Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDRE de 7 d'abril de 1999, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, de desplegament del Reglament Orgànic i Funcional del departament. [1999/3437]

(DOGV núm. 3479 de 22.04.1999) Ref. Base de dades 1216/1999

ORDRE de 7 d'abril de 1999, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, de desplegament del Reglament Orgànic i Funcional del departament. [1999/3437]
Pel Decret 32/1997, de 26 de febrer (DOGV núm. 2.942 d'01.03.97), modificat pel Decret 293/1997, de 25 de novembre (DOGV núm. 3.134, de 02.12.97), i pel Decret 1/1998, de 13 de gener (DOGV núm. 3.168, de 23-01-98), tots del Govern valencià, es va establir el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per mitjà del qual es determinen el nombre i la denominació dels seus òrgans directius i se'ls atribuïxen les competències respectives.
Igualment, el Reglament Orgànic i Funcional regula el Gabinet del Conseller, la Secretaria General Administrativa i les direccions territorials de Cultura i Educació. També establix el nombre i la denominació de les unitats administratives amb rang jeràrquic d'àrea existents en el departament.
La disposició final primera del Decret 32/1997 faculta el conseller de Cultura, Educació i Ciència, dins el seu àmbit competencial, per a dictar les disposicions que requerisca l'execució i el desplegament del mateix decret.
Per mitjà de la present ordre, es determinen les unitats administratives de nivell orgànic de servei i s'assignen les funcions a acomplir per les diferents àrees i serveis.
Per això, en ús de les facultats que m'atribuïxen els articles 35.e) i 71 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, i de conformitat amb la disposició final primera del Decret 32/1997, de 26 de febrer, del Govern Valencià,
ORDENE
Primer. De la Secretaria General
La Secretaria General s'estructura en les següents unitats de nivell superior:
1. La Secretaria General Administrativa, a la qual li correspon exercir les funcions que determina l'article 10 del Decret 32/1997, de 26 de febrer, així com la coordinació i la supervisió dels següents serveis que en depenen:
1.1. Servei de Coordinació Administrativa i Assumptes Generals, al qual se li assignen les funcions de gestió, control i supervisió dels serveis generals i de les dependències comunes; el registre general i la informació al ciutadà; la tramitació i coordinació dels convenis i acords de col·laboració; el seguiment de les comissions i altres òrgans col·legiats; la tramitació dels expedients de contractació i la gestió economicoadministrativa que corresponguen al centre directiu; el manteniment de béns i serveis; la proposta d'adquisició de mobiliari i material fungible i inventariable; la gestió que, en matèria de publicacions, correspon a la Secretaria General, i la tramitació dels restants assumptes generals.
1.2. Servei d'Estudis, amb les funcions de realitzar estudis tècnics i de dret comparat; recopilar, analitzar i sistematitzar informació i documentació sobre matèries pròpies del departament i facilitar-la als centres directius que la requerisquen; proposar directrius i criteris tècnics sobre la producció estadística del sistema educatiu i sobre altres matèries de competència del departament, i elaborar les estadístiques que se li encomanen sobre les dites matèries.
1.3. Servei d'Informàtica i Tècniques de Gestió, al qual li corresponen les funcions de dissenyar els sistemes d'informació tècnica, el seu manteniment i actualització; elaborar, promoure i dirigir la implantació de projectes informàtics; la creació i el manteniment de les aplicacions informàtiques; administrar les bases de dades centrals del departament; assessorar, coordinar i prestar suport informàtic a tots els centres del departament, així com planificar i supervisar la formació d'usuaris; elaborar els criteris i programar l'adquisició i l'ús dels béns i serveis informàtics; elaborar estudis i anàlisis sobre racionalització de l'organització administrativa i dels procediments de gestió en col·laboració amb altres òrgans i unitats del departament.
2. Sota la dependència directa del titular de la Secretaria General, la seua estructura orgànica es completa amb els serveis següents:
2.1. Servei Jurídic, al qual li competix emetre informe en dret sobre els projectes de disposicions generals i altres assumptes en què calga per imperatiu legal o a requeriment dels òrgans directius; prestar assessorament jurídic sobre la procedència legal dels actes, projectes, programes o resolucions; emetre informes quan siga procedent, o ho demanen els òrgans directius, sobre les resolucions dels recursos que s'interposen; tramitar la publicació de disposicions en els diaris oficials; portar la gestió dels assumptes relacionats amb altres òrgans o institucions d'assessorament jurídic; executar els tràmits que corresponga davant jutjats i tribunals de justícia, així com elaborar les compilacions legislatives que se li encomanen.
2.2. Servei de Relacions Institucionals i Participació Social, al qual se li assignen les funcions d'impulsar, coordinar i, si és el cas, gestionar les relacions amb organitzacions sindicals i altres entitats de l'àmbit educatiu, així com fomentar la participació dels diferents sectors de la comunitat escolar en la vida dels centres docents no universitaris i en els òrgans de representació del dit àmbit educatiu.
2.3. Servei d'Avaluació i Inspecció Educativa, les funcions del qual són les de planificar, supervisar i impulsar les activitats d'avaluació del sistema educatiu no universitari i de la seua inspecció, així com coordinar les unitats administratives territorials que les exercixen; tot això d'acord amb les disposicions específiques reguladores de les dites matèries.
Segon. De la Direcció General de Règim Econòmic
La Direcció General de Règim Econòmic s'estructura en les següents unitats de nivell superior:
1. L'Àrea Econòmica i de Pressupostos, a la qual li correspon planificar, dirigir, supervisar i controlar l'activitat dels següents serveis que en depenen:
1.1. Servei de Programació Econòmica i Pressupostos, al qual li correspon realitzar la planificació i programació econòmica; coordinar l'elaboració de la proposta d'avantprojecte del pressupost anual del departament; tramitar les modificacions pressupostàries; fer el seguiment de l'execució del pressupost i elaborar els informes de gestió del pressupost; confeccionar memòries economicofinanceres de les disposicions i emetre informes sobre la viabilitat econòmica dels projectes, plans i programes d'actuació; executar la tramitació i formalització dels ingressos i la devolució dels indeguts; estudiar, proposar, executar i mantenir actualitzats els programes d'informació i gestió econòmica per a l'òptima utilització dels recursos; coordinar i fer el seguiment de l'execució de tots els programes pressupostaris del departament; elaborar la informació estadística de la despesa pública en educació; coordinar i elaborar la informació econòmica que sol·licite la Sindicatura de Comptes, la Intervenció General o altres òrgans superiors; elaborar la memòria economicofinancera per a l'establiment dels preus públics.
1.2. Servei de Contractació d'Inversions, al qual li corresponen les funcions relatives a la gestió economicoadministrativa que tinga assignada el centre directiu en relació amb els expedients de contractació d'obres, de subministraments, de serveis i de consultoria i assistència imputables al capítol VI del pressupost de despeses, així com el control de l'execució economicopressupostària de les inversions del departament.
1.3. Servei de Gestió Patrimonial, al qual li corresponen les funcions de tramitació dels expedients de responsabilitat patrimonial i dels d'indemnitzacions especials per danys soferts pel personal del departament en ocasió del servei; la gestió dels béns i drets de la Generalitat Valenciana afectats a la Conselleria i dels expedients per a la seua afectació o desafectació; la tramitació d'expedients d'adquisició, arrendament, cessió o posada a disposició d'immobles a favor de la conselleria, així com portar l'inventari de béns mobles de les dependències administratives del departament.
1.4. Servei de Gestió Econòmico Administrativa, al qual se li assignen les funcions relatives a la gestió economico administrativa i la tramitació d'expedients de contractació que corresponguen al centre directiu, llevat d'aquells a què es refereix l'apartat 1.2 del present ordinal segon; avaluar els costos de funcionament de les direccions territorials del departament i la seua posterior tramitació comptable; elaborar la proposta d'avantprojecte del pressupost del centre directiu; realitzar estudis, informes i propostes en matèria de retribucions de personal; gestionar les despeses de personal del departament i tramitar les incidències de nòmines; exercir la coordinació de les unitats de gestió descentralitzada de la nòmina de personal docent; elaborar la proposta de despeses de personal de l'avantprojecte de pressupostos del departament.
2. L'Àrea d'Infraestructures, a la qual li correspon planificar, dirigir, controlar i supervisar les activitats dels següents serveis que en depenen:
2.1. Servei de Projectes i Construccions Educatives, que exercix les funcions de redacció, gestió i supervisió dels projectes tècnics de construccions escolars; la direcció, el seguiment i el control de l'execució de les obres en centres educatius; l'elaboració de les normes de disseny i qualitat dels centres docents; la planificació i l'estudi, conjuntament i en coordinació amb els centres directius competents, del programa de necessitats de construccions escolars; la revisió i l'actualització dels mòduls de cost de les obres, així com els preus unitaris d'estudis i treballs relacionats amb aquells.
2.2. Servei d'Arquitectura, al qual se li assignen les funcions de redacció, gestió i supervisió dels projectes tècnics i construccions; direcció, seguiment i control de les obres en execució; elaboració d'estudis de viabilitat i plans d'actuació d'obres, en coordinació amb els centres directius competents. Tot això a exclusió de les funcions relatives a les construccions escolars a què es referix l'anterior apartat 2.1.
Tercer. De la Direcció General de Personal
La Direcció General de Personal s'estructura en les següents unitats de nivell superior:
1. L'Àrea de Personal Docent, a la qual li correspon planificar, dirigir, controlar i supervisar les activitats dels serveis sota la seua dependència que tot seguit s'indiquen:
1.1. Servei de Gestió i Règim Jurídic de Personal Docent, al qual se li assignen les funcions de gestió, informe i proposta d'assumptes relatius a les situacions administratives del personal docent; la tramitació i, si és procedent, proposta de resolució d'expedients disciplinaris del dit personal; la tramitació i l'elaboració de propostes de resolució en matèria de règim jurídic del personal docent i dels recursos interposats en les dites matèries. Així mateix efectuarà la tramitació al Servei Jurídic dels expedients sobre personal docent que hagen sigut impugnats en via judicial.
1.2. Servei de Provisió de Llocs i Selecció de Personal Docent, al qual li correspon elaborar i gestionar l'oferta d'ocupació pública docent i totes les resolucions i actes administratius necessaris en els procediments selectius d'ingrés i mobilitat en la funció pública docent, i en els relatius a l'adquisició de la condició de catedràtic. Igualment li correspon gestionar els procediments de provisió de llocs de treball en la funció pública docent, tant per mitjà de la gestió de les borses d'interins, com a través de la gestió dels concursos de trasllats.
1.3. Servei de Registre de Personal Docent, al qual li correspon la gestió del Registre de Personal Docent no universitari; la gestió dels permisos i llicències del dit personal la competència dels quals tinga atribuïda la Direcció General de Personal; la gestió del Registre General de Formació Permanent del Professorat i l'assignació i anotació dels crèdits per activitats de formació.
2. El Servei de Personal Administratiu i Laboral, sota la dependència directa del titular de la Direcció General de Personal, exercix les funcions de gestió, informe i, si és procedent, proposta de resolució dels assumptes relatius als funcionaris d'administració general i especial, excepte el docent, i al personal laboral del departament la competència dels quals corresponga al referit centre directiu. Igualment realitza la tramitació, gestió i, si és procedent, proposta de resolució dels expedients de compatibilitat de tot el personal, inclòs el docent.
Quart. De la Direcció General de Centres Docents
La Direcció General de Centres Docents s'estructura en les següents unitats administratives de nivell superior:
1. Servei de Coordinació de Centres i Programes Educatius. Li correspon l'assistència i l'assessorament tècnic a la Direcció General en les matèries de la seua competència; la coordinació i supervisió de les activitats dels restants serveis i unitats d'aquella; així com portar el Registre de Centres Docents i la gestió econòmica que corresponga al centre directiu.
2. Servei de Centres, al qual li correspon la tramitació, gestió i proposta de resolució dels assumptes juridicoadministratius relatius als centres educatius no universitaris, públics i privats, així com la previsió, projecció, tramitació i execució de la gestió econòmica conduent al compliment de les obligacions derivades dels concerts educatius i dels abonaments, als centres públics, de les despeses de funcionament. Tot això a exclusió de les funcions a què es referixen els següents apartats 3, 4 i 5.
3. Servei de Planificació Educativa. Les seues funcions són les d'elaborar propostes de creació, modificació, transformació i supressió de centres educatius públics no universitaris, elaborar i proposar la modificació de plantilles del personal docent dels dits centres, realitzar estudis i propostes de planificació relatives a la programació d'obres dels centres referits, estudiar i proposar la dotació de personal no docent i l'equipament escolar dels mencionats centres.
4. Servei de Gestió de Programes Educatius Complementaris. Li corresponen les funcions relatives a la gestió dels contractes de serveis i subministraments per als centres docents públics no universitaris, així com altres de la competència de la direcció general, el control de la seua correcta prestació i la tramitació del pagament; el seguiment, control i proposta de pagament dels contractes de transport escolar, així com la gestió i tramitació del pagament de les ajudes de menjador i les individuals de transport escolar.
5. Servei de Títols, Beques i Ajudes a l'Estudi. Les seues funcions són les de portar la gestió en l'expedició de títols i diplomes acadèmics de nivell no universitari; la gestió en matèria de beques i ajudes a l'estudi en l'àmbit no universitari; l'edició, la gestió i el registre de llibres d'escolaritat i de qualificacions de nivells educatius no universitaris, així com la tramitació d'altres ajudes i la gestió de les convocatòries de subvencions a centres privats o altres institucions i a corporacions locals, que corresponguen a l'àmbit funcional del centre directiu i no tinguen assignades altres unitats.
Quint. De la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística
La Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística s'estructura en les unitats administratives de nivell superior que a continuació s'indiquen:
1. L'Àrea d'Ordenació, Innovació i Formació Professional, a la qual li correspon planificar, dirigir, controlar i supervisar l'activitat dels serveis sota la seua dependència, que tot seguit s'indiquen:
1.1. Servei d'Ordenació Acadèmica, que exercix les funcions de proposta de l'ordenació de plans i programes educatius relatius a educació infantil, primària, secundària obligatòria, batxillerat i ensenyaments de règim especial; l'elaboració de criteris sobre les condicions tecnicopedagògiques del personal docent no universitari i de l'exercici i desplegament de les seues funcions; la formulació de criteris i directrius pedagògiques; l'elaboració de propostes sobre els requisits que han de complir els centres docents de nivells no universitaris, l'equipament escolar i el material didàctic dels ensenyaments de règim especial; la proposta d'autorització de projectes i materials curriculars; l'elaboració d'informes i propostes sobre assumptes del seu àmbit funcional.
1.2. Servei de Formació Professional, al qual li correspon realitzar l'elaboració i la proposta dels currículums de títols de formació professional propis de la Comunitat Valenciana; l'elaboració i estudi de materials i la confecció del seu catàleg, destinats a cicles formatius; l'elaboració i proposta de normes relatives a l'ordenació acadèmica de la formació professional i de la formació en centres de treball; la proposta d'actuacions, seguiment i assessorament en matèria de programes de garantia social; la gestió dels programes d'educació tecnicoprofessional i, en general, l'execució de l'activitat administrativa corresponent a l'àmbit de la formació professional.
1.3. Servei de Programes d'Innovació Educativa i Suport Escolar, al qual se li assignen les funcions d'elaborar i proposar currículums educatius oficials, així com establir criteris i orientacions per al seu desplegament i aplicació; elaborar, promoure i difondre projectes i guies per al professor; proposar l'autorització de programes experimentals per a centres educatius que impartixen ensenyaments de règim general; formular criteris i directrius pedagògiques respecte als requisits i característiques dels centres docents, equipament escolar i material didàctic relatius als ensenyaments de règim general; elaborar i proposar normes sobre la regulació, l'ordenació i la promoció dels serveis d'orientació educativa, psicopedagògica i professional.
1.4. Servei d'Ensenyaments en Valencià. Li corresponen les funcions de promoció del valencià en l'àmbit de l'educació; l'estudi, proposta i execució de plans d'actuació per a la plena efectivitat de la cooficialitat del valencià en el sistema educatiu; la promoció i la gestió de les autoritzacions d'aplicació dels programes d'educació bilingüe en els nivells educatius no universitaris, així com l'assessorament als centres docents en l'aplicació dels dits programes; l'elaboració, coordinació i seguiment de les actuacions dels assessors didàctics per a l'ensenyament en valencià, promovent actuacions per a la seua aplicació i difusió; la realització del seguiment estadístic de centres i alumnes d'ensenyament en valencià; prestar als centres docents el suport tècnic en l'elaboració del disseny particular del programa d'educació bilingüe i del pla de normalització lingüística; l'elaboració i la coordinació de publicacions de materials didàctics i de suport per a l'ensenyament en valencià i del valencià; l'organització i la coordinació d'activitats de formació permanent en valencià del professorat no universitari i dels cursos del pla de formació lingüisticotècnica en valencià del dit professorat; la tramitació de les sol·licituds d'exempció d'ensenyaments de l'àrea de valencià.
1.5. Servei de Formació del Professorat, al qual li corresponen les funcions d'elaboració i gestió de les convocatòries públiques de formació i dels programes de perfeccionament i reciclatge del professorat no universitari; la proposta d'autorització d'activitats de formació; la gestió dels recursos humans i econòmics dels centres de formació del professorat, la supervisió i coordinació de les seues activitats; la proposta d'homologació d'activitats de formació del professorat no universitari i l'expedició de certificats o diplomes relatius a les referides activitats; el seguiment i la supervisió de les activitats formatives que realitzen les entitats col·laboradores; la promoció i l'execució d'accions formatives en col·laboració amb altres administracions públiques; l'estudi de les necessitats de formació del professorat i del personal formador; l'elaboració, el seguiment i l'avaluació del pla anual de formació; l'anàlisi i la proposta d'actuacions dins el camp de les noves tecnologies, així com el disseny, el desplegament i l'avaluació dels cursos per a equips directius dels centres docents públics no universitaris.
2. L'Àrea de Política Lingüística, a la qual li correspon planificar, dirigir, controlar i supervisar l'activitat dels següents serveis que en depenen:
2.1. Servei d'Investigació i Estudis Sociolingüístics, que exercix les funcions d'anàlisi de la situació social del valencià i del procés de normalització lingüística en els àmbits d'ús oficial i social; el foment de la investigació bàsica en matèria de sociologia de la llengua; la implantació i el manteniment del servei tècnic de documentació de sociologia de les llengües i l'intercanvi amb altres centres d'investigació i planificació sociolingüística.
2.2. Servei d'Assessorament Lingüístic i Traducció, al qual li correspon assessorar la Generalitat Valenciana en qüestions lingüístiques; emetre informe sobre els expedients per a l'establiment de la toponímia oficial de la Comunitat Valenciana; fomentar i desplegar estudis lingüístics que contribuïsquen al coneixement de les llengües de la Comunitat Valenciana, així com realitzar la traducció i la correcció dels textos que se li encomanen.
2.3. Servei d'Ús Oficial i d'Acreditació de Coneixements del Valencià. Les seues funcions són les de proposar a la Comissió Interdepartamental per a l'Aplicació de l'Ús del Valencià els acords relatius a l'ús oficial del valencià; proposar, realitzar i dirigir cursos i activitats per a l'extensió dels coneixements del valencià en les administracions públiques, així com assessorar-les en tot allò relatiu a l'ús del valencià i a la formació i perfeccionament del seu personal en matèria lingüística; prestar suport a la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià; assessorar en l'exercici dels drets lingüístics reconeguts per l'ordenament jurídic, així com rebre i canalitzar, dins l'àmbit administratiu, les reclamacions per discriminació lingüística.
2.4. Servei de Promoció Social del Valencià. Li corresponen les funcions de foment de l'ús i promoció del valencià en l'àmbit social; realitzar actuacions de promoció social del valencià amb caràcter general i sectorial; promoure campanyes i altres actuacions per al foment de l'ús del valencià, així com gestionar la concessió d'ajudes i subvencions per al mateix fi.
Sisé. De la Direcció General d'Ensenyaments Universitaris i Investigació
La Direcció General d'Ensenyaments Universitaris i Investigació s'estructura en les següents unitats administratives de nivell superior:
1. Servei de Gestió i Administració Universitària, al qual li corresponen les funcions de proposta, anàlisi i avaluació d'actuacions en matèria de política universitària i, en particular, les actuacions en l'àmbit del finançament del sistema universitari i de l'aplicació del pla d'inversions de les universitats públiques valencianes; la tramitació de propostes de creació, supressió, adscripció i integració de centres universitaris de què tinga atribuïda la competència la Direcció General, així com de les titulacions universitàries; portar la gestió de beques i ajudes als estudiants universitaris; la coordinació i l'actualització del sistema d'informació universitària al ciutadà; proposar la regulació i coordinar els processos de preinscripció i accés als centres universitaris; la proposta de taxes acadèmiques d'estudis universitaris per a l'obtenció de titulacions oficials; formular la proposta i portar la gestió del corresponent programa pressupostari, així com la gestió, el seguiment i l'avaluació de les actuacions cofinançades per la Unió Europea a través del dit programa pressupostari. I, en general, realitzar la gestió de les competències assignades al centre directiu en matèria universitària.
2. Servei de Política Científica, al qual se li assignen les funcions d'elaborar la proposta d'avantprojectes dels plans valencians d'investigació científica i desplegament tecnològic i la proposta d'avantprojectes de pressupostos d'investigació i desplegament (I+D) del departament; la gestió tècnica, pressupostària i administrativa, i el seguiment cientificotècnic que, amb relació als plans valencians d'investigació i desplegament, correspon a la Comissió Gestora Interdepartamental, així com l'assistència a la citada comissió i a la seua permanent en les funcions que els són pròpies; la proposta de convocatòria d'ajudes i beques per a postgraduats i investigadors, així com el seu seguiment i gestió; la gestió per a la coordinació dels plans valencians d'investigació i desplegament amb els plans nacionals de I+D, els d'altres comunitats autònomes i els dels fons europeus. I, en general, portar la gestió de les competències assignades al centre directiu en matèria de foment i coordinació de la investigació científica i del desplegament tecnològic.
Seté. De la Direcció General de Promoció Cultural, Museus i Belles Arts
La Direcció General de Promoció Cultural, Museus i Belles Arts s'estructura en les unitats administratives de nivell superior que a continuació s'expressen i que, dins el camp de competències que té atribuïdes el centre directiu, exercixen les funcions que s'indiquen respectivament:
1. L'Àrea de Promoció Cultural, a la qual li correspon planificar, dirigir, supervisar i controlar l'activitat dels serveis sota la seua dependència, que a continuació s'indiquen:
1.1. Servei de Promoció i Difusió Cultural, al qual se li encomanen les funcions de foment, promoció i extensió de manifestacions culturals, així com de la formació i la creativitat artística en els camps de la dansa, la cinematografia i altres mitjans audiovisuals; l'organització i la difusió d'exposicions de caràcter didàctic que coadjuven al coneixement historicocultural; l'animació cultural en aules de la tercera edat; la proposta i, si és procedent, l'execució de les activitats culturals anteriorment referides.
1.2. Servei del Llibre, Arxius i Biblioteques. Les seues funcions són les de promoció i difusió de la cultura escrita; la conservació, restauració, estudi, classificació i publicació dels arxius que formen part del patrimoni històric valencià; la proposta de regulació, protecció, ajuda i, si és procedent, gestió d'arxius, biblioteques i hemeroteques; la proposta i els actes de gestió en relació amb l'exercici de les competències que corresponguen al departament en matèria del llibre, excepte les relatives als llibres de text que tinga atribuïdes l'administració educativa, així com en les matèries de dipòsit legal d'obres impreses i registre de la propietat intel·lectual; la promoció i l'ajuda a la creació literària i a l'activitat editorial valenciana; l'estudi, enriquiment, conservació i restauració del patrimoni bibliogràfic i documental de la Comunitat Valenciana, així com la proposta i gestió de l'exercici de les facultats per a la seua vigilància i tutela, inclòs el règim sancionador.
1.3. Servei de Música, que exerceix les funcions de proposta i gestió relatives al foment, la promoció de la creativitat i la difusió de la música; la concessió d'ajudes a entitats i societats musicals i l'organització i la promoció de manifestacions musicals.
1.4. Unitat de Producció Musical, a la qual li correspon dirigir, coordinar i programar les unitats artístiques pròpies i impulsar el seu desplegament i difusió; dirigir, programar i produir les activitats líriques a la Comunitat Valenciana i impulsar el seu desplegament i difusió; elaborar informes relatius a la gestió i a l'organització de les unitats artístiques i de les activitats líriques de la Comunitat Valenciana, així com portar la gestió economicoadministrativa que li corresponga.
2. L'Àrea de Museus i Belles Arts, a la qual li correspon planificar, dirigir, supervisar i controlar els serveis que, sota la seua dependència, s'indiquen tot seguit:
2.1. Servei de Conservació i Restauració de Béns Museístics, les funcions del qual són les de protecció, conservació, restauració, estudi i investigació de béns artístics mobles, propis del camp específic de les belles arts, sobre els quals tinga atribuïda la competència la Direcció General de Promoció Cultural, Museus i Belles Arts; el seguiment dels programes d'inversions en matèria de restauració i conservació dels citats béns; la proposta d'estudis i projectes de restauració dels dits béns artístics mobles i la supervisió de la seua redacció i execució; l'emissió d'informes i propostes d'autorització de restauracions i intervencions dels béns artístics mobles a què es refereix el present apartat, existents en les col·leccions museístiques i en els museus la competència dels quals tinga atribuïda l'esmentada Direcció General, així com efectuar-ne la supervisió; el foment i l'impuls de programes de col·laboració institucional en matèria de conservació i restauració dels referits béns; la redacció de projectes de restauració, la direcció de les intervencions i la inspecció tècnica de la seua execució, així com la proposta i gestió de la concessió d'ajudes i subvencions per a la conservació i restauració dels esmentats béns; el foment de la difusió didàctica de les col·leccions i museus d'arts plàstiques i la coordinació de programes per a tal fi; la direcció i supervisió de les actuacions dels serveis tècnics de restauració dependents de la Direcció General, així com la gestió de les funcions atribuïdes al centre directiu en matèria de llibres de registre de transaccions de béns mobles artístics i històrics obligatoris per a antiquaris i comerciants.
2.2. Servei d'Investigació i Promoció, al qual li correspon fomentar la investigació artística i museogràfica, dins l'àmbit competencial del centre directiu; l'elaboració i la proposta de programes de col·laboració i d'intercanvis amb altres institucions en el camp de la dita investigació; l'elaboració i la proposta d'execució de programes i projectes de promoció d'exposicions, especialment d'obres d'autors valencians; la formació d'un fons de documentació bibliogràfica sobre la historiografia artística a la Comunitat Valenciana; la proposta de programes de concessió d'ajudes i subvencions a artistes joves i investigadors en el camp de les belles arts; la redacció de projectes d'investigació artística i la proposta de publicació de treballs sobre les referides matèries.
2.3. Servei de Museus i Exposicions, al qual se li assignen les funcions relatives a la proposta de creació i regulació de les col·leccions museogràfiques i museus de belles arts, així com la gestió, si és el cas, dels adscrits al departament; el disseny d'infraestructures expositives; la direcció, el muntatge i la supervisió d'exposicions; l'organització i la supervisió de programes d'itinerància expositiva; la coordinació de l'oferta i l'ajust de la programació expositiva; la proposta, la supervisió i, si és procedent, la gestió directa dels comissariats d'exposicions; la proposta i, si és procedent, la realització del disseny d'espais expositius i de redacció de projectes museogràfics. Tot això en relació amb els béns mobles propis del camp específic de les belles arts compresos en l'àmbit competencial del centre directiu a què es referix el present apartat seté.
3. Unitat de Suport de la Direcció General que, sota la seua depèndencia directa i amb rang orgànic de servei, exerceix l'assessorament tècnic, la coordinació i el suport en els programes competencials de la Direcció General; l'elaboració, el seguiment i l'execució de programes culturals; la supervisió i el control de la gestió economicoadministrativa de la Direcció General, així com qualsevol altra funció que li encomane.
Huité. De la Direcció General de Patrimoni Artístic
La Direcció General de Patrimoni Artístic s'estructura en les unitats administratives de nivell superior que tot seguit s'expressen i que exercixen les funcions que s'indiquen respectivament:
1. Servei de Patrimoni Arquitectònic i Mediambiental, al qual li correspon la proposta i la gestió dels assumptes relatius a la protecció, conservació, estudi, defensa i restauració del patrimoni arquitectònic i mediambiental i dels béns del patrimoni historicoartístic moble que formen part o que es troben continguts en immobles declarats béns d'interés cultural, incloses, si és procedent, les intervencions directes i la concessió d'ajudes per a tals fins, així com la promoció i difusió del seu coneixement i la seua incorporació a usos actius, respectuosos i adequats a la seua naturalesa; la formació de l'inventari general de béns del patrimoni historicoartístic moble i immoble; la tramitació, l'elaboració i la supervisió de la documentació tècnica i la gestió dels expedients de declaració de béns d'interés cultural, així com la gestió dels assumptes relatius a la seua tutela legal, inclòs el règim d'autoritzacions prèvies i el sancionador; la gestió de les funcions atribuïdes al centre directiu sobre els llibres de registre de transaccions de béns mobles obligatoris per a antiquaris i comerciants; la coordinació tècnica i la supervisió de les inspeccions del patrimoni historicoartístic de les direccions territorials del departament. Tot això sense perjudici de les funcions que s'assignen a la unitat administrativa a què es refereix el següent apartat 2. També té encomanat el manteniment i la supervisió del sistema valencià d'inventaris de béns del patrimoni historicoartístic.
2. Servei de Patrimoni Arqueològic, Etnològic i Històric, al qual li corresponen les funcions de proposar i gestionar els assumptes relatius a la protecció, conservació, estudi, defensa i restauració del patrimoni arqueològic, etnològic, científic, històric, tècnic i paleontològic, incloses, si és procedent, les intervencions directes i la concessió d'ajudes per a tals fins, així com la promoció i difusió del seu coneixement; la gestió, foment, reconeixement i suport de museus i col·leccions museogràfiques dels béns del citat patrimoni; la incorporació dels dits béns a usos actius, respectuosos i adequats a la seua naturalesa; l'elaboració de l'inventari general de béns del dit patrimoni; la gestió de les funcions atribuïdes al centre directiu, en relació amb el referit patrimoni, sobre els llibres de registre de transaccions de béns mobles obligatoris per a antiquaris i comerciants; la tramitació, l'elaboració i la supervisió de la documentació tècnica i la gestió dels corresponents expedients de declaració de béns d'interés cultural, en relació amb el patrimoni a què es refereix el present apartat; l'exercici de les facultats de tutela legal, inclosos el règim d'autoritzacions i el sancionador; la coordinació tècnica i la supervisió de les inspeccions del patrimoni historicoartístic de les direccions territorials del departament, pel que fa als béns a què es refereix el present apartat.
Nové. De les direccions territorials
1. Cada direcció territorial de Cultura i Educació, amb seu a les capitals d'Alacant, Castelló i València, s'estructura en les següents unitats:
1.1. Sotsdirecció de Cultura, a la qual li correspon prestar suport i assistència al director territorial, així com coordinar i supervisar els serveis i activitats relatius al camp de la cultura.
1.2. Sotsdirecció d'Educació, a la qual li correspon prestar suport i assistència al director territorial, així com coordinar i supervisar els serveis i activitats relacionats amb l'educació.
2. En els casos d'absència, malaltia o abstenció del director territorial, el substituirà en les seues funcions, per suplència reglamentària, un dels sotsdirectors, per l'ordre abans indicat.
3. En cada direcció territorial hi ha, a més, les següents unitats amb rang orgànic de servei:
3.1. Secretaria territorial, a la qual li correspon la gestió dels assumptes de personal, economicoadministratius, obres, contractació, registre i informació, assumptes generals i altres de caràcter administratiu que tinga assignats la direcció territorial o li encomanen el director territorial o els sotsdirectors.
3.2. Servei d'Inspecció Educativa, que exerceix les funcions que li atribuïxen les disposicions específiques en matèria d'inspecció educativa.
Disposicions addicionals
Primera
Les unitats administratives regulades en la present ordre amb la denominació que tot seguit s'indica, substituïxen a tots els efectes les existents fins ara amb el nom que respectivament s'assenyala:
1. El Servei d'Informàtica i Tècniques de Gestió, la Unitat d'Organització i Tècniques de Gestió.
2. El Servei de Contractació d'Inversions, el Servei de Gestió i Contractació d'Inversions i Infraestructures.
3. El Servei de Projectes i Construccions Educatives, el Servei de Gestió i Supervisió de Projectes i Construccions.
4. El Servei de Programes d'Innovació Educativa i Suport Escolar, el Servei de Programes d'Innovació i Suport Escolar.
Segona
El nombre i la denominació d'altres llocs de treball no regulats en la present ordre, es determinaran en la corresponent relació de llocs de treball, així com les funcions que se'ls assignen en la seua respectiva classificació.
Tercera
Es faculten la Sotssecretaria i la Secretaria General del departament, dins el seu respectiu àmbit de competències, perquè dicten les resolucions necessàries per a l'execució i el desplegament de la present ordre.
Disposició derogatòria
Es deroguen totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposen a esta ordre i, expressament, l'Ordre d'11 de juny de 1986, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, sobre estructura i funcionament dels serveis territorials de Cultura i Educació (DOGV núm. 395 de 23.06.1986); i també, en allò que puga estar vigent, l'Ordre de 2 de gener de 1984, de la mateixa Conselleria, per la qual s'estructuren orgànicament i es despleguen les competències en matèria de cultura dels serveis territorials (DOGV núm. 144 de 02.02.1984).
Disposició final
La present ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 7 d'abril de 1999
El conseller de Cultura, Educació i Ciència

linea
Mapa web