Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 39/2004, de 5 de març, del Consell de la Generalitat, pel qual es desplega la Llei 1/1998, de 5 de maig, de la Generalitat, en matèria d'accessibilitat en l'edificació de pública concurrència i en el medi urbà. [2004/X2399]

(DOGV núm. 4709 de 10.03.2004) Ref. Base de dades 1041/2004

DECRET 39/2004, de 5 de març, del Consell de la Generalitat, pel qual es desplega la Llei 1/1998, de 5 de maig, de la Generalitat, en matèria d'accessibilitat en l'edificació de pública concurrència i en el medi urbà. [2004/X2399]
La Llei 1/1998, de 5 de maig, de la Generalitat, d'Accessibilitat i Supressió de Barreres Arquitectòniques, Urbanístiques i de la Comunicació, preveu en els seus articles el corresponent desplegament reglamentari.
La disposició final primera de la citada llei faculta el Consell de la Generalitat per a dictar les disposicions necessàries per al desplegament, l'aplicació i el compliment d'esta.
D'altra banda, la Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'Ordenació de l'Edificació preveu un desplegament reglamentari en la disposició final segona, en forma de codi tècnic de l'edificació, del qual exclou, entre altres, el requisit bàsic d'accessibilitat, al mateix temps que és competència exclusiva de les comunitats autònomes.
És necessari, per tant, desplegar la Llei 1/1998, de 5 de maig, per a perfeccionar la seua aplicació, i especialment en un àmbit com el de l'edificació, la regulació recent del qual a través de la referida Llei d'Ordenació de l'Edificació i del futur codi tècnic de l'edificació, ha de ser completada en un requisit tan sensible com és el de l'accessibilitat.
La present disposició desplega, en conseqüència amb el qua s'ha exposat anteriorment, les disposicions referides a l'accessibilitat en l'edificació i en concret l'article 7 de la Llei 1/1998, que es referix a tot tipus d'edificis d'ús públic no destinats a habitatge. La regulació referida a edificis d'habitatge es conté en la normativa especifica de disseny, donada la transcendència, i s'adequarà la norma actualment vigent al desplegament de la Llei d'Ordenació de l'Edificació, que inclou també el desplegament de la Llei 1/1998, a fi de mantindre la unitat normativa i la coherència en la regulació de disseny d'edificis d'habitatge.
Els edificis de pública concurrència hauran de satisfer el requisit bàsic d'accessibilitat, de manera que es permeta a les persones amb mobilitat i comunicació reduïdes l'accés i la circulació pels edificis. En conseqüència, els edificis de pública concurrència hauran de tindre el nivell d'accessibilitat adequat, segons l'ús a què estiguen destinats i els requisits dels usuaris que els utilitzen. Segons els tipus d'ús dels edificis o zones d'estos, s'establixen, en esta disposició, nivells d'accessibilitat adequats.
La Llei 1/1998, en el capítol II del títol II, conté les normes sobre l'accessibilitat en el medi urbà, i s'establix en l'article 9 el mandat genèric de garantir l'accessibilitat i la utilització amb caràcter general dels espais públics en l'elaboració de plans generals, així com els instruments de planejament i execució que els desenvolupen o complementen, els projectes d'urbanització i les obres ordinàries, no s'aprovaran si no s'observen les determinacions i els criteris bàsics establits en la dita llei i en la normativa de desplegament. Igualment, el dit article disposa que la planificació i la urbanització de les vies públiques, parcs i la resta d'espais d'ús públic s'efectuarà de forma que resulte accessible i transitable per a les persones amb discapacitat. Posteriorment, l'article 10, referent als elements d'urbanització, i s'entenen per tals aquells que componen les obres d'urbanització, i totes aquelles que, en general, materialitzen les indicacions del planejament urbanístic, remet al desplegament reglamentari de la llei, les especificacions tècniques i els requisits que s'hauran d'observar en relació amb l'accessibilitat al medi urbà, amb l'establiment d'una sèrie de normes mínimes per als dits elements d'urbanització, ja es tracte d'itineraris de vianants, guals, passos de vianants, escales o rampes. En la mateixa línia de l'article 10, l'article 11 de la llei fa referència a les normes mínimes que haurà de complir el mobiliari urbà de les nostres ciutats, i es deixarà al desplegament reglamentari les especificacions tècniques que haurà de complir este.
De conformitat amb l'anterior, a proposta del conseller d'Infraestructures i Transport i del conseller de Territori i Habitatge, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana i després de la deliberació del Consell de la Generalitat, en la reunió del día 5 de març de 2004,
DECRETE
CAPÍTOL I
Disposicions generals
Article 1. Objecte
És objecte del present decret el desplegament de la Llei 1/1998, de 5 de maig, de la Generalitat, d'Accessibilitat i Supressió de Barreres Arquitectòniques, Urbanístiques i de la Comunicació, en allò que fa referència a accessibilitat de l'edificació en edificis de pública concurrència i en els aspectes urbanístics, de conformitat amb el que disposa l'article 7 i el capítol II del títol II de la citada llei, per a garantir a totes les persones l'accessibilitat i l'ús lliure i segur de l'entorn urbà.
El present decret s'aplicarà als edificis de nova planta, així com a les actuacions sobre edificis existents o zones d'estos que es rehabiliten. Les parts o els elements d'obra que siguen objecte de reforma o rehabilitació s'ajustaran a les condicions d'accessibilitat que s'expressen en la present disposició, segons l'ús de l'edifici o zona corresponent.
Article 2. Àmbit d'aplicació
El que regula el present decret s'aplicarà a les actuacions que es realitzen a la Comunitat Valenciana en matèria d'edificació de pública concurrència i d'urbanisme, per qualsevol persona física o jurídica, pública o privada.
Capítol II
Accessibilitat en edificis de pública concurrència
Article 3. Elements d'accessibilitat dels edificis
Els elements d'accessibilitat i les condicions per a la seua exigència, en els edificis o les zones en què estan ubicats, seran els definits i establits a continuació:
3.1. Accessos d'ús públic:
Són les entrades de l'edifici obertes al públic.
3.2. Itineraris d'ús públic:
Són els recorreguts des dels accessos d'ús públic fins a totes les zones d'ús públic de l'edifici.
3.3. Servici higiènic:
És el recinte en què se situen els aparells sanitaris adequats per a la higiene personal i l'evacuació.
En edificis o zones amb nivell d'accessibilitat adaptat hi haurà per cada tipus d'aparell sanitari, almenys, un de cada sis o fracció, les característiques del qual i el recinte on s'ubica complisquen les condicions del nivell adaptat.
En edificis o zones amb nivell d'accessibilitat practicable hi haurà per cada tipus d'aparell sanitari, almenys, un de cada sis o fracció, ubicat en un recinte que complisca les condicions del nivell practicable.
Els servicis higiènics incorporats o vinculats als dormitoris tindran el mateix nivell d'accessibilitat que estos.
3.4. Vestidors:
Són recintes que permeten el canvi de roba als usuaris de l'edifici. Almenys hi haurà un recinte o una cabina de cada sis o fracció dels existents que complisca les condicions segons el nivell d'accessibilitat que li corresponga d'acord amb la present disposició.
3.5. Àrea de consum d'aliments:
Espai o recinte destinat a la ingestió d'aliments, o en el qual es permet. Haurà de disposar del mobiliari adequat per a esta funció, i fer possible l'accés a este segons el nivell d'accessibilitat que li corresponga d'acord amb la present disposició.
3.6. Àrea de preparació d'aliments:
Espais o recintes destinats a l'elaboració i la manipulació d'aliments, o que la permeten.
En la seua superfície es podrà col·locar el mobiliari i les instal·lacions necessaris per a esta funció, i possibilitar l'accés a este amb el nivell d'accessibilitat que li corresponga d'acord amb la present disposició.
3.7. Dormitoris:
Espais o recintes destinats al descans. Hi haurà un dormitori de cada 33 o fracció dels existents, amb el nivell d'accessibilitat que li corresponga d'acord amb la present disposició.
3.8. Places reservades:
Espai previst per a l'ocupació per part de persones amb mobilitat reduïda. Hi haurà una plaça reservada per cada 100 persones o fracció fins a un aforament de 5.000 persones; a partir de 5.001 persones una plaça reservada per cada 200 persones o fracció.
3.9. Places d'aparcament:
Espai o recinte destinat a la col·locació transitòria de vehicles, els usuaris de la qual pertanyen al col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda.
Almenys, hi haurà una plaça d'aparcament adaptada per cada quaranta existents o fracció, excepte en aquells edificis per als quals s'establisquen condicions particulars.
3.10. Elements d'atenció al públic:
Són els mitjans adequats per a l'atenció al públic com mostradors, mobiliari fix o altres que faciliten les funcions pròpies de l'edifici de cara als usuaris.
3.11. Espai d'espera:
És l'àrea d'ús general en què els usuaris de l'edifici o la zona romanen fins a ser atesos.
3.12. Equipament i senyalització:
– Equipament: són aquells elements que no formen part de l'edificació, com són el mobiliari, les maquines expenedores i altres, però que són necessaris per al desenrotllament de les funcions que s'hi realitzen. Disposaran d'espai lliure d'aproximació i d'ús que facilite a totes les persones la seua utilització.
– Senyalització: té per objecte informar sobre les activitats que s'exercixen en l'edifici. La informació rellevant es disposarà a més de la modalitat visual, almenys, en una de les dos modalitats sensorials següents: acústica i tàctil.
3.13. Superfície útil:
A l'efecte del present decret, les superfícies per a determinar els nivells d'accessibilitat segons diferents usos, de conformitat amb les definicions dels següents articles, s'entendran com a superfícies útils obertes al públic.
Article 4. Ús comercial i administratiu (CA)
Per a este ús els nivells d'accessibilitat seran els que s'establixen en els grups següents:
CA1. Edificis o zones destinats a hipermercats, mercats municipals, establiments comercials amb superfície major de 500 m². Gasolineres i àrees de servici. Comerços en estacions i aeroports. Centres de l'administració pública, excepte aquells que no presten servicis bàsics amb obertura al públic. Oficines en general amb superfície superior a 500 m².
Els nivells d'accessibilitat són els següents:
– Nivell adaptat: accessos d'ús públic; itineraris d'ús públic; servicis higiènics; vestidors; àrees de consum d'aliments; places d'aparcament; elements d'atenció al públic; equipament i senyalització.
– Nivell practicable: àrees de preparació d'aliments; zones d'ús restringit.
CA2. Edificis o zones destinats a establiments comercials mitjans, bars, cafeteries, restaurants, o altres amb superfície major de 200 m². Centres d'administració pública exclosos de l'apartat anterior. Oficines bancàries amb superfície superior a 100 m². Despatxos o oficines en general amb superfície superior a 200 m².
Els nivells d'accessibilitat són els següents:
– Nivell adaptat: accés d'ús públic principal; itinerari d'ús públic principal; servicis higiènics; àrees de consum d'aliments; places d'aparcament; equipament i senyalització.
– Nivell practicable: altres accessos; uns altres itineraris; vestidors; àrees de consum d'aliments; zones d'ús restringit.
CA3. Edificis o zones destinats a establiments comercials xicotets, de superfície menor de 200 m², bars, cafeteries, restaurants o altres de superfície menor de 200 m² o aforament menor de 50 places. Oficines bancàries, amb menys de 100 m². Oficines en general de menys de 200 m².
Els nivells d'accessibilitat són els següents:
– Nivell practicable: accés d'ús públic principal; itinerari d'ús públic principal; servicis higiènics; vestidors; àrees de consum d'aliments; zones d'ús restringit.
Article 5. Ús sanitari (S)
Per a este ús els nivells d'accessibilitat seran els que s'establixen en els grups següents:
S1. Ús hospitalari: edificis o zones destinats a l'assistència sanitària que disposen d'hospitalització de 24 hores: hospitals, clíniques, sanatoris i edificis anàlegs.
Els nivells d'accessibilitat són els següents:
– Nivell adaptat: accessos d'ús públic; itineraris d'ús públic; servicis higiènics; vestidors; àrees de consum d'aliments; dormitoris; places d'aparcament; elements d'atenció al públic; espai d'espera; equipament i senyalització.
– Nivell practicable: àrea de preparació d'aliments; zones d'ús restringit.
S2. Ús ambulatori: edificis o zones destinats a l'assistència sanitària que no disposen d'hospitalització de 24 hores i en els quals els seus usuaris principals no pernocten: ambulatoris, centres d'especialitats, centres de dia, centres de salut, centres de diagnòstic, consultoris, etc. També es considera ambulatori aquelles zones destinades a despatxos mèdics, consultes, àrees destinades al diagnòstic i tractament ambulatori separades de les destinades a pacients internats i situats en edificis d'ús hospitalari.
Els nivells d'accessibilitat són els següents:
– Nivell adaptat: accessos d'ús públic; itineraris d'ús públic; servicis higiènics; vestidors; àrees de consum d'aliments; places d'aparcament; elements d'atenció al públic; espai d'espera; equipament i senyalització.
– Nivell practicable: zones d'ús restringit.
Article 6. Ús docent (D)
Per a este ús els nivells d'accessibilitat seran els que s'establixen en els grups següents:
D1. Ús docent especial i per a xiquets fins a tres anys d'edat: edificis o zones docents els ocupants principals dels quals formen part d'un grup de població vulnerable per la seua reduïda edat o per les especials condicions psíquiques o físiques: guarderies, centres d'educació especial i edificis anàlegs.
Els nivells d'accessibilitat són els següents:
– Nivell adaptat: accessos d'ús públic; itineraris d'ús públic; servicis higiènics; vestidors; àrees de consum d'aliments; dormitoris; places d'aparcament; elements d'atenció al públic; equipament i senyalització.
– Nivell practicable: àrea de preparació d'aliments; zones d'ús restringit.
D2. Ús docent general: edificis o zones destinats a activitats educatives, d'ensenyament o docència en qualsevol dels seus nivells: escoles per a xiquets entre tres i sis anys d'edat, centres d'ensenyament primari, secundari, universitari o formació professional.
Queden exceptuats els establiments docents que no tinguen predomini d'activitats en aules d'elevada densitat d'ocupació, com els centres universitaris de procés de dades, centres d'investigació i centres anàlegs, que s'han de regular segons les condicions particulars per a l'ús comercial i administratiu (CA). De la mateixa manera, les escoles d'estiu i les zones d'internat en centres docents s'han de regular segons les condicions per a l'ús residencial (R).
Els nivells d'accessibilitat són els següents:
– Nivell adaptat: accessos d'ús públic; itineraris d'ús públic; servicis higiènics; vestidors; àrees de consum d'aliments; places d'aparcament; elements d'atenció al públic; equipament i senyalització.
– Nivell practicable: zones d'ús restringit.
Article 7. Ús residencial (R)
Per a este ús els nivells d'accessibilitat seran els que s'establixen en els grups següents:
R1. Edificis o zones destinats a usos residencials els ocupants principals dels quals formen part d'un grup de població vulnerable per les seues especials condicions d'edat, psíquiques, físiques o sensorials: residències d'ancians, de discapacitats i edificis anàlegs.
Els nivells d'accessibilitat són els següents:
– Nivell adaptat: accessos d'ús públic; itineraris d'ús públic; servicis higiènics; vestidors; àrees de consum d'aliments; dormitoris; places d'aparcament; elements d'atenció al públic; equipament i senyalització.
– Nivell practicable: àrea de preparació d'aliments; zones d'ús restringit.
R2. Edificis o zones destinats a l'allotjament temporal de persones, regentats per un titular de l'activitat diferent dels ocupants, dotats de servicis comuns, i l'atenció del qual no correspon a l'usuari. Hotels, hotels-apartament, hotels-residència, hotels-apartament-residència, hostals i hostals-residència majors de 50 places. Residències d'estudiants i altres residències majors de 50 places.
Els nivells d'accessibilitat són els següents:
– Nivell adaptat: accés d'ús públic principal; itinerari d'ús públic principal; servicis higiènics; àrees de consum d'aliments; dormitoris; places d'aparcament.
– Nivell practicable: zones d'ús restringit.
R3. Edificis o zones d'ús anàleg a l'anterior però de menor nombre d'usuaris. Hotels, hotels-apartament, hotels-residència, hotels-apartament-residència, hostals i hostals-residència de fins a 50 places, pensions, campaments de turisme i albergs turístics.
Els nivells d'accessibilitat són els següents:
– Nivell adaptat: servicis higiènics; un dormitori; si disposa d'aparcament, places d'aparcament.
– Nivell practicable: accés d'ús públic principal; itinerari principal; àrees de consum d'aliments; zones d'ús restringit.
Article 8. Ús assemblea i reunió (AR)
Per a este ús els nivells d'accessibilitat seran els que s'establixen en els grups següents:
AR1. Edificis o zones de reunió o pública concurrència en què el principal factor de risc és l'aglomeració de les persones que, normalment, no estan familiaritzats amb l'edifici. Teatres, cine, auditoris, sales de reunió, recintes esportius, discoteques. Museus, biblioteques, exposicions, centres religiosos i centres cívics.
Els nivells d'accessibilitat són els següents:
– Nivell adaptat: accessos d'ús públic; itineraris d'ús públic; servicis higiènics; vestidors; àrees de consum d'aliments; places reservades; places d'aparcament; elements d'atenció al públic; equipament i senyalització.
– Nivell practicable: zones d'ús restringit.
AR2. Edificis o zones d'ús anàleg a l'anterior però d'aforament reduït. Es consideren en este grup els teatres, cine, auditoris, sales de reunió, recintes esportius, discoteques, de fins a 50 places, així com els museus, biblioteques, exposicions, centres religiosos i centres cívics, de fins a 250 m².
Els nivells d'accessibilitat són els següents:
– Nivell adaptat: accés d'ús públic principal; itinerari d'ús públic principal; servicis higiènics; vestidors; àrees de consum d'aliments; places reservades; places d'aparcament; elements d'atenció al públic; equipament i senyalització.
– Nivell practicable: zones d'ús restringit.
Capítol III
Accessibilitat en el medi urbà
Article 9. Planificació i urbanització d'espais urbans accessibles
9.1. En el planejament urbanístic i els instruments d'execució que el desenvolupen, així com en els projectes d'urbanització, de dotació de servicis, d'obres i d'instal·lacions, s'hauran d'observar les prescripcions i els criteris bàsics establits en este capítol referits a espais d'ús públic, així com el que disposa la Llei 1/1998, de 5 de maig, de la Generalitat, i en la normativa de desplegament.
9.2. Les administracions públiques amb competències per a aprovar els instruments de planejament o execució a què es referix el paràgraf anterior i atorgar les llicències o les autoritzacions, garantiran l'estricte compliment de les prescripcions de la Llei 1/1998, de 5 de maig, de la Generalitat, i de la normativa de desplegament.
9.3. Els plecs de condicions dels contractes administratius contindran clàusules d'adequació a allò que disposa la Llei 1/1998, de 5 de maig, de la Generalitat, i en la normativa de desplegament.
Article 10. Definicions
10.1. A l'efecte d'este decret, i de les mesures reglamentàries que s'establisquen per orde del conseller, s'entén per barrera urbanística qualsevol impediment enfront de les distintes classes i graus de discapacitat, que presente l'espai lliure d'edificació, de domini públic o privat, els seus elements d'urbanització i el seu mobiliari urbà.
10.2. Són elements d'urbanització tots aquells que componen les obres d'urbanització, i s'entenen per estes les referents a viari, pavimentació, sanejament, clavegueram, distribució d'energia elèctrica, enllumenat públic, proveïment i distribució d'aigua, jardineria, i totes aquelles que, en general, materialitzen les indicacions del planejament urbanístic.
10.3. Mobiliari urbà és el conjunt d'objectes existents en les vies i espais lliures públics, superposats o adossats als elements d'urbanització o edificació, com poden ser els semàfors, senyals, plafons informatius, cartells, cabines telefòniques, fonts, papereres, marquesines, seients, quioscos i qualsevol altre element de naturalesa anàloga, tant els que se situen de forma eventual com a permanent.
10.4. S'entén per itinerari de vianants l'àmbit o l'espai de pas destinat al trànsit de vianants, o trànsit mixt de vianants i vehicles el recorregut del qual permeta accedir als espais d'ús públic i edificacions de l'entorn. Banda lliure de vianants és la part de l'itinerari de vianants lliure d'obstacles, d'ixents i de mobiliari urbà.
Article 11. Condicions d'accessibilitat
11.1. Per mitjà d'orde del conseller s'establiran les condicions d'accessibilitat que han de reunir els elements d'urbanització i mobiliari urbà perquè els itineraris de vianants disposen del nivell d'accessibilitat que els corresponga, de conformitat amb l'article anterior, així com les mesures de protecció i senyalització de les obres en la via pública.
11.2. Excepcionalment, i després justificació prèvia, es podran admetre itineraris de vianants que no complisquen estes condicions, en nuclis urbans consolidats i especialment en zones de valor històric i artístic o en llocs naturals protegits, quan les condicions topogràfiques del terreny, o la distància entre façanes, no ho permeten. En estos casos s'adoptaran les mesures que més s'ajusten a estes.
Article 12. Nivells d'accessibilitat
12.1. Els projectes i les obres de nova construcció s'ajustaran a les condicions d'accessibilitat exigibles al nivell adaptat.
12.2. El nivell practicable podrà ser utilitzat en projectes i obres de reforma d'espais urbans consolidats.
Article 13. Senyalització d'accessibilitat
Se senyalitzaran permanentment, amb el símbol internacional d'accessibilitat, de forma que siguen fàcilment visibles:
a) Els itineraris de vianants accessibles, quan n'hi haja d'altres alternatius no accessibles.
b) Les places d'estacionament accessibles.
c) Els servicis higiènics accessibles.
d) Els elements de mobiliari urbà accessibles que pel seu ús o destinació necessiten senyalització.
DISPOSICIONS TRANSITÒRIES
Primera
Les disposicions del present decret s'aplicaran als edificis de pública concurrència, de nova planta o que siguen objecte de rehabilitació o de reforma, que no hagen sol·licitat llicència d'obres abans de l'entrada en vigor del decret.
De la mateixa manera, s'aplicaran a les obres d'urbanització, o de remodelació de les existents, amb independència de la forma administrativa que adopten –com projecte d'obres ordinàries, projectes d'urbanització prevists en la legislació urbanística o qualsevol altre– que no hagen sol·licitat llicència d'obres abans de l'entrada en vigor del decret.
Els avantprojectes o els projectes d'urbanització constitutius de programes per al desenrotllament d'actuacions integrades que no hagen sigut adjudicades a l'entrada en vigor del present decret hauran de ser objecte d'adaptació després de la seua adjudicació.
Segona
Per als edificis i les actuacions en el medi urbà ja existents, no compresos en l'apartat anterior, s'establiran les mesures següents:
– En edificis i actuacions en el medi urbà de titularitat pública, les administracions competents planificaran i duran a terme l'adequació d'estos al que disposa el present decret, i s'establixen uns terminis per a la seua realització.
– En els edificis i les actuacions en el medi urbà de titularitat privada, la Generalitat establirà mesures de foment per a l'adequació d'estos a allò que disposa el present decret.
Tercera
Les entitats locals elaboraran programes específics d'actuació per a adaptar les vies públiques, parcs i la resta d'espais d'ús públic a les normes establides en el present decret. Els dits programes específics hauran de contindre, com a mínim, un inventari dels espais objecte d'adaptació, l'orde de prioritats amb què s'executaran i els terminis de realització. A tal fi, la Generalitat destinarà una part del seu pressupost per a ajudar els municipis a la necessària adaptació per a l'execució dels seus programes.
Quarta
Mentre no s'aproven les disposicions en desplegament del present decret, s'aplicaran les prescripcions de caràcter tècnic contingudes en els annexos I, II i III del Decret 193/1988, de 12 de desembre, del Consell de la Generalitat.
DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA
Es deroga el Decret 193/1988, de 12 de desembre, del Consell de la Generalitat, sense perjuí del que establix la disposició transitòria quarta del present decret. Es deroguen, així mateix, totes les altres disposicions d'inferior o igual rang que s'oposen al que disposa la present disposició i en aquelles que el despleguen.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
El desenrotllament de l'accessibilitat de l'edificació en edificis d'habitatge s'incorporarà en la norma de disseny i qualitat d'edificis d'habitatge que substituïsca al vigent HD-91, aprovada per Orde de 22 d'abril de 1991, del conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports.
Segona
Es faculta el conseller d'Infraestructures i Transport i el conseller de Territori i Habitatge per a dictar les disposicions en desplegament del present decret.
Tercera
El present decret entrarà en vigor als tres mesos de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Valencia, 5 de març de 2004
El president de la Generalitat,
FRANCISCO CAMPS ORTIZ
El conseller d'Infraestructures i Transport,
JOSÉ RAMÓN GARCÍA ANTÓN
El conseller de Territori i Habitatge,

linea
Mapa web