Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

Ordre de 31 de juliol de 1987, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual s'aproven les normes reguladores del funcionament de les Residències, Albergs i Campaments Juvenils de la Generalitat Valenciana.

(DOGV núm. 649 de 18.08.1987) Ref. Base de dades 1452/1987

Ordre de 31 de juliol de 1987, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual s'aproven les normes reguladores del funcionament de les Residències, Albergs i Campaments Juvenils de la Generalitat Valenciana.
L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana li confereix a la Generalitat Valenciana, en l'article 2, la facultat de promoure i facilitar la participació dels valencians en la vida i sol·licita, econòmica i cultural i social, així mateix, en l'article 31, i reconeix a la Generalitat Valenciana la competència exclusiva en matèria de joventut.
D'acord amb les disposicions de l'Estatut d'Autonomia i del Reial Decret 4099/82, de 29 de desembre, es traspassaven a la Generalitat Valenciana, dins del seu àmbit territorial, i en els termes de l'acord subscrit per la Comissió Mixta de Transferències Administració de l'Estat Generalitat Valenciana i dels Decrets i altres normes que les fessin efectives, les competències en matèria de Direcció i Gestió, així com la titularitat de les instal·lacions compreses en la Red Nacional de Albergues Juveniles, Residències Juveniles, Campamentos Juveniles, i campos de Trabajo, tasques fins aleshores encomanades a l'Institut de la Joventut del Ministeri de Cultura.
D'acord amb els preceptes esmentals, aquesta Ordre pretén d'establir una normativa adaptada a les necessitats i realitats de les instal·lacions i centres juvenils gestionats per la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència.
Per tot això i en virtut de l'article 35 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Govern Valenciana,
ORDENE:
DISPOSICIONS GENERALS
Article 1.
Les Instalacions regulades en aquesta Ordre són:
Residències, Albergs i campaments Juvenils de la Generalitat Valenciana.
Article 2.
Es regiran d'ara en avant per les normes reguladores del eu funcionament contigundes en aquesta Ordre, i en el que no s'hi preveu, pels respectius Reglaments de Règim Intern, Elaborats d'acord amb aquesta Llei i aprovats per la Direcció General de la Joventut.
TITOL I
De les normes de funcionament de les Residències Juvenils
CAPITOL I
Naturalesa
Article 3
Les Residències juvenils són centres públics que la Generalitat Valenciana posa al servei dels joves.
Article 4
Es configuren con a institucions de caràcter formatiu i convivència, encaminades, mitjançant una actuació educativa, al total desenvolupament de la personalitat del jove, tot fomentant valors de caràcter social, cultural i recreatiu, extensiu no sols als residents, sinó també a aquells que puguen beneficiarse de la tasca sòcio-cultural que generen, com a conseqüència de les activitats que aquestes despleguen.
Article 5. Denominació.
Les Residències Juvenils hauran de tenir una denominació específica, a la qual respondran en la seua identificació social i no podran utilitzar identificacions diferents.
Article 6.
Cada Residència Juvenil haurà de tenir un distintiu propi que la identifica i que serà aprovat per la Direcció General de la Joventut.
CAPITOL II
Finalitats
Article 7
Les finalitats que han d'acomplir les residències juvenils són les següents:
a) Proporcionar allotjament i manutenció als joves d'ambdós sexes que per raons d'estudi o treball han de despiadar-se fora del seu domicili habitual.
b) Coadjuvar en la seua formació humana i professional, tot proporcionant-los un ambient adequat per a la seua realització.
c) Possibilitar un clima i ambient convivència que facilite la creació d'una actitud de participació, col·laboració, gestió, creació, ajuda i corresponsabilització efectiva per a un millor funcionament de les Residències Juvenils.
d) Ser focus d'irradiació cultural cap al món juvenil en general, i cap al seu entorn social en particular.
e) Facilitar als joves la pràctica d'activitats de caràcter recreatiu i cultural segons les característiques de cada Residència Juvenil, per tal de propiciar-los el sentit formatiu necessari.
f) Les Residències juvenils faran les activitats d'acord amb els principis constitucionals, garantia de naturalitat ideològica i respecte a les opcions religioses i morals a què al·ludeix l'article 27.3 de la Constitució Espanyola.
g) El desenvolupament integral de la personalitat humana del resident, augmentant el sentit de la seua dignitat, llibertat i responsabilitat individual i col·lectiva.
h) El desenvolupament més ple possible, en els Residents, de la sensibilitat i la capacitat de destresa física, intel·lectual, moral i artística.
i) Estimular en els Residents l'amor a l'entorn geogràfic, cultural i humà, i a la cultura en general i a la valenciana en particular.
j) Desenrotllar les tasques pròpies d'un Alberg Juvenil de forma parcial durant el període lectiu i exclusivament en època de vacances, sempre que es donen les condicions necessàries per a tal finalitat.
Article 8. Composició de la Residència Juvenil.
La Residència juvenil estarà integrada per:
- Els Residents.
- Personal directiu.
- Personal administratiu.
- Personal de serveis generals.
CAPITOL III
Dels residents
Article 9. Condicions dels residents.
Tindran la condició de residents els joves d'ambdós sexes que havent-ho sol·licitat d'acord amb les bases de la convocatòria anual, i que havent resultat admesos, accepten les disposicions que regulen les Residències i el seu règim intern.
Article 10. Procediment d'admissió.
Anualment es publicarà una convocatòria el darrer trimestre de cada curs- i es presentaran les sol·licituds d'ingrés o renovació de la plaça en la Residència corresponent.
L'admissió o renovació de les places la farà el Consell de la Residència.
Article 11. Dret d'ús.
L'Exercici efectiu del dret d'ús de la Residència quedarà condicionat per:
- La capacitat màxima de places.
- El màxim i mínim d'edat dels usuaris.
No patiment d'enfermetat infecto-contagiosa.
La violació greu d'alguna de les normes establertes en el règim intern, mitjanit decisió raonada del Consell de la Residència, previ informe de la Junta de residents i amb l'audiència de l'infractor.
- Per fer una acció greu sancionada per les lleis ordinàries espanyoles.
Article 12. Drets dels residents.
Els residents tindran els drets següents:
a) A rebre una informació suficient i adequada sobre l'organització, el contingut i les exigències de les normes de funcionament i de règim intern de les Residències Juvenils.
b) A usar correctament i a gaudir de totes les instal·lacions i dependències que posseesquen les Residències Juvenils.
c) A poder expressar-se en qualsevol reunió i així com a desenvolupar les seues activitats cultura, recreatives i artístiques, en qualsevol dels dos idiomes oficials de la Comunitat Autònoma Valenciana.
d) A ser respectats en les seues hores d'estudi i descans.
e) A participar en la Junta de Residents i en el Consell de la Residència, a través del procediment electoral corresponent.
f) Al respecte a la pròpia integritat, dignitat i llibertat.
g) A formular davant dels òrgans de Govern totes les iniciatives, les suggerències i les reclamacions que consideren oportunes, tant de forma individual, com a través dels seus representants.
Article 13. Deures dels residents.
Les Residències Juvenils són entitats prestadores de serveis a la joventut, en les quals els joves accepten lliurement i responsable les normes que regulen el comportament col·lectiu i els deures que d'aquestes deriven.
Serà deure de tots els residents:
a) Observar una conducta cívica, ètica i higiènica pròpia d'una autèntica voluntat de convivència lliurement assumida.
b) Conéixer, acceptar i acomplir les normes de Règim Intern de la Residència juvenil.
c) Participar i col·laborar de forma activa en tasques possibilitades d'un millor funcionament i manteniment de les Residències.
d) Tenir cura de l'edifici, les instal·lacions, el mobiliari i el material de les residències Juvenils.
e) Abonar les quotes fixades, i en els terminis prevists d'acord amb les normes establertes.
f) Retirar durant el període de vacances els seus efectes personals de l'armari i l'habitació assignats, excepte autorització expresa de la Direcció de la Residència.
CAPITOL IV
Dels òrgans de govern
Article 14. òrgans de govern.
Les Residències juvenils tindran:
A) òrgans de govern unipersonals:
- Un Director.
- Un Subdirector.
- Un Secretari-Administrador.
B) òrgans de Govern Col·legiats:
- Consell de Residència.
Article 15. Director. Al front de les Residències juvenils hi haurà un/a Director/a. El lloc serà proveït entre funcionaris o personal laboral de la Generalitat Valenciana, d'acord amb la Llei de Funció Pública Valenciana.
Article 16. Funcions del Director.
Corresponen al Director les següents funcions:
a) Representar oficialment la Residència juvenil com a màxima autoritat delegada per la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, de la Generalitat Valenciana.
b) Acomplir i fer acomplir les lleis i altres disposicions vigents.
c) Dirigir i coordinar totes les activitats del centre d'acord amb les disposicions vigents, sense perjudici de les competències del Consell de Residència.
d) Exercir la direcció de tot el personal adscrit al centre.
e) Convocar i presidir els actes culturals i les reunions dels òrgans col·legiats de la Residència.
f) Confeccionar l'avantprojecte del pressupost de la Residència.
g) Autoritzar i disposar les despeses d'acord amb el pressupost de la Residència, així com ordenar els pagaments.
h) Visar les certificacions i documents oficials de la Residència.
i) Executar els acords dels òrgans col·legiats en l'àmbit de les seves competències.
j) Informar els pares, les mares o els tutors dels residents menors d'edat del seu rendiment escolar.
k) Acomplir aquelles funcions que, dintre de la seua pròpia naturalesa li encomane el Director general de Joventut o el Director dels serveis Territorials de Cultura i Educació.
Article 17. Funcions del Subdirector.
Correspondran al Subdirector les següents funcions:
a) Auxiliar i quan calga, substituir el Director de les seues funcions.
b) Dirigir i coordinar les activitats extraescolars dels residents.
c) Vetlar pel manteniment de la deguda convivència entre els residents.
d) Coordinar i orientar les funcions dels Residents-Col·laboradors.
Article 18. Funcions del Secretari administrador.
a) Auxiliar la direcció en matèria d'administració i serveis generals.
b) Els propis de secretaria, gestió econòmica i comptabilitat.
c) Actuar de Secretari del consell de la Residència.
En l'exercici de les seves funcions el Secretari-Administrador comptarà amb la col·laboració del personal que, amb aqueix fi, es determine.
Article 19. El Consell de la Residència, composició.
El Consell de la Residència serà format pels següents membres:
a) El Director de la Residència Juvenil, que serà el seu President.
b) El Subdirector.
c) El Secretari-Administrador que actuarà com a Secretari del Consell, amb veu però sense vot.
d) Un representant del personal d'administració i de serveis.
e) Dos pares, mares o tutors de residents.
f) Dos residents.
g) Un funcionari designat pel Director dels Serveis Territorial de Cultura i Educació.
Article 20. El Consell de la Residència, atribucions.
El Consell de la Residència tindrà les següents atribucions:
a) Resoldre sobre l'admissió d'alumnes, d'acord amb el que estableix aquesta Norma i les disposicions que la desenvolupen, així com informar i proposar sobre l'elecció dels residents Col·laboradors.
b) Resoldre els conflictes i imposar les sancions en matèria de disciplina d'alumnes d'acord amb les normes que regulen els drets i deures d'aquest.
c) Conéixer l'avantprojecte de pressupost de la Residència Juvenil.
d) Aprovar i avaluar la programació general de la Residència Juvenil amb caràcter anual.
e) Establir els criteris sobre la participació de la Residència en activitats culturals, esportives i recreatives, així com aquelles accions assistencials a les quals la Residència pogués prestar la seua col·laboració.
l) Proposar les relacions de col·laboració amb altres Residències o institucions amb l'ins culturals i educatius.
g) Elaborar el reglament de règim intern de la Residència juvenil.
h) Proposar la renovació de les instal·lacions i L'equip de la Residència, així com vigilar-ne la conservació.
i) Supervisar l'activitat general de la Residència en els aspectes d'activitat i convivència.
Article 21. Reglament de règim intern
Cada Residència Juvenil disposarà d'un reglament de Règim Intern que s'adaptarà al que disposa aquesta Ordre, i que serà aprovat per la Direcció General de Juventut, segons les propostes del Consell de la residència.
Article 22. Consell de la Residència, reunions.
El Consell de la Residència es reunirà, almenys, una vegada al trimestre i preceptivament a l'inici i fi del curs, i sempre que el convoque el seu President o que ho sol·liciten, almenys un terç dels seus membres.
CAPITOL V
Organs de representació i participació
Com a òrgans de representació i participació s'estableixen els següents:
- La Junta de Residents.
- L'Associació de Pares de Residents.
Article 24 Junta de Residents.
La Junta de Residents és un òrgan de participació i assessor de la Direcció, a través del qual s'analitzen les idees i aspiracions del Residents pel que fa a activitats i convivència residencials. En la Junta seran representats tots cis Residents segons els criteris de proporcionalitat establert en el Reglament de Règim Intern.
Article 25. Elecció.
L'elecció de la Junta de residents es realitzarà anualment en el mes d'octubre, i podran ser electors i candidats tots els Residents.
Article 26. Funcionament de la Junta de Residents.
S'establirà mitjançant un reglament intern, el nombre de membres de la Junta de Residents, la seua estructura i el seu funcionament.
Article 27. Funcions de la Junta de Residents.
La Junta de residents assumirà les següents funcions:
a) Proposar criteris per a l'elaboració del reglament de Règim Intern.
b) Expresar l'opinió dels residents en tot allò que efecte a la Residència.
c) Col·laborar en la tasca convivència de la Residència i en les activitats complementàries i culturals d'aquesta.
d) Promoure la participació dels residents en els òrgans Col·legiats i de treball en equip, tot elegint els seus representants en el Consell de la Residència.
e) Coadjuvar en la realització de les activitats culturals, esportives y de foment de l'acció cooperativa i de treball en equip.
Article 28. Elecció membres de la Junta de Residents.
El procediment d'elecció dels membres de la Junta de Residents s'establirà en el Reglament de Règim Intern, amb el més absolut respecte als principis democràtics consagrats en la Constitució Espanyola.
Article 29. Associació de pares de residents.
1) A cada Residència podrà haver Associacions de pares de Residents integrades pels pares, mares o tutors d'aquests i constituïdes d'acord amb el dret positiu en vigència.
2) Les Associacions de Pares de Residents assumirà les següents funcions:
a) Assistir els pares, mares o tutors en tot allò que efecte a l'estància dels seus fills o pupils.
b) Col·laborar en les activitats culturals de la Residència Juvenil.
c) Promoure la participació dels pares de Residents en el Consell de la Residència..
3) Les Associacions de pares de residents podran utilitzar els locals de les Residències per a la realització de les seves activitats, amb aquesta finalitat. Els Directius del centres facilitaran la integració d'aquestes activitats en la vida dels Residents, tenint en compte el normal desenvolupament d'aquesta.
Article 30. Elecció dels representants dels pares en el Consell de la Residència Juvenil.
L'elecció dels representants s'efectuarà en el mes d'octubre de cada any i d'acord amb cis criteris democràtics establerts en el reglament del Règim Intern.
CAPITOL VI
Dels residents col·laboradors
Article 31
En les Residències Juvenil s'estableix la figura del Resident Col·laborador.
Article 32. Funció del Resident Col·laborador.
La seua funció consistirà a col·laborar amb el Subdirector en les tasques d'organització i règim convivència dels residents.
Article 33
El nombre de Residents Col·laboradors serà determinat en el reglament de Règim Intern en funció del nombre de Residents i en la proporció de 1/20 o fracció.
Article 34
Els Residents Col·laboradors gaudiran d'un ajut per import equivalent a la quota de la Residència Juvenil.
Article 35
Anualment la Direcció General de Joventut publicarà la convocatòria de Residents Col·laboradors, en la qual seran recollides les condicions i els requisits dels aspirants.
Article 36
L'elecció s'efectuarà entre les sol·licituds presentades a proposta del consell de la Residència, per una Comissió designada per a tal fi per la direcció General de Joventut.
CAPITOL VII
Del personal d'Administració i de serveis generals
Article 37
El personal tant funcionari com laboral o eventual, que preste els seus serveis en les Residències juvenils, es regirà per la legislació específica i les normes laborals que els siguen d'aplicació.
Article 38
El personal d'administració i serveis generals elegirà amb criteris democràtic, els seus representants en el Consell de la Residència.
CAPITOL VIII
De les residències juvenils com a albergs juvenils
Article 39
Les Residències Juvenils, en els cicles no acadèmics, es configuraran de manera que la totalitat de les seves places puguen ser ocupades, d'acord amb les normes establedes per a tal fi pel Règim General d'Albergs Juvenils.
Article 40
Les Residències juvenils proporcionaran la prestació de serveis temporals i ocasionals en el cicle acadèmic als joves en general, Entitats Juvenils i a tots els grups socials que ho demanen, sempre que la disponibilitat de places vacants de la Residència ho permeta i en les condicions establertes amb aquesta finalitat.
TITOL II
Dels albergs juvenils
CAPITOL I
Naturalesa
Article 41
S'entén per Albergs Juvenils de la Generalitat valenciana tot centre públic integrat en la Red Española de Albergues juvenils (REAJ), que de forma temporal o permanent servesca de refugi o de lloc d'acollença per a joves i altres persones proveïdes del carnet d'alberguistes que, en grup o individualment, vulguen utilitzar-lo com a lloc de pas en el seu itinerari o en el marc d'una activitat.
Article 42
Els Albergs Juvenils tindran una denominació específica que respondrà a la seua identificació social, i no podran emprar-ne una altra distinta.
El distintiu d'Alberg Juvenil el constituirà la silueta d'una cosa i la d'un avet a l'esquerra.
CAPITOL II
Finalitats
Article 43
Les finalitats que hauran d'acomplir els albergs Juvenil seran:
a) Proporcionar allotjament i manutenció als joves que individualment o en grups, demanen els seus serveis.
b) Facilitar els desplaçaments d'individus o grups.
c) Possibilitar la creació d'una actitud de participació, col·laboració i ajut, per a un millor funcionament, de l'Alberg Juvenil.
d) Oferir les seues instal·lacions a entitats que presten serveis a la joventut per a l'acompliment dels seus fins i objetius específics.
e) Aconseguir un clima i un ambient convivencial que facilite accions sòcio-culturals que comporten a un intercanvi d'experiències compartides.
f) Facilitar als joves la pràctica d'activitats de caràcter recreatiu i cultural, segons les característiques de cada Alberg Juvenil, tot propiciant el sentit formatiu necessari d'aquests.
g) Realitzar una tasca de cooperació amb les entitats privades, donant a conéixer les riqueses de l'entorn geogràfic, histórico-cultural i sòcio-econòmic.
CAPITOL III
Règim d'utilització alberguistes
Article 44. Alberguistes.
Tindran la condició d'alberguistes totes aquelles persones que posseesquen el carnet d'alberguistes i utilitzen, individualment o en grup, els Albergs Juvenils, respectant les normes que regulen el seu funcionament.
El carnet d'alberguista, en totes les seues modalitats, és imprescindible per a la utilització individual dels Albergs Juvenils. En determinats casos no requeriran la posessió del carnet d'alberguista.
Article 45. Dret d'ús.
L'exercici efectiu del dret d'ús d'un Alberg Juvenil quedarà condicionat en funció de:
- L'aptitud personal per a la convivència.
- La capacitat real màxima de places.
- Màxim i mínim d'edat dels usuaris.
- No patiment de malalties infecto-contagioses.
- La violació greu d'alguna norma establerta en el Reglament de Règim Intern, mitjançant decisió raonada del Director.
Article 46. Els drets dels alberguistes.
Els alberguistes tindran els següents drets:
a) A una informació suficient i adequada sobre organització, contingut i exigències de les normes de funcionaments i de Règim intern dels Albergs Juvenils.
b) Un adequat ús i gaudiment de totes les instal·lacions i dependències que posseesquen els Albergs Juvenils.
c) Formular davant la Direcció dels Albergs juvenils totes les iniciatives, les suggerències i les reclamacions que hom considere oportunes amb la finalitat d'aconseguir una millor i adequada prestació de serveis.
d) Rebre els serveis requerits com a prestació pels preus satisfets.
Article 47. Deures dels alberguistes.
Seran deures de tota persona allotjada en l'Alberg Juvenil:
a) Sotmetre's al Règim Intern que regule el funcionament de cada Alberg Juvenil.
b)Abonar el preus fixats i en els terminis prevists, d'acord amb les normes establertes.
c) Tenir cura de l'edifici, les seues instal·lacions, el mobiliari i el material.
Article 48. Inscripcions.
Per a la utilització individual dels Albergs Juvenils les inscripcions s'efectuaran directament a cada Alberg Juvenil, sempre que hi haja places disponibles, i la petició s'haurà de formular abans de les 20 hores de cada dia, exceptuant els casos de retard en els mitjans de locomoció utilitzats.
A tots els Albergs Juvenils es reservarà, per a l'ocupació individual i en període de vacances, un nombre de places equivalent al 20% de les places existents. En aquests casos, la pernoctació es limitarà a tres o cinc nits, segons la demanda i les limitacions de cada Alberg.
La utilització dels Albergs Juvenils per grups organitzats haurà de ser sol·licitada i confirmada amb antelació efectuant la reserva en el mateix alberg o en els Serveis Territorials de Cultura i Educació.
L'ocupació de places en els Albergs juvenils, a través de les Campanyes organitzades per la Direcció General de Joventut serà regulada per normes complementàries.
CAPITOL IV
De la Direcció dels Albergs Juvenils
Article 49
Al front de cada Alberg, Juvenil hi haurà un Director o Directora, que hi exercirà la màxima autoritat per delegació de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència.
El lloc serà produït entre funcionaris o personal laboral de la Generalitat Valenciana, d'acord amb la Llei de Funció Pública Valenciana.
Article 50
La Direcció de l'Alberg Juvenil assumeix la responsabilitat directa i primera del funcionament de l'Alberg Juvenil en tots cis seus ordres i desenvoluparà les següents funcions:
a) Representar oficialment l'Alberg Juvenil.
b) Acomplir i fer acomplir les normes de caràcter legal o institucional que regulen el funcionament de l'Alberg Juvenil.
c) Exercir la direcció del personal adscrit a l'Alberg Juvenil.
d) Confeccionar l'avantprojecte del pressupost Anual de despeses i ingresos, tot seguint les normes i tràmits establertes amb aquesta finalitat.
e) Autoritzar i disposar les despeses de l'Alberg Juvenil d'acord amb el seu pressupost, així com ordenar els pagaments.
f) Dirigir, coordinar i executar totes les accions que faciliten la projecció social i cultural de l'Alberg Juvenil, en l'àmbit geogràfic, províncial i nacional.
g) Vetlar pel bon estat i funcionament de les instal·lacions i serveis de l'Alberg Juvenil.
h) Facilitar la realització d'iniciatives i projectes dels alberguistes.
CAPITOL V
Del personal d'administració i serveis general
Article 51
En aquells Albergs Juvenils que, pel seu volum d'activitat i règim de gestió econòmica dels seus serveis fonamentals, es considere oportú, les tasques pròpies de la gestió econòmica i comptabilitat i secretaria seran encomanades a un Administrador, que les exercirà sota la superior direcció del Director o Directora de l'Alberg Juvenil.
Article 52
El personal, tant funcionari com laboral i eventual que preste els seus serveis en els Albergs Juvenils es regirà per la legislació específica i normes laborals que els siguen d'aplicació.
CAPITOL VI
Altres disposicions
Article 53
Cada Alberg Juvenil disposarà d'un Reglament de Règim Intern que s'adaptarà a les disposicions d'aquestes Normes, i que serà aprovat per la Direcció General de Joventut, segons la proposta de la Direcció de cada Alberg Juvenil.
Article 54
En tot Alberg juvenil hi haurà amb caràcter obligatori i custodiats per la Direcció els següents llibres:
- Llibre de Registre d'entrades i eixides d'alberguistes.
- Llibre de suggerències i reclamacions.
Article 55
En el Llibre de Registre s'inscriuran els usuaris considerats individualment a la seua arribada a l'Alberg Juvenil.
Les dades ressenyades seran les següents:
- Nom i cognoms.
- Domicili i Telèfon.
- DNI o passaport.
- Número de targeta d'alberguista.
- Edat.
- Nacionalitat i regió de procedència.
- Dia d'arribada i dia d'eixida.
Cas que es tracte d'un grup, es permetrà de relacionar les dades referides solament al responsable o responsables d'aquest. En aquest cas a les dades caldrà adjuntar una llista nominal dels components del grup. Aquesta llista quedarà incorporada al llibre de Registre Oficial.
Article 56
L'horari dels Albergs Juvenils de la Comunitat Valenciana serà el següent:
- Desdejuni de 08 a 09'30 hores.
- Dinar de 13 a 15'00 hores.
- Sopar de 20 a 21'00 hores.
- Tancament de portes de 23. a 23'30 hores.
Els Albergs Juvenils es tancaran a les 23'30 hores; a partir d'aquesta hora no s'hi permetrà l'entrada. Simultàniament hom apagarà els llums i caldrà guardar silenci, fins a les 7 hores del dia següent.
Aquest horari podrà modificar-se temporalment, segons el criteri dels Directors, tenint en compte els factors d'ubicació de l'Alberg, climatologia de la zona, funcionament de l'Alberg, etc.... així com l'època de l'any o modalitat i tradicions de la zona.
Article 5 7
L'habitació ocupada per un alberguista o grup d'alberguistes, haurà de ser desallotjada totalment abans de les 10 hores del dia de la partida i caldrà deixar la dependència ordenada i neta.
TITOL III
Dels campaments juvenils
CAPITOL I
Naturalesa
Article 58
Els Campaments Juvenil són Centres de vacances a l'aire Lliure i d'educació en l'esplai que la Generalitat Valenciana posa al servei dels xiquets i dels joves d'ambdós sexes.
Article 59
Els Campaments Juvenils són concebuts bàsicament com a centres de vacances de temporada estival, no obstant això des d'una òptica de màxima ocupació i servei públic, hom procurarà el seu funcionament durant la major part de l'any, en funció de la demanda.
CAPITOL II
Finalitats
Article 60
Són finalitats dels Campaments:
a) Proporcionar els serveis d'acampada als joves, als grups juvenils i entitats socials que ho sol·liciten.
b) Fomentar el turisme infantil i juvenil.
c) Facilitar als joves la pràctica d'activitats de caràcter cultural i d'esplai en funció de les característiques i de les possibilitats de cada Campament Juvenil.
d) Proporcionar l'ambient adient per a d'educació en el temps lliure, sense considerar les diferències de raça, religió o concepcions polítics socials pròdigs de cada grup.
CAPITOL III
Dels acampats
Article 61
Els serveis del Campament Juvenil podran ser utilitzats per tots els joves d'ambdós sexes i dels grups i entitats de caràcter social, cultural o educatiu, que ho sol·liciten d'acord amb les normes que la Direcció General de Joventut dispose en cada moment.
Article 62. Drets dels acampats.
Són drets dels acampats:
a) L'ús adequat i el gaudi de les instal·lacions i serveis del Campament Juvenil.
b) Ser respectat en la seua llibertat, dignitat i integritat.
Article 63. Deures dels acampats.
Són deures dels acampats:
a) Adequar la conducta al reglament de règim intern.
b) Respectar i tenir cura de l'ecosistema dels llocs d'emplaçament del Campament.
c) Conservar i tenir cura del material i les instal·lacions del Campament, així com de fer-ne la neteja.
d) Coadjuvar amb la seua conducta al clima de llibertat, tolerància i respecte mutu que ha d'imperar als Campaments Juvenils.
Article 64.
En cas d'utilizació dels Campaments Juvenils per grups de joves, aquests hauran de designar un responsable d'entre els seus components, que ostentarà la representació del grup davant de l'Administració Autonòmica.
El responsable designat haurá de ser major d'edat i gaudir de plena capacitat d'obrar.
CAPITOL IV
De les funcions directives de gestió
Article 65
El personal destinat per la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència per mantenir i/o administrar el Campament Juvenil podrà exigir l'acompliment de les Normes de, funcionament front als responsables dels grups, organitzacions o associacions que els utilitzen, i podran exigir una fiança com a garantia del bon ús i gaudi de les instal·lacions.
Article, 66
En les èpoques de l'any de màxima ocupació, la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, designarà un gerent administrador
Article 67
El gerent administrador exercirà les següents funcions:
a) Representa oficialment el Campament Juvenil.
b) Exercir la direcció del personal adscrit al Campament.
c) Gestionar econòmicament i administrativament el Campament Juvenil.
d) Assegurar el correcte funcionament dels serveis i mateix del campament, vetlar pel bon estat i la neteja de les instal·lacions.
e) Proposar les mesures adequades de conservació i manteniment de les instal·lacions.
l) coordinar l'us de les instal·lacions del campament, una vegada consultats els responsables dels grups participants.
g) Totes les que se li per disposicions complementaries.
El règim de treball del personal que preste els serveis en cis Campaments Juvenils es regirà per la normativa laboral que els pertoque, segons el seu règim jurídico-laboral.
DISPOSICIONS I TRANSITORIES
Primera
Se suprimeix la representació dels pares, mares o tutors en el Consell de la residència, a les Residències Juvenils que tinguen caràcter predominantment universitaris.
Segona
En el termini de tres mesos comptadors des de la publicació d'aquesta Ordre, cada Residència Juvenil redactarà un Reglament de Règim Intern i un Reglament de funcionament de la Junta de Residents, i, procedirà a l'elecció dels representants en cadascun dels òrgans de Govern i de Participació, en els termes prevists en aquestes Normes reguladores.
Tercera
En la mesura que les disponibilitats pressupostàries ho permeten i atenen a les característiques i problemàtica específica de cada campament, la Direcció General de Joventut adequarà les plantilles actuals de les Residències Alberg i Campament Juvenils a aquesta Normativa Reguladora.
Quarta
En el cas dels òrgans de Govern unipersonals de les Residències juvenils, i fins que siguen dotats els llocs de subdirector i Secretari-administrador, les seues funcions seran exercides pel Director i Subdirector respectivament.
Cinquena
El règim d'ordenació de pagament regulat en l'article 50, apartat e) s'entendrà sense perjudici de les Normes que emanen de la Conselleria d'Economia e Hisenda, i de qualsevol altre règim que a criteri de la Conselleria de cultura, Educació y Ciència s'entenga com a més beneficiós.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
La Direcció General de Joventut adoptarà les mesures necessàries per a l'aplicació de tot el que disposa aquesta Ordre.
Segona
Aquesta Ordre vigirà l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, a 31 de juliol de 1987.
El Conseller de Cultura, Educació i Ciència,
CEBRIA CISCAR I CASABAN

linea
Mapa web