Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIÓ de 19 de juny de 1997, del director general de Desenvolupament Rural i Producció Agrària, per la qual es dicten mesures per a la prevenció de la pesta porcina clàssica.

(DOGV núm. 3028 de 04.07.1997) Ref. Base de dades 1759/1997

RESOLUCIÓ de 19 de juny de 1997, del director general de Desenvolupament Rural i Producció Agrària, per la qual es dicten mesures per a la prevenció de la pesta porcina clàssica.
Mitjançant l'Ordre de 31 de juliol de 1990, de la Conselleria d'Agricultura i Pesca, es van establir les normes d'actuació en programes de sanejament ramader a la Comunitat Valenciana. En l'article 15 es determina que, en cas d'aparició de malalties que suposen un perill greu per a la cabanya ramadera valenciana, la Direcció General de Producció i Indústries Agràries dictarà les mesures que considere oportunes de cara a la prevenció i eradicació d'aquestes.
Amb data 18 d'abril de 1997 s'han declarat, mitjançant una ordre del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, dos focus de pesta porcina clàssica a la província de Lleida. En aquest moment hi ha 49 focus declarats, cosa que demostra la progressió de la malaltia al nostre país.
La via d'entrada de la pesta porcina clàssica més freqüent descrita és el moviment d'animals, persones i vehicles que hagen estat en contacte amb animals infectats.
Una vegada preses les mesures de caràcter general per a reduir al màxim el risc que qualsevol d'aquestes vies es convertisca en porta d'entrada per a aquesta malaltia en granges de la Comunitat Valenciana, és necessari establir com a obligatòries noves precaucions en l'àmbit de l'explotació.
Vist l'anterior, i a proposta del Servei de Producció i Sanitat Animal, resolc:
Primer
Les explotacions de bestiar porcí que, a la vista d'una inspecció dels serveis veterinaris oficials, no complisquen les mesures de bioseguretat exposades en el punt següent disposaran d'un mes de termini per a prendre les d'aplicació immediata i iniciar les obres de la resta. Transcorregut aquest termini sense implantar les primeres i haver avançat en l'execució de les infraestructures no disposaran d'autorització per a la introducció de noves partides d'animals en les seues instal·lacions.
Segon
Es consideraran com a mesures de bioseguretat imprescindibles les següents:
1. Instal·lació de sistemes o mitjans que impedisquen l'accés.
2. Disposar de gual sanitari operatiu, o sistema equivalent, de longitud i profunditat adequada.
3. Disposar de roba pròpia de l'explotació i tenir controlats els gossos i gats de l'explotació.
4. Disposar de fitxes de control en què anotar l'entrada de persones i vehicles aliens a l'explotació.
Tercer
En el cas d'ordiers independents no s'autoritzarà l'entrada de noves partides d'animals a les explotacions en què continuen animals de l'engreixament anterior i no s'haja dut a terme un buidatge sanitari i una desinfecció. En cas que es dispose de diverses naus, el sistema tot dins-tot fora es podrà aplicar en aquelles que permeten una gestió sanitària independent.
Quart
Els responsables de vehicles de transport de bestiar i els de proveïment de pinsos, com també els tècnics que controlen granges de la Comunitat Valenciana, hauran d'emplenar una relació diària de les explotacions a què han accedit, seguint l'ordre en què s'hagen produït les visites. Igualment, hauran d'anotar els llocs i els moments en què s'ha procedit a la neteja i desinfecció del vehicle.
València, 23 de juny de 1997.- El director general de Desenvolupament Rural i Producció Agrària: José Miguel Ferrer Arranz.

linea
Mapa web