Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 51/1999, de 30 de març, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el reglament que regula les normes a què s'han de sotmetre's els concerts que realitze l'administració de la Generalitat Valenciana amb els centres d'iniciativa social de titularitat privada. [1999/X3405]

(DOGV núm. 3475 de 16.04.1999) Ref. Base de dades 1098/1999

DECRET 51/1999, de 30 de març, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el reglament que regula les normes a què s'han de sotmetre's els concerts que realitze l'administració de la Generalitat Valenciana amb els centres d'iniciativa social de titularitat privada. [1999/X3405]
Preàmbul
La Llei de la Generalitat Valenciana 5/1997, de 25 de juny, per la qual es regula el Sistema de Serveis Socials en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, es refereix en el capítol II del títol II als diversos tipus de Serveis Socials Especialitzats adreçats a sectors de població tan diversos com ara menors, tercera edat, persones discapacitades, malaltes mentals, malaltes terminals, etc.
Així mateix, la Llei de la Generalitat Valenciana, 3/1997, de 16 de juny, de Drogodependències i Altres Trastorns Addictius, parla en el capítol III del títol IV de la participació de la iniciativa social en l'atenció i la prevenció de les drogodependències.
La Llei 5/1997, de la Generalitat Valenciana, estableix en el títol VI un nou sistema, en l'àmbit dels serveis socials, de sosteniment de centres privats l'objecte dels quals és l'atenció social especialitzada definida en el títol II, capítol II de la citada Llei.
Aquest sistema consisteix a establir concerts entre les administracions públiques de la Generalitat Valenciana i els citats centres d'iniciativa privada, i té com a objectiu garantir el màxim grau de qualitat de vida possible en la prestació dels Serveis Socials Especialitzats a la Comunitat Valenciana mitjançant la integració dels citats centres en un sistema harmònic, coordinat i integral per tal de racionalitzar i d'optimar l'ús dels recursos disponibles.
És indiscutible que aquests centres presten un servei inestimable a la societat, i aquest esforç pot ser i ha de ser potenciat per l'administració de la Generalitat Valenciana per tal de millorar l'oferta d'atenció social especialitzada que constitueix un dels eixos principals en els serveis públics de caràcter social que la Generalitat Valenciana té encomanats i dels quals exerceix la competència exclusiva per a regular-los.
Per a això, aquests centres hauran d'adequar el seu funcionament a uns requisits de qualitat preestablits, i la Generalitat, alhora, haurà de procedir a l'assignació de fons públics amb vista al compliment de l'objectiu indicat abans.
D'altra banda, pel que fa al marc jurídic en què s'han de realitzar aquests concerts, l'article 64.1 de la Llei 5/1997, diu que es regiran per allò previst en aquesta Llei i en la Llei de Contractes de les Administracions Públiques. Per exigència de l'article 63 de la Llei 5/1997, aquest decret desplega, amb el respecte a la legislació bàsica de contractació de les administracions públiques, el règim de concerts establits en la citada llei, i l'adequa als requisits mínims que ha de reunir la prestació de Serveis Socials Especialitzats, per garantir la correcta prestació a les persones beneficiàries d'aquests.
Tenint en compte la diversitat de Serveis Socials Especialitzats inclosos en l'àmbit de la Llei 5/1997, de la Generalitat Valenciana, i les peculiaritats pròpies dels centres i dels serveis d'Atenció i de Prevenció de les Drogodependències a què fa referència la Llei 3/1997, de la Generalitat Valenciana, i la seua normativa de desplegament, el Govern Valencià considera oportú regular exclusivament en aquest reglament els aspectes essencials i de caràcter comú relatius als concerts, siga quin siga el sector implicat, i deixar a les corresponents convocatòries la concreció d'aspectes més puntuals que requerisca el tractament de cada sector.
En virtut de tot això, d'acord amb allò previst en l'article 22.e) de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de Govern Valencià, a proposta de la consellera de Benestar Social, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu, i amb la deliberació prèvia del Govern Valencià, en la reunió del dia 30 de març de 1999,
DECRETE
Article únic
S'aprova el reglament que s'adjunta tot seguit i que regula les normes a què s'han de sotmetre els concerts que realitze l'administració de la Generalitat Valenciana amb els centres d'iniciativa social de titularitat privada, en aplicació del que indica l'article 63 de la Llei 5/1997, i de conformitat amb allò establit en l'article 37 de la Llei 3/1997, totes dues de la Generalitat Valenciana.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
De conformitat amb allò previst en l'article 65.1 de la Llei 5/1997 de la Generalitat Valenciana, la Conselleria que exercisca les competències en les matèries objecte d'aquesta norma podrà procedir a l'extinció prematura dels concerts regulats en aquest decret que, si és el cas, s'hagueren formalitzat abans de l'aprovació del Pla Integral de Serveis Socials, per alguna d'aquestes causes: bé perquè siguen incompatibles amb les previsions contingudes en el Pla Integral de Serveis Socials, bé perquè, tot i ser compatibles amb les esmentades previsions, no hi haja dotació econòmica suficient per a atendre'ls perquè hi ha prioritats més coincidents a les fixades en el Pla. En qualsevol cas, l'extinció dels concerts afectats es produirà en el moment en què l'administració realitze l'oportuna notificació a la persona titular del centre amb la qual li comunique aquesta circumstància.
Segona
Els concerts regulats en aquest reglament no tenen la consideració de convenis de col·laboració, raó per la qual no es regiran per la normativa reguladora aplicable als convenis.
Tercera
El sosteniment de centres de Serveis Socials Especialitzats de titularitat de les corporacions locals es realitzarà per mitjà dels convenis previstos en l'article 8.1 de la Llei 5/1997, de la Generalitat Valenciana.
DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA
D'acord amb allò previst en l'article 64.2 de la Llei 5/1997, i en el 37.2 de la Llei 3/1997, de la Generalitat Valenciana, tindran preferència per a acollir-se al règim de concerts les entitats sense ànim de lucre que abans de la promulgació de les citades lleis, foren beneficiàries de subvencions de la Generalitat Valenciana per al manteniment de centres de Serveis Socials Especialitzats o d'Atenció i Prevenció de les Drogodependències.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Els concerts seran objecte de convocatòria pública mitjançant una ordre de la Conselleria que exercisca les competències en les matèries objecte d'aquest decret.
Segona
La Conselleria que exercisca les competències en les matèries objecte d'aquesta norma, podrà dictar les disposicions que siguen necessàries per al desplegament i l'aplicació d'aquest decret.
València, 30 de març de 1999
El president de la Generalitat Valenciana,
EDUARDO ZAPLANA HERNÁNDEZ-SORO
La consellera de Benestar Social,
MARCELA MIRÓ PÉREZ
Reglament que regula les normes a què s'han de sotmetre els concerts que ha realitzar l'administració de la Generalitat Valenciana amb els centres d'iniciativa social de titularitat privada.
Títol I
Disposicions generals
Article 1
La Generalitat Valenciana, mitjançant la Conselleria que exercisca les competències en les matèries regulades en aquest reglament, i dins de les consignacions pressupostàries establides per a això, podrà subscriure concerts amb les persones i les entitats privades titulars de centres de Serveis Socials Especialitzats o d'Atenció i Prevenció de les Drogodependències que desitgen acollir-se al règim de concerts, sempre que reunisquen els requisits establits en el títol VI de la Llei 5/1997, o en els articles 37 i 38 de la Llei 3/1997, segons els casos, en aquest reglament i en les corresponents convocatòries.
Article 2
1. Els concerts tindran caràcter plurianual. La Conselleria que exercisca les competències en les matèries regulades en aquest reglament, d'acord amb la programació econòmica del Govern Valencià en matèria de serveis socials o de drogodependències i altres trastorns addictius, determinarà la duració màxima de cada concert, la quan no podrà excedir de quatre anys. Una vegada transcorreguts aquests, podran renovar-se en els termes previstos en aquest reglament, sense perjudici de la possible extinció prematura per causa d'incompliment o de qualsevol de les causes previstes en l'article 29 i següents o en la disposició addicional primera d'aquest decret.
2. El finançament dels concerts regulats en aquest reglament es consignarà en els pressupostos de la Generalitat Valenciana mitjançant línies pressupostàries diferenciades per a cada sector de Serveis Socials Especialitzats o d'Atenció i Prevenció de les Drogodependències, a càrrec del capítol IV de l'estat de despeses corresponent a transferències corrents.
Article 3
Correspon a la persona titular de la Conselleria que exercisca les competències en les matèries regulades en aquest reglament, o a la persona en qui delegue, l'adjudicació i la formalització dels concerts.
Article 4
La formalització de concerts es realitzarà en document administratiu on es fixaran expressament els drets i les obligacions de les parts, el règim econòmic, la duració, la pròrroga i l'extinció d'aquells, el nombre i la tipologia de places assistencials concertades i la resta de condicions de prestació, amb subjecció a les disposicions d'aquest reglament i a la resta de condicions addicionals que, si és el cas, s'establisquen en les corresponents convocatòries.
Article 5
1. Per tal de poder acollir-se al règim de concerts, les persones i les entitats titulars dels centres hauran d'acomplir els requisits següents:
a) Presentar la sol·licitud corresponent.
b) Complir la normativa vigent sobre registre, autorització o acreditació en matèria de Serveis Socials Especialitzats o de centres d'Atenció i Prevenció de les Drogodependències, tant la persona titular com els centres per als quals es pretén concertar places. L'autorització i, si escau, l'acreditació, hauran de ser definitives.
c) No incórrer en cap prohibició de contractar amb les administracions públiques.
d) Acreditar documentalment l'experiència en la gestió de centres de Serveis Socials Especialitzats o de centres d'Atenció i Prevenció de les Drogodependències.
2. La garantia en la qualitat de la prestació a què fa referència el punt d) de l'apartat anterior, haurà de ser acreditat mitjançant la presentació d'un projecte de gestió en què es pose de relleu la programació de totes les activitats que s'han de realitzar al centre, incloent-hi les de caràcter rehabilitador, assistencial, educatiu, ocupacional, recreatiu i de convivència, i les relatives a l'atenció i a la manutenció de les persones usuàries, amb detall del règim alimentari, i les corresponents, si és el cas, al transport de les esmentades persones. En tot cas, caldrà descriure els mitjans humans i materials previstos per a dur a terme les citades activitats.
3. S'entendrà que la persona o l'entitat que sol·licita té experiència en gestió de centres de Serveis Socials Especialitzats a què es refereix el punt e) de l'apartat anterior, quan, si més no, la quarta part del personal directiu o especialitzat d'atenció directa de la plantilla del centre tinga una experiència acreditada, almenys, de dos anys, en el sector específic de Serveis Socials Especialitzats que és l'objecte del concert, i la relació contractual amb la persona titular del centre siga de caràcter indefinit.
Per a l'acreditació documental de la citada experiència s'adjuntarà una memòria descriptiva del funcionament i de les actuacions del centre o dels centres amb els quals es pretenga concertar, i de l'experiència de les persones professionals que formen part de la plantilla dels centres per als quals se sol·licita el concert.
Article 6
Els centres concertats hauran de fer constar en la seua documentació i en la publicitat la condició que tenen de centres concertats amb la Generalitat Valenciana per a Serveis Socials Especialitzats o per a l'Atenció i Prevenció de les Drogodependències.
Article 7
1. El finançament dels concerts consistirà en un sistema compartit entre les persones usuàries dels centres concertats i la Generalitat Valenciana. El finançament corresponent a les persones usuàries del servei, en concepte de contraprestació pel servei de què són beneficiàries, s'efectuarà d'acord amb les tarifes màximes que fixe l'administració en les corresponents convocatòries públiques dels concerts. El finançament a càrrec al Pressupost de la Generalitat Valenciana s'efectuarà per diferència entre els mòduls econòmics fixats per a cada tipus de plaça i les aportacions que les persones usuàries de les places concertades realitzen.
2. Els esmentats mòduls econòmics estaran expressament determinants en les corresponents convocatòries públiques dels concerts per a cada tipus de plaça assistencial.
3. Les aportacions de les persones usuàries a què es refereix l'apartat 1 d'aquest article no tindran la consideració d'ingressos de dret públic. No obstant això, les tarifes màximes que hagen de pagar aquestes es fixaran en les corresponents convocatòries públiques, amb una quantia igual a l'establida en la normativa de preus públics de la Generalitat Valenciana que siga aplicable al sector de Serveis Socials Especialitzats o per a l'Atenció i Prevenció de les Drogodependències corresponent.
Article 8
El concert obliga la Generalitat a consignar els crèdits pressupostaris suficients per al finançament durant el període de vigència d'aquest. Aquesta consignació es realitzarà anualment a càrrec dels pressuposts de la Generalitat Valenciana de manera diferenciada per a cada sector de Serveis Especialitzats o d'Atenció i Prevenció de les Drogodependències.
Article 9
Correspon a la Conselleria que exercisca les competències en les matèries regulades en aquest reglament, la prerrogativa de modificar els concerts per raons d'interés públic, d'interpretar els concerts, de resoldre els dubtes que presente el compliment i la interpretació d'aquests, d'acordar-ne la resolució i determinar els efectes d'aquesta. Contra aquests actes s'hi podran interposar els recursos admissibles en dret.
Títol II
De les obligacions de les parts que signen els concerts
Article 10
Són obligacions de la Generalitat Valenciana:
1. Pagar a la persona titular del centre concertat l'import de la subvenció fixada en el concert per a les places ocupades. Aquesta subvenció serà el resultat d'aplicar a aquestes places el preu unitari establit per a elles. El susdit preu unitari serà el resultat de calcular, per a cada tipus de plaça, les diferències de finançament establides sobre la base d'allò que disposa l'article 7.1.
2. Pagar a la persona titular del centre concertat l'import de la subvenció corresponent a les places concertades no ocupades. Aquesta quantitat es calcularà aplicant sobre el preu unitari fixat per l'administració el percentatge determinat mitjançant l'ordre de la conselleria que exercisca les competències en les matèries regulades en aquest reglament. Donat cas que l'absència d'ocupació d'una plaça siga imputable al centre, la persona titular d'aquest no tindrà dret a rebre cap quantitat per la citada plaça.
3. Comunicar a la persona titular del centre concertat, amb la suficient antelació, qualsevol circumstància que afecte el concert subscrit.
Article 11
Son obligacions de les persones titulars dels centres concertats:
1. Acreditar abans de la subscripció del concert, i abans de cada exercici en què tinga vigència, que està al corrent en les obligacions fiscals i amb la Seguretat Social, en la forma que establisca la normativa vigent. Així mateix, si gaudeixen d'alguna exempció, hauran de presentar la documentació que servisca per a acreditar la citada circumstància.
2. Acreditar que no estan sotmesos a cap de les prohibicions per a contractar amb les administracions públiques.
3. Posar a disposició de la Generalitat Valenciana el nombre de places previst en el concert; atendre els requeriments d'aquesta pel que fa a la cobertura de les places i mantenir els graus de qualitat en la prestació assistencial.
4. Posseir els mitjans humans i materials que la Generalitat Valenciana establisca com a indispensables per al període de vigència del concert.
5. Acomplir les ordres i les instruccions que dicte la conselleria que exercisca les competències en les matèries regulades en aquest reglament per a garantir l'adequada prestació del servei públic.
6. Garantir, després de la signatura del concert i abans del primer pagament, d'acord amb allò previst en els articles 47 i 47 bis del Decret Legislatiu, de 26 de juny de 1991, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, mitjançant un aval bancari, una pòlissa d'assegurança o una garantia real immobiliària, un import equivalent al 6% del total de la subvenció inherent al concert. Segons allò disposat en l'apartat tercer de l'article 47 bis ja esmentat, gaudiran d'exempció en el compliment d'aquest requisit les entitats sense ànim de lucre
La citada garantia quedarà dipositada i en poder de la Generalitat Valenciana durant tot el període de vigència del concert. L'aval de què parla aquest apartat serà amb caràcter solidari o amb expressa renúncia al benefici d'excussió.
7. Facilitar als òrgans competents en matèria de Serveis Socials Especialitzats o Drogodependències, a requeriment d'aquests, tota la informació econòmica, fiscal, laboral, tècnica i de qualsevol altra índole que li siga sol·licitada i que siga necessària per a valorar l'execució del concert. L'administració tindrà la necessària cautela en la salvaguarda del principi de confidencialitat exigible
8. Assumir les actuacions de control financer que corresponga a la Intervenció General de la Generalitat Valenciana en relació amb els fons públics aportats per al finançament dels concerts.
9. Comunicar a l'òrgan competent en matèria de Serveis Socials Especialitzats o Drogodependències qualsevol subvenció concedida per altres organismes públics o privats l'objecte dels quals siga el finançament dels costos de manteniment del centre.
10. No alterar la finalitat dels fons rebuts, i complir les obligacions que estableix la legislació vigent per a les persones perceptores de fons públics.
11. Justificar convenientment les despeses i els ingressos en la forma que establisca la corresponent convocatòria.
12. Subscriure immediatament, després de la formalització del concert, una pòlissa d'assegurança civil resultant de les accions de les persones treballadores i usuàries del centre, i les contingències derivades per invalidesa i defunció en cas d'accident de les citades persones, tot allò en l'àmbit de la gestió dels servei que és l'objecte del concert.
Títol III
Del procediment per a la tramitació dels concerts
Article 12
1. Les sol·licituds es presentaran en la Direcció Territorial de la Conselleria que exercisca les competències en les matèries regulades en aquest reglament corresponent a la província en què estiga el centre.
2. Cada titular podrà presentar en una mateixa sol·licitud la integració en el règim de concerts d'un o més dels seus centres.
Article 13
La Conselleria que exercisca les competències en les matèries regulades en aquest reglament aprovarà les oportunes bases de les convocatòries públiques de concerts per a places assistencials. Les bases s'hauran d'ajustar a aquest reglament, i inclouran criteris de selecció objectius, per ordre decreixent d'importància, amb la indicació de la ponderació que s'atribueix a cadascun, i establiran, a més, el termini de presentació de les sol·licituds corresponents.
Article 14
1. La documentació que haurà d'acompanyar la sol·licitud s'especificarà en la corresponent ordre de la conselleria que exercisca les competències en les matèries regulades en aquest reglament.
2. En tot cas, caldrà adjuntar-hi:
a) Testimoni judicial, certificat administratiu o declaració responsable atorgada davant d'una autoritat administrativa, d'un notari públic o d'un organisme professional qualificat, que acredite que no s'està sotmés a cap dels casos de prohibició per a contractar amb les administracions.
b) Documentació acreditativa que està al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social, en la forma establida en la normativa vigent.
c) Projecte de gestió esmentat en l'article 5.2 d'aquest reglament.
d) Memòria acreditativa de l'experiència a què fa referència l'article 5.3 d'aquest reglament.
e) Llistat en què conste la plantilla de treballadors i treballadores que posseeix el centre, on constarà el nom i els cognoms d'aquests, la titulació, les funcions que realitzen i la relació laboral amb la persona titular, i el nombre d'hores diàries de dedicació.
f) Garantia provisional, que serà fixada en les corresponents convocatòries públiques, sense perjudici de la possibilitat que el Govern Valencià puga concedir exempcions d'aquest requisit d'acord amb la facultat atorgada per l'apartat segon de l'article 39 de la Llei 13/1995, de Contractes de les Administracions Públiques.
Article 15
Una vegada presentades les sol·licituds, les Direccions Territorials de la Conselleria que exercisca les competències en les matèries regulades en aquest reglament les verificaran, i podran realitzar d'ofici les actuacions que consideren necessàries per a la determinació i la comprovació de les dades en virtut de les quals s'ha d'aprovar el concert. Caldrà respectar-hi en tot moment la necessària cautela per a la salvaguarda de confidencialitat exigible. Si la sol·licitud no reuneix els requisits exigits, o no s'hi adjunta tota la documentació prevista, es requerirà la persona interessada perquè en un termini improrrogable de 10 dies esmene la falta o adjunte els documents necessaris, amb la indicació que si no ho fera així, es considerarà desistida en la seua petició i s'arxivarà l'expedient sense més tràmit. Aquest tràmit se substanciarà d'acord amb allò previst en l'article 76 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Article 16
1. Les sol·licituds seran avaluades, aplicant-hi els criteris de selecció previstos en cada convocatòria, per una comissió d'avaluació d'àmbit provincial o autonòmic creada per a això, per a cadascun dels sectors de Serveis Socials Especialitzats o per a l'Atenció i Prevenció de les Drogodependències.
2. Les convocatòries hauran d'incloure necessàriament, com a criteri prioritari de valoració, el grau de necessitat de concert de places, d'acord amb la demanda que n'hi haja en l'àmbit geogràfic del centre i en el sector corresponent. També haurà d'incloure com criteris de valoració, el grau de qualitat del servei que es presta al centre i el grau d'experiència en la prestació del servei que es pretenga concertar.
Article 17
Les comissions citades en l'article anterior emetran proposta en un termini màxim de dos mesos comptadors des de l'acabament del termini de presentació de sol·licituds.
Article 18
1. L'acte administratiu pel qual s'autoritze o es denegue la realització de concerts serà dictada per la conselleria que exercisca les competències en les matèries regulades en aquest reglament, en un termini màxim de sis mesos comptadors des de l'acabament del termini de presentació de sol·licituds. Donat cas que el concert entre en vigor l'exercici següent al de l'aprovació, la resolució d'adjudicació haurà d'indicar expressament que l'eficàcia d'aquesta està sotmesa a la condició suspensiva d'existència de crèdit adequat i suficient en el pressupost aprovat per la Generalitat valenciana per a l'exercici següent.
2. Les persones sol·licitants que no hagen rebut notificació expressa en el termini indicat en l'apartat anterior, hauran d'entendre que la seua sol·licitud està desestimada.
3. En el termini de 15 dies hàbils comptadors des de la notificació efectiva de l'adjudicació, la persona titular del centre concertat haurà de constituir la corresponent garantia, en la forma prevista en l'article 42 de la Llei 13/1995, de Contractes de les Administracions Públiques, tot això sense perjudici que el Govern Valencià puga acordar algun tipus d'exempció a aquest requisit, a l'empara de la facultat atorgada per l'apartat segon de l'article 39 de l'esmentada llei. L'import d'aquestes garanties serà fixat en les corresponents convocatòries públiques dels concerts.
Article 19
1. Una vegada formalitzats els concerts, s'inscriuran d'ofici en el corresponent Registre de Concerts de Serveis Socials Especialitzats, i, si és el cas, en el Registre de Concerts de Centres d'Atenció i Prevenció de les Drogodependències, els quals seran mantinguts i actualitzats per la Direcció General competent en la matèria.
2. En els citats registres s'anotaran, entre altres, els aspectes següents:
a) Aprovació i formalització del concert.
b) Renovacions i modificacions.
c) Incompliments i efectes.
d) Extinció i causes.
Títol IV
Execució dels concerts
Article 20
1. La Conselleria que exercisca les competències en les matèries regulades en aquest reglament pagarà la subvenció prevista en el concert sobre la base del règim excepcional que es preveja en les lleis anuals de pressupostos de la Generalitat Valenciana per al pagament dels Serveis Socials Especialitzats o, si hi manca, sobre la base del règim general previst en la normativa d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana.
2. Els pagaments efectuats tindran la consideració de compensació econòmica pels serveis assistencials concertats amb els centres.
Article 21
1. Les persones o les entitats que signen els concerts estaran obligades a justificar a l'administració les despeses i els ingressos relacionats amb el concert, mitjançant l'aportació, almenys, dels documents següents:
a) Llistat de persones beneficiàries ateses en el període objecte de la justificació, amb indicació de les dates d'alta i de baixa, si n'hi haguera, o de qualsevol altra incidència escaiguda en el servei prestat a aquestes, subscrita per la persona titular del centre concertat o per la persona que hi actue en representació d'aquest.
b) Llistat detallat de les aportacions econòmiques realitzades per les persones beneficiàries de les places concertades en el període objecte de la justificació, subscrita per la persona titular del centre concertat o per la persona que hi actue en representació d'aquest.
c) Nòmina del personal que presta serveis al centre, acompanyada dels respectius rebuts de salaris referits al període objecte de justificació, correctament subscrits pels treballadors i per les treballadores.
d) Documents acreditatius de la liquidació de les assegurances socials dels treballadors i de les treballadores davant de l'administració de la Seguretat Social, referits al període objecte de justificació, en què aparega el certificat bancari que acredite que ha sigut pagat o carregat en compte.
2. Mitjançant ordre de la conselleria que exercisca les competències en les matèries regulades en aquest reglament, es podrà fixar una altra documentació justificativa complementària per a aportar per les persones titulars dels centres concertats.
Títol V
De la renovació dels concerts
Article 22
Les persones o les entitats titulars de centres concertats que desitgen renovar els concerts, ho sol·licitaran amb sis mesos, almenys, d'antelació a l'acabament del corresponent concert. A la sol·licitud s'adjuntarà la documentació acreditativa que el centre compleix els requisits que van determinar l'aprovació del concert i les variacions escaigudes que puguen afectar-lo.
Article 23
Les sol·licituds de renovació seguiran els mateixos tràmits i terminis descrits en el títol III d'aquest reglament.
Article 24
1. L'òrgan competent, una vegada examinada la documentació presentada, procedirà a la renovació del concert per un període màxim de quatre anys o a la denegació de la sol·licitud de la renovació. En tot cas, l'acte administratiu de renovació estarà condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient en el primer exercici en què es produïsca la renovació.
2. Serà condició indispensable per a la renovació que el centre continue complint els requisits que van determinar-ne l'aprovació i que no haja incorregut en cap de les causes previstes en el títol VIII d'aquest reglament.
Article 25
Quan la sol·licitud de renovació del concert siga denegada o presentada fora del termini habilitat a aquest efecte, el concert subscrit s'extingirà automàticament en finalitzar el període de vigència. Excepcionalment, en aquests casos la conselleria que exercisca les competències en les matèries regulades en aquest reglament mitjançant una resolució motivada, podrà acordar una pròrroga provisional del concert com a màxim d'un any, sempre que el centre cobrisca necessitats assistencials que no puguen ser satisfetes per uns altres mitjans.
Títol VI
De la modificació dels concerts
Article 26
1. L'administració podrà procedir, en qualsevol moment, per iniciativa pròpia o a instància de la persona titular del centre concertat, a realitzar variacions en les característiques del concert quan, per circumstàncies sobrevingudes o imprevistes, hi haja raons d'interés públic correctament acreditades en l'expedient que així ho aconsellen.
2. Les variacions realitzades unilateralment per l'administració exigiran, abans que siguen aprovades, l'audiència prèvia de la persona interessada. Una vegada adoptades, hauran de ser objecte de comunicació fefaent a la persona titular del centre, i no seran efectives fins que no hagen transcorregut tres mesos comptadors des de la notificació a la persona interessada, llevat que aquesta accepte executar-les abans de l'acabament d'aquest termini.
3. Quan les modificacions afecten el règim financer del contracte, l'administració haurà de compensar el contractista de manera que es mantinga l'equilibri dels supòsits econòmics que van ser considerats com a bàsics en l'adjudicació del concert.
4. Donat cas que els acords que dicte l'administració respecte al desenvolupament del servei concertat no tinguen transcendència econòmica, la persona titular del centre concertat no tindrà dret a indemnització per raó d'aquells.
5. S'entendran desestimades les modificacions propostes per les persones titulars dels centres concertats que no van ser contestades per l'administració en un termini de 3 mesos comptadors des de la data del registre d'entrada en qualsevol dependència de l'òrgan competent per a resoldre.
Article 27
1. La Conselleria que exercisca les competències en les matèries regulades en aquest reglament podrà autoritzar la cessió del concert subscrit en el cas de canvi de titularitat del centre concertat, sempre que hi concórreguen els requisits següents:
a) Que les qualitats tècniques o personals de l'anterior titular no hagen sigut determinants per a l'aprovació del concert.
b) Que el nou titular reunisca les condicions exigides en aquest reglament per a la subscripció de concerts.
c) Que el concert haja sigut executat, si més no, en una cinquena part del temps de duració previst.
2. La formalització de la cessió es realitzarà en escriptura pública, amb l'autorització expressa prèvia de l'administració. En l'acord de cessió, el nou titular del centre s'hi subrogarà en tots els drets i les obligacions derivades del concert subscrit al seu dia amb l'anterior titular.
Títol VII
Causes de l'incompliment dels concerts
Article 28
1. Es considerarà incompliment greu del concert quan hi concórrega alguna de les circumstàncies següents:
a) La comissió, en els centres concertats, d'alguna de les infraccions greus o molt greus previstes, segons els casos, en la Llei 5/1997, de la Generalitat Valenciana, per la qual es regula el Sistema de Serveis Socials en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, o en la Llei 3/1997, de la Generalitat Valenciana, de Drogodependències i Altres Trastorns Addictius.
b) L'exigència a les persones usuàries del pagament de quantitats superiors a les autoritzades per l'administració de la Generalitat Valenciana.
c) No atendre o atendre inadequadament les persones usuàries remeses per l'administració.
d) No aportar, en el termini indicat, la documentació justificativa assenyalada en l'article 21 d'aquest reglament, sense perjudici del dret de l'administració a exigir el reintegrament de les quantitats rebudes incorrectament i, si escau, del corresponent interés de demora.
2. Qualsevol altre incompliment dels deures i de les obligacions que han de complir les persones titulars dels centres concertats, tindrà caràcter lleu, i donarà lloc a l'advertiment perquè siga esmenat.
Article 29
1. Els incompliments a què fa referència la lletra a) de l'apartat primer de l'article 28 d'aquest reglament podran servir de justificació a la Generalitat Valenciana per a resoldre els concerts, sempre que hi haja prèviament la corresponent resolució de sanció esdevinguda ferma en via administrativa.
2. La resta d'incompliments previstos en l'apartat primer de l'article 28 d'aquesta norma podrà originar la resolució dels concerts quan hagen sigut constatats prèviament en expedient contradictori amb audiència de la persona interessada.
3. La reincidència en la comissió dels incompliments previstos en l'apartat segon de l'article 28, comportarà la no renovació del concert.
Títol VIII
De l'extinció dels concerts
Article 30
Són causes d'extinció dels concerts:
a) El venciment del termini de vigència del concert.
b) El mutu acord de les parts.
c) La resolució del concert per incompliment de la persona titular del centre.
d) La mort o la incapacitat sobrevinguda de la persona física, o l'extinció de la personalitat jurídica, de la persona titular del centre.
e) La declaració de fallida o de suspensió de pagaments de la persona titular.
f) La revocació de l'autorització administrativa del centre.
g) El cessament voluntari, correctament autoritzat, de l'activitat del centre.
h) L'alteració de les circumstàncies que hi havia en el moment de l'aprovació del concert, i que van ser determinants perquè l'administració procedira a la subscripció.
i) Qualsevol altra causa que s'establisca en el concert.
Article 31
L'extinció del concert per mutu acord de les parts no podrà donar-se quan hi concórrega una altra causa de resolució imputable a la persona titular del centre concertat, i sempre que raons d'interés públic facen innecessària o inconvenient la permanència del concert.
Article 32
Quan la causa d'extinció siga la mort o la incapacitat sobrevinguda de la persona titular del centre, l'administració podrà acordar la continuació d'aquest amb els seus hereus o successors si això és més adequat per a l'interés públic.
Article 33
En els casos en què la persona jurídica titular del centre concertat es fusionara amb altres, el concert continuarà vigent amb l'entitat absorbent o resultant de la fusió, i quedarà subrogada en tots els drets i les obligacions que en provinguen, sempre que reunisca els requisits necessaris per a la formalització de concerts.
Article 34
En els casos d'escissió de la persona jurídica titular del centre concertat, el concert continuarà amb l'entitat que resulte titular del centre, la qual quedarà subrogada en tots els drets i les obligacions que en provinguen, sempre que reunisca els requisits necessaris per a la formalització de concerts.
Article 35

linea
Mapa web