Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDRE de 3 de febrer de 2006, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es regulen els cursos en matèria d'animació juvenil, i el procediment de reconeixement i de pèrdua de reconeixement de les escoles oficials d'animació juvenil a la Comunitat Valenciana [2006/1913]

(DOGV núm. 5205 de 23.02.2006) Ref. Base de dades 1074/2006

ORDRE de 3 de febrer de 2006, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es regulen els cursos en matèria d'animació juvenil, i el procediment de reconeixement i de pèrdua de reconeixement de les escoles oficials d'animació juvenil a la Comunitat Valenciana [2006/1913]
El Decret 60/2005, d'11 de març, del Consell de la Generalitat Valenciana, desplega la competència de l'IVAJ en matèria d'animació juvenil, estableix els requisits per al reconeixement d'escoles d'animació juvenil i defineix les diferents modalitats de cursos en matèria d'animació juvenil, tot incorporant, juntament amb els cursos de formació bàsica ja existents, noves modalitats adreçades a la formació permanent i a la formació de formadors.
Amb l'entrada en vigor d'este decret resulta convenient aclarir o matisar algun dels aspectes que recollia l'Ordre de 23 de juliol de 2001, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es regulaven els cursos de formació bàsica en matèria d'animació juvenil i, a més a més, unificar en una sola norma tots els procediments per a l'acreditació de les diferents modalitats de cursos que estableix el dit Decret, a fi d'evitar la dispersió i de facilitar l'accés dels ciutadans a la informació.
D'altra banda, el Decret deroga l'Ordre de 31 de juliol de 1985, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, que regulava el reconeixement d'escoles d'animació juvenil, per la qual cosa cal establir nous requisits per al reconeixement oficial de les esmentades escoles, amb el desplegament d'un nou marc regulador.
Pels motius exposats, en virtut de les facultats atribuïdes per l'article 35, apartat e) de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, d'allò que estableix el Decret 60/2005, d'11 de març, amb un informe previ del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana,
ORDENE
CAPÍTOL I
Aspectes generals
Article 1. Objecte
És objecte de la present Ordre:
1. Establir les característiques dels cursos regulats en el Decret 60/2005, d'11 de març, i regular els procediments d'acreditació, seguiment i inspecció i pèrdua d'acreditació de tals cursos.
2. Regular el procediment de reconeixement i de pèrdua de reconeixement de les escoles oficials d'animació juvenil
CAPÍTOL II
Cursos de formació bàsica
Article 2. Durada i etapes dels cursos de monitor/a de temps lliure infantil i juvenil, i d'animador/a juvenil
1. Els cursos de formació de monitor/a de temps lliure infantil i juvenil tindran una durada de dues-centes cinquanta (250) hores.
2. Els cursos de formació d'animador/a juvenil tindran una durada de quatre-centes (400) hores.
3. Ambdós constaran de les etapes següents:
a) Etapa lectiva
b) Etapa de pràctiques
Article 3. Etapa lectiva
1. L'etapa lectiva tindrà una durada de 125 hores en els cursos de monitor/a de temps lliure infantil i juvenil, i de 225 hores en els cursos d'animador/a juvenil.
2. El 70%, com a mínim, de les hores corresponents a esta etapa es destinarà a desplegar els continguts de les àrees que figuren en el programa establit, mitjançant una resolució, per l'Institut Valencià de la Joventut. La resta de les hores, a criteri de l'entitat organitzadora, podrà dedicar-se al desplegament de matèries que, en tot cas, hauran d'estar relacionades amb les dites àrees i ser aprovades per l'Institut Valencià de la Joventut.
3. Les sessions no podran superar les 10 hores diàries, ni les 50 hores setmanals.
4. El nombre d'alumnes per grup no podrà ser inferior a 10 ni superior a 35.
Article 4. Etapa de pràctiques
1. L'etapa de pràctiques es realitzarà durant i/o després de l'etapa lectiva i sempre abans que transcorreguen dos anys des del seu acabament.
2. Tindrà una durada de cent vint-i-cinc (125) hores en els cursos de monitor/a de temps lliure infantil i juvenil, i de cent setanta-cinc (175) hores, en els cursos d'animador/a juvenil. De les hores corresponents a esta etapa se'n dedicaran vint-i-cinc (25) a l'elaboració d'una memòria.
3. L'etapa de pràctiques s'haurà de realitzar en alguna de les dues modalitats següents:
. Activitat intensiva en campaments, colònies, escoles d'estiu, etc., exercint funcions de monitor/a, en els cursos de formació de monitor/a de temps lliure infantil i juvenil, i de direcció, en els d'animador/a juvenil.
. Activitat continuada en una entitat que desplegue activitats de temps lliure infantil i juvenil, exercint funcions de monitor/a, en els cursos de formació de monitor/a de temps lliure infantil i juvenil, i de direcció, en els d'animador/a juvenil.
4. Les pràctiques no podran iniciar-se sense l'autorització del/de la coordinador/a del curs, qui haurà de comprovar prèviament que són adequades a les característiques de l'alumne/a i a les funcions per a les quals capacita el curs.
5. El període de pràctiques serà supervisat per un/a tutor/a que designarà de comú acord l'entitat organitzadora de la formació i el centre en què es duguen a terme.
Article 5. Requisits d'accés
1. Per realitzar el curs de monitor/a de temps lliure infantil i juvenil serà requisit haver complit els 18 anys abans de l'acabament del curs.
2. Per tal d'accedir al curs d'animador/a juvenil, s'haurà de complir, com a mínim, un dels requisits següents:
. Estar en possessió del Certificat de Monitor/a de Temps Lliure Infantil i Juvenil.
. Ser major d'edat, en la data d'inici del curs, i acreditar una experiència pràctica i continuada com a col·laborador/a en activitats d'oci i temps lliure juvenil al llarg dels dos anys anteriors, com a mínim.
Article 6. Professorat
1. Els cursos seran impartits per un equip de professorat constituït, almenys, per cinc membres, els quals hauran d'estar en possessió del certificat d'Animador Juvenil o equivalent. La meitat com a mínim dels membres de l'equip haurà de tindre titulació universitària de grau mitjà.
2. El 50% de les hores de l'etapa lectiva serà impartit per professorat que tinga el certificat d'Animador/a Juvenil o equivalent. El professorat que impartisca matèries corresponents al programa de continguts mínims establit per l'IVAJ haurà d'estar en possessió del certificat de Formador/a d'Animadors.
Article 7. Coordinació dels cursos
La persona responsable de la coordinació d'un curs haurà de tindre, almenys, diplomatura universitària, estar en possessió del certificat d'Animador/a Juvenil i tindre experiència en formació de monitors i d'animadors.
Article 8. Acreditació de cursos
Les entitats, públiques o privades, ubicades a la Comunitat Valenciana no titulars d'una escola oficial d'animació juvenil, podran sol·licitar l'acreditació d'un curs de formació bàsica, d'acord amb el que estableix l'article nou de la present Ordre.
Article 9. Procediment d'acreditació
1. L'acreditació dels cursos s'iniciarà mitjançant la presentació, per part de l'entitat interessada, d'una sol·licitud adreçada al/a la director/a general de l'Institut Valencià de la Joventut.
2. La sol·licitud s'acompanyarà de la documentació següent:
a) L'acreditació de la representació de la persona sol·licitant.
b) L'acord de l'òrgan competent de l'entitat pel qual s'aprova sol·licitar l'acreditació del curs.
c) El disseny curricular del programa del curs, que haurà de ser aprovat per l'IVAJ.
d) La designació de la persona que farà les funcions de coordinació del curs, emesa per l'òrgan competent, i també documentació acreditativa del compliment dels requisits que estableix l'article 7 de la present Ordre.
e) La relació detallada del professorat del curs, i també la documentació acreditativa del compliment dels requisits que estableix l'article 6 de la present Ordre.
f) La proposta de pràctiques, que haurà de correspondre a la demanda de la totalitat de l'alumnat previst.
g) Els procediments i els instruments d'avaluació de l'alumnat.
h) Un informe detallat dels locals i les instal·lacions on s'impartirà el curs (aules, mobiliari, recursos didàctics, etc.) que hauran de ser suficients i idonis per al seu desplegament. També s'hauran d'assenyalar els llocs on es realitzarà la inscripció i les funcions de secretaria.
3. Els terminis de presentació de sol·licituds els establirà l'IVAJ per mitjà d'una resolució.
4. La tramitació de les sol·licituds es realitzarà d'acord amb el que estableix el Títol VI de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Per Resolució del director general de l'IVAJ, que posarà fi a la via administrativa, s'acreditarà o no el curs o els cursos sol·licitats.
5. Per poder ser acreditats, els cursos hauran de realitzar-se a la Comunitat Valenciana i complir els requisits que estableix el Decret 60/2005 i la present Ordre.
Article 10. Documentació d'inici i de seguiment dels cursos
1. Les escoles oficials d'animació juvenil i les entitats que hagueren rebut acreditació per a la realització d'un curs hauran de presentar, a l'Institut Valencià de la Joventut, la documentació següent:
a) Almenys 30 dies abans del començament: el cronograma del curs, i també la notificació de qualsevol modificació que s'hi haguera produït.
b) Al començament del curs: la llista d'alumnes inscrits.
c) Abans d'un mes des de la data d'acabament del curs: l'acta final.
2. Cada vegada que un/a alumne/a finalitze l'etapa de pràctiques i siga qualificat com a apte/a en el curs, l'entitat organitzadora presentarà a l'IVAJ l'informe corresponent, perquè se'n puga tramitar el certificat.
3. A més dels documents indicats en el punt 1, per cada curs iniciat i, com a mínim fins a un any després de l'acabament del curs, les entitats hauran de tindre disponible i actualitzada la documentació següent, que podrà ser sol·licitada per l'IVAJ:
a) La fitxa d'inscripció individualitzada de l'alumnat i, si s'escau, la documentació acreditativa del compliment dels requisits d'accés establits per a cada curs.
b) Els fulls d'assistència que justifiquen els alumnes assistents a cada una de les sessions de l'etapa lectiva.
c) L'acta d'avaluació de l'etapa lectiva.
d) La memòria i l'informe d'avaluació de les pràctiques de cada alumne/a.
e) Els qüestionaris de valoració del curs emplenats pels alumnes.
4. Els models de documents seran facilitats per l'IVAJ.
CAPÍTOL III
Cursos de formació permanent
Article 11. Definició i característiques
1. Els cursos de formació permanent són aquells que tenen com a finalitat la necessària especialització i reciclatge de monitors/es i d'animadors/es juvenils.
2. Els cursos de formació permanent podran ser realitzats per les escoles d'animació juvenil oficialment reconegudes a la Comunitat Valenciana, amb cinc anys de funcionament com a tals.
3. Els cursos tindran les característiques següents:
a) La durada no serà inferior a 15 hores ni superior a 50 hores.
b) Les sessions lectives no superaran les 10 hores diàries.
c) Els continguts s'hauran de referir a les àrees establides per l'IVAJ en els programes dels cursos de formació bàsica, i estar orientats a la complementació, l'aprofundiment o l'especialització de les dites àrees.
d) No podran formar part dels cursos de formació bàsica.
e) El nombre d'alumnes per curs no podrà ser inferior a 10 ni superior a 35.
Article 12. Requisits d'accés
Per poder participar en estos cursos caldrà estar en possessió del certificat de Monitor/a de Temps Lliure Infantil i Juvenil o del d'Animador/a Juvenil, o equivalent. Les places vacants podran destinar-se a alumnes que, sense complir l'anterior requisit, reunisquen algun dels dos següents:
a) Estar realitzant un curs de formació bàsica.
b) Estar participant en activitats d'animació i educació en el temps lliure en l'àmbit de la joventut.
Article 13. Professorat
El professorat dels cursos haurà de ser especialista en la matèria que s'impartisca i disposarà de la titulació adequada, d'acord amb el que preveu la normativa vigent.
Article 14. Acreditació dels cursos
Podran acreditar-se els cursos presentats per les escoles oficials d'animació juvenil en la seua programació, en els termes que estableix el capítol VIII de la present Ordre.
Article 15. Documentació d'inici i seguiment dels cursos
1. Les escoles oficials d'animació juvenil hauran de presentar, a l'Institut Valencià de la Joventut, la documentació següent:
a) Almenys 30 dies abans de l'inici del curs: el cronograma i la notificació de qualsevol modificació produïda en la documentació presentada per a la seua acreditació.
b) Al començament del curs: la llista d'alumnes inscrits.
c) Abans d'un mes des de la data d'acabament del curs: l'acta final i l'informe de l'activitat formativa.
2. Per cada curs iniciat i, com a mínim fins a un any després de l'acabament del curs, les escoles hauran de tindre disponibles les fitxes d'inscripció individualitzada de l'alumnat, els fulls de control d'assistència i els qüestionaris de valoració del curs emplenats pels alumnes. Esta documentació podrà ser sol·licitada per l'IVAJ.
3. Els models de documents seran facilitats per l'IVAJ.
CAPÍTOL IV
Cursos de formador d'animadors
Article 16. Definició
1. Els cursos de formador/a d'animadors tenen com a finalitat facilitar al professorat els recursos didàctics i metodològics adequats a les característiques i els fins de la formació en l'àmbit de l'animació juvenil.
2. Els cursos de formador/a d'animadors podran ser impartits per les escoles oficials d'animació juvenil amb cinc o més anys de funcionament com a tals.
3. Estos cursos seran exigits per a impartir els continguts mínims que establisca l'IVAJ en els cursos de formació bàsica.
Article 17. Característiques
1. Els cursos de formador/a d'animadors s'ajustaran a les característiques següents:
a) Tindran una durada de seixanta (60) hores.
b) Inclouran la realització de pràctiques de formació, que podran realitzar-se en cursos de monitor/a de temps lliure infantil i juvenil, d'animador/a juvenil i de formador/a d'animadors.
c) Les pràctiques tindran una durada mínima de 10 hores i màxima de 30 hores i hauran de realitzar-se abans que transcórrega un any des de la data de començament del curs.
d) El nombre d'alumnes per curs no podrà ser inferior a 5 ni superior a 25.
e) Les sessions lectives no podran superar les 10 hores diàries
2. Per resolució del/de la director/a general de l'Institut Valencià de la Joventut s'establirà el programa dels cursos de formador/a d'animadors.
Article 18. Requisits d'accés
Per accedir al curs de formador/a d'animadors serà requisit estar en possessió del certificat d'Animador/a Juvenil, o equivalent. Posat cas que hi haja places vacants, un màxim del 25% podrà destinar-se a alumnes que, sense complir l'anterior requisit, reunisquen els dos següents:
a) Tindre formació específica per a impartir alguna de les àrees dels cursos bàsics.
b) Haver complit 21 anys.
Article 19. Professorat
El professorat dels cursos de formador/a d'animadors haurà de reunir algun dels requisits següents:
a) Estar en possessió del certificat de Formador/a d'Animadors o haver sigut reconeguda la seua experiència com a formador/a d'acord amb el que disposa la disposició transitòria tercera, apartat 2, del Decret 60/2005, d'11 de març.
b) Acreditar una experiència docent en cursos de formació bàsica de 200 hores.
c) Tindre titulació universitària relacionada amb les àrees que impartirà.
Article 20. Acreditació
Podran acreditar-se els cursos presentats per les escoles oficials d'animació juvenil en la seua programació, en els termes establits en el capítol VIII de la present Ordre.
Article 21. Documentació d'inici i seguiment dels cursos
1. Les escoles oficials d'animació juvenil hauran de presentar, a l'Institut Valencià de la Joventut, la documentació següent:
a) Almenys 30 dies abans de l'inici del curs: el cronograma i la notificació de qualsevol modificació produïda en la documentació presentada per a la seua acreditació.
b) Al començament del curs: la llista d'alumnes inscrits.
c) Abans d'un mes des de la finalització del curs: l'acta final i l'informe de l'activitat formativa.
2. Per cada curs iniciat i, com a mínim fins a un any després de l'acabament del curs, les escoles hauran de tindre disponible i actualitzada la documentació següent, que podrà ser sol·licitada per l'IVAJ:
a) La fitxa d'inscripció individualitzada de l'alumnat i la documentació acreditativa del compliment dels requisits d'accés.
b) Els fulls de control d'assistència.
c) L'informe d'avaluació de les pràctiques de cada alumne/a.
d) Els qüestionaris de valoració del curs emplenats pels alumnes.
4. Els models de documents seran facilitats per l'IVAJ.
CAPÍTOL V
Avaluació, finalització i certificació dels cursos
Article 22. Avaluació
1. Els criteris d'avaluació de l'alumnat seran els següents:
a) Participació: es valorarà l'aprofitament i la qualitat de la participació, tenint en compte que l'assistència mínima, per a una avaluació positiva, haurà de superar el 85% de les hores lectives.
b) Assimilació dels continguts: es valorarà mitjançant treballs i proves. En els cursos de formació bàsica i formador/a d'animadors, almenys una de les proves o treballs haurà de ser escrit, a més de la memòria de pràctiques a què es refereix l'article 4.2 per als cursos de formació bàsica.
c) Idoneïtat per a la funció: es valorarà el conjunt d'actituds i aptituds per a l'exercici de les funcions per a les quals capacita el curs, tenint en compte l'informe d'avaluació de l'etapa de pràctiques en els cursos de formació bàsica i de formador/a d'animadors.
2. Els indicadors i els instruments d'avaluació de l'alumnat, per a cada un dels criteris anteriorment assenyalats, els establirà prèviament l'escola o entitat organitzadora del curs, i hauran de ser aprovats per l'IVAJ en el marc del disseny curricular de la formació.
3. En finalitzar cada etapa, l'alumnat serà qualificat de manera individual, d'acord amb els indicadors i els instruments prèviament establits, amb una valoració d''apte/a'o .no apte/a'.
4. A fi de garantir la qualitat de la formació, les escoles oficials d'animació juvenil i les entitats que hagen obtingut l'acreditació per a la realització d'algun curs, hauran de sotmetre a l'avaluació de l'alumnat, com a mínim, els aspectes següents:
a) Organització general del curs.
b) Capacitat pedagògica del professorat.
c) Eficàcia, eficiència i orientació a la pràctica dels continguts del curs.
d) Metodologia utilitzada.
e) Adequació i idoneïtat de les instal·lacions, el mobiliari, les infraestructures, etc.
f) Qualitat i quantitat dels materials didàctics utilitzats.
Article 23. Finalització dels cursos
1. Els cursos acabaran quan haja transcorregut el termini establit per a la seua realització. També podran considerar-se finalitzats abans de tal termini, sempre que tots els alumnes hagen sigut avaluats i s'haja presentat a l'IVAJ la documentació corresponent.
2. Les escoles oficials d'animació juvenil o les entitats organitzadores d'un curs de formació bàsica disposaran d'un mes comptador a partir de la finalització d'un curs per a enviar a l'IVAJ qualsevol documentació que hi tinga relació.
Article 24. Certificació
Una vegada finalitzats els cursos, i sempre que s'hagen complit els requisits establits en la present Ordre i presentat la documentació requerida, l'Institut Valencià de la Joventut procedirà a expedir el certificat corresponent a l'alumnat que haja obtingut la qualificació d'apte. En el certificat constaran, com a mínim, les dades de la persona interessada, l'entitat on haja fet el curs, i les dates de realització i la durada del curs.
CAPÍTOL VI
Seguiment, inspecció i pèrdua d'acreditació dels cursos
Article 25. Seguiment i inspecció
1. El seguiment i la inspecció dels cursos acreditats correspondrà a l'Institut Valencià de la Joventut.
2. Les entitats hauran de facilitar l'accés dels tècnics de l'Institut Valencià de la Joventut a les instal·lacions i documents, per a la comprovació del compliment del que preveu el Decret 60/2005, d'11 de març, pel qual es regula la formació en matèria d'animació juvenil a la Comunitat Valenciana.
3. Per a cada curs, les entitats hauran de tindre disponible i actualitzada la documentació corresponent.
Article 26. Pèrdua de l'acreditació dels cursos
1. Per resolució del/de la director/a general de l'Institut Valencià de la Joventut podrà revocar-se l'acreditació d'un curs, tant a les escoles oficials d'animació juvenil com a la resta d'entitats, després de l'oportú expedient administratiu i el preceptiu tràmit d'audiència, quan es tinga constància que els cursos no compleixen el que estableixen el Decret 60/2005, d'11 de març, i la present ordre.
2. Abans de dictar-se l'acord d'iniciació de l'expedient de pèrdua d'acreditació d'un curs, s'hauran de tindre en compte els aspectes següents:
a) El perjuí causat als alumnes per l'incompliment de la normativa.
b) La incidència en aspectes fonamentals del curs, com ara la durada, els continguts, el professorat i els horaris.
c) Els impediments per a l'adequada supervisió del curs per part de l'IVAJ.
3. El procediment de pèrdua d'acreditació dels cursos s'ajustarà al que disposa la Llei 30/1992, de 26 de novembre, del Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i podran establir-se, en l'acord d'iniciació del procediment, les mesures provisionals que es consideren oportunes.
CAPÍTOL VII
Escoles oficials d'animació juvenil
Article 27. Definició
1. Són escoles oficials d'animació juvenil aquelles reconegudes per l'IVAJ per a impartir els cursos regulats en el Decret 60/2005, d'11 de març.
2. De conformitat amb el que estableix el Decret 60/2005, d'11 de març, podran ser reconegudes com a escoles oficials d'animació juvenil les promogudes per associacions juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut, reconegudes legalment i inscrites en el Cens d'Associacions Juvenils i Entitats Prestadores de Serveis a la Joventut de la Generalitat Valenciana, o les promogudes per entitats públiques amb competència en matèria de joventut.
3. En el moment de sol·licitar el seu reconeixement, les dites entitats hauran d'acreditar el compliment dels requisits que estableix l'article 8, apartat 2, del Decret 60/2005, d'11 de març, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es regula la formació en matèria d'animació juvenil a la Comunitat Valenciana.
Article 28. Procediment per al reconeixement d'escoles
1. El reconeixement d'una escola s'iniciarà mitjançant la presentació, per part de l'entitat interessada, d'una sol·licitud adreçada al/a la director/a general de l'Institut València de la Joventut.
2. La sol·licitud, que s'haurà d'ajustar al model establit en l'Annex II de la present Ordre, haurà d'anar acompanyada de la documentació següent:
2.1. L'acord adoptat per l'òrgan competent de l'entitat, per a la creació de l'escola i la sol·licitud de reconeixement com a oficial.
2.2. Els estatuts, que arreplegaran el reglament de règim intern de l'escola i especificaran, com a mínim, la informació següent:
a) La denominació de l'escola, que no podrà coincidir, ni ser semblant, a d'altres ja reconegudes a la Comunitat Valenciana.
b) El domicili social, on haurà d'ubicar-se la secretaria de l'Escola.
c) L'àmbit territorial d'intervenció, que en cap cas no podrà ser superior al de la Comunitat Valenciana.
d) Els fins i els objectius.
e) Els òrgans de direcció, d'administració i de participació de l'alumnat.
f) Els drets i les obligacions del professorat i de l'alumnat.
2.3. El certificat de l'òrgan competent de l'entitat titular, pel qual es designa l'equip directiu i el professorat estable de l'escola.
2.4. Una fotocòpia confrontada de les titulacions del/de la director/a.
2.5. El projecte educatiu, que inclourà:
a) L'organigrama, que orientarà l'activitat general de l'escola i serà un marc de referència en la tasca educativa.
b) El desplegament curricular dels cursos de formació bàsica, tot especificant els procediments i els instruments d'avaluació dels cursos i de l'alumnat.
2.6. El projecte de viabilitat, que inclourà:
a) Un informe detallat dels locals i les instal·lacions per a impartir els cursos, i també dels mitjans personals i materials de què disposa l'escola per al compliment dels seus fins.
b) La justificació raonada de la necessitat l'escola a l'àrea geogràfica en què es durà a terme la seua activitat.
c) L'estudi de la demanda que l'escola preveu atendre, que comprenga, com a mínim, els tres primers anys de funcionament.
3. El termini de resolució serà de sis mesos. Transcorregut el dit termini sense que s'haja dictat resolució expressa, s'entendrà estimada la sol·licitud, sense perjuí de l'obligació de resoldre que estableix l'article 42 de la susdita Llei 30/92.
Article 29. Seguiment i inspecció
El seguiment i la inspecció de les escoles reconegudes correspondrà a l'Institut Valencià de la Joventut. Les escoles oficials d'animació juvenil hauran de facilitar l'accés, a les seues instal·lacions i als documents, dels tècnics de l'Institut Valencià de la Joventut acreditats a este efecte, per a la comprovació del compliment de les obligacions a què es refereix el Decret 60/2005, d'11 de març, del Consell de la Generalitat, pel qual es regula la formació en matèria d'animació juvenil a la Comunitat Valenciana i la corresponent normativa de desplegament.
Article 30. Revocació del reconeixement oficial
1. Per resolució del/de la director/a general de l'Institut Valencià de la Joventut podrà revocar-se el reconeixement oficial, després de l'oportú expedient administratiu i el preceptiu tràmit d'audiència, en els supòsits següents:
. Quan l'escola deixe de reunir qualsevol dels requisits i condicions exigides per al seu reconeixement.
. Quan l'escola incomplisca qualsevol de les obligacions que preveuen el Decret 60/2005, d'11 de març i la seua normativa de desplegament.
. Quan es tinga constància fefaent que l'entitat titular s'haguera dissolt, d'acord amb el que preveu la normativa reguladora que s'hi aplique.
2. El procediment de pèrdua de reconeixement oficial de les escoles s'ajustarà al que disposa la Llei 30/1992, de 26 de novembre, del Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i podran establir-se, en l'acord d'iniciació del procediment, les mesures provisionals que es consideren oportunes.
CAPÍTOL VIII
Funcionament de les escoles oficials d'animació juvenil
Article 31. Cursos
1. Cada any, les escoles oficials d'animació juvenil hauran d'impartir, com a mínim, un curs de monitor/a de temps lliure infantil i juvenil o d'animador/a juvenil.
2. Les escoles que tinguen cinc anys de funcionament podran impartir els cursos següents:
a) Un curs de formació permanent per cada 10 alumnes participants en un curs de formació bàsica impartit per l'escola durant l'any anterior.
b) Un curs de formador/a d'animadors per cada curs de formació bàsica realitzat per l'escola durant l'any anterior.
Article 32. Acreditació de cursos
1. D'acord amb el que preveu l'article 5 del Decret 60/2006, d'11 de març, del Consell de la Generalitat, que regula la formació en matèria d'animació juvenil a la Comunitat Valenciana, les escoles oficials d'animació juvenil impartiran els cursos de formació bàsica sense que siga necessària l'acreditació singular de cadascun d'ells.
2. Els cursos de formació permanent i de formador/a d'animadors proposats per les escoles oficials d'animació juvenil en la seua programació s'acreditaran per resolució del director general de l'IVAJ, sempre que s'ajusten al que estableix esta ordre i després de la tramitació del procediment corresponent, d'acord amb el que estableix el Títol VI de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú. La resolució del director general de l'IVAJ posarà fi a la via administrativa.
3. En cas d'incompliment, l'IVAJ podrà iniciar el procediment per a la pèrdua d'acreditació dels cursos, d'acord amb el que estableix la present ordre i la resta de la normativa vigent.
4. Els canvis que es produïsquen en la programació s'hauran de comunicar a l'IVAJ prèviament al començament de l'activitat que es veja afectada. Si es tracta d'activitats que no estan incloses en la programació, hauran de comunicar-se amb un mes d'antelació, almenys, a la data de començament.
Article 33. Programació d'activitats de les escoles oficials d'animació juvenil
1. Les escoles oficials d'animació juvenil presentaran una programació semestral de les activitats formatives que tinguen previst realitzar, que inclourà, com a mínim, els aspectes següents:
a) La relació dels cursos i de les activitats formatives que es realitzaran.
b) El programa detallat dels cursos.
c) La relació de l'equip de professorat, amb l'acreditació, en el cas de professors que s'incorporen per primera vegada, de la titulació corresponent.
2. La programació s'haurà de presentar en els terminis següents:
- De l'1 al 30 de juny per als cursos que es realitzen d'octubre a gener.
- De l'1 al 31 d'octubre per als cursos que es realitzen de febrer a setembre.
Disposicions transitÒries
Primera
Fins a l'entrada en vigor de la normativa que establisca els continguts curriculars dels cursos de formació bàsica regulats en l'apartat II de la present Ordre, continuarà vigent la Resolució de 10 de juny de 1999, del director general de l'Institut València de la Joventut, per la qual s'estableixen els continguts curriculars mínims dels cursos de monitor/a de centres de vacances i d'animador/a de temps lliure juvenil, nivell I.
Segona
L'alumnat que haja superat l'etapa lectiva d'un curs de monitor/a de centres de vacances o d'animador/a de temps lliure juvenil, nivell I, organitzat per l'Escola d'Animadors Juvenils de la Generalitat Valenciana abans del 28 de maig de 1999, i que estiga pendent d'avaluació en l'etapa de pràctiques, disposarà d'un termini de sis mesos per a sol·licitar la certificació, i haurà de presentar a l'IVAJ la memòria i l'informe d'avaluació de les pràctiques. Transcorregut el dit termini, l'IVAJ no tramitarà el certificat a l'alumnat que no haja presentat l'esmentada documentació.
DisposiciÓ derogatÒria
Queda derogada l'Ordre de 23 de juliol de 2001, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es regula la formació de monitors de centres de vacances i d'animadors de temps lliure juvenil, nivell I, a la Comunitat Valenciana, i totes les normes del mateix rang o d'un rang inferior que s'oposen a la present Ordre.
Disposicions finals
Primera
Es faculta el/la director/a general de l'IVAJ perquè, en l'àmbit de les seues competències, adopte les mesures i instruccions necessàries per al desplegament i l'aplicació de la present Ordre.
Segona
La present Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 3 de febrer de 2006
La consellera de Benestar Social
Alicia de Miguel García

linea
Mapa web