se per cada interessat una concessió d'ajuda durant 1991 a l'empara d'aquesta resolució.
Excepcionalment, i després de l'informe detallat de les direccions corresponents, podrà sol·licitar-se al director del SVS una altra sol·licitud sempre que l'activitat docent revertesca a curt termini sobre l'activitat realitzada per l'interessat.
En tot cas, les concessions tindran caràcter discrecional i estaran supeditades a les disponibilitats pressupostaries.
Novena
Les ajudes es concediran als sol·licitants a càrrec dels pressupostos dels centres de despesa corresponents.
L’aplicació es realitzarà conforme a les normes generals que en cada cas regulen les despeses en els centres i d'acord amb la normativa vigent.
Desena
La percepció d’ajudes que incloguen les despeses de desplaçament i habitatge, exclourà el dret a la percepció de les indemnitzacions per raó de servei previstes en el Decret 200/1985, de 23 de desembre del Consell de la Generalitat Valenciana.
Onzena
En acceptar les ajudes concedides els sol·licitants es comprometen a trametre, en el termini establert en els annexos, una memòria sobre l'activitat formativa realitzada, que serà tramesa a la direcció de cada centre.
Dotzena
La persona sol·licitant haurà de declarar no haver percebut quantitat d'entitats públiques o privades destinades a finançar la totalitat de la despesa efectiva invertida en les activitats formatives per a les quals se sol·licita ajuda econòmica a l’empara d’aquesta resolució o quantitats parcials que sumades a les que se sol·liciten superen la despesa total invertida.
València, 11 de març de 1991. - El Director del Servei Va-
ANNEX I
Borses de viatge
Objectiu: facilitar l’estada en centres nacionals o estrangers, distints d’aquell en què es presten els serveis, per tal d’adquirir coneixements i experiències que permeten desenvolupar noves tècniques i procediments d’assistència mèdica.
Normes:
Primera. Les sol·licituds contindran els següents documents:
1. Sol·licitud d’ajuda
2. Currículum
3. Informe favorable del gerent o director, que argumente l'aplicabilitat de l'estada.
4. Certificat o carta d’admissió del director del centre en què es pretén efectuar l'estada.
Segona. Les sol·licituds es presentaran amb una antelació mínima d'un mes abans de l’estada que es pretén efectuar.
Tercera. Dins dels dos mesos següents a la finalització de l’estada, l’interessat trametrà al Director del Servei Valencià de Salut una memòria explicativa de les activitats desenvolupades en el temps de duració d’aquella, com també certificació de la Direcció o responsable del centre on s'haja realitzat l’estada.
ANNEX II
Ajuda a publicacions
objectiu: concessió d'ajuda per a publicacions de llibres i d’articles en revistes científiques o professionals, com també per a l’elaboració de tesis doctorals i tesines de llicenciatura.
Normes:
Primera. Les sol·licituds inclouran els següents documents:
1. Sol·licitud de l'ajuda.
2. Currículum.
3. Informe favorable del gerent o director.
4. Separata o documentació acreditativa de l'acceptació per la revista o editorial per a la seua publicació.
5. Pressupost.
6. Altres fonts de finançament, si hi hagueren.
Segona. La sol·licitud podrà efectuar-se en qualsevol moment, sempre que es dispose dels documents especificats en el punt 4 de la norma primera.
Tercera. L’import de l'ajuda inclourà solament les despeses derivades de l’obtenció de bibliografia, mecanografiat, suport informàtic, elaboració de gràfics i despeses de publicació si hi haguessen.
Quarta Els sol·licitants que obtinguen finançament, en ser aprovades les seues sol·licituds es comprometen a citar en la publicació editada que aquesta ha estat objecte d’ajuda econòmica per part del Servei Valencià de Salut.
ANNEX III
Ampliació d’estudis
Objectiu: facilitar la formació dels professionals del Servei Valencià de Salut mitjançant ajuda per a la realització de cursos.
Normes:
Primera. Es podran sol·licitar ajudes per a la realització de cursos de formació continuada, d’especialització, obtenció de diploma, etc., matèries relacionades amb l’assistència sanitària o amb l'administració sanitària.
Segona Les sol·licituds contindran els següents documents:
1. Sol·licitud d’ajuda.
2. Currículum.
3. Informe favorable del gerent o director, en els casos citats en la norma general cinquena.
Tercera. Les sol·licituds es presentaran amb una antelació mínima d'un mes previ a l’inici del curs, segons que indiquen les normes generals 4.ª i 5.ª
Quarta. Dins dels dos mesos següents a la finalització del curs, l’interessat trametrà al director de la institució o del Servei Valencià de Salut, segons es realitze la sol·licitud tal com s'explica en les normes generals 4.ª i 5.ª, una memòria explicativa de les activitats realitzades a la que s’adjuntarà l’informe final o la certificació dels directius o professors del curs.
ANNEX IV
Assistència a actes científics
Objectiu: potenciar i facilitar l’assistència a congressos, simposiums i reunions científiques del personal del Servei Valencià de Salut.
Normes:
Primera. Es podran concedir ajudes per a l’assistència a actes científics en què el sol·licitant participe activament (presentació de comunicacions, ponències, conferències, etc.), com també per a l’assistència sense participació activa.
Segona Quan l’assistència implique participació activa en la reunió científica, es podrà sol·licitar una ajuda que comprenga les despeses d’inscripció, i d'estada i desplaçament en classe de turista.
Quan es tracte d’assistència sense participació activa, la quantia de l'ajuda sols podrà incloure les despeses d'inscripció.
Tercera. Les sol·licituds inclouran els següents documents:
1. Sol·licitud d’ajuda.
2. Currículum.
3. Informe favorable del gerent o director, en els casos citats en la norma general cinquena.
4. Programa de la reunió a què desitge assistir.
5. Resum de la comunicació, ponència o conferència, amb què participa.
6. Document acreditatiu de l'acceptació de la comunicació, per part dels organitzadors de la reunió científica.
7. Pressupost.
Quarta. Les sol·licituds hauran de presentar-se amb dos mesos d’antelació a la celebració de la reunió científica (tret del document 6 de la norma tercera, que es trametrà en el moment què es dispose però, en qualsevol cas, en el termini de 30 dies abans de la realització de la reunió a què es desitge assistir), segons que expressen les normes generals 4.ª i 5.ª

linea
Mapa web