Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 97/1995, de 16 de maig, del Govern Valencià, pel qual es crea el Centre de Serveis per a la Gestió de l'Aigua.

(DOGV núm. 2517 de 29.05.1995) Ref. Base de dades 1268/1995

DECRET 97/1995, de 16 de maig, del Govern Valencià, pel qual es crea el Centre de Serveis per a la Gestió de l'Aigua.
El Centre de Serveis per a la Gestió de l'Aigua (en avant CESGA), es crea en el marc del programa operatiu ENVIREG per a desenvolupar els coneixements i experiències relatius a la concepció i gestió dels sistemes de descontaminació i, en especial, per ajudar les entitats locals de la Comunitat Valenciana a aconseguir una millor gestió del medi ambient.
La seua finalitat és oferir programes de formació d'operaris i especialistes en tècniques de tractament i gestió de l'aigua, de forma que contribuesca a fer rendibles les inversions que la Generalitat Valenciana està realitzant en matèria de depuració, sanejament i potabilització, en crear una base humana competent i corresponsabilitzada amb la conservació del medi aquàtic, garantint al personal del sector de l'aigua una permanent formació i perfeccionament.
Aquesta actuació complementa el que disposa la Llei 2/1992, de 26 de març, del Govern Valencià, de Sanejament de les Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana, en el preàmbul de la qual exposa el dèficit històric en infrastructures de sanejament i depuració, resultat de processos de creixement i desenvolupament poc harmònics amb una adequada ordenació del territori i, en molts casos, aliens a la protecció del medi natural.
La Generalitat Valenciana amb aquesta llei ha apostat de manera decidida pel sanejament de les nostres aigües, prestant assistència tècnica i econòmica a les entitats locals a fi de garantir una actuació coordenada i eficaç de les distintes administracions públiques en matèria d'evacuació i tractament i, si escau, reutilització de les aigües residuals en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana. Tot això fa necessària una actuació complementària de formació que realitzarà el CESGA.
A la vista de tot això, a proposta del conseller de Medi Ambient, i amb la deliberació prèvia del Govern Valencià, en la reunió de 16 de maig de 1995,
DECRETE:
Article primer
Es crea el Centre de Serveis per a la Gestió de l'Aigua (CESGA), com a òrgan desconcentrat, sense personalitat jurídica, adscrit a la Conselleria de Medi Ambient, el qual depèn de la Direcció General de Qualitat Ambiental.
El CESGA tindrà les funcions i l'organització que estableix aquest decret, i per al que no s'hi preveu, es regirà per la normativa aplicable als serveis administratius sense personalitat jurídica distinta de la Generalitat Valenciana.
Article segon
El CESGA tindrà l'adreça a la parcel·la 50 del Parc Tecnològic de Paterna (Valencia).
Article tercer
Es objecte fonamental del CESGA la formació en l'àrea del tractament de les aigües i, d'acord amb aquest, exercirà, mitjançant el Servei de Planificació de Recursos Hidrològics, les funcions següents:
a) L'establiment i l'execució de plans i programes de formació
b) El foment i la col·laboració en la formació especialitzada en l'àrea de tractament de l'aigua amb altres administracions i la resta d'organismes competents.
c) L'organització de seminaris, cursos, ponències i altres actes de naturalesa anàloga.
d) El suport a les entitats locals en els temes de descontaminació de les aigües.
e) La creació i la gestió d'un fons bibliogràfic i de documentació especialitzada.
f) L'establiment de beques, d'acord amb els principis de publicitat, concurrència, mèrit i capacitat, com també la tramitació d'aquestes, tot això per a la promoció i la realització de les activitats que li són pròpies.
Article quart
Sota la superior direcció del conseller de Medi Ambient, el CESGA disposarà d'un consell rector.
Article cinqué
1. El Consell Rector del CESGA estarà constituït pels membres següents:
- El conseller de Medi Ambient, el qual n'exercirà la presidència.
- El director general de Qualitat Ambiental, el qual n'exercirà la vicepresidència.
- Un representant de l'administració de l'estat, designat per aquesta.
- Un representant de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.
- Un representant de la Conselleria d'Economia i Hisenda.
- Un representant de la Conselleria de Sanitat i Consum.
- Un representant de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme.
- Un representant de l'Entitat Pública de Sanejament i Depuració d'Aigües Residuals.
- El cap del Servei de Planificació de Recursos Hidrològics.
- Un representant de les universitats valencianes.
- Un representant de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.
- Un representant de cada diputació provincial, o de les empreses de gestió de l'aigua d'aquestes, si n'hi ha.
2. El Consell Rector es reunirà amb caràcter ordinari almenys una vegada a l'any. El quòrum per a la vàlida constitució en primera convocatòria serà el de la majoria absoluta dels seus membres. En segona convocatòria, que no es podrà convocar per a abans que haja transcorregut mitja hora després de la prevista per a la primera, hi haurà prou amb l'assistència de qualsevol nombre de membres, sempre que no siga inferior a cinc. El Consell es regirà pel que preveu la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, per al funcionament dels òrgans col·legiats.
Article sisè
Són funcions del Consell Rector:
a) Aprovar els programes anuals d'actuació.
b) Establir les línies generals per a la distribució i l'aplicació de fons disponibles entre les activitats que ha de realitzar el CESGA.
c) Conèixer l'avantprojecte de pressupostos.
d) Aprovar la memòria anual d'activitats i conèixer la liquidació del pressupost.
e) El Consell Rector crearà totes les comissions de treball que siguen necessàries per al desenvolupament de les funcions atribuïdes al CESGA.
La periodicitat de les reunions i el nombre de vocals seran estipulats i designats pel Consell Rector.
Article setè
El CESGA estarà integrat per les àrees de docència i administració, a les quals correspon tramitar les activitats objecte del CESGA, com també el manteniment i la seguretat de les instal·lacions i dels assumptes de règim interior del Centre.
DISPOSICIó TRANSITòRIA
El Consell Rector es constituirà en un termini de 6 mesos comptadors des de l'entrada en vigor d'aquest decret.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Es faculta el conseller de Medi Ambient per a dictar les normes necessàries per al desenvolupament i l'aplicació del que preveu aquest decret.
Segona
Aquest decret entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 16 de maig de 1995
El president de la Generalitat Valenciana,
JOAN LERMA I BLASCO
El conseller de Medi Ambient,
EMèRIT BONO I MARTíNEZ

linea
Mapa web