Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Ordre de 23 de juny de 1987, de la Conselleria d'Economia i Hisenda, per la qual es dicten normes sobre programació d'inversions de la Generalitat Valenciana.

(DOGV núm. 618 de 30.06.1987) Ref. Base de dades 1169/1987

Ordre de 23 de juny de 1987, de la Conselleria d'Economia i Hisenda, per la qual es dicten normes sobre programació d'inversions de la Generalitat Valenciana.
La Llei 8/194 de 28 de desembre, del Programa Econòmic Valencià 1984-87, conferí a la inversió pública un paper fonamental, amb el respecte ineludible a la necessària coherència financera, tant com a element dinamitzador de la nostra economia que coadjuve a reduir el nombre d'aturats que la crisi ha generat a la Comunitat Valenciana, com per a la millora dels serveis que presta la Generalitat. El segon Programa Econòmic Valencià mantindrà aquest paper rellevant de la inversió pública.
En l'exercici 1988, després de l'entrada en funcionament del sistema definitiu de finançament de les Comunitats autònomes, per una banda, i, per l'altra, amb la consideració per la Comissió Europea de les àrees comparativament menys desenvolupades de la Comunitat Valenciana com a zones susceptibles d'ajudes per al desenvolupament regional, la Comunitat Valenciana podrà presentar projectes d'inversió al Fons Europea de Desenvolupament Regional sempre que, prèviament, s'hagen inclòs en el Fons de Compensació Interterritorial corresponent a la Comunitat Valenciana.
En aquest sentit convé, en base a l'experiència dels exercicis 84, 85 i 86, anar adaptant els processos de programació pressupostària de les operacions d'inversió al nou sistema de comptabilitat de la Generalitat, als canvis positius de gestió que es desitja imprimir per a l'execució del PEV 2 i a la nova configuració del Fons de Compensació Interterritorial com a primera instància per a optar al cofinançament europea d'inversions a la Comunitat Valenciana.
En atenció d'aquests motius,
ORDENE:
Primer. Ambit d'aplicació.
1. Les normes contingudes en aquest text seran d'aplicació a totes aquelles operacions previstes pels departaments de la Generalitat Valenciana que han de ser finançades pels capítols VI, VII i VIII del seu Pressupost de Despeses. Aquestes operacions constituiran el «Programa d'Inversions de la Generalitat Valenciana» i figurarà anualment com a Annex d'Inversions del Pressupost.
2. En els projectes que siguen susceptibles de ser cofinançats per altres Administracions Públiques i, si s'escau, per les Comunitats Europees, s'estarà d'acord, a més a més, amb el que disposen les entitats cooperadores.
3. Per als projectes de competència d'altres Administracions Públiques, les inversions la realització de les quals considere convenient la Generalitat Valenciana es sol·licitaran d'acord amb el que disposen aquelles.
Segon. Definició dels projectes.
Les inversions seran descompostes en «Projectes». A aquest efecte un projecte serà definit pels elements següents:
a) El centre directiu o organisme autònom que realitza l'operació.
b) El programa pressupostari a què pertany.
c) La denominació amb què serà reconegut oficialment. d) La forma que adopta: inversió real, transferència de capital o operació financera.
e) L'import total previst.
f) La distribució temporal de la despesa, en cas que el projecte necessite més d'un exercici pressupostari per a l'execució.
g) El lloc geogràfic on es desenvoluparà la inversió: municipi, comarca, província o Comunitat Valenciana.
h) El tipus de projecte des del punt de vista del finançament.
Tercer. Codificació dels projectes.
Per a la correcta classificació i control, la Conselleria d'Economia i Hisenda dictarà les normes de codificació dels projectes en la Comptabilitat de manera que puguen reflectir-s'hi totes les característiques que defineixen un projecte, d'acord amb allò establert en la norma segona així com per a garantir, si escau, el desglossament per subprojectes d'un projecte que continga més d'una operació inversora.
Quart. Escenaris financers d'inversió.
El programa econòmic a mig termini del Govern Valencià contindrà els escenaris financers que, per al període de la vigència, els serveis tindran en compte per a programar-ne les actuacions inversores. Anualment, la Conselleria d'Economia i Hisenda adaptarà aquests escenaris per a cada programa en funció de l'evolució dels recursos i de les despeses previstes en el programa a mig termini.
Cinqué. Requisits de la programació.
1. Els projectes d'inversió proposats s'inclouran en l'Annex d'Inversions de Pressuposts de la Generalitat Valenciana per l'import d'anualitats que puguen fer-se efectives fins a la fase O o OK dins de cada exercici pressupostari.
2. Les inversions de la Generalitat hauran de dirigir-se a la consecució dels objectius expressats en el programa a mig termini del Govern Valencià. Per això, els projectes d'inversió tendiran a ser agrupats en Plans que responguen als objectius sectorials i /o territorials del programa econòmic del Govern.
3. No podran incloure's en el Programa d'Inversions projectes que incrementen l'oferta de serveis públic quan hi haja infrautilització manifesta d'aquests.
Sisé. Provisió per a redacció de projectes tècnics.
Com a criteri general de programació, un projecte d'inversió inclourà els costs prevists de redacció del projecte tècnic. Tanmateix, i per tal de constituir una reserva d’existències d'aquests últims, podrà generar-se un fons sota la denominació: «Provisió per a redacció de projectes tècnics en l'exercici ...».
Seté. Provisió per a modificacions d'obres.
Dins de cada programa podrà generar-se un fons destinat a cobrir les modificacions d'obres que s'hi puguen produir durant la execució. El susdit projecte serà titulat «Provisió per a modificacions d'obres del programa ... de l'exercici ...».
Vuité. Programes de conservació.
Les obres i les adquisicions de reparació, substitució i manteniment del capital públic efecte a la prestació de serveis de cada programa de despesa podran agrupar-se en projectes de conservació al nivell de territorialització mínim provincial.
Nové. Elaboració de les propostes.
Els projectes d'inversió que s’hagen d'incloure en el Programa d'Inversions de la Generalitat es proposaran a la Conselleria d'Economia i Hisenda d'acord amb el contingut d'aquesta ordre i directrius complementàries, amb la documentació i terminis següents:
1. Els programes de conservació mitjançant la fitxa PIG 1 de l'annex núm. 1. En la memòria de presentació es farà referència al capital públic efecte al programa, la seua valoració i la justificació de l'import que es sol·licita per a atendre les operacions de reparació, substitució i manteniment del capital. Tals projectes s'hi presentaran amb el mateix calendari que s'establesca per a l'elaboració dels Pressuposts.
2. Els projectes per als quals es demane finançament FCI/FEDER mitjançant el corresponent dossier FEDER de la Comissió Europea que es sol·licitarà a la Conselleria d'Economia i Hisenda. Tals projectes sols podran referir-se a les operacions admeses per la Comissió Europea i hauran d'incidir en les zones considerades assistides per la CEE que es detallen en l'annex núm. 3. Aquest tipus de projectes poden presentar-s'hi al llarg de tot l'exercici pressupostari tenint en compte un termini de tramitació d'aproximadament set mesos. Com a regla general es tendirà a presentar la proposta a la Conselleria d'Economia i Hisenda abans del primer de maig de l'any anterior al que es pretén iniciar-ne l'execució.
3. Els projectes de transferències de capital i operacions financeres d'inversió s'hi presentaran mitjançant la fitxa corresponent i calendari que hagen estat aprovats en l'Ordre d'elaboració dels Pressuposts.
4. Els restants projectes s'hi presentaran mitjançant la fitxa PIG 2 de l'annex núm. 2 amb el mateix calendari que recullga l'Ordre d'elaboració dels Pressuposts.
DISPOSICIO FINAL
Hom autoritza la Direcció General d'Economia perquè dicte les intruccions necessàries per al desplegament i l'execució d'aquesta ordre.
València, 23 de juny de 1987.
El Conseller d'Economia i Hisenda,
ANTONI BIRLANGA CASANOVA
Veure imatge

linea
Mapa web