Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 40/2004, de 5 de març, del Consell de la Generalitat, pel qual es desenvolupa el règim de prevenció i control integrats de la contaminació a la Comunitat Valenciana. [2004/M2492]

(DOGV núm. 4710 de 11.03.2004) Ref. Base de dades 1048/2004

DECRET 40/2004, de 5 de març, del Consell de la Generalitat, pel qual es desenvolupa el règim de prevenció i control integrats de la contaminació a la Comunitat Valenciana. [2004/M2492]
Des del dia 3 de juliol de 2002 es troba en vigor la Llei 16/2002, d'1 de juliol, de Prevenció i Control Integrats de la Contaminació. Per aquesta, s'incorpora a l'ordenament jurídic espanyol la Directiva Europea del mateix títol, com també alguns dels aspectes més rellevants de la Directiva 1999/13/CE, del Consell, d'11 de març, relativa a les emissions de compostos orgànics volàtils per l'ús de dissolvents orgànics en determinades activitats i instal·lacions.
A través d'aquesta llei, i acomplint el que estableix la Directiva 96/61/CE, de 24 de setembre, es pretén controlar de forma integrada l'impacte que diverses activitats industrials d'alt potencial contaminant tenen en els sectors ambientals més característics – aigua, aire, sòl – els quals comptaven fins al moment, a excepció del sòl, amb una regulació sectorialitzada.
Per a aconseguir aquesta visió integrada del medi ambient, la Llei estatal de prevenció i control integrats de la contaminació obliga, entre altres coses, que les instal·lacions industrials recollides en l'annex 1, prèviament a la seua posada en marxa i funcionament, sol·liciten de l'administració competent una autorització ambiental integrada on es continguen totes les condicions per a minimitzar l'impacte de la seua activitat en el medi. Aquesta autorització substitueix i aglutina el conjunt dispers d'autoritzacions ambientals exigibles a aquestes instal·lacions d'acord amb la normativa vigent.
D'aquesta forma, es posa fi a un sistema d'intervenció administrativa complex, format per una àmplia gamma de procediments i autoritzacions fins al moment preceptius per a la posada en marxa i funcionament de determinades activitats industrials.
Donada la novetat d'aquest procediment, resulta necessari desenvolupar, en el marc de les competències de la Generalitat, determinats aspectes de la citada llei que permeten implantar a la Comunitat Valenciana un model d'intervenció ambiental integrat simplificat i àgil, que reduïsca les càrregues burocràtiques de l'administrat.
El present decret es dicta a l'empara de les competències derivades dels articles 31.3 i 32.6 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, aprovat per la Llei Orgànica 5/1982, d'1 de juliol, conforme a la distribució competencial realitzada per l'article 149.1.23 de la Constitució Espanyola i en el marc del mandat legal de protecció del medi ambient recollit en l'article 45 d'aquesta.
Per tot el que s'ha exposat, d'acord amb els articles 22.e) i 49 bis de la Llei de Govern Valencià, a proposta del conseller de Territori i Habitatge, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana i després de la deliberació del Consell de la Generalitat, en la reunió del dia 5 de març de 2004,
DECRETE
TÍTOL I
Disposicions generals
Article 1. Objecte
L'objecte del present decret és desenvolupar, a l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, el règim de prevenció i control integrats de la contaminació regulat en la Llei 16/2002, d'1 de juliol, de Prevenció i Control Integrats de la Contaminació.
Article 2. Àmbit d'aplicació
1. Queda sotmesa al règim de l'autorització ambiental integrada regulat en el present decret la construcció, el muntatge, l'explotació o el trasllat, com també la modificació substancial de les instal·lacions públiques i privades, ubicades a l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, en les quals es desenvolupen alguna o part de les activitats industrials que conté l'annex 1 de la Llei 16/2002, d'1 de juliol, de Prevenció i Control Integrats de la Contaminació.
2. Queden exceptuades del règim de l'autorització ambiental integrada les instal·lacions o parts d'aquestes utilitzades per a la investigació, el desenvolupament i l'experimentació de nous productes i processos.
Article 3. Definicions
D'acord amb l'article 3 de la Llei 16/2002, d'1 de juliol, de Prevenció i Control Integrats de la Contaminació, a l'efecte del present decret s'entén per:
a) Autorització ambiental integrada: és la resolució de la Conselleria competent en matèria de medi ambient per la qual es permet, a l'efecte solament de la protecció del medi ambient i la salut de les persones, explotar la totalitat o part d'una instal·lació, sota determinades condicions destinades a garantir que aquesta compleix l'objecte i les disposicions establides en la Llei 16/2002, com també les indicades en aquest decret. Aquesta autorització podrà ser vàlida per a una o més instal·lacions o parts de les instal·lacions que tinguen la mateixa ubicació i siguen explotades pel mateix titular.
b) Autoritzacions substantives: les autoritzacions d'indústries o instal·lacions industrials que estiguen legalment o reglamentàriament sotmeses a autorització administrativa prèvia, de conformitat amb l'article 4 de la Llei 21/1992, de 16 de juliol, d'Indústria. En particular, tindran aquesta consideració les autoritzacions establertes en la Llei 54/1997, de 27 de novembre, del Sector Elèctric; en la Llei 34/1998, de 7 d'octubre, del Sector d'Hidrocarburs, i en el capítol II de la Llei orgànica 1/1992, de 21 de febrer, sobre Protecció de la Seguretat Ciutadana, pel que fa a les instal·lacions químiques per a la fabricació d'explosius
c) Instal·lació: qualsevol unitat tècnica fixa on es desenvolupe una o més de les activitats industrials enumerades en l'annex 1 de la Llei 16/2002, d'1 de juliol, de Prevenció i Control Integrats de la Contaminació, com també qualssevol altres activitats directament relacionades amb aquelles que guarden relació d'índole tècnica amb les activitats portades a terme en el dit lloc i puguen tenir repercussions sobre les emissions i la contaminació.
d) Millors tècniques disponibles: la fase més eficaç i avançada de desenvolupament de les activitats i les seues modalitats d'explotació, que demostren la capacitat pràctica de determinades tècniques per a constituir, en principi, la base dels valors límit d'emissió destinats a evitar o, quan això no siga possible, reduir en general les emissions i l'impacte en el seu conjunt del medi ambient i de la salut de les persones. Per a la seua determinació s'hauran de prendre en consideració els aspectes que s'enumeren en l'annex 4 de la Llei 16/2002.
A l'efecte s'entendrà per:
– Tècniques: la tecnologia utilitzada, juntament amb la forma en què la instal·lació estiga dissenyada, construïda, mantinguda, explotada o paralitzada.
– Disponibles: les tècniques desenvolupades a una escala que permeta la seua aplicació en el context del corresponent sector industrial, en condicions econòmiques i tècnicament viables, prenent en consideració els costos i els beneficis, tant si les tècniques s'utilitzen o es produeixen a Espanya, com si no, sempre que el titular puga tenir accés a aquetes en condicions raonables.
-– Millores: les tècniques més eficaces per a aconseguir un alt nivell general de protecció del medi ambient en el seu conjunt i de la salut de les persones.
e) Modificació substancial: S'entén per tal qualsevol modificació de la instal·lació autoritzada que, segons el parer de la Conselleria competent en matèria de medi ambient, puga tenir repercussions perjudicials en la seguretat, la salut de les persones o el medi ambient, d'acord amb els criteris establerts en l'article 10.2 de la Llei 16/2002. A tal fi, es valorarà la qualitat i capacitat regenerativa dels recursos naturals de les àrees geogràfiques afectades per l'existència de la instal·lació, com també les potencials conseqüències ambientals que puguen generar-se per la modificació d'algun dels següents aspectes:
– Les característiques de la instal·lació quant a la seua grandària i capacitat de producció.
– Els recursos naturals utilitzats per aquesta.
– El consum d'aigua i d'energia.
– El volum, pes i tipologia dels residus produïts o gestionats.
– El grau de contaminació produït.
– El risc d'accident.
– L'ús de substàncies perilloses.
La Conselleria competent en matèria de medi ambient establirà els criteris tècnics que permeten determinar una modificació com a substancial.
f) Modificació no substancial: qualsevol modificació de les característiques o del funcionament, o de l'extensió de la instal·lació, que, sense tenir la consideració de substancial, puga tenir conseqüències en la seguretat, la salut de les persones o el medi ambient.
g) Òrgan ambiental: l'òrgan competent en matèria de medi ambient a la Generalitat, d'acord amb l'article 5 del present Decret.
h) Paràmetres o mesures tècniques equivalents: paràmetres o mesures de referència que, amb caràcter supletori o complementari, es consideraran quan les característiques de la instal·lació no permeten una determinació adequada dels valors límit d'emissió o quan no existisca normativa aplicable.
i) Projecte bàsic: document tècnic preceptiu, d'acord amb el que estableix l'article 12, previ a la construcció, el muntatge, l'explotació i el trasllat d'una instal·lació que el definisca o el condicione de forma necessària, particularment pel que fa a la localització i explotació, com també a qualsevol altra intervenció sobre el medi ambient, incloses les destinades a la utilització dels recursos naturals.
j) Titular: qualsevol persona física o jurídica que explote o posseïsca la instal·lació sotmesa al règim de l'autorització ambiental integrada.
k) Valors límit d'emissió: la massa o l'energia expressada en relació amb determinats paràmetres específics, la concentració o el nivell d'una emissió, el valor del qual no ha de superar-se dins d'un o diversos períodes determinats. Els valors límit d'emissió de les substàncies s'aplicaran generalment en el punt en què les emissions isquen de la instal·lació i en la seua determinació no es tindrà en compte una possible dilució. Pel que fa als abocaments indirectes a l'aigua, i sense perjudici de la normativa relativa a la contaminació causada per determinades substàncies perilloses abocades al medi aquàtic, podrà tindre's en compte l'efecte d'una estació de depuració en el moment de determinar els valors límit d'emissió de la instal·lació, sempre que s'abaste un nivell equivalent de protecció del medi ambient en el seu conjunt i això no conduïsca a càrregues contaminants més elevades en l'entorn.
Article 4. Fins
Són fins del present decret:
a) Prevenir i reduir en origen les emissions a l'atmosfera, a l'aigua i al sòl produïdes per les instal·lacions industrials compreses en l'àmbit d'aplicació d'aquest decret.
b) Incorporar a les instal·lacions industrials compreses en l'àmbit d'aplicació d'aquest decret les millors tècniques disponibles.
c) Integrar en una única resolució totes aquelles autoritzacions i pronunciaments sectorials en matèria d'abocaments d'aigües residuals, producció i gestió de residus i emissions a l'atmosfera, competència de la Conselleria competent en matèria de medi ambient de la Generalitat, preceptius per a la implantació i posada en marxa de les instal·lacions sotmeses al present decret.
d) Incorporar, si és el cas, a la resolució d'autorització ambiental integrada la declaració o estimació d'impacte ambiental, com també les decisions dels òrgans que hagen d'intervenir per raó del que estableix el Reial Decret 1254/1999, de 16 de juliol, sobre mesures de control dels riscos inherents als accidents greus en els quals intervinguen substàncies perilloses, i la resta de normativa aplicable.
Article 5. Competències
Correspon a la Conselleria competent en matèria de medi ambient de la Generalitat:
a) La tramitació i resolució de l'autorització ambiental integrada.
b) La vigilància i control del compliment de les condicions establides en l'autorització ambiental integrada, com també la sanció de les infraccions al que disposa la Llei 16/2002, d'1 de juliol, de Prevenció i Control Integrats de la Contaminació, sense perjudici de les competències d'altres administracions públiques en la matèria.
Article 6. Obligacions dels titulars de les instal·lacions
D'acord amb el que estableix l'article 5 de la Llei 16/2002, d'1 de juliol, els titulars de les instal·lacions on es desenvolupen alguna o part de les activitats compreses en l'àmbit d'aplicació d'aquest decret, hauran de:
a) Disposar de la pertinent autorització ambiental integrada i complir les obligacions derivades d'aquesta.
b) Complir les obligacions de control i subministrament d'informació establides en la normativa aplicable, i específicament les derivades de l'apartat 3 de l'article 8 de la Llei 16/2002, d'1 de juliol, de Prevenció i Control Integrats de la Contaminació.
c) Posar en coneixement de la Conselleria competent en matèria de medi ambient qualsevol modificació, substancial o no, que es pretenga portar a terme en la instal·lació.
d) Posar en coneixement de la Conselleria de competent en matèria de medi ambient la transmissió de la titularitat de la instal·lació.
e) Informar immediatament a la Conselleria de competent en matèria de medi ambient de qualsevol incident o accident en l'àmbit de l'activitat que puga afectar el medi ambient.
f) Prestar la deguda assistència i col·laboració als que porten a terme les actuacions de vigilància, inspecció i control.
g) Informar a la Conselleria de competent en matèria de medi ambient del cessament de l'activitat.
h) Qualssevol altres obligacions establides en aquest decret i la resta de normativa aplicable.
Article 7. Valors límit d'emissió i mesures tècniques equivalents
1. Els valors límit d'emissió i, si és el cas, les mesures tècniques equivalents que determine la normativa ambiental vigent, són d'aplicació per a l'explotació d'aquelles instal·lacions en què es desenvolupen alguna de les activitats compreses en l'àmbit d'aplicació d'aquest decret.
2. D'acord amb el que estableix l'article 7 de la Llei 16/2002, d'1 de juliol, per a la determinació en l'autorització ambiental dels valors límit d'emissió i de les mesures tècniques equivalents, la Conselleria competent en matèria de medi ambient haurà de tenir en compte els següents aspectes:
a) La informació subministrada per l'administració General de l'Estat en matèria de millors tècniques disponibles sense prescriure la utilització d'una tècnica o tecnologia específica.
b) Les característiques tècniques de les instal·lacions on es desenvolupe alguna o part de les activitats industrials recollides en l'àmbit d'aplicació d'aquest decret, la seua implantació geogràfica i les condicions locals del medi ambient potencialment afectat.
c) Els valors d'immissió establerts per la normativa vigent.
d) La naturalesa de les emissions i la potencial transferència de contaminació d'un medi a un altre.
e) Els plans nacionals i autonòmics adoptats, si és el cas, per a donar compliment als compromisos internacionals.
f) La incidència de les emissions en la salut de la població potencialment afectada i en les condicions generals de sanitat animal i vegetal.
g) Els valors límit d'emissió establerts, si és el cas, per la normativa aplicable en el moment de l'autorització de la instal·lació.
En l'establiment dels valors límit d'emissió es tindrà en compte l'especificitat, peculiaritats i característiques diferenciadores del sector econòmic en el qual s'inclou la instal·lació, comparant-lo amb respecte al conjunt del sector en l'àmbit nacional.
3. La Conselleria competent en matèria de medi ambient podrà subscriure amb una empresa o sector industrial determinat el corresponent acord voluntari per a l'establiment de valors límit d'emissió i mesures tècniques equivalents, d'acord amb el que disposa la disposició addicional primera del present decret.
4. La Conselleria competent en matèria de medi ambient podrà establir, de forma motivada, obligacions particulars per a determinades activitats compreses en l'àmbit d'aplicació del present decret, que substituiran les condicions específiques de l'autorització ambiental integrada, sempre que es garantisca un nivell equivalent de protecció del medi ambient en el seu conjunt. En tot cas, dites obligacions no eximiran el titular de sol·licitar la corresponent autorització ambiental integrada.
Article 8. Registre d'Autoritzacions Ambientals Integrades
1. La Conselleria competent en matèria de medi ambient crearà un registre que contindrà, entre altres, informació sobre el contingut de les resolucions d'autorització ambiental integrada. En particular, els valors límit d'emissió autoritzats, com també, si és el cas, les mesures tècniques equivalents establertes, les millors tècniques disponibles que han servit de base per a establir-los, les característiques tècniques de la instal·lació i les condicions locals del medi ambient.
2. La informació regulada en el present article serà pública d'acord amb el que preveu la normativa vigent reguladora del dret d'accés a la informació en matèria de medi ambient.
Article 9. Ús de mitjans informàtics
Les relacions dels ciutadans amb els òrgans de l'administració de la Generalitat es podran portar a terme mitjançant tècniques informàtiques, d'acord amb els requisits i garanties exigides per la normativa de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.
TÍTOL II
Règim de l'autorització ambiental integrada
CAPÍTOL I
Procediment
Article 10. Consultes prèvies
1. Amb caràcter previ a la presentació de la sol·licitud de l'autorització ambiental integrada, el titular d'una instal·lació on es desenvolupen alguna o part de les activitats industrials compreses en l'àmbit d'aplicació d'aquest decret, podrà sol·licitar de la Conselleria competent en matèria de medi ambient informació sobre el procediment d'autorització ambiental integrada, acompanyant la dita petició d'una memòria resum que reculla les característiques bàsiques del projecte d'instal·lació.
2. Quan la instal·lació haja de sotmetre's igualment a avaluació d'impacte ambiental d'acord amb la normativa vigent, el tràmit de consultes prèvies serà comú per a aquests dos procediments.
3. En ambdós casos s'entendrà que la resposta de la Conselleria no tindrà, a l'efecte, un caràcter vinculant.
Article 11. Informe de compatibilitat urbanística
1. Prèviament a la sol·licitud de l'autorització ambiental integrada, el titular de la instal·lació haurà de sol·licitar de l'ajuntament, en el territori del qual es pretenga ubicar, l'expedició d'un informe acreditatiu de la compatibilitat del projecte amb el planejament urbanístic, d'acord amb el que disposa l'article 15 de la Llei 16/2002, d'1 de juliol, de Prevenció i Control Integrats de la Contaminació.
2. A tal fi, el titular haurà d'acompanyar, juntament amb la sol·licitud, la següent documentació:
a) Plànol d'emplaçament de l'activitat projectada.
b) Memòria descriptiva de l'activitat projectada que explicite la seua naturalesa i característiques principals.
c) Necessitats d'ús i aprofitament del sòl.
d) Requeriments de la instal·lació respecte als serveis públics municipals.
3. L'informe de compatibilitat urbanística serà expedit per l'Ajuntament en el termini màxim de trenta dies, comptadors des de la data de sol·licitud, i haurà de determinar la compatibilitat o no de la instal·lació projectada amb la normativa i el planejament municipal, fent constar, com a mínim, els aspectes següents, respecte a l'emplaçament de la instal·lació:
– La classificació urbanística del sòl.
– El planejament a què està subjecta i el seu grau d'urbanització.
– Els usos urbanístics admesos.
4. En el cas que no s'expedisca l'informe regulat en el present article dins del termini estipulat en l'apartat anterior, el titular podrà adjuntar a la sol·licitud d'autorització ambiental integrada, còpia de la sol·licitud de l'informe de compatibilitat urbanística en la qual figure la data de presentació davant del registre municipal.
5. En el cas que l'informe emés per l'Ajuntament siga negatiu, la Conselleria competent en matèria de medi ambient dictarà resolució motivada posant fi al procediment i arxivarà les actuacions, sempre que, amb independència del moment en què haja sigut emés, l'informe haja sigut rebut pel citat òrgan amb anterioritat a l'atorgament de l'autorització ambiental integrada.
Article 12. Contingut de la sol·licitud d'Autorització Ambiental Integrada
1. D'acord amb el que establix l'article 12 de la Llei 16/2002, d'1 de juliol, la sol·licitud d'autorització ambiental integrada, que s'ajustarà al model recollit en l'annex I del present decret, haurà d'anar acompanyada de la següent documentació:
a) Projecte bàsic que haurà d'anar firmat per un tècnic competent i visat pel col·legi professional corresponent, que incloga, almenys, el contingut i els aspectes recollits en l'article 12 de la Llei 16/2002. La informació que haurà de contenir el projecte, segons la tipologia de l'activitat, es determina en l'annex II del present decret. El contingut d'aquest s'ajustarà a la normativa i instruccions tècniques vigents per al tipus d'activitat de la qual es tracte.
b) Documentació requerida per a l'obtenció de la corresponent llicència municipal d'activitats classificades d'acord amb el que disposa la normativa aplicable.
c) Estudi d'impacte ambiental, si és el cas.
d) Informe de compatibilitat del projecte amb el planejament urbanístic o còpia de la sol·licitud d'acord amb el que disposa l'apartat 3 de l'article 11 del present decret.
e) Si és el cas, la documentació exigida per la legislació d'aigües per a l'autorització d'abocaments a les aigües continentals.
f) Si és el cas, la documentació exigida per la legislació de costes per a l'autorització d'abocaments des de terra a mar.
g) Si és el cas, la documentació exigida per la legislació de residus.
h) Documentació exigible per la normativa en matèria d'accidents greus en els quals intervinguen substàncies perilloses, si és el cas, acompanyada d'informe favorable d'Organisme de Control Autoritzat.
i) Resum de la documentació formulada de forma comprensible per al públic.
j) Aquella informació exigida per la normativa sectorial aplicable.
2. En els supòsits de modificació substancial d'una instal·lació ja autoritzada, la sol·licitud ha d'anar referida específicament a les parts de la instal·lació i als aspectes afectats per la dita modificació.
3. El titular haurà de presentar la documentació exigida en cadascun dels paràgrafs de l'apartat 1 del present article en separates diferenciades.
4. La determinació de les dades que, a judici del sol·licitant, gaudisquen de confidencialitat d'acord amb les disposicions vigents.
Article 13. Presentació de la sol·licitud
1. La sol·licitud d'autorització ambiental integrada, acompanyada de la documentació exigida en l'article anterior, haurà de presentar-se en dos exemplars davant de la Conselleria competent en matèria de medi ambient.
2. En el supòsit de què la presentació es realitze en qualsevol altre dels registres de les administracions públiques valencianes, l'òrgan receptor haurà de remetre al citat òrgan ambiental, en la major brevetat possible, tant la sol·licitud d'autorització com la documentació adjunta, d'acord amb el que disposa la normativa de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.
Article 14. Verificació de la sol·licitud
1. Una vegada que la Conselleria competent en matèria de medi ambient reba la sol·licitud d'autorització ambiental integrada haurà de verificar formalment la documentació presentada en el termini de deu dies, amb l'objecte de comprovar si s'ajusta als requisits establerts en l'article 12 del present decret.
2. Si la Conselleria competent en matèria de medi ambient detectara alguna insuficiència en la documentació presentada ho posarà en coneixement del titular, donant-li un termini de deu dies perquè la complete o l'esmene, indicant-li que, si no ho fera, es considerarà que desisteix en la sol·licitud.
3. Quan la Conselleria competent en matèria de medi ambient estime que la documentació presentada s'ajusta als requisits establerts en l'article 12 emetrà una resolució admetent a tràmit la sol·licitud d'autorització ambiental integrada.
4. Una vegada admesa a tràmit la sol·licitud, la Conselleria competent en matèria de medi ambient haurà de remetre l'expedient a totes aquelles administracions públiques i òrgans de la Generalitat que hagen d'intervenir en la resolució de l'autorització ambiental integrada.
Article 15. Anàlisi prèvia del contingut del projecte
1. Els òrgans de la Generalitat que participen en la tramitació de l'autorització ambiental integrada, com també l'Ajuntament on pretenga ubicar-se la instal·lació, hauran de pronunciar-se, en l'àmbit de les seues respectives competències, sobre la idoneïtat de la documentació que acompanya la sol·licitud d'autorització ambiental integrada, en el termini màxim d'un mes comptador des de la recepció.
2. En el cas de que aquests detecten insuficiències en la documentació, la Conselleria competent en matèria de medi ambient ho posarà en coneixement del titular perquè aquest la complete o l'esmene en el termini de deu dies. Transcorregut aquest termini, procedirà l'aplicació de la caducitat del procediment, d'acord amb el que preveu l'article 92 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
3. A l'efecte del compliment del termini de resolució de l'autorització ambiental integrada, no es computen els períodes de temps emprats pel titular per a completar o esmenar la documentació presentada, de conformitat amb l'article 42.5.a) de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
4. En el cas de que els òrgans i administracions implicades no es pronuncien en l'àmbit de les seues competències en els terminis establerts, es prosseguirà amb la tramitació de l'expedient.
Article 16. Informació pública
1. La Conselleria competent en matèria de medi ambient sotmetrà la sol·licitud d'autorització ambiental integrada juntament amb la documentació exigida per l'article 12 i l'estudi d'impacte ambiental, si és el cas, al tràmit d'informació pública durant un període de 30 dies, mitjançant la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, i la seua difusió a través del sistema informàtic del citat òrgan.
2. En el cas de què l'activitat requerisca autorització administrativa prèvia, de conformitat amb l'apartat b) de l'article 3 de la Llei 16/2002, d'1 de juliol, de Prevenció i Control Integrats de la Contaminació, el tràmit d'informació pública de l'autorització ambiental integrada serà comú amb el de la dita autorització.
3. S'exceptuarà del tràmit d'informació pública aquelles dades considerades com a confidencials d'acord amb el que disposa l'apartat 4 de l'article 12.
4. Una vegada finalitzat el tràmit d'informació pública, la Conselleria competent en matèria de medi ambient remetrà l'expedient juntament amb les al·legacions presentades a totes aquelles administracions públiques i òrgans de la Generalitat que hagen d'intervenir en la resolució de l'autorització ambiental integrada.
Article 17. Informes
1. Una vegada rebut l'expedient complet, incloses les al·legacions presentades, l'Ajuntament en el qual s'ubicarà la instal·lació emetrà, en el termini de trenta dies des de la recepció d'aquestes, un informe sobre l'adequació del projecte d'instal·lació a tots aquells aspectes que siguen de la seua competència.
2. L'informe a què fa referència l'apartat anterior haurà de recollir les determinacions establides per l'Ajuntament en matèria de sorolls, vibracions, calor, olors i abocaments al sistema de sanejament o clavegueram municipal, com també sobre qualsevol altre aspecte de la instal·lació competència d'aquest.
3. Els informes que hagen d'emetre els òrgans de la Generalitat que intervenen en la resolució de l'autorització ambiental integrada hauran de ser remesos a la Conselleria competent en matèria de medi ambient en el termini màxim de 30 dies, des de la recepció de les al·legacions pels dits òrgans (llevat que la normativa bàsica específica aplicable exigisca o permeta un termini major o menor, en aquest cas s'indicarà en la corresponent petició).
4. En els supòsits què l'activitat sotmesa a autorització ambiental integrada requerisca de l'organisme de conca, l'emissió del informe vinculant sobre l'admissibilitat de l'abocament, s'estarà al que disposa l'article 19 de la Llei 16/2002, d'1 de juliol, de Prevenció i Control Integrats de la Contaminació, com també al que disposen els convenis de col·laboració que la Generalitat subscriga, si és el cas, amb les confederacions hidrogràfiques pertinents.
Article 18. Declaració d'Impacte Ambiental
Prèviament a l'elaboració de la proposta de resolució de l'autorització ambiental integrada regulada en l'article 20, haurà d'emetre's la corresponent declaració d'impacte ambiental.
Article 19. Tràmit d'audiència a la persona interessada
1. Prèviament a l'elaboració de la proposta de resolució, la Conselleria competent en matèria de medi ambient donarà audiència a la persona interessada perquè en el termini de deu dies al·legue el que estime convenient i presente, si és el cas, la documentació que considere.
2. Quan en el tràmit d'audiència s'hagueren realitzat al·legacions, es donarà trasllat d'aquestes i, si és el cas, de la documentació rebuda en aquest tràmit, als òrgans competents per a emetre informes vinculants, perquè manifesten el seu paréixer, en el termini màxim de 15 dies.
Article 20. Proposta de resolució
A la vista de la documentació presentada amb la sol·licitud, de les al·legacions efectuades en el tràmit d'informació pública, dels informes emesos per les administracions públiques i òrgans que intervenen, de la declaració o l'estimació d'impacte ambiental, si és el cas, i del tràmit d'audiència a les persones interessades, la Conselleria competent en matèria de medi ambient portarà a terme una avaluació ambiental del projecte i elaborarà una proposta de resolució, incorporant les condicions o mesures correctores necessàries.
Article 21. Resolució
1. La resolució de l'autorització ambiental integrada es dictarà i notificarà en el termini màxim de deu mesos, comptadors des de la data en què la sol·licitud haja tingut entrada en el registre de la Conselleria competent en matèria de medi ambient.
2. Transcorregut el termini establert sense que s'haja notificat la resolució, aquesta s'entendrà desestimada.
Article 22. Contingut de la resolució
1. El contingut mínim de l'autorització ambiental integrada serà el següent:
a) Els valors límit d'emissió basats en les millors tècniques disponibles i, si és el cas, les mesures tècniques equivalents que els substitueixen, segons la naturalesa i característiques de la instal·lació.
b) La declaració o estimació d'impacte ambiental, si és el cas.
c) Les condicions preventives i de control necessàries en matèria d'accidents greus, si és el cas.
d) Les condicions que garantisquen, si és el cas, la protecció del sòl i de les aigües subterrànies.
e) Les prescripcions, procediments i mètodes relatius a la producció i gestió de residus, quan procedisca.
f) Les prescripcions i condicions que garantisquen que l'energia, l'aigua, les matèries primeres i altres recursos, especialment els no renovables, s'utilitzen de manera eficient.
g) Els sistemes de tractament i control d'emissions, amb especificació del règim d'explotació i de la metodologia de mesurament, la freqüència, el procediment d'avaluació dels mesuraments i l'obligació de comunicar, amb la periodicitat que es determine, a la Conselleria competent en matèria de medi ambient, les dades necessàries per a comprovar el compliment del contingut de l'autorització.
h) L'establiment, en el cas que procedisca, de condicions i prescripcions per a minimitzar la contaminació transfronterera.
i) Les mesures relatives a les condicions d'explotació en situacions distintes de les normals que puguen afectar al medi ambient, com els casos de fugues, fallades de funcionament, parades temporals o el tancament definitiu.
j) Qualsevol altra mesura que s'establisca per la legislació aplicable.
2. Com també, la resolució de l'autorització ambiental integrada podrà incloure les mesures addicionals de protecció que la Conselleria competent en matèria de medi ambient considere oportunes o les excepcions temporals a les quals fa referència l'article 22 de la Llei 16/2002, d'1 de juliol, de Prevenció i Control Integrats de la Contaminació.
Article 23. Notificació i efectes de la resolució
1. La Conselleria competent en matèria de medi ambient notificarà la resolució a les persones interessades; a l'Ajuntament on s'ubique la instal·lació, a l'efecte d'emetre la corresponent llicència municipal d'activitat d'acord amb la Llei 3/1989, 2 de maig, de la Generalitat, d'Activitats Qualificades; als distints òrgans que hagueren emés informes vinculants, i, si és el cas, a l'òrgan competent per a atorgar les autoritzacions substantives assenyalades en l'article 11.2.a) de la Llei 16/2002, d'1 de juliol.
2. Les resolucions per les quals s'atorga o modifica l'autorització ambiental integrada seran publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
3. L'atorgament de l'autorització ambiental integrada no eximeix els titulars de sol·licitar totes les altres autoritzacions, llicències o informes, que siguen exigibles per a la posada en marxa i funcionament d'activitats industrials, d'acord amb la normativa vigent.
4. La impugnació de la resolució que posa fi als procediments i, si és el cas, els informes emesos en aquests, s'efectuarà conforme al que preveu l'article 24 de la Llei 16/2002, d'1 de juliol, de Prevenció i Control Integrats de la Contaminació, i la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.
Article 24. Certificat d'aptitud per a la posada en marxa
1. Acabada la instal·lació, i amb caràcter previ a l'inici de l'activitat, el titular haurà de presentar davant de la Conselleria competent en matèria de medi ambient un certificat de posada en marxa en què se certifique que la instal·lació on es desenvoluparà l'activitat autoritzada s'ajusta al projecte aprovat, i a les condicions i les mesures correctores imposades en l'autorització ambiental integrada.
Dit certificat haurà de ser emés per tècnic competent i degudament visat pel col·legi professional corresponent.
2. En qualsevol cas, la Conselleria competent en matèria de medi ambient de la Generalitat podrà portar a terme totes les visites de comprovació que considere oportunes a fi de verificar els extrems referenciats en l'apartat 1 del present article.
CAPÍTOL II
Renovació, revisió anticipada, modificació i
transmissió de l'autorització ambiental integrada
Article 25. Renovació
1. L'autorització ambiental integrada, amb tot el seu condicionat, se sotmetrà a renovació cada vuit anys, llevat que, donades les condicions de la instal·lació i segons el parer de la Conselleria competent en matèria de medi ambient, s'establisca expressament en la resolució de l'autorització ambiental integrada un termini inferior.
2. A tal fi, el titular, amb una antelació mínima de deu mesos abans del venciment del termini de vigència de l'autorització ambiental integrada, haurà de sol·licitar la seua renovació davant de la Conselleria competent en matèria de medi ambient.
Article 26. Modificació de l'autorització ambiental integrada
1. Sense perjudici del que disposa l'article anterior, l'autorització ambiental integrada podrà ser objecte de revisió anticipada quan es donen alguna de les següents circumstàncies:
a) La contaminació produïda per la instal·lació faça convenient la revisió dels valors límit d'emissió imposats o l'adopció d'altres nous.
b) Els avanços en les millors tècniques disponibles permeten una reducció significativa de la contaminació sense imposar costos excessius per al titular de l'activitat.
c) Es produïsca una modificació del medi receptor respecte a les condicions que presentava quan es va atorgar l'autorització ambiental integrada.
d) La seguretat en el funcionament del procés o la instal·lació faça necessari l'ús d'altres tècniques.
e) L'organisme de conca, conforme al que estableix la normativa aplicable en matèria d'aigües, considere que hi ha circumstàncies que justifiquen la revisió o modificació de les condicions quant a abocaments al domini públic hidràulic.
f) Així ho exigisca la legislació sectorial aplicable.
2. El procediment de revisió anticipada s'inicia d'ofici per resolució de la Conselleria competent en matèria de medi ambient. La citada resolució ha de concretar i especificar les modificacions que es proposen introduir en l'autorització ambiental integrada. Si la Conselleria de Territori i Habitatge ho considera oportú, podrà requerir el titular de la instal·lació perquè aporte la documentació necessària per a portar a terme la revisió.
Article 27. Procediment comú per a la renovació i la revisió anticipada
1. La sol·licitud de renovació o, si és el cas, la revisió anticipada se sotmeten als tràmits següents:
a) Notificació de la resolució inicial al titular de l'activitat, en el cas que es tracte d'una revisió anticipada.
b) Remissió de l'expedient a l'Ajuntament i la resta d'òrgans de la Generalitat, com també, si és el cas, a l'organisme de conca competent, perquè en el termini d'un mes formulen les al·legacions que consideren necessàries.
c) Informació pública en el termini màxim de trenta dies.
d) Remissió a l'Ajuntament i a la resta d'òrgans de la Generalitat perquè en el termini d'un mes manifesten el que consideren convenient.
e) Audiència al titular de la instal·lació durant un termini de quinze dies.
f) Avaluació ambiental i proposta de resolució de la Conselleria competent en matèria de medi ambient.
g) Resolució de la Conselleria competent en matèria de medi ambient.
h) Notificació al titular i remissió de la resolució als òrgans de la Generalitat i la resta d'administracions públiques que hagen intervingut en la resolució de renovació.
2. En el supòsit de renovació, si vençut el termini de vigència de l'autorització ambiental integrada, la Conselleria competent en matèria de medi ambient no haguera dictat resolució expressa sobre la sol·licitud de renovació, aquesta s'entendrà estimada i conseqüentment renovada l'autorització ambiental integrada en les mateixes condicions.
3. En el supòsit de revisió anticipada, transcorregut el termini de 5 mesos, comptadors des de la data d'inici del procediment de revisió, sense que haja recaigut resolució i notificació expressa per part de la Conselleria competent en matèria de medi ambient, s'entendrà que es produeix la caducitat de l'expedient.
Article 28. Modificació de la instal·lació
1. El titular d'una instal·lació sotmesa a l'autorització ambiental integrada que pretenga portar a terme una modificació d'aquesta haurà de comunicar-ho a la Conselleria competent en matèria de medi ambient, indicant raonadament, en atenció als aspectes assenyalats en l'apartat d) de l'article 3, si considera que es tracta d'una modificació substancial o no substancial. A aquesta comunicació s'acompanyaran els documents justificatius de les raons exposades.
2. Una vegada rebuda la comunicació i després d'acusar la recepció d'aquesta, la Conselleria competent en matèria de medi ambient analitzarà la documentació presentada i la remetrà a aquelles administracions públiques o òrgans de la Generalitat que requerisquen conéixer aquesta modificació, perquè en el termini de deu dies es pronuncien en les matèries de la seua competència. En el supòsit de què els citats òrgans i administracions no es pronuncien respecte d'això, s'entendrà que la modificació projectada és no substancial.
3. La Conselleria competent en matèria de medi ambient resoldrà sobre la modificació projectada en el termini màxim d'un mes, comptador des de la data en què la comunicació haja tingut entrada en el registre de la Conselleria de Territori i Habitatge.
4. Si la Conselleria competent en matèria de medi ambient considera que la modificació projectada és substancial, en la resolució que emeta haurà de posar en coneixement del titular l'obligació de sol·licitar una nova autorització ambiental integrada.
Article 29. Canvi de titularitat
Qualsevol canvi en la titularitat de la instal·lació, tal com preveu l'article 6.d) del present decret, haurà de ser comunicat a la Conselleria competent en matèria de medi ambient. Una vegada produït el canvi, el nou titular quedarà subrogat en els drets, les obligacions i responsabilitats de l'antic titular.
TÍTOL III
Comissió d'anàlisi ambiental integrada
Article 30. Creació
1. A través del present decret es crea la Comissió d'Anàlisi Ambiental Integrada com a òrgan col·legiat encarregat de garantir un enfocament integrat en la resolució de l'autorització ambiental integrada.
2. La Comissió d'Anàlisi Ambiental Integrada depén de la Conselleria competent en matèria de medi ambient i estarà assistida per un servei tècnic per al correcte exercici de les seues funcions.
Article 31. Funcions
La Comissió d'Anàlisi Ambiental Integrada té, entre altres, les següents funcions:
a) Avaluar, des d'un punt de vista ambiental, el projecte d'instal·lació i la proposta de resolució de l'autorització ambiental integrada, establint les mesures i condicions complementàries que hagen de ser recollides en la proposta de resolució amb l'objecte de donar compliment al que disposen les lletres f), g) i h) de l'apartat 1 de l'article 22 del present decret.
b) Avaluar, proposar i portar a terme el seguiment dels programes d'atorgament de moratòries d'emissions, segons el que disposa l'article 22.2 de la Llei 16/2002, d'1 de juliol, de Prevenció i Control Integrats de la Contaminació, i en la disposició addicional segona del present decret.
c) Avaluar des d'un punt de vista ambiental l'activitat i la proposta de resolució en els procediments de renovació i revisió anticipada regulats en el capítol II del títol II del present decret.
Article 32. Composició
1. La Comissió d'Anàlisi Ambiental Integrada estarà presidida pel director general competent en matèria de prevenció i control integrats de la contaminació de la Conselleria competent en matèria de medi ambient i estarà formada per membres del citat òrgan i representants de cada sector industrial amb la mateixa problemàtica ambiental.
2. En la composició de la Comissió d'Anàlisi Ambiental Integrada s'assegurarà la representació suficient de les administracions públiques i òrgans de la Generalitat que hagen d'intervenir en la resolució de l'autorització ambiental integrada.
Disposicions addicionals
Primera. Acords voluntaris
1. L'ús dels acords voluntaris en l'àmbit d'aplicació del present decret es portarà a terme de manera que l'objecte de l'acord es limite a l'establiment de valors límit d'emissió o altres prescripcions tècniques per a aquelles matèries, substàncies o tècniques que no tinguen valors límit d'emissió fixats per la normativa vigent.
2. En aquells casos en què ja es troben fixats per la normativa vigent valors límit d'emissió o altres prescripcions tècniques, l'acord voluntari només podrà ser utilitzat per a l'establiment de valors o prescripcions més rigorosos que els establerts en dita normativa.
Segona. Exempcions temporals de valors límit d'emissió
1. El titular d'una instal·lació que pretenga una exempció temporal dels valors límit d'emissió, d'acord amb el que disposa apartat 2 de l'article 22 de la Llei 16/2002, d'1 de juliol, de Prevenció i Control Integrats de la Contaminació, haurà d'adjuntar-se juntament amb la sol·licitud d'autorització ambiental integrada un pla de rehabilitació que garantisca el compliment dels valors límit d'emissió en el termini màxim de sis mesos o un projecte que implique una reducció de la contaminació.
2. Per a poder atorgar l'exempció temporal, la Conselleria competent en matèria de medi ambient haurà d'analitzar que les condicions del medi receptor ho permeten, sense alterar greument la seua qualitat ni sobrepassar els nivells màxims d'immissió establerts en la normativa vigent.
3. L'avaluació del pla o projecte i la seua viabilitat es portarà a terme conjuntament amb l'avaluació ambiental de l'activitat, d'acord amb el que estableix l'article 18 del present decret.
Tercera. Integració de procediments
Per a les instal·lacions sotmeses a l'àmbit d'aplicació del present decret, les actuacions en matèria d'avaluació i estimació d'impacte ambiental i accidents greus s'integraran en el procediment de resolució de l'autorització ambiental integrada.
Quarta. Coordinació amb el règim aplicable en matèria d'activitats classificades
D'acord amb el que estableix l'article 29 de la Llei 16/2002, d'1 de juliol, el procediment per a l'atorgament de l'autorització ambiental integrada substituirà el procediment per a l'atorgament de la llicència municipal d'activitat classificada regulat per la Llei 3/1989, de 2 de maig, de la Generalitat, d'Activitats Qualificades, excepte pel que fa a la resolució definitiva de l'autoritat municipal. L'autorització ambiental integrada serà vinculant per a l'autoritat municipal quan implique la denegació de llicències o la imposició de mesures correctores.
Cinquena. Règim disciplinari i sancionador
Serà d'aplicació al que estableix aquest decret el règim disciplinari i sancionador en matèria ambiental regulat en el títol IV de la Llei 16/2002, d'1 de juliol, de Prevenció i Control Integrats de la Contaminació.
Disposicions finals
Primera. Habilitació
Es faculta el conseller competent en matèria de medi ambient per a dictar les disposicions necessàries per al compliment i desenvolupament del present decret.
Segona. Entrada en vigor
El present decret entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 5 de març de 2004
El president de la Generalitat,
FRANCISCO CAMPS ORTIZ
El conseller de Territori i Habitatge,
RAFAEL BLASCO CASTANY
ANNEX II
INFORMACIÓ MÍNIMA QUE HA DE CONTENIR EL PROJECTE BÀSIC QUE ACOMPANYA LA SOL·LICITUD D'AUTORITZACIÓ AMBIENTAL INTEGRADA (ARTICLE 12.1).
I. PROJECTE BÀSIC PER A L'AUTORITZACIÓ AMBIENTAL INTEGRADA
A. MEMÒRIA
B. DOCUMENTACIÓ COMPLEMENTÀRIA A LA SOL·LICITUD
A. MEMÒRIA
1. ANTECEDENTS
1.1. INTRODUCCIÓ
1.2. OBJECTE DEL PROJECTE
1.3. REGLAMENTACIÓ I DISPOSICIONS OFICIALS
1.4. TITULAR
1.4.1. Nom.
1.4.2. Domicili social.
1.4.3. NIF.
1.4.4. Representant legal i poders de representació. (Llei 30/1992, article 32).
1.5. EMPLAÇAMENT
1.5.1. Emplaçament.
1.5.2. Localització i accessos.
1.5.3. Coordenades UTM.
2. DESCRIPCIÓ DETALLADA I ABAST DE L'ACTIVITAT I DE LES INSTAL·LA-CIONS, ELS PROCESSOS PRODUCTIUS I EL TIPUS DE PRODUCTE. (Llei 16/2002, article 12.1.a., paràgrafs 1,7 i 10, article 4.1.a)
2.1. DESCRIPCIÓ I ABAST DE L'ACTIVITAT
2.1.1. Introducció.
2.1.2. Descripció i classificació de l'activitat (CNAE, RAMINP, IPPC, D. 833, SEVESSO, COV's, Llei 6/2001, d'Impacte Ambiental, altres).
2.1.3. Calendari previst d'execució del projecte i de la data d'inici de l'activitat.
2.2. DESCRIPCIÓ DE LES INSTAL·LACIONS, DELS PROCESSOS PRODUCTIUS.
2.2.1. Descripció general del procés productiu (aspectes generals i procés de fabricació).
2.2.2. Relació de maquinària.
2.2.3. Descripció de les instal·lacions.
2.2.4. Descripció de les millors tècniques disponibles que s'han d'aplicar.
2.2.5. Descripció de les condicions d'emmagatzemament de productes químics.
2.2.6. Instal·lacions accessòries.
2.2.7. Diagrames de procés i balanços de matèria i energia.
2.3. DESCRIPCIÓ DELS TIPUS DE PRODUCTE
2.3.1. Capacitat de producció i producció anual.
2.3.2. Sistemes d'emmagatzemament i expedició.
3. DOCUMENTACIÓ REQUERIDA PER A L'OBTENCIÓ DE LLICÈNCIA MUNICIPAL D'ACTIVITAT. (Llei 16/2002, article 12.1.a., paràgraf 2).
Redactat segons l'Ordre de la Conselleria de Governació de 7 de juliol de 1983, per la qual s'aprova la Instrucció núm. 2/1983, que estableix les directrius per a la redacció dels projectes tècnics que acompanyen les sol·licituds de llicències i activitats sotmeses al Reglament d'activitats molestes, nocives, insalubres i perilloses (DOGV 19/07/1983).
4. ESTAT AMBIENTAL DEL LLOC EN QUÈ S'UBICARÀ LA INSTAL·LACIÓ I POSSIBLES IMPACTES EN AQUEST, PRODUÏTS PER L'ACTIVITAT INCLÒS AQUELLS QUE PUGUEN ORIGINAR-SE EN CESSAR L'EXPLOTACIÓ D'AQUESTA. (Llei 16/2002, article 12.1.a., paràgrafs 4 i 11, article 4.1.d. i article 4.1.e)
4.1. Estat ambiental (en el cas que l'activitat no estiga afectada per la Llei 6/2001, d'Avaluació d'Impacte Ambiental).
4.1.1. Climatologia i dades de qualitat de l'aire en l'entorn.
4.1.2. Situació geogràfica.
4.1.3. Aigües subterrànies.
4.1.4. Medi marí i ecosistema litoral.
4.1.5. Determinació dels efectes significatius de la instal·lació sobre el medi ambient.
4.2. Impactes produïts pel cessament de l'activitat i mesures relatives a les condicions d'explotació en situacions distintes de les normals que puguen afectar al medi ambient, com els casos de posada en marxa, fugues, fallades de funcionament, parades temporals o el tancament definitiu per a justificar la restauració ambiental del lloc.
5. RECURSOS NATURALS, MATÈRIES PRIMERES I AUXILIARS, SUBSTÀNCIES, AIGUA I ENERGIA [SUBSTANTIU] EMPRADES O GENERADES EN LA INSTAL·LA-CIÓ. (Llei 16/2002, article 12.1.a., Paràgrafs 5 i 10, article 4.1.c).
5.1. Matèries primeres: tipus, estat, composició, quantitats i sistemes de subministrament i d'emmagatzemament.
5.2. Altres matèries i substàncies utilitzades.
5.3. Aigua utilitzada o generada.
5.4. Energia utilitzada o generada.
5.5. Ús eficient de l'energia, aigua, matèries primeres i altres recursos.
6. FONTS GENERADORES, TIPUS I QUANTITAT DE LES EMISSIONS A L'AIRE, AL SÒL I A L'AIGUA I RESIDUS GENERATS. DETERMINACIÓ DELS EFECTES SOBRE EL MEDI AMBIENT. TECNOLOGIA I MESURES PER A PREVENIR, EVITAR, REDUIR I CONTROLAR LES EMISSIONS, ELS ABOCAMENTS I ELS RESIDUS. (Llei 16/2002, art. 12.1.a., paràgrafs 6, 7, 8, 9 i 11)
6.1. ATMOSFERA
6.1.1. Relació de focus d'emissió identificant el procés productiu al qual estan associats (segons estiguen descrits en l'apartat 2.2. del document A. memòria, de l'annex II) i ubicació d'aquests (incloent les coordenades UTM), considerant fins i tot els focus d'emissions difuses.
6.1.2. Contaminants i concentracions emeses a l'atmosfera (vegeu taula adjunta). Descripció per a cada focus del mètode de determinació (mesurament, càlcul o estimació) de dites emissions.
6.1.3. Mesures correctives per a prevenir o reduir les emissions atmosfèriques, justificant l'adopció de les millors tècniques disponibles. Pla de manteniment de dites mesures correctives.
6.1.4. Càlcul de l'altura de totes les ximeneres, existents o noves, d'acord amb la normativa vigent.
6.1.5. Descripció dels sistemes de vigilància i control de totes les emissions atmosfèriques. Situació dels orificis per a presa de mostres i plataformes d'accés, d'acord amb la normativa vigent.
6.1.6. Focus de soroll i vibracions i planificació de les mesures correctores encaminades a complir amb els límits establerts en la Llei 7/2002, de 3 de desembre, de la Generalitat, de Protecció Contra la Contaminació Acústica.
6.1.7. Estudi acústic i pla d'auditoria acústica, segons la Llei 7/2002 de la Generalitat.
6.1.8. Proposta de límits d'emissió que s'ha de complir per a la totalitat de contaminants emesos, adoptant les millors tècniques disponibles.
6.2. AIGUA
6.2.1. Relació de focus d'abocament i ubicació d'aquests.
6.2.2. Caracterització i cabals d'abocaments (vegeu taula adjunta).
6.2.3. Balanços d'aigua.
6.2.4. Contaminació subterrània.
6.2.5. Sistemes i mesures relatives a la prevenció o producció d'abocaments.
6.2.6. Sistemes i mesures relatives per a la reducció i control dels abocaments.
6.3. RESIDUS
6.3.1. Relació de focus generadors de residus i ubicació d'aquests.
6.3.2. Caracterització segons el RD 952/1997, i l'Ordre MAM 304/2002.
6.3.3. Quantitats produïdes de residus perillosos i no perillosos (vegeu taula adjunta).
6.3.4. Descripció dels agrupaments, pretractaments i tractaments in situ previstos.
6.3.5. Destinació final dels residus, amb descripció dels sistemes d'emmagatzemament i recollida, transport, tractament, recuperació i eliminació previstos.
6.3.6. Tècniques de minimització utilitzades en la producció de residus.
6.3.7. Tècniques de valorització in situ empleades.
6.3.8. Tècniques de gestió dels residus generats.
7. BREU RESUM DE LES PRINCIPALS ALTERNATIVES ESTUDIADES (Llei 16/2002, article 12.a., Paràgraf 12)
8. PLÀNOLS
S'aportarà, com a mínim, la següent cartografia:
8.1. Plànol topogràfic de localització de l'àmbit a escala preferentment, 1:25.000, o 1:50.000.
8.2. Plànol georeferenciat a escala 1:5.000 de la parcel·la objecte d'actuació, indicant la localització de les distintes edificacions i instal·lacions necessàries.
8.3. Plànol de planta de les diferents instal·lacions, equips i infraestructures.
8.4. Plànol de planta, alçat i perfil d'ubicació dels focus d'emissió i sistemes de depuració.
8.5. Plànol d'ubicació dels punts d'abocament, sistemes de recollida de les aigües sanitàries, pluvials i industrials, i els de sistemes de depuració.
8.6. Plànol d'ubicació dels focus de producció de residus i de les zones d'emmagatzemament de residus.
9. PRESSUPOST
En aquest apartat s'indicaran aquelles partides que afecten els sistemes o instal·lacions correctores que es referisquen a les mesures mediambientals indicades en la memòria.
B. DOCUMENTACIÓ COMPLEMENTÀRIA A LA SOL·LICITUD
1. Informe de l'Ajuntament en el territori del qual s'ubique la instal·lació, acreditatiu de la compatibilitat del projecte amb el planejament urbanístic, en exemplar original o còpia compulsada amb la sol·licitud corresponent. (Llei 16/2002, article 12.1.b).
2. Documentació exigida per la legislació d'aigües per a l'autorització d'abocaments a les aigües continentals i per la legislació de costes per a l'autorització d'abocaments des de terra al mar. (Llei 16/2002, article 12.1.c).
3. Determinació de les dades que, a judici del sol·licitant, gaudisquen de confidencialitat d'acord amb les disposicions vigents. (Llei 16/2002, article 12.1.d).
4. Qualsevol altra documentació acreditativa del compliment de requisits establerts en la legislació sectorial aplicable inclosa, si és el cas, la referida a fiances o assegurances obligatòries que siguen exigibles de conformitat amb la referida legislació sectorial. (Llei 16/2002, article 12.1.e).
5. Qualsevol altra documentació i informació que es determine en la normativa aplicable (Llei 16/2002, article 12.1.f):
ATMOSFERA:
– Últimes analítiques dels focus emissors realitzades per un Organisme de Control Autoritzat (OCA).
– Justificació de l'altura de les ximeneres: càlcul de l'altura de les ximeneres, seguint els procediments establerts en la legislació vigent, de manera que es garantisca la correcta dispersió dels contaminants emesos i es respecten els límits vigents d'emissió i immissió. En aquest sentit, s'haurà de tenir en compte l'altura dels elements circumdants (naus, torres, ximeneres, accidents topogràfics o qualsevol altre element).
AIGÜES:
– Documentació acreditativa de l'alta en la Confederació Hidrogràfica per a la captació d'aigua de pou, o el corresponent permís d'extracció, si és el cas.
– Documentació acreditativa de l'absència d'abocament per part de la Confederació Hidrogràfica o, si no es disposa d'ella, presentar un annex al projecte bàsic subscrit per tècnic competent i visat, que incloga:
– Justificació tècnica de la reutilització total de l'aigua (abocament zero).
– Descripció de la línia d'aigua.
– Memòria tècnica descriptiva de les instal·lacions de depuració.
– Volums i cabals que s'han de processar.
– Justificació projectual de l'absència d'abocaments discontinus a llit, sòl o subsòl, terreny o embassament.
– Mesures de control i emergència, respecte dels abocaments accidentals.
– Sistema de recollida de les aigües pluvials.
– Permís d'abocament de les aigües sanitàries a la xarxa de clavegueram municipal.
– Autorització de l'organisme de conca per a l'abocament d'aigües pluvials a domini públic hidràulic.
Si no es disposa d'aquesta es presentarà una memòria resum de la gestió de les aigües pluvials, explicant el tipus de canalització de recollida, i el punt d'abocament (coordenades UTM), com també un plànol descriptiu.
Còpia del document de notificació de torres de refrigeració i condensadors evaporatius, com també del certificat de neteja i desinfecció, d'acord amb els articles 3 i 5 del Reial Decret 865/2003, de 4 de juliol, pel qual s'estableixen els criteris higienicosanitaris per a la prevenció i control de la legionel·losi.
RESIDUS
– Còpies compulsades dels documents d'acceptació (han d'identificar els residus d'acord amb les taules del Reial Decret 952/1997, de 20 de juny, i el codi de la llista europea de residus publicada per l'Ordre MAM/304/2002, de 8 de febrer), en cas d'instal·lacions existents que generen una quantitat de residus perillosos superior a 10.000 kg a l'any.
– En cas de gestors de residus, documentació conforme a allò que s'ha establert a la legislació sectorial aplicable.
6. Resum no tècnic de totes les indicacions especificades en els paràgrafs anteriors, per a facilitar la seua comprensió a l'efecte del tràmit d'informació pública. (Llei 16/2002, article 12.2).
7. Estudi d'impacte ambiental i la resta de documentació exigida per la legislació que resulte d'aplicació. (Llei 16/2002, article 12.3.).
8. Compostos orgànics volàtils (COV's)
Per a les instal·lacions incloses en l'àmbit d'aplicació del Reial Decret 117/2003, de 31 de gener, sobre limitació de compostos orgànics volàtils degudes a l'ús de dissolvents en determinades activitats (BOE 7/02/2003), es justificarà el compliment dels valors límits d'emissió i dels requisits que resulten d'aplicació.
9. Accidents greus en els quals intervinguen substàncies perilloses
Per a les instal·lacions afectades es justificarà el compliment dels requisits establerts en el Reial Decret 1254/1999, de 16 de juliol, pel qual s'aproven mesures de control dels riscos inherents als accidents greus en els quals intervinguen substàncies perilloses (BOE 20/07/1999).
10. Taules resum de les dades del projecte bàsic.
En cada una d'elles s'indicaran les dades segons el model adjunt.
NOTA. Tant el Projecte d'Autorització Ambiental Integrada com els projectes o reformats complementaris corresponents estaran firmats per tècnic competent i visats pel corresponent Col·legi Oficial.
C. RELACIÓ D'EXEMPLARS QUE S'HAN DE PRESENTAR
DOCUMENTS NOMBRE
EXEMPLARS
SOL·LICITUD 2
PROJECTE BÀSIC
AUTORITZACIÓ AMBIENTAL INTEGRADA 7
RESUM NO TÈCNIC 2
PROJECTE D'ACTIVITAT 2
ESTUDI D'IMPACTE AMBIENTAL 3
(+1 en abocadors)
SEPARATA DE ABOCAMENTS PER A LES CCHH 3
PROJECTE CONSTRUCTIU EN ABOCADORS 3
PROJECTE D'AUTORITZACIÓ D'ABOCAMENTS
DES DE TERRA AL MAR (COSTES) 7 ( o 3+4 separates
simplificades)
II. MODEL
TAULES RESUM DE LES DADES DEL PROJECTE BÀSIC
RESUM DE CONSUMS
A) Matèries primeres
B) Aigua
C) Energia
D) Combustibles

linea
Mapa web