Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDRE de 16 de juliol de 1996, de la Conselleria de Sanitat i Consum, per la qual es regula l'adquisició d'implants quirúrgics per la Direcció General del Servei Valencià de Salut. [96/A2487]

(DOGV núm. 2816 de 30.08.1996) Ref. Base de dades 1667/1996

ORDRE de 16 de juliol de 1996, de la Conselleria de Sanitat i Consum, per la qual es regula l'adquisició d'implants quirúrgics per la Direcció General del Servei Valencià de Salut. [96/A2487]
D'acord amb l'article 108 de la Llei General de Seguretat Social en el seu Text Refós de 30 de maig de 1974 (Decret 2065/1974), mitjançant el qual les entitats gestores estan obligades a facilitar les pròtesis quirúrgiques fixes i també la convenient renovació d'aquestes.
Atès el Reial Decret 1612/1987, de 27 de novembre, sobre traspàs a la Comunitat Valenciana de les funcions i els serveis de l'Institut Nacional de la Salut, així com la Llei 8/1987, de 4 de desembre, per la qual es crea el Servei Valencià de Salut, actualment convertit en Direcció General de la Conselleria de Sanitat i Consum per la Llei 6/1993, de Pressupostos de la Generalitat Valenciana, i a tenor del Decret 37/1994, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Sanitat i Consum en el seu article 21 sobre funcions del Servei de Prestacions Complementàries.
D'acord amb la disposició derogatòria única del Reial Decret Legislatiu 1/1994, de 20 de juny, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei General de la Seguretat Social, que manté vigent el capítol IV del Títol II del Decret 2065/1974, en el qual s'enquadra l'article 108 abans esmentat.
D'acord amb el Reial Decret 63/1995, de 20 de gener, sobre ordenació de prestacions sanitàries del Sistema Nacional de Salut, en l'annex I, punt 4.1r, relatiu a prestació ortoprotètica.
En atenció del que estableixen l'Ordre ministerial de 18 de gener de 1996, de desplegament del Reial Decret 63/1995, de 20 de gener, per a la regulació de la prestació ortoprotètica, i el Reial Decret 414/1996, d'1 de març, pel qual es regulen els productes sanitaris.
Davant el fet que els implants quirúrgics realitzats en els hospitals de la xarxa pròpia i concertada de la Direcció General del SVS els abona la Conselleria de Sanitat i Consum amb l'autorització documental prèvia del preu d'adquisició del producte per a cada proveïdor i a l'objecte d'homogeneïtzar qualitativament i quantitativament la prestació esmentada.
Atès que la complexitat de la tècnica i l'especificitat del material requereixen una preparació adequada del personal implicat.
Tenint en compte l'absència de reglamentació autonòmica en matèria d'implants quirúrgics, cal normalitzar-ne el procediment de gestió en l'àmbit de competència de la Conselleria de Sanitat i Consum, per la qual cosa, a proposta de la Direcció General del Servei Valencià de Salut,
ORDENE
Article 1
Els productes sanitaris objecte d'implant definitiu en l'àmbit de la Comunitat Valenciana hauran de reunir totes les condicions i els requisits que en cada moment siguen vigents segons les normatives de la Comunitat Europea i de competència estatal per a aquests.
Article 2
Els requisits generals que s'estableixen per al subministrament dels implants quirúrgics a hospitals propis o concertats amb la Conselleria de Sanitat i Consum, són els següents: 1. L'empresa subministradora, haurà de constar d'alta com a proveïdor en la Conselleria de Sanitat i Consum.
2. Cada proveïdor haurà de subscriure amb la Conselleria de Sanitat i Consum un contracte administratiu de subministrament d'acord amb la legislació sobre contractes amb les administracions públiques, amb les particularitats regulades en aquesta ordre, i s'afegirà al contracte la llista de preus acceptada per la Conselleria de Sanitat i Consum.
Article 3
La Conselleria de Sanitat i Consum podrà adquirir els implants mitjançant els altres procediments de contractació que estableix la Llei de Contractes de les Administracions Públiques, tot això sense menystenir el procediment que preveu aquesta ordre.
Article 4
La Conselleria de Sanitat i Consum publicarà relacions d'implants classificades per especialitats, d'acord amb l'annex I de l'Ordre Ministerial de 18 de gener de 1996. En aquestes podran quedar reflectides les tarifes màximes establertes per component o article, que seran en qualsevol cas el preu màxim d'adquisició per la Conselleria de Sanitat i Consum.
Les diferents relacions es publicaran en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana a través de resolucions del conseller de Sanitat i Consum, a proposta del director general del Servei Valencià de Salut.
Article 5
Les propostes d'alta o modificació de llistes de preus es presentaran davant la unitat corresponent de la Direcció General del Servei Valencià de Salut, en el format i els terminis que aquesta establisca. Si s'aprovava aquesta, s'indicarà al proveïdor la data d'efectes.
Article 6
La Direcció General del Servei Valencià de Salut podrà tutelar els plans de formació específics que efectuen les empreses amb personal de la Direcció General.
Article 7
Els proveïdors hauran de posar a disposició de l'hospital la instrumentació específica i el material imprescindible per a l'implant i el control de les seues pròtesis, havent d'estar informada d'aquesta dotació la direcció d'aquest, formalitzant-
ne el lliurament i podent-se retirar definitivament amb preavís de 30 dies, per als dipòsits permanents.
El cap de servei corresponent haurà de tenir coneixement de la instrumentació específica que no constituïsca dipòsit permanent.
Article 8
La facturació s'efectuarà a mes vençut, podrà ser individual o mitjançant un col lectiu de proveïdors i la notificació d'implant serà el document que justifica la seua utilització en un pacient concret. Als vals originals esmentats s'adjuntaran els albarans corresponents d'entrega, amb la firma i el segell del centre receptor. Els components facturats en aquestes s'hauran de trobar inclosos en les llistes de preus autoritzades per a cada proveïdor o estar expressament autoritzades per la Direcció General del Servei Valencià de Salut.
Article 9
La factura es presentarà en suport magnètic i documental en el Registre General de la Conselleria de Sanitat i Consum o en qualsevol dels altres que estableix la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Els implants efectuats en centres propis i concertats es facturaran conjuntament, ordenats per hospital i número de val.
El termini màxim per a la facturació d'un implant és de 6 mesos, comptadors des de la data de l'acte quirúrgic. Si passats 3 mesos des d'aqueixa data el proveïdor no ha rebut el val de notificació d'implant, haurà de comunicar-ho al Servei de Prestacions Complementàries de la Direcció General del Servei Valencià de Salut perquè aquest arbitre la solució oportuna. El suport documental es presentarà per triplicat, per proveïdor, mes i àrea de gestió, d'acord amb el format establert per la Conselleria de Sanitat i Consum.
El suport magnètic contindrà un fitxer de base de dades per cada factura presentada, d'acord amb l'estructura establerta per la Conselleria de Sanitat i Consum. La factura haurà de ser un reflex del contingut de la base de dades corresponent.
El procediment de facturació podrà ser modificat mitjançant resolució del conseller de Sanitat i Consum.
Article 10
Les factures que no reunisquen els requisits necessaris establerts, o que no coincidisquen amb el suport magnètic, seran objecte de devolució al proveïdor per a refacturar-se, mitjançant la inclusió en posteriors facturacions, sempre que les deficiències siguen reparables i hagen estat corregides.
Les notificacions d'implant que presenten deficiències reparables o que no coincidisquen amb el suport magnètic es tornaran perquè es refacturen, i es procedirà a la tramitació i pagament de la resta de la factura.
No s'abonaran els implants que incórreguen en les deficiències següents:
- Implants facturats passats més de 6 mesos des de la data d'implant.
- Article implantat no autoritzat.
- Article implantat que no es corresponga amb el facturat.
- Absència d'albarà d'entrega o val de notificació d'implant.
Article 11
Es crea la Comissió Assessora d'Implants (CAI), amb les funcions següents:
- Vetlar pel manteniment d'un nivell de qualitat suficient en matèria d'implants quirúrgics.
- Tenir coneixements de l'adquisició d'implants quirúrgics per procediments diferents als regulats per aquesta ordre.
- Assessorament tècnic a la Direcció General del Servei Valencià de Salut en matèria de catalogació d'implants.
- Participar en la revisió de tarifes màximes d'adquisició per la Conselleria de Sanitat i Consum.
- Ampliació, a través de propostes de resolució, d'aquesta ordre.
- Tenir coneixement del seguiment pressupostari i anàlisi de la prestació.
- Elaboració de propostes i informes de la Comissió Assessora del Ministeri de Sanitat i Consum.
- Proposar sistemes alternatius de facturació i procediment.
Article 12
La Comissió Assessora d'Implants estarà composta per:
- 4 representants de la Direcció General del SVS, dels quals un actuarà com a president i un altre com a secretari.
- 3 representants de proveïdors d'implants quirúrgics.
Quan per necessitats tècniques de la comissió siga necessari, podran convocar-se un màxim de tres membres no permanents amb veu i sense vot.
DISPOSICIó ADDICIONAL
Es faculta el director general del Servei Valencià de Salut per al desplegament d'aquesta ordre i de normativa de rang superior que hi tinga relació, mitjançant l'emissió d'instruccions específiques en qüestions relacionades amb la gestió d'implants quirúrgics.
DISPOSICIó TRANSITòRIA
S'estableix un període transitori de 6 mesos a partir de l'entrada en vigor d'aquesta ordre per tal que el subministrament de pròtesis quirúrgiques s'hi adeqüe.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Tots els hospitals propis o concertats amb la Conselleria de Sanitat i Consum s'atendran al que estableix aquesta ordre.
Segona
Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 16 de juliol de 1996
El conseller de Sanitat i Consum,
JOAQUíN FARNóS GAUCHíA

linea
Mapa web