Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 50/2001, de 13 de març, del Govern valencià, pel qual s'aprova el Reglament de Funcionament de l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay. [2001/2400]

(DOGV núm. 3962 de 20.03.2001) Ref. Base de dades 1096/2001

DECRET 50/2001, de 13 de març, del Govern valencià, pel qual s'aprova el Reglament de Funcionament de l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay. [2001/2400]
La Llei de la Generalitat Valenciana 5/1998, de 18 de juny, va crear l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay com a ens de dret públic a què correspon el desplegament i la gestió de la política de la Generalitat Valenciana relativa a l'adquisició, conservació, restauració, estudi i difusió del patrimoni audiovisual i dels béns culturals directament relacionats.
L'institut disposa de personalitat jurídica pròpia i de plena capacitat d'obrar per al compliment dels seus fins.
El règim jurídic de l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay és definit en l'article 1 de la llei de creació i, entre les normes i disposicions fonamentals per les quals s'ha de regir, inclou el reglament de funcionament. El reglament es configura com la norma administrativa bàsica de desplegament de la llei quant al funcionament de l'ens, i podrà ser complementat per altres disposicions de rang inferior reguladores dels aspectes organitzatius de les diferents unitats i òrgans de l'institut.
En virtut d'això, a proposta del conseller de Cultura i Educació, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu i després de la deliberació prèvia del Govern Valencià, en la reunió del dia 13 de març de 2001,
DECRETE
Article únic. Aprovació
S'aprova el Reglament de Funcionament de l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay, el text del qual figura en l'annex I del present decret.
DISPOSICIÓ ADDICIONAL
Única. Adscripció de personal de la Generalitat Valenciana
1. La integració del personal funcionari que resulte adscrit a l'Institut Valencià de Ci-nematografia Ricardo Muñoz Suay segons el que establix l'article 14.3 de la Llei 5/1998, de 18 de juny, es realitzarà a través de la modificació de l'adscripció orgànica dels llocs i dels seus ocupants, que passaran a dependre de l'institut, però mantenint la seua relació jurídica com a personal al servei de l'administració del Govern Valencià.
2. Estos llocs de treball formaran part de la plantilla o relació de llocs de treball de l'institut, sense perjuí que se'n puga modificar la denominació i les funcions, respectant en tot cas tots els drets adquirits pels ocupants.
3. Es procurarà, en la mesura de les possibilitats i de les necessitats organitzatives, que al personal funcionari que siga adscrit a l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay li siguen assignades funcions similars a les que exercia anteriorment.
4. En el cas de supressió de l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay es produirà una nova adscripció orgànica dels llocs de treball i dels seus ocupants, tenint en compte les funcions que exercien.
5. En les mateixes condicions i com a conseqüència de la integració de la Filmoteca de la Generalitat Valenciana en l'Institut Valencià de la Cinematografia prevista en la disposició addicional tercera de la Llei 5/1998, s'adscriurà a este ens públic el personal laboral de la Generalitat Valenciana destinat actualment a la filmoteca, segons la relació de llocs de treball en vigor, respectant en tot cas els drets adquirits pels titulars dels llocs.
6. Els llocs de treball, tant de naturalesa funcionarial com laboral, l'adscripció orgànica dels quals es modifica i el personal que els ocupa adscrit a l'institut són els que, integrats al seu moment en la Direcció General de Promoció Cultural o en la Filmoteca de la Generalitat Valenciana, figuren en l'annex II del present decret.
DISPOSICIÓ FINAL
Única. Entrada en vigor
El present decret entrarà en vigor el dia de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 13 de març de 2001
El president de la Generalitat Valenciana,
EDUARDO ZAPLANA HERNÁNDEZ-SORO
El conseller de Cultura i Educació,
MANUEL TARANCÓN FANDOS
ANNEX I
Reglament de funcionament de l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay
Capítol I. Naturalesa, règim jurídic i funcions
Article 1. Naturalesa
Article 2. Règim jurídic
Article 3. Finalitat i funcions
Article 4. Adscripció
Article 5. Cooperació
Capítol II. Funcionament dels òrgans rectors
Article 6. Òrgans rectors
Article 7. La presidència
Article 8. La vicepresidència
Article 9. El Consell Rector
Article 10. Atribucions del Consell Rector
Article 11. Règim de funcionament del Consell Rector
Article 12. La secretaria del Consell Rector
Article 13. Nomenament i destitució de qui exercisca la direcció-gerència
Article 14. Atribucions de la direcció-gerència
Article 15. Delegació d'atribucions a la direcció-gerència
Article 16. L'administrador o administradora
Capítol III. Règim econòmic i de personal
Article 17. Recursos econòmics i patrimonials
Article 18. Règim de les subvencions
Article 19. Règim pressupostari
Article 20. El personal al servei de l'ens públic
Disposició transitòria
Col·laboració en l'assessorament jurídic de l'ens
CAPÍTOL I
Naturalesa, règim jurídic i funcions
Article 1. Naturalesa
L'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay, adscrit a la Conselleria de Cultura i Educació, és una entitat pública sotmesa al dret privat de les previstes en l'article 5.2 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, aprovat pel Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Govern Valencià, i dotada de personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar per al compliment dels seus fins.
Article 2. Règim jurídic
1. L'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay es regirà per la Llei 5/1998, de 18 de juny, de creació d'este ens públic, pel present reglament de funcionament i la seua normativa de desplegament, pel text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, pel text refós de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2000, de 16 de juny, pel dret privat, i per tot altre ordenament jurídic. Si no n'hi ha, serà d'aplicació la regulació que la Llei 6/1997, de 14 d'abril, d'Organització i Funcionament de l'administració General de l'Estat, establix per a les entitats públiques empresarials.
2. L'institut subjectarà la seua activitat a les normes de dret públic en aquelles actuacions que comporten l'exercici de potestats administratives.
Article 3. Finalitat i funcions
1. L'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay tindrà com a finalitat la gestió i el desplegament de la política cultural de la Generalitat Valenciana en el camp de l'adquisició, conservació, restauració, estudi, salvaguarda i difusió del patrimoni audiovisual, de la cultura cinematogràfica i dels béns culturals directament relacionats.
2. Són funcions pròpies de l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay, per al compliment dels seus fins, les següents:
a) La realització de diagnosis d'estats de conservació i datació, d'informes sobre l'interés cultural i de projectes de conservació i restauració.
b) L'execució material i la supervisió de tot tipus d'operacions de conservació i d'intervencions en general sobre els fons.
c) La formació de tècnics i personal especialitzat en conservació, restauració, documentació i difusió dels béns propis de la cultura cinematogràfica i audiovisual, i l'acreditació de la seua capacitació.
d) L'arxivament i la sistematització de la documentació fílmica, gràfica i bibliogràfica que siga de titularitat seua, així com la que li envien, perquè la custodie, els òrgans competents de la Generalitat en matèria de protecció de béns cinematogràfics, i tota altra que li trameta qualsevol persona o entitat pública o privada i considere d'interés.
e) L'arxivament i la conservació del material cinematogràfic resultant de la cooperació o subvenció de les institucions públiques de la Comunitat Valenciana a empreses públiques o privades i particulars.
f) La difusió i exhibició regular de films.
g) L'ampliació i el manteniment del centre documental i bibliogràfic i de qualsevol altra activitat cinematogràfica que tinga com a finalitat protegir, restaurar, conservar i difondre els béns i la cultura cinematogràfica de la Comunitat Valenciana.
h) La localització i l'adquisició de fons audiovisuals.
i) Les que expressament li delegue o encomane la Generalitat Valenciana.
3. Per a la consecució dels seus fins l'institut també podrà:
a) Establir relacions amb organismes i institucions de la Comunitat Valenciana, nacionals i internacionals en tot allò que corresponga als seus fins.
b) Crear, gestionar i mantindre la infraestructura necessària per al desplegament de les seues funcions.
c) Realitzar totes aquelles activitats que estiguen relacionades amb les funcions anteriors i que afavorisquen la consecució dels fins de l'institut.
Article 4. Adscripció
1. L'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay estarà adscrit a la Conselleria de Cultura i Educació a través de la direcció general que tinga atribuïdes les competències de promoció cultural pel reglament orgànic i funcional de la conselleria.
2. Com a conseqüència d'esta adscripció, correspon a la direcció general competent la direcció estratègica i l'avaluació dels resultats de la seua activitat, així com la coordinació entre les actuacions desplegades per l'institut i els plans d'actuació de la Conselleria de Cultura i Educació en les matèries de la seua competència, i, si és procedent, d'altres institucions i entitats.
Article 5. Cooperació
1. Les distintes administracions i entitats públiques podran delegar o, si cal, encomanar a l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay, en l'àmbit de les seues atribucions, la gestió de l'exercici de determinades competències, de conformitat amb el que establix la legislació de règim jurídic de les administracions públiques i de procediment administratiu comú.
2. L'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay podrà formalitzar acords o convenis de cooperació i col·laboració amb les universitats de la Comunitat Valenciana i qualsevol altra persona jurídica, pública o privada, per a l'adequat desplegament de les seues funcions.
CAPÍTOL II
Funcionament dels òrgans rectors
Article 6. Òrgans rectors
Els òrgans rectors de l'institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay són els següents:
a) La presidència
b) La vicepresidència
c) El Consell Rector
d) La direcció-gerència
Article 7. La presidència
1. La presidència de l'Institut i del Consell Rector correspon al conseller o consellera de Cultura i Educació.
2. Les atribucions de la presidència seran les següents:
a) Encarregar-se de la representació superior i del govern de l'institut.
b) Convocar, presidir i moderar les sessions del Consell Rector, i dirimir, si tenen lloc, els empats de les votacions amb vot de qualitat.
c) Autoritzar amb la seua firma, juntament amb la del secretari o la secretària, les actes aprovades de les sessions del Consell Rector i la certificació dels seus punts o acords.
d) Demanar el parer del Consell Rector sobre qualsevol aspecte relacionat amb l'institut i el seu funcionament.
e) Nomenar i, si cal, destituir la persona que exercirà la direcció-gerència de l'institut. Així mateix, designar la persona que exercirà les funcions de secretari o secretària del Consell Rector.
f) Nomenar i separar lliurement els vocals de lliure designació del Consell Rector.
g) Complir i fer complir els acords del Consell Rector.
h) Convocar i resoldre la concessió d'ajudes i subvencions i aprovar les bases corresponents.
i) Qualsevol altra que li siga atorgada per la normativa aplicable o que, excedint l'àmbit de la gestió ordinària de l'institut, no estiga expressament atribuïda a un altre òrgan de l'institut.
3. La presidència podrà assumir qualsevol de les atribucions de la direcció-gerència en aquells assumptes que considere convenient, especialment, en la firma de convenis i acords de col·laboració o cooperació amb altres administracions i entitats públiques.
Article 8. La vicepresidència
1. La vicepresidència de l'institut i del Consell Rector correspondrà amb caràcter nat al director o directora general competent en matèria de promoció cultural.
2. La vicepresidència tindrà les funcions que, amb caràcter permanent o temporal, li delegue la presidència de l'institut.
3. El vicepresident o la vicepresidenta substituirà el president o la presidenta de l'insti-tut en els casos d'absència, vacant, malaltia o abstenció.
Article 9. El Consell Rector
1. El Consell Rector estarà integrat per:
a) La presidència.
b) La vicepresidència.
c) La persona que ocupe la Secretaria General de la Conselleria de Cultura i Educació.
d) Un o una representant del Consell Valencià de Cultura, designat pel mateix Consell.
e) Un o una representant de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, designat per l'Acadèmia.
f) Un o una representant de la conselleria competent en matèria d'economia i hisenda, designats pel titular.
g) Fins a sis vocals de lliure designació nomenats per la presidència de l'institut entre persones de prestigi professional rellevant en qualsevol dels camps relacionats amb la cultura cinematogràfica.
h) Un director o directora, un actor o actriu i un o una guionista de prestigi reconegut, designats per la Conselleria de Cultura i Educació a proposta de la direcció general competent.
i) La persona que ocupe la direcció-gerència de l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay.
2. Els vocals designats exerciran el seu càrrec durant un període de quatre anys, comptats des de la data del seu nomenament, i podran ser designats novament.
En el cas de vacants, es cobriran seguint el procediment establit per a la designació, però només pel període que li reste al vocal cessant.
3. La persona que exercisca la direcció-gerència de l'institut és membre de ple dret del Consell Rector i assistirà a les seues reunions, excepte quan es tracten assumptes que l'afecten de forma directa.
Article 10. Atribucions del Consell Rector
1. Correspon al Consell Rector:
a) Definir les directrius generals i les línies d'actuació de l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay.
b) Aprovar la proposta de reglament de l'institut, o, si cal, de modificació, i remetre-la al conseller o consellera de Cultura i Educació perquè l'aprove el Govern Valencià.
c) Aprovar el pla general d'actuació anual de l'ens, així com les seues modificacions.
d) Aprovar i elevar a la Conselleria de Cultura i Educació la proposta de pressupost anual de l'institut, així com les seues modificacions.
e) Acceptar donacions, herències, llegats o patrocinis privats.
f) Verificar i controlar que l'activitat de l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay s'ajusta a les directrius generals d'actuació, al pla general d'actuació anual i al pressupost aprovats.
g) Aprovar i elevar a la Conselleria de Cultura i Educació la memòria anual d'activitats, a proposta de la direcció-gerència de l'institut.
h) Aprovar i elevar a la Conselleria de Cultura i Educació els estats d'execució del pressupost i dels comptes anuals.
i) Aprovar la plantilla, l'organització funcional i el règim retributiu de tot el personal de l'ens, a proposta de la direcció-gerència i dins de les limitacions legals i pressupostàries.
j) Convocar proves d'admissió per a la selecció del personal al servei de l'institut.
k) Aprovar els convenis i acords de col·laboració.
l) Emetre el seu parer sobre totes les altres qüestions que, referents a l'institut, sotmeta a la seua consideració la presidència.
m) Nomenar les comissions de treball que considere convenients per a l'estudi i l'avaluació prèvia de les propostes que calga aprovar.
2. Els vocals del Consell Rector podran sol·licitar a la presidència i a la direcció-gerència de l'institut tota la informació que necessiten per a l'exercici del seu càrrec sobre l'organització, el funcionament, el règim econòmic i les activitats de l'ens.
Article 11. Règim de funcionament del Consell Rector
1. El Consell Rector es reunirà, després de la convocatòria prèvia del president, com a mínim dos vegades a l'any. La primera reunió es realitzarà durant el primer trimestre natural per a analitzar i, si és procedent, aprovar la memòria i els comptes anuals de l'exercici anterior. La segona, per a deliberar i, si és procedent, aprovar l'avantprojecte de pressupostos i els plans d'actuació anuals.
2. Les sessions extraordinàries del Consell Rector podran ser convocades sempre que ho acorde la presidència, així com a petició de la meitat més un dels components del Consell.
3. Les sessions del Consell Rector seran convocades i dirigides per la presidència. En els casos de vacant, absència, malaltia, abstenció o delegació expressa, presidirà les sessions del Consell Rector el vicepresident o la vicepresidenta de l'institut.
4. Per a la vàlida constitució del Consell Rector als efectes de dur a terme sessions i deliberacions i prendre acords, es requerirà la presència de la meitat dels seus membres, com a mínim, entre els quals hauran de trobar-se necessàriament el president o la presidenta i el secretari o la secretària, o, si és el cas, els qui els substituïsquen.
5. Si no s'aconseguix en primera convocatòria el quòrum exigit, es podrà iniciar la sessió del Consell Rector en segona convocatòria trenta minuts després de l'hora assenyalada per a la primera amb els membres assistents, sempre que entre ells es troben almenys el president o la presidenta i el secretari o la secretària del Consell, o els qui els substituïsquen, i tres vocals.
6. Els acords es prendran per majoria simple dels assistents. En cas d'empat, decidirà el vot de qualitat de qui presidisca la sessió.
7. En la convocatòria de la reunió es fixarà l'ordre del dia.
No podrà ser objecte de deliberació o acord cap assumpte que no figure inclòs en l'ordre del dia, llevat que estiguen presents tots els membres del Consell Rector i siga declarada la urgència de l'assumpte pel vot favorable de la majoria.
8. Els acords que s'adopten constaran en l'acta corresponent, que podrà ser aprovada pel Consell Rector en la mateixa sessió a què es referix o en la següent, i que serà firmada pel secretari amb el vistiplau de la presidència. De la mateixa manera s'expediran els certificats dels acords del Consell Rector.
9. L'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay indemnitzarà els membres del Consell Rector per l'assistència a les sessions d'acord amb el que establisca la Generalitat Valenciana o, si no n'hi ha reglamentació, segons la regulació que puga aprovar el mateix Consell Rector.
10. A les sessions del Consell podrà assistir personal de l'institut quan hi serà requerit, amb veu i sense vot.
11. Per al que no preveu el present article caldrà atindre's a la legislació sobre règim jurídic de les administracions públiques i procediment administratiu comú.
Article 12. La secretaria del Consell Rector
1. El secretari o la secretària del Consell Rector de l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay serà designat i destituït per la presidència.
La designació podrà correspondre a un dels vocals del Consell Rector o a una persona al servei del mateix ens públic o de l'organisme a què estiga adscrit.
2. El secretari o la secretària del Consell Rector assistirà a les sessions amb veu però sense vot, si forma part del personal al servei de l'institut o de l'administració a què està adscrit, i amb veu i vot, si és membre d'este òrgan col·legiat.
3. En cas de vacant, absència, malaltia o abstenció, substituirà el secretari en les seues funcions el vocal del Consell Rector o el treballador o funcionari de l'Institut o de l'òrgan a què estiga adscrit l'Institut que determine la presidència, segons el criteri seguit en el paràgraf anterior per a la designació.
4. Correspon al secretari o la secretària del Consell Rector alçar l'acta de les sessions, autoritzar amb la seua firma, juntament amb la de la presidència, les actes aprovades de les sessions del Consell Rector i expedir certificats dels seus punts o acords.
5. També corresponen a la secretaria del Consell Rector les altres funcions previstes en la legislació de règim jurídic de les administracions públiques i procediment administratiu comú i en el present reglament.
Article 13. Nomenament i destitució de qui exercisca la direcció-gerència
La presidència del Consell Rector nomenarà i, si cal, destituirà la persona que exercisca la direcció-gerència.
Article 14. Atribucions de la direcció-gerència
Són atribucions de la direcció-gerència de l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay les següents:
a) La representació ordinària de l'institut en tota classe d'actes i negocis jurídics.
b) Totes les facultats en matèria de contractació administrativa i de dret privat, així com la firma dels contractes i la resolució dels recursos que es deriven del seu exercici.
La formalització de contractes d'obra, compravenda, donació, permuta, arrendament i tots altres negocis jurídics sobre béns immobles, haurà de ser autoritzada pel Consell Rector quan el pressupost, en qualsevol de les modalitats, supere els vint-i-cinc milions de pessetes.
c) Dirigir el funcionament general de l'ens, organitzant, impulsant, coordinant i inspeccionant els seus serveis i dependències.
d) Elaborar el pla general d'actuació anual de l'entitat, elevar-lo al Consell Rector perquè l'aprove i dirigir-ne la correcta execució, donant compte periòdicament de la seua gestió i dels resultats al Consell Rector.
e) Elaborar i elevar al Consell Rector, perquè l'aprove, la proposta de pressupost de l'institut per a cada exercici, així com les seues modificacions.
f) Elaborar i elevar al Consell Rector la memòria anual d'activitats de l'institut.
g) L'autorització i disposició de despeses i la liquidació i ordenació de pagaments de l'entitat, excepte en els casos reservats per llei a la competència del Govern Valencià o del conseller o consellera d'Economia, Hisenda i Ocupació.
h) La direcció de personal.
i) Elaborar la plantilla de personal de l'institut i la proposta de reglament intern, i elevar-los al Consell Rector perquè els aprove.
j) La gestió administrativa, de personal, econòmica i pressupostària.
k) L'assessorament jurídic de l'ens, sense perjuí de les atribucions que en favor d'altres òrgans de la Generalitat o de la seua Administració Pública, deriven d'altres disposicions legals.
l) La determinació dels mètodes i les tècniques per a la consecució d'una gestió més racional, eficaç i eficient.
m) Exercir aquelles competències administratives que en matèria de patrimoni cultural puguen ser encomanades o delegades a l'institut, en les quals haurà de resoldre conformement al dret administratiu i a la normativa sectorial d'aplicació.
n) La subscripció de convenis i acords de col·laboració i cooperació, excepte en aquells casos en què, d'acord amb el que es preveu en el número 3 de l'article 7 d'este reglament, la presidència de l'institut n'assumisca la representació.
o) Concórrer a convocatòries públiques d'ajudes i subvencions, cas en què podran subscriure tots els documents que siguen necessaris.
p) Administrar els ingressos i els drets de l'ens.
q) La formalització dels contractes laborals a què es referix l'article 20.5 d'este reglament.
r) Les atribucions que expressament li encomane la presidència o el Consell Rector en l'àmbit de la direcció i gestió de l'ens.
s) Les atribucions que deriven de disposicions legals o reglamentàries i totes aquelles pròpies de la gestió ordinària, que no estiguen expressament atribuïdes a cap altre òrgan de l'entitat.
Article 15. Delegació d'atribucions a la direcció-gerència
1. El Consell Rector de l'institut podrà delegar de forma temporal o permanent en la direcció-gerència les atribucions que considere oportunes. L'acord de delegació necessitarà l'abast, els límits i la duració de les facultats delegades.
2. La direcció-gerència donarà compte en cada sessió dels actes i documents aprovats o subscrits com a conseqüència de la delegació de facultats que es puga realitzar.
3. La presidència de l'institut podrà igualment delegar en la direcció-gerència, amb l'abast i la duració que considere necessaris, les facultats previstes en l'article 7.2.h) d'este reglament.
4. Les resolucions i els acords que s'adopten per delegació es consideraran realitzats per l'òrgan delegant i s'ajustaran al que preveu la legislació sobre règim jurídic de les administracions públiques i procediment administratiu comú.
Article 16. L'administrador o administradora
L'administrador o administradora, davall la direcció superior del director o directora gerent, té al seu càrrec la direcció immediata dels serveis generals de l'ens públic.
CAPÍTOL III
Règim econòmic i de personal
Article 17. Recursos econòmics i patrimonials
1. Per al compliment dels seus fins, l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay disposarà dels recursos econòmics i patrimonials següents:
a) Les consignacions previstes en els pressupostos de la Generalitat Valenciana.
b) Els béns mobles i immobles que li siguen adscrits o cedits per la Generalitat o qualsevol altra Administració Pública, així com els que, per qualsevol títol, formen part del seu patrimoni.
c) Els productes i rendes del seu patrimoni.
d) Les subvencions, herències, llegats, donacions, patrocinis i qualsevol altra aportació voluntària de les entitats o organismes públics o privats, i dels particulars.
e) Els ingressos que obtinga com a contraprestació o preu dels seus serveis, activitats o productes.
f) Els crèdits, préstecs, emprèstits i altres operacions que puga concertar.
g) Qualsevol altre recurs que li puga ser atribuït.
2. Tots els ingressos addicionals hauran d'incorporar-se al seu pressupost i destinar-se necessàriament a les seues despeses de funcionament o d'inversions reals.
Article 18. Règim de les subvencions
La concessió de subvencions, tant corrents com de capital, a càrrec dels pressupostos de l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay es regirà per les normes que siguen d'aplicació als ens de dret públic regulats en l'article 5.2 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, aprovat pel Decret Legislatiu, de 26 de juny de 1991, del Govern Valencià.
Article 19. Règim pressupostari
1. El règim pressupostari i de control financer de l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay serà l'establit per la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana i per la normativa pressupostària d'aplicació.
2. L'avantprojecte de pressupost, una vegada aprovat pel Consell Rector, s'enviarà a la Conselleria de Cultura i Educació per a l'elevació posterior a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, a l'efecte d'integrar-lo en el Pressupost de la Generalitat Valenciana.
Article 20. Personal al servei de l'ens públic
1. Sense perjuí de les peculiaritats establides en el present article, el personal al servei de l'institut serà seleccionat i es regirà, en tot el que li siga d'aplicació, pel Decret Legislatiu de 24 d'octubre de 1995, del Govern Valencià, pel qual es va aprovar el text refós de la Llei de la Funció Pública Valenciana, per les seues normes de desplegament i per totes altres disposicions d'aplicació general.
2. El personal de l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay es regirà, amb caràcter general, per les normes del dret laboral.
3. Sense perjuí del que es disposa en l'apartat anterior, el Govern valencià podrà adscriure personal funcionari a l'institut. Este personal continuarà subjecte a la relació funcionarial com a personal de la Generalitat en situació de servei actiu.
4. El personal directiu serà seleccionat atenent criteris de competència professional i experiència. La resta del personal serà seleccionat a través de proves d'admissió establides i convocades per l'institut, amb l'acord previ del Consell Rector, seguint els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.
5. En els casos de vacants prolongades, siga per malaltia, excedència o altres situacions similars, els llocs es podran cobrir temporalment, durant un període no superior als sis mesos, amb el personal necessari per al normal funcionament de l'Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay. En estos casos no serà necessari l'acord previ del Consell Rector.
6. El règim retributiu del personal s'adaptarà al que, amb caràcter general, regisca per al personal al servei de la Generalitat, amb les excepcions imposades per les necessitats del servei i les característiques especials de determinats llocs de treball.
7. El personal al servei de la Generalitat podrà cobrir destinacions de l'institut a través dels sistemes de provisió de llocs de treball establits en la Llei de la Funció Pública Valenciana.
DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA
Única. Col·laboració en l'assessorament jurídic de l'ens

linea
Mapa web